|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cały grudzień bez problemów - po dzisiejszym minus 19 na Prądniku odpala za 4 razem chyba tylko siłą woli
Zawożę zaraz brykę na noc do garażu do firmy ![]() A spalanie ... jak pisałem wcześniej - zima daje po dupie - z 6 w lecie wyszło 8.5 w ostatnich dniach ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skąd ja to znam...
Jednak nie ma to jak jazda w normalnych warunkach. ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
mi zjada srednio teraz ponad 9.. zima:(
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Też odczułem wzrost spalania w zimie i to nawet do 2 l więcej na 100km. Za to nie zawiódł mnie dziś i odpalił "na dotyk".
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Mnie pali 13 l gazu i jestem cały happy,a tu narzekania na 8,5 .
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a mnie pije 12,5 benzynki i nie narzekam ;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
12,5 to mnie pali w lecie, teraz jest ok 15
![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Co myślicie o Oplu Corsie B .1.2 170000 km przejechane to dużo jak na to autko?
![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jeśłi to autentyczny przebieg i wersja 8 zaworowa to spoko. Silniki od Kadetta wytrzymują do 350 000km. Istotne jest to by blacharka była w dobrym stanie bo jak już zacznie gnić to trudno zwalczyć.
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Hondą CRX ktoś jezdził ? jakieś wrażenia, oceny itd ?
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Orientuje sie ktos ile kosztuje zrobienie 1 nadkola w Oplu Astrze 95r ? Lekko bierze,biały to zawsze estetyka utyka
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
lakiernik: za 200 zł by Ci pomalował nadkole. Ja w te wakacje robiłem swoją astrę ( 2 progi łatanie, 2 nadkola - reperaturki, pas tylni, wlew paliwa i pare mniejszych rzeczy) to z lakierowaniem wyszło mnie 800 zł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
pytanko: tankuje ktoś na Careffurze w Czyżynach?
nie trzeba sie bac tej stacji? podobno jest jakas karta do wyrobienia z która płaci się jescze mniej, prawda to? ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Kolega z pracy tankuje tam od kilku lat i mówi, że paliwo jest ok. Będąc tam na zakupach też przeczytałem, że z karta jest bodajże 5 gr jeszcze taniej.
![]()
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
Paliwo jak paliwo, znajomy mówił że tam mają paliwo Orlenowskie ponoć. Do tego dostałem jeszcze kupony na zakupy w Carrefourze (coś koło 10zł). Jakby ktoś tam przejeżdżał albo był na tej stacji to napiszcie jaka jest aktualnie cena benzyny bo ja tam kawałek do przejechania mam. ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
chodzi o del sol czy tą w starej budzie ?
Ale na codzien sam tankuje na tesco i paliwo bardzo dobre ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a co powiecie na temat Skody Superb w wersji 1,9 tdi 130km ?
chodzi mi o 1 model.![]()
oderint dum metuant
JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Autko lekkie z typowo hondowskim silnikiem. Lubi się kręcić, a jak się już nakręci, to potrafi dać sporą radochę. Nie pali jakiś kosmicznych ilości paliwa. Przyspieszenia w zależności od wersji to około 7.5 do 11 sekund. CRX bazuje na Civicu. Wspomniana przez Adama Del Sol (III generacja), to już zdecydowani inny samochód choć wciąż oparty na Civicu.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 17.01.2009 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
![]() adam09 napisał(a):
Del Sol to o dupe rozbić , II wersją jestem zainteresowany a dokładnie model DOHC VTEC 16 zaworowy.Pozdro ![]()
|
||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Poszukuje ksiazki serwisowej do Yamahy R6 99-02 ale w jezyku polskim
po ang znalazlem ,chodzi o te do sciagniecia z neta![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Chcialbym sie dowiedziec panstwo moi kochani od was, co sadzicie o Oplu Astrze II z Silnikiem benzynowym 1.8. Chcialbym sie dowiedziec jak przedstawia sie jego spalanie(nie moze byc z gazem), awaryjnosc, dostep czesci. Samochod idzie na prezent wiec chcialbym sie dowiedziec opinii o nim od was.
|
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
ma ktoś jakieś przemyślenia na temat alfy romeo 156 ? uzyskałem już opinię z dobrego źródła, ale nie zaszkodzi zapytać jeszcze tu.
ps. odpowiedzi, że to "pedalskie auto" mnie nie interesują ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
miała to moja kuzynka.w sumie zadowolona była bardzo z tym,że cos sie czasem działo z motorem(1.9 jtd).w żadnym serwisie nie potrafili tego zdiagnozować.nie była to usterka uniemożliwiająca jazdę,tylko denerwująca.raz na jakis czas autko potrafiło zgasnąc na skrzyżowaniu i już.palił natychmiast,ale te gaśnięcia ją irytowały.teraz tym jeździ wujek.przesiadł się a astry II 1.7 diesel mówi,że ciężko mu do opla wrócić (zostawił go sobie)woli ale,zrywniejsza,szybsza,mało pali i w środku tez widać wyższą klasę auta.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
co myslicie o fordzie probe 2 z silniczkiem 2.0 16v ?
trudno z czesciami do niego ? ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Silniki benzynowe jak najbardziej NIE polecane. Ze względu na swoją budowę i charakterystyke są drogie w utrzymaniu. Jak sama nazwa wskazuje TWIN SPARK oznacza po 2 świece na cylinder ( koszty) do tego problemy z wariatorami. Niestety o to trzeba dbać i wymieniać regularnie co 30 tys wszystkie świeczki + kable. Dodatkowo bardzo wrażaliwe na ilość oleju. To tyle a propo benzyny Najlepszy silnik 2.4 JTD. Praktycznie bez awaryjny Osobną kwestią jest zawieszenie, które częśto się psuje i naprawy nie są tanie. Wielowahaczowe na 4 koła. Za to prowadzenie to bajka. Niestety na jedno koło przypada dwa wahacze. Górny i dolny. Koszt jednego ok. 300 zł a zamienników brak. Do tego dochodzą czasem problemy z elektryką. Kontrolki żyją swoim światem. Czasem potrafi się zapalić mimo że wszystko jest okey ![]()
![]() Zdecydowanie bardziej polecam wersję 2.5 V6 170 km. Zużycie paliwa na poziomie 1 litra więcej niż przy 2.0 a przyjemności z jazdy niebo większe. Ogolnie auto drogie w utrzymaniu i praktycznie nie chodliwe na rynku wtórnym ( stąd taka cena )
Ostatnio edytowane przez adam09 : 18.01.2009 o godz. 16:15.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
koyoot, no cóż oszczędny silniczek to nie jest, ale na pewno mało awaryjny (jeśli oczywiście go nie zagazujesz, nigdy nie rób takich rzeczy z oplowskimi 16v), do tego części w miarę tanie. Czasem pojawia się problem tego, że sporo 'je' oleju, są przypadki, że w ciągu roku trza dolać ok. 1,5 l oleju. Pozdro
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|