The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2009, 21:58
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Problem polega na tym że właśnie wyobraźni nie mam specjalnie wybujałej (czego czasami bardzo żałuję).
Czy z Żurawia jest kawał ch... czy nie to pewnie najlepiej mogliby powiedzieć jego najbliżsi (na przyklad żona którą zostawił dla jakiejś małolaty).
Pomijając już jednak nawet ten aspekt sądzę że za jakiś czas dotrze do Ciebie że świat jest niestety urządzony w ten sposób że dla tzw: dojrzałych ludzi to co ty określasz byciem "kawałem ch..." jest "sprytem i mądrością życiową".
Życie prywatne Żurawskiego to jego sprawa i prosze tu przynajmniej w tym temacie nie pisac o takich rzeczach.

Co wyście sie tak uczepili tego Romeu? czy gdzieś było napisane/powiedziane że sie nimi nasi działacze interesują? przynajmniej ja tego nie widziałem ale jeśli ma ktoś linka do tematu gdzie pisze że wyraźnie w tym okienku maja jakies plany wobec niego prosiłbym o umieszczenie jakiego wiaygodnego linka.

Ciekaw jestem tego Siilanpy, jego wyniki w lidze Finlandzkiej na pewno wyglądają obiecująco, ale czy jednak jest to zawodnik lepszy od Pawełka ? tego niestety nie potrafie stwierdzic bo nie widziałem żadnego meczu z jego udziałem. Obiecująco wygląda fakt że sam piłkarz zgłasza chęc zagrania w Krakowie, fajnie by było gdyby zagrał już teraz a nie za pół roku
Odpowiedz cytując
Basti_90
Member

Od: 01.2006

Stary 12.01.2009, 22:02
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Życie prywatne Żurawskiego to jego sprawa i prosze tu przynajmniej w tym temacie nie pisac o takich rzeczach.

Co wyście sie tak uczepili tego Romeu? czy gdzieś było napisane/powiedziane że sie nimi nasi działacze interesują? przynajmniej ja tego nie widziałem ale jeśli ma ktoś linka do tematu gdzie pisze że wyraźnie w tym okienku maja jakies plany wobec niego prosiłbym o umieszczenie jakiego wiaygodnego linka.

Ciekaw jestem tego Siilanpy, jego wyniki w lidze Finlandzkiej na pewno wyglądają obiecująco, ale czy jednak jest to zawodnik lepszy od Pawełka ? tego niestety nie potrafie stwierdzic bo nie widziałem żadnego meczu z jego udziałem. Obiecująco wygląda fakt że sam piłkarz zgłasza chęc zagrania w Krakowie, fajnie by było gdyby zagrał już teraz a nie za pół roku
Linka mi sie teraz nie chce szukać, ale była mowa (Bednarz mówił), że jeśli nie uda mu się sprowadzić Marcelo i Romeu latem, to spróbują zimą. W tym okienku nic o nim nie wspominali.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.01.2009, 04:58
Problem polega na tym że właśnie wyobraźni nie mam specjalnie wybujałej (czego czasami bardzo żałuję).
Czy z Żurawia jest kawał ch... czy nie to pewnie najlepiej mogliby powiedzieć jego najbliżsi (na przyklad żona którą zostawił dla jakiejś małolaty).
Bez kitu - daruj sobie takie tanie chwyty...rozumiem ze zamieszkiwales sypialnie Zurawskich i ich sekrety nie sa Ci obce...
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.01.2009, 09:59
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Matejas najlepiej nie pisz wacle jak nie masz nic konkretnego do napisania.
Dobrze wodzu. Tym razem mam jednak kolejną "rewelację" PS

Brazylijski kłopot Wisły Kraków

Brazylijczyk Beto wraca do ojczyzny, bowiem Palmeiras Sao Paulo zgłosiło weto wobec jego transferu do Wisły Kraków informuje "Przegląd Sportowy".
Jednak krakowianie są przekonani, że podobnie jak w przypadku Marcelo, sprawa rozstrzygnie się po ich myśli.

- Jego były klub twierdzi, że podpisał z nim prekontrakt. Jednak zapytaliśmy o to brazylijską federację, która odpowiedziała, że kontrakt Beto z Palmeiras wygasł - mówi dyrektor sportowy "Białej Gwiazdy" Jacek Bednarz.
Wiślacy liczą na to, że sprawa szybko się rozstrzygnie, a zawodnik dołączy do reszty zespołu podczas zgrupowania w hiszpańskiej Olivie.

Na WP też coś piszą: http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.h...wraca-od-kraju
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 13.01.2009 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując
Nuclear
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 13.01.2009, 10:04
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Co to za cytat?.
Bednarz o transferach
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4393
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.01.2009 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 13.01.2009, 10:14
W transferach póki co nihil novi .Mamy Gargułe od lipca , i Beto od dziś ,który jest wielka niewiadoma.Lech juz kupil 4 pilkarzy (oczywiscie nei placze z tego powodu ,ale to daje do myslenia ,gdzie sa wieksze apetyty)
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.01.2009, 11:09
O rany Varga i to jeszcze jako wzmocnienie. Bez jaj. Dla mnie Barretto byl lepszy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.01.2009, 11:19
Baszczu z Zieniem za Żurawia ? hmmm Bednarzowi i Skorży wydaje sie że Żuraw może w pojedynke mecze wygrywac.Ja wierze że Zieniu jeszcze wróci do formy i znowu bedzie strzelał i asystował jak niedawno.Pozatym uważam że Pietia i Diaz to są defensorzy a nie skrzydłowi.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.01.2009, 11:30
Varga,Beto ( ?),Garguła od lipca + Cwielong ,moge sie mylic,nawet mam taka nadzieję,ale Ci piłkarze NIE gwarantują nam skutecznej walki o mistrzowski tytuł, albo sa za słabi,albo ich nie ma badz moze nie byc ...
runda jesienna pokazała ze w składzie jest kilka DZIUR,których DO TEJ PORY nie załatano, jest czas,więc czekamy na KONKRETY !
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.01.2009, 11:44
Naszej drużynie oprócz wzmocnień nowymi zawodnikami potrzebne są wzmocnienia w sferze mentalnej jak to pięknie się mówi zastrzyk świeżej krwi – Baszczu, Zieniu mogą grać na lepszym bądź gorszym poziomie ale to coś oklepanego - przyjście Garguły i Maćka to może być właśnie ten powiew nowości który tak jak przyjście Skorzy uskrzydli naszych.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.01.2009, 11:57
Dokładnie tak.

Cytat:
hmmm Bednarzowi i Skorży wydaje sie że Żuraw może w pojedynke mecze wygrywac
Mi też się tak wydaje.
Na pewno Żuraw bez formy jest lepszy niż Zieńczuk bez formy. Bo Zieńczuk jak jej nie ma, to całkiem go nie widać, chowa się itd...a nam potrzeba lidera w ofensywie.
Rozumiem, że niektórzy mają sentyment do tych zawodników, ale sport jest brutalny, nie grasz, odstajesz, wypadasz. I lepiej, żeby w naszym klubie dość szybko zaczęli korzystać z tej prostej reguły, a nie liczyli, że ten może w następnej rundzie Zieńczukowi się uda. Jeśli byłaby możliwość, ja bym ich zamieniał za Żurawia. Ale jeśli nikt miałby nie przyjść, to poczekałbym z przedłużaniem z nimi kotraktu do końca rundy. Niech się wykażą. Na pewno im to nie zaszkodzi.
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 13.01.2009, 12:35
http://wislaportal.pl/news.php?id=14586 - po sprawie.

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.01.2009, 12:41
Ja nie chce nic mowic, ale jak na razie mamy jedynie wzmocnienia srodka pola i ataku. A gdzie skrzydla? Jeszcze jedno teraz do nas przyszedl tlyko BEto. Gargula od lipca, Zuraw prawdopodobnie tez dopiero od lipca. Ja sie pytam - kto nam ma pomoc w zdobyciu mistrza Polski?
Odpowiedz cytując
java
Member

Od: 05.2006

Stary 13.01.2009, 12:44
Rozumiem, że niektórzy mają sentyment do tych zawodników, ale sport jest brutalny, nie grasz, odstajesz, wypadasz.
Jeśli byłaby możliwość, ja bym ich zamieniał za Żurawia.
Troche niekonsekwentny chyba jestes, bo niby z jakich pobudek wzialbys Zurawia, jesli nie z sentymentu z czasow jak strzelal wszystko i wszedzie w Polsce? Statystki klubowe, czy jego ostatnie "wystepy" w reprezentacji, nie wyrozniaja go wsrod innych starych gwiazd. Patrzac takimi kategoriami, ze "obaj sa bez formy, wiec wezmy tego, ktory jest liderem" to i Piotrek Swierczewski sie nadaje
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 13.01.2009, 12:52
Cytat:
Troche niekonsekwentny chyba jestes, bo niby z jakich pobudek wzialbys Zurawia, jesli nie z sentymentu z czasow jak strzelal wszystko i wszedzie w Polsce?
Hmm, oglądnij sobie kilka meczy Maćka, może zrozumiesz że to nie tylko sentyment

Nie wiem czemu się tak doczepliście tych skrzydeł. Przecież mamy skrzydła full pełne i nikt nie mówił o wzmacnianiu ich (zarząd). Ja tam wolę na skrzydle dynamicznego Ćwielonga niż wolnego Zieńczuka.

Problem u nas polega na przygotowaniu - przecież wystarczy że zaskoczy Łobo, Ćwielong, Małecki, Boguski i czego nam wiecej trezba?
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 13.01.2009 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.01.2009, 13:04
. Ja tam wolę na skrzydle dynamicznego Ćwielonga niż wolnego Zieńczuka.
widziałeś tego dynamicznego Cwielonga w tym sezonie na skrzydle w Ruchu

dla mnie to co grał to był dramat...ale mam nadzieje że się przebudzi...
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2009, 15:23
Wygląda na to, że z tym Romeo to była jakaś ściema ze strony Bednarza. Niby staraliśmy się o niego latem, ale niby wtedy nie wyszło, ale jego kontrakt wygasał dopiero teraz. Nigdzie też nie Wisła nie przejawiała się jako ewentualny przyszły pracodawca tego grajka. Dziwne to trochę...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.01.2009, 15:35
Z tym Romeuo było więcej szumu niz konkretów .

Ciekawe czy tylko bramkarze przyjadą na te testy ? Wisła powinna sprawdzać jakichś młodych chłopaków którzy dobrze się zapowiadają nawet w krajach mniej rozwiniętych piłkarsko w Europie,Afryce czy Ameryce południowej .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.01.2009, 16:36
Dokładnie tak.

Mi też się tak wydaje.
Na pewno Żuraw bez formy jest lepszy niż Zieńczuk bez formy. Bo Zieńczuk jak jej nie ma, to całkiem go nie widać, chowa się itd...a nam potrzeba lidera w ofensywie.
Rozumiem, że niektórzy mają sentyment do tych zawodników, ale sport jest brutalny, nie grasz, odstajesz, wypadasz. I lepiej, żeby w naszym klubie dość szybko zaczęli korzystać z tej prostej reguły, a nie liczyli, że ten może w następnej rundzie Zieńczukowi się uda. Jeśli byłaby możliwość, ja bym ich zamieniał za Żurawia. Ale jeśli nikt miałby nie przyjść, to poczekałbym z przedłużaniem z nimi kotraktu do końca rundy. Niech się wykażą. Na pewno im to nie zaszkodzi.
nie widziales chyba zurawia bez formy, w wiekszosci meczow repry nie było go widac wlasnie, nic nie robił, no moze czasem do tyłu podał w larissie tez zdarzaja mu sie takie przestoje no ale te kilka bramek ma ...

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 13.01.2009, 17:08
Cytat:
nie widziales chyba zurawia bez formy, w wiekszosci meczow repry nie było go widac wlasnie, nic nie robił, no moze czasem do tyłu podał w larissie tez zdarzaja mu sie takie przestoje no ale te kilka bramek ma ...
Tak, ale w polskiej lidze ciężko mu będzie być w nie w formie.

Cytat:
widziałeś tego dynamicznego Cwielonga w tym sezonie na skrzydle w Ruchu
Tak, ale widziałem jego kilka meczy, wiem że grać potrafi.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 13.01.2009, 17:25
a czym polska liga rozni sie od meczu Polska - Armenia dajmy ? to jak Wisła przeciwko jakis tam klubik :]

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.01.2009, 17:26
HEDu napisał(a):Wyświetl post
a czym polska liga rozni sie od meczu Polska - Armenia dajmy ? to jak Wisła przeciwko jakis tam klubik :]
Tym ze Zurawski w niej grajac rzadko strzelal. W Wisle i polskiej lidze - bardzo czesto.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 13.01.2009, 17:33
Cytat:
a czym polska liga rozni sie od meczu Polska - Armenia dajmy ?
Mówisz o tym meczu, w którym Żuraw zdobył jedyną bramkę?
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.01.2009, 17:34
Romeu to , Romeu tamto, facet jest jak losowanie totolotka.
Mówił wogóle kiedyś że go WISŁA interesuje? , czy to takie teksty ala Kallon, Kluiwert i inne Tristany?.

Gościu na drugim końcu świata ,pewnie by nawet Polski na mapie nie znalazł , a bez przerwy w mediach wracał jak bumerang ,jak jakieś UFO w sezonie ogórkowym.
Może pora już z tym skończyć.
Ćwielong , bez formy ma u nas "wystrzelić?" Ftorek i Dawidowski też? marnie to widzę.
W zawodowym sporcie do efektów sama nadzieja nie wystarczy.
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 13.01.2009, 18:12
Też uważam, że należy się uspokoić. Jest zakontraktowany Beto na teraz , a Łukasz na lipca. Jeśli zakontraktowalibyśmy Maćka na przyszły sezon to ja nie widzę problemu. Kwestia taka czy chcemy walczyć o porządnego bramkarza już teraz. Co do ruchów kadrowych to trzeba się zastanowić czy nie lepiej poprzesuwać kilku zawodników z Młodej Ekstraklasy np Burliga, Leszczak, Jeleń. Myślę że Baszczu powinien zostać bo jest to mimo wszystko zawodnik dobry na środek obrony. Cantoro, Dawidowski ewidentnie muszą się pożegnać z Wisłą to nie miejsce dla zawodników bez ambicji i nie wnoszących nic do zespołu. Jakby popatrzeć to na papierze mamy całkiem porządny skład i przynajmniej po 2óch równorzędnych zawodników na każdą pozycje. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 13.01.2009, 18:12
Zuraw w reprze strzelał fajne i ładne gole gdy był w formie czyli pobyt w Wisle + 1 sezon w Celticu. Pozniej z 2 gole max strzelił w przeciagu 3 lat (?), podobnie Franek.

Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.01.2009, 18:34
Tzn. po odejściu Cantoro oby już w czerwcu należy szukać def. pomocnika i prawego obrońcę zamiast Baszcza. Takie jest moje zdanie. Jeżeli oczywiście zatrudnimy Żurawia i nie będzie innych ofert dla zawodników(np. dla Brożka)... i zaskoczy Beto na miarę rywalizacji o pierwszy skłąd. Skrzydłowego bym nie kupował bo tak jak mówię Boguski Łobodziński Małecki to moim zdaniem dobre kandydatury. A myślę że jeszcze na rok zostanie Zieńczuk.

Reszta jeżeli pojawi się jakaś perła. Ale ja właśnie widzę szansę bo pojawiło się kilku ciekawych młodych:
Leszczak, myślę że Jonczyk będzie dobry, ten co ma jechać na zgrupowanie też podobno dobry...

Mączyńskiego, Burligę, przydałoby sie wypożyczyć żeby ich nie zmarnować.

Jest jeszcze Kominiak... o bardzo dobrych warunkach fizycznych...
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 13.01.2009 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.01.2009, 19:45
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Bez kitu - daruj sobie takie tanie chwyty...rozumiem ze zamieszkiwales sypialnie Zurawskich i ich sekrety nie sa Ci obce...
Kilka uwag do powyższego kometarza:

1. Chyba nikt (włącznie ze mną) nie lubi grzebać w życiu prywatnym innych.
2. Niezależnie od tego czy to lubimy czy nie w życiu tzw: celebrities (do których chcąc nie chcąc należy Żuraw) grzebią różnego rodzaju szmatławce. I to one właśnie ujawniły informacje dotyczące Maćka.
3. Odnoszę wrażenie że pomimo całej niechęci do tego typu działalności w pewnych przypadkach bywają one pożyteczne. Uważam mianowicie że tzw: opinia publiczna może a nawet powinna wiedzieć o obyczajowych (i innych) problemach polityków, urzędników czy innej maści działaczy. Pomaga to jej w podejmowaniu decyzji chociażby w trakcie wyborów.
4. W tym kontekście uważam równiez że kibice mają prawo wiedzieć o problemach np: piłkarzy klubów którym kibicują. Mają prawo to wiedzieć w szczególności jesli może to mieć wpływ na ich postawę na boisku.
5. Uważam również że każdy rozsądny menadżer (i kibic interesujący się transferami) powinnien wziąć pod uwagę dostępne informację na temat potencjalnych problemów piłkarza którego chciałby zatrudnić. Włącznie z oceną na ile autetyczne jest jego zainteresowanie grą w danym klubie.
6. I wybacz ale w tym kontekście określenia typu "tanie chwyty" czy "zamieszkiwanie w sypialni" wydaje mi się być bardzo tanim faryzeizmem.

Chcemy czy nie tego typu historie bedą miały wpływ na postawę piłkarza i byłoby dużą niefrasobliwością pomijanienie ich tylko przez wzgląd na bardzo źle pojęte "zasady zachowania się przy stole"

PS: Osobiście jestem jak największym zwolennikiem zatrudnienia Żurawia
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.01.2009, 20:44
Kilka uwag do powyższego kometarza:

1. Chyba nikt (włącznie ze mną) nie lubi grzebać w życiu prywatnym innych.

Tez nie jestem za tym, ale w przypadku sportowcow problemy w zyciu prywatnym przekladaja sie na forme zawodnika jak w przypadku Boruca czy Macka.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 13.01.2009, 21:29
wg. wyborczej Kraków http://www.sport.pl/sport/1,78980,61...a_z_Wisly.html

Baszczyński i Zieńczuk nie dostaną przedłużenia kontraktów. Jeśli ktoś da po 100 tys. ojro za nich, odejdą już teraz jeśli nie latem.
Ciekawe jak będzie z ich motywacją do gry wiosną jeśli zostaną
i co chyba ciekawsze, kto za nich
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów