|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na ch... im kolejny ofensywny pomocnik?
Tak żeby dopiec Wiśle?Swoją drogą niedawno widziałem na N-Sporcie jakis wywiad z Trzeciakiem, gdzie mowil ze nie planują transferow DO klubu... Ekhm... ocb? ![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pewnie w miejsce Rogera ktrory pewnie latem odejdzie
Skupią wszystkich OP czyli 3 najlepszych kiedyś w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Trzeciak mowil ze nie mamy pienidzy na transfery. a wiadomo ze Akurat Gargamel za darmo by przyszedł po seoznie, najprawdopodobniej w miejsce Rogera
wiec IMO idealna sytuacja ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
o to teraz mi sie cisnienie podniosło! Wiarygodnie brzmi ten news, skoro nawet konkretne kwoty padają. Nie zdziwiłbym sie gdyby wybrał Legie. Prasa wiadomo bruździ i pisze głupoty...ale czasem coś wywęszą. Jeszcze jakis czas temu było ze Gargule najbllizej do Wisły, pozniej ze jest blisko, ale są tez inne oferty. Nasz problem polega jednak na bardzo duzym poszanowaniu pieniędzy. Moznaby porownac do sytuacji z przetargiem na nową trybunę. Poszło o kilka baniek i zawazyło to na rozpisaniu kolejnego.Ma to i swoje dobre strony ale zawsze wywiołuje konsekwencje. czy to strata czasu i opoznienia w inwestycji czy utrata na rynku transferowym dobrego pilkarza. Wisła nie może przespać tego okienka. Uwazam ze Garguła jest kluczowym zawodnikiem, ktory powinien zasilić pierwszy skład druzyny. I tak juz nawet nie cieszą mnie te zapewnienia ze niby sa prowadzone rozmowy z jakimis zawodnikami. A co do nich to podejrzewam ze są to grajki z Ameryki Łacińskiej....pozyjemy zobaczymy...
Sie podenerwowałem przed snem:/ ![]()
What's new?
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
Legia NIE chce kupić kolejnego ofensywnego pomocnika(bo po co?), ale nie może dopuścić do tego, by Wisła miała go tanim kosztem. Pewnie nawet ofertę GKSowi złoży, lukratywną ofertę zapewne. Jest jeszcze druga oferta - Roger odchodzi, Gargułą przychodzi - stąd możliwość dużej kwoty na start dla Łukasza. Z moich informacji wynika, że Łukasz woli Wisłę od Legi, ale niestety, bardzo lubi również pieniądze. Zresztą, mało kto wie, że Iwański zanim trafił do Legii, sam(a może raczej, bardziej jego ojciec) chciał trafić do Wisły i czekał na ofertę, która okazała się niewystarczająca dla władz ZL... No ale teraz identyfikuje się z Warszawą i jest fajny. Btw. Ciekawe ile płaczliwych ataków pokemonów dziś będzie "beee, mamo, Guła do Legii, beee". ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wiem, że to nie jest temat o Legii, ale.. Skoro tyle tu wątpliwości po co Legii Garguła, to:
1) Odszedł Vuković, przyszedł Jarzębowski, który ostatni rok grał na prawej obronie. Czyli Jarza defensorem, a środek Iwański-Garguła-Roger, gdzie dwaj pierwsi potrafią też nieźle bronić. 2) Odszedł Edson, Garguła w Bełchatowie od zawsze jest fałszywym lewym pomocnikiem. Mogą grać coś w stylu Lecha z wiosny i początku tej rundy- bez lewego skrzydłowego. Czyli środek Jarza-Iwański-Roger a po bokach Garguła i Radović. 3) Ciągle się mówi o odejściu Rogera, czyli zamiana jeden do jednego, zespół nie traci, ani nie zyskuje na wartości. Tylko kasa do przodu. Także argumenty, że robią nam to na złość albo celowo osłabiają konkurencję, są po prostu śmieszne. Dobrych graczy nigdy za mało. A swoją drogą porównajcie potencjał ofensywny środka z wariantu 1, z naszym, Mauro i Sobolem. ![]()
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A nawet jesli by nam robili na zlosc(co samo w sobie jest wd. mnie absurdalne) - to jest to ich pieprzone prawo.
Ja tylko jednego chce - niech ta cala sprawa Garguly rozwiąże sie jak najszybciej, a czy bedzie gnil w Belchatowie , czy skusi sie na Warszawe, to juz na prawde mniej mnie obchodzi. Swiat na Gargule sie nie konczy a wrecz odwrotnie. Fajnie by bylo gdyby w klubie pojawil sie pieniadz i ten pieniadz zostal spozytkowany madrze i w miare szybko.A czy to bedzie Gargula czy ktos inny to juz trzeba pozostawic tym ktorzy decyduja o tym. Zdecydowanie nic na sile. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Z ciekawosci zapytam - skąd redakcja legia.net wie jaką ofertę otrzymał Garguła z Wisły? Nie wiem czy to prawda, ale z całą pewnoscią taka licytacja i mieszanie gosciowi w głowie mija się z celem. Zwłaszcza, że to nie jest decyzja, którą można podjąć pod wpływem chwili a rozrzutny Miro dał Gargule deadline do niedzieli. Powodzenia.![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Legia.net należy do Kucharskiego, który jest dobrym kumplem Osucha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
No i znowu nam ukradną zawodnika z przed nosa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jeśli to prawda (a nie sądze by tak było) to Legii grozi kara, włącznie z zakazem wykonywania transferów do klubu. Garguła ma ponad pół roku do ukończenia kontraktu więc takie działania są niezgodne z prawem
![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Ja bym proponował wykreślić wogóle nazwisko G. z tego forum. To jest teraz gra menagerów, podbijanie kontraktów i po co robić szum, wymuszać coś na Bednarzu, a potem będzie jak z Łobodzińskim. Wielki kontrakt i wielkie nic.... Dajcie Bednarzowi w spokoju negocjować.
Cytat:
.Cytat:
Ostatnio edytowane przez Raporter : 20.12.2008 o godz. 08:52.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Moze sie konczy 1 czerwca i co? Wiadomo ze sie w lecie konczy, a czy w czerwcu lipcu czy w sierpniu to nie wiadomo. Slyszałem jeszcze o opcji ze Bełchatów juz sie zgodzil na to zeby Garguła rozmawial z innymi klubami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że Garguła przyjdzie do Wisły. Tyle że jak się zdecydujemy zapłacić mu tyle na rękę, to niestety ale będzie to oznaczać że nie zagra wiosną w Wiśle bo już na odstępne zabraknie. Ale trudno najwyżej tę rundę się przemęczymy z samym Sobolem i Jirsakiem. A może Błaszcz przejdzie i nam skapnie te 2 mln Euro i będzie można spokojnie kupić za to jeszcze kogoś obok Gargulca. A może wspomniany Romeu?
Chyba że zapłacimy, a Bełchatów będzie chciał Cantoro bo przecież ma jeszcze 1 rok kontrakt ważny. A przecież odszedł od nich Jarzębowski. W każdym razie przestańmy brać udział w negocjacjach. Od 1 gracza nie zależy przyszłość Wisełki, bo na boisku musi być ich 11. Nie ten to inny. Chociaż Garguła w Wiśle wyglądałby bardzo bardzo fajnie.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 20.12.2008 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
jesli Gargula faktycznie dostal oferte z Legii to jest pozamiatane,jesli porownac operatywnosc Trzeciaka i Bednarza to nie ma o czym mowic,Lukasz zagra w Legii...kiedy w koncu wyp......tego Bednarza przeciez on nic nie umie zalatwic,pozyska pewnie jakiegos lamage z brazylii z karta na reku...
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No właśnie... Porównaj Marcelo i Diaza z np Tito i super gwiazdą Descargą. Co do Garguły to niemal to samo co z Iwańskim. Najpierw deklaracje jak im to zależy by grać w Wiśle a potem za parę groszy więcej do Legii. Proste, że świat na Gule się nie kończy ale to jeden z lepszych na tej pozycji w Polsce. Wg mnie na pewno nie byłby osłabieniem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Każdy u nas jedzie na Trzeciaka za tych Hiszpanów. Z drugiej strony, na papierze wyglądali oni naprawdę dobrze. To jest błąd jaki robią nasze kluby. Trafią na jakąś perełkę z danego regionu: Legia - Astiz, Lech -Stilic i zaczynają kupować hurtem. A tu potrzebna jest dywersyfikacja zawodników.
Garguła jest bardziej potrzebny Wiśle niż nam. Jeśli przyjdzie do nas będzie to oznaczało kolejną nieporadność Bednarza. Przepłaca za przeciętnego Łobodzińskiego, a nie kupuje o wiele lepszego Iwańskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A co pokazali na razie Diaz i Marcelo?owszem Diaz gra solidnie ale Marcelo to na razie klapa,owszem wysoki,dobrze gra glowa ale malo zwrotny,niedokladny i grywany jak dziecko...prawda jest taka ze utalentowani brazylijczycy to do Polski nie trafiaja..tamtejszy rynek jest tak pernetrowany ze prawdziwe talenty odchodza do hiszpanii,portugalii, czy Niemiec..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Legia ma Iwańskiego, Gizę i Rogera - obok Garguły 3 najlepszych polskich ofensywnych pomocników. Ja naprawdę nie mogę zrozumieć, po co im kolejny. Ok, sprzedają Rogera, Giza na razie bez formy - ale jest świetnie dysponowany Iwański, który kosztował kupę forsy. Do tego młode wilczki - Smoliński, Borysiuk... Moim zdaniem chodzi tylko o podbicie ceny Garguły, by w razie czego Wisła zapłaciła jak najwięcej. Nie wykluczam, że Garguła może i skusiłby się na propozycję Legii - jeśli te dane są prawdziwe (300 tys. € za podpisanie, 250 tys. € rocznie kontraktu). To hojna oferta i wcale nie jestem pewien, czy jesteśmy w stanie zaoferować równie dobrą (przecież my mamy kontrakty motywacyjne). Ale prawda jest taka, że w Legii Garguła będzie walczył o miejsce w składzie, bo nierealne jest by Warszawiacy grali jedynie ofensywnymi pomocnikami. Ktoś musi ubezpieczać harce Iwańskiego czy Gizy (pewnie Jarzębowski). A u nas ten zawodnik ma pewny plac, biorąc pod uwagę doświadczenia z Łobodzińskim. To może, ale nie musi przeważyć. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Musi mniej słać długich piłek, bardziej agresywniej atakować piłkę w polu karnym przeciwnika, ograniczyć to łapanie przeciwników rękami i lepiej się ustawiać w obronie. Wszystko te elementy można poprawić i sądzę, że po zgrupowaniu w Hiszpanii będzie to już trochę "inny" Marcelo.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.12.2008 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy jestem decyzji Garguły ,bo wybierając Legię musi się liczyć z konkurencją Iwańskiego prawie idealnie grającego jak on.Ja wiem ,że kasa do reki za sam podpis przemawia do wyobrażni ,ale konsekwencje mogą być różne.
W ogóle nie podoba mi się szmaciarska zagrywka Legii ,którzy jednego dnia dają sygnał mediom ,że raczej wzmocnień na obecnym etapie nie będzie,by za kilka dni oferować Gargule i GKS-owi szmal. Wygląda mi to na robienie na złość Wiśle podbijając cenę.
Ostatnio edytowane przez kristos : 20.12.2008 o godz. 11:11.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Fakt" również jako pierwszy informował o wielu transferach, a przy tym napisał również niezliczoną ilosć pierdół. A Kucharski to zdaje się z tym akurat transferem nic wspólnego nie ma. Parę miesięcy temu portal związany z Osuchem informował, że Garguła jest już w Wisle i dzisiaj widać jak to się skończyło.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No, w świetle odejścia Chinyamy do Frankfurtu (bo tak słyszałem w kolejce po bułki dziś rano
) zakup Garguły wydaje się trochę bez sensu, ale skoro chcą, to proszę bardzo. Nie zdziwię się jak ten Garguła jednak u nas nie zagości. Po prostu- za długo to trwa.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie róbcie sobie jaj, koledzy, krytykując Legię za chęć zakupu Garguły bo to żałosne nieco i wstyd.
To, że to Wisełce nie na rękę nie usprawiedliwia takiego marudzenia. Kupić mogą sobie kogo chcą i ilu chcą, jeśli tylko stać ich na to. My skupmy się raczej na naszych zakupach, nie Legii, Lecha czy innych.
O "alt" przy polskich znakach kiedy indziej (nie można za dużo wiedzy na raz). Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 20.12.2008 o godz. 11:24.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|