|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
oglądałem całe "Egzorcyzmy Anneliese Michel" na Religii.
wywiera spore wrażenie, trzeba przyznać. |
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
wszystkim polecam Madagaskar 2 : byłem dzisiaj i wrażenie z filmu - super ! myślałem,że będzie mniej śmieszne bo to druga część itp. ale nic w tym rodzaju.wybierajcie się do kin.
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
W takim razie wybieram się do kina w weekend ![]() pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak dla mnie film żenada ogladalem jakos 2 lata temu i do tej pory nie wiem jak się skonczył dotrwałem do momentu jak chyba na słowacje przyjechali i za 1$ zyli jak królowie zreszta z tego co pamiętam to tam gdzies na mapie Polska była calkiem zle zaznaczona czy jakos tak. Ogolnie obraz społeczenstwa USA i ich wiedzy na temat europy.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
dokładnie - amerykańce z którymi miałem wystarczająco w życiu do czynienia maja wyobrażenie o krajach na wchód od Odry mniej więcej takie jakie pokazano w filmie.. mentalność amerykańska jest tragiczna, inne kraje trakują z nieukrywaną wyższością, jedynie przestawiciele wyższych uczelni starają sie zrozumieć i zgłębiać pewne sprawy... - nie dla takich filmów, papki tego typu mam już serdecznie dość
co do tematu - fajny był teraz cykl filmów Bergmana na TVP Kultura (rewelka stacja) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Oglądałem "Mirrors" i szczerze to nawet nawet..chociaż oglądałem lepsze jakiś czas temu jak "Rec" (to latanie z kamerą robi wrażenie ale zależy od gustów) ogólnie w "Lustrach" idzie przewidzieć w połowie co się będzie działo że jakieś (jak w "Pociągu z mięsem" gdy jak się widziało twarz pewnego "złego" bohatera wiadomo było że będzie rzeź...a końcówka tego filmu dramatyczna wręcz śmieszna a szkoda bo pomysł był fajny wukonanie do końcówki też apotem fantastyka) ale sie na szczęście przeliczyłem gdy pojawiło się pewne nazwisko...także po części zachęcam aczkolwiek kończy się jakby miała być 2 część zapewne zmyłka ;-$$
Bez "że jakieś" w drugiej linijce...sorry za OT ale brak opcji "edytuj" To może jeszcze dopisze Rec najlepiej oglądnąć na duuużym ekranie z dobrym nagłośnieniem ![]()
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 02.01.2009 o godz. 05:21.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja z filmów które ostatnio oglądałem to polecam :
-Nienawiść -Fabryka zła -Ostatni pociąg pancerny (troche zaklamany) serial 4 odcinkowy - W rękach wroga -American Pie- Dom Beta- można się fajnie pośmiać przy piwku z kolegami -Red -Seria BBC sławni wodzowie min. Cortez, Atilla, Spartakus, Rysio Lwie serce -Walkiria- nie ogladałem ale zapowiada sie naprawde ciekawie, poczekam aż bedzie w kinie A stanowczo odradzam :: -Opór (strasznie zakłamany, i anty polski) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Polecam "Niebieski" Kieślowskiego - świetna muzyka w tle, fajne przesłanie (film opowiada o wolności) i generalnie film ogląda się jakoś inaczej niż amerykańskie produkcje, gdzie twarz każdego aktora widziało się już milion razy.
Warto obejrzeć "Monachium"? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja Monachium oglądałem dawno temu ale z tego co pamiętam film był dobry. Jeśli masz okazje to polecam najpierw książkę przeczytać bo opisuje wszystkie te mechanizmy bardzo dokładnie. Natomiast film jak to zwykle bywa nie może opisać zbytnio rozterek psychicznych bohatera a ten wątek w książce było często opisywany. Mimo to polecam ten trzymający w napięciu film zwłaszcza jak się lubi realne kino akcji (czyli nie wyskoczy tu jeden facet z pistoletem i 13 osób za jednym strzałem zabije).
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dwa bardzo dobre ostatnio ogładniete przeze mnie filmy:
Surveillance - bardzo dobry thriller córki Lyncha.. Slumdog millionaire - oparta na faktach historia dwoch dzieciakow zamieszkujacych slumsy Bombaju..Jeden z nich staje przed ostatnim pytaniem w Milionerach.Doskonały.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja ostatnio obejrzałem Zeitgeist.Addendum fajny dokument, działa na psyche
Jak ktoś ma jakieś podobne filmy jak ten lub 11 września- niewygodne fakty to niech napisze na forum albo do mnie na pw ![]()
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno
![]() Wisła Kraków! |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wczoraj ogladalem "Ostatnie zlecenie" (orginalny tytul "Bankok Dangerous") z Nicolasem Cagem,naprawde zaj...sty film polecam i to bardzo!!!!!! "Dziewczyna mojego kumpla"-tez na wypasie!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
polecam " W Bruges" - nie wiem jak mogli to przetłumaczyc na "najpierw strzelaj, potem pytaj" - donbry filmik a rzecz dzieje się w uroczym tytułowym mieście belgjskim - mieszanka komedii,dramatu,sensacji - dość nietypowy - tzn nieszablonowy i wciągający
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Polecam film ''Słaby Punkt'' - http://slaby.punkt.filmweb.pl/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Nazwałbym to angielskim humorem,film rzeczywiście nietypowy przez to że to komediodramat ,warto go zobaczyć Jesli komuś się podobał ostatni Bond to polecam film Taken ,dla mnie dużo lepszy od agenta 007 ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
(ale chyba byl przetlumaczony "Najpierw strzelaj potem zwiedzaj",tak mi sie przynajmniej wydaje... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś może napisy do filmu ,,The Football Factory". Chodzi o napisy dopasowane do wersji ważącej 698MB z rozdzielczoscią 640x272/25 i trwającej 1:25:29. Szukałem na napisy.info i nie moge znaleźć, nie moge tez ich jakos zsynchroznizować Allplayerem, nawet te napisy co miałem ,,w paczce" wraz, z sciagnietym filmem nie pasują.
Niestety nic nie znalazł
Ostatnio edytowane przez Brozinho_23 : 04.01.2009 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wczoraj ostatni dzień świątecznej "laby" postanowiłem coś obejrzeć. Jako, że kinoman ze mnie kiepski oparłem się na komentarzach torrenty.org. "Zassałem" dwa filmy: "The bank job (Angielska robota) i " W sieci pająka" z M. Freemanem. Oba polecam. Nie jest to może wyrafinowane kino ale jak już dotrwałem do końca to znaczy, że coś się tam w nich działo.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakiś czas temu oglądałem Zabójczy numer ale teraz przypomniałem sobie o tym filmie. Jest to dosyć luźny film, czasem podchodzący nawet pod komedie ale mimo wszystko trzymający w napięciu. Do tego dochodzi zaskakująca końcówka, którą jest się w stanie przewidzieć choc nie jest to rzeczą łatwą
Dobra obsada: Bruce Willis, Morgan Freeman gwarantuje że musi to byc niezłe kino. Polecam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie urzekło mnie, gdyby nie Król Julian (zdecydowana gwiazda II części) byłaby raczej kupa w porównaniu do jedynki. Ale to kwestia gustu oczywiście. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co do Madagaskaru to oczywiscie pingwiny wymiataja absolutnie, film jak dla mnie dobry ale bez rewelacji.
Moze ktos polecic filmy w klimacie mafijnym. Chicago lata 30te itp, |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
czarna dalia - typowy kryminał stylizowany na lata o okolo 40 - wiem nie to samo.. ale film mimo iż magiczne nazwisko reżysera i gwiazdy w obsadzie rozczarowuje i ja na nim po prostu spalem
jedyne co mi teraz przyłazi do głowy to "nietyklani" "droga do zatracenia" .. (oba dobre) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobacz "Scieżkę strachu" jeden z lepszych filmów braci Coen.
![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszyscy chwalicie Madagaskar a widział ktoś Dżunglę?
Według mnie jest to bajka która w sumie przeszła bez większego echa a na to nie zasługuję. Może i fabuła nie rzuca na kolana ale za to jedna postać tak! Chodzi oczywiście o Bazyla czyli misia koale. Cały czas wygląda i zachowuje się jakby przedawkował eukaliptus ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Popieram, widziałam dżunglę i może dlatego madagaskar II nie rzucił mnie na kolana.
PS Owszem Bazyl kładzie na kolana ale Bożenka tez wymiata ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Ni_Ma : 04.01.2009 o godz. 23:24.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
filmy z wytwórni disneya maja jeden szablon - który zaczyna irytować już wszystkich. Auta,gdzie jest nemo,dżungla itd wszystko to opiera się na okropnym schemacie powielnym za każdym razem. - motym podrózy,wartość przyjaźni, wyciągnie wniosków itp... człowiekowi się jużniedobrze robi. Na Madagasakr 2 się wybieram bo mam nadzieje że jak w 1 będzie jazda bez zbędnej otoczki "wychowaczej" kótra u Disneya mnie drażni...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|