|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Amerykę odkryłeś.... poważnie co z tego że jest nam potrzebny, jak Bełchatów go nie chce puścić ? To co według Ciebie mamy dać za niego te "700 tys euro" bo " jest nam potrzebny już teraz , bez dwóch zdań.!" ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
maksymalną kwotę jaką opłaca się dać za Łukasza w obecnej sytuacji to 200 tyś euro i nie więcej, inna kwota to po prostu byłby absurd a już nie wspomnę o 700 tyś euro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Z wiarygodnych zródeł podają że dawaliśmy 500 tyś zł + 1 z tych 4 grajków nie 4
. I tak jak dla mnie nieopłacalny interes. Skoro GKS tak pogrywa to lać na nich i poczekać do lata rok temu bez Garguły dawaliśmy sobie rade więc nie widzę problemu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie lepiej poczekać na Gargułe do lata i kupić za tą kase co dawaliśmy GKS-owi dobrego bramkarza.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szkoda Gargulca, w tej sytuacji głeboko wierze że ciężar rozgrywania akcji na wiosne weźmie na siebie Jirsak.W końcu zapłacono za niego więcej niż za Stilicia i mam nadzieje że bedzie tak podawał i strzelał jak Bośniak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czy mozemy czekać? Czy bez wzmocnień mamy gwarancję zdobycia Mistrzostwa Polski? Beto to na razie tylko wielka niewiadoma. Jeśli Garguła nie trafi teraz do Wisły, to gdzie są realne wzmocnienia? Co ze skrzydłowymi?
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A ze wzmocnieniami mamy taką gwarancję?
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chodziło mi o to, ze klub juz raczej nikogo nie dokupi ponieważ mamy tutaj słabych zawodników lecz jednak jest ich sporo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
700 tys ojro za to, że Garguła przejdzie do nas pół roku wcześniej to o wiele za dużo. Widać nie chcą Gargulca puścić. Trudno - sami na tym stracą bo 0,5 mln złotych + jeden z naszych grajków to była świetna propozycja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To nie są ich pieniądze, tylko budżetu Państwa, więc co ich to obchodzi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
czyli wg Ciebie na całym świecie nie ma takich zawodników? Dla mnie przyjście Żurawskiego to ewidentny dowód na to, że nasz scouting to fikcja i w klubie nie mają żadnego pomysłu na wzmocnienie składu, więc decydują się na doraźne rozwiązania (vide Żurawski).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Poza tym byłby dobrym duchem. Zapewne chiałby pociągnąć drużynę do jakiegoś sukcesu żeby jeszcze bardziej być zapamiętanym na koniec kariery. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Oprócz tego, liczę na sprowadzenie bramkarza.Ten fin myślę, że byłby dobrym rozwiązaniem. Mistrzostwo Polski to sprawa nadrzędna.Moim zdaniem dobra drużyna nie może składać sie tylko i wyłącznie z zawodników młodych,a powinna posiadać też graczy, którzy będą swojego rodzaju nauczycielami. Myślę, że taki Marcelo wiele się naucz od Clebera i Głowy, Jirsak od Sobola i Garguły, a Mały ,Boguski czy Ćwielong od Brożka czy Żurawskiego (gdyby przyszedł). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tak,tak tylko ciekawe jak sie wtedy zachowa Brożek czy nadal bedzie taki skuteczny jak bedzie zagrożenie że nie jest juz gwiazda druzyny?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak wszyscy wiemy Osuch to znany bajkopisarz dlatego jego wypowiedź w temacie odstepnega za G brałbym jednak "pod impas".
Natomiast jeśli byłoby to prawdą to w zasadzie nie ma już z GKS o czym gadać. Trzeba się szanować! Jeśli ktoś próbuje robić z Ciebie buca to należy go olać. A gdy przyjdzie do decydowania o degradacjach za przekupstwo głosować za degradacją GKS. Poza tym warto bardzo mocno popierać inicjatywę Drzewieckiego w sprawie zakazu finansowania klubów sportowych przez firmy państwowe. I za parę miesięcy pan dyrektor Drobniewski powróci do korzeni: złapie za widły i jak w młodosci zajmie się rozrzucaniem gnoju po polu.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.01.2009 o godz. 14:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja tam jednak wierzę , że choćby i " za 5 dwunasta" ale się dogadają i Gargulinio grał będzie na R22 .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A swoja drogą to ciekawe czy Guła bedzie grał w sezonie czy tylko zbijał bąki
skoro podyktowali taka cene to teraz on moze sie na nich zemścic |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
caly czas jest tu temat Garguly a finski bramkarz chce sie do nas przeniesc trzeba liczyc ze JB sie postara zarobkow wioelich to nie bedzie chcial ten finski klub za to pol roku tez pewnie nie krzyknie tyle co belchatow
http://www.wislasoccer.com/news_item_10303.htm |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
I gdzie teraz wszyscy napinacze szkalujący pracę Bednarza i jego świty w sprawach transferów?
Nagle sytuacja odwróciła się o 180 stopni i wszyscy stoją murem za naszymi działaczami? Rozmowy Wisła-Bełchatów w sprawie półrocznego wypożyczenia Garguły pod Wawel dobitnie pokazuje, że z niektórymi ludźmi nie da się rozmawiać poważnie! Sytuacja jest teraz postawiona jasno i wiadomo, że wiosną Garguły na Reymonta nie zobaczymy! Należy się tylko cieszyć z faktu, że Garguła jest bardziej potrzebny bełchatowianom aniżeli nam i dzięki temu nie odeślą go na pół roku do rezerw... od tak z zawiści spowodowanej fiaskiem w negocjacjach dotyczących przedłużenia kontraktu. Acapelo bardzo podoba mi się Twoje zdanie na temat ruchów transferowych. Bardzo ważnym w tym momencie ruchem mogłoby okazać się sprowadzenie do Wisły Maćka Żurawskiego. Myśle, że ten zawodnik odnalazł by się w Wiśle i mógłby wpłynąć na zespół jeszcze korzystniej aniżeli Kosowski. Przypomnijmy sobie ten sezon kiedy Kosowski z Zieńczukiem byli uwielbiani, przy czym ten drugi bardziej był rozliczany za strzelane bramki niż za grę. Wielu wiesza psy na Zieńczuku pisząc, że to już nie ten sam zawodnik co w ubiegłym roku. A czymże różnił się Zieńczuk z wiosny poprzedniego roku od obecnego? Niczym! Tak naprawde Marek od kilku lat prezentuje ten sam poziom. Problemem Zieńczuka nie jest spadek formy. Jego problem tkwi w "feralnej", jak się później okazało, rundzie jesiennej ubiegłego sezonu, kiedy co drugi strzał w światło bramki lądował w siatce! Niestety passa się skończyła i znów większość pisze, że ten zawodnik się wypalił, że Wisła powinna z niego zrezygnować. A co będzie jeśli Zieńczuk zdobędzie 10 goli na wiosne? Znów będę musiał czytać "przesadzone" komentarze jakim to świetnym jest zawodnikiem? Ostatnie mecze rundy jesiennej pokazały zwyżkę formy naszego skrzydłowego... poczekajmy do wiosny i dajmy mu szansę przekonania do siebie trenera i zarządu. Niech pokaże na boisku, że warto z nim przedłużyć umowę. Wracając do tematu Kosowskiego... może rozmowy Kamila z Bednarzem wygladały podobnie do tych, które ostatnio Bednarz prowadził z Bełchatowie? Jeśli chodzi o próby pozbycia się Dawidowskiego, Niedzielana, Cantoro jestem jak najbardziej za, bo to piłkarze którzy już nic do tej drużyny nie wniosą, a dodatkowo obciążają klubową kasę. Niestety Cantoro od prawie dwóch lat nic do drużyny nie wnosi. Nie widać po nim ani zaangażowania, ani woli walki, niepotrzebnie holuje piłkę, często traci ją w głupi sposób, a to tylko flustruje pozostałych kolegów na boisku (może z wyjątkiem Pawełka, który w podobny sposób działa na swoich kolegów). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Panowie
a ja mysle ze Bełchatów tak się napina bo; 1 wzielismy im Boguskiego wczesniej niz w umowie 2 chcielismy Gargułe w lecie bo mial miec klauzule to teraz się odwdzieczają i tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
A co do Garguły, to fakt, że w tej sprawie namieszał jego manager i zapewne ta sprawa zaszkodziła naszym stosunkom z Bełchatowem. W każdym razie jestem dobrej myśli. Teraz Bełchatów chce po prostu jak najwięcej utargować. Jak do zamknięcia okienka pozostanie mało czasu, a Bednarz przedstawi ostateczną ofertę to myślę, że zmiękną. Bo na dobrą sprawę jakie mają korzyści z trzymania Łukasza? Odszedł od nich Jarzębowski ii trener Janas. Prawdopodobnie odejdą kolejni zawodnicy, a o wzmocnieniach za dużo nie słychać. Przyszedł Ulatowski i ma za zadanie zbudowanie drużyny od nowa. Tylko jaki jest sens budowania drużyny z Gargułą, skoro wiadomo, że od czerwca już go nie będzie? Osobną kwestią jest to czy Garguła w każdym meczu będzie dawał z siebie 100%. Moim zdaniem w niektórych sytuacjach ze zdrowego rozsądku, a nie braku profesjonalizmu, odstawi nogę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dlatego powinniśmy podpisać kontrakt z Silanpaą, i przetrzymać z Pawłkiem do czerwca, lub spróbować Fina wyciągnąć wcześniej, tak jak robimy z Gargułą. Wydaje mi się, że to lepsze rozwiązanie niż ściągać no-name'ów z Indii (chociaż ciągle uważam, że Dudu zasługiwał na przedłużenie umowy).
Oczywiście bazuję tu tylko na opiniach sztabu szkoleniowego, bo sam nigdy Henriego nie widziałem. Dziwię się Bełchatowowi. Po pierwsze, podobno zostali bez pieniędzy na transfery, więc każdy grosz, a szczególnie 125 tys €, byłby dla nich zbawieniem. Po drugie, tak jak ktoś wspomniał, wydadzą grubą kasę na pensję dla piłkarza, któremu wcale nie będzie zależało na grze. Mam nadzieję, że to po prostu świetni negocjatorzy, a nie uparte osły.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 11.01.2009 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem Bełchatów będzie wyczekiwał do końca okna transferowego w sprawie Garguły. Do ostatnich dni jego propozycja będzie wysoka, a jak zobaczą, że Wisełka się nie złamie i nie przyjmie ich propozycji, to tuż przed zakończeniem dadzą dużo niższa cenę żeby choć trochę zarobić na Gargule. Jeśli GKS teraz nie odda nam Guły to będzie dla nich nieopłacalne, raz, że stracą kasę za zarobki piłkarza dwa, że odchodzi latem na R22 i stracą piłkarza nie zarabiając nic na jego przeprowadzce. Czyli jak widać muszą go nam opchnąć już zimą.
PS: Oby tak było |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...argule,1241021
To już przesada,moim zdaniem. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
nie ma co tego w ogole komentowac,cena Belchatowa to zemsta za Boguskiego przede wszystkim,trudno musimy radzic sobie bez Lukasza ale musimy sciagnac Zurawia i kogos na lewa pomoc,chyba ze Skorza na lewe skrzydlo wybral Cwielonga...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W następnym okienku transferowym trzeba odchudzić nasze skrzydła ze słabych piłkarzy. Ta runda powinna być ostatnią szansą dla Łobodzińskiego, Zieńczuka i Ćwielonga. Jeśli Żaden z nich nie pokaże jakiegoś wyraźnego progresu formy, trzeba się będzie z nim pożegnać. O ile z Zieńczukiem nie ma problemu, bo kończy mu się kontrakt, to z pozostałą dwójką będzie trudniej. Na Ćwielonga pewnie znajdzie się ktoś, ale nie sądzę, żebyśmy na nim zarobili więcej niż 100 euro. Jeśli chodzi o Łobodzińskiego, to biorąc pod uwagę jego słabą forme i ogromny kontrakt myśle, że dla nas korzystne by było oddanie go za darmo, lub jakąś symboliczną kwotę. Jeśli odeszłoby tych 3 piłkarzy, można by było się rozejrzeć za 2 nowymi. Myśle, że kasa na kupienie ich by się znalazła (tak, jak była np. na Nei'a), a na kontrakty poszłaby ta kasa z powyższej trójki.
Jeśli chodzi o Baszczyńskiego, to uważam, że powinniśmy go już póścić latem, a na jego miejsce skołować jakiegoś młodego prawego obrońce, który powoli byłby wprowadzany do składu zamiast Singlara. Doliczając do tego Gargułe i mam nadzieje Żurawskiego i Silanpe, po letnich wzmocnieniach nasz kadra byłaby na prawdę bardzo mocna i można by pomyśleć na serio o zawojowaniu czegoś w pucharach. Problem tylko w tym, czy obecna kadra wystarczy na zakwalifikowanie sie do nich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
trzeba było oglądać ten wywiad dla football cafe to byście nie gadali i pisali w prasie głupot że 4 + kasa za jednego - wyraźnie Osuch powiedział !! 1z 4 !! Koniec biadolenia że 4 !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Powiem Wam, że dawno nikt mnie tak nie rozbawił, jak Bełchatów swoją ofertą ....
Ja rozumiem, że jak na polskie warunki Garguła jest bardzo dobrym zawodnikiem, ale te 700 tys. EUR to jakas szopka...... Wisła moim zdaniem przedstawiła rozsądną propozycję, ale widocznie GKS woli stracić kasę niż puścić nam Gargułę wcześniej, mówi się trudno. Jakoś sobie damy radę |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|