|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
z tym kupowaniem piłkarzy do klubu to nie był by głupi pomysł z tym że w profesjonalnych klubach sie to nie zdarza. Powiem że gdybym miał kasę w okolicach 1mln € i jakiegoś świetnego piłkarza na oku to byłbym skłonny zainwestować w jakiegoś piłkarza kasę po to by sprowadzić bo do Wisły. Umowa byłą by taka:
Ja płacę za grajaka, ewentualnie opłacam jego zarobki. Jeśli piłkarz okazuje się dość dobry dla drużyny i zagra określoną ilość meczów w sezonie - klub pokrywa mi koszty zakupienia zawodnika + wydane pieniądze na jego kontrakt i przejmuje pełną za niego odpowiedzialność. Druga opcja jest taka, że jeżeli klub sprzeda tego zawodnika z zyskiem to ja otrzymam wyłożone na niego pieniądze + ewentualnie prowizja. Jestem pewny że gdyby Wisła chciała się zgodzić na taki rodzaj proponowania zawodników znalazło by się wielu potencjalnych inwestorów. Macie moje słowo że jak zarobie pierwszy 1mln € i znajde odpowiedniego zawodnika to się zgłoszę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Juz bym sie nim interesował
![]() http://www.youtube.com/watch?v=EdDff....com/news/2017 co prawda francuz ale z okolic Lille a jak wiadomo tam duzo Polakow moze jakis dziadek.. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Proszę Cię nie żartuj sobie Oo
nigdy by nie przeszedł do Wisły z Francji |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy jest w Wiśle w ogóle rozpatrywana opcja sprowadzenia Sebastiana Tyrały.
Gdybym byl Bednarzem to bym się chłopakiem zainteresował ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Chyba nie.
Poza tym, strasznie blado wypadł w meczu kadry... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A moim zdaniem, drzemie w nim potencjał i możnaby zaryzykować, tzn ja bym zaryzykował...
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po przebiegu kariery podobny do Beto.
'Wielki talent', grywał w młodzieżówkach,strzelał dużo. Potem kontuzja i krach. Moim zdaniem też talent ma, aczkolwiek nie wiem czy możemy aż tyle ryzykować, wszak potrzebujemy ofensywy od zaraz. Na początku, myślałem, że będzie z niego drugi Smolarek. No cóż, zobaczymy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie Tyrała to został powołany tylko po to żeby go nie stracić jeśli miało by coś z niego wyrosnąć, a prawda jest taka że jest to po prostu rezerwowy Borussi Dortmund który nigdy nie przebiłby się do 1 drużyny na dobre. Może w takiej Arce by mu się to udało ale nic ponad średni ligowy poziom
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niby to skrzydłowy, ale wrzutek w czasie meczu i dryblingow mało. Choc to 1 mecz w kadrze, wiec to zaden wyznacznik. Z reszta malo go widzieli na boisku i dostawla malo podan.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
tylko problem jest taki że ten chłopak uważa się za gwiazdę (brawo media), i oferty takiej "Arki" w życiu nie przyjmie, gdzie czytałem wywiad i mówił Legia albo Wisła ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli byłaby okazja wyciągnięcia go w miarę tanio, to można by go ściągnąć, jednak wątpie...
Wg mnie to on jest średniakiem w lidze, a chciałby pewnie zarabiać krocie ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
myśle że kontraktem niemotywacyjnym 300 tyś Euro rocznie dałoby sie go skusic, tym bardziej teraz gdy klub chce sie pozbyc Mauro .Jest znacznie młodszy od Garguły a umiejetności ma spore.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.12.2008 o godz. 03:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle, że musielibyśmy za niego zapłacić, bo kontrakt nie konczy mu sie teraz, tylko za rok.
Bo kontraktowanie gracza rok wczesniej, byloby nieporozumieniem, jesli mialby rok grzac lawe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja na miejscu Bednarza rozejrzałbym się po rynku afrykańskim. Ostatnio troche zainteresowałem się tymi rozgrywkami i obejrzałem kilka meczów tamtejszej ligi mistrzów ! Widać , że jest tam kilku niezłych piłkarzy ,którzy mają potencjał. Na mnie najwieksze wrażenie zrobił ten :
![]() ![]() Mabi Tresor Mputu - 23 lata , TP Mazembe (Demokratyczna Republika Kongo)., ofensywny pomocnik Piłkarz , którego obejrzałem w 4 meczach afrykańskiej Ligi Mistrzów - dwukrotnie z nigeryjską Enyimbą ,z kameruńskim Cotonsport i sudańskim Al-Hilal. Może akurat tak sie złozyło ale w tych meczach Mputu zdobył 3 bramki i zaliczył 2 asysty.Zawodnik , który zrobił na mnie ogromne wrażenie : jak wiekszość afrykańczyków posiada świetną szybkość i dynamike, imponuje także rzadkimi wśród czarnoskórych piłkarzy umiejętnościami technicznymi. Jego dodatkową zaletą jest uniwersalność.Potrafi grać jako ofensywny pomocnik, cofniety napastnik , dobrze radzi sobie na skrzydle. Po obejrzeniu go w akcji , zainteresowałem się nim i zacząłem przeglądać jego statystyki. Okazało sie , że w tym sezonie ligowym w 30 meczach zdobył dla swojej drużyny 34 bramki.W reprezentacji Mputu rozegrał 12 spotkań i strzelił w nich 3 bramki.Bardzo dziwi mnie to że ten piłkarz nie gra jeszcze w Europie, bo ma napewno predyspozycje do gry nawet w czołowych klubach europejskich. Myśle , że Wisła byłaby wstanie pozyskać tego piłkarza. Jak wiadomo kluby afrykańskie nie dysponują takimi możliwościami finansowymi jak kluby europejskie, w dodatku jego klub nie należy do najbogatszych w Afryce (tak jak kluby egipskie lub sudańskie). Z Pawłem mógłby stworzyć zabójczy duet lub w razie potrzeby grać jako ofensywny skrzydłowy. Tutaj podrzuce dwa filmiki z bramkami Mputu. Wiem , że zaraz powiecie , że filmiki są gówno warte ale musicie mi wierzyć na słowo , że gościu jest zajebisty ![]() http://www.youtube.com/watch?v=cJieG...eature=related (prawie jak Kuba Błaszczykowski) http://www.youtube.com/watch?v=7hMzv...eature=related (prawie jak Paweł Brożek )
Ostatnio edytowane przez matizaq : 30.12.2008 o godz. 11:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...or/profil.html
Interesowały się nim kluby angielskie. ![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
My bierzemy graczy za darmo a nie za 1 mln euro.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maciuś nie przesadzajmy ! Ceny na transfermarkcie są zawsze zawyżone. Myśle że właśnie ze względu na to , że podobno interesowały sie nim angielskie kluby. Jak damy 0,5 miliona to spokojnie mamy tego piłkarza i jeszcze nam Mazembe dołoży jakiegoś młodego , perspektywicznego grajka. Osobiści wole dać tyle za niego niż za Gargułe. Po pierwsze jest młodszy (można jeszcze na nim zarobić ) po drugie jest uniwersalny i może na obu pozycjach na których wzmocnieniu nam zależy grać (atak i skrzydło) . A po trzecie jest po prostu lepszy .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kamil jakby wszyscy myśleli tak jak ty to afrykańscy piłkarze w ogóle nie graliby w Europie. Futbol afrykański bardzo się rozwinął w ostatnich latach o czym świadczą choćby wyniki reprezentacji z "Czarnego Lądu" na MŚ.Wielu piłkarzy afrykańskich gra w ligach , w których teoretycznie powinni mieć problemy z aklimatyzacją np. w Szwecji , Danii, Norwegii i odgrywają tam kluczowe role.
![]() Kolejny piłkarz , który mógłby wzmocnić naszą druzyne to : ![]() ![]() Kassaly Daouda , 25 lat ,Cotonsport Garoua (Kamerun), bramkarz Jeden z wyróżniająctch się piłkarzy najlepszego kameruńskiego klubu. Pochodzi z Nigru. Bezprzecznie najlepszy bramkarz tej edycji afrykańskiej Ligi Mistrzów. Jedno jest pewne: Na nic by sie nie zdały bramki Daouda Kamilou (najlepszy strzelec zespołu) gdyby nie znakomite interwencje Kassaly. Czarnoskóry zawodnik to jeden z najlepiej spisujących sie na linii bramkarzy jakich widziałem. Pomagają mu w tym znakomite warunki fizyczne (ponad 190cm wzrostu) i świetna skocznosć. Niektóre jego interwencje przypominały mi parady byłego bramkarza reprezentacji Kamerunu - N'Kono.Jego mniejszymi zaletami są : pewny chwyt , stabilność formy i znakomita współpraca z obrońcami. Troche słabiej jest u Kassaly z grą na przedpolu ale nie popełnia w tym aspekcie dużych błedów . Bramkarz , który niemiałby problemów z wygryzieniem ze składu Pawełka . Myśle że tak jak w przypadku Mputu nie byłoby trudne pozyskanie go.
Ostatnio edytowane przez matizaq : 30.12.2008 o godz. 17:22.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Słabi Ci piłkarze. Z youtuba to można teledyski pooglądać, a nie oceniać przydatność piłkarzy do klubu w teorii mającego ambicje na Ligę Mistrzów czy fazę grupową pucharu UEFA. Gdzieś ich widział? Puszczają ligę kameruńską w jakiejś TV w Europie? Z chęcią bym obejrzał bananowy song.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Po czym wnioskujesz , że są słabi ? Widziałeś ich w akcji ? Ja widziałem i ci powiem , że takiemu Mputu niektórzy nasi piłkarze moga buty czyścić.
2. Nie widziałem ich w rodzimych ligach tylko w Afrykańskiej Lidze Mistrzów . I to nie w jakiś ogórkowych zespołach tylko w czołowych klubach . 3. Można obejrzeć niektóre mecze na SopCascie ! Zapraszam ! 4. Tak jak wczesniej napisałem " Te filmiki są gówno warte" ale ja nie oceniam po filmikach , tylko po całych meczach. Co wam miałem całe mecze nagrywać ? Masz jeszcze jakieś "mądre" argumenty ? |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
święte słowa Wojtek chcociaż mnie ostatnio nazwałeś Lwem Starowiczem.Zanim Lech ściaga zawodników to przez pół roku go ogląda, dowiaduje sie jaki jest poza boiskiem, czy jest kontuzjogenny dany gracz, wielokrotnie go ogląda na żywo.Tak jak ze Stliciem czy teraz tym Chorwatem Golikiem.Tak powinien wygladac dobry scouting.A takie ogladanie kogoś na vhs to mozna o kant d... rozbic.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Tak ale mogą czyscić buty lepszym a to , że nasi mogą im czyścić buty znaczy że są lepsi od naszych . Argument jak nic
![]() 2. Jak sie ogląda mecze jakiś ogórków a nie Kamerun - Nigeria itp. to trudno się dziwić np. Mecz Luxemburg - Malta też nie zachwyca poziomem , ale nie można na jego podstawie powiedzieć , że w Europie jest słaby poziom. 3. Ja już wyrosłem ![]() Ale tak to jest : Twierdzisz , że są słabi a w akcji nie chcesz ich obejrzeć ? Boisz sie , że będziesz musiał przyznać mi racje 4. O Panu Wdowczyku to nie jest temat tylko jak już coś to o Panu Bednarzu . Napewno ich obejrzymy w lepszych ligach . Tylko wtedy będziemy załowali , że mogliśmy ich mieć u siebie . ![]() AYALA czy ja mówie żeby ich odrazu ściągać ? Przeciez można ich pooglądać , zaprosić na testy . Przecież to nie zaszkodzi . Trzeba tylko chcieć !Nie gadaj mi tu o Lechu bo już mnie to w****iać zaczyna. Udało im sie Stilica ściagnąć i już - " Lech ma świetny scauting". Zobaczymy jak te nowe "perełki" będą grały . Ale to już rozmowa na osobny temat .
Ostatnio edytowane przez matizaq : 30.12.2008 o godz. 18:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Lech Stilicia widzial tylko na tasmach nikt go na zywo nie ogladal.Wygladal na Dvd fajnie wiec go szybko zakontraktowali. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|