The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2009, 14:52
spirit napisał(a):Wyświetl post
Może ma fajną prezentacje multimedialną na laptopie?

Mnie tam to generalnie zwisa, tylko jak to słusznie imć Marszałek zauważył wolałbym, żeby Doktor nie zbliżał się do Garguły a już broń boże uczył go swojej koncepcji futbolu.
Myślę, że to może przyśpieszyć przyjście Garguły - nie będzie raczej pasował Majewskiemu do koncepcji. Za niski, zbyt techniczny. Nie można przecież pozwolić, żeby przypadkowo zdobyty gol zepsuł całą koncepcję taktyczną...

Co do zarządu GKS - widocznie są w szoku i trudno im się dziwić. Nie pamiętam, aby wcześniej którykolwiek trener polskiej ligi zrezygnował tylko dlatego, bo osłabiono mu skład. Oczywiście, rozumiem decyzję Janasa - to na niego spadłaby krytyka za ew. porażki, pewnie nawet wcześniej czy później i tak zostałby za nie zwolniony...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.01.2009 o godz. 15:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 08.01.2009, 18:59
http://sport.onet.pl/0,1248675,1893305,wiadomosc.html
Kolejne wzmocnienie Pasów
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.01.2009, 19:02
Jak dla mnie przyjście Majewskiego do Bełchatowa to fatalna wiadomość. Nasza liga powinna być coraz mocniejsza, a nie coraz słabsza. Bełchatów w tej chwili to drużyna bardzo chimeryczn, a z Doktorem są skazani na trwałe obniżenie lotów. Co gorsza boję się o kilku zdolnych piłkarzy takich jak np. Gol i Cetnarski, przecież ten tłuk może im kariery zwichrować, a to są kopacze z potencjałem reprezentacyjnym.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 08.01.2009, 19:22
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie przyjście Majewskiego do Bełchatowa to fatalna wiadomość. Nasza liga powinna być coraz mocniejsza, a nie coraz słabsza. Bełchatów w tej chwili to drużyna bardzo chimeryczn, a z Doktorem są skazani na trwałe obniżenie lotów. Co gorsza boję się o kilku zdolnych piłkarzy takich jak np. Gol i Cetnarski, przecież ten tłuk może im kariery zwichrować, a to są kopacze z potencjałem reprezentacyjnym.
Mogło być gorzej ... mógłby zostać selekcjonerem polski
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.01.2009, 19:24
Ulatowski trenerem GKSu Bełchatów informuje gazeta.pl
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2009, 19:28
och!
a co z wielkim Leosiem? Jak Rafał mógł go opuścić?!
.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 08.01.2009, 19:34
Będzie jednocześnie trenerem Bełchatowa i Asystentem Leo. Jestem ciekaw jakie będzie jego stanowisko w stosunku do Guły czy będzie go chciał koniecznie mieć na rundę wiosenną czy nie
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.01.2009, 20:43
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Będzie jednocześnie trenerem Bełchatowa i Asystentem Leo. Jestem ciekaw jakie będzie jego stanowisko w stosunku do Guły czy będzie go chciał koniecznie mieć na rundę wiosenną czy nie
badz pewien że tak. Byc moze to wlasnie Ułatowski "podsunął" Gułe Leonowi do kadry.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.01.2009, 02:03
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
A ja sobie myślę że Ulatowski zabezpiecza sobie tyły. Chyba dostał już cynk że dni Leo są policzone i znalazł sobie z wyprzedzeniem ciepłą posadkę. Ale to chyba znaczy że Gargamel bedzie w Wiśle dopiero w lipcu .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2009, 08:02
rekordowy budżet Lecha na ten rok 45 mln zł.Na zimowe transfery jest 1,5 miliona Euro a po ewentualnym wygraniu ligi kolejne 2 miliony Euro na wzmocnienia
http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1073197...l?ticaid=174a8

Nadchodzą trudne czasy dla klubów sponsorowanych przez Państwowe Spółki http://www.futbol.pl/index_2501.php?...4112a494e52976
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.01.2009 o godz. 08:25.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 09.01.2009, 08:05
Kolejnych dwóch milionów mieć nie będą. Więc tego nie musiałeś pisać
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.01.2009, 09:25
http://sport.onet.pl/0,1248675,1893748,wiadomosc.html

Cytat:
- Chcemy przyjrzeć się zjawisku finansowania klubów przez spółki Skarbu Państwa. Musimy mieć pewność, że to finansowanie nie było podyktowane decyzją polityczną i odbywało się na zdrowych zasadach rynkowych, w ramach których działają spółki prywatne. Musimy pamiętać, że to są pieniądze podatników - powiedział minister sportu Mirosław Drzewiecki cytowany przez "Przegląd Sportowy".
- Co dobrego dla polskiego sportu wynika z tego, że jeden czy drugi klub za grube pieniądze zatrudnia kilkunastu obcokrajowców? Gwiazdor przyjedzie do Polski, weźmie milion złotych i już go nie ma. Gdzie zysk dla polskiego sportu? - powiedział.
- Jeśli firmy państwowe chcą reklamować się poprzez sport, niech wspomagają poszczególne federacje. Mogą finansować szkolenie młodzieży. Niech nawet reklamują się poprzez wspieranie całych lig. Nie boję się tego, że kilka klubów upadnie - dodał.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
jupijajej
...pomijając część tego co mówi pan minister
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.01.2009, 10:36
Lech potrzebuje dużo pieniędzy, przecież niedługo prokurator się z a nich weźmie i jeśli ich nie zdegradują to na pewno będzie jakaś bardzo wysoka kara finansowa.

Chyba że powiedzą że są z Wronek.......
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 09.01.2009, 11:04
Jakbyś się trochę orientował w temacie, to byś wiedział, iż nikomu poza Jagiellonią (zależy, które przepisy PZPN zastosuje) degradacja raczej nie grozi. I to niezależnie, czy potraktują Lecha jako Lecha, czy jako Amikę.
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 09.01.2009, 11:11
Nie potraktują Lecha jako Lecha tylko jako Amicę, już kiedyś Amica (dziś Lech) wyparła się przed wierzycielami swoich długów mówiąc że już nie są Lechem.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 09.01.2009, 11:27
skttrbrain;
A Ty co? pracujesz może we wrocławskiej prokuraturze? ,znasz zakres zarzutów?, wiesz o jakie "konkrety" chodzi? Wiem że temat jest dla Was niewygodny, ale "prawda nas wyzwoli" ,pożyjemy-zobaczymy.
Zdobyliście (obydwa wasze kluby Lech i Amica) puchary Polski dzięki PRZEKUPSTWU czyli OSZUSTWU.
To są fakty, już powoli nagłaśniane . Nie sądzę żeby Wam to uszło na sucho.
Obstawiam punkty ujemne i duużą grzywne.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 09.01.2009, 11:55
Ok, ale pisałeś o degradacji. A tej nie będzie, bo PZPN tak przemajstrowało przepisy, że są jakby dwie możliwości prawne, wskazujące dwa odmienne rozwiązania. I tylko w przypadku Jagi możliwe jest wyrzucenie z ligi, w które szczerze wątpię, bo wystarczy że się odwołają i PZPN jest w dupie.
Dostaniemy pewnie tak jak napisałes, karę plus ujemne punkty. Niemniej, zdaję sobie sprawę, że dzięki temu nam się upiecze. Osobiście mam duży żal o ten nieszczęsny PP z 2004 roku, o głupi mecz ze Świtem który sobie przehandlowali. Psuje to całą wymowę tego sukcesu, pamiętny finał z Legią który był genialnym dwumeczem. Cóż, zdegradują czy nie, karę trzeba ponieść. Choć degradacja dla Lecha w tym momencie to byłby strzał w stopę, bo zatrzymałby na parę lat to, co ma nastąpić w Lechu, czyli ogromny rozwój na jaki mamy szansę. I to byłaby największa kara dla nas.

Poza tym, czemu do cholery są tak pobłażliwi w PZPN dla piłkarzy?! Zbigniew W. (ehh, w życiu bym nie pomyślał, że może meczami kupczyć) praktycznie nie poniesie kary, bo i tak karierę by kończył, a powinien mieć cywilny proces wytoczony przez związek za kalanie dobrego imienia polskiej piłki. Podobnie jak reszta sprzedawczyków. W pakiecie z dożywotnią dyskwalifikacją, poza przypadkami, kiedy wplątywano kogoś przypadkowo/na siłę (np. Hermes z Kielc).
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 09.01.2009 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 09.01.2009, 12:09
I tu trafiłes lechito w "10"!
Szlag mnie trafia jak widzę usmiechniętych, rżnących głupa skorumpowanych prezesów,sędziów,TRENERÓW , czy piłkarzy.

Pierwszym krokiem sądu czy pzpn powinien być całkowity i bezterminowy zakaz pracy w sporcie czy to amatorskim czy zawodowym od C-klasy począwszy!.
A oni ciesza gębę i wymądrzają sie w mediach lub działają w związkach bo przeciez nie ma jeszcze wyroku, więc jest domniemanie niewinności, gośc jest niby czysty i może dalej robić swoje "geszefciki" , mataczyć lub zacierać ślady.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.01.2009, 12:14
a ja jestem za abolicją dla klubów. Nie dla poszczególnych ludzi, bo im to kara się należy.

Ja nie wierzę, że Legia czy też Wisła czegoś nie uhandlowała (nieważne, czy sprzedali czy kupili). Może jestem małej wiary, ale wg mnie każdy ma coś na sumieniu, jeśli chciał coś ugrać (awans, utrzymanie, środek tabeli itp). Po prostu nie dało się inaczej.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.01.2009, 12:17
http://s24.pl/milosc_zatrzymala_gore-s54010.html

Podobna do Żmudy-Trzebiatowskiej ;-)
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 09.01.2009, 12:19
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
skttrbrain;
A Ty co? pracujesz może we wrocławskiej prokuraturze? ,znasz zakres zarzutów?, wiesz o jakie "konkrety" chodzi? Wiem że temat jest dla Was niewygodny, ale "prawda nas wyzwoli" ,pożyjemy-zobaczymy.
Zdobyliście (obydwa wasze kluby Lech i Amica) puchary Polski dzięki PRZEKUPSTWU czyli OSZUSTWU.
.
Zwłaszcza dawny finał Pucharu Polski, gdzie Amica grała z Aluminium Konin. Klasyka przekrętu - zwłaszcza na tym stopniu rozgrywek. Nie bardzo wiedziałem czy wtedy bardziej wypadało się śmiać czy dziwić...?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.01.2009, 12:23
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a ja jestem za abolicją dla klubów. Nie dla poszczególnych ludzi, bo im to kara się należy.

Ja nie wierzę, że Legia czy też Wisła czegoś nie uhandlowała (nieważne, czy sprzedali czy kupili). Może jestem małej wiary, ale wg mnie każdy ma coś na sumieniu, jeśli chciał coś ugrać (awans, utrzymanie, środek tabeli itp). Po prostu nie dało się inaczej.
ja tez nie wierze w to, ze Wisla czy Legia nie mialy z tym nic wspólnego. po prostu jak Legie i Wisla umoczą to juz nikt nie bedzie tego ogladał. Dlatego Leszkom tez sie nic nie stanie bo sa modni. dostana kilka złotych kary i po wwszystkim.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.01.2009, 12:29
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

Każdy klub coś uhandlował - KAŻDY. Ale! Brany pod uwagę jest okres ostatnich kilku lat (od 2003 bodajże - nie pamiętam, dlatego przepraszam jak się mijam z prawdą). Wisła w tym okresie była finansowana przez Cupiała i mogła osiągać najlepsze wyniki bez pomocy ustawek. Wydaje się, że w tym okresie jesteśmy czyści. Nie wiem jak tam z Legią, ale też wydaje mi się, że była to druga "najmniej" umoczona drużyna w ostatnich latach.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.01.2009, 12:44
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Każdy klub coś uhandlował - KAŻDY. Ale! Brany pod uwagę jest okres ostatnich kilku lat (od 2003 bodajże - nie pamiętam, dlatego przepraszam jak się mijam z prawdą). Wisła w tym okresie była finansowana przez Cupiała i mogła osiągać najlepsze wyniki bez pomocy ustawek. Wydaje się, że w tym okresie jesteśmy czyści. Nie wiem jak tam z Legią, ale też wydaje mi się, że była to druga "najmniej" umoczona drużyna w ostatnich latach.
równiez jestem za abolicją,skonczyc z tym raz na zawsze. Jesli chodzi o Legię to nie zapominajmy ze trenerem był Dariusz Wdowczyk,Legia rozegrała w ten czas KILKA bardzo dziwnych spotkań wygrywajac po rzutach karnych ... nie chce jednoznacznie osadzac nikogo,ale nie wierze w niewinnosc Pana Wdowczyka,jego czyste sumienie w Legii ( i nie tylko ) , by nagle, w nastepnych sezonach notorycznie sprzedwac/kupowac mecze,zostac jednym z najbardziej skorumpowanych ludzi w polskiej piłce ...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 09.01.2009, 12:53
Dubi napisał(a):Wyświetl post
równiez jestem za abolicją,skonczyc z tym raz na zawsze. Jesli chodzi o Legię to nie zapominajmy ze trenerem był Dariusz Wdowczyk,Legia rozegrała w ten czas KILKA bardzo dziwnych spotkań wygrywajac po rzutach karnych ... nie chce jednoznacznie osadzac nikogo,ale nie wierze w niewinnosc Pana Wdowczyka,jego czyste sumienie w Legii ( i nie tylko ) , by nagle, w nastepnych sezonach notorycznie sprzedwac/kupowac mecze,zostac jednym z najbardziej skorumpowanych ludzi w polskiej piłce ...
Przeciez ten sezon kiedy Legia z Wdowczykiem zdobyla mistrzostwo byl przez PZPN ustawiony bo przeciez kazda kolejke grali z przeciwnikiem z ktorym Wisla grala tydzien wczesniej.
A co mialo kolosalny wplyw bo lapali kartki jak na zawolanie a zwlaszcza kiedy przy kolenej kolejce musieli palzowac, i tak nie raz wypadalo po trzech zawodnikow na mecz z Legia. Do tego zmeczenie poprzednim spotkaniem bo wiadomo ze z Wisla musza zagrac na maxa zeby nie dostac lania.
,
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.01.2009, 12:53
Abolicja już była, chyba do marca 2006 lub 2005 można się było przyznać do czynów korupcyjnych. I co? Gówno, nikt się nie przyznał.Więc teraz karać do upadłego.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 09.01.2009, 12:56
Wdoczyk duże "sukcesy" mógł też miecw KS Polonia, ,zdobyli mistrza , ale nie słyszałem o jakichś zarzutach za ten okres, tym bardziej że jest( byłoby) przedawnienie.

Moiom zdaniem (subiektywnym) , żadnej abolicji!.

Może nie degradacja ale klub-oszust powinien boleśnie odczuć karę za machloje.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 09.01.2009, 13:07
Po co degradowac - 20 pkt na poczatek sezonu plus wysoka kara finansowa by zalatwila robote. Ale przedweszystkim nieuchronnosc kary, zeby potem nie bylo takich cyrkow jak z Widzewem czy Zaglebiem.

Do tego sedzie, dzalacz klubowy czy zawodnik 15 lat zakazu pracy w sporcie w Polsce( wliczywszy A iB klase a nawet wychowawce wu-fu w szkole) to by im dalo do myslenia i zastanowili by sie 100 razy czy oplaca im sie wziasc kase za ustawke.
,
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.01.2009, 13:13
zadne 15 lat.
Dozywocie dla s****ysynow.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.01.2009, 13:32
A w Lechu nie gra jeszcze przypadkiem najwiekszy kanciarz ostatnych lat - Piotr Reiss ? Facet, ktory ustawial mecze, bo byly korzystne kursy u buka...nie osmieszajmy sie najezdzaniem na jednego grajka Zbigniewa W., skoro cala druzyna byla zamieszana w ten proceder.

To ze byl umoczony kazdy, to nie pozostawia watpliwosci, ale rozpatrujemy okres od kiedy obowiazuje prawo dotyczace korupcji w sporcie(i od kiedy to jest przestepstwem). Naiwnoscia jest tez wiara w to, ze w ustawianiu meczow uczestniczyli tylko trenerzy, jacys dzialacze czy pilkarze...caly klub musial o tym wiedziec(pewnie odbywalo sie z to za zgoda prezesa), bo inaczej predzej czy poznie by to wyszlo...a u nas to trwalo przez ostatnie kilkadziesiat lat. Poza tym kluby(!) odnosily z tego wielkie korzysci...granie w najwyzszej klasie rozgrywkowej, a co za tym idzie duze wplywy...
Dlatego w zadnym wypadku zadnej abolicji. W niektorych przypadkach kluby(np. takie jak Arka) nalezaloby wykluczyc ze struktur PZPN'u albo zdegradowac do A klasy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów