The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2008, 16:59
Maciejo napisał(a):Wyświetl post
gdyby chcieli Cię, aż tak udupić to by po prostu wysłali po Ciebie ŻW razem z policją i po problemie by mieli z Tobą. jeśli nic takiego się jeszcze nie dzieje, to powinieneś być spokojny.
ŻW dotyczy tylko wojskowych - on nim na razie nie jest, więc go nie strasz. Co najwyżej po paru próbach przyślą policje, co by sprawdziła, czy gościu rzeczywiście mieszka, tam gdzie jest zameldowany....

Siłą go wziąść nie mogą (jak chyba sugerujesz), co najwyżej mogą muy sprawę w sądzię założyć...
Ddf
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.11.2008, 20:57
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...e_ostatni.html

OBY TUSK DOTRZYMAL SLOWA A NIE CZEKAL DO 2010.... INACZEJ BEDE GLOSOWAL NA LEWICE ALBO WCALE !!
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.11.2008, 10:33
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
ŻW dotyczy tylko wojskowych - on nim na razie nie jest, więc go nie strasz. Co najwyżej po paru próbach przyślą policje, co by sprawdziła, czy gościu rzeczywiście mieszka, tam gdzie jest zameldowany....

Siłą go wziąść nie mogą (jak chyba sugerujesz), co najwyżej mogą muy sprawę w sądzię założyć...
no fakt, może przesadziłem. ale przedstawiciel z ŻW może pojawić się razem z policją, bo bądź co bądź jest to sprawa poniekąd dotycząca wojska, a tym bardziej, że od jakiegoś czasu bynajmniej u nas milicjanci mają patrole z żandarmami.

a co do tego czy nie mogą wziąć siłą, to pewny jesteś? no mi się wydaje, że jest to jego obowiązkiem stawić się na wezwanie, tym bardziej "nie takie zwykłe wezwanie (...) tylko jakieś wyjebane pismo". czyli nie spełnia obowiązku wobec państwa to chyba mogą go doprowadzić siłą? czy nie? nic nie twierdze, bo na prawdę nie wiem. pytam tylko

pozdro
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.11.2008, 19:27
Maciejo napisał(a):Wyświetl post
a co do tego czy nie mogą wziąć siłą, to pewny jesteś? no mi się wydaje, że jest to jego obowiązkiem stawić się na wezwanie, tym bardziej "nie takie zwykłe wezwanie (...) tylko jakieś wyjebane pismo". czyli nie spełnia obowiązku wobec państwa to chyba mogą go doprowadzić siłą? czy nie? nic nie twierdze, bo na prawdę nie wiem. pytam tylko

pozdro
a jak to sobie wyobrażasz? Siłą go zaprowadzą na jednostke, siłą za niego podpiszą bilet?

Może odmówić pełnienia służby, i wtedy zakłada mu się sprawę i odpowiednio karze więzieniem czy tam grzywną...
Ddf
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.11.2008, 21:36
Kumpel miał kiedyś jaja związane z taki olewaniem WKU, kiedyś jak za picie w miejscu publicznym policja chciała mu wlepić mandat to po sprawdzeniu danych osobowych okazało się że jest poszukiwany i jak się potem okazało powodem ścigania było właśnie unikanie służby wojskowej, miał jakąś sprawę w sądzie ale chyba się wszystko po kościach jakoś rozeszło... chodź teraz jest zagranicą
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Stary 20.11.2008, 11:47
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
a jak to sobie wyobrażasz? Siłą go zaprowadzą na jednostke, siłą za niego podpiszą bilet?

Może odmówić pełnienia służby, i wtedy zakłada mu się sprawę i odpowiednio karze więzieniem czy tam grzywną...
może źle się wyraziłem, ale chodziło mi o to, że po odmówieniu stawiennictwa się na wezwanie, po raz któryś, siłą mogą doprowadzić właśnie choćby przed sąd, a nie do wku czy na jednostkę.

a tak poza tym, to na prawdę nie rozumiem, czy na prawdę warte jest te całe unikanie.

no ale jak tam wolicie byle do grudnia dla Was

pozdro
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 20.11.2008, 12:01
Racja, ale boje sie ze to sie nie uda.... jesli sie jednak uda to glosuje na PO do konca moich dni !
Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Od: 11.2006

Stary 04.12.2008, 16:22
I jak tam panowie? Dzisiaj 4 grudnia. Podobno ostatnio pobór. Ma ktoś jakieś info?
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.12.2008, 16:31
narazie cisza ale ja ich po.......ilem nawet nie zanosilem swistka ze sie na studia dostalem
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 04.12.2008, 16:53
Dzisiaj na TVP i TVN 24 POSEL KALISZ MOWIL ZE OFICJALNIE DZIS POBOR ZOSTAJE ZAWIESZONY, ALE DECYZJA DLA TYCH KTORZY SIE MIGALI ZAPADNIE JUTRO! WIEC PANOWIE,,, brrr...!!! OBY BYLO DOBRZE !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 04.12.2008, 16:55
Powiedzial ze musza byc fair w stosunku do tych ktorzy sie nie migali od wojska i ze jutro zostanie podjeta decyzja co do tych co sie migali !!!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Stary 04.12.2008, 19:00
Hmm a co masz na myśli pisząc "migali"?
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 04.12.2008, 19:07
To.. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ch_poboru.html
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.12.2008, 13:15
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...wojskowej.html

Dzieki Ci Bogus;]

Nie spodziewalem sie ze dozyje czasow w ktorych jakikolwiek rzad, zrobi cos , by 'zylo mi sie lepiej';p a jednak.

I pomyslec ze te mendy w zmowie z urzedasami - przez ostatnie pol roku robily wszystko, by mnie, starca udupic.
Lacznie z nasylaniem na mnie psow - to akurat rok temu bylo , probami wymeldowania - czy udanymi ,dowiem sie niebawem, wysylaniem listow do rodzicow, w tym matki mieszkajacej poza krakowem, wezwaniami dla nich - ustanowieniem mi kuratora itp.

Nie chce sie narazac na niepotrzebne sankcje na forum ale chyba wszyscy sie domyslacie co i gdzie bym im wszystkim proponowal, by se wsadzili.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.12.2008, 13:32
1q2 Słusznie W końcu w demokratycznym kraju , koniec zmuszania do czegokolwiek. Tym bardziej do tak idiotyczne formy spędzania czasu ;p. Wojsko juz nie czeka
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.12.2008, 13:35
YaSiOTSW napisał(a):Wyświetl post
Hmm a co masz na myśli pisząc "migali"?
Tchórzyli, trzęśli portkami, załatwiali lewe papiery?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.12.2008, 17:48
KONIEC!,cieszmy sie i radujmy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.12.2008, 19:04
Przy rejestracji dostawało się taką karteczkę...
Co ja mam zrobić jak ją zgubiłem? :(
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 13.12.2008, 12:34
Koniec juz nastapil czy dopiero od 1 stycznia ?
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.12.2008, 12:52
Tak to juz koniec,masz z resztą to napisane parę postów wyżej...
Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Stary 13.12.2008, 13:04
To już jest koniec... nie ma już nic... możemy iść...
Odpowiedz cytując
ChomikNH
Member

Od: 05.2008

Stary 05.01.2009, 22:10
Witam , byłem na rejestracji w październiku , mam takie pytanie jak nie ma już poboru to dostanę wezwanie na komisję lekarską , muszę się na nią stawiać ?, w styczniu albo lutym bo tak to przeważnie wypada ? Takie pytanie z ciekawości . pozdro i dzięki z góry za odpowiedź
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.01.2009, 22:27
ChomikNH napisał(a):Wyświetl post
Witam , byłem na rejestracji w październiku , mam takie pytanie jak nie ma już poboru to dostanę wezwanie na komisję lekarską , muszę się na nią stawiać ?, w styczniu albo lutym bo tak to przeważnie wypada ? Takie pytanie z ciekawości . pozdro i dzięki z góry za odpowiedź
Że tak powiem - podbijam ;]
Z tego co kojarzę taka niemiła pani mówiła mi wówczas, iż takowe wezwanie rzekomo winienem dostać i że gdyby mi się z maturą pokrywało, to żebym szybko zgłosił
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Stary 05.01.2009, 22:39
Na komisje lekarską trzeba sie zgłosic w celu przyznania kategorii. Kategorie bedą cały czas przyznawane, zawieszone są tylko wcielenia do armii. Ostatni pobór poszedł w grudniu do wojska także nie macie się co bac ja odpękałem wojsko i jestem zadowolony bo teraz mam dobra prace
Powód: ostatnie wcielenie ;)
Ostatnio edytowane przez JoeyLG : 05.01.2009 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Stary 05.01.2009, 22:53
Czyli moge sie smialo ze szkoły wypisać tak?
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Stary 05.01.2009, 22:58
tak, tylko pamiętaj, że ta całkowicie zawodowa armia może nie pociągnąc za długo hehe
Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Stary 05.01.2009, 23:42
jak wszystko w tym chorym kraju.. LECHIA GDAŃSK!
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Stary 06.01.2009, 06:49
YaSiOTSW napisał(a):Wyświetl post
Czyli moge sie smialo ze szkoły wypisać tak?
no zrobisz to na własną odpowiedzialność

pobór został zawieszony, a nie całkowicie wycofany z życia.
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Stary 06.01.2009, 10:32
Dokładnie tak jak mówi Maciejo WISŁA Z LECHIĄ!!!!
Odpowiedz cytując
L U Z N Y
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 11.02.2009, 21:19
http://wiadomosci.onet.pl/1914961,11,1,1,item.html długo na to czekałem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów