|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dzisiaj ukazała się wiadomość o MOŻLIWYM zainteresowaniu Wisły zawodnikiem Romeu z Fluminense. Tym bardziej zdziwiłem się widząc komentarze pod artykułem, że nie, w żadnym wypadku, po co on nam, przecież mamy wzmacniać ofensywę. Racja, ale opierając się we wzmocnieniach na "przodzie" zostawimy tył bez wzmocnień, jakiejkolwiek rywalizacji o miejsce w składzie to będziemy się nadziewać na kontry, możliwy brak zaangażowania graczy. Kiedy mam możliwość zatrudnienia graczy za FREE o naprawdę klasowych umiejętnościach to ja mówię tylko jedno "brać!". Romeu już wyrósł w Brazylii na gwiazdę ligi, bo zachwyca swoją grą. Cantoro się wypala, Sobol gra dobrze, ale łapie kartki. Jestem jak najbardziej za zatrudnieniem Romeu.
Co do przerabianego tematu Garguły. Powiem tylko tyle, że mam przeczucie, że zagra u nas, ale na dość wygórowanym kontrakcie. Obawaim się też, że zagra ... dopiero na wiosnę. Takie moje przeczucia. Ojś moja pomyłka ;P chodziło mi, że dopiero Garguła w przyszłym sezonie. Powód: odpowiedź dla vote-for-mikey
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.12.2008 o godz. 21:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mario, dopiero na wiosne? a kiedy miałby wcześniej grać? wiosna zaczyna się 23 marca, pierwsze mecze w ostatni weekend lutego...
aaa... no chyba żeby tak
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 29.12.2008 o godz. 22:56.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A Romeo nie może się dogadac z Fluminense.
http://lancenet.com.br/noticias/08-1...orizado-no-flu |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No, wspominają coś o Santosie, a o Wiśle ani słowa...
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Przypominają mi się słowa Bednarza w których mówił, że Polska jest daleko od Brazylii ale nie aż tak aby nie wiedzieli o czym piszą nasze media. Mimo wszystko oni chyba nadal nie wiedzą, zresztą Fluminense wybrało sobie super moment na negocjacje wtedy kiedy piłkarz może przebierać w ofetach. Zresztą uciekł im już Aroca, Wasihgton i Cesar do Sao Paulo i wszystkim skończyły się kontrakty także nie wiem co oni tam wyrabiają.
Romeu w tym wywiadzie powiedział, że priorytetem jest dla niego pozostanie we Flu jednak oferta Santosu jest bardzo dobra. Mam nadzieję że pan Perlarta umiejętnie pokieruję sprawą tak abyśmy zobaczyli Romeu w barwach Wisły. Dziwie się trochę gościowi że niby chce zostać bo nie tak dawno mógł oglądać swoje nazwisko na trumnie którą przedstawili fani Flu w oprawie. Osobiście sądzę, że wszystko idzie we właściwym kierunku bo Romeu mógł już dawno podpisać kontrakt z dowolnym klubem z Brazylii a mimo wszystko czeka. Miejmy nadzieję że nikt w klubie nie będzie utrudniał Bednarzowi przeprowadzenia tego transferu bo tu nie ma czasu na rozstrzyganie wewnętrznych sporów. Było wystarczająco dużo czasu aby wszyscy mogli się przekonać o tym, że to wartościowy gracz.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2008 o godz. 00:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/941114.html
Na dobranoc kilka newsów GK. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A apropo Brazylijskiego napadziora. Czy w końcu wiadomo że to jest ten Beto bo wczesniej chyba 2 strony poświęcone są dywagacji czy jest dobry czy nie a nawet nie wiemy czy to naprawdę on.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak wiec czas na male podsumowanie wstepu do transferow/koniec roku.
Gargula - szanse na jego pozyskanie w tym okienku sa niewielkie.Z Belchatowem mamy fatalne stosunki, do tego im na kasie niekoniecznie zalezy a i tak wiadomo ze kokosow za niego nie wezma.Fajnie gdyby udalo sie go przekonac i trafilby do nas po sezonie.Szanse na to sa, bo Gargula moze liczyc na samym starcie na miejsce w 1 jedenastce. Beto - tu chyba szybko doczekamy sie finalizacji.Czy bedzie to drugi Dudu, czy moze Chiacu, a moze lepsza wersja Chinyamy - przekonamy sie niebawem.Transfer z gatunku chybil trafil, ale mam nadzieje z szansami na to drugie.Pamietajmy ze w naszej lidze wiele nie trzeba by zostac ligowa gwiazda.Co do Neia to moglbym zaryzykowac stwierdzenie ze moglby byc zdecydowanym numerem jeden jesli chodzi o napastnikow grajacych w naszej lidze(gole strzela, do tego chlop byl na prawde dobrze zbudowany) - Co do Beto to cholera wi - nawet nie wiemy czy to kulturysta czy przecinek ![]() Romeu - gdyby nie Marcelo to njusy o jego przysciu traktowal bym jak s/f - A tak to niby jakies tam kontakty mamy, ale i tak wydaje mi sie ze nie dla psa kielbasa ,ale nie kategorycznie - zobaczymy co z tego wyjdzie.Co do jego przydatnosci to najpewniej bylby olbrzymim wzmocnieniem, tak w defensywie jak i ofensywie. I to w zasadzie wszystko. Co do przyszlego roku i dalszego transferowego serialu to trzeba sobie jasno powiedziec, ze jesli realnie myslimy o mistrzu ,badz miejscu dajacym uefe - musimy sie wzmocnic i to musza byc 2 badz 3 transfery, ktore dadza nowego kopa tej druzynie. Inaczej moze nas czekac duze rozczarowanie, bo jednym Brozkiem i dosyc nierowno grajacym Boguskim to my szalu nawet w tej naszej lidze - nie zrobimy. A niepowodzenie na wiosne oznaczac bedzie zmiane calego pionu sportowego a na to Wisla pozwolic sobie nie moze. Tak troche w stylu kota pojechalem ale uwazam ze kolejna prowizorka odbije sie wielka czkawka.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.12.2008 o godz. 01:39.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Gdyby ktoś z osób pracujących w klubie powiedział oficjalnie nazwisko gracza nad którego pozyskaniem pracują, to prawdopodobnie ze względu na to, że jest to gracz z "kartą na ręku" plany spaliły by na panewce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja czekam do 18.01.2008.Jak do tego czasu nie bedzie jakis konkretnych wzmocnien to mozemy o nich zapomniec ,a wszystkie obecne (na tamtejszy czas) newsy wsadzic głeboko w ...nie mówiac o marzeniach o MP.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie nie ma sensu płacić na Gargułę teraz. Dużo lepszą opcją jest oddać GKS-owi Cantoro. Oni też głupi nie są stracili Jarzębowskiego i może Łukasza a w zamian mieliby solidnego i dośw. środkowego pomocnika. Problem by tylko leżał w kontrakcie z Mauro
![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja też uważam że bandzior Osucha zapachany i raczej kontrakt z Gargułą podpiszemy, tyle że będzie u nas pewnie dopiero od lipca. Pewnie i tego Beto też ściągniemy, co dalej to się okaże, może Bednarz nam wyciągnie jeszcze jakiegoś ofensywnego królika z kapelusza
.![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
no oczywiscie ze najkorzystniej byloby zrobic juz teraz wymiane Lukasz za Mauro, nie wiem nawet czy to nie lepsze rozwiązanie niz kasa dla Gksu. Problem w tym, ze nie mamy za bardzo czasu, srodek pola trzeba wzmocnic. Mam nadzieje ze Bednarz ma na uwadze pilkarza podobnego kroju co Gargula, wtedy faktycznie mozna poczekac, no ale jak nie to moze byc pozamiatane na koniec sezonu i tfu tfu bez pucharów. Wogole to dobrze miec dwoch takich pilkarzy , no bo co, jedna kontuzja i kim tu grac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Rafał Grzelak wróci do Polski?
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
GKS nie potrzebuje zastepcy Garguly. Janas mowil ze przygotowuje do gry na tej pozycji Mateusza Cetnarskiego i to juz wiosna. a maja jeszcze Gola. Gargula bedzie mogl odejsc najprawdopodobniej za 400k do tego za darmo Beto i Romeu. no i jeszcze jest akcja z tym Grzelakiem, ktory radzi sobie niezle w Grecji a juz kiedys mial do Wisly przyjsc. a my potrzebujemy lewoskrzydlowego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
bardzo wątpię aby przyszedł do nas w styczniu a my potrzebujemy graczy na już co do Grzelaka to chyba ma tego samego menedżera co Barreto wiec może to jest jakiś trop bo kontrakt to ma jeszcze bardzo długi ze Skoda z drugiej strony to tylko u nas sa takie chore ceny za piłkarzy wiec może grecy faktycznie za 200-300 tys euro nam Go oddadzą
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 30.12.2008 o godz. 13:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Grzelak to nie jest głupi pomysł. Jako jeden z nielicznych radzi sobie zagranicą i to byłoby wzmocnienie. Pewnie niedługo pojawi się info, że Wisła jest zainteresowana sprowadzeniem Kaźmierczaka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Rewelacji o Grzelaku lepiej nie komentować. Info ze strony Osucha, która po prostu znana jest z zamieszczanych na niej pierdół. ![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Skoro zatem potrzebujemy kogoś na już, a Guła jest bardzo mało prawdopodobny, to istnieje różne od zera prawdopodobieństwo, że to klub pompuje ten medialny balonik, kierując uwagę na gracza Bełchatowa, a tak naprawdę wcale nie o niego chodzi. Może jeden z tych trzech potencjalnych napastników to nie jest napastnik? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
moim zdanie teraz naprawdę warto ryzykować i robić wzmocnienia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślałem, że piszesz raczej o Bełchatowie i o ich walce o europuchary i stąd moje pytanie, bo tam raczej nikt na poważnie nie myśli o MP2009. Jeśli chodziło Ci o Wisłę, to pełna zgoda- teraz jak nigdy (czy raczej jak już dawno nie ze względu właśnie na formułę LM i p. UEFA) opłaca się walczyć o Mistrza Polski.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Był chyba kiedyś na głównej wywiad z Nowakiem , który mówił , że ma w kontrakcie klauzule sumy odstępnego opierającą się na 800 tysięcy euro.
A dzisiaj czytam w przeglądzie sportowym , że ta kwota wynosi 950 tys euro. Było kiedyś coś takiego na głównej , czy mi sie zdaje? W dzisiejszym ''Przeglądzie Sportowym '' napisane jest również , że to Paweł Brożek energicznie namawiał Gułe do transferu do Wisły. Piszą tak , jakby byli pewni , że wszystko dojdzie do skutku. Napisane jest , ze kontakt zostanie podpisany 3 stycznia. No i w dzisiejszym Przeglądzie można przeczytać o ''Starzejącej się Wiśle'' |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tak jak przewidywałem serial pt "Garguła w Wisle" bedzie trwał jeszcze niewiadomo ile,a media codziennie przekazuja na na ten temat rozne informacje.Co chwile inne daty ,inne newsy ze niby Garugla podjal juz decyzje ,zaraz sprostowania Osucha i tak wkółko.Do tego wiesci ze zarzad Belchatowa nic nie wie,ciagle sa 3 kandydatury i tak wkołko.
W dobie kiedy haslem naczelnym jest "niewazne jak wiarygodna informacja ,byle była" czlowieka naprawde zaczyna to wszystko zwyczjnie irytowac ,bo niewiadomo komu tak naprawde wierzyc. Ale ja juz dawno przyjalem zasade "Nie ma podpisu" wszelkie spekulacje sa bez sensu i wsyztkim tu obecnym tez to radze. Iq2 napisał(a):
Transfery sa poprostu niezbędne. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ludzie ochłońcie i patrzcie na to wszystko z dystansem. Jakbyście sie tak nikt nie podniecal tym co piszą, to by nie pisali, ale ze wszyscy setki komentarzy, frustracji, opini wylewają na fora to ich zachęca do pisania tych bzdur. Zadnego Grzelaka nie bedzie... piszą, zeby pisać i zeby nakład schodził. Powiedzcie mi kiedy się cokowlwiek sprawdziło co w tych szmatławcach piszą? Bylo spotkanie z kibicami, na którym Bednarz oficjalniie powiedział: "MEDIA, GAZETY, TV KŁAMIĄ - WIERZCIE TYLKO NAM" Co wy myslicie, ze redaktor XYZ dzwoni do Bednarza a ten mu wszystko mówi, kto, ile ma lat, kiedy, za ile, ile kosztuje? I ejszcze prosi aby kibiców pozdrowił? Zapomnijcie... Wszystkie tristany, agalie, Mazile, grigorie, Kluiverty, Grzelaki i ine wytwory są tylko pożywką dla dzieci neostrady gimnazjalistów i durniów ktorzy w to wierzą. Jesli klub czy strony Wisły(jako źródło własne) podają te informacje to mozna na to patrzec z innej strony, a nie jak jakis baran z Warszawki sobie wymyśli, bo w managerze sobie kupił kogos takiego
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.12.2008 o godz. 17:54.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
I co ma Twój post do dyskusji? Wybacz, ale już denerwują mnie znawcy, którzy piszą w kółko "poczekajmy do stycznia!", "to spekulacje prasowe" itp. Ludzie, my piszący tutaj nie jesteśmy kretynami i wiemy dokładnie, że nie ma podpisu i prezentacji piłkarza, nie ma transferu. Pisanie o tym, że trzeba czekać itd. już robi się żałosne, nie wiem o co tutaj chodzi, o nabijanie postów?
Już swoje pisałem: Garguła przyjdzie od nowego sezonu, Beto (o ile nie jest zmyślony) przyjdzie teraz, Romeu niestety nie przyjdzie, lecz Bednarz zaskoczy nas kimś o kim nawet nie wspominaliśmy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.12.2008 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Zgadzam się z postem powyżej. Po to jest to forum żeby te nowinki prasowe komentować właśnie. Możesz uważać że z tym Grzelakiem to jest kaczka(nawiasem mówiąc ja też tak uważam) ale nie wyzywaj innych od durniów bo się zastanawiają czy to prawda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Koniec offtopa. Jeśli chodzi o Grzelaka, jeśli by był w tym choć cień prawdy, byłbym na prawdę zaskoczony. Jest to zawodnik ograny w silniejszych ligach (grecka, portugalska), ciągle dość młody. No i gra na kulejącej u nas pozycji. Mimo wszystko ta informacja trochę mi 'śmierdzi'. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Po pierwsze: ja nikogo nie wyzywam od durniów, tylko mowie z jaką myślą autor pisze dany arytkuł: "Zeby naiwniaka ktory w to uwierzy zachcecic do czytania tego". Nie miałem na celu nikgo tutaj obrażać. Po drugie: Jakby Pisali, ze Ronaldinho kocha Wisłe, i Wisła ma zamiar go kupić to też byś się nad tym tutaj rozwodził? Po trzecie: Denerwuje mnie jak niektórzy robią sobie wiele nadzieji, po jakiimś śmiesznym artykuje w Fakcie, a potem jak się gdzies ukaże informacja, ze transferu nie będzie, to wielkie rozczarowanie i wjazd na Bednarza. Potem sie okazuje, ze Bednarz nawet nie słyszał o tym niby potencjalnym wzmocnieniu. Zobaczymy jak okaże sie ze Garguła faktycznie nie przejdzie do Wisły i jakie tu będą komentarze.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|