The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2009, 18:19
Dzisiejszy.
Bednarz stał na stadionie pokrytym śniegiem
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.01.2009, 18:24
Może David idzie do sąsiadów zza miedzy?

Oby to oznaczało że jest jeszcze szansa na Romeu. Wtedy o naszą linię pomocy byłbym spokojny przez następne 3 lata. Zapewne byłaby sytematycznie wzmacniana. Romeu Garguła na zmianie Jirsak i tylko boki pomocy by się wzmacniało i kogoś potem za Sobola. Marzenia...
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 05.01.2009 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 05.01.2009, 18:31
Nie wiem czy Canarinhos beda w Wisełce ,ale żeby jak beda w kilku ,nie zaczeli odpier**ać jakis cyrków (tak jak Elton w Legii,ktory uwazal ze jest gwiazdoremi sie pijany samochodem rozbijał po miescie ,a trenowac mu sie nei chcialo).
Podpisanie kontraktu Garguły świadczy ,ze kolejne odejście Cupiała z Wisły nie doszło do skutku
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.01.2009, 18:32
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Może David idzie do sąsiadów zza miedzy?

...
Imię ma odpowiednie. Może ten caly menago jeździ po Europie i bierze ilu wlezie z Brazyli i ich upycha.On bezpośrednio z Kraju Kawy przyleciał?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.01.2009, 18:42
A może jeden z tych na zdjęciu to Peralta Wydaje się że może to być np. brat Beto... przecież często warunki fizyczyne rodzeństwo ma podobne. Chociaż mordy mają różne.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 05.01.2009 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
Raven
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 05.01.2009, 19:03
Cudujecie. Menagerio brzlilianow robi zapewne wycieczke objazdowa po europie. zamiast jezdzic po kazdego z osobna zabral dwoch na raz. Jeden do krakowa, jak go tu upcha to pewnie z drugim pojedzie gdzies dalej
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 05.01.2009, 19:04
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
A może jeden z tych na zdjęciu to Peralta Wydaje się że może to być np. brat Beto... przecież często warunki fizyczyne rodzeństwo ma podobne. Chociaż mordy mają różne.
Bo drugi to sprawka mleczarza

Teraz powaznie, ciekawi mnie co z tego wszystkiego wyjdzie. Najbardziej obawiam sie negocjacji z Belchatowem, chyba nas zbytnio nie lubia po tym co sie dzialo ostatnio, wiec raczej ponizej tych 300k ojro nie zejda.

I czemu nie szuka sie wzmocnien na prawej/lewej pomocy ? Rozumiem ze rozgrywajacy to byl priorytet, ale skrzydel tez nie mamy. Chyba ze lysy trzyma jakas niespodzianke, tylko z drugiej strony jak dlugo ? Bo najlepiej zeby od pierwszego treningu sie zgrywali z zespolem.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.01.2009, 19:15
A co do tego środkowego obrońcy to Skorża mówił że jak się jakaś "perełka" do defensywy trafi to też wezmą.
Odpowiedz cytując
Raven
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 05.01.2009, 19:23
W Polsacie Ochalik mowil, ze wystosowali dzis pismo do GKSu odnosnie przystapienia do rozmow transferowych dotyczacych Garguły.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.01.2009, 19:29
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to gwiazdy Hip - Hop,u Jay-Z i Beyonce ? Marzy mi się aby w Wiśle występowali sami Polacy. No ale na razie to nierealne.
jesteś rasista? ja do murzynów nic nie mam . do murzynów ...

PS. tak na boku moglby mi ktos powiedziec czy jest mozliwosc jakims programem zrobic fotomontaz dla wlasnej pociechy
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 05.01.2009 o godz. 19:37.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.01.2009, 19:47
Da się, photoshopem, ale te zdjecia to orginaly, pozdro
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.01.2009, 19:56
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
^^ot po prostu dwóch dzieciaków z Brazylii w wielkim mieście
Porownujac tam gdzie grali to czuja sie w Krakowie jak na agroturystycznej wycieczce
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 05.01.2009, 20:02
To Wiśle i Gargule do kompletu brakuje tylko...Matusiaka
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.01.2009, 20:11
No faktycznie potrzebny nam teraz Matusiak po byku... A tak na poważnie to ciesze się że Łukasz Garguła dołączy do Nas, widać że Pan Jacek działa z głową. Pewnie jutro będą trąbić portale ... Beto w Wiśle ! oby
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 05.01.2009, 20:17
A więc witamy Łukasza w wiślackiej rodzinie! To dobry transfer, bo Wisła potrzebowała grajka z takim charakterem. Wisła powinna zaproponować GKS-owi kogoś na wymianę, bo płacenie 200-300 kilo E za 10 meczów to za drogo.
Sporym zaskoczeniem jest natomiast Filho. Nie sądziłem, że Wisłę stać na wielokrotnego młodzieżowego reprezentanta Brazyli. Nie ma się co zastanawiać tylko brać.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 05.01.2009 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.01.2009, 20:22
W Sporcie na TVP1 powiedzieli, że decyzji GKS odnośnie transferu Garguły należy się spodziewać w środę.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.01.2009, 20:30
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze już dawno by to ogłosili po drugie w tym wypadku nie obowiązuje prawo Bosmana czyli nie moglibyśmy z nim podpisać kontraktu bo jest to prawnie nie możliwe. Romeu miał podobno dzisiaj podjąć decyzje także może się coś jeszcze dzisiaj wyjaśni. Nic nie wskazuje na to, że zagra w Wiśle jak na ten moment.

Myślę że panu Hectorowi nie opłaca się umieszczać u nas w pełni ukształtowanych graczy dlatego podsyła nam ludzi do "oszlifowania". Nie podoba mi się to.
Na razie nic nie wiadomo w kwestii zawodników ze stajni Peralty, więc nie wiem skąd ten pesymizm.

Uważałbym też z nazywaniem Romeu "pełni ukształtowanym graczem". To, czy by się sprawdził na polskich boiskach, wcale nie jest takie pewne. W końcu Barreto się nie sprawdził.

buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
ot po prostu dwóch dzieciaków z Brazylii w wielkim mieście
Lubię takie prowincjonalne wyskoki. Kraków pępkiem świata... Nasze miasto ma 750 tys., w porównaniu z Sao Paulo skąd ci dwaj pochodzą (blisko 20 mln mieszkańców) to jest totalna pipidówa.

Przynajmniej tak sobie mogli pomyśleć, widząc nasze lotnisko
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.01.2009, 20:39
Na stronie gazeta.pl możemy przeczytać że Bełchatów chce za Łukasza milion złotych.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.01.2009, 20:46
milion złotych to raczej nie dużo, patrząc na to, że taki milion wydawaliśmy na przykład na Gołego...
.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 05.01.2009, 20:51
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
milion złotych to raczej nie dużo, patrząc na to, że taki milion wydawaliśmy na przykład na Gołego...
Z drugiej strony za milion mozna by kupic kogos ze Slaska np. Gancarczyka
Odpowiedz cytując
Toldo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.01.2009, 20:55
hoho napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony za milion mozna by kupic kogos ze Slaska np. Gancarczyka
Myslę że milion złotych za Gancarczyka to zbyt smieszna kwota dla Śląska...przeciez to jeden z filarów ich drużyny.
When you touch my face
When you call my name
I`m burn with desire...

http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.01.2009, 20:55
hoho - za Gancarczyka milion to można było dać jak grał w 2 lidze i to raczej też w zimie bo po awansie do Ekstraklasy już nie poszło by tak łatwo. Jkaby teraz złozyć zapytanie o niego jestem pewien że jebneli by cene 1,5 mln €
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.01.2009, 20:59
Cytat:
Dziś Jacek Bednarz mówi jednak coś znacznie bardziej zaskakującego. - Jeden z nich rzeczywiście jest przedmiotem naszego zainteresowania, drugi to natomiast wyssana z palca bzdura.
Ja już naprawdę nie wiem o co chodzi, czyli Beto jesteśmy zainteresowani, a ten drugi to jego brat, ojciec wujek, kolega czy kto ? Może to Perlata robi sobie jakieś jazdy ? niby po co ma ciągnąć młodego Brazylijczyka na drugi koniec globu ? Wygląda to tak, że Perlata wpada do Bednarza i mówi: "zobacz mam jeszcze jednego oddam wam go w promocji ale musicie się szybko zdecydować". Jeśli ciągnie tego młodego chłopaka w ciemno do Polski to na jego miejscu puknął bym się w łeb. Najpierw naobiecuje gruby hajs sławę i nie wiadomo co jeszcze, a potem okazuje się, że musi wracać ?! Jeśli taka historia ma miejsce to współczuje temu chłopakowi. Nie wiem co jest grane ale zaczyna śmierdzieć, przydałoby się sprostować to.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.01.2009 o godz. 21:01.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.01.2009, 21:00
Cytat:
Przed kilkoma dniami dyrektor sportowy Białej Gwiazdy, Jacek Bednarz informował słuchaczy Radia Kraków, iż już wkrótce pod Wawelem może pojawić się zagraniczny zawodnik, którego nazwisko będzie dla kibiców i mediów zaskoczeniem. Takim właśnie było nazwisko Davida. Dziś Jacek Bednarz mówi jednak coś znacznie bardziej zaskakującego. - Jeden z nich rzeczywiście jest przedmiotem naszego zainteresowania, drugi to natomiast wyssana z palca bzdura.
Czyli mamy rozumieć że te zdjęcia dwóch Brazylijczyków to turyści którzy przyjechali zobaczyć pierwszy raz w życiu jak wygląda śnieg?

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.01.2009, 21:00
Moim zdaniem milion za Gancarczyka to i tak mocno naciągana suma. Bo co on pokazał? że potrafi szybko biegać i kopnąć piłkę prawą nogą. Gancarczyka w 100% stworzył Tarasiewicz, który jako jeden z niewielu polskich szkoleniowców zauważył, że z lewego skrzydła łatwiej strzelić bramkę prawonożnemu zawodnikowi...

Cytat:
Czyli mamy rozumieć że te zdjęcia dwóch Brazylijczyków to turyści którzy przyjechali zobaczyć pierwszy raz w życiu jak wygląda śnieg?
Czyli jednak miałem rację z tym, że to turyści
Powód: LUDZIE! DO DIABŁA CZYTAJCIE CO PISZECIE! O R T O G R A F I A ! (do tych na dole)
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 05.01.2009 o godz. 21:44.
.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.01.2009, 21:05
Co sądzicie o tym? zasłona dymna? czy jednak czekamy na kogoś jeszcze?
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19849

Cytat:
Sporym zaskoczeniem jest natomiast Filho. Nie sądziłem, że Wisłę stać na wielokrotnego młodzieżowego reprezentanta Brazyli. Nie ma się co zastanawiać tylko brać.
Heh, żeby to było takie proste.

Cytat:
Co do Brazylijczyków to widzę, że działacze Wisły nic sobie nie wzieli z błędłów Legii, czy wcześniej Pogoni.
Te twoje porównanie nie trafione - widziałeś brazylijczyków w Pogonii? Ci nasi mają przynajmniej jakie takie papiery na granie...Hurtowo to teraz bierze Lech tych Bośniaków...
Powód: skleroza :P
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 05.01.2009 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.01.2009, 21:12
Niech mi to ktos wytlumaczy, jak to mozliwe, ze jeden z najwiekszych talentow (wedlug znawcow) w polskiej lidzie-Pan Gargula- w wieku 28 lat ma rozegranych tylko 95 meczow w ekstraklasie... przez tyle lat nikt nie mogl dostrzec tego talentu?
a moze prawda jest, ze dalismy prawie 8 milionow zlotych gosciowi wylansowanemu przez media, ktory w sowjej karierze rozegral tylko pol sezonu na przyzwoitym poziomie?
Juz dwa razy popelnilismy ten sam blad. Mielismy juz w skladzie 2 zawodnikow wylansowanych w pamietnym sezonie, gdy Wisla zajela 8 miejsce(Matusiak, Lobodzinski). Nie wyciagamy wnioskow i popelniamy kolejny raz ten sam blad. Za rok Gargula bedzie w tym samym miejscu, gdzie teraz jest Lobodzinski. Czyli na naszej lawce rezerwowych z walizka pelna pieniedzy...
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 05.01.2009, 21:14
max TS: Mistrzu, zobacz w jakich klubach gral przed Belchatowem (gdzie tak naprawde rozpoczela sie jego kariera), wtedy sam sobie odpowiesz na to pytanie
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2009, 21:15
Jesli Marcelo przejdzie do PAO za jakieś 2 mln euro, to zrobimy super interes. Nie dość że nic za niego nie zapłacilismy, kosztował on nas do tej pory jakieś 100 tyś euro, to można na nim dużo zarobić.

W sumie to może być ciekawy pomysł Peralty na dofinansowanie siebie i Wisły. Za darmo sprowadzał zawodników a sprzedaje ich za duzą kase. Oczywiste jest chyba ze młody dobry brazylijczyk u nas długo nie pogra. Jak mozna 2 mln euro na takim zarobic, to lepsze niż jak niejeden sponsor
Odpowiedz cytując
Blade'S
Member

Od: 01.2008

Stary 05.01.2009, 21:20
max TS napisał(a):Wyświetl post
Juz dwa razy popelnilismy ten sam blad. Mielismy juz w skladzie 2 zawodnikow wylansowanych w pamietnym sezonie, gdy Wisla zajela 8 miejsce(Matusiak, Lobodzinski).
O ile mi wiadomo to Matusiak i Łobodziński grali w Wiśle wtedy, gdy zdobywaliśmy Majstra
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów