|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...-segunda-feira
Tak jak myślałem Romeu zostanie we Fluminense. Czyli kolejna runda z Cantoro w środku pola. Ogólnie wygląda to nie ciekawie. Kim my mamy tego mistrza zdobyć ? Ćwilongiem/Zieniem, Łobo, Cantoro, Beto ? Liczyłem na 3 wzmocnienia do pierwszego składu tymczasem uzupełniamy skład. Nie zrobiliśmy nic w kierunku tego aby wyrównać siły personale z konkurentami do mistrza. Przygotowania do kolejnej rundy zaczynamy bez bramkarza. Najlepsze jest to, że negocjujemy umowę z gościem, który gra w siatkę zamiast bronić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.01.2009 o godz. 16:34.
|
|
|
|
Guest
|
|
|||
|
Nawet nie kryją się z tym, że biorą kota w worku:
Cytat:
Zaczynamy także kreowanie fikcyjnych wzmocnień: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.01.2009 o godz. 16:53.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Warto dodać, że Młodą Wisłę wzmocni napastnik reprezentacji Polski U-17 Michał Jończyk, obecnie piłkarz Płomienia Jerzmanowice (najlepszy strzelec IV-ligowca), którego z GKS Bełchatów pół roku temu wykupił główny sponsor Płomienia. Wcześniej zawodnik był na testach w takich klubach jak Sampdoria czy Fulham. O piłkarza starały się już pół roku temu Legia oraz właśnie Wisła jednak wówczas rodzice Jończyka odmówili Legii...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kogóż takiego ma Legia czy Lech? Rogera? Stilica?
![]() Ja wierze, że Łobodziński, Jirsak i Ćwielong zaskoczą na plus i wreszcie ta maszynka ruszy. Baszczyński, Żurawski i Kosowski też od razu nie grali pierwszych skrzypcy. Jedynie Frankowski z marszu wszedł do drużyny. Dziennik Polski, Sport krakowski, str. B12, tyt." Skarb Płomienia trafi do Wisły?"
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.01.2009 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mi nie było tak do śmiechu jak Stilic ośmieszał naszych z każdym dotknięciem piłki. Rogerem także bym nie pogardził, leniwy tak jak Cantoro ale przynajmniej ma technikę, szybciej biega a jego strzały nie są wymierzeone w trybuny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem fajnie by było wzmocnić pozycję bramkarza, bo jeśli chodzi o obronę mamy zawodników z papierami, w pomocy bardziej by się przydały czystki niż wzmocnienia (choć z oceną poczekajmy do końca sezonu), a naszym lekarstwem na lewe skrzydło może być Ćwielong. Jeśli będzie grał ambitnie jak Małecki, da sobie rade! Kosowski nic oprócz szybkości nie miał, bo technikiem wielkim nie był a co 2-3 dośrodkowanie leciało na auto po przeciwnej stronie boiska. A może zbawiennym okaże się Beto? Dzięki niemu może Boguski będzie pełnił rolę lewoskrzydłowego schodzącego do środka, zawodnika który pokieruje nieco przodem? Beto podoba mi się z jednego względu. Nie boi się strzelać, a tego Wiśle brakowało! Nieraz wiślacy chcieli niemal wejść z piłką do bramki co wołało o pomstę do nieba. Brakowało mi strzałów z dystansu Sobola, Cantoro czy Jirsaka. Na czym opierała się dawna siła Wisły? Na strzałach, które nie zawsze dawały bramki, ale siały popłoch w szeregach rywali. Niekoniecznie piłka musi wpaść do siatki. Może się odbije, wypadnie na róg albo trafi przypadkowo do lepiej ustawionego zawodnika, który będzie potrafił ją dobić. A teraz patrze na statystyki i raptem 8-9 strzałów na mecz. Naprawde mamy w Wiśle sytuację podobną do tej gdy we Wiśle grali młodzi Baszczyński, Kosowski, Żurawski, Szymkowiak, Frankowski itd. Są młodzi zawodnicy z papierami do gry, którzy mogą za kilka lat osiągnąć apogeum swojej formy (patrz Brożki, Boguski, Łobodziński, Ćwielong, Marcelo, Diaz, Jirsak, Małecki), jednak Wiśle brakuje teraz jednej rzeczy, którą miała wówczas. Starych którym się chce! Moskalewicz, Moskal,Kulawik, Czerwiec... żeby chociaż połowe z ich ambicji mieli Cantoro, Głowacki, Niedzielan, Zieńczuk. Nawet Cleber i Sobolewski grają bez przekonania. Pytanie tylko dlaczego Cleber i Sobolewski? Myśle że to wina ich kolegów z boiska. Flustracja wynikająca z błędów, wpadek, pomyłek naprawde nie dodaje skrzydeł. Nie raz widziałem wkur... na twarzy Clebera po fatalnych błędach Pawełka, ile razy wybijał piłkę ze złością na oślep kiedy po odebraniu futbolówki rywalowi nikt nie kwapi się do tego by wyjść na pozycje? Niejednokrotnie widziałem zniesmaczenie na twarzy i kręcenie głową Sobolewskiego po głupich stratach Cantoro, albo wówczas gdy Sobolewski musiał gonić jak głupi po całej strefie środkowej bo jaśnie Pan Mauro nie nadążał z powrotem pod własną bramkę. Powinno się raczej wyeliminować najsłabsze ogniwa bo inaczej ta drużyna nie będzie funkcjonować jak należy!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 12.01.2009 o godz. 18:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Fajnie że przychodzi Jończyk bo moim zdaniem będzie to strzał w 10....
|
|
|
|
Guest
|
|
Szacunek Panie Maćku za lojalność, kulturę osobistą, takt, cierpliwość, spokój... itd. P.S. A może (oby!!!) jest tak, że poza tym wie coś optymistycznego czego my nie wiemy? |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
globo pisze, że na pozycji środkowego pomocnika Romeu będzie miał sporą konkurencję: Jaílton, Diguinho, Fabinho, Maurício e Fernando. Diguinho jest kreowany na gwiazdę i ciężko będzie go wygryźć ze składu. http://globoesporte.globo.com/Esport...COM+O+FLU.html Skoro więc facet sam skazuje się na siedzenie na ławie i boi się jechać do Europy - to czego żałować? Inna sprawa, że wzmocnienia faktycznie nie porażają. Ale nic dziwnego, skoro na transfery nie mamy zamiaru wydać ani złotówki! Trzeba sobie jasno powiedzieć: Cupiał przykręcił kurek z kasą. Lech na transfery wydał w tym okienku już kilkaset tysięcy euro, a dodatkowo udało mu się zatrzymać Stilica. My natomiast nie pozyskujemy żadnego wartościowego piłkarza, a na przyjście Garguły już teraz nie ma pieniędzy. Ja nawet nie mam wielkich pretensji do Zarządu i Cupiała - byle tylko stawiać realne cele Skorży. W obecnej sytuacji kadrowej Mistrzostwo Polski będzie miłą niespodzianką, a nie oczywistością. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam tylko jedno zastrzeżenie? Po co trzymać tego Dawidowskiego. Już lepiej dać temu nierobowi połowę kasy do łapy i niech spada. Smród po nim szybciej się ulotni.
Jak Skorża nie będzie eksperymentował tylko ustali żelazną 11 to szansa na mistrzostwo jest. Ale jak będzie dalej prowadzić zespół jak w rundzie jesiennej kiedy nacisk z wyniku został przesunięty na wykreowanie nowych zawodników typu Małecki, Diaz to obawiam się że niedługo będzie się liczyć w kontekście mistrzostwa. Już na pierwszym obozie musi powstać 11-13 piłkarzy która stanie do morderczej walki o mistrzostwo, bo na eksperymenty czas już był... Umówmy się że ze skrzydłami Diaz-Małecki nie mamy czego szukać w walce o puchary. A obawiam się że Diaz spełnia wg. naszego szkoleniowca wszelkie warunki do bycia etatowym lewoskrzydłowym.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 12.01.2009 o godz. 17:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Za 5 lat możemy mieć fajny atak: Leszczak i Jończyk, może z Burligi też coś będzie i oczywiście Małecki.
Wypraszam sobie, dawaliśmy 100 tys € za Gargułę ;P Taki ponury żarcik...
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 12.01.2009 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Według mnie Skorza powinien mocno paczyc w młodzież bo tam mamy wschodzące gwiazdy np:
Kominiak-był na testach w The Reds Rajfur-Były obrońca FC Girondins de Bordeaux, Jończyk-jesli przeszedł faktycznie to jest podobno znakomity byl na testach w Sampdori i Fulham Burliga-mam nadzieje ze otrzyma szanse bo grac umie Leszczak-młody wschodzaca gwiazda Janik i Jania-Młodziezowi Reprezentanci Polski Michał Chrapek-Podobno wielki talent |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Okienko się niedawno otworzyło i Slilic jeszcze może opuścić Poznań. Ale trzeba patrzyc najpierw na siebie a nie na konkurencje. Co do Garguły to pieniądze są tylko logiczne pieniądze. Sam się ze mną (jak i z resztą forum) zgodzisz, że 700tys. euro za pół roku to dużo za dużo. Ja licze jeszcze na jakieś transfery, bo pewnie zaciąg na testy jak i rok temu będzie przyjeżdżał, więc może 2 Diaza się uda wyłowić. pozdrawiam ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ten chłopak ma na nazwisko Jonczyk, nie Jończyk.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No chciałbym kiedyś zobaczyć w pierwszym składzie kogoś z grupki Rajfur, Jończyk, Burliga, Leszczak, Jeleń, Chrapek. Na komplet nie ma co liczyć bo we Wiśle też już kiedyś byli Zawadzki, Nawotczyński, Kuzera, którzy zapowiadali się dobrze ale nie wyszło wszysstko jak należy. Choć w sumie kogo jak kogo ale Zawadzkiego mi żal, może przy odrobinie szczęścia dziś kierował by środkiem pomocy?
Jeśli chodzi o ligowe transfery, poczekajmy aż sezon zweryfikuje ruchy działaczy. Wątpie by te nabytki Lecha prezentowały się nadwyraz dobrze. Zobaczymy co pokażą! Może we Wiśle ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy i wyciągnął wnioski po transferach jakie w ostatnich latach były przeprowadzane? Jirsak... miał być drugi Nedved, a nawet Bukalskiego nie przypomina. Łobodziński... przychodził jako najlepszy prawoskrzydłowy w Polsce, reprezentant kraju... a nie wiem czy Gorawski lepiej po skrzydle nie biegał. Miejmy nadzieje, że ta runda będzie właśnie pod znakiem Łobo i Jirsaka... należy się to zarówno im jak i działaczom, ale również nam... kibicom. Chciałbym by ta runda była przełomowa dla tych zawodników (no może jeszcze dla Ćwielonga), a koniec sezonu nieco nas odciąży z zawodników którzy już się we Wiśle wypalili. Może właśnie tędy droga, by budować skład na młodych zdolnych, ogrywających się w innych klubach, a dodatkowo uzupełniać skład zawodnikami którym kończą się kontrakty? Popatrzcie ile by teraz trzeba było zapłacić za Brożków czy Boguskiego? Pewnie z 3 miliony euro trzeba by wysypać. Za 2-3 lata przy dobrych wiatrach każdy z trójki Marcelo, Diaz czy Beto może być w pojedynkę tyle wart.
![]() Na Kałuży chyba rezerwy Milanu robią, bo co jeden to młodszy ![]() Powód: Nie pisz postów jeden pod drugim! oka :)
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 12.01.2009 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Uważam także, że on tam ławy grzał nie będzie jest to bardzo dobry gracz na swojej pozycji, zresztą Fluminense nie po to chce go zatrzymać aby siedział tam na ławie. edit: Matejas najlepiej nie pisz wacle jak nie masz nic konkretnego do napisania.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.01.2009 o godz. 18:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myśle, że jeszcze nie wszystko stracone.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
A ja jestem trochę innego zdania jeśli chodzi o Mistrza ... Jeżeli zdobędziemy go w aktualnym składzie(bez Garguły) to w pucharach poniesiemy po raz kolejny sromotną klęskę. Po prostu będzie to kolejny raz pokazanie, że tą zasraną ligę można wygrać, bez wzmocnień, zawodnikami za darmo, bez konkretnej siatki skautingu itd. Po prostu będziemy stali tam gdzie stoimy teraz. Może RN i reszta ludzi, która zarządza klubem nauczą się coś jak przegramy i do tego nie awansujemy do pucharów. Chociaż w sumie już raz coś takiego było i średnio to przeszło, a zaraz po zdobyciu mistrzostwa i tak był dramat ...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Zeby grać wychowankami trzeba zainwestowac w ich szkolenie! Dlatego zamiast wydawac kase na zawodników lepiej zbudowac całe centrum sportowe dla Wisły (z kilkoma boiskami, dobrymi trenerami ... itd.)! Juz niestety sam talent nie wystarczy! W Amice nawet fajnie to funkcjonowało i jestem za tym zeby Wisła poszła tym śladem! My nie kupimy dobrego kopacza za 5 mln euro, ale mozemy tak wyszkolic, ze tyle bedzie wart, a nawet wiecej!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
tutaj nieco inna wersja wypowiedzi Skorży na temat Beto: Cytat:
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 12.01.2009 o godz. 18:49.
|
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
W Fluminense na pewno nie dostanie kokosów, bo ich priorytetem jest teraz Fred z OL. W Wiśle mógł spokojnie dostać więcej, pytanie czy tylko dostał od nas propozycję. Bo o zainteresowaniu zawodnikiem Bednarz wspominał w lecie, potem było cicho. Nasze obecne "zainteresowanie" to czyste spekulacje medialne. Ale jeśli od nas propozycję dostał i jeśli z niej nie skorzystał - to nie ma co po nim płakać. Jeśli boi się spróbować sił w Europie i woli grzać ławę/plażę w Rio de Janeiro - to jego strata (BTW: nie interesują mnie spekulacje n/t jego przyszłości we Fluminense - ale konkurencję ma sporą). Trafiłby do nas kolejny Jirsak - piłkarz może i poprawny technicznie i taktycznie, ale mający słaby charakter. My na boisku na tej pozycji potrzebukemy walczaka, a nie miękką rurę. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() chyba narazie ani my tyle nie oferujemy ani oni tyle nie żądają co gadał Osuch... jeżeli faktycznie nie żądają tyle to może się zgodzą z nami w tym tygodniu na połowę odległości między 1mln a 200tys... miejmy nadzieję.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 12.01.2009 o godz. 19:28.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
-Nie jesteśmy ukierunkowani na Amerykę Południową, gdzie znaleźliśmy zawodników młodych a zarazem dobrych i w miarę doświadczonych. Ważne było aby byli wolni. Podaż w Ameryce Południowej jest duża i dlatego łatwiej tam znaleźć zawodnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Co to za cytat?
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Czy z Żurawia jest kawał ch... czy nie to pewnie najlepiej mogliby powiedzieć jego najbliżsi (na przyklad żona którą zostawił dla jakiejś małolaty). Pomijając już jednak nawet ten aspekt sądzę że za jakiś czas dotrze do Ciebie że świat jest niestety urządzony w ten sposób że dla tzw: dojrzałych ludzi to co ty określasz byciem "kawałem ch..." jest "sprytem i mądrością życiową". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://goool.pl/main.php?id=16878
Tu jeszcze coś odnośnie Guły. W sumie nic nowego , poza tym, że Wisła oferowała ponoć na początku 200 tyś zł. Odnośnie Osucha, to dziwi mnie to, że media cytując jego wypowiedzi z Cafe Futbol nie wspominają o tych rzekomych 700 tyś euro, a o milionie złotych.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 12.01.2009 o godz. 21:22.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie wierzyłbym Osuchowi.
Nie zdziwiłbym się, gdyby on chciał od Wisły wyciągnąć jak najwięcej na rzecz botu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|