|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez bigi333 : 23.12.2008 o godz. 13:52.
![]()
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
gdzie bym nie czytał, to wszędzie tego Dowhania chwalą. Patrząc na to gdzie Legia sprzedaje bramkarzy, coś w tym może być.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
dla przypomnienia Stanew->Boruc->Fabiański->Mucha->?Skaba? czemu nie? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przepadl Ci w wyliczance jeszcze Kowalewski, wczesniej Szczesny wcale nie gorszy.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciężka sytuacja w ŁKS-ie.Nie ma pieniędzy na Święta i Sylwestra.Może pomocną dłoń do Łodzian wyciągnie pewien biznesmen ze Rzgowa ? m.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.12.2008 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Ja tam waszych geniuszy grających na pozycji golkeepera przez litosc nie skomentuje Boruc -> Celtic -> Bayern (tutaj sa juz zaawansowane rozmowy w sprawie transferu) Fabianski -> Arsenal W. Szczesny -> Arsenal Kowalewski -> Spartak Moskwa No i teraz Mucha(który naprawde byl leszczem przychodzac do Legii a stal sie najlepszym bramkarzem ligi) a juz nawet nie wspominam o M. Szczesnym i Radostinie Stanevie. Waszym ostatnim bramkarzem który mogl sie w niektórych meczach rownac w/w to byl chyba ten francuz( Angelo Hugues czy jakos tak sie zwał) wiec troche pokory i szacunku dla Downhania. Ja bym sie w ogole nie zdziwil jakby tenze ukrainiec z którego masz polewe zostal(nie teraz ale ze 3-4 lata) wytransferowany do Anglii czy Niemiec.
Ostatnio edytowane przez killzone : 23.12.2008 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chlopie a pamietasz jak Angelo bronil w meczach PUEFA ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
najlepszym bramkarzem Wisły w ostatnich 15 latach był Artek Sarnat i przez kilka miesiecy Dolha.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Gancarczyk zostaje w Śląsku, a Ostrowski jeszcze rozważa oferte, ale chyba raczej zostaje w Śląsku . ^
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html PS: Jestem pewien, że obaj nie będą mieli tak udanej rundy jak poprzedniej i już mało kto będzie ich chciał. ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No ten to się u was tyle nagrał i natrenowa, że łooohooohoooo.
Był jeden Rumun, ale się zeszmacił.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 23.12.2008 o godz. 13:45.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gooro33
w sumie wy wiecie wiecej niz ja ale tak mi sie zdawalo ze byl dobrym bramkarzem a no i o Dolsze zapomniałem ale ile u Was bronil? pare miesiecy? Ja tak mysle ze problem tkwi w Waszym trenerze. Przeciez Pawełek byl solidnym bramkarzem(nawet pewnie lepszym niz Skaba) przed przyjsciem do Wisly i tu nagle takie klopsy wali prawie co mecz, pewnie gdyby trafil do Legii to by gral w reprezentacji a napewno bylby wyrozniajcym sie bramkarzem. Kriss zgadza sie, ale byl w Legii? byl, wiec o co biega. Tu nawet nie chodzi o to ze zostal wytrenowany przez Dowhania(bo pewnie mial pare zajec z nim) ale Legia umie znalezc bramkarza(z odpowiednim talentem i potencjalem) który przy odpowiednim treningu bedzie podsatwowym zawodnikiem i przedewszystkim pewnym punktem obrony. Czopens, jestem tego samego zdania. w sumie ja nie wiem czemu jest w ogole szum przy Gancarczyku? Co on takiego osiagnał? pobiegal troche wiecej na stadionie Lecha pare bramek strzelil i juz gwiazda ligi. Jeszcze ten komentarz ze transfer to tylko za granice, sory ale zgrywa takiego kozaka jakby zagral z 5-6 rund na stalym poziomie. zoabczymy na wiosne, mnostwo bylo takich jak on, wiekszosc gra teraz po 2-3 ligach i nikt juz o niech nie pamieta ![]()
Ostatnio edytowane przez killzone : 23.12.2008 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale o co się rozchodzi?
Gdzie ten ich Mucha ma odlecieć? A Skaba moim zdaniem jest zbyt "lotny", na skoki przez kozła by się nadał, ale chyba nie do bramki Legii. Ale to nie moje zmartwienie, a wręcz przeciwnie. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bo to chodzi o Kazimierskiego.
Ponoć Mariusz w prywatnych rozmowach na niego trochę narzeka, a na pewno mówi, że "pracował z lepszymi trenerami". Moim zdaniem najlepszym trenerem bramkarzy w ostatnich latach w Wiśle był ten olbrzym, co razem z Danem do nas przyszedł. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O naszych bramkarzach w Wiśle lepiej nie mówmy ![]() ![]()
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
eM.
Nikt nie wątpi w to, że Dowhań jest najlepszym fachmanem od bramkarzy w tym kraju. Akurat jego Legii zazdroszczę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bigi333
Hmm moze faktycznie troche sie zagalopowal z tym ze bedzie jednym z lepszych w Europie, i twierdze ze trzeba czasu na takie deklaracje. Fakt potencjal moze miec ale samym potencjalem sie nie lapie pilek. takze sam tez poczekam na to jak bedzie 1szym bramkarzem Legii. Co do Boruca, hmm mam troche inne zdanie niz ty(nawet nie z tego powodu ze jest symbolej dzisiejszej Legii) Wymieniasz Cecha i Van Der Saara. Fakt dla mnie oni sa wiecej niz dobrymi bramkarzami. Ale czy lepszymi niz Boruc? VDS napewno nie(jest w sumie na tym samym poziomie). Cecha, po tej kontuzji glowy tez juz nie worcil nigdy na stale do wielkiej formy jaka prezentowal podpisujac kontrakt z Chelsea. Napewno mankamentem Arcziego jest to ze puszcza babole, ale ja sie mu wcale nie dziwie. No jaka druzyne w szkocji on ma sie spinac... tylko na Rangersów. i z nimi dosyc korzytsnie wypda(pomijajac ostatni mecz) Chce zobaczyc go w Bayernie i jak tam sie bedzie prezentowal. Skoro sam Cesarz mowi ze lepszego bramkarza w tej chwili Bayern miec nie moze no to cos w tym jest ![]() Drugiej strony Boruc napewno rownac sie nie moze z Cassilasem czy Buffonem. Raczej bym go porownał do Valdesa z Barcelony Mysle ze badz co badz jest w czolowce bramkarzy Europy(Boruc, Valdes, Van Der Saar, Reina, Frey,Buffon, Cassilas, Cech), ale brakuje mu troche do tego zeby byc w tym elitarnym gronie 2-3 najlepszych bramkarz na Starym Kontynencie. ot takie moje zdanie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jakoś zawsze miałem wrażenie że Bayern to najlepszy możliwy klub dla Boruca. Nie wierzę w Polaka odgrywającego ważną rolę w takim np. Milanie. A Bayern jest wyjątkiem - to wielki klub a jednak myślę że Boruc sobie tam poradzi.
Dobra wróćmy do Ekstraklasy, nie wierzę w te "perełki" Lecha, już wiele razy to przerabiała Legia - Edson i Roger się sprawdzili, Elton już nie. Astiz się sprawdził, Tito, Descarga i Arruabarrena już nie. Oby Wisła nie popełniła tego błędu (Diaz i Marcelo się sprawdzili). Co za dużo to nie zdrowo. ![]()
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wczoraj albo przedwczoraj złośliwcy z Wyborczej pisali, że Kasperczak potrafi roztrwonić każde pieniądze na transfery. Jako przykład podali Szczota i kwotę 1,6 mln złotych (fakt, szokująca kwota).
A dzisiaj kolejne pogłoski o superhitach transferowych Górnika: Gorawskim, Strąku, nawet Cantoro. Jeśli się to potwierdzi, to Górnik wyda kupę kasy, a i tak z hukiem spadnie z ekstraklasy. A mit Henia Kasperczaka-wybitnego trenera się skończy. Ale w takie cuda jak Mauro Cantoro w Górniku to nie wierzę. Ten sam Kasperczak, co chciał go oddać do Tłoków Gorzyce - teraz widzi w Mauro zbawcę? To się kupy nie trzyma. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
Jeśli Cantoro rzeczywiście się obraził i dostał od Skorży ultimatum to przeprowadzka do Górnika byłaby całkiem racjonalna. Górnik wzmocniłby swoją drugą linię (coby nie powiedzieć o Mauro to jednak jakąś tam marką w tej naszej polskiej skopanej jest) w walce o utrzymanie. Cantoro z kolei: po pierwsze mógłby jeszcze pograć w Ekstraklasie, po drugie na pewno dostanie tam niemałe pieniądze (kto wie czy nie ostatni wysoki kontrakt w karierze). A jeśli chodzi o niechęć Białego Czarodzieja do Maura to cóż.. tylko krowa nie zmienia zdania jak to mówią. ![]()
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ale Cantoro u nas dostaje z 250 tys. €. I to jest suma gwarantowana, nie kontrakt motywacyjny.
Nie wiem, ile jest w stanie mu zaoferować Górnik - ale chyba nie aż tyle. Jedyne, co może Argentyńczyka zainteresować to długość kontraktu - jeśli będzie to 3-letnia umowa to może się skusić. ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pożyjemy zobaczymy... Ale mi też się wydaje że to trochę mało realne. A tak swoją drogą to jeśli chodzi o tego Górnika to jakoś nie sądzę, żeby się utrzymali w lidze... Co prawda jakieś tam przebłyski jesienią mieli i potrafili od czasu do czasu coś zagrać, ale co z tego jak ich skuteczność wołała o pomstę do nieba. Nie wydaje mi się żeby nagle na wiosnę dokonała się w obecnej drużynie Kasperczaka jakaś nagła metamorfoza i żeby nagle jego Górnik zaczął zbierać punkty. Jak dla mnie to Górnik to kandydat nr 1 do spadku na wiosnę - obok Cracovii. Tak więc coś mi mówi, że wiosenne derby na Reymonta mogą być ostatnimi przed przerwą związaną z pobytem Cracovii na niższych frontach.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
http://www.legia.net/wiadomosci,3214...zoziemska.html
Nie wiem, ile w tym spekulacji - ale ciekawe, czy Legia faktycznie byłaby skłonna zabiegać o Krzynówka... Moim zdaniem - z całym szacunkiem dla Jacka - to chyba już zbyt wysoka półka... Rok temu transfer Jacka Krzynówka do Wisły mógł być hitem. Ale rok czasu na ławie w Wolfsburgu zrobił swoje, a i zawodnik jest o cały rok starszy. Ja bym z pozyskania Krzynówka przez Wisłę się teraz nie cieszył, więc dziwię się entuzjazmowi warszawskich dziennikarzy. PS. tu jest więcej na ten temat, ciekawe że pozawarszawskie media w ogóle się tym nie zainteresowały, mimo sezonu ogórkowego http://www.legia.net/wiadomosci,3213...#37;F3wka.html
Ostatnio edytowane przez flamengista : 23.12.2008 o godz. 17:45.
![]()
|
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
Najlepszym był Jankowski - miał naprawdę ciekawe metody pracy i z tego co widziałem, bramkarze nie wałkowali tego samego przez wszystkie zajęcia. Przy nim dobrą formę osiągnął Dolha, Pawełek czy Przyrowski. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://mundial.wp.pl/kat,1019539,wid...l?ticaid=1731b
oohoo rodzi sie nowa potęga pilkarskiej Ekstraklasy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Zobaczymy jak Boruc sie bedzie prezentował w lepszej lidze, ale odnosze wrażenie że tam jeszzce podniesie swój poziom : )
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
flamengista napisał(a):
Wg niego, takie ploty pismakom z GW podrzucala nieprzechylna mu wowczas osoba z otoczenia Wisly (Praski ?) Powstaje dylemat komu tu wierzyc ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,w...l?ticaid=1731c
Napastnik ma olbrzymi szacunek dla umiejętności Pawła Brożka. Nie lubi jednak, kiedy snajpera Wisły stawia się na pierwszym miejscu, jemu samemu przyczepiając etykietę "tego drugiego". - Ja bym nie klasyfikował, że Brożek jest numerem jeden wśród ligowych polskich napastników, a Lewandowskiemu należy się druga lokata. Owszem, Paweł jest bardziej doświadczony, ale ... chyba podobnie jak ja najbardziej lubi grać w ustawieniu z dwoma wysuniętymi zawodnikami. Wolałbym więc, aby wszyscy mówili o czołowym duecie atakujących, bez podziału na role - mówi Robert Lewandowski. Chyba nam drugi Matusiak rośnie. Życzę Ci chłopie żebyś skończył tak jak on. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sodóweczka uderza do głowy. Kto by się spodziewał...
xDD ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
no i niby w czym jest do Matusiaka podobny? Mówi, że jest najlepszy,a Brożek może mu buty czyścić? Nie, mówi prawdę - dwóch najlepszych polskich napastników do Brożek i on. Poza tym w wywiadzie piszę, że "Uznałem jednak, że w pierwszej kolejności muszę pomyśleć o rozwoju, a nie o kasie". Chłop ma poukładane w głowie, nie można miec też pretensji do Bednarza/ zarządu, że do nas nie przyszedł.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|