The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2009, 16:49
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Także ja bym sie wstrzymał narazie i skupił na wzmacnianiu innych pozycji. Kontrakt Garguły i tak wygasa dopiero za pól roku, także trzeba dać Jirsakowi szanse.Jeśli zawiedzie to można podpisać z Łukaszem kontrakt jak wygaśnie jego umowa z Bełchatowem i będzie miał "kartę na ręku". Jeśli do tej pory odejdzie do innego klubu to trudno , płakać nie będę ale wątpie aby poszedł do Legły a tym bardziej do Widzewa. Mistrzostwo Polski jest możliwe jak najbardziej bez Garguły jeśli zrobimy odpowiednie zakupy !
w czym przeszkadza Jirsakowi Garguła? jezeli teraz nie podpisza Lukasza to sie nie ludzmy, nie podpisza juz nigdy, bo Legia, albo inny drugoligowiec z Hiszpani nam go sprzatnie... jezeli teraz tez nie wyciagniemy go z Belchatowa to sie mozemy b.przejechac tak jak z Twaithem, bo wyrzuca go do mlodej ekstraklasy, a tam na pewno sie nie rozwinie... Wisla potrzebuje jednak nie tylko rozgrywajacego, ale przede wszystkim lewoskrzydłowego i napastnika... no i trzeba pomyslec o Maczynskim i Kowalskim bo niepotrzebnie Wisla hamuje im rozwoj zamiast wyporzyczyc...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 04.01.2009, 16:53
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
w czym przeszkadza Jirsakowi Garguła? jezeli teraz nie podpisza Lukasza to sie nie ludzmy, nie podpisza juz nigdy, bo Legia, albo inny drugoligowiec z Hiszpani nam go sprzatnie... jezeli teraz tez nie wyciagniemy go z Belchatowa to sie mozemy b.przejechac tak jak z Twaithem, bo wyrzuca go do mlodej ekstraklasy, a tam na pewno sie nie rozwinie... Wisla potrzebuje jednak nie tylko rozgrywajacego, ale przede wszystkim lewoskrzydłowego i napastnika... no i trzeba pomyslec o Maczynskim i Kowalskim bo niepotrzebnie Wisla hamuje im rozwoj zamiast wyporzyczyc...
Nie uważasz, że zawodnik w tym wieku co Garguła co najwyżej może stracić formę, gdyby go przesunęli do ME ale o dalszym rozwoju w Bełchatowie nie ma już mowy. Gdyby tak było to na pewno Garguła nie szukałby nowego klubu, bo po co? Garguła rozwijać to się może w Legii, Wiśle no i może w jakiejś drużynie zagranicznej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.01.2009, 16:53
Mi tez sie wydaje ze kluczem do sukcesu sa skrzydla.Zeby juz nie cofac sie za daleko to wystarczy przeanalizowac kadencje Skorzy dzielac ja na 3 okresy.

Runda jesienna 2007 roku - swietna postawa Kosy i Zienia ,co zaowocowalo na prawde niezlym stylem gry calego zespolu i zdobyciem mistrza wlasciwie juz w zimie.

Runda wiosenna - zamiast Kosy niewypal w postaci Lobo + juz troche slabszy Zieniu - efekt - gra przywoita, ale o wiele slabsza niz jesienia

Zeszla runda - Zieniu i Lobo - piach straszny ,jedynie pod koniec rundy troche Malecki zaszalal - efekt - bylo kilka udanych meczy, ale zazwyczaj to byla jedna wielka meczarnia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 04.01.2009, 16:55
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Nie uważasz, że zawodnik w tym wieku co Garguła co najwyżej może stracić formę, gdyby go przesunęli do ME ale o dalszym rozwoju w Bełchatowie nie ma już mowy. Gdyby tak było to na pewno Garguła nie szukałby nowego klubu, bo po co? Garguła rozwijać to się może w Legii, Wiśle no i może w jakiejś drużynie zagranicznej.
moze zle sie wyrazilem... nie chodzi mi dokoldnie,ze zahamuje kariere, ale ze wybije go z formy...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.01.2009, 16:59
Zienczuk8 w tym przeszkadza , że jak dla mnie przyjście Garguły oznacza , że Tomas będzie "grzał ławe" a szkoda chłopaka bo ma talent. Wybacz ale jesli pójdzie do drugiej ligi hiszpańskiej to znaczy , że zalezy mu tylko na kasie a nie na walce o jakieś cele , w Legii by chyba grali 4 środkowi pomocnikami : Garguła, Iwański , Roger , Giza.To samo powtarzam otrzebni nam są skrzydłowi, napastnik a w dalszej kolejności rozgrywający.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 04.01.2009, 17:04
Zienczuk8 w tym przeszkadza , że jak dla mnie przyjście Garguły oznacza , że Tomas będzie "grzał ławe" a szkoda chłopaka bo ma talent. Wybacz ale jesli pójdzie do drugiej ligi hiszpańskiej to znaczy , że zalezy mu tylko na kasie a nie na walce o jakieś cele , w Legii by chyba grali 4 środkowi pomocnikami : Garguła, Iwański , Roger , Giza.To samo powtarzam otrzebni nam są skrzydłowi, napastnik a w dalszej kolejności rozgrywający.

Meczy w lidze i ewentualnie pucharach duzo, wiec jesli myslimy o czymkolwiek nie mozemy miec tylko pol rozgrywajacego jakim jest Jirsak, ale co najmniej poltora...tj. Jirsak i Gargula...razem grac tez moga... tj.
Garula zaraz za Brozkiem, a Jirsak za nim... nie jestemy kadra Benhakera, ze musimy miec zawsze 2 deff pomocnikow...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 04.01.2009, 17:11
Tylko , że nie po to pan Bednarz chce sciągnąć 2 napastników żebyśmy nadal grali 4-5-1 ! Będziemy grąć 4-4-2 i zawodnikami grającymi w takim wypadku w środku będą Sobol i Garguła. Przynajmniej dla mnie gra Jirsaka i Garguły równocześnie jest niemożliwa , i prosze was nie mówcie mi tu ,że Garguła może grać na lewym skrzydle.............
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Stary 04.01.2009, 17:15
Nie wie ktoś o której Peralta miał zawitać pod Wawel Bo jest napisane że 4 stycznia
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 04.01.2009, 17:27
bearex no tak jest jedynie data. Myśle , że nie została podana godzina , żeby jakieś pismaki nie przywitały go na lotnisku . Widać zarząd chce nam raczej zrobić niespodziankę z nazwiskami tych piłkarzy. Może już przyleciał albo jeszcze nie ? Może przylecieć nawet o 23:59.Ja czekam tylko na prezentacje nowych zawodników w koszulkach Wisły . (mam nadzieje , że sie doczekam )
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.01.2009, 17:46
Wg. mnie najpierw rozgrywający jak ogladacie mecze to widzicie że tu nie ma kto piłki podać prostopadłej, nikt nie potrafi uderzyć z dystansu, nie ma gościa,który umiał by wykonać rzut wolny,Cantoro czasem wyjdą,a Sobolewskiemu raz na rok a tak to w trybunę piłke posyła, co nam z napastnika jak nikt do niego piłki prostopadłej nie poda? Prawda jest też taka,ze Jirsak to typowy of. pomocnik na pewno nie jest.Lewoskrzydłowego musimy mieć nowego nie Gargułe,Garguła ma rozgrywać piłke ,a na skrzydło trzeba kogoś wynlaleść.Myślę,ze koniec czekania na transferowe przeceny ''okazje'',czas iść do supermarketu i zakupić dobry nawet drogi towar.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Stary 04.01.2009, 17:55
Widze , że tutaj niektórzy podobnie jak ja upatrują przyczyne słabszej gry przede wszystkim w skrzydłowych i braku partnera w ataku dla Pawła. Uważam podobnie i usiłuje wszystkich przekonać , że ani Garguła ani Jirsak ani nikt inny nic nie zdziała jeżeli nie wzmocnimy się na wspomnianych pozycjach. Niektórzy tutaj twierdzą , że Garguła rozwiąże wszystkie problemy Wisły i od tej pory będziemy kroczyć od zwycięstwa do zwycięstwa....................Ja zdania nie zmienie , że jeśli wzmocnilibyśmy sie na tych "kulejących" pozycjach to trzeba dać szanse Jirsakowi ,którego( powtarzam po raz kolejny) uważam za nie gorszego piłkarza. Jeśli Czech sie nie sprawdzi to wtedy można sie zastanawiać nad wzmacniniem właśnie tej pozycji. No bo powiedzcie mi : Z kim miał Jirsak poklepać w tej rundzie ? Z Pawłem Brożkiem , którego kryło 3 obrońców ?Także ja bym sie wstrzymał narazie i skupił na wzmacnianiu innych pozycji. Kontrakt Garguły i tak wygasa dopiero za pól roku, także trzeba dać Jirsakowi szanse.Jeśli zawiedzie to można podpisać z Łukaszem kontrakt jak wygaśnie jego umowa z Bełchatowem i będzie miał "kartę na ręku". Jeśli do tej pory odejdzie do innego klubu to trudno , płakać nie będę ale wątpie aby poszedł do Legły a tym bardziej do Widzewa. Mistrzostwo Polski jest możliwe jak najbardziej bez Garguły jeśli zrobimy odpowiednie zakupy !
Co do końcówki Twojej wypowiedzi, to jest ona po prostu śmieszna. Po 1. 'Jeśli się na wiosne nie sprawdzi Jirska' - człowieku, my teraz nie mamy czasu na eksperymenty, my potrzebujemy koniecznie mistrzostwa. Po 2. zapewniam Cię, że Garguła nie będzie czekał do czerwca, czy my go raczymy kupić, a to, że Ty za nim płakał nie będziesz, to nie uratuje ani głowy Skorży, ani Bednarza. Wreszcie po 3. nie ma takiego klubu jak Legła i za to wg mnie powinien być automatycznie ban, no ale to nie ode mnie zależy.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.01.2009, 18:07
dla zainteresowanych.

Pan Peralta albo wyląduje za 3 minuty Lufthansą z Frankfurtu na Balicach, albo zrobi to o 22.50, lotem z Monachium

do pana na dole
po prostu do Krakowa najlepiej z Rio de Janeiro przylecieć Lufthansą. Dzisiaj do Krakowa przylatują 2 loty, jeden popołudniu z Frankfurtu, drugi z Monachium.
szukam teraz, która bardziej gra czasowo, ale raczej Monachium 22.50

edytka dwa, jeśli rzeczywiście pan menager miał dzisiaj przylecieć, to już jest. z Brazylii nie ma lotów do Monachium

edytka trzy, żeby nie offować.

Co do Garguły, skrzydłowych etc. uważam, że nie potrzebujemy skrzydłowych szczególnie wybitnych. Przykład? Everton, gdzie na jednym skrzydle gra ofensywny pomocnik, na drugim także (Osman, Pienaar). Więc sądzę, że także u nas mogłaby się sprawdzić pomoc (od lewej) Garguła - Sobolewski - Jirsak - Małecki/Boguski/Łobodziński/ktoś nowy
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 04.01.2009 o godz. 18:27.
.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:10
Ale czy sam Garguła nam to mistrzostwo zapewni ? Przeczytaj wszystko a nie wyrywki. Napisałem , że jeżeli wzmocnimy się na odpowiednich pozycjach to Garguła nie będzie potrzebny a jeżeli przyjdzie tylko Garguła to sam mistrzostwa nie wywalczy. Pozatym czy stawianie na zawodnika pokroju Jirsaka to są eksperymenty ? Jakbyśmy wystawili kogoś z ME albo kogoś z innej pozycji do środka to były by to eksperymenty a nie jeśli stawiamy na gościa za którego zapłaciliśmy 700tys ojro i wemy , że ma możliwości.
Powiem tak : Nikt w Polsce (oprócz nas ) takiego kontraktu jak on chce mu nie zaoferuje , a na czołowe kluby z zagranicy jest zasłaby . Jeśli odejdzie do jakiegoś drugoligowca z Anglii czy Hiszpanii to widać , że leci na kase i nie interesuje go rozwój kariery.A takiego zawodnika w Wiśle nie chce.
Jeżeli Pan Bednarz zadba o wzmocnienie innych pozycji , które bardziej szwankują to nic zarówno jemu jak i Skorży nie będzie groziło. Co do Legii to tak z przyzwyczajenia. Zawsze jak z kimś pisze to pisze" Legła". Jeśli są tu zarejestrowani jacyś kibice Legii to niech nie maja do mnie urazy.

vote-for-mikey Domyślasz sie czy masz jakieś info ?
Ostatnio edytowane przez matizaq : 04.01.2009 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.01.2009, 18:18
Sam Gargula nam mistrza raczej nie zapewni, ale zdecydowanie lepiej jest zeby byl to jedyny transfer tej zimy niz zeby nie bylo ani jednego. Nie mozemy sobie pozwolic na odpuszczanie takich zawodnikow, zwlaszcza, ze wedlug mediow jest juz nasz. Poza tym jego przyjscie napewno wzmocni konkurencje i zapewni moim zdaniem pewnien komfort psychiczny bo jednak jest to uznane nazwisko na rynku pilkarskim. Co do koniecznosci innych wzmocnien to sie zgadzam, moze sie jutro czegos dowiemy.

JarTSW - nie chodzilo mi o enter tylko o Twoja opinie dot. Pawelka. I tutaj jest pytanie do Ciebie: "czy TY mecze ogladasz?". Bo w tej rundzie Mariusz zawalil nam pare bramek, pare punktow, a jakos nie przypominam sobie zeby cos wybronil. Niezle gral w Barcelonie, ale nikt nie wyrozni bramkarza za przegrana 0:4. Niestety na tej pozycji tez wzmocnienia potrzebujemy.
Odpowiedz cytując
rblancos07
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 04.01.2009, 18:18
Garguła, myślę, że pomoże on Wiśle, jednak do Mistrzostwa Polski, czy też upragnionej fazy grupowej Ligi Mistrzów to za mało. Takiemu klubowi jak Wisła potrzebny jest przede wszystkim dobry napastnik, żeby razem z Brożkiem tworzył bardzo dobry, a co ważne bramkostrzelny. Po za tym trzeba wzmocnić bramkę, Pawełek ma wahania formy i w razie jego passie słabych meczów (nie daj Boże) nie ma go kto zastąpić. Jestem pewny, że jeśli zostaną wzmocnione te 3 pozycje, to może być lepiej
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:24
Ale czy sam Garguła nam to mistrzostwo zapewni ? Przeczytaj wszystko a nie wyrywki. Napisałem , że jeżeli wzmocnimy się na odpowiednich pozycjach to Garguła nie będzie potrzebny a jeżeli przyjdzie tylko Garguła to sam mistrzostwa nie wywalczy. Pozatym czy stawianie na zawodnika pokroju Jirsaka to są eksperymenty ? Jakbyśmy wystawili kogoś z ME albo kogoś z innej pozycji do środka to były by to eksperymenty a nie jeśli stawiamy na gościa za którego zapłaciliśmy 700tys ojro i wemy , że ma możliwości.
Powiem tak : Nikt w Polsce (oprócz nas ) takiego kontraktu jak on chce mu nie zaoferuje , a na czołowe kluby z zagranicy jest zasłaby . Jeśli odejdzie do jakiegoś drugoligowca z Anglii czy Hiszpanii to widać , że leci na kase i nie interesuje go rozwój kariery.A takiego zawodnika w Wiśle nie chce.
Jeżeli Pan Bednarz zadba o wzmocnienie innych pozycji , które bardziej szwankują to nic zarówno jemu jak i Skorży nie będzie groziło. Co do Legii to tak z przyzwyczajenia. Zawsze jak z kimś pisze to pisze" Legła". Jeśli są tu zarejestrowani jacyś kibice Legii to niech nie maja do mnie urazy.
Wszystko pięknie fajnie, tylko że pan Bednarz nie jest Midasem, że wszystko czego dotknie zamieni się w złoto (euro?) i jeśli jest do wyciągnięcia za darmo piłkarz klasy Garguły, to nie stać nas na przegapienie takiej okazji. Po drugie informacje o rzekomej wysokości kontraktu ŁG posiadasz z gazet, które lubią kłamać. Ale ja szczerze mówiąc jestem w stanie uwierzyć w wysokość kontraktu na poziomie 400 tys. euro, tylko, ze ani Ty, ani ja nie widzieliśmy go. Znając jednak politykę transferową naszego klubu można się domyślać, ze jest to kontrakt motywacyjny. Skąd wiesz, czy w tych 400 tys. euro nie jest 100 tys za wejście do fazy grupowej LM? Nie widzieliśmy kontraktu, nie możemy mówić o tym, czy jest wart takich i takich pieniędzy, więc możemy dyskutować tylko o przydatności do zespołu jeśli chodzi o aspekt sportowy, a jeśli o to chodzi, to jestem przekonany, że nie będzie osłabieniem naszej kadry.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:24
Tak jest Garguła nie starczy sam ale to i tak będzie + jeśli chodzi o transfery,zogda Jirsak kosztował jak sam mówisz 700 tys. euro czyli jak na Polską lige jak na Wisłe mase kasy i gość powinien być odrazu do grania grać naprawdę dobrze bo przecież za takie pieniądze spokojnie mielibyśmy Iwańskiego czy nawet teraz odrazu Gargułe,myślę,że jednak Jirsak się nie sprawdza bo jeśli kosztował tak wiele powinien być odrazu gotów do gry w pierwszym składzie i powinien tam się wyróżniać.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.01.2009, 18:29
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
JarTSW - nie chodzilo mi o enter tylko o Twoja opinie dot. Pawelka. I tutaj jest pytanie do Ciebie: "czy TY mecze ogladasz?". Bo w tej rundzie Mariusz zawalil nam pare bramek, pare punktow, a jakos nie przypominam sobie zeby cos wybronil. Niezle gral w Barcelonie, ale nikt nie wyrozni bramkarza za przegrana 0:4. Niestety na tej pozycji tez wzmocnienia potrzebujemy.
Myśle, że chodziło mu o coś innego(jak nie to mnie poprawcie) - Pawełek czasami może wybronić coś trudnego, ale czasami puszcza takie farfocle, że aż szkoda gadać, co jest oczywiście prawdą
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:37
O kurde, ale gafe strzelilem. Rzeczywiscie nie dotyczytalem tego tekstu, ktory cytowal
Jednak mysle, ze to i tak troche przesadzone, bo z calym szacunkiem dla Maria, wpuscic to co nie powinien wpusci, natomiast obronic jakis strzal, ktory dla innych jest z gory stracony, praktycznie wogole sie nie zdarza. Ja sobie tylko jeden przypominam - Na Legii strzal Chinyamy (chociaz 15 minut pozniej Mario sie "zrehabilitowal").
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:38
Coolpick ja nie twierdze , że Garguła jest słaby. Ja twierdze , że nie jest lepszy od Jirsaka. Po co płacić wysoki ( bo co do tego , że będzie wysoki nikt nie ma wątpliwości) kontrakt zawodnikowi ,który nie jest lepszy od tego znajdującego sie w kadrze zespołu. ? Czy nie lepiej za te kilkaset tysiecy ojro ( 200, 300 ,400) kupić wartościowego piłkarza naprzykład na skrzydło i zapłacić za niego 200 tys, dać mu kontrakt 100tys i wiemy , że to będzie wzmocnienie na pozycje , która tego wymaga a nie tylko wzmocnienie konkurencji w zespole ? Marcinnno - Na Jirsaka trzeba odważnie postawic , dać mu poczucie stabilności , tego że ma pewne miejsce w jedenastce a nie raz go wystawiać raz nie i tak na zmiane. Ja jestem pewien że ten chłopak ma duży jak na polskie warunki potencjał , a jeżeli kupimy Gargułe to zablokujemy mu w jakiś sposób szanse rozwoju.

Podsumowując : Możecie mnie przekonywać. Ja i tak zdania nie zmienie !
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.01.2009, 18:45
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Tak jest Garguła nie starczy sam ale to i tak będzie + jeśli chodzi o transfery,zogda Jirsak kosztował jak sam mówisz 700 tys. euro czyli jak na Polską lige jak na Wisłe mase kasy i gość powinien być odrazu do grania grać naprawdę dobrze bo przecież za takie pieniądze spokojnie mielibyśmy Iwańskiego czy nawet teraz odrazu Gargułe,myślę,że jednak Jirsak się nie sprawdza bo jeśli kosztował tak wiele powinien być odrazu gotów do gry w pierwszym składzie i powinien tam się wyróżniać.
Czy gosc który grał powiedzmy sobie szczerze mało (dopiero na koniec dostawał więcej gry dzięki rotacji > choć i tak często grywał 45 minut), i miał najwięcej asyst w zespole razem z Pawłem Brożkiem, nie wyróżnia się ? To kto się wyróżnia ? Tylko ci którzy gole strzelają ? Pff, no to mamy ich mało. W klasyfikacji kanadyjskiej jest na równi z Małeckim czy Zienczukiem.

Jirsak 800 minut w ciągu całej rundy, dla porównania Brożek 1500. To juz wiecej Baszczu grał który został rezerwowym i miał wykluczenia na mecze z powodu kartek.

Ok, jeśli mamy robić porównania to róbmy.
Jirsak, 24 lata, ofensywny pomocnik. Asyst 4 (+ 2 w pucharach), goli 0, (+ 1 w pucharach). Minut 809
Garguła, rozgrywający, 27 lat, 4 asysty (i tu chce zaznaczyć, większość asyst notuje ze skrzydła !! to może da tym który nie widzą go na skrzydle do myślenia), goli 4 (u nas te gole troche inaczej sie rozkładają niż w PGE, bo gramy na Brożka), minut 1201.

Garguła w wieku jakim jest Jirsak miał takie statystyki:
8 asyst, 2 gole (cały sezon). Minut 2508.

Czy Jirsak grając zawsze w 1 składzie (tak jak Łukasz), mógłby mieć te 8 asyst i coś ustrzelić ? Jestem przekonany, że tak.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 04.01.2009 o godz. 19:01.

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:45
Jest lepszy zobacz ile ma asyst Garguła jak strzela z dystansu i jak podaje i porównaj z Jirsakiem..
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:51
Juz tu niektórzy koledzy sprawdzali i wyszło chyba że Jirsak ma 5 asyst , a Garguła 4 czy jakoś tak.Czyli mniej wiecej równo. Bramek faktycznie ma więcej czyli jest remis . Ale podaje znaczy co ? W jaki sposób podaje ? Garguła prowadząc piłke patrzy sie na nią , a zanim ją kopnie to sie zastanawia 10 sekund . Pozatym Garguła spedził wiecej czasu na boisku . Jedyne w czym jest lepszy od Jirsaka to wykonywanie rzutów wolnych .
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:52
matizaq - kazdy ma prawo miec swoje zdanie, ale wybacz, nie masz zadnych argumentow.
Jirsak jest w Wisle od 1,5 roku i w tym czasie gral glownie w podstawowym skladzie. Niestety nie zrobil niczego wielkiego, ani nie pokazal, ze w przyszlosci zostanie 2. Szymkowiakiem.
Gragula jest zdecydowanym liderem Belchatowa, mozna powiedziec glownym tworca ich vicemistrza i obecnego, wysokiego 5. miejsca. Jest to pilkarz, ktory daje szanse, ze jako jedyne wzmocnienie zrobi w tym roku mistrza z Wisla.
Gdzie znajdziesz pilkarza za 200k euro o kontrakcie 100k euro, ktory pociagnie ten zespol od zaraz?

Hedu - Jirsak byl zdecydowanie podstawowym zawodnikiem Wisly tej jesieni. Nie mozna pisac, ze malo gral. W lidze zaliczyl tylko 3 asysty (z Legia i 2 wrzutki z rogow - Ruch, Arka). Jesli chodzi o statystyki to jest dalko za Pawlem Brozkiem, Boguskim, Zienczukiem czy nawet Maleckim. A czego mamy wymagac od rozgrywajacego jak nie bramek i asyst ?

Edit - a to, ze nie gral calego meczu to niestety kolejny jego minus. Sam Skorza stwierdzil, ze Tomas nie wytrzymuje kondycyjnie calego spotkania. Dlatego, sorry, ale zawodnik nie wytrzymujacy 90 minut nie ma prawa bytu w podstawowym skladzie w obecnej pilce, bo jest to tylko strata jednej dopuszczalnej zmiany, gdyz od poczatku meczu jest pewne, ze trzena go sciagnac.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 04.01.2009 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 04.01.2009, 18:56
Wasiu od rozgrywającego nie wymaga sie bramek. Nie zgodze sie z tobą , że Tomas był podstawowym zawodnikiem . Grał połówki meczów. Albo schodził po 60 min albo wchodził po pierwszej połowie. W ilu meczach grał przez 90 minut ? Nie chce mi sie już pisać dalej argumentów . Poczytaj sobie to co wcześniej napisałem.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.01.2009, 19:02
Wasiu od rozgrywającego nie wymaga sie bramek. Nie zgodze sie z tobą , że Tomas był podstawowym zawodnikiem . Grał połówki meczów. Albo schodził po 60 min albo wchodził po pierwszej połowie. W ilu meczach grał przez 90 minut ? Nie chce mi sie już pisać dalej argumentów . Poczytaj sobie to co wcześniej napisałem.
Myślisz że dlaczego on gra polówki albo schodzi w 60 minucie ? Przecież już standardem stało się że trzeba robić zmianę w 60 minucie bo Tomas sam o nią prosi. Ile razy była taka sytuacja, że Sobolewski się denerwuję i drze na Jirsaka bo nie wraca ? Na palcach jednej ręki tego nie da się zliczyć.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.01.2009 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
Quicker
Member

Od: 11.2008

Stary 04.01.2009, 19:03
Jutro Bednarz i spółka mają podać oficjalne wyniki transferów. Czytałem na WP.PL, Interii i wislasoccer.com.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.01.2009, 19:03
A i dodam że Garguła jest liderem Bełchatowa bo tam mają raczej słabych piłkarzy (porównując do Wiślaków), dlatego u nich jest najlepszy. A gdybać możemy dalej ... po prostu, porównując statystyki Jirsak nie odbiega od Garguły prawie niczym, jedynie wykonywaniem bezpośrednich rzutów wolnych. A to, że Jirsak jest słaby wydolnościowo to wiemy, tyle że w podstawowym składzie zaczynał tylko 7 meczów.

Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 04.01.2009, 19:05
westersyl jak dla mnie jest to wynik słabego przygotowania fizycznego zespołu do sezonu. Niewierze , że młody piłkarz ,który sumiennie przepracuje okres przygotowawczy nie jest w stanie zagrać 90 minut. Może Pan Skorża powinien w stosunku do Jirsaka zastosować odmienny trening przed sezonem ? !Ale to już rozmowa na inny temat.
Ostatnio edytowane przez matizaq : 04.01.2009 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 04.01.2009, 19:06
Dziękuję Wasiu,że jesteś na tym forum Matizaq zrozum płacimy za gościa 700 tys. EURO i chyba mamy wymagać dobrej gry? To są bardzo duże pieniądze jak na nasze Warunki. Garguła umie wykonywać rzuty wolne ile razy w Wiśle była piłka ustawiona ok.20-25 metrów od bramki dużo razy udało się raz Cantoro i Diazowi i to wszystko ale to był bardziej przypadek niż umiejętność.Garguła jest etatowym wykonawcą rzutów wolnych takich ludzi nam trzeba bo po prostu nikt nie umie podejść i strzelić w światło bramki. Brakuje nam człowieka,który oddał by strzał z dystansu fakt raz Tomasowi się udało Brożek też raz uderzył,ale Sobolewski jak strzela to kibice z E lub D mogą łapać piłkę. Matiazag ja mam do Ciebie takie pytanie jesteś człowiekiem,który uważa transfer Łobodzińskiego za zły? Jeśli tak to jesteś niekonsekwentny w tym co mówisz bo Łobo też miał szanse ale schodził też ostatnio dużo ba nawet siedział na ławce więc wg . tego co mówisz o Jirsaku nie mamy prawa być zli na gre Łobodzińskiego.Jirsak umie podać czasem ale od współczesnego of. pomocnika wymaga się coś więcej jeszcze za takie pieniądze za ,które go kupiliśmy.

P.S: A na dodatek Łobodziński nie przepracował całego okresu przygotowawczego z powodu kontuzji
Powód: literówka ;)
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 04.01.2009 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów