The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2009, 18:09
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Skąd Wy w ogóle macie te info dotyczące Żurawskiego? Z tego co wiem ma obowiązujący jeszcze przeszło rok kontrakt z Larissą i Żurawski zamierza go wypełnić, a Grecy nie zamierzają oddać jednej ze swoich gwiazd za friko, nawet jeżeli jest już dość wiekowy. Ktoś pisał o Poborsky'm, jednak w niego przypadku warto zwrócić uwagę, że nie grał w Celticu, a w Manchesterze, Benfice i Lazio, natomiast gdywracał do Czech miał "tylko" 30 lat. Jedyne z czym jestem w stanie się zgodzić to z tym, aby dać nawet rekordowy kontrakt dla Brożka ze względu na jego klasę sportową i z tym aby nie sprowadzac zbyt dużej ilości zagranicznych grajków, bo wtedy z klubu z tradycjami robi sie tylko sponsor.
Ja niewiem. Nie dośc że już Kosowski pokazał jakim był wzmocnieniem po powroie pomimo tego że zagranicą grzał głównie ławę a sam Żurawski gra regularnie w Larissie nie wspominając o jego zasługach dla Wisły a tu dalej go nie chcą bo za stary....
ja powiem tyle. Ja Żurawia bym widział w Wiśle byłby to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu na ostatnie kilka lat jego kariery.
Dla przykładu Ryan Giggs 35 lat, a nadal gra Manchesterze United.

ps. Celtic to mimo wszystko wyższy poziom niż Lazio i Benfica a ten Machester to UTD czu City?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.01.2009, 18:09
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
O Żurawskim pisze dzisiejszy PS. Sądząc z tego artykułu sprawa z jego kontraktem jest trochę dziwna. Żuraw w wypowiedzi dla PS twierdzi że jego kontrakt wygasa w czerwcu tego roku ale do końca stycznia obie stony mają opcję przedłużenia go o kolejny rok. Z wypowiedzi Żurawia wynikało jednak że opcja ta miałaby polegac na tym że zgodę muszą wyrazić obie strony (tzn nie tylko klub jak jest to z reguły w kontraktach ale również zawodnik).
Dlatego Żuraw twierdzi że jeśli do końca stycznie Larisa nie wyrazi chęci przedłużenia kontraktu to w czerwcu będzie już wolnym piłkarzem a jeśli chęć taką wyrażą to powie im że nie chce przedłużać kontraktu.

Jak dla mnie to cały ten artykuł jest raczej dziwny i naprawdę trudno powiedzieć ile jest prawdy w tym co tam napisano. Najlepiej przeczytać go samemu i wyrobić sobie swoje własne zdanie.
Nie czytałem artykułu, ale wystarczy przypomnieć sobie naszą przygodę z Dolhą, czy Legii z Łatarą. NIGDY nie jest tak, że wystarczy, żeby sam klub chciał zatrzymać piłkarza. Zawsze musi być wola dwóch stron, także jeśli Żuraw nie będzie chciał w Grecji zostać, to go tam nie zatrzymają.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.01.2009, 18:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
no tak ale tacy młodzi i utalentowani kosztuja tzn. trzeba za nich płacic i to nawet sporo a Wisła od pewnego czasu ściaga zawodników za free
Diaz, Marcelo... To dwóch za których z pewnością dostaniemy trochę ojro....
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 06.01.2009, 18:15
Ode mnie ciekawostka na temat Żurawskiego (za transfermarkt)

w lidze szkockiej 49 występów 18 bramek 7 asyst
w lidze greckiej 23 występy 10 bramek 5 asyst

chyba źle to nie wygląda co Wy na to?
Ostatnio edytowane przez jarcze : 06.01.2009 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.01.2009, 18:22
Wg mnie w tym całym zamieszaniu z Dawidem chodzi o to że on miał przyjść do Wisły ale manager Peralta czy jakoś tak chciał wytransferować Marcelo do PAO za pół darmo a na miejsce Marcepana przyszedłby ten Dawid. Wisła nie zgodziła się na odejście Marcela i Peralta teraz nie załatwi Wiśle Dawida, możliwe że teraz jego bedzie chciał shandlować do klubu z Aten.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.01.2009, 18:24
"
Cytat:
Nie czytałem artykułu, ale wystarczy przypomnieć sobie naszą przygodę z Dolhą, czy Legii z Łatarą. NIGDY nie jest tak, że wystarczy, żeby sam klub chciał zatrzymać piłkarza. Zawsze musi być wola dwóch stron, także jeśli Żuraw nie będzie chciał w Grecji zostać, to go tam nie zatrzymają."
Bez dwóch zdań jeśli piłkarz nie chce grać w danym klubie to nie ma siły żeby go tam zatrzymać. W najgorszym razie nie będzie grać w ogóle (jeśli ma ważny kontrakt).
Nie znam dokładnie spraw Dolhy i Quatary ale nie sądzę żeby standartem w kontraktach było dawanie opcji przedłużenia obydwu stronom. Szczerze mówiąc nie miało by to za bardzo sensu bo przecież jeśli obie strony są z niej zadowolone i chcą ją dalej kontynuować to wystarczy przedłużyć istniejącą umowę i nie są do tego potrzebne żadne opcje przedłuzenia.

Cytat:
"Wg mnie w tym całym zamieszaniu z Dawidem chodzi o to że on miał przyjść do Wisły ale manager Peralta czy jakoś tak chciał wytransferować Marcelo do PAO za pół darmo a na miejsce Marcepana przyszedłby ten Dawid. Wisła nie zgodziła się na odejście Marcela i Peralta teraz nie załatwi Wiśle Dawida, możliwe że teraz jego bedzie chciał shandlować do klubu z Aten."
Teoria tyleż ciekawa co karkołomna. Po pierwsze nie jestem pewien czy Marcelo jest bardziej wartościowym graczem niż David (a co za tym idzie czy Panata wolała by Marcelo czy Davida). Po drugie jeśli faktycznie Peralta chciałby sprzedać Marcelo do Panaty to przecież wcale nie musi troszczyć się o jego następce w Wiśle (jeśli ma on faktycznie wpisaną cenę odstępnego).
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 06.01.2009 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.01.2009, 18:44
Jestem pewien, że jakby ktoś chciał kupić Marcelo, to już by to zrobił, albo zrobi w niedługim czasie. Wnioskuję tak z tego, że przy podpisywaniu kontraktu z Wisłą na pewno zażądał wpisania stosownej klauzuli do swojego kontraktu - a Wisła, nie ryzykując, zgodziła się. Dokładnej kwoty nikt pewnie z nas nie zna (zresztą na 100% też nie wiadomo czy taka jest) ale mówiło się raz o milionie euro, raz o dwóch milionach dolarów, a kiedyś czytałem o dwóch mln euro.

Możliwe, że David jest tutaj dlatego, że Peralta chce go opchnąć Europy, i wziął go ze sobą, gdy jechał załatwiać nam Beto. W końcu w Europie są lepsze połączenia niż z Ameryki Płd.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.01.2009, 18:53
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa opinia, szkoda tylko, że zupełnie jak to się mówi- z dupy. Oczywiście nie widziałem go na treningach Wisły, ale sądząc po tym, że chłopaka Skorża przeniósł z ME do pierwszej drużyny, że dał mu szansę w meczu pierwszoligowym, plus to, że to wychowanek Wisły, chyba o czymś świadczy.
Myślałeś kiedyś o karierze skauta? Myślę, że gdybyś był na takim etacie od początku można by uniknąć wtop takich jak np. ta z Kowalczykiem. Nie ma talentu... A Ty to wiesz najlepiej. Fakt, nie jest już juniorem, ale są piłkarze, którzy nie radzą sobie zupełnie, aż w pewnym momencie coś jednak zaskakuje. Przykład najbardziej oczywisty, to Zieńczuk, ale wiadomo, że u niego to nie była eksplozja talentu, a raczej milion różnych czynników, które w odpowiednim momencie się na siebie nałożyły i dały taki piękny efekt, ale np. Rafał Boguski- 4 lata starszy od Mateusza. Wierzyłeś, że to będzie gość na miarę reprezentacji, albo w zasadzie cała ruska repra, której gracze nie radzili sobie zagranicą, a w rosyjskich klubach grają jak z nut? Także nie bądź taki przemądrzały chłopie. Kowalski choćby z racji tego, że jest wychowankiem Wisły zasłużył na szansę (abstrahując od spraw czysto sportowych).

No i na koniec- pisałem wyraźnie- transfer definitywny to zwyczajne chamstwo, wypożyczenie- bardzo dobre wyjście.
Skorża przeniósł go do pierwszej drużyny w momencie gdy nie było wiadomo, że uda się ściągnąć Marcelo. A w tym momencie ławka rezerwowych skurczyła się do tego stopnia, że Kowalski wyszedł nawet w podstawowym składzie w meczu pierwszoligowym. Gdyby nie to, to były już plany wypożyczenia go. A co do opinii o nim to masz jeszcze moją: sądzę, że ten chłopak nigdy wyżej poziomu ligowego przeciętniaka nie podskoczy. Jeśli uda się mu na stałe zakotwiczyć w ekstraklasie to to już będzie dla niego sukcesem.

Co do np. Boguskiego: to nie jest tak, że tak nagle z niczego zaczął super grać. Już w naszych rezerwach pokazywał, że potrafi mieć zagrania z innej bajki. Tyle, że jednocześnie miał dużo zagrań iście juniorskich, widać wtedy po nim było zupełny brak otrzaskania z pierwszoligową piłką. To co zrobiono w nim w Bełchatowie to bardziej wyplenienie u niego złych nawyków wyniesionych z grania w niższych ligach.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.01.2009, 18:53
jarcze napisał(a):Wyświetl post
Ode mnie ciekawostka na temat Żurawskiego (za transfermarkt)

w lidze szkockiej 49 występów 18 bramek 7 asyst
w lidze greckiej 23 występy 10 bramek 5 asyst

chyba źle to nie wygląda co Wy na to?
szkocka to juz prehistoria
grecka ? tak na serio asyst 4, bramek 8, z czego 3 z karnych, tam troche info przekrecone, bo w statysykach ma zapisane 8 goli a w ogolnych wystepach w lidze greckiej - 10.

Nie ma porównywać Kosy do Zurawia i Franka. Trzej piłkarze, trzy charaktery i trzy rozne sytuacje. Kosa grzał ławe nie dlatego, ze był słaby, tylko miał wybuchowy charakter i nie umiał sie zaaklimatyzowac (nie dosc ze pokazal to w Wisle to i w reprezentacji, na mundialu nie wystąpił mimo, że w ost sparingowym spotkaniu zaliczył 2 asysty bo janosik zmienił swoje zasady, "nie grasz w klubie, nie grasz w reprze", ale za to na Cyprze go docenili, bo ma tam kilku kolezkow (pewnie baluja cos), w ciagu 4 sezonow 4 gole i jakies 15 asyst (nie liczac repry). Franek tez miał forme, miał, ale nie wykorzystywano jego potencjału jak w Wisle bo nie grał jako drugi napastnik tylko albo samotny, albo cofnięty albo ... na skrzydle (cos ala Małecki), no i kontuzje (w przeciagu ok 2500 minut strzelił 10 goli > statystyki z ostatnich 4 sezonów). Zuraw za to miał pełen kredyt zaufania w Szkocji, ładnie grał dlatego, pozniej jak forma padła tak padła i przestano na niego liczyc, transfer i znowu wielki kredyt zaufania bo mimo ze nie strzelał to i tak pełne 90 minut zawsze grał (ponad 5000 minut rozegranych, goli 28, szczegolnie dzieki 1 sezonowi w Celticu - statsy z 4 sezonow ostatnich). To rozni tych 3 piłkarzy. Dlatego nie ma co porownywac, ale Zuraw jesli strzela w greckiej to i u nas by cos strzelał, Franek też (ale w Jadze moze byc to trudne).

Na serio wkurza mnie takie pier***olenie na piłkarzy, a nawet ludzie statystyk i sytuacji nie znaja. Ten słaby, ten słaby ehh. Tylko dlatego, ze nie graja w klubie aktualnie +
Ostatnio edytowane przez HEDu : 06.01.2009 o godz. 19:02.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.01.2009, 18:54
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Diaz, Marcelo... To dwóch za których z pewnością dostaniemy trochę ojro....
pełna zgoda ale to są gracze defensywni a bramkostrzelnego napastnika czy playmekera już za free tak łatwo sie nie załatwi.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.01.2009, 19:13
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,61...atow_chce.html
z tego co tu piszą to Bełchatów chce miliona złotych, a nie jest to cena nie do sforsowania. mysle ze wlasnie o taka kwote, dzialaczom chodzilo czyli kolo 300-400tys euro. mam nadzieje ze dojdzie do skutku
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.01.2009, 19:15
Co do Żurawskiego... Ma 33 lata, w jego wieku Reiss, który moim zdaniem był i jest nadal słabszym od niego piłkarzem, został królem strzelców ekstraklasy. Tyle, że na Reissa wtedy grali wszyscy w Lechu, był centralną postacią zespołu. U nas kimś takim jest Paweł Brożek, a kiedyś był Żurawski. Nie ma sensu zamieniać ich miejscami i z powrotem opierać całą koncepcję gry na Żurawskim i zapewne Skorża jest na tyle mądry, że to wie. Sam Żurawski również zapewne zdaje sobie z tego sprawę. Pytanie brzmi - czy będzie umiał odnaleźć się w Wiśle w innej roli? Jeżeli tak, to w jakiej? Ja widzę jedną opcje - jako zmiennik Brożka lub Boguskiego, ale czy to zaspokoi jego ambicje? Jeżeli Żurawski miałby zabrać miejsce w składzie Boguskiemu to jestem na nie, jeżeli natomiast miałby być zmiennikiem i do tego z rozsądnym kontraktem to możemy spróbować.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 06.01.2009, 19:18
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
z tego co tu piszą to Bełchatów chce miliona złotych, a nie jest to cena nie do sforsowania. mysle ze wlasnie o taka kwote, dzialaczom chodzilo czyli kolo 300-400tys euro. mam nadzieje ze dojdzie do skutku
coś ty myślę że max co są w stanie zapłacić to 600tys złotych. No chyba że Bełchatów chciałby jakiegoś piłkarza zamiast tego. Np. Cantoro.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 06.01.2009, 19:27
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
To informacje ze wczoraj i już tu się pojawiały .
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

MCX napisał(a):Wyświetl post
Co do Żurawskiego... Ma 33 lata, w jego wieku Reiss, który moim zdaniem był i jest nadal słabszym od niego piłkarzem, został królem strzelców ekstraklasy. Tyle, że na Reissa wtedy grali wszyscy w Lechu, był centralną postacią zespołu. U nas kimś takim jest Paweł Brożek, a kiedyś był Żurawski. Nie ma sensu zamieniać ich miejscami i z powrotem opierać całą koncepcję gry na Żurawskim i zapewne Skorża jest na tyle mądry, że to wie. Sam Żurawski również zapewne zdaje sobie z tego sprawę. Pytanie brzmi - czy będzie umiał odnaleźć się w Wiśle w innej roli? Jeżeli tak, to w jakiej? Ja widzę jedną opcje - jako zmiennik Brożka lub Boguskiego, ale czy to zaspokoi jego ambicje? Jeżeli Żurawski miałby zabrać miejsce w składzie Boguskiemu to jestem na nie, jeżeli natomiast miałby być zmiennikiem i do tego z rozsądnym kontraktem to możemy spróbować.
Jak już pisałem jestem przeciwny jestem przeciw powrocie Żurawia. A co do Twojego postu, to nie wiem czy jest sens dawać jeden z najwyższych kontraktów w lidze rezerwowemu...
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,61...ja_w_FIFA.html
niby nie związane, ale sam koniec zwiazany
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
MarcinKrosno
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 06.01.2009, 19:29
Gargułę trzeba wykupić, bo w Bełchatowie skończy w Młodej Ekstraklasie
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.01.2009, 19:36
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Jak już pisałem jestem przeciwny jestem przeciw powrocie Żurawia. A co do Twojego postu, to nie wiem czy jest sens dawać jeden z najwyższych kontraktów w lidze rezerwowemu...
Przeczytaj uważnie, nadmieniłem na końcu z rozsądnym kontraktem.
Czyli na pewno motywacyjnym i takim, który lokowałby go w środku stawki zarabiających w klubie.
Owszem, Żurawski już tak przebojowy i skuteczny jak kiedyś nie będzie, ale może swoją osobowością wpłynąć na zespół równie pozytywnie, jak Kosowski w pierwszej rundzie poprzedniego sezonu.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.01.2009, 19:40
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,61...ja_w_FIFA.html
niby nie związane, ale sam koniec zwiazany
1,2 mln + 200 które dopłacił, no za ładna kase poszedł

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 06.01.2009, 19:48
nic dziwnego że Elche zbankrutowało
Odpowiedz cytując
jacek67
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.01.2009, 19:50
Mysle ze Zuraw to niejest zly pomysl moze jeszcze pograc na dobrym poziomie pare lat (wide Poborsky) a co do Peralty(chyba tak to sie pisze)i Davida to sadze ze to jest zagrywka .Chce go sprzedac do PAO i przywozac go do Krakowa Daje Grekom sygnal ze moze tutaj grac
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.01.2009, 19:51
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1238433 zbieramy kase na gaże dla bebeto czy tam beto...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.01.2009, 19:56
Niech oddają teraz kasę póki euro dobrze stoi albo niech odda... Franek a nie przepraszam on nie ma za co rodziny utrzymać
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.01.2009, 19:56
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1238433 zbieramy kase na gaże dla bebeto ...
Bebeto w Wiśle,to by było coś. Stare dobre czasy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
gibu
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 06.01.2009, 19:58
Żurawskiego najlepsze lata minęły nie ma sensu inwestować w starych graczy. Młodzież to jest przyszłość widzimy że sprowadzając Marcelo klub wiele zyskał , tylko takich nam zawodników trzeba , a nie jakiś odrzutki z innych klubów. Mądra polityka to podstawa
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.01.2009, 20:35
Żurawskiego na rok czy półtora bym wziął. Może nauczy Boguskiego kopac piłkę w bramkę.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.01.2009, 20:37
gibu napisał(a):Wyświetl post
Żurawskiego najlepsze lata minęły nie ma sensu inwestować w starych graczy. Młodzież to jest przyszłość widzimy że sprowadzając Marcelo klub wiele zyskał , tylko takich nam zawodników trzeba , a nie jakiś odrzutki z innych klubów. Mądra polityka to podstawa
Zurawski w tym momencie bylby gwiazda w Wisle nie gorsza niz kilka lat temu,to bylby hit transferowy,Brozek moglby za nim buty nosic,szkoda,ze ten transfer mozna wlozyc miedzy bajki
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.01.2009, 20:42
Wisła teraz szuka kasy na wykup Garguły.Beto będzie grał z 9 ))
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.01.2009, 20:44
donecki napisał(a):Wyświetl post
Wisła teraz szuka kasy na wykup Garguły.Beto będzie grał z 9 ))
tia...
a z jakim numerem zagra Boguski
99 czy 999 łaskawco
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 06.01.2009, 20:49
MCX napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj uważnie, nadmieniłem na końcu z rozsądnym kontraktem.
Czyli na pewno motywacyjnym i takim, który lokowałby go w środku stawki zarabiających w klubie.
Owszem, Żurawski już tak przebojowy i skuteczny jak kiedyś nie będzie, ale może swoją osobowością wpłynąć na zespół równie pozytywnie, jak Kosowski w pierwszej rundzie poprzedniego sezonu.
Masz Żurawskiego za idiotę i ze zgodzi się grać za "pampersy"... To są gwiazdki....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów