The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2009, 13:52
Ja jako kibic Legii mówię "NIE" Krzynówkowi w Polsce za takie pieniądze jakie zarabia w Niemczech. Jakby powiedział otwarcie, że może grać na zakończenie kariery za 1mln zł, a nie euro to ok, ale w nic takiego nie wierzę.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 09.01.2009, 14:23
Maciej Żurawski jest legendą Wisły i jak najbardziej zasługuje na szansę powrotu na Reymonta. Oczywiście nie na takim kontrakcie jak kiedyś. Myślę, że w przypadku tego zawodnika dobrym pomysłem byłby kontrakt motywacyjny 50 na 50, na 2 lata. Jeśli nie grałby zgodnie z oczekiwaniami klub nie poniósłby wielkich strat. Jeśli grałby na poziomie zbliżonym do jakiego nas przyzwyczaił podwyższone zarobki nie byłyby problemem.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.01.2009, 14:30
Dzisiejsza prasa informuje że możemy spodziewać się ewentualnie nie więcej niz jednego spektakularnego transferu. W ostatnim czasie przewijały się trzy nazwiska znanych piłkarzy: Romeu, Krzynówek i Żuraw. Mój prywatny ranking wyglądał by następująco:

1. Romeu - bardzo by nam się przydał. Niestety jego preferencją jest chyba Flu. Bardzo małe szanse na realizację transferu.
2. Krzyniu - pilnie potrzebujemy skrzydłowego. Krzyniu by się nadał. Jednak transfer do Wisły mocno wątpliwy ze względu na managera Mendziarę.
3. Żuraw - latka lecą ale wydaje mi się że biorąc pod uwagę nasz deficyt napastników jeszcze by się sprzydał. Problemem jest kontrakt wygasający w czerwcu.

Wygląda na to że z trzech wymienionych celów najbardziej realny jest Żuraw i chyba właśnie jego mieli na myśli autorzy artykułu. Transfer aczkolwiek pożyteczny to chyba jednak wnoszący najmniej spośród tych o których się mówi.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.01.2009 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 09.01.2009, 14:32
nie pseudo piłkarzykowi Krzynówkowi niech sobie idzie do Legii,z tego całego towarzystwa najchętniej widziałbym przy Reymonta Żurawia.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 09.01.2009, 14:39
Zuraw pogra rok, dwa i nic na nim nie zarobimy, a Romeu to nasza przyszla potencjalna gwiazda.
Odpowiedz cytując
tomiszon
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.01.2009, 14:42
a ja chetnie bym widzial cala trojke
Jesli ktos szuka atulanych lub archiwlanych multimedii Wisły (bramek, skrótów, wywiadów) lub CAŁYCH MECZÓW,albo opraw meczów, kompilacji Wisły to ta strona jest dla Niego.Na stronie jest tez wiele plikow nie zwiazanych z Wisła.Zaparaszam na forum i strone:

http://www.wislavideo.fora.pl -archiwalne pliki Wisły

http://www.football-multi.com -pliki z Polskiej i innych lig świata (bez Wisły)

http://www.wisla-multi.com -aktualne i archiwalne multimedia Wisły
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.01.2009, 14:50
Cytat:
Jezeli będzie wiadomo cokolwiek o Gargule prosze PISZCIE!
Fragment konferencji z Ulatowskim :

Trener dodał także, że jest zainteresowany grą Łukasza Garguły przy Sportowej do końca sezonu, ale nie wyklucza innego rozwiązania. "Czekamy na dziesiejszą propozycję Wisły" - zakończył.
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.01.2009, 14:51
Proponowałbym skończyć temat Krzynówka bo i tak pewnie zostanie w Wolfsburgu. I dobrze, bo ja niechciałbym go widzieć w koszulce Wisły. Romeu i Żuraw jak najbardziej! Tylko, że łatwo jest powiedzieć, ale gorzej już z wykonaniem. Media mieszają ile się da, sam nie wiem o co już chodzi z tym Romeu.
Narazie możemy tylko marzyć, ale mam głęboką nadzieję, że Brazylijczyk zasili szeregi Wisły i że... będzie to ostatni Brazylijczyk w tym okienku( nic im nie ujmując, ale co za dużo to nie zdrowo )
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.01.2009, 14:53
KIm jest dla nas ten Romeu, ze tak go kochacie? Zuraw to nasza legenda, na dodatek napewno pomogl by nam w walce o MP gdyby dolaczyl do nas juz teraz, ni emusi sie aklimatyzowac, z wiekszoscia chlopakow sie zna...i jak widac nie oczekuje jakis mega pieniedzy... Maciek ja osobbiscie czekam na Ciebie przy Reymonta z otwartymi rękami..
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.01.2009, 14:59
Jak dla mnie potrzebny nam jest nam tylko bramkarz z prawdziwego zdarzenia i moze skrzydłowy jesli Łobo nie odzyska formy,choc mocno wierze ,ze na wiosne bedzie to juz inny zawodnik.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.01.2009, 15:04
Krzynówek rok temu to był potencjalny hit. Zawodnik ciągle w niezłej, reprezentacyjnej formie mimo ławy w Wolfsburgu, mający przed sobą co najmniej 2 lata gry na solidnym poziomie.

Od tego czasu minął rok, a Krzynówek obniżył loty w reprezentacji. Zaś w klubie zagrał chyba z 2 mecze, po za tym robi sobie odciski na końcach pleców. Ciężko więc uwierzyć, że teraz stać go na ten rok solidnej gry.

A sam Wolfsburg ma za dużo pieniędzy i piłkarza nie puści. Z resztą chyba też Krzynówek za darmo odejśc nie chce (chce coś od Niemców za zerwanie kontraktu).

Dla mnie i chyba też dla Bednarza ze Skorżą nie ma tematu Jacka Krzynówka w Wiśle.

No i jeszcze problem wieku. Cleber, Krzynówek, Żuraw, Cantoro, Sobolewski, Mauro, Baszczu, Zieńczuk - coś za dużo tych graczy po 30tce, a mających wysokie kontrakty.

Co innego Żuraw, bo na pozycji napastnika posucha. A Maciek gra regularnie w Grecji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.01.2009, 15:12
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie potrzebny nam jest nam tylko bramkarz z prawdziwego zdarzenia i moze skrzydłowy jesli Łobo nie odzyska formy,choc mocno wierze ,ze na wiosne bedzie to juz inny zawodnik.
dla mnie załatwienie Garguly w tym okienku i ewentualne przyjście Żurawia + bramkarz o którym wspomnialeś to wystarczające transfery aby walczyć o Mistrzostwo.

bo przy dobrym rozgrywającym i ataku Brożek, Zurawski to i Marek z Łobo powinni się lepiej prezentować, a jest jeszcze Małecki i Boguski.
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.01.2009, 15:17
flamengista napisał(a):Wyświetl post
No i jeszcze problem wieku. Cleber, Krzynówek, Żuraw, Cantoro, Sobolewski, Mauro, Baszczu, Zieńczuk - coś za dużo tych graczy po 30tce, a mających wysokie kontrakty.
trochę się zapędziłeś co nie zmienia faktu, że ściągnięcie w tym momencie Krzynówka, to nie byłby najlepszy pomysł i to nie tylko pod względem sportowym.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.01.2009, 15:19
flamengista napisał(a):Wyświetl post

+ Glowa bedacy jednym z najlepiej zarabiajacych w kraju.
Pocieszajace jest to ze z wymienionych przez Ciebie zawodnikow, jedynie moze z Sobolemcos podpisza.Reszata powinna sukcesywnie do zimy odejsc i dobrze bo choc to pokolenie dalo nam troche fajnych chwil, to ich czas definitywnie minal.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.01.2009, 15:27
Jak dla mnie w tym okienku trzeba ściągnąć jeszcze młodego lewo skrzydłowego i bramkarza z prawdziwego zdarzenia, bez tego ciężko to widzę, no i oczywiście Garguła, chociaż pewnie Trener widzi to tak :
Pawełek - Baszczyński(Singlar), Głowacki, Cleber(Marcelo), Pi.Brożek(Diaz) - Małecki(Łobodziński), Garguła(Jirsak), Sobolewski(Cantoro), Boguski(Zieńczuk) - Beto, Brożek
w obwodzie Niedzielan. Nie wygląda to źle, ale jednak Boguski nie jest lewo skrzydłowym, bo nie jest lewonożny, lepiej na prawym skrzydle albo jako cofniętego napastinka go ustawić. Ciężko to widzę tak czy siak.

EDIT: No tak o Ćwielongu zapomniałem Wątpię czy coś pogra, ale dać mu szanse warto, może akurat ...
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 09.01.2009 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
Barszczu
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 09.01.2009, 15:30
ja jakoś jestem spokojny, że na lewym skrzydle w końcu zaskoczy Ćwielong, tylko trzeba mu dać szansę.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2009, 15:32
Barszczu napisał(a):Wyświetl post
ja jakoś jestem spokojny, że na lewym skrzydle w końcu zaskoczy Ćwielong, tylko trzeba mu dać szansę.
W takim razie powinienes pomyslec nad zawodem szamana czy cos w tym rodzaju ,bo nie ma ani jednej logicznej przeslanki by tak mialo byc.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.01.2009, 15:37
dzollo napisał(a):Wyświetl post
KIm jest dla nas ten Romeu, ze tak go kochacie? Zuraw to nasza legenda, na dodatek napewno pomogl by nam w walce o MP gdyby dolaczyl do nas juz teraz, ni emusi sie aklimatyzowac, z wiekszoscia chlopakow sie zna...i jak widac nie oczekuje jakis mega pieniedzy... Maciek ja osobbiscie czekam na Ciebie przy Reymonta z otwartymi rękami..
Niestety nie mialem okazji ogadnąć Romeu nawet w TV ale rozmawiałem z ludźmi którzy go widzieli i twierdzili że jest to naprawdę dobry piłkarz. Może nie gwiazda ale bardzo solidny nawe jak na brazylijską pierwszą ligę. Przy tym jest jeszcze ciąglę dość młody i najlepszy okres gry ma jeszcze przed sobą. Myślę że u nas mógłby robić za gwiazdę.
Natomiast Żuraw jest legendą ale jak sam przyznaje pogra jeszcze nie wiecej niż dwa sezony i raczej należy sie spodziewać sytemetycznego degresu. Swoim doświadczeniem może jeszcze coś wnieść do gry ale z całą pewnością nie będzie to już ten sam Żuraw którego pamiętamy z jego wcześniejszego okresu w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.01.2009 o godz. 15:39.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2009, 15:47
Zuraw to jest czlowiek na dzis a nie na jutro ale dzien dzisiejszy jest dla nas takze wazny wiec czemu nie.
Fakty sa takie ze jesli chodzi o napastnikow +30 to Zuraw wydaje sie byc najlepszym z mozliwych rozwiazan.

Pozatym Zuraw gral u nas swietnie, zawsze przykladal sie do meczy i do dzis jest nr 1 jesli chodzi o kwote jaka Wisla zarobila za jednego zawodnika , a to wd mnie ma znaczenie bo gdyby chodzilo o kogos innego w podobnym wieku to bylbym na nie.
Nawet jesli by sie nie sprawdzil(a mysle ze tak nie bedzie) to nikt nigdy nie moglby powiedziec ze to jakis koles zerujacy na naszym klubie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 09.01.2009 o godz. 15:51.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
GenerałTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2009, 16:00
O której jest zaplanowane spotkanie naszej delegacji w Bełchatowe ?

Juz nie moge sie doczekac decyzji ...Mam nadzieje pozytywnej czyli wypożyczenia
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.01.2009, 16:02
http://esportes.terra.com.br/futebol...luminense.html

Według tego portalu, Romeu znajduję się wśród grupy zawodników którzy opuścili klub. Wydaję mi się, że pozostała teraz tylko kwestia gdzie Romeu znajdzie zatrudnienie. Ciekawe czy jego temat jeszcze istnieje w naszym klubie bo żaden z naszych działaczy nic o nim nie mówi. Nikt tego nie zdemetnował także być może sprawa jest nadal aktualna.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.01.2009, 16:05
westersyl napisał(a):Wyświetl post
http://esportes.terra.com.br/futebol...luminense.html

Według tego portalu, Romeu znajduję się wśród grupy zawodników którzy opuścili klub. Wydaję mi się, że pozostała teraz tylko kwestia gdzie Romeu znajdzie zatrudnienie. Ciekawe czy jego temat jeszcze istnieje w naszym klubie bo żaden z naszych działaczy nic o nim nie mówi. Nikt tego nie zdemetnował także być może sprawa jest nadal aktualna.
Ale chyba słowo "Wisła" nie pojawiło się ani razu w tych wszystkich newsach więc wątpię żeby coś było na rzeczy.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.01.2009, 16:08
A ja myślę ,że Bełchatów będzie robił problemy z wcześniejszym przyjściem Łukasza.
Pewnie w końcu załatwią przejście w styczniu ,ale łatwo nie będzie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.01.2009, 16:09
2009-01-09
"GUŁA" JEDZIE DO WRONEK

Łukasz Garguła pozostaje w zespole PGE GKS Bełchatów i w najbliższy poniedziałek wyjeżdża z zespołem na obóz do Wronek.

http://www.gksbelchatow.com/
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.01.2009, 16:11
Cytat:
Ale chyba słowo "Wisła" nie pojawiło się ani razu w tych wszystkich newsach więc wątpię żeby coś było na rzeczy.
Znajdź mi gdzieś w Brazylijskich mediach informację o tym że Beto jest blisko Wisły.

Sam zawodnik nic nie mówi także skąd mają wiedzieć ? Myślisz ze ktoś tam szpera po polskich portalach w poszukiwaniu informacji czy jakiś polski klub interesuje się zawodnikiem z ich ligi ? W dodatku Romeu nie jest tam gwiazdą także jego losy średnią obchodzą tamtejsze media.

edit:
W Bełchatowie mają kiepsko w tych baniach, meczą tego Gargułę a on dla nich tyle zrobił. Jakby nie mgli dostać tej sumy 100 tys- 200tys euro i zejść z kosztownego kontraktu. Pamiętacie jak rozwiązaliśmy sprawę z Kosowskim, nie chce u nas grać to rozwiązujemy kontrakt i niech robi co chce. GKS robi nam na złość w tym momencie bo im to na dobrą sprawę wiele nie daje.

Mistrzostwo staję się niestety znacznie mniej realna niż jakby to miało miejsce z Gargułą w składzie.
Mina Bednarza mówi wszystko...
http://www.gksbelchatow.com/upload/arek/bednarz.jpg
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.01.2009 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.01.2009, 16:14
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
2009-01-09
"GUŁA" JEDZIE DO WRONEK

Łukasz Garguła pozostaje w zespole PGE GKS Bełchatów i w najbliższy poniedziałek wyjeżdża z zespołem na obóz do Wronek.

Szkoda... Jestem ciekaw ile GKS chciał za niego kasy.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.01.2009, 16:18
"GUŁA" JEDZIE DO WRONEK

Zgodnie z planem w siedzibie bełchatowskiego klubu odbyło się dziś spotkanie szefostwa GKS "Bełchatów" SSA z przedstawicielami Wisły Kraków dotyczące ewentualnego przejścia Łukasza Garguły do ekipy mistrza kraju jeszcze w zimowym okienku transferowym.

Dzisiejsze rozmowy w których uczestniczył m.in. świeżo upieczony szkoleniowiec PGE GKS, Rafał Ulatowski, nie przyniosły żadnego rozstrzygnięcia, co oznacza, że Garguła pozostaje zawodnikiem klubu ze Sportowej i przygotowuje się do rundy rewanżowej Ekstraklasy.

Strony nie przekazują szczegółów rozmów oraz propozycji, jakie padły od wiślaków. Zaznaczono także, iż negocjacje nie zostają zerwane, lecz odłożone w czasie.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.01.2009, 16:20
napisali rowniez ze:

Cytat:
Strony nie przekazują szczegółów rozmów oraz propozycji, jakie padły od wiślaków. Zaznaczono także, iż negocjacje nie zostają zerwane, lecz odłożone w czasie.
ale ja nie wierze w takie re-negocjacje. co, powiedzielismy ze nastepnym razem jak przyjedziemy to zaproponujemy wiecej
Odpowiedz cytując
GenerałTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2009, 16:20
"Strony nie przekazują szczegółów rozmów oraz propozycji, jakie padły od wiślaków. Zaznaczono także, iż negocjacje nie zostają zerwane, lecz odłożone w czasie"

Jakies swietełko w tunelu jednak jest. Myśle ze troche to potrwa ale strony dojda do porozumnienia.
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Stary 09.01.2009, 16:22
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
2009-01-09
"GUŁA" JEDZIE DO WRONEK

Tego to można było się spodziewać :( Trzeba będzie sobie poradzić bez Guły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów