The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP?
Tak 333 57,51%
Nie 246 42,49%
Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ŁDB
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2009, 18:08
Ten cytat odnosił się do kogoś konkretnego?
"Cała gra polega na tem, iżby piłkę, bez dotykania się jej ręką, za pomocą zgrabnych kopnięć wpędzić w bramę nieprzyjacielską"
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.01.2009, 18:30
Mocne słowa i w sumie słuszne.

Ostatnio temat nagłośniono gdy okazało sie że ciężkie pieniądze zażyczył sobie Feel, bracia Cugowscy i ....Arka Noego...słów brak.

..Hołdys to się nigdy z nikim nie opier......
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Od: 04.2008

Stary 11.01.2009, 09:58
oj, bedzie sie dzialo !!

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...__relacja.html

a Wy jak pomagacie Orkiestrze? z domu, z kompa, z komory, do puszki, na scenie, pod scena, na aukcji, itp?
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.01.2009, 10:12
Jacy wszyscy tu są dobrzy... Chcą pomagac...
A o Mariuszu to pamięta ktoś jeszcze...?
Nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale,
Nie pytaj co Tobie da lecz co Ty możesz zrobić dla niej,
Codziennie w innym stanie ją spotykasz
Lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o Wisłę Cie zapyta...
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.01.2009, 10:36
Firo napisał(a):Wyświetl post
Jacy wszyscy tu są dobrzy... Chcą pomagac...
A o Mariuszu to pamięta ktoś jeszcze...?
Tak pamięta, a Ty sobie z Mariusza nie rób karty przetargowej dla swoich tez bo jest to niesmaczne.
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.01.2009, 10:37
a nie wiecie czy bedzie sie cos dzialo na rynku ? pamietam ze ostatnio przyjechali na motorach i nawet fajnie bylo : )
.....
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Stary 11.01.2009, 10:56
graja graja
od okolo 14-16

Acid Drinkers Oddział Zamknięty (18.00) Akcja Krwiodawcza z WOŚP 4 Szmery Licytacje Skangur Renata Przemyk Sztywny Pal Azji

http://krakow.dlastudenta.pl/wosp/wydarzenia/
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 11.01.2009, 11:29
MY też będziemy
http://juvenia.info/pl/seniorzy/salw...tecznej-pomocy
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.01.2009, 17:51
Jak na moją małą miejscowość i możliwość zbierania kaski do godziny 15 wydaję mi się, że zebranie 365 zł to niezły wynik
Na pudelku było napisane m.in. o zespole IRA, że biorą pieniądze za występ itd... spotkałem ich na mieście podszedłem wrzucili około 20zł, ogólnie byli wkurzeni z faktu, że ich opisano. Jak to powiedzieli 'żeby ku**a plotuchy nie gadały' sfotografowali się, jak wrzucają pieniądze, choć Gadowski nie chciał się z tym afiszować...

Ps. Ogólnie w ciągu dnia nie spotkałem się z jakimiś przykrymi incydentami, no może poza zwyzywaniem przez jednego kolesia Owsiaka...
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Stary 11.01.2009, 19:41
i jak tam leci? juz 8,5 banki pln zebrano

foteczki z krakowa http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...46625.html?i=1
Odpowiedz cytując
kiju.ts
Banita

Od: 07.2008

Stary 11.01.2009, 19:51
na aukcji
Kalendarz 2009 siatkarek TS Wisła z autografami!

http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=242113
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=242112

Cytat:
Świeża uroda, niewymuszony wdzięk oraz naturalny urok osobisty są widoczne w każdych warunkach i niezależnie od okoliczności - donosi sztab WOŚP Hufca ZHP Kraków-Podgórze, dla którego siatkarki Wisły Enion Energii licytują swój kalendarz z autografami. O godz. 15.30 na Rynku Głównym wystartują pierwsze koncerty.

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy na Rynku Głównym w Krakowie

Trwa XVII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dziesiątki tysięcy wolontariuszy pod wodzą Jurka Owsiaka od rana czyha na hojność przechodniów, zbierając pieniądze na chore dzieci. Do akcji włączyli się krakowscy aktorzy, sportowcy i muzycy. W całym mieście kwestuje blisko 2,3 tys. wolontariuszy.

- Ludzie wrzucają pieniądze dość chętnie. Młodzi są hojniejsi, osoby starsze wrzucają raczej monety - mówią wolontariuszki WOŚP.

Po raz drugi siatkarki Wisły Enion Energii Kraków wspierają harcerzy ze sztabu Hufca ZHP Kraków-Podgórze. W tym roku przekazały ekskluzywny kalendarz ścienny w strojach wieczorowych oraz kalendarz w strojach sportowych. Na obu złożyły swoje podpisy. Kalendarze licytowane są już od 11 stycznia, odnośniki na stronę z aukcjami pojawią się na stronie sztabu: www.krakowpodgorze.zhp.pl/wosp.

Do akcji WOŚP-u włączyły się także krakowskie kluby honorowych dawców krwi. Akcję wspierają piłkarze (Tomasz Frankowski, Bogdan Zając), bokser Tomasz Adamek, tenisistka Agnieszka Radwańska, a także aktorzy i piosenkarze - swój recital na aukcję wystawił piosenkarz Janusz Radek, Łaźnia Nowa przeznaczy całkowity dochód z niedzielnego spektaklu, przedstawienie "Bajka o Szewczyku" można wylicytować w teatrze Groteska.

W Krakowie rozpoczął się też organizowany już po raz trzeci w ramach WOŚP rajd samochodów terenowych i quadów. Jego organizatorzy przekazali na orkiestrową aukcję szkolenia umiejętności jazdy off-road dla kierowców i pilotów prowadzone przez Mariusza Gwiazdowskiego oraz przejażdżkę samochodem terenowym z kierowcą Arturem Kołodziejem.

Tradycyjnie o godz. 15.30 na Rynku Głównym wystąpią zespoły: Sztywny Pal Azji, Skangur, 4 Szmery, Oddział Zamknięty i Renata Przemyk. Na końcu, o godz. 20, równo ze światełkiem do nieba, zagra grupa Acid Drinkers. Obok sceny głównej przy okazji pokazywane będą efekty pirotechniczne.

Podczas XVII finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zbierane są pieniądze na rzecz wczesnego wykrywania nowotworów u dzieci. W zeszłym roku na terenie całej Polski wolontariuszom udało się zebrać 14 milionów dolarów.
Odpowiedz cytując
cosa nostra
Banita

Od: 12.2008

Stary 11.01.2009, 20:24
noonelikeus napisał(a):Wyświetl post
juz 8,5 banki pln zebrano
Zebraliśmy już: 12 423 933 PLN

Przypomne ze w zeszlym roku zebrano 13 mln dolarow USD X 2.9561 = okolo 38,5 mln zl
Ostatnio edytowane przez cosa nostra : 11.01.2009 o godz. 20:28.
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.01.2009, 22:23
12mln a moglo byc 2x tyle..
Carrefour na czyzynach .. Trzy ~14letnie gowniary bez obciachu rozbrajaly na slupku przy glownym wejsciem do marketu puszeczke i licytowaly sie ktora ma wiecej.. hitem byl tekst "to moje sa te trzy 20"...

Akcja WOŚP ok ale taka reklama nie przynosi nic dobrego. Do puszki juz nie wrzuce.
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.01.2009, 22:32
kms napisał(a):Wyświetl post
Carrefour na czyzynach .. Trzy ~14letnie gowniary bez obciachu rozbrajaly na slupku przy glownym wejsciem do marketu puszeczke i licytowaly sie ktora ma wiecej.. hitem byl tekst "to moje sa te trzy 20"...

Akcja WOŚP ok ale taka reklama nie przynosi nic dobrego. Do puszki juz nie wrzuce.
Takie bladzie spod Carrefoura trza wychlastać łańcuchami a potem rodziców bo mieli niewątpliwy wpływ na wychowanie takiego gówna pod dachem.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
cosa nostra
Banita

Od: 12.2008

Stary 11.01.2009, 22:35
kms napisał(a):Wyświetl post

Zebraliśmy już: 20 161 235 PLN
to jeszcze nie wszystko. Do tego dojada wszysstkei licytacje, kasa ze sztabow, aukcje on line (koncza sie w polowie lutego) itp.. bedzie ponad te 38 baniek...
Ostatnio edytowane przez cosa nostra : 11.01.2009 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 11.01.2009, 22:41
ej to co sie dzisiaj stalo na rynku to jest ****a popsrtosu zenada !
mroz jak **** ale sie wybralem na swiatelko do nieba rzeby ogladnac fajerwerki.
jest za piec dwudziesta i jakies w****iajace darcia ze sceny ze costam licytuja, no fajno...
godzina 20 a tu nic. 20:01 zaplonely dwie stacjonarne race i troche jakis tam jakby bengali i ....
SZATAN wszedl na scene i zaczal drzec paszczu !
jakies acid drinkeres czy cos. ani pol fakerwerka, prowadzacy nic nie wspomnieli ze 20 wybila.
a ten kto ustalil repertuar to tez przyklasnac tylko
to co sie dzieje ostatnio z krakowskim rynkiem jesli chodzi o repertuar wykonawcow zakrawa o kpine i pozalowanie.
megaskandal , ot co

Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.01.2009, 22:48
W napisał(a):Wyświetl post
ej to co sie dzisiaj stalo na rynku to jest ****a popsrtosu zenada !
mroz jak **** ale sie wybralem na swiatelko do nieba rzeby ogladnac fajerwerki.
jest za piec dwudziesta i jakies w****iajace darcia ze sceny ze costam licytuja, no fajno...
godzina 20 a tu nic. 20:01 zaplonely dwie stacjonarne race i troche jakis tam jakby bengali i ....
SZATAN wszedl na scene i zaczal drzec paszczu !
jakies acid drinkeres czy cos. ani pol fakerwerka, prowadzacy nic nie wspomnieli ze 20 wybila.
a ten kto ustalil repertuar to tez przyklasnac tylko
to co sie dzieje ostatnio z krakowskim rynkiem jesli chodzi o repertuar wykonawcow zakrawa o kpine i pozalowanie.
megaskandal , ot co
Widziałem to samo w tv i zgadzam sie z przedmowca.

To samo bylo w Sylwestra,zadnej reklamy slabi artysci, niech ktos sie wreszcie za to wezmie Bo tracimy renomę Krakowskiego Rynku!
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 11.01.2009, 22:56
a ja napiszę, że koncert superowy! w końcu jakaś gwiazda na rynku z konkretną muzyką a nie jakieś tam popy i disco... zabawa przednia!
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.01.2009, 23:08
W- a kogo byś chciał oglądać? Dodę? Marylę Rodowicz? Nie słucham Acidów, ale ich szanuję, bo (poza kwestiami muzycznymi) zawsze wspierają WOŚP i Owsiaka. Gdyby nie to, że byłem przez cały dzień poza Krakowem, to z chęcią bym się przeszedł na Rynek, bo na pewno Titus z ekipą zapewnili odpowiednią ilość czadu i pozytywnej energii i rozgrzali publikę w ten nocny wieczór. A światełko do nieba chyba w kilku miastach zostało wyłączone z ramówki imprez...?
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 11.01.2009, 23:10
Koncert na Rynku przeciętny , ale grali za friko i wiadomo było wcześniej kto zagra.

Wszystko jest kwestią gustu i dobrej woli .
Przemyk, Drinkersi czy Skangur to nie moje klimaty ale Oddział Zamknięty jak najbardziej. Nie o nich jednak dzisiaj chodziło. Liczą się tylko dzieciaczki.

A te śmiecie co kradną z puszek lub obrabiają kwestujących to ....ŚMIECIE i tyle.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.01.2009, 23:18
na temat orkiestry powiem tyle, że kto naprawdę chce pomóc, nie potrzebuje do tego Owsiaka, TVP i całej tej gó******j otoczki
wesołego.
.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 11.01.2009, 23:24
Kto nie przyłączy się do Czynu Społecznego, ten jest "zdemoralizowanym h***m".

http://wiadomosci.onet.pl/1895083,11,item.html

Słuchanie Acidów na żywo podczas drogi na wieczorną mszę ma swój urok
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 11.01.2009 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 11.01.2009, 23:26
no napewno Maryla by stoprocent bardziej rozruszala publike niz to co tam bylo
wybacz ale orkiestra powinna stawiac na grajkow co tworza muzyke do potupania, aby przyciagli ludzi wlasnie, a gdybys widzial te tlumy wychodzace z rynu po zobaczeniu tego co sie tam dzialo to bys zrozumial

Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Stary 11.01.2009, 23:48
Hah... Wszystkim się nie przypodobasz. Maryla była juz w Krakowie razy kilka (info potwierdzone telefonicznie ), a teraz czas na coś innego... Jedni wolą się bujać w rytm "Kolorowych jarmarków", a inni wolą pogo (dzisiaj akurat bardziej rozgrzewające) przy "Blues Beatdown" (dajcie spokój z tym darciem mordy, bo to trochę żenujące). Tak, jak powiedział daro- najwazniejsze, że cel szczytny.
v-f-m - no oczywiście, że nie, ale dzięki temu Owsiakowi przysłowiowy Kowalski, który z różnych powodów nie działa na codzień charytatywnie, może raz do roku wspomóc potrzebujących.
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Stary 12.01.2009, 00:17
Gdyby cały czas antenowy w TV poświęcony Owsiakowi przeznaczyć na płatne reklamy, gdyby wszystkie te studia, kasa na przygotowania zsumować to wyszło by jakieś 100 mln. Dlatego nie wiem czym się tak podniecacie ? Bo ja zazwyczaj nie wydaje kasy na coś na co nie mam pokwitowania.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 12.01.2009, 00:22
Ponad -74 TYSIĄCE!- różnych sprzętów i urządzeń medycznych.
Mam nadzieję że taka liczba dociera do każdego.

Wiem ,Caritas zbiera 10 razy tyle,ale przez cały rok i na setki różnych (także bardzo ważnych) celów.

Szkoda że tylko raz w roku ludzie się budzą , ale chwała i za to, mogli by NIC nie dać, jak przeglądam allegro i licytację "bzdetów" za na prawdę grubą kasę to serce rośnie.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 12.01.2009, 00:25
qazwsx123 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby cały czas antenowy w TV poświęcony Owsiakowi przeznaczyć na płatne reklamy, gdyby wszystkie te studia, kasa na przygotowania zsumować to wyszło by jakieś 100 mln. Dlatego nie wiem czym się tak podniecacie ? Bo ja zazwyczaj nie wydaje kasy na coś na co nie mam pokwitowania.
gdyby to.. gdyby tamto..

zamilcz chłopcze bo poziom Twojej krytyki jest żenujący..

jesteś taki mądry, to zrób coś, aby Twoja idea weszła w życie, a nie tylko krytykuj innych co coś przynajmniej robią.

żal
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 12.01.2009, 00:47
qazwsx123 napisał(a):Wyświetl post
jak Ty wyliczyłeś te miliony złotych za reklamy bo póki co jesteś żałosny w swoich przemyśleniach..... piszesz, że ludzie się tym podniecają - a opowiedz nam czym Ty się podniecasz.... co jest teraz jezzy i trendi..dla Ciebie......
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Stary 12.01.2009, 00:56
Nie krytykuje tylko mówie jak jest. Pokaż mi jakieś potwierdzenie na co została wydana kasa ze zbiórki w tamtym roku z dokładnością do 1000zł ? Nawet Niemcy są mądrzejsi od Nas pod tym względem. Wystarczy, że w Nowy Rok, Boże Narodzenie, 1 maja, 11 listopada czy w jakiekolwiek inne święto zamiast kupowania petard czy prezentów można włożyć do koperty te kilkadziesiąt złotych i wysłać. Gdyby tak zrobiła co tysieczna osoba to w ciągu roku jedna rodzina zasiliła by konto danej organizacji o 100zł przykładowo. Taka pomoc jest bardziej systematyczna i satysfakcjonująca że rezygnujesz ze swoich przyjemności ratując komuś życie. To teraz Ci napisze jeszcze że w ten sposób kraje niemieckojęzyczne finansują w 40% misje świeckie i chrzescijanskie w Afryce.

Idea WOSP jest dobra ale wykonanie tragiczne.

Devonisch napisał(a):Wyświetl post
jak Ty wyliczyłeś te miliony złotych za reklamy bo póki co jesteś żałosny w swoich przemyśleniach..... piszesz, że ludzie się tym podniecają - a opowiedz nam czym Ty się podniecasz.... co jest teraz jezzy i trendi..dla Ciebie......
Z twojej odpowiedzi jasno wynika czym jest dla Ciebie WOSP. Dla mnie jest to szum medialny który po kilku dniach przeminie aby za rok powrócić. Myslisz że jak coś poiera kilka milinow ludzi to to musi byc dobre pod kazdym wzgledem ?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.01.2009 o godz. 23:44.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 12.01.2009, 01:07
qazwsx123-
Wróć sobie do początku tematu, są tam linki które wyjaśnią twoje wątpliwości, szczegółowe informacje o rozliczeniu WOŚP są dokładne , jawne i ogólnodostępne .

Sory, ale wystarczy sprawdzic a nie bezmyślnie krytykować , kasę wydawaną na sprzęt liczą i kontrolują kompetentne osoby.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów