The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2009, 13:00
jak tak sie patrzy na transfermarkt.de pod opcją wolni zawodnicy ( vereinslos) albo tacy którym kończą sie kontrakty za kilka miesiecy to jest naprawde w czym wybrac.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 14.01.2009, 14:25
ja proponuję zmianę tematu " łowca z transfermarket.de" i ogłosić konkurs " kto poda najwięcej absurdalnych propozycji". żenada.
A najlepsi są Ci co piszą -" PAN X - świetnie zapowiadający się piłkarz z ligi rumuńskiej".
A go na oczy nie widział oprócz zdjęć na wspomnianym portalu.
Ja rozumiem, że temat dopuszcza takie pisanie postów ale ludzie , ****a, przejrzyjcie ten temat i powiedzcie mi po analizie tekstu co on wnosi w życie, oprócz waszego dobrego samopoczucia. Chyba że jak któryś wymieni nazwisko a później się okaże że Wisłą się interesuję piłkarzem - to napisze jeden z drugim " ja go pierwszy zauważyłem na transfermarket.de!!"
Odpowiedz cytując
Nuclear
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 14.01.2009, 14:28
W sumie lepiej poszukać młodych z klubów z naszych rejonów, np Dalin Myślenice, Górnik Wielczka itd.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.01.2009, 15:36
może tych dwóch?

bramkarz:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ha/profil.html

skrzydłowy:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...tu/profil.html
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.01.2009, 16:07

a może frytki do tego? Musiałeś mi popsuć humor? Jak zobaczyłem tego Dolhe to mi się źle od razu zrobiło
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.01.2009, 16:27
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
a może frytki do tego? Musiałeś mi popsuć humor? Jak zobaczyłem tego Dolhe to mi się źle od razu zrobiło
sorry - jak czytam mamy już gotową umowę z "nowym" bramkarzem więc rzeczywiście trafiłem kulą w płot..
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.01.2009, 16:47
http://transfermarkt.de/de/spieler/9...sferdaten.html
A ten czemu klubu jeszcze nie ma ? Brać!

Wolałbym wziąć za darmo 28 letniego Lovenkrandsa, który sprawdził się w Europie i płacić mu pół bańki na rok. Niż 33 letniego Żurawia, który będzie brał 300-400, a o ile gorszy jest.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.01.2009 o godz. 16:58.
..
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.01.2009, 17:07
tofik napisał(a):Wyświetl post
http://transfermarkt.de/de/spieler/9...sferdaten.html
A ten czemu klubu jeszcze nie ma ? Brać!

Wolałbym wziąć za darmo 28 letniego Lovenkrandsa, który sprawdził się w Europie i płacić mu pół bańki na rok. Niż 33 letniego Żurawia, który będzie brał 300-400, a o ile gorszy jest.
Chciec to sobie możesz. Lovenkrands w Schalke zarabial pewnie grubo ponad milion euro rocznie i raczej w wieku 28 lat poszuka sobie lepszego klubu niz Wisla.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.01.2009, 17:13
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
ehm
Dolhę chcialby wziąć Śląsk:
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...c2af01b&tr=yes

WEDŁUG RUMUŃSKIEGO TRENERA DOLHA POWINIEN WRÓCIĆ DO LIGI POLSKIEJ

Śląsk Wrocław chce wypożyczyć rumuńskiego bramkarza Emiliana Dolhę. Transfer do wrocławskiego klubu doradza mu Dan Petrescu, który jako trener sprowadzał Dolhę do Wisły Kraków. - Najlepiej dla niego, żeby wyjechał - mówi aktualny szkoleniowiec Unirei Urziceni.

Dolha aktualnie jest bramkarzem Dinama Bukareszt, lecz zazwyczaj zajmuje miejsce na ławce rezerwowych, bowiem niepodważalną pozycję w zespole ma Bogdan Lobont. - Dla każdego gracza najlepszą rzeczą jest możliwość gry w jedenastce wyjściowej. Jeśli drużyna ta gwarantuje mu miejsce w pierwszym składzie, to prawdopodobnie najlepiej dla niego byłoby, żeby wyjechał, ale nie mogę za niego decydować - mówi Dan Petrescu. - Wydaje mi się, że nie ma na świecie piłkarza, który wolałby siedzieć na ławce - dodaje rumuński trener.
Do Dinama Bukareszt wpłynęła już oferta półrocznego wypożyczenia Dolhy, który w Polsce grał już w Wiśle i w Lechu Poznań. Wszystko jednak wskazuje na to, że władze klubu ze stolicy Rumuni ją odrzucą. Według Petrescu jednak, Dolha skorzystałby na grze w Śląsku Wrocław, gdyż podniósł się poziom gry w polskiej Ekstraklasie. - Polska piłka nożna jest w tej chwili o wiele bardziej czysta niż w okresie kiedy tam pracowałem. Współzawodnictwo wznosi się na coraz wyższy poziom. Tam gra się siłowo i szybko, a nazwiska takich piłkarzy jak Matusiak, Brożek czy Jeleń znane są w dobrych europejskich drużynach. Niestety Unirei nie stać w tym momencie na sprowadzenie piłkarza z Polski - wyjaśnia Petrescu.

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 14.01.2009, 17:28
Dan - "Niestety Unirei nie stać w tym momencie na sprowadzenie piłkarza z Polski - wyjaśnia Petrescu."

Ja wiem, czy niestety. Z polskich piłkarzy to żadnego pożytku za granicą nie ma. Tym bardziej jak trafnie zauważył na forum flamengista w dobie kryzysu finansowego nikt nie będzie ryzykował wydawanai kasy na Polaka. Bo który się tak na prawdę sprawdził ? Tylko Kuba Błaszczykowski może zostać solidnym piłkarzem.

ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Chciec to sobie możesz. Lovenkrands w Schalke zarabial pewnie grubo ponad milion euro rocznie .i raczej w wieku 28 lat poszuka sobie lepszego klubu niz Wisla
A znasz taki ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.01.2009 o godz. 17:53.
..
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 14.01.2009, 18:03
tofik napisał(a):Wyświetl post

A znasz taki ?
Po wzgledlem finansowym owszem znam duzo lepsze kluby w Europie
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.01.2009, 18:57
Po wzgledlem finansowym owszem znam duzo lepsze kluby w Europie
Owszem ale jest jedna zasadnicza kwestia :
Czy zawodnikowi zależy jeszce na grze o jakieś cele ? Bo owszem jest dużo klubów w ,których zarobi wiecej ale wątpie aby chciał iść do Uzbekistanu, Azerbejdżanu itd. A średniaki z takich lig jak nimiecka,hiszpańska , francuzka,angielska czy włoska tażke nie gwarantują mu gry w pucharach a Wisła raczej daje mu taką gwarancje ! Więc pytanie :lepiej zarobić 400-500tys ojro i grać w pucharach czy zarobić 800tys - 1milion euro i grać jedynie mecze ligowe nie mając szans na gre z najlepszymi w Europie ? Myśle , że to zależy od mentalności i podejścia zawodnika co by wybrał.

Postaram sie przybliżyć trochę sylwetki piłkarzy ,których wcześniej wypisałem bo wydaje mi się ,że linki z transfermarktu to nie jest dla niektórych dobre zródło.Myśle ,że znacząca liczba forumowiczów tych piłkarzy zna ponieważ w większości nie są to anonimowi grajkowie. A więc jako pierwszy :

Aleksandrs Kolinko - Zaraz tutaj odezwą się głosy , że to słaby zawodnik , że jest z Łotwy itd.
Jak dla mnie jest to golkiper , który jeszcze spokojnie może 2-3 lata bronić na dobrym europejskim poziomie. Największe zalety Kolinki to gra na lini oraz stabilność formy. Przez pewien okres czasu miał z nią problemy ale teraz jest to w pełni ukształtowany bramkarz.Wielokrotnie jego interwencje ratowały reprezentacje przed sromotnymi porażkami. W 1998 roku (w wieku 23 lat ) był już podstawowym bramkarzem kadry. Zauważali go działacze Crystal Palace ściągając w 2000 roku perspektywicznego bramkarza do siebie. Przez 3 sezony Kolinko
był podstawowym bramkarzem zespołu grając w 65 meczach. Po awansie zespołu do Premiership zrezygnowano jednak z jego usług .
Działacze uważali bowiem , że ma za duże wachania formy aby z powodzeniem bronić w najlepszej lidze świata.
W 2003 roku roku Kolinko podpisał kontrakt z rosyjskim FC Rostov gdzie ustabilizował swoją forme i był zdecydowanie wyróżniającym sie
piłkarzem zespołu. Zostało to zauważone przez działaczy Rubinu Kazań którzy po sezonie sprowadzili Kolinkę do siebie.
Łotysz przez 3 sezony(2005-2008) był podstawowym bramkarzem drużyny rozgrywając w jej barwach 69 spotkań. Przyczynił się do zdobycia przez klub z Kazania mistrzostwa Rosji po czym pokłócił sie z działaczami ( do dziś nie wiadomo o co poszło ) i został zwolniony z klub.
W reprezentacji narodowej rozegrał 82 mecze.
Ostatnio edytowane przez matizaq : 14.01.2009 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 14.01.2009, 20:38
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Owszem ale jest jedna zasadnicza kwestia :
Czy zawodnikowi zależy jeszce na grze o jakieś cele ? Bo owszem jest dużo klubów w ,których zarobi wiecej ale wątpie aby chciał iść do Uzbekistanu, Azerbejdżanu itd. A średniaki z takich lig jak nimiecka,hiszpańska , francuzka,angielska czy włoska tażke nie gwarantują mu gry w pucharach a Wisła raczej daje mu taką gwarancje ! Więc pytanie :lepiej zarobić 400-500tys ojro i grać w pucharach czy zarobić 800tys - 1milion euro i grać jedynie mecze ligowe nie mając szans na gre z najlepszymi w Europie ? Myśle , że to zależy od mentalności i podejścia zawodnika co by wybrał.
Po pierwsze to nie wiemy czy Wisłe stać na te 400-500 tys. euro za sezon. Po drugie poziom polskiej ligi jest dość niski i taki gracz wybierze raczej sredniaka w mocnej lidze.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.01.2009, 20:49
Po pierwsze to nie wiemy czy Wisłe stać na te 400-500 tys. euro za sezon. Po drugie poziom polskiej ligi jest dość niski i taki gracz wybierze raczej sredniaka w mocnej lidze.
Wiemy - nie stać. Bo jakby było stać to:
1) byśmy takich mieli;
2) nie byłoby takiej prowizorki jaka jest - napastnik z dvd, "poszukiwania" bramkarza i skrzydłowych

Matizaq ogromny szacunek dla Ciebie za szperanie i jego wyniki!
Szkoda tylko, że na 99,9% guzik to da:(
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.01.2009, 21:18
Lovenkrands podpisal tygodniowy kontrakt w Newcastle to tyle dla tych ktorzy uwazaja ze sredniak z Anglii Hiszpani czy Wloch ma mniej do zaoferowania niz Wisla Mistrz Polski
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 14.01.2009, 21:23
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Lovenkrands podpisal tygodniowy kontrakt w Newcastle to tyle dla tych ktorzy uwazaja ze sredniak z Anglii Hiszpani czy Wloch ma mniej do zaoferowania niz Wisla Mistrz Polski
tygodniowy kontrakt

AgresywnyChomik dzięki za wyjaśnienie - nie wiedziałam o takich praktykach
Powód: podziękowanie
Ostatnio edytowane przez Ala1955 : 17.01.2009 o godz. 15:48.
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.01.2009, 22:15
Ala1955 napisał(a):Wyświetl post
tygodniowy kontrakt
podczas ktorego zdecyduje sie przydatnosc zawodnika do druzyny.

Jesli jakis zawodnik ma uznana marke to podpisuje tygodniowe, 10 dniowe kontrakty z jakas druzyna ktora ma wole go zatrudnic i podczas tego "kontraktu" testuja, sprawdzaja, badaja delikwenta, nie jak Marcin B pamietamy ja West Ham pierdnal a on sklonny byl jechac nawet na miesiac na testy... to co powiedzial Petrescu trzeba sie szanowac.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Tasior89
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 15.01.2009, 18:51
Trzeba wypożyczyć: Cebanu, Rosłonia i starszego z braci Rado. I Wyjasnić sytuacje Baszcza i Zienia. Pozbyć się definitywnie Vargi i aktualnie wypożyczonych: Rygielskiego, Jacka i Smółki.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Tasior89 : 15.01.2009 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 15.01.2009, 19:50
Ja bym Varge sprawdzil z dwoch trzech meczach zeby pogral cale to jest zadziora takich potrzebujemy
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.01.2009, 20:24
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym Varge sprawdzil z dwoch trzech meczach zeby pogral cale to jest zadziora takich potrzebujemy
zadziora, ale z porcelany.poza tym znowu za chwile zacznie nudzić, ze chce do Rumunii.trzeba go tam wysłać i zapomnieć o sprawie...
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 15.01.2009, 21:46
Miał z 3 kontuzje to trzeba go sprawdzic za chwile trafi do jakiegoś rumuńskiego teamu i w LM będziei hasał w europie ....dać szanse pol roku to nie duzo
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Od: 07.2008

Stary 15.01.2009, 22:16
... rzucilbym okiem na tego pana..

Cytat:
Miśkiewicz w kadrze Milanu!

20-letni bramkarz

Michał Miśkiewicz przebił się do kadry meczowej młodzieżowej drużyny AC Milan! Krakowski golkiper we włoskim klubie przebywa od półtora roku. W Polsce reprezentował barwy m.in Kmity Zabierzów, Alwerni czy Tramwaju Kraków.

Miśkiewicz znajduje się obecnie w kadrze AC Milan występującej we włoskiej Primaverze, odpowiedniku polskiej Młodej Ekstraklasy. We wczorajszym meczu, AC Milan zremisował 1:1 z Atalantą Bergamo a polski bramkarz cały mecz spędził na ławce rezerwowych. Dla Miśkiewicza było to trzecie w tym sezonie powołanie do kadry meczowej Milanu. Wcześniej pojawił się w niej na mecze z Vicenzą i Interem Mediolan.

Czekamy na debiut krakowianina w barwach czołowego klubu świata!

Informacje na temat transferu Miśkiewicza do włoskiej ligi na bieżąco śledzić można było na łamach Futbol-Małopolska.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 15.01.2009, 22:27
Sorry, ale on był rezerwowym bramkarzem IV ligowej Alwerni... Akurat go znam, więc mogę powiedzieć że dobrym bramkarzem to on nie jest. Ot po prostu znajomość z menedżerem Matusiaka. I pewnie się poprawił przy trenerach AC Milanu.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 16.01.2009, 10:08
Nie wiem czy ktoś tu już wspomniał ten cały David Braz co przyjechał z Beto podpisał kontrakt z PAO.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.01.2009, 13:50
http://sport.onet.pl/0,1248702,1898423,wiadomosc.html

Ciezko by bylo, ale moim zdaniem szanse sa. Roczne wypozyczenie jak najbardziej wchodzi w gre. Ebi potrzebuje gry, my potrzebujemy kogos takiego, Bolton natomiast go niepotrzebuje ...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 16.01.2009, 13:58
Myslisz ze sie zgodzi biegac po wsiach i krzywych boiskach?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.01.2009, 14:01
Ma alternatywe w postaci biegania po pieknych rowniutkich angielskich boiskach, w czasie treningu. A w czasie meczu podziwianie wspanailych rownych trybun.
Robota w rekach Bednarza i Wilczka. Mysle, ze mozna by go bylo namowic na gre turaj, alternatywy zadnej narazie nie ma.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 16.01.2009, 14:14
pewnie roczny kontrakt dla Ebiego zaczyna sie od 1 miliona Euro a to spora różnica miedzy tym co oferuje Wisła.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.01.2009, 15:16
Na pewno w przyszłym tygodniu taka pierdoła się pojawi w którymś brukowcu.
szansa powodzenia - 0,01% patrząc optymistycznie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 16.01.2009, 18:05
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...ungsdaten.html
Żeby nie było - widziałem jak gra.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna