The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Michal85
Junior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2008, 18:01
Cześc

Wie ktoś może, w którym sklepie w Krakowie dostane jeszcze wersje fm-a 2007 PL na PC?Mieszkam za granicą i sie nie orientuje a za 2 tyg przyjeżdzam do Kraka...z góry dzięki za odp.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.12.2008, 18:12
Ściągnij sobie z neta.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Michal85
Junior Member

Stary 11.12.2008, 18:35
Do KacpiTSW: Masz jakieś linka do takiej strony? z której mógłbym zamówic fm-a 2007 po polsku na PC jak coś to podaj będe wdzięczny z góry dzięki
Odpowiedz cytując
Michal85
Junior Member

Stary 11.12.2008, 18:38
Tylko jakąś pewną strone mi daj, żeby była opcja przesyłki za granice
Odpowiedz cytując
rainha
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.12.2008, 19:58
http://torrenty.org/torrent/209233
Ja ściągnąłem z czegoś takiego i nie ma tam folderu data a sa 20 plikow zapakowanych z tymi samymi plikami i jak wlaczam gre to cos sie drze o date.
wiecie jak pomoc ?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 11.12.2008, 20:08
hehe i wywalczyłem Gremio Barueri awans do I Brazylijskiej ligi krajowej
kupujac 7 zawdoników sprzedajac 4 którzy przed moim przyjsciem byli podstawowymi zawodnikami.
zacząłem kiedy Gramio było na 6 miejscu, (awansuja pierwsze 4)
zarąbiście emocjonująca rozgrywka, dawno tak sie nie bawiłem w FM-a (ostatni raz za CM...) sprawa awansu do ostatniej kolejki z jednym pkt przewagi...i tak szczescie ze rywal zremisował bo ja tez.
Polecam II Brazylijska do gry
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.12.2008, 20:43
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
hehe i wywalczyłem Gremio Barueri awans do I Brazylijskiej ligi krajowej
kupujac 7 zawdoników sprzedajac 4 którzy przed moim przyjsciem byli podstawowymi zawodnikami.
zacząłem kiedy Gramio było na 6 miejscu, (awansuja pierwsze 4)
zarąbiście emocjonująca rozgrywka, dawno tak sie nie bawiłem w FM-a (ostatni raz za CM...) sprawa awansu do ostatniej kolejki z jednym pkt przewagi...i tak szczescie ze rywal zremisował bo ja tez.
ogolnie fajnie sie gra słabszymi zespołami.
W FM08 , grałem Almeria gdzie mialem za zadanie utrzymac sie w 1 lidze, przetrwałem tak 3lata i zostałem ich bożyszczem
Grałem tez yeovil w II lidze angielskiej (odpowiednik 4 naszej), bodajze 46 meczy w sezonie, puchar st.johnsona 0 kasy na transfery, jedynie wypozyczenia młodzikow z championship albo premiership i jazda
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 11.12.2008, 20:57
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Grałem w Serie A w FM 08.
Chyba 6 sezonów Palmeiras prowadziłem

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
a mi smiga wszystko pieknie. 3D bez zaciecia (apple mac book)
Śmigać mi też śmiga.
Ale jest paskudny.
I mało czytelny. O wiele łatwiej mi grać na 2D bo widzę co się dzieje na boisku i łatwiej mi reagować.
Kwestia przyzwyczajenia.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.12.2008, 14:51
kupiłem oryginalną wersje i mam mase problemów...

po pierwsze czy aby prawidlowo zainstalować FM potrzebny jest dostęp do neta (instalowalem na laptopie, po zainstalowaniu, przy próbie uruchomienia wyskakiwał komunikat że źle zainicjowane, i jakiś tam błąd fm.exe)

zainstalowalem na stacjonarnym z dostępem do neta, to znowu instalacje przeprowadzał ten program Steam...a przy probie uruchomienia wyskakuje komunikat: "Cannot run game:Failed to set up graphics system" czyli coś z grafiką... posiadam karte: VIA/S3G unichrome PRO IGP...czy jest to wystarczająca karta a może coś ze sterownikami

tak więc pomimo zakupu wersji originalnej, to jeszcze nie pograłem...już załuje...
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 12.12.2008, 15:38
potrzebuje pomocy kogoś kto mi doradzi jakie łatki i inne pliki trzeba zainstalowac/sciagnac na fm07 aby był wszystkie twarze w polskiej lidze loga herby koszulki itp..jednym slowy wszystko co jest potrzebne
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 12.12.2008, 15:48
Proud sprobuj przy instalacji wybrac ta druga opcje (czyli zamiast steam to kontakt telefoniczny czy jakos tak)
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 12.12.2008, 16:07
tzn. nie sprecyzowałem...
zainstalowalem przy pomocy tego steam...i niby wszystko dobrze poszło...ikonka jest na pulpicie, ale jak w nią klikam to wtedy pojawia się komunikat o tej grafice...
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.12.2008, 20:21
Proud:

Za www.cmrev.com

Gdy wszystko były już gotowe, nadszedł czas na długo wyczekiwany start, a po moich plecach przeszły ciarki, jak zawsze przed pierwszym uruchomieniem gry. Jako że nie miałem wcześniej styczności z demem, pod niepozorną ikonką (swoją drogą najbrzydszą w historii serii), kryła się dla mnie zupełnie nieznana zawartość. Nie marnując czasu uruchomiłem aplikację, odczekałem kilka sekund, po czym zamiast błękitnego logo SI moim oczom ukazała się pierwsza przeszkoda - błąd „Aplikacja nie została właściwie zainicjowana”. Chcąc jak najszybciej się go pozbyć, wziąłem się do pracy, a kolejne instalowane dodatki: Service Packi, Windows Installer 3, Microsoft NET Framework 2.0 oraz kilka godzin grzebania w DOS-ie poskutkowało. W konsekwencji błąd zniknął, w zamian jednak napatoczył się kolejny - mianowicie, gra się nie uruchamiała. Choć sposób rozwiązania nowego problemu okazał się wręcz banalny, odkrycie go przyszło mi dopiero następnego dnia. W stanie skrajnej rezygnacji wybrałem prawym przyciskiem myszy właściwości aplikacji, po czym odznaczyłem opcję „uruchamiaj w trybie zgodności z”. Zadziałało, byłem jednak niezwykle naiwny myśląc, iż to koniec błędów. Otóż po wykonaniu uprzedniego zabiegu, natychmiast dopadł mnie ten najczęściej występujący u graczy: „Cannot run game: Failed to set up graphics system”.
Trudno mi było w tym momencie nie dać ponieść się emocjom. Przecież nie po to wydałem stówę, aby całe dnie użerać się z dowodem nieudolności panów z SI. I chociaż błąd gonił błąd, nie poddawałem się. Bóg jeden wie, czy moje męczarnie nie trwałyby do dziś, gdybym przypadkiem na jednym z for nie znalazł linka, opisywanego jako „złoty środek” na tą przeszkodę. Z nieco sceptycznym nastawieniem pobrałem go - bo niby cóż mi innego pozostało? Instalacja zajęła jakieś 10 minut, po czym podjąłem „próbę rozpaczy” uruchomienia FM-a. Wreszcie... udało się! Po całej dobie użerania się z komputerem, moim oczom nareszcie ukazało się nieco zmienione, animowane logo SI.

Może to Ci jakoś pomoże. Ja nie wiem co zrobić ;]
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 12.12.2008, 21:00
wielkie dzięki Sevi & Luu...

nie pomyślałem problem już rozwiązany

pozdrawiam
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Proud : 13.12.2008 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.12.2008, 22:00
Proud napisał(a):Wyświetl post
kupiłem oryginalną wersje i mam mase problemów...

po pierwsze czy aby prawidlowo zainstalować FM potrzebny jest dostęp do neta (instalowalem na laptopie, po zainstalowaniu, przy próbie uruchomienia wyskakiwał komunikat że źle zainicjowane, i jakiś tam błąd fm.exe)

zainstalowalem na stacjonarnym z dostępem do neta, to znowu instalacje przeprowadzał ten program Steam...a przy probie uruchomienia wyskakuje komunikat: "Cannot run game:Failed to set up graphics system" czyli coś z grafiką... posiadam karte: VIA/S3G unichrome PRO IGP...czy jest to wystarczająca karta a może coś ze sterownikami

tak więc pomimo zakupu wersji originalnej, to jeszcze nie pograłem...już załuje...
Cytat:
pewnie masz za slaba karte graficzna...
dla osób które mają kartę graficzną która posiada mniej pixel shaderów niz 2.0, czyli np. Geforce 4 Ti polecam sciagniecie directaX, ktory umożliwia grę z trybie 2d, wyłączając silnik 3d.. Lepsze to niż nic
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
tylko ostrzegam plik zajmuje ponad 450 MB, ale pomaga
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.12.2008, 15:59

O co kaman?

Dzięki wielkie ted
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 16.12.2008 o godz. 16:18.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 16.12.2008, 16:13
tez tak miałem , z tego co pamietam musisz przeniesc cracka do folderu z gra i odpalic go jako administrator.
ale głowy nie daje.
Odpowiedz cytując
Michal85
Junior Member

Stary 16.12.2008, 17:01
Czesc
pogrywam w fm-a 2007 tyle ze sciagalem go z neta czyli zwykly pirat itd no i problem w tym ze postanowilem sobie kupic tzn chce kupic orginalnego fm-a po polsku a mam taka mozliwosc zakupu przez neta no i chodzi dokladnie o obrazek na pudełku ten gosc z piłką..soptkalem sie z obrazkiem fm-a 2007 gdzie gosc trzyma zwykłą pilke no i obok tego jest czerowne kólko to logo z napisem w skrocie PL czyli wersja jezykowa po polsku tutaj jest na screenie http://www.gram.pl/sk3_8QPiG,5_Footb...ager_2007.html no ale soptkalem sie tez pudełkiem fm-a 2007 gdzie ten gosc trzyma piłke ale PUME i tez pisze ze to jest wersja - pełna polska a obok nie widnieje na pudełku to logo PL tutaj kolejny screen http://www.ultima.pl/Football_Manager_2007_PL/i4216/ i problem w tym ze nie wiem ktorego fma kupic ktory jest wlasciwy czy to opakowanie gdzie trzyma pilke pume czy to jest normalnie wersja angielska tyle ze ktos wsadzil plik z językiem polskim? czy jak? moze to chodzi o licencje ze w polsce nie ma licencji na piłke pume zeby mogla widniec na opakowaniu gry fm-a? nie wiem jak mam to rozumiec?mozecie mi pomoc wytlumaczyc?znalazlem jeszcze fm-a 2007 na konsole xboxa 360 i tam tez gosc trzyma zwyklą piłke dla potwierdzenia - http://www.ultima.pl/Football_Manager_2007/i4327/ a ja potrzebuje fm-a 2007 na PC ...moje pytanie brzmi: czy wersja fm-a 2007 gdzie gośc trzyma piłke pume i niby to jest wersja pełna polska - różni sie w grze czymkolwiek od tego gdzie gośc trzyma zwykłą piłke a obok widnieje logo PL.... czy tylko różnią sie językiem w tych obu przypadkach gdzie jest piłka pumy no i zwykła....?Nie wiem czy ta wersja z piłką pumy jest sprowadzana z Anglii? czy jak?wytłumaczcie mi to bo kompletnie tego nie kapuje pozdro
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 16.12.2008, 21:30
Najlepiej kup FM-a 2008 kosztuje tyle samo ( a nawet lepszy powiem ci ze jest) no i na pudełku sugeruje by był znaczek PL
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 16.12.2008, 22:14
moi zawodnicy sa zniecheceni brakiem harmoni w zespole
niemam pomysłu co zrobic, wy macie ?
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 16.12.2008, 22:26
Fm 09 to badziew. Lepiej w 2008 ciupać dalej z ostatecznym uaktualnieniem Polecam.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.12.2008, 05:24
Mnie wkurzaj osobiscie wysokie wymagania sprzetu co do tej gry. Gdyby to byla jakas grafika wogole...A tu wgrasz dane kilku lig i sezon się ciągnie nieubłaganie ;/ Od kolejki do kolejki mija naprawde sporo w porownaniu do poprzednich edycji.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.12.2008, 16:00
Macie jakiś talent na bramce ? Potrzebuje za Pawełka (robie to z niechęcią) :((
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 17.12.2008, 16:05
Janukiewicz ze Ślaska, ale pewnie juz go ktos wykupił

Zobaczcie na moich zawodników w panathinaikosie, gram czwarty sezon

Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.12.2008, 13:48
was sie o coś pytać ... na stronie Fm pisze że jak grasz w gre i zainstalujesz patcha to zmiany zostaną wprowadzone bez potrzeby zaczynania od nowa... jesli to prawda to 3 tyg stracone na czekanie na ten patch...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2008, 13:54
Może zmienili ? Jak dotąd należało grę załadować od nowa... zresztą co nagle masz nowych zawodników w karierze ? Chyba coś nie tak... może jest wyjątek w tym patchu bo on będzie tylko poprawiał błąd europejskich... Nie wiem i sam czekam cierpliwie...
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.12.2008, 13:54
2009 jest grą słabą. Ja dalej męczę 2008, sezon 2020/21
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.12.2008, 14:06
Nie słabą a raczej... zbugowaną. Mam nadzieje, że patch wyjdzie na dniach.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.12.2008, 14:49
poprawiał bedzie błędy w lidze polskiej ( te ze tylko 3 druzyny graja w pucharach), asysty bramkarzy, wiecej bramek bedzie strzelać sie, mniej kontuzji, i ten bug w taktyce tyle mi wiadomo ale czekam na tego patcha zagram od nowa i bedzie good mam nadzieje
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 19.12.2008, 14:54
janko04 napisał(a):Wyświetl post
poprawiał bedzie błędy w lidze polskiej ( te ze tylko 3 druzyny graja w pucharach), asysty bramkarzy, wiecej bramek bedzie strzelać sie, mniej kontuzji, i ten bug w taktyce tyle mi wiadomo ale czekam na tego patcha zagram od nowa i bedzie good mam nadzieje
ja tam pierwszy raz włączyłem inna lige niz Polska (od 2005 do 2008) tak sie złożyło że grałem tylko polskimi zespołami..; )
wczesniej tam grałem jkimiś Leverkusenami czy Chelsea(przed Abramowiczem)
mnie sie Polska znudziła i nie narzekam na te błędy co wy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów