The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2008, 16:21
A tamto widziałem, myslałem że któras stacja rozłoży rundę na czynniki pierwsze, te + - w canal+ to tak przy okazji, ale ciekawie sie Skorża wypowiedział. Nie rozumiem czemu prowadzący spytali o Ivanowskiego jak wiadomo było że to każdy ale nie on
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.12.2008, 11:07
chyba warszawiaczki mają jakieś kompleksy na punkcie naszego Błaszcza. Jeszcze się dobrze Futbol Cafe nie zaczęło a już zbiorowe marudzenie wszystkich płaczków w studio, że im Arturka skrzywdzili i mu tytułu Piłkarza Roku nie dali.

Myślałem, że lamentem w tamtym tygodniu jakoś załagodzili rozczarowanie, ale widać rana ciągle rozdrapana

Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.12.2008, 11:20
No bo mają rację. Boruc w perspektywie całego roku był bezapelacyjnie najlepszy w Polsce, Błaszcz również był mocny, ale Boruc wyjątkowo pokazał klasę.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 21.12.2008, 11:23
Szczególnie w meczach o stawkę - jego wystepy na Euro to był popis.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 21.12.2008, 11:25
Według kogo mają rację? Według Ciebie? OK, szanuję.
A według mnie Kuba bezapelacyjnie najlepszy. Mogę tak myśleć?

Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Stary 21.12.2008, 11:30
Mozesz, ale nie masz większych argumentów przemawiających stricte ZA Kubą, a PRZECIW Arturowi.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 21.12.2008, 11:40
Za Kubą : praktycznie w każdym meczu repry w którym grał on tworzył akcje i zagrożenie dla przeciwnika , w klubie co jest - każdy widzi.

Przeciw Borucowi - niektóre interwencje w ME owszem super, a niektóre to tylko odbicie piłki strzelonej przez przeciwnika w niego zamiast obok. Takie dnie konia to ma większość bramkarzy w naszej lidze jak z nami grają, jak nasze grajki strzelają prosto w nich.
A w klubie - każdy widzi

Mało?

Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Stary 21.12.2008, 11:45
Ehh - ty myślisz po swojemu, reszta po swojemu. Kończymy off top bo zaraz ostrzezenia polecą
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.12.2008, 11:53
harthausen, jestem ciekawy czy tak samo bys pisal jakby Balszczykowski trafil do Legii a nie do Wisly, i to z Legii przeszedl do BVB smiem twierdzic ze wtedy bys tez marudzil(ze Blaszczykowski a nie Brozek)
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.12.2008, 11:53
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Według kogo mają rację? Według Ciebie? OK, szanuję.
A według mnie Kuba bezapelacyjnie najlepszy. Mogę tak myśleć?
więc czemu piszesz, że 'warszawiaczki' mają kompleksy, skoro każdy może myśleć jak chce?

edit: szczególnie Borek i Kołtoń są pro legijni (bo to o to chyba chodzi, czemu nie legionista Boruc, tylko wiślak Błaszczykowski))
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 21.12.2008 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 21.12.2008, 11:55
^^ bo przedziwnym trafem dziś w studio sami warszawianie byli a płakali wszyscy

edytka: czytam gazety trójmiejskie i krakowskie, tam jakoś nad tym werdyktem się nie użalają, prasy z innych stron nie znam.

Cytat:
harthausen, jestem ciekawy czy tak samo bys pisal jakby Balszczykowski trafil do Legii a nie do Wisly, i to z Legii przeszedl do BVB smiem twierdzic ze wtedy bys tez marudzil(ze Blaszczykowski a nie Brozek)
ciekawe założenie co byłoby , gdyby, nieprawdziwe i niesprawdzalne, z tym bym nie wyskakiwał.
Przynależność klubowa nie ma dla mnie znaczenia, dla mnie Zieliński to jeden z najlepszych polskich obrońców jakich widziałem, a Brychcy w czołówce najlepszych polskich piłkarzy wszechczasów (Reyman, Kałuża, Wilimowski, Brychcy, Cieślik, Lubański i Boniek). A obaj to legioniści.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 21.12.2008 o godz. 12:06.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 21.12.2008, 12:01
Bo wszyscy w tym programie sa z Warszawy i kibicuja Legii ?
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.12.2008, 12:20
tak .
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 21.12.2008, 12:36
TTJ z tym Kołtoniem to ja nie sadze ze jest prolegijny, on bardziej sie slini w kierunku Lecha i Wichaniarka

Harthausen, ok ja tez wasze "legendy" szanuje, ale nazywajac warszawiaczki i kompleksy tylko za to ze maja inne zdanie niz Ty. Ja tez uwazam ze Boruc powienien zgarnac nagrode i co tez mam kompleks Blaszczykowskiego? bez przesady Nie chce sie rowniez w gdybania bawic ale Boruc by dostal nagrode to akurat Wasze krakowskie media tak samo by sie zachowywaly Nigdy nie bedzie tak ze kazdy bedzie popiral danego kandydata. srodowisko Legii nigdy nie poprze bylego pilkarza Wisly i vice versa
Ostatnio edytowane przez killzone : 21.12.2008 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 21.12.2008, 12:50
^^ ależ skąd. Masz własne zdanie tak jak każdy w tym kraju i nic mi do tego.
A pisanie "warszawiaczki" i "kompleksy" to tylko przyjęcie reguł z Waszych stronek, wszak wszystko, co od Was jest w dobrym tonie i ujmy piszącemu nie przynosi ( i tak jestem delikatny i włączam autocenzurę).
Napineczka przed Wigilią bo nudzi mi się bez ligi okrutnie.

Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.12.2008, 13:05
eM. napisał(a):Wyświetl post
Nigdy nie bedzie tak ze kazdy bedzie popiral danego kandydata. srodowisko Legii nigdy nie poprze bylego pilkarza Wisly i vice versa
No bo to Polska właśnie, kraj tolerancji oraz zacnych ekspertów piłkarskich, wyśmienitych i obiektywnych dziennikarzy sportowych, gdzie gnojenie kogoś za to, że nie pochodzi z okolicznej wioski, miasta, województwa nie ma prawa bytu.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 21.12.2008, 13:20
eye63 napisał(a):Wyświetl post

No bo to Polska właśnie, kraj tolerancji oraz zacnych ekspertów piłkarskich, wyśmienitych i obiektywnych dziennikarzy sportowych, gdzie gnojenie kogoś za to, że nie pochodzi z okolicznej wioski, miasta, województwa nie ma prawa bytu.

Ostro pojechałeś, ale co do sportu, piłki w szczególności to wydaje mi się całkiem odwrotnie. Kluby właśnie po to są, by ogniskowały solidarność plemienną, która, jak widać siedzi w naszych osobowościach głęboko.
Dziennikarzy pomijam, bo ci gadają tak, jak żąda ten co im płaci.

Lepiej, byśmy sobie pokibicowali naszej kochanej Wisełce ,aniżeli robili czystki etniczno-religijno-majątkowe z odcinaniem głów pokonanych wrogów i noszeniem ich na pikach.

A poza tym tylko Polski bym do tego worka nie wrzucał. Wystarczy sobie przypomnieć reakcję kibiców BVB po tym jak Schalke dostało wykop od naszych. Chłopy były pijane ze szczęścia, a przecież to kulturalny Zachód

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 21.12.2008, 13:36
@eye63

Nie mowmy ze takie scysje dzieja sie tylko i wylacznie w Polsce. Bedac w Hiszpanii podczas Euro 2008 i takze po ich triumfie stoleczne gazety spuszczaly sie w niepojety sposob nad madryckimi pilkarzami(Torres Cassilas czy tez Ramos) wspominajac rowniez o tych z Katalonii ale bylo widac ze bardziej niechetnie o nich pisaly. A ogladaja telewizje z Katalonii bylo to samo tylko ze w odwrotna strone

Tak jest bylo i bedzie i niewazne czy Polska czy Hiszpania czy Wlochy czy tez Anglia dla mnie to nic dziwnego
Powód: litrówka ;)
Ostatnio edytowane przez killzone : 21.12.2008 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2008, 19:44
Witam.
Przeglądając "branżowe" strony, natknąłem się na artykuł o popularności oglądania spotkań naszej Ekstraklasy.
Zaciekawił mnie w szczególności ranking 10, najpopularniejszych meczów ukazanych w C+:

Top 10 najpopularniejszych spotkań na antenie Canal+ Sport

-------------------- Spotkanie------- Godz.--- Data---------(r) AMR--- SHR %--- SHR %
LECH POZNAN - ODRA WODZISLAW----19:40----31-10-2008---146 777----1,03%-------1,03%
LECH POZNAN - LEGIA WARSZAWA-----16:30---05-10-2008----122 591----1,05%-------0,93%
LEGIA WARSZAWA - WISLA KRAKOW---16:29---26-10-2008----122 113----0,89%------1,32%
LECH POZNAN - POLONIA WARSZAWA--16:31---16-11-2008---121 048----0,84%------0,86%
WISLA KRAKOW - LECH POZNAN---------16:39---14-09-2008----108 526---0,95%------1,55%
GORNIK ZABRZE - WISLA KRAKOW-------14:15---05-10-2008----107 030---1,06%------1,32%
WISLA KRAKOW - ODRA WODZISLAW---19:40---05-12-2008----106 993---0,72%------1,13%
GORNIK ZABRZE - LEGIA WARSZAWA----16:44---31-08-2008----105 497---1,25%------1,63%
RUCH CHORZOW - LEGIA WARSZAWA----19:40--21-11-2008----101 434---0,69%------0,84%
ODRA WODZISLAW - WISLA KRAKOW----19:15--12-11-2008----98 895----0,65%------0,87%

O dziwo rekordową publikę miał mecz Lecha z Odrą, która chyba niespodziewanie pojawiła się
w tej dziesiątce aż 3-krotnie. Na uwagę zasługuje fakt, że najwiecej razy pojawiła się nasza Wisła
bo aż 5, na drugim miejscu ex-aequo Lech i Legia po 4. Gornik Z 2 razy i tylko raz Polonia W i az raz Ruch
.
Jednak niestety widać wyraźnie, jak potężną ( w naszym rynku) machiną stał się Lech gdyż na 5 pierwszych
miejsc aż 4-krotnie grał właśnie klub z Poznania.Chyba dochodzi nam kolejna potrzeba - zatrudnienie lepszych PR-owców..
.Ponieważ zdajemy sobie sprawę jak ważny jest wizerunek klubu nie tylko na target- widzów i czysty marketing,ale też ze
względu na potencjalnych zawodników, których możemy zatrudnić, bo ostatnio przegrywamy pojedynki niemal o każdego,
o którego walczymy z naszymi głównymi rywalami...
pełne źródło: http://www.wirtualnemedia.pl/article...straklasie.htm
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 22.12.2008 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2008, 20:02
Wg. mnie mecz Legia - Wisła byłby na pierwszym, zwróćmy uwagę, ze to ranking meczów w C+, a Legia - Wisła była również w TVP
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 22.12.2008, 20:09
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Wg. mnie mecz Legia - Wisła byłby na pierwszym, zwróćmy uwagę, ze to ranking meczów w C+, a Legia - Wisła była również w TVP
no ale jaki sens jest przytaczać fakt meczu w tv publicznej skoro zaprezentowała ona tylko dwa mecze...?
poza tym idąc Twoim argumentem dolicz sobie też mecz Lech - Legia z TVP to sam go obalisz...
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 22.12.2008, 20:27
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
no ale jaki sens jest przytaczać fakt meczu w tv publicznej skoro zaprezentowała ona tylko dwa mecze...?
poza tym idąc Twoim argumentem dolicz sobie też mecz Lech - Legia z TVP to sam go obalisz...
Wydaje mi się, że bardziej mu chodziło o to, iż TVP "podebrała" widzów C+ odnośnie tych dwu meczy, zatem ta statystyka nie pozwala w 100% na wnioski jakie Ty wyciągnąłeś. Jeśli on zastosuje Twój argument, żeby doliczył oba mecze, to skończy się to tym, że Odra W. wcale nie będzie na pierwszym miejscu, lecz na 3. A to chyba już pewna różnica prawda? Niemniej, dzięki za zestawienie.
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Ostro pojechałeś, ale co do sportu, piłki w szczególności to wydaje mi się całkiem odwrotnie. Kluby właśnie po to są, by ogniskowały solidarność plemienną, która, jak widać siedzi w naszych osobowościach głęboko.
Dziennikarzy pomijam, bo ci gadają tak, jak żąda ten co im płaci.

Lepiej, byśmy sobie pokibicowali naszej kochanej Wisełce ,aniżeli robili czystki etniczno-religijno-majątkowe z odcinaniem głów pokonanych wrogów i noszeniem ich na pikach.

A poza tym tylko Polski bym do tego worka nie wrzucał. Wystarczy sobie przypomnieć reakcję kibiców BVB po tym jak Schalke dostało wykop od naszych. Chłopy były pijane ze szczęścia, a przecież to kulturalny Zachód
W gruncie rzeczy najbardziej chodziło mi o dziennikarzy sportowych, bo tego ten temat dotyczy.
Ale skoro już poruszyłeś pośrednio związany wątek, to też się wypowiem.
Solidarność plemienna leży głęboko w naszej kulturze, sięga najstarszych korzeni - i zaobserwujesz ją wszędzie - czy to będzie grupka noszących komórki SE, czy ludzi zafascynowanych starymi samochodami, czy wreszcie grupka emo. Osobny temat, że kluby rzeczywiście ogniskują daleko szersze społeczności z tym, że my jako społeczność klubu Wisła Kraków, staramy się w idei klubu umieścić jakieś nadrzędne wartości. Nie przypadkiem wielbiony jest Henryk Reyman, a nie Tomasz Frankowski. Za jakie cechy, każdy z nas wie. Teraz jeśli te cechy przenieść na piłkę nożną - która jest walką, ale walką honorową (pomimo całych zjawisk korupcji, które przecież chcemy wyplewić). Walczymy o mistrzostwo, dominację w kraju - stąd zaogniają się relacje pomiędzy nami i innymi miastami np. Warszawą. Ale w tym wszystkim chyba chodzi o to, żeby robić to na kanwie uczciwości i popularyzowania własnych nadrzędnych idei, popychania wózka z napisem Wisła (czy też przykładowo Legia) na sam szczyt, a nie na siedzeniu na tym szczycie i rzucaniu innym kamyków pod nogi (vide dziennikarze sympatyzujący z jakimś klubem i deprecjonujący osiągnięcia innego). Stąd wnioskuję, że z kolei każdy dziennikarz sportowy za swój najważniejszy obowiązek, choćby był fanem Legii, Wisły, Lecha itd., ma przyjąć obiektywizm.

Na razie nie ruszam tematu jak to wygląda w innych krajach, ale jestem zdania, że jednak gdzie indziej to zjawisko rzadsze niż u nas. Interesuje mnie przede wszystkim nasz kraj i uważam, że cały czas mamy toczącego nas raka i nie robimy zbyt wiele, aby się go pozbyć.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 22.12.2008 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 22.12.2008, 20:52
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że bardziej mu chodziło o to, iż TVP "podebrała" widzów C+ odnośnie tych dwu meczy, zatem ta statystyka nie pozwala w 100% na wnioski jakie Ty wyciągnąłeś. Jeśli on zastosuje Twój argument, żeby doliczył oba mecze, to skończy się to tym, że Odra W. wcale nie będzie na pierwszym miejscu, lecz na 3. A to chyba już pewna różnica prawda? Niemniej, dzięki za zestawienie.
Badając coś obiektywnie trzeba wziąc pod uwagę ranking, który pokazuje wszystkie alternatywy ( chodzi mi o wszystkie mecze w c+ puszczane). Racja, że ma to wpływ jakiś tam, że te dwa mecze były w tvp i w związku z tym wpłynęło to na zmiejszenie publicznosc ich w ramach c+. Chcialem jednak zwrócić głównie uwagę na Lecha a nei na 1. miejsce Odry . Potrzebujemy zmian. Przez lata byliśmy najbardziej profesjonalnie zarządzanym i najbardziej " zachodnim" klubem w Polsce. Budowaliśmy to przez wiele lat. Nagle pojawił się Lech i w 1,5 -2,5 lat zdecydowanie nas przegonił medialnością, mimo iż faktyczny sukces sportowy odnieśli dopiero niedawno, a tak zawsze w tej dziedzinie byli rozczarowaniem ( w ciagu tych kilku lat pod haslem: "idziemy na majstra"). Myślę, że powinniśmy zwrócić na to baczną uwagę i sie skoncentrować na zaradzeniu temu, bo jak już napisałem wyżej cieżko bedzie o rozwój przy tak biernej finansowo polityce klubu...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.12.2008, 12:20
Ze stacji sportowych największą oglądalność ma Polsat Sport,więc to też o czymś świadczy. A ligowej piłki nie ma on prawie wcale, z wyjątkiem PE,ale kto to ogląda. A oglądalność PS wypada na poziomie oszołamiających 1 procenta, więc o czym tutaj dyskutujecie W Polsce, Sport jest najgorszym celem inwestycyjnym. Tylko tworzy koszty,nic więcej. Gdyby spojrzeć na strukturę Polsatu Cyfrowego, to zauwazyć można ,że gdyby nie dochodowość innych kanałów,kasa z GPW mimo wszytko,to Polska Sport nie miałbny prawa bytu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Quicker
Member

Od: 11.2008

Stary 27.12.2008, 20:02
mic napisał(a):Wyświetl post
Bo wszyscy w tym programie sa z Warszawy i kibicuja Legii ?
Dziwne czemu nie Polonii.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.12.2008, 20:08
gdzies juz byly te stat. Legia-Wisła 2,4mln na tvp
Lech-Legia 2,0 mln
;-)

a tak poza tym przy badaniu stat. z C+ trezba wziac pod uwagę miesiąc, porę rozgrywania meczu, dzień tygodnia oraz oferty innych programów, bo to że Odra jest tam 3 razy to jest co najmniej dziwne
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.12.2008, 18:42
odnośnie tej Odry- może poprostu kibice chcieli zobaczyć wpadke faworytów.

nie wiem jak jest w Krakowie z Wisłą, ale w okolicach Warszawy w wielu centrach handlowych są takie punkty kibica, w których można kupiuć koszuklki, prasę, odziez Legii i chyba bilety. Cały czas na monitorze pokazywane są jakieś urywki meczów Legii i zdjęcia nowego stadionu. Jest coś takiego z Wisłą w Krakowi?
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
Quicker
Member

Od: 11.2008

Stary 28.12.2008, 20:41
Nie, bo warszawiczki są "skubane". Wyjedli Polonię, i wszędzie ta ich Legła.
A my jesteśmy "normalni".
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 31.12.2008, 00:10
Ja oglądam tylko Canal + jesli chodzi o Ekstraklasę, reszta to syf i wodorosty, zero profesjonalizmu, aż szkoda że tak wiele osób nie ma dostepu do Canalu +, tam jak już coś robią, to robią to sprawnie i profesjonalnie, jak na zachodzie, a te wszystkie TVN i TVP to o kant dupy roztrzaskać. I jeszcze ci denni komentatorzy...
Odpowiedz cytując
Lanx
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.01.2009, 21:40
Zgadzam sie z kolega wyzej!! Canal potrafi stworzyc fantastyczna atmosfere, genialni komentatorzy, wywiady, zawsze duz zartow, porownan, statystyk, urywkow z meczy. Bardzo podoba mi sie praca Canal+. Praktycznie tylko dla nich zalozylem sobie ten dekoder

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów