The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2008, 22:54
nie przesadzajmy
ja mysle ze wycinaja dla łatwosci prac budowlanych a w szczegolnosci dla drog dojscia do trybuny dla kibicow
dzis przygladalem sie wycinaniu drzew przy sektorze E i jakis facet mowil ze tam beda boiska treningowe w co watpie
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.12.2008, 08:58
Bronowianin: zapewniać mnie nie musisz, cały czas kwestia nie jest w tym czy się da, a w tym za ile.
Na pewno ktoś w klubie powinien postarać się o taką kalkulację. A jeśli ją już zdobył, to żeby ją podał do publicznej wiadomości. Sądzę, jednak, że tej kalkulacji nie ma z tego prostego powodu, że trzeba było czekać na uprawomocnienie się wyników ostatniego przetargu, dopiero w tym momencie jest z kim o niej rozmawiać. Trzeba się jednak liczyć się z tym, że kwota wynikająca z takiej kalkulacji może być zbyt duża, by znaleźć źródła jej finansowania.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.12.2008, 11:17
picasso napisał(a):Wyświetl post
no to zaraz tutaj greenpeace zjedzie i na 15 lat budowa będzie wstrzymana...
Przyjdą ekoterroryści i będą się domagać przesadzenia drzew zamiast zabójczej wycinki
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.12.2008, 13:51
Wycinka drzew była przewidziana już wcześniej i jej część wykonano już kilka miesięcy temu, jeszcze przed wyburzeniem starej konstrukcji trybuny C. Myślę, że scenariusz z niezapowiedzianą wizytą ekologów się nie ziści bo każdy szczegół prac był znany już od dawna i wszystko zostało już dograne na szczęście Przetarg na wykonawcę nowej trybuny wschodniej został już rozstrzygnięty i teraz możemy tylko czekać aż na teren budowy sektora C wjadą koparki i inne maszyny budowlane, a potem przychodząc co mecz na R 22 będziemy oprócz oglądania tego jak nasi piłkarze kroczą po kolejny mistrzowski tytuł, patrzeć na postępy prac budowlanych No po prostu czeka nas bardzo miła wiosna... Patrzeć jak mury nowoczesnej trybuny wschodniej stadionu im. H. Reymana pną się do góry to po prostu bezcenna rzecz
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.12.2008, 14:30
Niech się mury pną do góry!
Jeszcze czekam tylko na decyzję, że na wiosnę zostajemy na R22 i więcej (Biało)Gwiazdkowych prezentów nie potrzebuję.
Byle do wiosny!

Co dalej z terenami Wisły Kraków?(materiał TVP Kraków) http://ww6.tvp.pl/View?Cat=8979&id=847227

i rozwiązanie sprawy(?) http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357..._w_radzie.html
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 19.12.2008 o godz. 00:36.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.12.2008, 10:31
Piłkarski teatr „Białej Gwiazdy”

Piętrowe trybuny, loża prezydencka, przestronne pomieszczenia dla VIP-ów, setki miejsc dla dziennikarzy, klubowe muzeum oraz pełne zaplecze gastronomiczne i konferencyjne będą znajdować się na stadionie Wisły Kraków. W styczniu na miejskim obiekcie przy ul. Reymonta ma ruszyć budowa nowej trybuny wschodniej, a niedługo później zachodniej.

- Stadion został zaprojektowany tak, aby spełniał wymogi polskiej ekstraklasy oraz Euro 2012. W sumie będzie na nim ponad 33 tysiące miejsc - informuje Wojciech Obtułowicz, projektant wiślackiego obiektu.

Do tej pory wykonano na nim dwie trybuny za bramkami i pawilon dla mediów. Do połowy 2010 r. mają powstać dwie piętrowe trybuny wzdłuż boiska oraz zostaną wypełnione łuki stadionu. Będzie można na nim oglądać mecze w komfortowych warunkach. Najważniejszym miejscem na stadionie będzie loża prezydencka o powierzchni 250 m kw. Do tego między piętrami trybun powstaną 33 loże, każda o powierzchni 35 m kw. Będzie można w nich zasiąść w fotelach obitych skórą. Do lóż, przeszklonych od strony boiska, poprowadzą osobne wejścia. Do tego na stadionie wyznaczono miejsca dla super-VIP-ów (477 na mecze ligowe oraz 457 na Euro 2012) i VIP-ów (1638 na mecze ligowe oraz Euro 2012). Zaplanowano także 128 miejsc dla osób niepełnosprawnych.

Miasto niedawno wyłoniło wykonawcę trybuny wschodniej od strony parku Jordana. Pomieści ona 12 831 widzów, którzy będą mogli zasiąść na dwóch piętrach. Niższe będzie zawierać 18 rzędów krzeseł, wyższe - 24.

- Planuje się, że krzesła będą składane. Chcieliśmy, aby wszystkie rozwiązania jak najbardziej oddawały atmosferę teatru - przyznaje Wojciech Obtułowicz.

Na trybunę wschodnią kibice mają wchodzić przez kołowroty od strony ul. Reymana. Pod trybuną znajdą się pomieszczenia rozlokowane na kilku kondygnacjach. Na dolnych mają się znaleźć punkty gastronomiczne i sanitariaty. Jedno z pięter zostanie zarezerwowane dla lóż. Będzie również przestrzeń na pomieszczenia biurowe i sale konferencyjne. Pod dachem wyznaczono balkony, z których mogą korzystać ekipy telewizyjne.

Podobnie ma wyglądać przeciwległa trybuna zachodnia. Na niej znajdą się miejsca dla przedstawicieli mediów: komentatorów radia i telewizji (120 miejsc na mecze ligowe i 210 na Euro 2012) oraz dla prasy (112 stołów i 210 krzeseł na ligę oraz 301 stołów i 238 krzeseł na Euro 2012). Pod trybuną zachodnią zaprojektowano dwie szatnie dla piłkarzy ze wspólnym wejściem na boisko.

Pod jedną z trybun ma zostać również wydzielona przestrzeń na muzeum Wisły. - Dobrym do tego miejscem byłyby pomieszczenia pod trybuną północną od strony ul. Reymonta - uważa Wojciech Obtułowicz.

Wszystkie miejsca na stadionie będą zadaszone. Wysokość trybun do dachu ma wynosić około 35 metrów. Na dachu zostaną zamontowane stalowe wysięgniki, na których będzie umieszczone oświetlenie.

Docelowo stadion ma mieć 33 594 miejsc (Euro 2012 - 33 221). Biorąc pod uwagę, że część z nich nie będzie wykorzystana ze względu na konieczność wytyczenia sektorów buforowych między kibicami, podczas meczów ligowych na sektorach będzie mogło zasiąść 32 883 widzów, a na meczach Euro 2012 - 31 917.

Zgodnie z harmonogramem trybuna wschodnia na zostać oddana do użytku za rok, a trybuna zachodnia w połowie 2010 r. Dokończenie budowy stadionu Wisły pochłonie jeszcze ponad 320 mln zł. Miasto może liczyć na dofinansowane z budżetu państwa w wysokości 80 mln 400 tys. zł, a resztę musi wygospodarować z własnych środków.

(TYM)

http://www.krakow.pl/prasowka/?art_id=8410
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.12.2008, 14:58
Matko jedyna, co to za debilizm budować trybuny z miejscami a później część z nich zrobić martwymi , bo będą puste jako sektory buforowe.

To nie można zbudować trybuny gości zabezpieczonej / odgrodzonej/ oddalonej od innych miejsc by było bezpiecznie? Ciężko coś takiego zaprojektować i wykonać
Szlag mnie trafia za każdym razem gdy widzę sektor na trybunie od Błoń pusty w czasie meczu.
I to ma cały czas tak być?

Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 19.12.2008, 15:13
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Matko jedyna, co to za debilizm budować trybuny z miejscami a później część z nich zrobić martwymi , bo będą puste jako sektory buforowe.

To nie można zbudować trybuny gości zabezpieczonej / odgrodzonej/ oddalonej od innych miejsc by było bezpiecznie? Ciężko coś takiego zaprojektować i wykonać
Szlag mnie trafia za każdym razem gdy widzę sektor na trybunie od Błoń pusty w czasie meczu.
I to ma cały czas tak być?
Myślę, że zostanie to po zakończeniu prac na naszym stadionie jakoś rozsądnie rozwiązane. Poza tym takie "sektory buforowe" jeżeli będą tworzone, to tylko na niektórych meczach, tych tzw. podwyższonego ryzyka. Poza tym ja bym się tym zbyt nie przejmował, bo te miejsca raczej nie będą się marnować, bo mimo tego że jestem optymistą, to coś nie wydaje mi się jednak żebyśmy co mecz zapełniali stadion, osiągając wysoką frekwencję. Będzie w ciągu roku na pewno kilka takich spotkań na których nasz obiekt wypełni się po brzegi, jednak jeśli chodzi o pozostałe mecze, to mam poważne obawy co do tego jak z tą frekwencją będzie... Ta jak już wiele razy o tym mówiono, sporo będzie w tej materii zależeć od cen biletów. Jeśli klub pokieruje się rozsądkiem i zdecyduje się na sprzedaż tanich wejściówek i różnego rodzaju zniżki/promocje to jest szansa, że na trybunach częściej będzie nawet i komplet widzów.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.12.2008, 18:45
Panowie - ten artykuł ma mnóstwo błędów. Nie przejmujcie się nim.
1. Pan Tymczak jak widzę, pojemność brutto i netto stadionu sprowadza do tworzenia "sektorów buforowych" - jest to oczywistą nieprawdą.
2. Pan Architekt sam jak widzę nie wie gdzie zaprojektował muzeum i sklep klubowy.
3. Zamieszanie z ilością miejsc VIP/VVIP.
Zasadniczo dziennik polski chciał coś napisać ale nie udało mu się do końca...a szkoda.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.12.2008, 18:56
Wiosną zagrają jednak u siebie

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._u_siebie.html
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.12.2008, 11:15
Wygląda na to że wiosną zostajemy na R22. Ciekawi mnie tylko jak rozwiążą sprawę z wykonawcą który w styczniu wygra przetarg na trybunę zachodnią. Chyba teraz najlepiej byłoby żeby był to Polimeks A jeśli będzie to ktoś inny to może zamiast za trybunę to wezmą się na początku za budowe parkingu od strony Reymonta. Wtedy problem będzie rozwiązany.
Odpowiedz cytując
www.wisla--krakow.cba.pl
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 22.12.2008, 18:53
Jeśli Wisła mogłaby rozgrywać runde wiosenną na R22 to było by bardzo dobrze,zarówno dla kibiców jak i samych piłkarzy. Bo jak mówią "wszędzie dobrze ale w domu najlepiej"
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.12.2008, 21:20
www.wisla--krakow.cba.pl napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Wisła mogłaby rozgrywać runde wiosenną na R22 to było by bardzo dobrze,zarówno dla kibiców jak i samych piłkarzy. Bo jak mówią "wszędzie dobrze ale w domu najlepiej"
Jesteś niesamowity ! Jak na to wpadłeś ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Pchela
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 22.12.2008, 22:06
www.wisla--krakow.cba.pl napisał(a):Wyświetl post
Dajcie mu za to Nobla
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 22.12.2008, 22:09
Już dostał. Zobacz jego podpis pod nick'em.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.12.2008, 01:42
Nobla Z Wykryknikiem
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 24.12.2008, 00:21. Coraz bliżej pozostania przy Reymonta
http://www.wislasoccer.com/news_item_10230.htm

Coraz bardziej prawdopodobnie jest to, że zostaniemy wiosną na Reymonta! Nadal jednak nie wiemy, gdzie Wisła zagrałaby po zakończeniu tego sezonu. Ostatnio w grę wchodzą już tylko i wyłącznie: stadion Hutnika, Jaworzno i Sosnowiec. Jednak każda z tych trzech opcji jest tak na prawdę w większym bądź mniejszym stopniu szkodliwa pod wieloma względami dla naszego klubu. Dlatego jeśli w rundzie wiosennej zostaniemy ostatecznie na R 22 to zróbmy wszystko aby stworzyć na trybunach wspaniałą atmosferę! Ja osobiście wierzę, że szczęście nam dopisze i zostaniemy na stadionie im. H. Reymana dłużej niż tylko do końca tego sezonu.

Weźmy sobie do serca ten ostatni akapit tego artykułu. Bo od naszej postawy wiosną wiele może zależeć. Musimy zrobić wszystko co tylko się da, aby nie dopuścić do tego żeby Wisła tułała się po jakichś innych boiskach i abyśmy mimo wszystko zostali na Reymonta!
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.12.2008, 10:34
Wszystkim wypowiadajacym się w tym temacie, niezależnie od wiedzy i poziomu......WESOŁYCH ŚWIĄT!
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 24.12.2008, 15:39
Ja również przyłączam się do świątecznych życzeń Wszystkim wypowiadającym się w moim ulubionym temacie życzę wesołych Świąt, szczęśliwego Nowego Roku - a w nim przede wszystkim szybkich postępów w pracach budowlanych na naszym stadionie! Obyśmy na przyszłe święta mogli już podziwiać ukończoną nową trybunę wschodnią Pozdrawiam!
Odpowiedz cytując
PrzemyślABG
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.12.2008, 15:42
wschodnią hoho, raczej zachodnią Wesołych i szczęśliwego nowego Roku !
Krakowska Wisła !
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 24.12.2008, 15:51
PrzemyślABG napisał(a):Wyświetl post
wschodnią hoho, raczej zachodnią Wesołych i szczęśliwego nowego Roku !
No gdyby prace nieoczekiwanie nabrały takiego nieziemsko szybkiego tempa i ukończono z takim wyprzedzeniem również trybunę zachodnią to nie miałbym nic przeciwko Nie oczekujmy jednak od losu aż tak wiele... Mnie osobiście zadowoli w przyszłym roku terminowe oddanie do użytku trybuny wschodniej - czyli koniec roku 2009. Jeżeli tak się stanie to będę pod wrażeniem:] Wystarczy że poszczególne etapy modernizacji naszego stadionu będą realizowane bez znaczniejszych opóźnieńto już będzie to duży sukces i ja osobiście będę zadowolony! Wszak pamiętajmy, że żyjemy w Polsce...
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.12.2008, 16:26
Jeśli trybuna wschodnia ma być oddana do końca 2009 roku, to czemu Wilczek mówi o graniu na Hutniku przez cały sezon 09/10 ? Chyba, że mi sie coś pokręciło, ale wydaje mi się, że słyszałem o planach gry na SS przez rok, lub (o zgrozo!) przez 1,5 roku.
Odpowiedz cytując
gabrys_ABG
Member

Od: 08.2006

Stary 24.12.2008, 18:40
Charlie_ napisał(a):Wyświetl post
Jeśli trybuna wschodnia ma być oddana do końca 2009 roku, to czemu Wilczek mówi o graniu na Hutniku przez cały sezon 09/10 ? Chyba, że mi sie coś pokręciło, ale wydaje mi się, że słyszałem o planach gry na SS przez rok, lub (o zgrozo!) przez 1,5 roku.
nie jestem w temacie ale chyba coś z murawą bendą robić, ale czy aż tak długo ... tu wszystko możliwe,
bo narożniki to chyba później mają robić ?
Odpowiedz cytując
Quicker
Member

Od: 11.2008

Stary 24.12.2008, 19:50
Pchela napisał(a):Wyświetl post
Dajcie mu za to Nobla
Z czego się nabijacie? Chłopak wyraził swoje zdanie, i tyle. A tu mądry się znalazł. Komentować mi tu będzie. Żeby kibice się tak nabijali sami z siebie...
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 24.12.2008, 20:21
Charlie_ napisał(a):Wyświetl post
Pamiętaj że oddanie trybuny wschodniej do użytku w końcu 2009 roku jest przewidziane w harmonogramie prac, w którym było już tyle drastycznych poślizgów, że nikt chyba nie wierzy w to że nową, dwupoziomową trybunę C na blisko 13 tys. miejsc można zbudować w rok - jeśli mniejsze trybuny za bramkami budowano znacznie dłużej. Podczas zeszłotygodniowego spotkania z kibicami prezes Wilczek powiedział, że według niego będziemy zmuszeni grać poza R 22 dłużej niż oficjalnie się zapowiada. Zakończenie przebudowy w połowie 2010 roku to bardzo optymistyczny wariant, jednak tak na prawdę nierealny. Wisła miałaby według tych pojawiających się informacji wrócić na swój stadion w połowie 2010 roku, czyli już po ostatecznym zakończeniu przebudowy. To wygodne dla miasta i firmy realizującej inwestycję, bo nie musi zabezpieczać terenu budowy, bo na stadionie nie byłyby rozgrywane mecze. Wszystko fajnie, tyle tylko że wszyscy wiemy że w rzeczywistości budowa stadionu Wisły potrwa znacznie dłużej niż do połowy 2010 roku. Dodatkowym utrudnieniem byłoby też to, że oprócz budowy samych trybun C oraz A i B budowane będą parkingi wokół stadionu. Konkretnie mają się one znajdować m. in. na tyłach trybun D i E. To zaś sprawia kolejne problemy m. in. z zabezpieczeniem i wręcz wytyczeniem tymczasowych dróg dojścia do tych sektorów. Dokładając wszelkich starań można by grać mimo tych wszystkich przeszkód na R 22 bez konieczności tymczasowej przeprowadzki. Tak jak już jednak mówiłem, trzeba by wykonać kilka prac przystosowawczych i zabezpieczających teren budowy, które umożliwiłyby rozgrywanie spotkań przez Białą Gwiazdę na jej własnym stadionie, w czasie gdy ten będzie wchodził w ostateczną fazę przebudowy. Należałoby m. in. zainstalować tymczasowe sztuczne oświetlenie, bo jak wiadomo dotychczasowe maszty będą demontowane. Na ostatnim spotkaniu z kibicami prezes Wilczek powiedział, że orientował się co do kosztów takiego oświetlenia. Powiedział, że kosztowałoby to ok. 1,5 mln zł. Z tego co prezes mówił jednak podczas wspomnianego spotkania na temat tego gdzie ewentualnie będziemy grać w najbliższej przyszłości wynika, że władzom klubu tak na prawdę zależy tylko i wyłącznie na czynnikach ekonomicznych w tej kwestii. Klub wybierze po prostu ten stadion , który będzie najtańszy... A że granie na Reymonta wiązałoby się z kosztami i wykonaniem pewnych prac, niestety raczej nie będzie wersją do której włodarze naszego klubu będą się przychylać za wszelką cenę. Problemem jest też przede wszystkim to, że stadion jest własnością miasta i to od miasta wiele będzie w tej całej sprawie zależało. Co do obniżania murawy to tak na prawdę nie musiałoby ono być żadną przeszkodą... Wystarczyłoby tylko dokonać tego etapu prac po prostu w przerwie między rozgrywkami. Ja osobiście mimo tego wszystkiego ciągle jednak wierzę, że szczęśliwy zbieg okoliczności sprawi, że nie będziemy zmuszeni do żadnej tymczasowej przeprowadzki i zostaniemy cały czas na R 22! I tego przede wszystkim życzę wszystkim na Nowy Rok Bo jestem pewien, że jeśli zostaniemy na stadionie im. H. Reymana to Wisła zdoła zdobyć mistrzowski tytuł, a atmosfera na trybunach temu dopomoże!
Odpowiedz cytując
kisiel92
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.12.2008, 12:03
Mógłby ktoś na PW napisać mi jak nachylone są trybuny E i D oraz jak będą nachylone C i A
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 28.12.2008, 12:49
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
... Tak jak już jednak mówiłem, trzeba by wykonać kilka prac przystosowawczych i zabezpieczających teren budowy, które umożliwiłyby rozgrywanie spotkań przez Białą Gwiazdę na jej własnym stadionie, w czasie gdy ten będzie wchodził w ostateczną fazę przebudowy. Należałoby m. in. zainstalować tymczasowe sztuczne oświetlenie, bo jak wiadomo dotychczasowe maszty będą demontowane. Na ostatnim spotkaniu z kibicami prezes Wilczek powiedział, że orientował się co do kosztów takiego oświetlenia. Powiedział, że kosztowałoby to ok. 1,5 mln zł. Z tego co prezes mówił jednak podczas wspomnianego spotkania na temat tego gdzie ewentualnie będziemy grać w najbliższej przyszłości wynika, że władzom klubu tak na prawdę zależy tylko i wyłącznie na czynnikach ekonomicznych w tej kwestii. Klub wybierze po prostu ten stadion , który będzie najtańszy... A że granie na Reymonta wiązałoby się z kosztami i wykonaniem pewnych prac, niestety raczej nie będzie wersją do której włodarze naszego klubu będą się przychylać za wszelką cenę...
Jeśli te 1,5 mln byłoby języczkiem u wagi to będzie to po raz kolejny tylko wskazywać na bezradność władz Wisły i niemożność podjęcie jakiejkolwiek decyzji finansowej poza wyborem wody mineralnej i rodzaju papieru do d... Przecież pojemność na Hutniku ma wynosić max 6000 - i to jeśli miasto wykona pełną modernizację trybun, co jest baaardzo wątpliwe. Pojemność D i E to ponad 10000 (gości nie będziemy przyjmować na czas przebudowy na pewno) - różnica na jednym meczu to co najmniej 150tys. zł przychodów z biletów, a należy domniemać, że przy ograniczonej podaży bilety będą droższe niż 40 zł. Dodatkowo za wynajem cudzego boiska trzeba płacić co najmniej kilkadziesiąt tysięcy za mecz. Nawet nie analizując aspektu kibicowskiego to te 1,5 mln to w ogóle nie powinno być żadną przeszkodą. Jedynym problemem może być wykonawca i jego napięty harmonogram.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 28.12.2008, 14:17
Orientuje się ktoś czy podpisali już umowę z Polimeksem Chyba procedura jest taka że może to nastąpić po 10 dniach od ogłoszenia wyników przetargu, choć teraz są na pewno jakieś opóźnienia z powodu świąt.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 30.12.2008, 07:43
Budimex złożył protest. Można o tym przeczytać na 90minut.pl
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 30.12.2008, 10:17
Cytat:
Protest może opóźnić budowę stadionu Wisły

Dziennik Polski, mh /08:03
Oprotestowanie przetargu spowodowało, że nie uda się miastu podpisać w tym roku umowy na budowę trybuny wschodniej na stadionie Wisły oraz wyburzenie trybuny zachodniej, co pozwoliłoby na rozpoczęcie prac zaraz na początku nowego roku.
- Jeden z uczestników przetargu firma Budimex Dromex S.A. złożyła 23 grudnia protest, co do jego rozstrzygnięcia. Po przeanalizowaniu zasadności protestu będzie można określić, jaki może mieć on wpływ na opóźnienie prac - informuje Michał Pyclik z krakowskiego Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu, jednostki pełniącej rolę inwestora zastępczego.

Więcej w "Dzienniku Polskim"
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów