The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2008, 12:24
KRIS22 napisał(a):Wyświetl post
Dowiedziałem sie dzisiaj jak sie nazywa ten napastnik z Brazylii którego to Wisła juz przebadała informacje to zdobyłem od piłkarza Wisły niejakiego Michała Chrapka który razem z tym Brazylijczykiem przechodził testy wydolnościowe na Krakowski AWF.
Brazylijczyk ponoć testy przechodził w Myślenicach, w przychodni TF.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Stary 27.12.2008, 12:27
Cytat:
Brazylijska "perełka" blisko Wisły Kraków

Alberto Antonio de Paula, bardziej znany jako Beto, ma być wielkim wzmocnieniem Wisły Kraków. 21-letni brazylijski napastnik jest bardzo blisko podpisania kontraktu z mistrzem Polski.
Beto ma za sobą występy w reprezentacji Brazylii do lat 18 i 20. Jednak w klubowej karierze jak na razie mu się nie wiodło, choć jest wychowankiem słynnego Palmeiras.

Talent mierzącego 188 cm wzrostu zawodnika ma eksplodować właśnie w Wiśle Kraków. Osoby, które widziały go w akcji zapewniają o jego nietuzinkowych umiejętnościach.

W 2005 roku Beto został przez Paulista Football Association uznany odkryciem roku.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
A to dzisiaj znalazłem na Onecie.

Ten gracz to takie wzmocnienie na jutro. Jeśli będzie grać dobrze w Wiśle, to najprawdopodobniej jeszcze nie w tej rundzie...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 27.12.2008, 12:30
Miałem nadzieję, że to jednak nie będzie ten piłkarz... Opierając się tylko na jego statystykach można jedynie załamać ręce. Z drugiej jednak strony chłopak potencjał mieć musi skoro grywał w reprezentacjach młodzieżowych Brazylii. Może jego talent eksploduje akurat u nas. Jeśli ma to być rozszerzenie kadry pierwszego zespołu w zamian za Kmiecika to ok, jeśli jednak jest to jeden z zapowiadanych hitów to nie rokuje to zbyt dobrze.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.12.2008, 12:31
W Brazylii raczej byle kogo nie uznają odkryciem roku ...
Słuchajcie , nawet jeśli to jest ten Beto , jest on z pewnością talentem , jeśli nie wystrzeli teraz to będziemy mieli kogoś jak Brożek odejdzie.
A przecież Bednarz mówił , że dwaj napastnicy przyjdą.Więc pewnie ten drugi już jest ukształtowany
Ostatnio edytowane przez Blacha92 : 27.12.2008 o godz. 12:35.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.12.2008, 12:34
Z Brożkiem też było podobnie że do 21 roku życia nic wielkiego nie osiągnął. W GKS strzelał 2-3 bramki na runde, mając już za sobą występy w kadrach do 18 i 21 lat. Więc poczekajmy z ferowaniem wyroków, bo skoro uznano gościa za odkrycie roku, nawet w jakimś okręgu brazylijskim i grał w kadrze to może być naprawde duży talent. Juz raz mieliśmy zdolnego zawodnika w zespole, nazywał się Edno. Nie wyszedł mu 1 mecz, więc Kasper go wysłał na stadion Wawelu, żeby tam runde dokończył. Teraz jest jednym z najlepszych lewych pomocników w lidze brazylijskiej i zapewne dużo lepszy niż Zienczuk. Każdy się po prostu rozwija swoim tempem.
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.12.2008, 12:36
W Myslenicach przechodził badania i prześwietlenia a na AWF testy wydolnościowe jak widać i Onet podał też info za Przeglądem Sportowym zobaczymy czy ten transfer dojdzie do skutku w Wiśle juz z różnie bywało zapowiada sie ciekawie i do tego jest młody (21 lat).
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.12.2008, 12:41
Czyli prawdopodobnie Interia miała rację. Zawsze jakas wykładnia na przyszłość gdy będziemy oceniać wiarygodność informacji. Co do zawodnika to póki nie podpisze kontraktu to nie uwierze. Ciężko mi jest ocenić jego umiejętności. Jednak widać że w tej Brazylii w czołowych klubach nie grał.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.12.2008, 12:47
To jest dla mnie niezrozumiałe, już raz się przejechaliśmy na kontrakcie 1 plus 3 i znowu mamy taki kontrakt podpisywać? No bez przesady, skończy się jak z Dolhą. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem?
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.12.2008, 12:55
Na długim kontrakcie przejechaliśmy się nie raz.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.12.2008, 12:58
Tylko w rozwiązaniu 1+3 jest większe ryzyko. Zawodnik zagra u nas dobrze to zaraz jakieś zachodnie kluby będą chciały go sprowadzić i nic na tym nie zarobimy. Mam nadzieję że podpiszemy dłuższy kontrakt.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.12.2008, 13:03
Calkiem niezle ma referencje ten Beto. Rowniez uwazam, ze powinnismy podpisac co najmniej 3 letni kontrakt.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.12.2008, 13:05
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Czyli żadne to wzmocnienie.
ty wiesz najlepiej
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.12.2008, 13:26
W PS piszą tak jakby Garguła już był w Wiśle. Coś mnie to niepokoi. Gdyby to była po prostu plotka to nadzieje były by większe ale skoro przegląd o tym pisze to jest to coraz mniej prawdopodobne(ponieważ transferowe spekulacje opisywane w PS przeważnie się nie sprawdzają)
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Stary 27.12.2008, 13:26
Sądząc po przebiegu jego dotychczasowej kariery to faktycznie Żadne wzmocnienie, ale cóż pożyjemy zobaczymy....
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.12.2008, 13:42
Z Gułą trzeba poczekać aż Interia napisze "Guła w Wiśle" bo ostatnio dobrze im idzie typowanie Wiślackich transferów
.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.12.2008, 13:45
W momencie gdy pierwszy raz napisano o Beto, ktoś przy okazji dał filmik z jego bramkami. I trochę byłem zdziwiony reakcją, bo wszyscy narzekali. Nie wiem, czy patrząc tylko na statystyki, a kompilacji nie widzieli, czy widzieli, a się nie znają
Przecież kogoś takiego nam właśnie trzeba. Sęp pod bramką, wysoki, i co najwazniejsze jak strzela to tam gdzie chce, a nie tam gdzie poleci. Ja jestem optymistycznie nastawiony do tego gracza. Widzę spory potencjał i czekam z niecierpliwością na podpis.
..
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.12.2008, 14:00
Mam jednak jedną wątpliwość co do tego Beto. Kurde gość który zostaje obwołany największym talentem w Brazylii raczej nie idzie do Wisły. Nie żebym miał coś przeciwko, ale wydaje mi się to za piękne
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.12.2008, 14:05
Przynajmniej nas nie będzie dużo kosztował... Może jak na polską ligę będzie akurat jak ulał? Ważne że nie będzie drogo kosztował.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 27.12.2008, 14:18
tofik napisał(a):Wyświetl post
W momencie gdy pierwszy raz napisano o Beto, ktoś przy okazji dał filmik z jego bramkami. I trochę byłem zdziwiony reakcją, bo wszyscy narzekali. Nie wiem, czy patrząc tylko na statystyki, a kompilacji nie widzieli, czy widzieli, a się nie znają
Przecież kogoś takiego nam właśnie trzeba. Sęp pod bramką, wysoki, i co najwazniejsze jak strzela to tam gdzie chce, a nie tam gdzie poleci. Ja jestem optymistycznie nastawiony do tego gracza. Widzę spory potencjał i czekam z niecierpliwością na podpis.
Mnie się również wydaje, że to taki zawodnik, jakiego nam trzeba. Teraz tylko forma.
Zresztą, to tylko spekulacje.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.12.2008, 14:18
tofik napisał(a):Wyświetl post
Taaa.. pamiętam jak przyjeżdżał jakis Argentynos do nas, to w filmik miał taki że każda bramka to albo wolej albo przewrotka. Ten filmik to można sobie o kant d.. rozbic jak sie nie zna obronców przeciwko którym grał.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.12.2008, 14:19
Statystyki tego Beto to raczej wywoluja usmiech politowania. Nie lepiej bylo Dudu zostawic ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.12.2008, 14:31
Nie radził sobie na szczeblu rozgrywek Serie B, wypożyczany z klubu do klubu. Moim zdaniem w Brazylii organizacja gry defensywnej w Serie A jest na gorszym poziomie niż w Polsce także na pewno u nas zdecydowanie trudniej o strzelanie bramek, a przecież on nawet nie strzelał w Serie B.
Jednak Brazylia ma to do siebie, że to dziwny rynek, może się sprawdzi.

Ktoś z redakcji nie dawno bardzo mocno akcentował, że to nie chodzi o Beto ciekawe czy ma jakieś podstawy aby tak sądzić.

Jeśli chodzi o niego to jestem ciekawy na jakiej podstawie nasi działacze oceniał jego przydatność do Wisły, pan Peralta pokazywał im te filmik które wyglądają jakby były nagrywane telefonem komórkowym czy obserwowali go nasi skauci ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.12.2008 o godz. 14:37.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.12.2008, 14:50
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Informacja o Beto brzmi w miarę wiarygodnie, więc postanowiłem dokładnie poszukać informacji o jego dotychczasowej karierze.

W 2005 roku występował w młodzieżowej drużynie Palmeiras. Strzelił 8 bramek w rozgrywkach stanowych U-20 Campeonato Paulista Sub-20 oraz został królem strzelców rozgrywek Copa Cultura z 9 golami na koncie. W tym samym roku wystąpił z reprezentacją Brazylii U-18 na turnieju Copa Sendai, gdzie strzelił 2 bramki.

W 2006 roku zdobył 2 bramki w Copa Sao Paulo de Juniores po czym został włączony do zespołu Palmeiras B. Zdobył 13 bramek w 15 meczach w rozgrywkach stanowych Série A2 Campeonato Paulista. Dołożył do tego 5 trafień w pucharze Sao Paulo Copa Federacao Paulista de Futebol. W maju wystąpił w 3 meczach reprezentacji Brazylii U-20. Nie przebił się jednak do pierwszej drużyny Palmeiras i 5 września został wypożyczony do grającego w Campeonato Brasileiro Série B klubu Ituano. Wystąpił tam 5 razy, nie strzelił żadnej bramki.

W 2007 roku został wypożyczony na czas trwania rozgrywek stanowych do zespołu Juventus (SP). Nie znalezłem jednak żadnych informacji o jego wystepach w tym klubie, możliwe że leczył kontuzję. Natomiast na czas trwania rozgrywek krajowych został wypozyczony do grającego w Campeonato Brasileiro Série B klubu Ponte Preta. W 10 meczach nie strzelił żadnej bramki.

W 2008 roku został wypożyczony na czas trwania rozgrywek stanowych do zespołu Ituano. Wystąpił tam w 3 meczach w rozgrywkach Série A1 Campeonato Paulista, nie zdobył żadnej bramki. W lutym jego wypożycznie do Ituano zostało przedwcześnie zerwane i został wypożyczony do klubu America SP. Wystąpił tam w 4 meczach w rozgrywkach Série A2 Campeonato Paulista, zdobył 1 bramkę. Po miesiącu występów jego wypożycznie również zostało przedwcześnie zerwane i wrócił 14 marca do zespołu Palmeiras B. Tam w rozgrywkach Série A3 Campeonato Paulista wystąpił 6 razy strzelając 3 bramki. Na czas trwania rozgrywek krajowych został wypozyczony do grającego w Campeonato Brasileiro Série B klubu Bragantino. W Série B wystapił w 3 meczach strzelając 1 bramkę. Grał jeszcze w pucharze stanowym Copa Paulista, gdzie w 5 meczach zaliczył 1 bramkę i 1 asystę.

31 grudnia 2008 roku wygasa jego kontrakt z Palmeiras.

P.S.
Kompilacja o piłkarzu:
http://www.youtube.com/watch?v=YpQdj8YFsEQ

hmm jesli jest taka gwiazda i wogole to ciekaw jestem czemu nigdzie go nie chcieli nawt w podrzednych klubach w Brazylii;/ patrzac na jego przebieg kariery mozna miac wrazenie za to jest bardzo barzo słaby piłkarz... jednak ma dopiero 21 lat.... moze sie u nas rozwinie...
podzielam rowniez zdanie ze jesli kupimy go to zapewne przyjdzie jeszcze jeden napastnik tylko bedziej ograny, doswiadczony..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.12.2008, 14:53
Wydaje mi się, że na początku tego roku złapał jakąś poważną kontuzję, a kluby w Brazylii, te słabsze, wypożyczają zawodników raczej na zasadzie "potrzebujemy zawodnika w tej chwili, więc go ściągamy, a jak nasz snajper się wyleczy to kolega wypożyczony wraca do siebie."
.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.12.2008, 14:59
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
hmm jesli jest taka gwiazda i wogole to ciekaw jestem czemu nigdzie go nie chcieli nawt w podrzednych klubach w Brazylii;/ patrzac na jego przebieg kariery mozna miac wrazenie za to jest bardzo barzo słaby piłkarz... jednak ma dopiero 21 lat.... moze sie u nas rozwinie...
podzielam rowniez zdanie ze jesli kupimy go to zapewne przyjdzie jeszcze jeden napastnik tylko bedziej ograny, doswiadczony..
skad wiesz ze go nie chcieli ? moze wolal isc do Europy jak Marcelo.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.12.2008, 15:12
Ciężko coś powiedzieć o tym zawodniku. Raczej dla nas wszystkich jest to zawodnik nieznany, grał w reprezentacji młodzieżowej Brazylii a byle kto to napewno tam nie trafia bo zwłaszcza jeśli chodzi o zawodników ofensywnych to w Brazylii problemów nie mają. JEŚLI rzeczywiście ten zawodnik do nas trafi to z ocenę na temat jego przydatności trzeba będzie się wstrzymać aż zobaczy się go w akcji na żywo.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.12.2008, 15:13
lodecki napisał(a):Wyświetl post
skad wiesz ze go nie chcieli ? moze wolal isc do Europy jak Marcelo.
ale mi chodziło o to ze w Brazylii nikt go nie chciał.... tylko był co miesiec albo poł roku wypozyczany;/

znalazł ktos moze jeszcze jkies filmiki o nim

a oto jest i on;D wstawiam bo pewnie malo kto wie jak On wygląda:
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 27.12.2008 o godz. 15:19.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.12.2008, 15:20
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że na początku tego roku złapał jakąś poważną kontuzję, a kluby w Brazylii, te słabsze, wypożyczają zawodników raczej na zasadzie "potrzebujemy zawodnika w tej chwili, więc go ściągamy, a jak nasz snajper się wyleczy to kolega wypożyczony wraca do siebie."
No to my drugiego Wtorka nie potrzebujemy. U nas nie można się odbudować , co pokazał dobitnie przykład RadoMatu. Za dużo presja na gole
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 27.12.2008, 15:21
Bramek to może dużo nie strzelił, ale widać że każda z tych co strzelił to nie jakaś dobitka, tylko ładna akcja albo strzał. To może być koleś, co będzie absorbował rywali i da więcej okazji na strzelenie bramki Brożkowi.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 27.12.2008, 15:27
Z wygladu podobny zupelnie do nikogo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów