The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2009, 13:37
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
...

A co do Garguły, to chyba raczej nie zobaczymy go wiosną. Więc na przyszły sezon szykuje nam się mocny team. Jeśli rzeczywiście przyjdzie Żuraw. Obyśmy tylko obronili mistrza...I zatrzymali Pawła. Swoją drogą, nie wiem, czy nie byłoby dobrze dać Brożkowi np 500k euro i go zatrzymać...

Najlepiej opłacany piłkarz w lidze nie przebija swoim kontraktem 400 tysiów euro, a Ty z połową bańki wyskakujesz. Przesadziłeś nieco...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.01.2009, 13:38
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa opinia, szkoda tylko, że zupełnie jak to się mówi- z dupy. Oczywiście nie widziałem go na treningach Wisły, ale sądząc po tym, że chłopaka Skorża przeniósł z ME do pierwszej drużyny, że dał mu szansę w meczu pierwszoligowym, plus to, że to wychowanek Wisły, chyba o czymś świadczy.
świadczy to o tym że Kokoszka uciekł i zostaliśmy bez rezerwowego stopera

opinia z dupy...
Twojej
widziałem jego występy i uważam że koleś jest słaby
I liga, lub dół Ekstraklasy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.01.2009, 13:49
tragez88 napisał(a):Wyświetl post
Jak na moje oko to Peralta w nic nie pogrywa... poprostu przywiózł Beto dla nas, załatwi sprawę i pojedzie z Brazem do Aten... bo co? Miałby się wracać tyle kilosów do Brazylii specjalnie po Braza
Nie wydaje mi się, żeby Wisła już teraz była skłonna sprzedawać Marcelo...
A mi sie wydaje ze gra i to dobrze, niby z nim przylecial przy okazji, niby dla Panatinajkosu. A moze naiwniacy chwyca przynete i go kupia? no bo jak chca go Grecy to napewno musi byc dobry, nie beda prosic o testy a i na warunki przystana a znajac zycie to pewnie w Atenah pierwsze slysza ze sa nim zainteresowani, mozliwe ze ma taki plan.

A po co mialby sie wracac do Brazyli? co tam takie tlumoki mieszkaja ze do samolotu we wwlasnym kraju nie umieja wsiasc tylko potrzebuja menago?, przeciez mogli sie umowic ze spotkaja sie na lotnisku w Atenach. To nie jest bardzo dluze lotnisko zeby sie zgubic.

Niewatpliwie zrobil sobie dobra reklame sprowadzajac nam Marcello ale ja bym byl bardzo ostrozny, bo mozna sie przejechac i to dobrze o czy nasz klub powinien wiedziec z doswiadczenia
,
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.01.2009, 13:58
nesta napisał(a):Wyświetl post

To samo z Gargula. Jesli ktos taki jak Beenhakker, czlowiek, ktory trenowal najlepszych, ktory zna pilke nozna na kazdym poziomie na wylot, ktory zdobywal mistrzostwo z Realem Madryt, dostrzegl cos w Gargule, to nie rozumiem jaki sens maja dodatkowe dyskusje o poziomie tego zawodnika ?
Zahorskiego chyba też powoływał? Czy się mylę?

Dajcie spokój z tym Parletą. Tak, gość nie ma co robić tylko Wiśle wciskać obrońce. Jednego sprzedał, nie jest idiotą,aby nie wiedzieć jak wygląda sytuacja kadrowa Wisły. Może zwyczajnie Davida ma dla innego kontrahenta. Wszytko co ma Parleta na stanie, musi być od razu dla nas przeznaczone? Jeden Marcelo wystarczy. Tutaj się wyrzuca pieniądze w błoto a nie inwestuje w porządnych kopaczy. Poza tym gość jest i tak na plus. Sprzedał Marcelo,teraz jakiegoś Beto bliżej nie zidentyfikowanego. Zarobi swoje. A jeśli ten Beto się sprawdzi to będzie już rewelacja zupełna.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.01.2009 o godz. 14:06.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.01.2009, 14:12
Saklak1906... piszesz o Brazie jakby prezentował poziom Dawidowskiego a z tego co mi wiadomo to Dawidek nigdy nie grał w reprezentacji Brazyli
Czy Grecy słyszeli czy nie słyszeli tego nie wiemy w stu procentach. Fakt jest jednak taki, że media informowały, że jednak słyszeli i to kilka razy
Dopiero co na głównej było podawane, że klub Braza sie wkurzył, że na treningu się nie pojawił- jak myślisz: lepiej zwiać z klubu do Europy czy pod kołderkę w domu, czekając na telefon od Peralty...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.01.2009, 14:18
emjot napisał(a):Wyświetl post
świadczy to o tym że Kokoszka uciekł i zostaliśmy bez rezerwowego stopera

opinia z dupy...
Twojej
widziałem jego występy i uważam że koleś jest słaby
I liga, lub dół Ekstraklasy

Sam powinieneś wiedzieć najlepiej skąd bierzesz swoje opinie. Mnie i mojej dupy w to nie mieszaj

Ok, niech będzie, że Skorżę zmusiła do tego sytuacja kadrowa, oszczędzanie się przed "rewanżem" (cudzysłów, bo był to mecz tylko i aż o honor) z Barcą czy postępujący kryzys gospodarczy na świecie, ale jak chłopak zagrał? Poprawnie, tak? Przy bramce zawinił? Nie. Najlepiej zrobić tak jak pisze Nesta.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.01.2009, 14:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zahorskiego chyba też powoływał? Czy się mylę?

Dajcie spokój z tym Parletą. Tak, gość nie ma co robić tylko Wiśle wciskać obrońce. Jednego sprzedał, nie jest idiotą,aby nie wiedzieć jak wygląda sytuacja kadrowa Wisły. Może zwyczajnie Davida ma dla innego kontrahenta. Wszytko co ma Parleta na stanie, musi być od razu dla nas przeznaczone? Jeden Marcelo wystarczy. Tutaj się wyrzuca pieniądze w błoto a nie inwestuje w porządnych kopaczy. Poza tym gość jest i tak na plus. Sprzedał Marcelo,teraz jakiegoś Beto bliżej nie zidentyfikowanego. Zarobi swoje. A jeśli ten Beto się sprawdzi to będzie już rewelacja zupełna.
Masz jakiś problem ? Całymi dniami wypisujesz jak to Wisła wyrzuciła kasę w błoto za Garugłę. Nie znudziło ci się to już ? Proponuje zacząć kibicować Manchesterowi United tam masz porządnych kopaczy nie to co u nas jakiś Garguła.

Nikt nie jest w stanie rozszyfrować tego o co chodzi z Brazylijczykami, a już na pewno nie ty. Piszesz że Piszesz że Marcelo wystarczy a chcesz ściągać ludzi z Portugalii czyli o Ci już chodzi ?

Jeśli ten młody obrońca jest tak dobry jak mówi statystyka występów w kadrze to niech go biorą.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.01.2009, 14:22
Ciekawa opinia, szkoda tylko, że zupełnie jak to się mówi- z dupy. Oczywiście nie widziałem go na treningach Wisły, ale sądząc po tym, że chłopaka Skorża przeniósł z ME do pierwszej drużyny, że dał mu szansę w meczu pierwszoligowym, plus to, że to wychowanek Wisły, chyba o czymś świadczy.
No i na koniec- pisałem wyraźnie- transfer definitywny to zwyczajne chamstwo, wypożyczenie- bardzo dobre wyjście.
Jestem zdania, że potencjalnie to jest poziom najwyżej Jacka Matyji. Czy to dużo czy mało - niech każdy sobie odpowie sam.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.01.2009, 14:26
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Masz jakiś problem ? Całymi dniami wypisujesz jak to Wisła wyrzuciła kasę w błoto za Garugłę. Nie znudziło ci się to już ? .
Ty masz chyba problem ze zrozumieniem co pisze. Odpowiadam na post wcześniejszy. A ty całymi dniami wypisujesz jaki to Wisła zrobiła gigantyczny zakup.Pisz sobie co mnie to interesuje. Dorośniesz to będziesz wiedział, że na świecie jest tak ,ze nie każdy musi sie zgadzać z twoim zdaniem. Poza tym jak ktoś mnie o coś pyta w swoim wywodzie to odpowiadam. A,że tobie to się nie podoba....
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.01.2009, 14:31
tragez88 napisał(a):Wyświetl post
Saklak1906... piszesz o Brazie jakby prezentował poziom Dawidowskiego a z tego co mi wiadomo to Dawidek nigdy nie grał w reprezentacji Brazyli
Czy Grecy słyszeli czy nie słyszeli tego nie wiemy w stu procentach. Fakt jest jednak taki, że media informowały, że jednak słyszeli i to kilka razy
Dopiero co na głównej było podawane, że klub Braza sie wkurzył, że na treningu się nie pojawił- jak myślisz: lepiej zwiać z klubu do Europy czy pod kołderkę w domu, czekając na telefon od Peralty...
Czy ty naprawde jestes tak naiwny ze wierzysz we wszystko co pismaki napisza?, obrotny menago moze z pismakami zalatwic wszystko i napisza mu wszystko co chce byle opchnac towar i zarobic.
Nie takie niestwozone historie juz pisali zeby tylko sprzedaj jak najwiecej nakladu, historie ktore sie nawet kupy nie trzymaly
Nawet Bednarz stwierdzil ze nie wie w co gra Perleta, a czy Ty widziales tego zawodnika na zywo? tylko mi nie mow ze na youtube go widziales i gra wysmienicie. Bo na takim filmiku to z Dawidowskiego czy Kmiecika mozna zrobic super gwiazde, tylko potem wychodzi na jaw to ze sie o wlasne nogi potyka a pilke to on widzial na eurosporcie
,
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.01.2009, 14:33
Panowie wiem, że teraz jest moda na dowalanie sobie na forach ale proponuję żeby chociaż TU zostać tradycjonalistą bo trochę temat nam się sypie przez to...

Nie chodzi o naiwność ale raczej zdrowy rozsądek, w końcu nie przechodz się przez prawie wszystkie szczeble reprezentacji Brazyli (nie grał jeszcze w seniorskiej) potykając się o własne nogi...
Jasne to co pismaki potrafią wypisywać to czasem przechodzi ludzkie pojęcie ale nie jest to powód, żeby wszystko co jest podawane przez media odbierać na przekór...
Ostatnio edytowane przez tragez88 : 06.01.2009 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 06.01.2009, 14:38
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html

5. Mauro Cantoro 250 tys.
6. Andrzej Niedzielan 250 tys.

Tyle kasy, a nic nie grają! Mam nadzieję, że wyjądą gdzieś obaj .

PS: Dziwne, że P.Brożka nie ma na tej liście...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.01.2009, 15:10
Sam powinieneś wiedzieć najlepiej skąd bierzesz swoje opinie. Mnie i mojej dupy w to nie mieszaj

Ok, niech będzie, że Skorżę zmusiła do tego sytuacja kadrowa, oszczędzanie się przed "rewanżem" (cudzysłów, bo był to mecz tylko i aż o honor) z Barcą czy postępujący kryzys gospodarczy na świecie, ale jak chłopak zagrał? Poprawnie, tak? Przy bramce zawinił? Nie. Najlepiej zrobić tak jak pisze Nesta.
sory gregory ale bramka obciąża częściowo konto Kowalskiego
bo sam nie wiedział co ma robić
czy asekurować czy iść do tego co centruje, popatrzył na Clebera, na uciekającego Klepczarka z BOT i ...
ta chwila zawahania spowodowała to że nie dogonił pomocnika GKS i .. stało się

błąd typowy

zresztą całą klasę Kowalskiego widać było w meczu ze Śląskiem w PE tym 0-4
a raczej jej brak

fajnie że to nasz wychowanek
tyle tylko że on umiejętności nie ma na I skład w drużynie która gra wyżej niż 10 miejsce

ps. Garguła Gargułą ... ale chciałbym przypomnieć że potrzebujemy skrzydłowych, w miarę młodego defensywnego pomocnika i bramkarza. ZA frii to się ich nie uda ściągnąć....
Ostatnio edytowane przez emjot : 06.01.2009 o godz. 15:50.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.01.2009, 15:17
Cytat:
Najlepiej opłacany piłkarz w lidze nie przebija swoim kontraktem 400 tysiów euro, a Ty z połową bańki wyskakujesz. Przesadziłeś nieco...
Naprawdę? nie sądzę. Myślę, że nawet mógłby znaleźć się taki sponsor, który wyłożyłby część kasy. Jeżeli Cantoro, Łobo, Głowacki, Niedzielan, Baczyński i Zieńczuk zarabiają w sumie około 1,5 mln euro/sezon to te pol miliona, ktore ja rzucilem to jest nic. W porownaniu z tym, co zrobili oni,a co zrobi(i aby jeszcze długo robił) Brożek dla Wisły.

Nie ukrywajmy, za granicę idzie się grać po kasę.

EDIT: ktoś pisał, że Romeu podpisał z Santosem kontrakt. Jest jakieś oficjalne info?
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 06.01.2009 o godz. 15:20.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.01.2009, 15:53
Panowie zluzujcie i trzymajcie jakis poziom tego forum.To po pierwsze.

Po drugie co do transferow

Gargulec-sens jego transferu bedzie wtedy jesli Bednarzowi uda sie utargowac z Balchatowem i bedziemy mieli go juz na wiosne.Bez rozgrywajacego z niepewnym Jirsakiem(choc w Tomka wierze)i irytujacym Mauro ciezko bedzie cos zdzialac w ataku.Mistrz otwiera nam furtke do Pucharow ,a wiec do mozliwych dalszych wzmocnien itd.Jest szansa go zdobyc wiec trzeba zrobic wszystko ,by tego dokonac,Mysle ze Bednarz tez to wie.

Co do tych Brazylijczykow.Ja nie wiem,2 siedzi w jakims hotelu ,jak w twierdzy Alcatraz a robi sie z tego szum jakby tam bylo ich conajmniej 5 kazdy wart 5 baniek Euro .JEDNEGO moze zakontrkatujemy a drugiego co juz Bednarz powiedzial nie.Nie wiem o co tyle szumu w gazetach itd,Jak Legia z Lechem robia transfery to cisza,nikt nic nie wiem dopiero po fakcie jestesmy informowani.Po prostu za duzo medialnosci w tym wszytkim i robienie wody ludzom z mózgu.Codziennie klka newsow zwiazanych z transferami itd,z jednej strony zawsze medialnie Wisła była na topie ,ale z drugiej moglo to by sie odbywac bardziej po cichu.

A co do Zurawia ,to jestem na Tak,ale kontrakt motywacyjny na gora 2 lata.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.01.2009 o godz. 15:58.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.01.2009, 15:57
Naprawdę? nie sądzę. Myślę, że nawet mógłby znaleźć się taki sponsor, który wyłożyłby część kasy. Jeżeli Cantoro, Łobo, Głowacki, Niedzielan, Baczyński i Zieńczuk zarabiają w sumie około 1,5 mln euro/sezon to te pol miliona, ktore ja rzucilem to jest nic. W porownaniu z tym, co zrobili oni,a co zrobi(i aby jeszcze długo robił) Brożek dla Wisły.
Nie no Mauro, Głowa i Baszczu nic nie zrobili dla Wisly... Wez sie zastanow, najwazniejsi gracze Wisly w ostatnich kilku latach, mimo wszystko Głowa i Baszczu nadal jedni z najlepszych w lidze na swojej pozycji, Głowa dobrze przepracuje przygotowania i znow bedzie najlepszym stoperem... Oczywiscie ze Brozek jest swietny itp ale doczep sie do Dawidowskiego i innych "grajkow" ktorzy z braku szczescia badz umijetnosci marnowali nam budzet a precyzyjniej do ludzi ktorzy ich kupili a pozybywali sie najlepszych za psi pieniadz ktorzy odchodzil iz klubu z placzem w oczach (Szymek)
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 06.01.2009, 16:02

EDIT: ktoś pisał, że Romeu podpisał z Santosem kontrakt. Jest jakieś oficjalne info?
Jeszcze chyba nic nie jest przesądzone odnośnie Romeu http://globoesporte.globo.com/Esport...,,9856,00.html

Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 06.01.2009, 16:09
Mauro bym sie pozbyl, chocby za darmo w obliczy przejscia do nas gargulca, pamietajmy ze na defensywnego moze grac Diaz, i uwazam ze w tym momecie jest o wiele pozyteczniejszym zawodnikiem od Cantoro. Tym bardziej patrzac na jego wysoki kontrakt, ale czy on sam bedzie chetny pozbywac sie takiego cieplego stoleczka wiedzac , ze raczej juz nigdzie takiego kontraktu nie dostanie.

Baszczu juz troszke wypalony, ale mimo wszystko dalej jeden z najlepszych defensorow w lidze, dal bym mu jeszcze roczny kontrakcik, napewno bylby pozytecznym i przydatnym UZUPELNIENIEM skladu!

I ktos wyzej wspominal, ze niby Glowa zarabia za wiele...stuk puk, ja osobiscie uwazam, ze gdyby omijalby go kontuzje, to taki Marcelo czy Cleber mogli by mu buty czyscic, powiem wiecej uwazam, ze jesli przepracuje dobrze sezon przygotowawczy i omina go choc raz kontuzje, to do niego bedzie dobierany Cleber, lub Marcelo a nie odwrotnie.

Zieniu jeszcze te pol roku i bye, a jesli ktos chcialby teraz dac zaniego chocby 100tys euro, sprzedac bez zalu. Na jego pozycji rownie dobrze mozec grac Gargulec.

Co do Zurawia jestem na tak uwazam, ze napenwo jesli chodzi o polska lige bylby wzmocnieniem, i z trojki Zuraw, Beto , Niedzielan (gdyby wrocil do formy) Skorza mial by calkiem spore mozliwosci w ataku i ustawienie obok Brozia takiego zawodnika jaki pasuje mu pod konkretnego rywala. Zuraw ( zawodnik podobny do Brozka, moze juz nie z ta szybkoscia ale napewno skuteczniejszy) (Beto- Wysoki napastnik o ktorego tak dlugo prosi sie juz nasz treneiro) (no i Niedzielan gdyby odzyskal swoja szybkasc napewno przy prostopadlych pilkach Gargulca tez moglby jeszcze sie nam przydac) Zuraw 2 lata jeszcze moglby pograc u nas spokojnie.

kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie i jeszcze raz nie tyle z mojej strony co do powrotu Żurawskiego, trzeba sprowadzić młodego utalentowanego grajka, który potem odejdzie z zyskiem...
I tu sie nie zgodze, nam potrzebni sa zawodnicy na teraz, w walce o MP ten sezon jest bardzo wazny, kto wygra MP bedzie mial szanse na realny awans do LM. Jak widac Lech sie wzmacnia kolejnymi serbami i chorwatami, tak wiec mlody (podobno utalentowany) lecz niepewny to juz jest Beto ( jesli transfer dojdzie do skutku) ktos doswiadczony jak Zuraw napewno pomogl by nam w walce o MP.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 06.01.2009 o godz. 16:33.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.01.2009, 16:11
na żadnej stronie Santosu a sprawdziłaem kilka nie ma ani słowa o Romeu że podpisał z nimi kontrakt.

Co do powrotu Żurawia to uważam że to świetny pomysł.Jeśli Brozio zostanie to atak Pawła z Żurawiem zapowiada sie ciekawie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2009 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.01.2009, 16:27
AYALA napisał(a):Wyświetl post
na żadnej stronie Santosu a sprawdziłaem kilka nie ma ani słowa o Romeu że podpisał z nimi kontrakt.

Co do powrotu Żurawia to uważam że to świetny pomysł.Jeśli Brozio zostanie to atak Pawła z Żurawiem zapowiada sie ciekawie.
Nie, nie i jeszcze raz nie tyle z mojej strony co do powrotu Żurawskiego, trzeba sprowadzić młodego utalentowanego grajka, który potem odejdzie z zyskiem...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.01.2009, 16:39

Moim zdaniem zwłaszcza wytłuszczeni gracze to filary Wisły przez wiele lat i zostawili dla nas wiele zdrowia i wiele dali i nawet dają Wiśle więc szacunek. Inna sprawa, że w sytuacji gdy jakoś drugiego takiego kanoniera jak Paweł nie widać na horyzoncie to warto byłoby zrobić wszystko co się da żeby został u nas nawet do końca kariery i rekordowa zarobki dla Niego byłyby nie od rzeczy.
Inna sprawa, że u Niego są jeszcze względy ambicjonalne - spróbować jak jest na Zachodzie i czy jest coś w stanie tam ugrać. Za samą kasą to by spokojnie odszedł już ze 2-3 lata temu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.01.2009, 16:41
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
no tak ale tacy młodzi i utalentowani kosztuja tzn. trzeba za nich płacic i to nawet sporo a Wisła od pewnego czasu ściaga zawodników za free
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 06.01.2009, 16:44
Jest Garguła,Sobol,Jirsak,Cantoro,Diaz(wg mnie w 2 linii lepszy,niż w obronie) wszyscy na 2 miejsca w środku pomocy.Teraz ciągle słyszę Romeu ,więc moje pytanie brzmi ;kto tym ludziom będzie płacił ?
A jeszcze jedno,nie wierzę że Cantoro będzie chciał odejść z klubu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Stary 06.01.2009, 16:46
Rok temu był juz w Wiśle zawodnik ponoc zgrany i za stary.......w jego miejsce przyszedł znacznie młodszy i perspektywiczny i na efekty nie trzeba było długo czekać.......

Do wszystkich wielbicieli ukrytych młodych talentów za których nie płaci się dużych pieniędzy...puknijcie się w głowę.

Jeśli chodzi o mnie to przywitam Żurawia ponownie w Wiśle z dużą radością.
Pozdrawiam

P.S. Karel Poborski wrócił do Sparty Praga po trzydziestce i grał tam z powodzeniem na wysokim poziomie jeszcze przez kilka dobrych sezonów.
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.01.2009, 17:00
Ja też uważam, że ewentualny powrót Żurawia ma sens.
Mógłby być dla Wisły tym kim Reiss dla Lecha.
Mimo wszystko nadal liczę na wzmocnienie skrzydeł...choć są to chyba tylko pobożne życzenia.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.01.2009, 17:09
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Rok temu był juz w Wiśle zawodnik ponoc zgrany i za stary.......w jego miejsce przyszedł znacznie młodszy i perspektywiczny i na efekty nie trzeba było długo czekać.......

Do wszystkich wielbicieli ukrytych młodych talentów za których nie płaci się dużych pieniędzy...puknijcie się w głowę.

Jeśli chodzi o mnie to przywitam Żurawia ponownie w Wiśle z dużą radością.
Pozdrawiam

P.S. Karel Poborski wrócił do Sparty Praga po trzydziestce i grał tam z powodzeniem na wysokim poziomie jeszcze przez kilka dobrych sezonów.
Mowisz o Łobo, młodym perspektywicznym reprezentancie Polski ? heheheheh

Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.01.2009, 17:31
Zobaczymy jak Frankowski poradzi sobie teraz w naszej lidze, jeśli dobrze to z powodzeniem możemy sięgać po Żurawia. Zieńczuk, Łobo, Niedzielan, Cantoro ta runda będzie decydująca jeśli nie błysnął to powinniśmy się ich pozbyć ale dać im szansę na pokazanie się teraz. Myślę że Baszczu zostanie i z zaciekawieniem będę patrzył na grę naszych bocznych obrońców czy będę w stanie wznieść się na wyżyny co powinno Piotrkowi dać powołanie do repry. Ciekawe jak wygląda zainteresowanie jakimś bramkarzem i skrzydłowym. Garguła na skrzydle może grać podobnie jak Diaz czyli z tendencją schodzenia do środka, ale potrzebujemy kogoś kto zagra szeroko, rozciągnie kiwnie w biegu. Co do obsady bramki to jeśli w tej chwili Cebanu jest gorszy od Juszczyka to nas szybko nie zbawi.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.01.2009, 17:45
Ciekawie wygląda to całe zamieszanie koło Davida. Najpierw JB w wypowiedzi radiowej pije z zachwytu jaki to reprezentant Brazylii jedzie nam do Krakowa a w parę dni później okazuje się że on nic o nim nie wie i Wisła jest zainteresowana tylko Beto.

Moim zdaniem sa trzy możliwości:
1. Peralta krzyknął sobie za Davida więcej niż to było oryginalnie ustalone i Jacuś wymiękł był (tak sugeruje dzisiejsza Polska).
2. Po przegladnięciu papierów okazało się że jednak ciężko bedzie wyciągnąć go z Palmeiras bo jego kontrakt wcale nie wygasł (tak właśnie twierdzi Palmeiras).
3. Z jakichś powodów (np: konkurencja ze strony innych klubow) Jacuś próbuje ukryć całą sprawę żeby w skrytości dopiąć swego (czytaj podpisać kontrakt).

Jeśli prawdziwy okazał by się wariant trzeci to sadząc po całym zamieszaniu wokół sprawy (lekko chisteryczna reakcja Palmeiras) gra warta byłaby chyba świeczki.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.01.2009, 17:49
Skąd Wy w ogóle macie te info dotyczące Żurawskiego? Z tego co wiem ma obowiązujący jeszcze przeszło rok kontrakt z Larissą i Żurawski zamierza go wypełnić, a Grecy nie zamierzają oddać jednej ze swoich gwiazd za friko, nawet jeżeli jest już dość wiekowy. Ktoś pisał o Poborsky'm, jednak w niego przypadku warto zwrócić uwagę, że nie grał w Celticu, a w Manchesterze, Benfice i Lazio, natomiast gdywracał do Czech miał "tylko" 30 lat. Jedyne z czym jestem w stanie się zgodzić to z tym, aby dać nawet rekordowy kontrakt dla Brożka ze względu na jego klasę sportową i z tym aby nie sprowadzac zbyt dużej ilości zagranicznych grajków, bo wtedy z klubu z tradycjami robi sie tylko sponsor.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.01.2009, 18:05
O Żurawskim pisze dzisiejszy PS. Sądząc z tego artykułu sprawa z jego kontraktem jest trochę dziwna. Żuraw w wypowiedzi dla PS twierdzi że jego kontrakt wygasa w czerwcu tego roku ale do końca stycznia obie stony mają opcję przedłużenia go o kolejny rok. Z wypowiedzi Żurawia wynikało jednak że opcja ta miałaby polegac na tym że zgodę muszą wyrazić obie strony (tzn nie tylko klub jak jest to z reguły w kontraktach ale również zawodnik).
Dlatego Żuraw twierdzi że jeśli do końca stycznie Larisa nie wyrazi chęci przedłużenia kontraktu to w czerwcu będzie już wolnym piłkarzem a jeśli chęć taką wyrażą to powie im że nie chce przedłużać kontraktu.

Jak dla mnie to cały ten artykuł jest raczej dziwny i naprawdę trudno powiedzieć ile jest prawdy w tym co tam napisano. Najlepiej przeczytać go samemu i wyrobić sobie swoje własne zdanie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów