|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP? | |||
| Tak |
|
333 | 57,51% |
| Nie |
|
246 | 42,49% |
| Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/11/2/1/5876
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=218031 - plakat z podpisami ktos z Was cos oddaje na aukcje do licytacji dla WOSP? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Panie i Panowie...fakty są takie że dzięki Owsiakowi polskie szpitale staly się w niektórych dziedzinach liderami na świecie...i tego mu się nie odbierze...nie wiem czy bierze coś z tego czy też nie...nie obchodzi mnie to tak jak zdrowie dziedziaków...a o to przecież chodzi. Wyobraźmy sobie ze nie ma Owsiaka...nasza kasa nie idzie na ten cały Wodstock, na wakacje Owsiaka...i inne "złe"cele...ale nie ma też całej aparatury szpitalnej, karetek, itp. A ludzkie życie jest bezcenne...nie da się go przeliczyć na wakacje Owsiaka.
Nie jestem jakimś fanem Orkiestry, nigdy nie kwestowalem i nie bylem w to zaangażowany...zdaję sobie też sprawe jakie sytuacje mają miejsce podczas tekich zbiórek, ale doceniam to co zostało zrobione dzięki WOŚP.Pomimo wszystkich przekrętów związanych z Orkiestrą. |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ja tylko taki cytacik z Kodeksu Wykroczeń odnośnie wiadomego tematu i osób z puszkami
![]() Art. 58. § 1. Kto, [..] § 2. Kto żebrze w miejscu publicznym w sposób natarczywy lub oszukańczy, podlega karze aresztu albo ograniczenia wolnośc Art. 104. Kto skłania do żebrania małoletniego lub osobę bezradną albo pozostającą w stosunku zależności od niego lub oddaną pod jego opiekę, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
Ostatnio edytowane przez sambo : 07.01.2009 o godz. 12:41.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A może by tak podnieść składki na służbę zdrowia?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
W rozwiniętych cywilizacjach krajów Zachodu pojecie inteligencji jako warstwy społecznej nie istnieje. Zostało ono stworzone w systemie komunistycznym w celu okreslenia wykształconej grupy ludzi mających podtrzymywać istnienie socjalizmu.
A jesli juz ktos chce sprawdzić w jakim znaczeniu słowo "intelligence" bardzo często występuje w kulturze anglosaskiej, odsyłam do www.ling.pl.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 07.01.2009 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=228131 zapraszam do licytacji i podbijania
bilet i program meczowy Arsenal - Dynamo LMhttp://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=229419 - Bilet z meczu Austria - Polska, EURO 2008 http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=229463 - Bilet z meczu Ligi Mistrzow Chelsea - AS Roma
Ostatnio edytowane przez noonelikeus : 07.01.2009 o godz. 20:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ja nie wiem... Moze to ze świadomości że Unia, WOŚP, Dalajlama i Wałęsa wszystko za nas załatwią? ;-)
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 07.01.2009 o godz. 14:08.
|
||
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie jestem inteligentem bo bawiłem sie na podwórku jak nasz pan premier( nie mylic z moderatorem
orzeu oczywiscie ze nigdy 25 panstw nie ma wspolnych interesow,ale zawsze jest szansa ze ktos sie opowie po naszej stronie (tak jak chocby Szwecja nas poparla w sprawie nie bydowania rurociagu pod Bałtykiem)
Ostatnio edytowane przez hoho : 07.01.2009 o godz. 15:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
kalashnikov2 ale też są to badania z ostatnich paru lat ,nie zgadzasz się z drugim punktem ,nie bierzesz pod uwagę ostatnich zmian to weź pod uwagę historie ,ja jeszcze parę lat temu to nawet nie słyszałem o jakichś wolontariatach(choć nie wiem jak to w Krakowie wyglądało)
wszelkich akcji i organizacji też jest teraz więcej . i Cytat:
Patrzycie na Polske jakbyśmy byli już dojrzałym demokratycznie krajem a przecież my się co najwyżej dopiero przebudzamy .
Ostatnio edytowane przez jachting : 07.01.2009 o godz. 17:46.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę ,że "sąd kapturowy nad lewacką sektą" trwa w najlepsze.
A już -Sambo- przebił wszystkich, (ciekawe czy tak samo myśli o gościach co do czapki "zbierają na oprawę"). Pośrednio do krytyki przystąpili nawet wieszcze..... Podwórko, skręty, czy winko? Prawie każdy dzieciak to zaliczył, (ja ,dawno temu też), pewnie dla tego mamy takie "tępe społeczeństwo.".... Też uważam że koniecznością jest zwiększenie składek na służbę zdrowia, ale rządy wolą kupować humwee i inne "rosomaki".(to już inny temat). Żeby przesadnie nie upolityczniać i antagonizować tematu może niech ktoś przedstawi jakąś ciekawą ,alternatywną formę filantropii i pomagania potrzebującym. Może działacie (lub Wasi znajomi) w hospicjach, jakichś ciekawych organizacjach pożytku publicznego, organizujecie zbiórki, akcje pomocy itp.? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tak. A Ty ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie, mam sporo poważnych problemów zdrowotnych wśród domowników , pracuję na 3 zmiany i nie mam kompletnie na nic czasu (niestety).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Gwoli informacji:
O „miłości” do chorych dzieci Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 07.01.2009 o godz. 21:08.
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Fundacja WOŚP wyjaśnia – aukcje internetowe, prowadzone w ramach serwisu www.aukcje.wosp.org.pl, nie wymagają zgody MSWiA, co jest zgodne z pismem z 3 grudnia 2004 r. W piśmie tym czytamy:
Przedstawione szczegółowe informacje dotyczące możliwości wystawienia przez każdego użytkownika internetu dowolnego przedmiotu na ogólnodostępnej aukcji, a następnie wpłaceniu przez osobę, która wygrała licytację, wylicytowanej kwoty na wskazane konto, nie wskazują aby tego rodzaju działania były prowadzone na podstawie ustawy z dnia 15 marca 1933 r. o zbiórkach publicznych (Dz. U. Nr 22, poz. 162 z późn. zm.) lub rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 6 listopada 2003 r. w sprawie sposobów przeprowadzania zbiórek publicznych oraz zakresu kontroli nad tymi zbiórkami, i w związku z tym wymagały pozwolenia. Stanowisko to zostało potwierdzone przez MSWiA w piśmie z dnia 23 października 2008 roku, które Fundacja otrzymała już w kontekście XVII Finału. Wyjaśniamy także, iż posiadamy zgodę na prowadzenie licytacji przedmiotów wystawionych w czasie Finału w sztabach i miejscach zbiórek. Niestety, wskutek urzędniczej nadgorliwości MSWiA, o której wcześniej publiczne wspominaliśmy, zmuszeni byliśmy do zmiany nazwy „licytacja” na „pomoc w spotkaniu się osób, które chcą sprzedać jakieś własne przedmioty i dochód z tej sprzedaży chcą przeznaczyć na zbiórkę publiczną, z osobami, które chcą te przedmioty kupić” – brzmi idiotycznie? Oczywiście, że tak, ale spełnia to oczekiwania urzędników Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji. My potocznie nazywamy to licytacją i informujemy wszystkie sztaby i organizatorów zbiórek w dniu Finału – możecie prowadzić licytację. Życzymy powodzenia i – Szanowni Państwo i przyjaciele Orkiestry – do dzieła! Jurek Owsiak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kalshnikov pewnie byłoby "straszno" , bo po Pis można było się spodziewać wszystkiego,przynajmniej niektórzy tak to widzieli i z czegoś to się wzięło .Tej sytuacji (alarmu) akurat nie brał nikt na poważnie .
A na tej stronce polskatimes znalazłem ciekawy artykuł o Unii i naszych niepokojach Cytat:
Dobra ale zostawmy już tą politykę
Ostatnio edytowane przez jachting : 07.01.2009 o godz. 21:43.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Poprawiles mi humor, swietny ten tekst. O niczym. Wielka Brytania to pewnie tez debile bo nie chca euro?
![]() Najlepsze jest to ze ludzie zaczeli bardziej popierac zamiane zlotowek na euro gdy skoczylo z 3,20 na 4,10. Czyli zamiast wg sredniej krajowej zarabiac ponad 900 euro ludzie sie podjarali bardziej gdy moga za ta sama prace co pol roku temu dzisiaj dostac tych euro mniej niz 700. Ot, takie polskie bardzo inteligentne myslenie. Jak mi ktos wprowadzie w Polsce euro po kursie wyzszym niz 3,50zl to na pewno nie bede tu pracowal. I podejrzewam ze to samo zrobi wielu innych obywateli, ktorzy do tej pory chwalili sibie prace w naszym kraju. No ale oczywiscie przecietny Polak nie jest swiadom tego ze za wejsciem do euro po takim kursie kryje sie sprytna zagrywka ze strony bogatszych krajow aby nas zatrudniac za nizsze niz dzis pieniadze i pracowac na ich budzet. Dwie pieczenie na jednym ogniu, tania, bardzo dobra jakosciowo sila robocza imajaca sie najgorszych zajec oraz zapewnienie sobie emeryturek. A w Polsce ani jednego ani drugiego miec nie bedziemy. Tylko ze niestety 95% ludzi nigdy nie wpadnie na cos tak banalnego jak obnizka pensji o ponad 200 euro przez samo tylko wahanie kursu, a wrecz przeciwnie. Jak widac ochoczo na to przystaja.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 07.01.2009 o godz. 23:03.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mają silniejszego Funta przynajmniej na razie ,w momencie tworzenia Unii gospodarczo już byli na samym szczycie tej drabinki ,mają swoje tradycje i rozwinięty rynek , Dlaczego Włosi,Hiszpanie czy Francuzi ? Tak Hiszpania czy pózniej Portugalia przed przyjęciem zdecydowanie odstawała od reszty .I co nadal Cię to śmieszy ?
Nie ma sensu wchodzić w głębszą analizę tych przykładów , czym przy tym jest ten twój jeden .Z twoich tekstow wnioskuje że interesujesz się tematem wybiórczo ,artykuły zdefiniowane w kierunku anty są zazwyczaj na żałosnym poziomie ,ograniczasz się . Zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie Czechy z Słowacją wchodząc czy Polska poza .
Ostatnio edytowane przez jachting : 07.01.2009 o godz. 22:59.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem o co ci chodzi z reszta i nie wnikam bo w obrazaniu jestes dobry, a wkonkretach slaby. Niie chce mi sie na takim poziomie rozmawiac. Ale zanim napiszesz o silnym funcie to zobacz sobie moze wykres EUR/GBP i potem pogadamy. Bo nie pierwszy juz raz nie masz pojecia o czym mowisz.
PS-o artykulach "anty" mowiac ze sa zalosne miales na mysli zapewne ten wklejony przez siebie samego? Po co go zatem wklejales w tym temacie? "Smiesznostki" sa gdzie indziej na forum.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 07.01.2009 o godz. 23:06.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
- przychód 34 mln - koszty administracyjne (pensje, usługi, energia itp.) 2 mln. Czyli jakby nie patrzec ponad 5 %. Pensje -> 760 tys. (to w tych 2 mln) Fundacja zatrudnia (według tegoż raportu) koło 20 osób. Jasne, że nie wszystkich na raz, ale daje obraz. Jakieś gigantyczne kokosy z tego nie wychodzą.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 08.01.2009 o godz. 02:11.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=201604 a moze to Was zainteresuje?
Kilkuset wolontariuszy wyjdzie 11 stycznia na ulice Krakowa by kwestować na rzecz wczesnego diagnozowania dzieci z chorobami onkologicznymi. Wszystko oczywiście za sprawą XVII Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W mieście nad Wisłą podobnie jak podczas ubiegłorocznego Finału imprez nie zabraknie. Już od godziny 15:00 na Rynku Głównym ruszy program artystyczny towarzyszący tegorocznej akcji. Zadowolenie powinni być zarówno najmłodsi jak i młodzież. Na scenie pojawia się m.in. 4 Szmery, Oddział Zamknięty, Kangur, Renata Przemyk, Sztywny Pal Azji i Acid Drinkers. Tegoroczna zbiórka pieniędzy przeznaczona zostanie na poprawę diagnostyki dzieci z chorobami onkologicznymi. Bardzo ważny i jak na polską służbę zdrowia bardzo potrzebny temat, który niestety w większości placówek zdrowotnych niema racji bytu, właśnie ze względu na brak odpowiedniego sprzętu. Program koncertu: 15.30 Rozpoczęcie koncertu Sztywny Pal Azji Skangur 4 Szmery Oddział Zamknięty Renata Przemyk Acid Drinkers Zakończenie koncertu: 21.15
Ostatnio edytowane przez robert.ugorek : 08.01.2009 o godz. 15:13.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() http://www.www.klubkombinator.com/ko...B2106E434.html NIPU na WOŚP-ie, czyli Finał Wielkiej Orkiestry w Kombinatorze Już w tę niedzielę (11.01) odbędzie się XVII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W tym roku klub Kombinator oraz Teatr Łaźnia Nowa włączają się do akcji. Zapraszamy od godziny 15:00! - godz.16:00 - Kombinator prezentuje: koncert niezwykle fajnego NIPU (rock/blues) - godz. 18:00 - Teatr Łaźnia Nowa: spektakl "Wyrzeczenie" (dochód z biletów przeznaczony zostanie na WOŚP) - godz. 20:00 - Światełko do nieba - godz. 20:30 - koncert niespodzianka Przez cały dzień będziemy licytowali wiele interesujących przedmiotów, zaś na ekranie pokażemy wideorelację z Głównego Sztabu WOŚP w Warszawie. Przedmioty do licytacji • Płyta zespołu AKURAT z autografami • Płyta Proforma • Książka Juliusza Strachoty z autografem • Formacja Chatelet – gadżety z autografami • Gadżety Wielkiej Orkiestry (koszulki, kalendarz, apteczka pierwszej pomocy, album, książka, bransoletki) • Jedyny i niepowtarzalny Kufel Kombinatora BILET WSTĘPU w postaci cegiełki na rzecz WOŚP Przyjdź i przyłącz się! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=234842
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=236264 a moza ktos wrzuci i zlicytuje vlepiki najnowsze serie, bo chetnie bym sobie zakupil, a dochod poleci dla WOSP ![]() czemu Wislacki Swiat czegos nie dorzuci? ma ktos do zlicytowania te wyjazdowe koszulki Wislackie zrobione na okazje meczu z Tottenhamem?
Ostatnio edytowane przez kiju.ts : 10.01.2009 o godz. 01:13.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...zewczyku_.html
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=236848 - przypinka TS WISLA
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=236259 zapraszam do licytacji ![]()
Ostatnio edytowane przez Wredny : 10.01.2009 o godz. 14:01.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
|
|