The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP?
Tak 333 57,51%
Nie 246 42,49%
Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2009, 17:21
Jak Owsiak sobie na tym zarabia to niech i wolontariusza coś za to płaci. Może i nie będzie to wtedy wolontariat, ale przynajmniej dzieci nie będą marzły za darmo po to żeby ktoś został świętym za życia (dla sporej liczby osób)
Nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale,
Nie pytaj co Tobie da lecz co Ty możesz zrobić dla niej,
Codziennie w innym stanie ją spotykasz
Lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o Wisłę Cie zapyta...
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.01.2009, 18:20
cały fenomen WOŚP'u polega właśnie na wolontariacie, niektórzy co cały rok nic nie robią dobrego zapisują się do WOŚP'u i zbierają kasiorkę wtedy uważają się za modnych, dobrych, miłosiernych ludzi. Ich samoocena znacznie wzrasta w tym dniu a jak "emo" zbierze najwięcej pieniędzy w całym sztabie to he he .. wielki pan dobroczyńca

Jednakże uważam iż tacy ludzie to margines, Wierzę iż większość osób robi to moze nie z poczucia winy ale z chęci zrobienia czegoś dobrego. Więc jakby Owsiak płacił by im za to że zbierają kase to by bańka się rozbiła...
"zapłątą" można powiedzieć że jest impreza organizowana przez WOŚP'a czyli Przystanek Woodstock aczkolwiek uważam iż może 10-20% wolontariuszy bawi się na owej imprezie a reszta to ludzie któzy z Orkiestrą nie mają nic wpsólnego
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.01.2009, 18:25
ŁDB napisał(a):Wyświetl post
W sumie racja, tyle, że to akurat argument za WOŚP, bo z tego podatku 100% trafia na cel na jaki został zebrany, a nie 30% czy ile tam zazwyczaj zostaje po opłaceniu urzędników, rozkradzeniu,zmarnowaniu i innych standardowych operacjach dokonywanych na pieniądzach zbieranych w normalnych podatkach.
WOŚP zaspokajając prózność staje się ideologią rzucenia raz do roku, co przynosi kolosalne straty w mentalności młodego pokolenia jako alternatywa dla ciągłych akcji, niekoniecznie tych wielkich. Wolontariat w Polsce spada na łeb na szyje a na zlaicyzowanym Zachodzie trzyma się mocno. Bardziej wierzę w zmianę mentalności ludzi niż w obniżenie podatków i zlikwidowanie biurokracji. Z machiną podatkowo-urzedniczą pokojowo wygrać się nie da. Zamiast snuć korwinowskie wizje trzeba się zacząć angazować w rózne lokalne stowarzyszenia które zmieniają rzeczywistość poprzez różnego rodzaju pomoc każdego dnia. I nie mam tu na mysli tylko "wpłacania" ale czynną pomoc i zaangazowanie.

Cytat:
Oczywiście, że ten sprzęt można było kupić z pieniędzy publicznych, ale jako liberał gospodarczy (chyba, popraw mnie jeśli się mylę, nie śledzę tematu politycznego), wiesz dobrze z czym wiążą się zakupy czegokolwiek z publicznych pieniędzy. Ludzie Owsiaka muszą się liczyć z głosem ludu, bo jeśli zrobią choć jeden drobny wałek i wyjdzie on na jaw, to mogą się pożegnać z kasą w przyszłym roku. Znów plus dla Orkiestry.
Jak znow bedziemy sie za pol roku chwalic ze mamy piec razy wiecej sprzetu danego rodzaju niz mają najbardziej rozwiniete kraje, to czy prokuratura sie zainteresuje? Wątpie. WOŚP stała się wyznaniem, a z wyznawcami mało kto chce zadzierać.
W razie wątpliwości wobec dogmatu ktoś rzuci "świadectwem" uratowanego dziecka, czym wszelka dyskusja ma zostać ucięta.

Cytat:
Przeciwnicy WOŚP piszą o PAH, Caritas. PCK i tym, że lepiej dać im ze względu na odsetki. Też racja, ale zapytajcie przeciętnego chłopa oklejonego serduszkami ile wpłacił na organizacje charytatywne w ciągu roku. Prawda jest taka, że gdyby nie te 20 zł wrzucone do puszki 90% z nich nie dałaby na potrzebujących NIC. Więc dobre i te 20 zł raz w roku...
Tu juz nawet nie chodzi o charytatywnych "gigantów" ale o zwyczajne caloroczne zaangazowanie w wolontariat na najniższym szczeblu w nieraz malych stowarzyszeniach. WOŚP sprawia ze za 20 zeta i serduszko ludzie maja uspokojone sumienia. Owszem, można sie zadowolić tym że "dobre i to" ale jednak mam na ten temat inne zdanie...
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 04.01.2009 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:49
Moja bratanica , to nie jest"świadectwo uratowanego dziecka" tylko najzwyklejsza prawda i odpowiedź na niestety naiwne bardzo dziecinne posty.
A już teksty o lewactwie, wrogości lub konkurencyjności dla różnych Caritasów to żal.pl i szkoda komentować.

Bywałem i niestety bywam np. w Prokocimiu(szpital dziecięcy) , moi znajomi tam pracują i dobrze znam bardzo przykre realia.

To prawda , nie jesteśmy społeczeństwem "wolontaryjnym" dla tego trzeba sie cieszyć że robi się cokolwiek.

WoŚP zbiera na konkretne, ściśle określone " cele medyczne" , więc nie ma takich opcji jak np.hospicja ....

Widac że wielu userów pisze tylko o tym co widzi w tv, i nie ma pojęcia o realiach.(bez napinki).
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:51
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post

To prawda , nie jesteśmy społeczeństwem "wolontaryjnym" dla tego trzeba sie cieszyć że robi się cokolwiek.
to jest podejście minimalistyczne
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.01.2009, 19:23
Oczywiście lepiej żeby naród był tylko zdrowy, młody ,piękny i naturalnie bogaty, a choroby i bieda powinny być zakazane ustawowo(pod karą wysokiej grzywny- sic).

TAk niestety było tylko w starożytnej Sparcie , 3 Rzeszy i w Kambodży(za Polpota), a to dlatego że starych chorych i niewygodnych likwidowano.
My jesteśmy tylko biednym,europejskim krajem z "różnymi"obywatelami , z taką a nie inną" mentalnością itp. problemami, gaz i ropa nam nie wytryśnie więc ludzie sie organizują spontanicznie i robią co mogą.

Wieczni kontestatorzy, krytykanci , marne rządzenie "tumiwisizm, zawiśc , szowinizm i kłótnie o wszystko są powodem że czesto przegrywaliśmy i przegrywamy na starcie
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Od: 04.2008

Stary 04.01.2009, 19:29
mam bilety z meczu Wisla - Tottenham z Londynu oraz kilka biletow z LM (Arsenal, Chelsea)
myslicie zeby to zlicytowac - ze ktos by to kupil, bo dla mnie to tylko papierowa pamiatka, a moze komus na tym szczegolnie zalezy - zysk dla WOSP?
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.01.2009, 19:55
Wieczni kontestatorzy, krytykanci , marne rządzenie "tumiwisizm, zawiśc , szowinizm i kłótnie o wszystko są powodem że czesto przegrywaliśmy i przegrywamy na starcie
Niestety przegrywamy na starcie z tego względu że jesteśmy narodem przede wszystkim naiwnym i łatwo wiernym.
A przykład tego dajemy chociaż w tej akcji. Wystarczy że człowiek który bez znajomości w TV i poparcia rządu nie zdziałał by nic pierze nam głowy a my stajemy się zapatrzeni w niego jak w Boga i jak niektórzy tutaj oddali byśmy życie za niego.
Owsiak stworzył świetne przedsiębiorstwo ze wspaniałą machiną marketingową która owszem pomaga co niektórym bo nie może być inaczej, ale przede wszystkim utrzymuje go w dobrobycie i to za pieniądze nas naiwniaków.
A żeby pomagać wcale nie potrzeba nam tej wielkiej sekty wystarczy żebyśmy się obejrzeli wokół siebie nawet w najbliższym swoim otoczeniu, jest wiele ludzi którzy potrzebują pomocy i to nie tylko raz w roku.
Z tym że wtedy nie będziemy chodzić z czerwonymi naklejkami od stóp do głów i nikt nie będzie wiedział o tym że wrzuciliśmy parę groszy lub komuś pomogliśmy, a czasami mam wrażenie że przede wszystkim nam o to chodzi a potem o coś innego.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.01.2009, 20:25
WzT napisał(a):Wyświetl post
A żeby pomagać wcale nie potrzeba nam tej wielkiej sekty wystarczy żebyśmy się obejrzeli wokół siebie nawet w najbliższym swoim otoczeniu, jest wiele ludzi którzy potrzebują pomocy i to nie tylko raz w roku.
To prawda jednak bardzo nie wielu z nas potrafi tak zrobić...

Może po WOŚP przybywa ludzi którzy się szczycą, że wrzucili pare złotych do puszki i chodzą przez pół roku z naklejonym serduszkiem, może faktycznie Owsiak nie robi tego bezinteresownie, może nie którzy wolantariusze stojący z puszkami nie są tak uczciwi jak powinni, może Owsiak stworzył tą akcję przez róźne układy,ale akcja tak czy siak pomoga nie zależnie od wszytkich minusów i napewno zadna inna akcja zrobiona dla dobra najbardziej potrzebującyh po mimo swoich dobrych chęci nie zbierze tyle co WOŚP.

Nie okłamujmy się, gdyby nagle orkiestra przestała kwestować to większośc z ludzi pomimo zachęty nie wrzuciciłoby w zamian na inną kweste, zbiórke, czy cokolwiek innego niosącego pomoc innym.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 04.01.2009 o godz. 20:30.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Stary 04.01.2009, 20:34
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Nie okłamujmy się, gdyby nagle orkiestra przestała kwestować to większośc z ludzi pomimo zachęty nie wrzuciciłoby w zamian na inną kweste, zbiórke, czy cokolwiek innego niosącego pomoc innym.
I to właśnie charakteryzuję naszą udolność. Musimy robić to co inni tzn jest akcja to wrzucamy do puszek bo wszyscy tak robią to i Kowalski chce być fajny mieć serduszko i wrzuci parę groszy.
Dzień orkiestry mija i większość z nas już do następnej nie zauważa potrzebujących.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.01.2009, 20:39
WzT , genialnie to wszystko rozszyfrowałeś i zdemaskowałeś. Brawo i dzięki za zrozumienie.

Rozumiem że znasz jakieś skuteczniejsze organizacje pozarządowe lub zbiórki na rzecz ratowania życia i zdrowia noworodków! Ja (skromny i naiwny laik) szczerze mówiąc nie znam.

Pisałem wcześniej że osoba Owsiaka dla mnie jest tu mniej istotna, umiał to rozkrecić i to jest POZYTYW.
Póki co kwestowanie jest skuteczne i efektywne.

Pieniądze wydają i rozliczają ludzie kompetentni i uprawnieni.

Rozumiem że działasz jako wolontariusz, wrzucasz do różnych puszek i nie chodzisz obklejony naklejkami tak jak ci z tej"SEKTY". Gratuluję.
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Stary 04.01.2009, 20:48
Pieniądze wydają i rozliczają ludzie kompetentni i uprawnieni.
Kto ci to powiedział ? W telewizji usłyszałeś ? Czy może ty lub ktoś z twojej rodziny go rozliczał ?
Owszem może kompetentni i uprawnieni ale zapewne z tej samej sekty.

Rozumiem że działasz jako wolontariusz, wrzucasz do różnych puszek i nie chodzisz obklejony naklejkami tak jak ci z tej"SEKTY". Gratuluję.
Wiesz, to jak ja pomagam zostawiam tylko i wyłącznie dla swojej wiadomości. Nie odczuwam potrzeby aby pucować się tu lub gdzieś indziej że komuś pomogłem.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.01.2009, 21:13
Pieniądze rozliczają ekonomiści i księgowi z najwiekszych banków, sprzęt wybieraja ,organizują przetargi i zamawiają najlepsi lekarze (także z za granicy) ,nazwiska są powszechnie szanowane, znane i dostępne w mediach.

Pomagasz ? ..Tego nie wiem, wiem na pewno że nazywając " SEKTĄ" miliony Polaków -Obrażasz.

I jakoś nie doczytałem w Twoim poście nazwy jakiejkolwiek fundacji równie efektywnie zbierającej fundusze na ratowanie życia noworodków!?
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Stary 04.01.2009, 21:31
Pomagasz ? ..Tego nie wiem, wiem na pewno że nazywając " SEKTĄ" miliony Polaków -Obrażasz.
Sektą nazywam całą organizacje na czele z Owsiakiem. Nie mam na myśli miliony Polaków.
Co do nas Polaków stwierdziłem że jesteśmy naiwni.

I jakoś nie doczytałem w Twoim poście nazwy jakiejkolwiek fundacji równie efektywnie zbierającej fundusze na ratowanie życia noworodków!?
Wyciągasz z całokształtu różne ważne dziedziny którymi niewątpliwie jest ratowanie noworodków.
Ale tak samo ty nie będziesz w stanie mi przytoczyć jak WOŚP pomógł bezdomnym i głodnym ?

Jest wiele organizacji które BEZINTERESOWNIE pomagają ludziom w różnych dziedzinach życia. Ale co ważne nie czerpią z tego aż takich zysków.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.01.2009, 22:02
WzT , Nie obraź się , ale z twoich postów wnioskuję że nie masz bladego pojęcia o czym z takim zacięciem polemizujesz.

Łatwo jest wszystko i wszystkich "zjechać po całości " To typowo polskie, niestety
.
Wejdź sobie na stronki WoŚP i troszkę sobie poczytaj, dowiesz się czym się zajmuje i po co powstała , nie bój się, to nie boli .
Przypominam Ci że udział w zbiórce funduszy NAPRAWDĘ jest dobrowolny.

Podpinanie równie wielkiego problemu bezdomności i biedy pod fundacje ratującą zdrowie i życie dzieci(powtarzam Ci to do znudzenia) troszkę Cię kompromituje. I rozmywa temat.(bez napinki).
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.01.2009, 22:05
Po paru szpitalach wystarczy się przejechać u mnie w miejskim jest sporo sprzętu WOSP .
Prawda jest taka że sceptycy są tak ustosunkowani do większości akcji , lubią tylko pie.... o życzliwości którą rzadko mają czy moralności ,przez internet nie ,przez firmy nie i tu mi sie brzydkie słowa cisnął ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 04.01.2009 o godz. 22:24.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Stary 04.01.2009, 22:14
WzT , Nie obraź się , ale z twoich postów wnioskuję że nie masz bladego pojęcia o czym z takim zacięciem polemizujesz.

Łatwo jest wszystko i wszystkich "zjechać po całości " To typowo polskie, niestety
.
Wejdź sobie na stronki WoŚP i troszkę sobie poczytaj, dowiesz się czym się zajmuje i po co powstała , nie bój się, to nie boli .
Przypominam Ci że udział w zbiórce funduszy NAPRAWDĘ jest dobrowolny.

Podpinanie równie wielkiego problemu bezdomności i biedy pod fundacje ratującą zdrowie i życie dzieci(powtarzam Ci to do znudzenia) troszkę Cię kompromituje. I rozmywa temat.(bez napinki).
Tak samo zaciekle jak i Ty polemizuje.
Ja nie wątpię że duża część tych pieniędzy ratuje życie bo tak jest. Ale niestety zawsze będę postrzegał tą akcje jako zarobek na kolejny rok przede wszystkim dla Owsiaka i mam prawo do takiego zdania mimo że to dla ciebie kompromitujące.

Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 04.01.2009, 22:17
WzT napisał(a):Wyświetl post
Tak samo zaciekle jak i Ty polemizuje.
Ja nie wątpię że duża część tych pieniędzy ratuje życie bo tak jest. Ale niestety zawsze będę postrzegał tą akcje jako zarobek na kolejny rok przede wszystkim dla Owsiaka i mam prawo do takiego zdania mimo że to dla ciebie kompromitujące.
Myślisz że ktoś w Polsce dałby mu tak zarabiać ? Jak widać niema samych zwolenników ,Ziobro też nim nie jest .
Jeśli masz dowody to sam to zgłoszę ,nawet życzliwi by tego nie przełknęli .
Ostatnio edytowane przez jachting : 04.01.2009 o godz. 22:19.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.01.2009, 22:25
Jeśl "wielkie dobro" jakim jest ratowanie i leczenie dzieci ma się odbywać kosztem "małego zła" czyli zysku jakichś cwaniaczków, lanserów, złodziejaszków puszkowych czy innych kombinatorów , to ja i tak się pod tym podpisuję.
WzT,
Masz prawo do swojego zdania i szanuję to.
Odpowiedz cytując
misiek088
Member

Od: 04.2008

Stary 04.01.2009, 23:07
Wie ktoś może ile kasy zgarnie Ruch Chorzów od WOŚP za to że serduszko widnieje na ich koszulkach
Bo coś nie chce mi się wierzyć że 14-krotny mistrz Polski (Jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Polsce) dał za free miejsce z przodu.

Oczywiście jestem wielkim fanem WOŚP Zawsze wrzucam
Rok temu byłem nawet wolontariuszem hehe
"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd.
Kiedy duże drogi rozpadają się,
i myślisz, że uczucie pozostanie,
Musisz skądś zacząć

Ja będę w tym miejscu! "
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 05.01.2009, 00:02
Barcelona też ma Unicefu , charytatywne to raczej a i dla Ruchu większa reklama
Odpowiedz cytując
Tomek_06
Member

Od: 01.2008

Stary 05.01.2009, 00:02
WzT: weź chłopie choć z 5 minut poświęć na poczytanie sobie sprawozdań finansowych WOŚP, bo żal patrzeć na bzdury które piszesz.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.01.2009, 00:26
A nie zastanowiło was, że zawsze zaraz po WOŚPie słuch o Owsiaku na kilka tygodni/miesięcy ginie? Ciekawe, gdzie się szlaja wówczas...? Zapewne na Karaibach sprzęt dla dzieciaków załatwia? ;]
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 05.01.2009, 00:39
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
A nie zastanowiło was, że zawsze zaraz po WOŚPie słuch o Owsiaku na kilka tygodni/miesięcy ginie? Ciekawe, gdzie się szlaja wówczas...? Zapewne na Karaibach sprzęt dla dzieciaków załatwia? ;]
A normalnie to Owsiaka na okrągło oglądasz ?
Sprawdziłeś to czy insynuujesz ?
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.01.2009, 00:42
Też bym nie miał czego oglądać...

Jesli nie Karaiby to może za pieniądze "serduszkomaniaków" Woodstocka organizuje? ;]

Większość w tym temacie tylko i wyłącznie INSYNUUJE... czyż nie? ;]
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 05.01.2009, 00:54
To zamiast snuć rozważania w trybie oznajmiającym sprawdź ich sprawozdania finansowe i ogólnie zainteresuj się tym tematem .
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.01.2009, 01:04
jachting napisał(a):Wyświetl post
Myślisz że ktoś w Polsce dałby mu tak zarabiać ? Jak widać niema samych zwolenników ,Ziobro też nim nie jest .
Jeśli masz dowody to sam to zgłoszę ,nawet życzliwi by tego nie przełknęli .
Sam powiedzial kiedys w wywiadzie chyba z Jagielskim ze 5% z WOŚP idzie na dzialalnosc fundacji. Dznosc fundacji to w 90% "pensje" dla czlonkow. Jerzego Owsiaka oraz zony, Owsiak tego nie ukrywa bynajmniej wiec o co ci chodzi?
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.01.2009, 01:06
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Też bym nie miał czego oglądać...

Jesli nie Karaiby to może za pieniądze "serduszkomaniaków" Woodstocka organizuje? ;]

Większość w tym temacie tylko i wyłącznie INSYNUUJE... czyż nie? ;]
To że większość osób w tym temacie robi z siebie idiotów, nie znaczy to że ty masz z siebie robić z uśmiechem na ustach takiego samego.
Owsiak ma własną firmę zajmującą sie produkcją telewizyjnych programów, oraz wykonuje witraże.
Może i zawyży koszt produkcji programu przygotowanego dla WOŚP, ale nie dajmy się zwariować... jest to raz w roku. Za OTV płaci mu dusigrosz Walter.

Od rana przeglądam ten temat i jestem coraz bardziej nim zbulwersowany, WzT w celu udowodnienia bezsensowności rzucania do puszki jakiejkolwiek kwoty obala sens istnienia cywilizacji człowieka, gdyż co było powodem tworzenia się pierwszych osiedli ludzkości? To że paru kowalskich czuło się bezpieczniej razem, i może uznawali to za głupie zachowanie, taka była prawda.

Broń Boże, nie jestem lewakiem, wkurza mnie "rubta co chceta", ale mam pytanie:
Czy wy, skrajni prawicowcy dostajecie jakiś biuletyn dwanaście razy w roku pt. "Co mnie w****ia w tym miesiącu" i zadanko domowe "znajdź na forum onetu 5 argumentów potwierdzających twoją tezę"?

Zygam niektórymi z was, i życzę wam abyście za parę lat, kiedu już będziecie starsi, wasze dzieci (jeźeli takowe będziecie już mieli) urodzą się zdrowe i nie będą potrzebowały inkubatora z logiem WOŚP lub innej "szemranej" organizacjii charytatywnej.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.01.2009, 01:08
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Sam powiedzial kiedys w wywiadzie chyba z Jagielskim ze 5% z WOŚP idzie na dzialalnosc fundacji. Dznosc fundacji to w 90% "pensje" dla czlonkow. Jerzego Owsiaka oraz zony, Owsiak tego nie ukrywa bynajmniej wiec o co ci chodzi?
e , chyba Cie zle zrozumialem
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.01.2009 o godz. 01:21.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.01.2009, 01:08
orzeu napisał(a):Wyświetl post

Ma ktoś moze link do tego wywiadu?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów