|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Czyżby czekali czy Budimex złoży odwołanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
pewnie przesunęli bo zupa była za słona.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, panom pokroju PERO i innym wypowiadającym się w tym temacie sugeruję poczytać: 1. dokumentacje przetargowe, 2. prawo zamówień publicznych ...a potem wypowiadanie na głos swoich przypuszczeń.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
a odpowiedzi tego pokroju prosimy zamieszczać na forach kulinarnych lub filozoficznych...
![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przewiduje się, że prace ruszą z 2-3 tyg. opóźnieniem, co nie powinno wpłynąć negatywnie na końcowy termin realizacji.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
To może jeszcze niech znajdą przy kopaniu jakieś stare gliniane skorupy,monetę, hełm niemiecki albo koński gnat , wejdą archeologowie, ekolodzy ,obrońcy zwierząt i IPN , wtedy stadion oddamy w 2050.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Powiedzcie mi czy wy naprawdę wierzycie w to, że w 2 lata uda się wybudować 2 trybuny, parkingi, bazę treningową i co tam jeszcze chcą, kiedy do tej pory przez 5 lat buduje się 2 trybuny mniejsze 2 krotnie i dużo mniej skomplikowane i wybudować się ich nie może?. Ja chcę w to wierzyć, ale wg mniej w krakowskich warunkach jest to s-f.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Mimo wszystko wierzę , ale... w maju UEFA ma podjąc decyzje kto ,co, gdzie i z kim.
Jeśli by z jakichkolwiek powodów nas pominęli to.... sami wiecie. Wiem że realia i czasy były troszke inne ale przypomniec muszę że jak B.Cupiał przejął Wisełkę stadion miał być gotowy w 2003 roku..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie - maj 2010 to data zakończenie inwestycji - oddanie do użytku stadionu wraz z wyposażeniem, oczywiście pewne prace będą mogły być prowadzone później - np. wyposażanie przestrzeni biurowych, czy indywidualna aranżacja vip-boxów, czy części cateringowej - jak restauracja, etc.
Nasz harmonogram i tak jest realistyczny...np. Gdańsk planuje zacząć prace w kwietniu 2009 a skończyć w grudniu 2010...stadion na ponad 40.000 miejsc...podobnie Wrocław...bardzo optymistycznie. ![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś jakieś info czy Budimex się odwołał
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Przecież oni nawet nie byli w stanie przez te lata zagospodarować stojących trybun w jakiś choćby sklepik,o pubie Wiślackim nie wspominając,niestety 100 lat za murzynami ... |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
Pub, restauracja, muzeum Wisły, sklepik z pamiątkami to tylko niektóre punkty, które obowiązkowo powinny się znaleźć na naszym stadionie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bo zawsze istnieje odpowiedz, że na to akurat nie ma kasy. Paranoja niestety, choc w niewielkim stopniu mozliwe jest ze zagospodarowanie trybun na wymienione przez was cele jest przewidziane na samym koncu, po zbudowaniu stadionu (podobnie jak wykancza sie mieszkaniówke)...ale z drugiej strony nie jest to wcale wytlumaczenie, bo mogli jakos srodki wydzielić na dopieszczenie trybuny D od srodka.
Wracając do podpisania umowy, mam nadzieje ze w tym miesiacu ona nastąpi, i ruszą ostro z robotą.Choc osobiscie zakładany termin wydaje mi sie trudny do osiągniecia. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
No i jest info...Budimex znów się odwołał...Masakra, chociaż na zewnątrz taki mróz że i tak w styczniu nie zaczęliby już nic robić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To co później jak UZP też odrzuci to znowu się odwołają i będzie odwołanie od odrzuconego odwołania od wcześniejszego odrzuconego odwołania? To już są cyrki, a będą jeszcze większe jak UZP przyzna racje Budimexowi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po decyzji KIO będzie wiadomo z kim umowę podpisywać. Dalsze odwołania do sądu nie wstrzymują podpisania umowy. Mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie wiadomo co i jak.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arbitraż chyba ma czas żeby się zebrać do 25 stycznia. Jak tak czytam o tych odwołaniach to nasuwa mi się pytanie: Czy uproszczenie postępowań przetargowych nie było jednym ze sztandarowych haseł PO w kampanii
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co ma jedno z drugim wspolnego?
postepowanie przetargowe jest bardzo proste... co innego srodki ochrony prawnej, ktore badz co badz musza przeslugiwac kazdemu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak związane z tematem
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,802...w_liderem.html a zwłaszcza Cytat:
A tu w ramach zadośćuczynienia nowa trybuna ... ![]() ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
panowie, olać takie gadanie Piechocińskiego, czy kogokolwiek z rządu. Politycy to banda, nie ma takich rzeczy, których by nie obiecali. Jak pamiętam, to śp. Dębski chciał (mówił,że chciał) na Reymonta Stadion Narodowy zrobić.
Zdaje się, że pan Piechociński jeszcze Obwodnicę Północną obiecał, abyśmy domknięty Ring mieli. Tak Kraków kocha ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasztan - Olimpiada to jest JEDNO miasto. Ja z głowy ci powiem, że w ' 72 IO były w Monachium a w '80 w Moskwie
Ale zabij mnie - nie pamiętam gdzie było EURO w 1984 (było w ogóle w tym roku ?)Siła rażenia igrzysk jest o wiele większa niż regionalnej imprezy w jednej dyscyplinie - nawet w tej najpopularniejszej. Ja z ostatniego Euro pamietam Klagenfurt i Wiedeń, a śmiem twierdzić że to i tak co najmniej 100% niż przeciętny człowiek. To jaki efekt osiągnęły pozostali ? I jeszcze ... ja dziękuję opatrzności i żydowskim machlojom, że euro takie drogie i że spadła ilość turystów w tym mieście. Albo po prostu wróciła do normalności. Ale gadanie o pazerności i nalocie geszefciarzy na Kraków to temat na inną dyskusje... Inwestycje w lotnisko, A4 do Tarnowa sa w planach centralnych, wiele inwestycji miejskich ma dotację z UE i skarb państwa już tu niewiele dołoży. Oczywiście, może się okazać, że brak kasy na wszystko i w razie wylotki Krakowa z listy spadną też te inwestycję w autostradę i Balice... Inna sprawa, że uważam już od dawna, że Gdańsk NIE DA RADY z wybudowaniem swojego cudu bo po prostu nie ma na to kasy. Poza tym dotarło już dawno do nich, że oprócz stadionu trzeba wybudować do niego komunikację (za cenę stadionu) a potem mieć gospodarza na tym obiekcie i na jego utrzymanie ! Dlatego dziękuję, że MY nie będziemy mieli tego kłopotu na 55 tysięcy ![]() Startując do Euro większość myślała, że państwo da na wszystko i stąd takie cuda na papierze. Nie tylko stadiony za setki milionów ale też podawana liczba hoteli 5* i innych miejskich cudów, na których wybudowanie miasto ma wpływ minimalny... wg mnie w czwórce zostaną Warszawa ;/, Poznań, Kraków i Wrocław. Albo (c o również bardzo prawdopodobne) będziemy mieli sześć miast a Ukraina dwa. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
4 oferty na trybunę zachodnią (A,B):
1. Polimex - Mostostal SA - 163.714.634,37 2. Budimex - Dromex - 167.858.803,67 3. Chemobudowa - Kraków SA (w konsorcjum) - 178.935.685,24 4. POL - AQUA SA - 193.442.290,76 ![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|