The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2009, 11:32
http://sport.onet.pl/0,1248704,1892104,wiadomosc.html FIFA przyznała Wiśle rację w sprawie Frankowskiego
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.01.2009, 11:54
http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1072440...wiadomosc.html

o bramkarzach
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.01.2009, 14:33
Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248704,1892104,wiadomosc.html FIFA przyznała Wiśle rację w sprawie Frankowskiego
No trudno żeby nam nie przyznała racji. Są nam winni kasę więc sprawa jest raczej prosta. Tak czy inaczej niech szybko oddadzą to damy za Gargułę
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.01.2009, 17:27
Cos czuje ze to koniec transferow,bedzie (byc moze teraz) gargula,moze beto ale nie slychac nic o wzmocnieniu ktore jest najbardziej konieczne czyli o skrzydlach!!!czuje ze teraz to juz beda juz tylko testy w sparringach jakis odpadow
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.01.2009, 17:34
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
Cos czuje ze to koniec transferow,bedzie (byc moze teraz) gargula,moze beto ale nie slychac nic o wzmocnieniu ktore jest najbardziej konieczne czyli o skrzydlach!!!czuje ze teraz to juz beda juz tylko testy w sparringach jakis odpadow
na tą chwile na runde wiosenną jeszcze nikogo nie zakontraktowalismy, wiec moze jeszcze nie taki koniec
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.01.2009, 17:39
Jak dla mnie prawego skrzydła nie trzeba wzmacniać, Łobo, Mały ew. Boguski - Zobaczymy jak się będzie prezentowało, a po sezonie ew. wzmocnić, gorzej jest z Lewym na które trzeba gracza na teraz.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.01.2009, 17:51
Nie bylo mowy, ze bedziemy wzmacniac skrzydla.
Napastnicy mieli byc.

A tak poza tym to dzialamy w tejamnicy, wiec nie bojcie sie (jeszcze)
Odpowiedz cytując
TSeq
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 07.01.2009, 17:59
wiadomo juz cos moze o wyniku rozmow w Belchatowie Bednarz i Wilczek wracaja dzisiaj, czy beda jeszcze jutro negocjowac
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.01.2009, 18:01
Nie ma żadnego info, oficjalnego ani nie oficjalnego.
Pewnie wieczorem będzie jakiś komunikat.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.01.2009, 18:08
Mój informator mi napisał że Bednarz z Wilczkiem upili tych działaczy z Bełchatowa i tamci zaakceptowali naszą propozycje a tak poważnie to jestem przekonany że dzisiaj decyzja nie będzie podjęta jeszcze.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.01.2009, 18:12
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
krzysiu kochany, ****a rzesz mac - wez Ty idz na jakies spotkanie anonimowych malkontentow, czy cos, bo zygac mi sie chce jak Cie czytam a obiad dopiero przedemna.
Nie tak dawno jesli mnie pamiec nie myli odtrabiles juz Gargule w Legii, teraz widze znow owsiki w dupie szaleja.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.01.2009, 18:13
W temacie Żurawia w Wiśle dzisiejszy "Fuct" publikuje małą rozprawkę. Motyw przewodni ich dywagacji jest taki że Maćka chciałby MS ale oponuje JB. Ostateczną decyzję ma podjąć oberprezes.

Praktyka uczy żeby do podobnych dywagacji odnosić się z dużym dystansem. Tym niemniej sam temat wydaje się ciekawy.

Po pierwsze ciekawe czy Żuraw naprawdę chciałby wrócić do Wisły czy tylko próbuje podbić bębenek w Larissie?
Po drugie na jakich warunkach miałby ewentualnie do nas wrócić? Jeśli mialoby to być 250k EUR kontraku to chyba nie jest tyle wart. Moim zdaniem 100k EUR bazy i kontrakt motywacyjny (coś co podobno ma obecnie Wtorek) jest ok.
Po trzecie istnieje pytanie jaką ewentualną alternatywę dla Żurawia ma JB? Wspominał o trzech altenatywach w ataku. Jak wiemy już obecnie jedną z nich jest Beto który jak dla mnie na chwilę obecną jest tylko uzupełnieniem składu. Jeśli na wiosnę atak Wisły miałby sie opierać na na Broziu i Beto to moim zdaniem Żuraw bardzo by się sprzydał. Jeśli JB ma jeszcze w rękawie jakiegoś asa (ale asa a nie Beto) to być może warto wstrzymać się z Maćkiem.
Odpowiedz cytując
qwertyuiop3
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 07.01.2009, 18:26
Skończcie już z Żurawskim. Jest w takim wieku, że jeszcze na sezon, może dwa by się przydał, ale jak czytam o kontrakcie 100 tys. EUR to aż śmiać się chce. Wypbrażacie sobie, że przyjdzie do nas, mając możliwosć przedłużenia konkraktu co najmniej 5 razy lepszego. Jeśli już to poniżej 300 tys. na pewno by nie zszedł, tym bardziej, że Niedzielan, Cantoro i Głowacki mają po 250 tys.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 07.01.2009, 18:35
qwertyuiop3 napisał(a):Wyświetl post
Skończcie już z Żurawskim. Jest w takim wieku, że jeszcze na sezon, może dwa by się przydał, ale jak czytam o kontrakcie 100 tys. EUR to aż śmiać się chce. Wypbrażacie sobie, że przyjdzie do nas, mając możliwosć przedłużenia konkraktu co najmniej 5 razy lepszego. Jeśli już to poniżej 300 tys. na pewno by nie zszedł, tym bardziej, że Niedzielan, Cantoro i Głowacki mają po 250 tys.
Bądźmy precyzyjni. W poście powyżej napisałem o 100k EUR bazy. To znaczy ze do wspomnianej kwoty powinny być doliczane dodatkowe gratyfikacje w zależności od ilości rozegranych meczów, strzelonych bramek itp. Jeśli Żuraw miałby dostać 250-300k EUR tylko za to że "czy się stoi czy się leży..." to moim zdaniem gra nie byłaby warta świeczki.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.01.2009, 18:51
jarcze napisał(a):Wyświetl post
o Romeu dzisiejsze http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1072449...wiadomosc.html

ale jak wiadomo przekręt sportowy...
Dopinają transfer podczas gdy Hector jest w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.01.2009, 19:11
Miejmy nadzieję że coś się popieprzy w negocjacjach z Santosem i zagra u nas:(
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.01.2009, 19:15
Śląsk chce Pawełka, a my pewnie byśmy go sprzedali problem w tym, że my chcemy 500 kilo E...
Ta nasza liga to dziwna jest. Jak Wisła chce kupić ligowca co dobrze zagrał rundę lub dwie to cena wynosi od 0,7 do 2 mln E. A jak Wisla chce sprzedać piłkarza co kilka lat skutecznie walczył o MP a i w pucharach coś tam grał, to nawet za 100 tys. E nikt nie che - paranoja.
-----------
Ktoś wie jakie news'y z Bełchatowa?
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 07.01.2009 o godz. 19:31.
Odpowiedz cytując
TSeq
Junior Member

Stary 07.01.2009, 19:17
to ja bym sie zamienil na gancarczyka, doplacil i jeszcze pocalowal w raczke!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.01.2009, 19:18
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Miejmy nadzieję że coś się popieprzy w negocjacjach z Santosem i zagra u nas:(
Nie sugerujcie się tym artykułem z przeglądu, nie mieli co pisać to tak sobie wypisali coś tam aby zapełnić wolne miejsce.

Najnowsza informacja jest taka że Romeu jest najbliżej Fluminense. O czym już pisałem.
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...alarial-do-flu

Ciężko się w tym wszystkim połapać, zaproponowali mu 80% podwyżkę, stwierdził że to za mało i w Satnosie dostanie więcej. Teraz wygląda to trochę tak jakby ta oferta Santosu nie była jednak taka super i Romeu skruszył się i spodobała mu się oferta Fluminense.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2009 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 07.01.2009, 19:26
[quote=czesiu;653682]Śląsk chce Pawełka, a my pewnie byśmy go sprzedali problem w tym, że my chcemy 500 kilo E...

Skąd to info?
Nie chciałbym urazić zagladających tu wrocławian ale już od jakiegoś czasu mam wrażenie że Tarasiewicz zaczyna tracić kontakt z rzeczywistością (Krzynówek w Śląsku,on sam następcą Benhakera itp). Oby tylko ewentualne lądowanie nie okazało się dla WKS-u zbyt bolesne bo w końcu co brat to brat.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.01.2009, 19:29
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Śląsk chce Pawełka, a my pewnie byśmy go sprzedali problem w tym, że my chcemy 500 kilo E...
Pawełka, jakby się postarać, można opchnąć za milion euro zagranicę. Skoro Przyrowski ponoć jest w Londynie... Mariusz wcale nie jest taki zły, jak znawcy powszechnie tu wypisują.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 07.01.2009, 19:34
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Pawełka, jakby się postarać, można opchnąć za milion euro zagranicę. Skoro Przyrowski ponoć jest w Londynie... Mariusz wcale nie jest taki zły, jak znawcy powszechnie tu wypisują.
Zły nie jest, ale też potrzebuje zmiany otoczenia. Tylko czy ktoś zapłaci te pół miliona, bo milion to on wart nie jest.
-------------
Decyzja w sprawie Guły w piatek.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 07.01.2009 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 07.01.2009, 19:35
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie sugerujcie się tym artykułem z przeglądu, nie mieli co pisać to tak sobie wypisali coś tam aby zapełnić wolne miejsce.

Najnowsza informacja jest taka że Romeu jest najbliżej Fluminense. O czym już pisałem.

Ciężko się w tym wszystkim połapać, zaproponowali mu 80% podwyżkę, stwierdził że to za mało i w Satnosie dostanie więcej. Teraz wygląda to trochę tak jakby ta oferta Santosu nie była jednak taka super i Romeu skruszył się i spodobała mu się oferta Fluminense.
Westersyl: małe pytanko. Z Twoich postów wnioskuję że masz jakieś pojęcie o lidze brazylijskiej i o tym co tam sie dzieje. W którymś z artykułów w prasie polskiej znalazłem informację że Peralta jest managerem Romeu. Sama ta informacja wydaje mi sie dość niepradopodobna (biorąc pod uwagę że Hector na stałe mieszka w Katowicach). Nie jestem pewien czy napisali tak z rozpędu czy faktycznie jest coś na rzeczy. Masz jakąś wiedzę w tej sprawie?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.01.2009, 19:41
Rozmów Wisła - Bełchatów ponoć dzisiaj nie było, przełożone na piątek.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1239210
Odpowiedz cytując
TSeq
Junior Member

Stary 07.01.2009, 19:45
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Mariusz wcale nie jest taki zły

zgadzam sie, Mariusz nie jest zly, ale nie jest to bramkarz na miare Mistrza Polski. Jest to solidny zawodnik, wybroni co ma wybronic ( choc czasem zdarzaja mu sie glupie wpadki), a to ma wpuscic - wpusci. I wlasnie to odroznia bramkarza solidnego od dobrego, ze dobry bramkarz kilka sytuacji ktore ma wpuscic - wybroni.

Przypomnijcie sobie jakie cuda w bramce wyprawial Dolha przed tym jak nas sprzedal!! to bylo cos!! i ja chce miec takiego bramkarza, o takich umiejetnosciach. Do ktorego obroncy beda mieli zaufanie i nie beda z dusza na ramieniu podawac mu pilki w trudnych sytuacjach.
Ostatnio edytowane przez TSeq : 07.01.2009 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.01.2009, 19:46

Ciężko się w tym wszystkim połapać, jak się nie zna dobrze portugalskiego.

Naprawdę w tym artykule chodzi o to, że:

1. Romeu żali się, że zaakceptował propozycję Fluminense dotyczącą wysokości jego zarobków - ale na razie nic z tego nie wyszło.
2. Zawodnik twierdzi, że ustalono wysokość zarobków a do doprecyzowania pozostało kilka detali w kontrakcie. Zarząd Fluminense miał się umówić na ostateczne rozmowy z agentem piłkarza - ale jak dotąd do tego nie doszło. Romeu ma jednak nadzieję, że jednak do ostatecznych negocjacji jednak jeszcze dojdzie.
3. Z kolei przedstawiciel Fluminense twierdzi, że do ostatecznych rozmów z agentem Romeu doszło. Tyle że ofertę klubu odrzucono, uważając że zarobki są zbyt niskie.
4. Romeu ma oferty z 2 klubów - Santosu i klubu europejskiego (Wisła?) - według zawodnika i autorów tekstu dużo lepsze niż z Flu. Ta z Santosu jest o 25% wyższa niż Fluminense.

Następnie jest "wzruszająca" deklaracja Romeu o miłości do klubu, przywiązaniu etc. Fluminense ma pierwszeństwo w negocjacjach, zawodnik chce tam nadal grać.

Wniosek: oczywiście Romeu się targuje, próbując wyciągnąć jak najwięcej kasy. Fluminense ma faktycznie największe szanse, tyle że najwyraźniej nie cenią zawodnika aż tak, jak się tego sam spodziewał. Wisła - jeśli tylko się faktycznie interesuje tym piłkarzem - jest nadal w grze.

A jak już wspomniałem - deklaracje grajka, że kocha jakiś klub i chce tam zawsze grać to zwykłe farmazony. Jeśli oferta Wisły będzie dużo wyższa niż ta z Santosu i Fluminense, zawodnik na pewno ją wybierze.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.01.2009, 19:49
Cytat:
Sama ta informacja wydaje mi sie dość niepradopodobna (biorąc pod uwagę że Hector na stałe mieszka w Katowicach). Nie jestem pewien czy napisali tak z rozpędu czy faktycznie jest coś na rzeczy. Masz jakąś wiedzę w tej sprawie?
Nie mam pewności ale jest dużo rzeczy które na to wskazuję. Między innymi informacja o naszym zainteresowaniu Romeu pojawiła się w tym samym newsie co Marcelo, jak wiemy ten drugi do nas trafił a jego menago jest pan pan Hector. Bednarz w momecie kiedy ten news ujrzał światło dzienne, w wywiadzie dla wisłasoccer potwierdził nasz interes do Romeu. Także prawdopodobieństwo jest duże bo nie sądze abyśmy mieli jeszcze jakieś inne kontakty w Brazylii.

Odośnie tego gdzie mieszka Hector to z tego co gdzieś czytałem to chyba nie na stałe tylko pare miesięcy tam mieszkał.

PS.Przełożenie negocjacj z Bełchatowem świadczy o tym że chyba Bednarz musi coś załatwiać teraz. Pewnie dopina transfer Beto. A odnośnie tego oborńcy to myślę że mieliśmy do niego interes jednak nie mamy pewności że jego kontrakt się skończył i boimy się ewentualnych kar FIFA.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.01.2009, 19:55
A odnośnie tego oborńcy to myślę że mieliśmy do niego interes jednak nie mamy pewności że jego kontrakt się skończył i boimy się ewentualnych kar FIFA.
To jest bardzo, bardzo prawdopodobne, bo z tego co kojarzę za negocjowanie z zawodnikiem związanym kontraktem z innym klubem FIFA potrafi zasądzić nawet karę w postaci zakazu transferów do klubu na ileś okienek.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 07.01.2009, 20:00
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę w tym artykule chodzi o to...
Mnie się wydaje, że Romeu dostał ofertę np. z Wisły opiewającą na X E i chciałby otrzymać podobną kwotę od Flu. Ale jest problem, bo ci mu nie chcą tyle zapłacić. Chłopak ma dylemat czy jechać do Europy czy zarabiać mniej.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.01.2009, 20:02
flamengista napisał(a):Wyświetl post

A jak już wspomniałem - deklaracje grajka, że kocha jakiś klub i chce tam zawsze grać to zwykłe farmazony. Jeśli oferta Wisły będzie dużo wyższa niż ta z Santosu i Fluminense, zawodnik na pewno ją wybierze.
Czyli na straconej pozycji nie jestesmy. Znając zycie jutro w jakiejś formie, Twoje tlumaczenie ukaże się w prasie.

Pytanie, ile Fluminese może zaoferować Romeu?Jak tam się płaci?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów