The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2008, 20:46
Sory, nie wiecie kiedy i o ktorej jest losowanie Pucharu UEFA i LM ?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.12.2008, 20:57
Jutro odpowiednio o 13 i 12.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.12.2008, 22:40
Ładne cyrki w tym pucharze Uefa

Gr A pościg bramkowy Schalke out
B - Metalist Charkow wygrywa grupe
C - Sevilla OUT :o
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.12.2008, 23:32
Za Onet.pl:

Cytat:
Lech Poznań został pierwszą w historii polską drużyną, której udało się przebrnąć przez fazę grupową Pucharu UEFA. W piątek piłkarze "Kolejorza" poznają rywala w trzeciej rundzie rozgrywek - 1/16 finału.
W tej fazie zagrają 32 drużyny - po trzy najlepsze z każdej z ośmiu grup Pucharu UEFA oraz zespoły, które ukończyły rywalizację w Lidze Mistrzów na trzecich miejscach w poszczególnych grupach.

W 1/16 finału zwycięzcy do zwycięzców grup Pucharu UEFA zostaną dolosowane drużyny z trzecich miejsc w tych rozgrywkach. Ekipy, które zajęły drugie miejsca, los skrzyżuje ze "spadkowiczami" z Champions League. W obu wypadkach - jak postanowiła UEFA - nie może dojść do rywalizacji dwóch zespołów z tego samego kraju. Również drużyny, które grały w tej samej grupie PUEFA nie mogą zmierzyć się ze sobą ponowni w trzeciej rundzie. Gospodarzami pierwszych spotkań (18 lub 19 lutego) będą zespoły z trzecich miejsc w fazie grupowej Pucharu UEFA i Ligi Mistrzów. Rewanże zaplanowano na 26 lutego.

Lech Poznań, który w swojej grupie H zajął trzecią pozycję może zatem trafić na: Manchester City (A), Metalist Charków (B), Standard Liege (C), Udinese Calcio (D), VfL Wolfsburg (E), Hamburger SV (F) bądź AS Saint-Etienne (G).

Losowanie 1/16 finału rozpocznie się jutro o godz. 13:00 w szwajcarskim Nyonie. Zapraszamy na relację "live" na Sport.Onet.pl.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.12.2008, 00:16
Generalnie nie ma tu potęg.
Teoretycznie nie do przejścia sa moim zdaniem trzy ekipy - MC, UC, HSV. Ale to i tak naciągane rozważania, powalczyć mozna z każdym.

Typuję Wolfsburg, tak jakoś
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.12.2008, 00:24
Dodalbym jeszcze do tych druzyn nie do przejscia Standard Liege moze nazwa nie rzuca na kolana, ale sama gra naprawde niezla i w takim przypadku mecz do jednej bramki Amici oczywiscie
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.12.2008, 10:22
Na kogo by nie trafili z tej wymienionej grupy to jeśli bedą prezentować taki poziom jak Nancy , Feynoord i Deportivo to spokojnie sobie poradzą w odwrotnym razie bedzie może sie okazać że to ostatnie ich podrygi w PUEFA

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.12.2008, 10:54
felipe napisał(a):Wyświetl post
Krótko i zwięźle.
Szkoda tylko, że 90% wpisów z tego tematu to kompromitujace wypociny jakichs frustratów.
Nie ma co porównywać osiągnięć Amici i Wisły. My mamy już tą drogę,którą oni teraz dopiero idą, za sobą, przerobiliśmy ją. Mało kto z rozwydrzonych bezmózgich prasowców to dostrzega. Tak samo przerobiliśmy wywalanie pieniędzy w błoto na dziwne transfery, oraz przerabialiśmy zwalnianie trenerów przez kopaczy. To wszytko dopiero przed nimi, tak więc spokojnie, choć chciałbym aby uniknęli naszych bledów, bo i my wtedy będziemy mocniejsi. Także nie porównujcie Wisły w tym okienku transferowym,ani w żadnym innym do Amici, bo my mamy inną strategię,a oni inną. Znając zycie nie raz dadzą się nadziać na dziadostwo, na które wyłożą kupę kasy. Wtedy ich zapał transferowy opadnie. To samo było u nas, w Legii, Groclinie swego czasu. Zresztą mają strasznie mało pieniędzy aby cokolwiek zdziałać w Europie na rynku transferowym. Są pod tym względem leszczami,tak jak każdy klub z Polski.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.12.2008, 12:23
Wylosują Wolfsburg to po nich, tak samo Standard Liege. Już lepiej wg mnie wylosować nierówno grające Man City. Ciężko, ale nie mission impossible będzie z HSV I Udine C.
Generalnie do puknięcia jest Metallist Charków i S.Etienne, chociaż ci drudzy prezentują solidny europejski poziom i to może być największa mina z tych zespołów. Bo jeśli ich wylosują to pismaki zaczną piać, a spokojnie może Lech od nich dostać rożnicą 3 bramek
..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.12.2008, 12:30
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co porównywać osiągnięć Amici i Wisły. My mamy już tą drogę,którą oni teraz dopiero idą, za sobą, przerobiliśmy ją. Mało kto z rozwydrzonych bezmózgich prasowców to dostrzega. Tak samo przerobiliśmy wywalanie pieniędzy w błoto na dziwne transfery, oraz przerabialiśmy zwalnianie trenerów przez kopaczy. To wszytko dopiero przed nimi, tak więc spokojnie, choć chciałbym aby uniknęli naszych bledów, bo i my wtedy będziemy mocniejsi..
No wlasnie, troche przeczysz sobie ,bo jestem w stanie wyobrazic sobie to ze ludzie ucza sie na cudzych bledach.
Nasz przyklad to powinien byc szkoleniowy przyklad jak nie prowadzic klubu wiec wcale bym nie twierdzil ze oni 'pojda ta droga'.
Analogia Amiki i Wisly jest wprost uderzająca.Oni sa dokladnie w tym samym punkcie, w ktorym my bylismy w grudniu 2002 roku - tyle ze u nas od wiosny 2003 zaczela sie powolna rozbiórka zespolu, zapoczatkowana przez odejscie Kosy i ucieczke Uche.

To rzeczywscie bedzie ciekawa sprawa czy uda sie im zatrzymac najwazniejsze ogniwa i wymienic najslabsze , bo jesli tak, to przy calkowitym zastoju finansowym tak u nas jak i w Legii , Amica moze zdominowac lige na kilka lat....czy cos wiecej ,ciezko to dzis stwierdzic
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.12.2008, 12:37
Zawsze punktem odniesienia są dla mnie dane rozgrywki. Nie obchodzi mnie jak grają w ligach. A w UEFA na pełnej k gra właśnie Wolfsburg i Standard. Faktycznie jeśli miał bym uszeregować te drużyny biorąc pod uwagę wszystkie czynniki to byłoby jak piszesz czyli:
nadmuchane Man City, HSV, Udine, Saint Etienne, Metallist.
..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2008, 12:39
kacpergawlo - a widziales jak gra Wolfsburg i Standard?
Ci pierwsi u siebie sa nie do zdarcia(wyjazdy to inna sprawa)HSV pykneli 3-0 , jak i wiekszosc druzyn.
Standard to tez ciekawa druzyna - Sampdoria, ktora przeciez do slabeuszy nie nalezy nie byla w stanie kompletnie niczego ugrac.
To na prawde niezle druzyny, ktorym akurat w uefie chce sie grac, czego nie mozna powiedziec o wszystkich, a szczegolnie o druzynach dla ktorych uefa to kara a nie nagroda.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kisiel92
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.12.2008, 13:08
http://www.uefa.com/live/competition...raw_basic.html - link do losowania jakby ktoś chciał
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 19.12.2008, 13:10
St Etienne Lecha zdemoluje, podobnie Belgowie, Anglicy czy Ukraincy.
Pograc moga z Niemcami, bo szkopska pilka to teraz nienajwyzsze loty. Ewentualnie Wlosi - bo druzyny Smudy zazwyczaj z makaronami graly calkiem calkiem.

No i znow fuks ))))))))
Powód: losowanie
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 19.12.2008 o godz. 13:15.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.12.2008, 13:15
Chyba skończyło sie szczęście poznaniaków. Gorzej mogli tylko trafić na Manchester City.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.12.2008, 13:15
Udinese-Lech
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.12.2008, 13:18
Rozbraja mnie żółć płynąca z niektórych wypowiedzi.
Udinese nie jest mocarstwem europejskim, jeśli Lech nie zawali pierwszego meczu u siebie (czyli przynajmniej zremisuje) to będzie miał realne szanse przejść dalej.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.12.2008, 13:23
Osobiście liczyłem na ManCity Z drugiej jednak strony ten mecz byłby dobry marketingowo. Trafili na średnio medialnego i znanego rywala oraz średniego piłkarsko jak na ten etap rozgrywek. Szansę mają. A jeśli jeszcze bramkarz Udine będzie miał dzień Cabaja... Wydaje się, że zadecyduje mecz u siebie.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Stary 19.12.2008, 13:23
tofik napisał(a):Wyświetl post
Powalczą. Pewnie odpuścili ostatnią kolejkę ale Udine dostało 2:0 w łeb z Nijmegen

Eh gdyby Wisła miała takie szczęście do losowań.
Kilka razy mieliśmy szczęście , a wtopiliśmy niemiłosiernie, więc tu nie do końca chodzi o to że my nie mamy farta Niemniej trzymam kciuki za Udine
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.12.2008, 13:31
Tak się składa że widzialem Udine w tym sezonie 5 razy. Mocny zespół ale bardzo nie równy. Ostatnio w lidze wygrywali z Lazio 3-0 by skończyć na 3-3. Na poczatku grali rewelacyjnie, ale ostatnio bardzo zwolnili. To drużyna wybitnie grająca z kontry mająca w składzie trzech świetnych i szybkich napastników. W dodatku jej bramkarz to dla mnie póki co objawienie w Seria A. Wszystko zależy z jaka forma bedzie Udine, jak ta z początku sezonu to Lech polegnie, jak ta z ostatnich meczy to ma szanse.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.12.2008, 13:35
Udinese będzie w trakcie rozgrywek ligowych, Lech zaś nie. To może być decydujące w tym dwumeczu. Ale jakieś tam szanse Lech ma.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2008, 14:09
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle fart,już nawet nie zwracam na to uwagi,czekam tylko niecierpliwie jak to się wszystko skonczy...rzygać mi się chcę gdy wchodze na neta a tam po 10 wiadomosci o "gwiazdach" Lecha,mega transfery,mega drużyna,mega franz,po prostu nie dobrze mi już od tego gówna...
A widzisz , a ja mam odwrotnie - ktos w koncu nad 'odciazyl' z czego bardzo sie ciesze , bo nic mnie tak nie w****ialo jak dziesiatki w wiekszosci bzdurnych wiadomosci tygodniowo na nasz temat.

A co do losowania - wd mnie przeciwnik jak najbardziej do przejscia ,cos jak dla nas Parma ,dawno temu.

element napisał(a):Wyświetl post

Lechica to taki bohater jednej akcji. pompowany balon, który w końcu pęknie.
To kim jestesmy my?Wypalonym bohaterem, o ktorym po 20 kolejnych latach bedzie sie mowilo , to Ci co w 2002 przeszli Shalke i Parme?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.12.2008 o godz. 14:13.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 19.12.2008, 14:22
A jeszcze wczoraj miałem napisać, że trafią na Udinese... ;]
Myślę, że mogło być gorzej. Ale niech nikt nie pisze, że to fart... Na tym etapie nie ma już słabych drużyn - są mocne i mocniejsze. Efektem jest odpadnięcie w grupie Sevilli, czy tylko drugie miejsce Milanu - przegrana rywalizacja z Wolfsburgiem... Piszecie, że Metalist to byłby fart, ciekawe bo wygrali swoją grupę. Nie jawcie się takim zakompleksieniem, że Lech to Lech tamto, że ....., że farciarze i że dostaną w ****ę... Tego nawet najstarsi górale nie wiedzą. Przed rozgrywkami grupowymi zakładałem, że jak uciułają 2 punkty to będzie wielki sukces. Uciułali 5 i są dalej.
Mnie osobiście bardziej rozśmieszył fakt, że w LM są 3 pary z których odpadną 3 mocne drużyny...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2008, 14:26
nie widzialem Udinese w tym sezonie, ale nei uwazam zeby to byl jakis przeciwnik nie do przejscia, zreszta w tym roku jakos tak mało poteg w PUEFA.

Lech znowu ma troche szczescia, myslalem ze jednak trafia w koncu na cos pokroju TT albo MC. no trudno, spadna z nizszego konia
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.12.2008, 14:54
Zamknijcie ten temat w ****u, bo czytając niektóre posty czuje się jakbym czytał forum cracovii -
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.12.2008, 15:44
moim zdaniem to jak Udinese będzie chciało wygrać to spokojnie wygra.
Chyba, że będą wtedy mieli inne priorytety jak np. Sevilla, która odpadła żeby móc spokojnie walczyć o "czwórkę" w lidze i udział w kolejnej LM.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.12.2008, 15:51
Udinese to niezly los. Nie rozumiem dlaczego czesc osob mowila tutaj ze Metalist Charkow to najslabsza druzyna z tego grona? Najslabsi juz odpadli moi drodzy. Na tym etapie poziom druzyn jest tak wyrownany ze nie ma co liczyc na szczescie. (Moze z wyjatkiem ManCity czy Zenitu). Udinese jet o tyle szczesliwe, ze przezywa wyrazny spadek formy. Zaczelo swietnie a teraz widac ze maja coraz wiecej klopotow. Do 1 meczu jest tylko 2 msce. W tym czasie Lecha czekaja sparingi, UDine zas gra w lidze wloskiej non-stop.Poza tym nie pamietam czy nie graja jeszcze w Pucharze Wloch. Czyli czasu na odbudowe formy nie maja tak jak Kuchenkowcy.
I ponowna prosba co do niektorych: Umiesz liczyc? Licz na siebie! A nie na pecha innych. Ich sukces m byc bodzcem dla nas do poprawy, a co u niektorch widze: NASZA PORAŻKA PRZY JEDNOCZESNYM BRAKU SUKCESU U INNYCH JEST... NASZYM SUKCESEM.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.12.2008, 18:49
Po prostu ten wątek przyciąga całe stada zakompleksionych i sfrustrowanych egoistycznych małolatów (lub innych tkwiących na takowym poziomie mentalnym), którzy nie potrafią powiedzieć dobrego słowa o innym klubie, powtarzając nośne frazesy usłyszane od starszych kolegów w gimnazjum, że "im gorzej innym w Polsce, tym lepiej dla nas".
Od początku tegorocznego sezonu pucharowego co chwila można przeczytać, że "to ostatni mecz Lecha", "skończyło się ich szczęście", "nie mają szans" etc. A bilans wychodzi taki, że Lech przebrnął trzy rundy wstępne, przeszedł fazę grupową i zagra na wiosnę w pucharach. To od czasu gry Legii i Widzewa w LM największy sukces polskiej piłki klubowej w jednym rzędzie z Wisłą 2003 oraz Groclinem 2004.

Ale kiedyś wreszcie poznaniacy polegną i wtedy wreszcie okaże się, że się miało rację. Chociaż nie, nawet jeśli Lech wygrałby PUEFA (hahaha, niemożliwe, prawda?) to można zawsze podsumować:
(przez litość przemilczam nick autora)
Cytat:
Niech mają niech się cieszą,punkty się przydadzą,ale chyba jesteśmy wszyscy świadomi tego że NIGDY tego nie powtórzą, w przeciwieństwie do nas i naszych startów w pucharach,gdyż dla nich to przygoda a dla Nas to norma.
i dalej tkwić w swoim zamkniętym świecie, gdzie są siły Dobra: Wisła, Lechia, Śląsk (choć ci ostatni nie do końca, bo nam pozabierali niezwykle ważne punkty w lidze i PE); siły Zła (Cracovia, Lech, Legia, itd.) i neutralna reszta (póki jest niegroźna dla Wisły).

Nie oczekuję polemiki, bo zapewne znów dowiem się, że ciesząc się z sukcesów polskiego klubu w pucharach (tutaj: Lech) dowiem się np. że jednocześnie kibicuję komuś "kto mi pluje w twarz" (to cytat z innego forumowego ytelektualysty).

Aha, jeszcze na koniec - pomimo, że niektórym już wzrosło ciśnienie i szykują kolejne posty pełne jadu, wyzwisk, odsądzania od czci i wiary - informuję, że jestem kibicem Wisły, ale nie postrzegam świata w biało-czarnych barwach i jestem w stanie z chęcią oglądać zwycięstwa Lecha. Jeszcze do tego wszystkiego wierzę, że na tym forum zarejestrowała się choć część tych kibiców, którzy nie mają klapek na oczach.

Dziękuję za uwagę
Miłego bluzgania, dla mnie EOT

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
luki
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.12.2008, 19:16
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Po co cię bluzgać przyjacielu Amikorza ? Wystarczy ci powiedzieć, że masz zaszczyt pisać na najlepszym forum w Polsce , pasiaku ! Uszanuj to i nie śliń się już więcej na temat tego wronieckiego zespołu.
Poprostu napisał prawde o tym, co niektórzy piszą w tym temacie. Ja również jestem kibicem Wisły ale to nie znaczy, że gdy w pucharach gra drużyna, której nie lubie (tutaj: Lech/Amica) mam kibicować Włochom czy Holendrom. Oczywiście nie skacze z radości po strzeleniu bramki przez KKS ale po co stać w miejscu. Ciesze się z tego, że w polskiej piłce coś ruszyło, a my powinniśmy z tego wyciągnąć wnioski i może w przyszłości osiągniemy tą upragnioną LM albo chociaż wyjdziemy z grupy UEFA.
TYLKO WISŁA
poza tym to jest temat o występach polskich drużyn w pucharach i każdy może napisać co o nich sądzi
Ostatnio edytowane przez luki : 19.12.2008 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Od: 07.2008

Stary 19.12.2008, 19:28
udinese jest na 11. miejscu w serie a obecnie, chyba w tym sezonie nie idzie im najlepiej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów