The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2008, 23:54
Mam pytanie z innej beczki. Kamery postawili dziś z drugiej strony stadionu czy "odwrócili" sektory, i ten gości jest po drugiej stronie teraz? Bo jak myśmy tam byli to patrząc od ławek sktor gości był na lewo ... a dziś na prawo. Ale oni chyba przechodzili przez murawę do ławek ? (jak w Grodzisku np)? To by znaczyło, że ławki i kamery zmieniły stronę ... ktoś wie jak to tam jest to prosze o odp.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.12.2008, 23:56
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
graty dla Lecha za awans do 1/16 PUEFA. Chociaż myślałem, że łatwiej poradzą sobie z Feyenoordem.

A takie ciągłe wypominanie, jakiego to mieli farta w losowaniu czy w meczu z Austrią już się robi po prostu nudne. 'Przedwczoraj' Legia, 'wczoraj'' Wisła a dziś Lech ma swoje 5 mieć minut w Europie.

Ja im zazdroszczę, ale nie mam z tym problemu jak niektórzy, co szukają dziury w całym.
Dokładnie
zazdrość - ok
sam zazdrościłem Wiśle, Legii, Groclinowi... za ich chwile chwały, ale przełknąłem ślinę i milczałem na necie
ale ja wiem czy na forum Lecha aż tak był poruszany temat wygranej Wisły, Lecha, Groclinu? Tutaj już kilka stron widzę...
Wypowiadajcie sie na onet.pl
Tu ewentualnie odnośnie meczu a nie żali. "gratki", "ch...je", "Amica".. przekierujcie na onet a tu (wg mnie bo mi sie wydaje ze po to byl zalozony temat) wypowiadajcie sie odnosnie gry, szans, etc....
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.12.2008, 23:58
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
A tak w ogóle to po co ty tu o tym piszesz? Nie macie swojego forum do gratulowania Lechowi? Wszędzie musicie swoje 3 grosze wrzucić? Nie ma tematu, żebym nie widział twoich wpisów. To, że rozmawiasz o Ekstraklasie jest zrozumiałe, ale to, że gratulujesz Lechowi na WIŚLACKIM forum, a jesteś Legionistą to jakaś paranoja i brak dobrego smaku...
na forum Legii uczyniłem to samo.

a ja Ci gwarantuje, że nie piszę nawet w 1/10 założonych tu tematów. Nie udzielam się w kwestiach polityki Wisły, nibylandii (ogólnie tematach rzeczowo związanych z Wisłą). Więc nie rozumiem zarzutu

Dla ciebie paranoja, a dla mnie. Właśnie w taki sposób tworzysz zbędne dyskusje nie na temat
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.12.2008, 23:58
Ludzie ,wygrała polska drużyna, awansowała polska drużyna, punkty będą dla polskiej ligi!
Widać kto jest jakim frustratem i szowinistą, nie piszcie dziecinnych postów bo to z lekka kompromitujące.

Widać że wielu userów nie pamięta i nic nie wie o Wisełce z przed czasów Cupiała.

Nie kocham amiki ale to co dobre w piłce zauważam i doceniam, sam wyśmiewałem kiedyś Smudę a teraz widać że spokój cierpliwość i konsekwencja przynoszą wymierne efekty.
Transery i skauting mają całkiem niezły. Trzeba brać przykład a nie wyśmiewać, bo w maju możemy płakać(obym się mylił).
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2008, 00:03
A tak w ogóle to po co ty tu o tym piszesz? Nie macie swojego forum do gratulowania Lechowi? Wszędzie musicie swoje 3 grosze wrzucić? Nie ma tematu, żebym nie widział twoich wpisów. To, że rozmawiasz o Ekstraklasie jest zrozumiałe, ale to, że gratulujesz Lechowi na WIŚLACKIM forum, a jesteś Legionistą to jakaś paranoja i brak dobrego smaku...

Ty też idź na swoje forum, albo na Onet, a nie pouczaj wszystkich, o kim, o czym mamy tu pisać.
Aro daj ze spokój.... to nie komuna, chyba kazdy moze sie wypowiadac na tym forum. Wislak, Legionista, biały czy czarny...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.12.2008, 00:04
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
na forum Legii uczyniłem to samo.

a ja Ci gwarantuje, że nie piszę nawet w 1/10 założonych tu tematów. Nie udzielam się w kwestiach polityki Wisły, nibylandii (ogólnie tematach rzeczowo związanych z Wisłą). Więc nie rozumiem zarzutu

Dla ciebie paranoja, a dla mnie. Właśnie w taki sposób tworzysz zbędne dyskusje nie na temat
A to ciekawe, bo widzę Twoje wpisy niemal we wszystkich tematach bezpośrednio dotyczących polskiej piłki ( o czym świadczy choćby SENIOR MEMBER). Wiem, że mamy najfajniejsze forum wśród kibiców w Polsce, ale bez przesady,

Brakuje rzeczywiście tego, żebyś jeszcze doradzał kogo to Wisła ma kupić, a kogo sprzedać...

oj wiertar - wiem, że nie komuna, ale bez przesady... niedługo Legioniści zaczną gratulować Pasom tutaj, a Cracovia Górnikowi Zabrze... nie róbmy jaj... ;]

matt_21 napisał(a):Wyświetl post
Szans nie ma wielkich, teraz przyjdzie mocny przeciwnik i rozjedzie. Dlaczego No bo zapewne wszystkich sprzedadzą przez zimę i skład się posypie. Franz też pewnie przejdzie do Bundesligi.
edit: żebyś się nie zdziwił... ;]
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 18.12.2008 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.12.2008, 00:04
do "sq", Szans nie macie wielkich, teraz przyjdzie mocny przeciwnik i rozjedzie. Dlaczego No bo zapewne wszystkich sprzedadzą przez zimę i skład się posypie. Franz też pewnie przejdzie do Bundesligi. Tak to już u nas w PL zwykle bywa.

edit: żebyś się nie zdziwił... ;]
To super zarządzanie to tylko z boczku tak wygląda, a teraz taki Feyenord zaproponuje za kogoś 3M, kto inny za innego i tak będzie, Franz otwarcie mówi że czeka na oferty jeśli to będą oferty z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez matt_21 : 18.12.2008 o godz. 00:12.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 18.12.2008, 00:08
A to ciekawe, bo widzę Twoje wpisy niemal we wszystkich tematach bezpośrednio dotyczących polskiej piłki
frustrat?
sam piszesz że wypowiada się na temat POLSKIEJ PIŁKI
w czym widzisz problem?

do "sq", Szans nie macie wielkich, teraz przyjdzie mocny przeciwnik i rozjedzie. Dlaczego No bo zapewne wszystkich sprzedadzą przez zimę i skład się posypie. Franz też pewnie przejdzie do Bundesligi. Tak to już u nas w PL zwykle bywa.
sprzedać nie sprzedadzą - jak już to na jesień
z Franzem możesz mieć rację...
Ja już nie potrzebuję wielkich szans. Chcę dwumeczu i dobrą drużynę.
Ostatnio edytowane przez sq : 18.12.2008 o godz. 00:10.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 18.12.2008, 00:09
A to ciekawe, bo widzę Twoje wpisy niemal we wszystkich tematach bezpośrednio dotyczących polskiej piłki. Wiem, że mamy najfajniejsze forum wśród kibiców w Polsce, ale bez przesady

Brakuje rzeczywiście tego, żebyś jeszcze doradzał kogo to Wisła ma kupić, a kogo sprzedać...
No zapewne widzisz moje wpisy w tematach ekstraklasa, europejskie puchary i typer. Co w tym dziwnego? Nadal nie rozumiem.
Mam Ci przyznać rację, że jest to najlepsze piłkarskie forum? Tak, zgadzam się z tym stwierdzeniem. Nie będę tego ukrywał. A wiesz co jest w nim fajnego? Właśnie ta otwartość na kibiców innych klubów. Bo jeśli zamkniecie się w swoim gronie, to będzie to zwyczajne klubowe forum
PS lepiej skończyć tą dyskusje, po co modowi robić więcej niepotrzebnej pracy? Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 18.12.2008 o godz. 00:11.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.12.2008, 00:11
AYALA napisał(a):Wyświetl post
5 lat temu Wisełka też wygrywałą w Holandii z Nec Nijmegen.No ale wtedy Prezesi inwestowali w drużyne dużo większe kwoty niż teraz , to temat na inną opowieśc.Mam ndzieje że te czasy jeszcze kiedyś wróca.
i wtedy jeszcze nie było takich emocji, po prostu kiedys wiedzieliśmy że Polska drużyna wygra ze srednia ekipa z Holandii (rok wczesniej Legia na luzie pokonała FC Utrecht...) hehh i niech ktoś mi powie że poziom naszej piłki wzrósł od tamtego momentu..

aco do Lecha, wielu nie potrafi przyznac z godnościa że w tej chwili Poznańska Amica lepiej gra od Wisły , Lecz ludziska na tą chwile może i grają lepiej ale niewiadomo czy już są lepsi, bo to weryfikuje mistrzostwo Polski. Więc trzymajmy za Wsełke kciuki do końca rozgrywek, a nie cały czas wylewali swą frustracje na tamtą drużyne.

ktoś tu napisał o wywieszonych flagach z i barwami naszego klubu do góry nogami przez "Najlepszych kibiców w Polsce"
czemu w cudzysłowie? bo jeśli to prawda. to to są tacy kibice którzy szukają nowych własnych wrogów. A tacy kibice nie zasługują na to miano.
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.12.2008, 00:11
Wam 2 lata temu starczal w Rotterdamie remis. Nie umniejszajcie zaslug Lecha. Polegliscie w 1 r P.UEFa z ostatnia druzyna w tabeli Premiership. Dwa lata temu ten sam Feyenoord pozbawil was zludzen.

Kompleksy wam wychodza. Pogodzcie sie z faktem, ze aktualnie numerem 1 w polskiej pilce jest Lech i tylko wy jako kibice Wisly tego nie widzicie.

Lecha nie nawidze tak samo jak Gornika. Ale nie pierdocle o ich slabosci. Maja sklad lepszy od was i perspektywy na przyszlosc duzo lepsze. Wisla swojej hossy nie wykorzystala. Czas na innych
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Stary 18.12.2008, 00:13
o jaki pesymista Znowu się zacznie że Lech ma fuksa ale wyniki z innych grup są dla niego korzystne w kontekście losowania, Lech może trafić na:
Manchester City/Twente
Galatasaray SK/Metalist Charków
Standard Liège/Sevilla
Udinese Calcio/Tottenham
VfL Wolfsburg
Hamburger SV
AS Saint-Étienne Loire
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.12.2008, 00:14
Z naszej perspektywy a tylko taka miara moge ten awans oceniac, to dobrze sie nie stalo.
Gdybysmy byli mocni, badz mieli jakies realne szanse na wzmocnienie sie, to nic zlego by sie nie stalo.Kasa z uefy zadna, punkty do rankingu jakies beda.....tyle ze wd. mnie, jesli Cupial nie sypnie kasa, a pewnie nie sypnie, to nie wytrzymamy konkurencji i mozemy na dlugo polec w walce o najlepsza polska druzyne - Nie zeby mi to zajmowalo sen z powiek, bo nic nie trwa wiecznie, ale przyzwyczailem sie do tego ze prawie corocznie odgrywamy na naszym podworku glowna role a moze sie to zmienic.

To co najbardziej dziala na nasza niekorzysc to to ze Cupial wydaje sie 'czlowiekiem po przejsciach' - jesli chodzi o klub i nie ma w nim za grosz tej iskry w oku.Lech ma ta swierzosc, uczy sie m.in na naszych bledach i wydaje sie ze wszystko przed nimi.

Teraz pokazali na co ich stac - ruch mamy my, ale czy go wykonamy - smiem watpic.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 18.12.2008, 00:15
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
Wam 2 lata temu starczal w Rotterdamie remis. Nie umniejszajcie zaslug Lecha. Polegliscie w 1 r P.UEFa z ostatnia druzyna w tabeli Premiership. Dwa lata temu ten sam Feyenoord pozbawil was zludzen.

Kompleksy wam wychodza. Pogodzcie sie z faktem, ze aktualnie numerem 1 w polskiej pilce jest Lech i tylko wy jako kibice Wisly tego nie widzicie.

Lecha nie nawidze tak samo jak Gornika. Ale nie pierdocle o ich slabosci. Maja sklad lepszy od was i perspektywy na przyszlosc duzo lepsze. Wisla swojej hossy nie wykorzystala. Czas na innych
Napewno nie ten sam..takie cipy jak dzis napewno wtedy nie biegaly po boisku
Tottenham byl w dolku,byl do ogrania ,szansy nie wykorzystalismy ale nie porownuj tego Feyenoordu z dzis z nawet tak slabym Tottenhamem.bo 35 letni Makaay to nie Darren Bent ,a Erasmus to nie reprezentant Anglii Lennon (nie chce sie powtarzac) .Czas na innych Czekamy co poakze Ruch
Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.12.2008, 00:16
Lech zagrał ładnie, ale trochę spodziewałem się więcej po nich i po grze z rywalem w takiej formie, ale ok, niech im będzie, ja jak co poniektórzy jestem zwolennikiem teorii w której Lech sobie jeszcze pogra tę jedną dwie(?) rundy w UEFA i zaniedba ligę, przez co reszta ligi ma większe szanse w walce o tytuł.
Co do kibiców to trzeba też przyznać że zaprezentowali się w miarę fajnie, chociaż już wg mnie były lepsze mecze w ich wykonaniu, a i Holendrzy za bardzo im nie przeszkadzali.

A tak poza tym to przypominam że jest to forum ogólnopolskie, nikt wiślaków na forum Legii nie przegania, więc i my zachowajmy poziom, dopóki nikt Wisły nie obraża, jest ok i niech tak pozostanie.
Ostatnio edytowane przez Oress : 18.12.2008 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.12.2008, 00:18
Niebieski - nie wrzucaj wszystkich do jednego worka są tu jeszcze tacy, którzy widzą siłę Lecha... ale nie zgodzę się co do siły Feye. Dziś mało kto znany tam gra poza paroma przestarzałymi panami, a wtedy był to jednak klub z czołówki Eredivisie.

ToTylkoJa - Nie musisz przyznawać racji w kwestii tego czy jest to najlepsze czy najgorsze forum. Rzecz gustu. Czy jest otwarte na fanów innych klubów? No może trochę w tym racji jest, ale więcej się tu napinacie/śmiecicie niż coś sensownego do dyskusji wnosicie.

sq - niech ci będzie, że frustrat... żeby wszyscy byli takimi frustratami jak ja... to naprawdę byłoby dobrze..

z tych rywali, co ktoś wyżej podał: Tottenham/Udine, HSV, Wolfsburg , Sevilla, M.City to raczej kluby poza zasięgiem. Reszta teoretycznie mocniejsza, ale jak już wcześniej wspomniałem - na papierze w grupie wszystkie kluby były mocniejsze od Lecha, a jak się okazało, tylko CSKA było wyraźnie poza zasięgiem...

sq napisał(a):Wyświetl post
Ciupał ma już Wisłę w d****
pora na zmianę TELEsfora - dobrze wam wyjdzie.
hoho - wg Ciebie najlepiej jakby Lech trafił na Tottenham i by się okazało kto jest lepszy w potyczkach z inną ekipą?
ech.. a jednak chcesz mi udowodnić za wszelką, że lepiej żeby byli tylko tacy frustraci jak ja...

tak, trafcie na Spursów - z obecną ich formą powinniście z Londynu wywieźć bagaż 3 goli w plecy, a u siebie może jakiś remis.
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 18.12.2008 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 18.12.2008, 00:21
hoho - wg Ciebie najlepiej jakby Lech trafił na Tottenham i by się okazało kto jest lepszy w potyczkach z inną ekipą?
Powód: jak Cię ciupnę to się w gościach opamiętasz trochę
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 18.12.2008 o godz. 00:34.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.12.2008, 00:26
Niech mają niech się cieszą,punkty się przydadzą,ale chyba jesteśmy wszyscy świadomi tego że NIGDY tego nie powtórzą, w przeciwieństwie do nas i naszych startów w pucharach,gdyż dla nich to przygoda a dla Nas to norma.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.12.2008, 09:23
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Niech mają niech się cieszą,punkty się przydadzą,ale chyba jesteśmy wszyscy świadomi tego że NIGDY tego nie powtórzą, w przeciwieństwie do nas i naszych startów w pucharach,gdyż dla nich to przygoda a dla Nas to norma.
Naprawde wierzysz w to co piszesz, ze nie powtorza czy tylko sobie wmawiasz?

A sam temat to i wiekszosc wpisow tutaj to obciach ja ktu ktos wejdzie z zewnatrz. Chcesz zobaczyc jak kibice Wisly kompromituja swoj klub, chcesz zobaczyc jak kibice Wisly lecza swoje kompleksy wejdz tutaj.
Jak komus przyjdzie jeszcze na mysl wylewac tu swoje frustracje to pamietajacie, ze kazdy tak iwpis to tylko dodatkowa radocha dla poznaniakow.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.12.2008, 09:39
sq napisał(a):Wyświetl post
Hehe jak po drugim mistrzostwie Wisły Cupiała byłem u kuzyna w Warszawie, to co bym z kim nie gadał o piłce to słyszałem:

"eee ten wasz Cupiał tu już odchodzi z Wisły"
"No teraz to już wasz koniec, Wisła musi się w końcu posypac"
"Niedługo wszystko wróci do normy, tylko Legia"

i podobne

I co Sprawdziło się Nie No właśnie !! Więc nie bądź takim hura optymistą na zmianę bo może zdobędziecie jednego mistrza (żaden zespół nie da rady wygrywa co rok) a może nie, ale tak czy inaczej Wisła będzie jeszcze dłuuugo groźna.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 18.12.2008, 09:41
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
swoją droga sukces Lecha może przemówi do wyobraźni Cupiała...

Zeby nie przemowil w najbardziej idiotyczny sposob, czyli ze SMUDA TO TRENER LEPSZY OD SKORZY.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Old Town
Banita

Od: 07.2008

Stary 18.12.2008, 10:04
jutro losowanie o 13.00
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 18.12.2008, 10:58
Gratuluję Lechowi! Ciekawe wzmocnienia, dobry trener (ale i tak Skorża lepszy!) teraz procentują.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2008, 11:29
Ach marzy mi się teraz wylosowanie Tottenhamu i dostanie takich strasznych batów... Wtedy byłyby same pozytywy : Zdobycie paru pkt do rankingu, zainteresowanie zagranicznych klubów piłkarzami Lecha (wyprzedaż) i ośmieszenie się przed Wisła (Franz mówił ze Wisła Tottenham 3:0 powinna puknąć)
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.12.2008, 11:42
Gratulacje dla Amiki za awans.
No niech teraz wylosują Tottenham i pokażą jak się rozwala Angoli 3-0 czy jak tam Smuda kłapał.
Ostatnio edytowane przez arti : 18.12.2008 o godz. 11:49.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 18.12.2008, 11:46
Przestańcie się usprawiedliwiać jak debile. co to za gadanie nie porównuj tego F do tamtego F i w ogóle? Prawda jest taka, że oni z tym F wygrali i graja dalej a my nie. I my gralismy ze słabym Tottenhamem i nie zrobilismy nic, to sie tlumaczymy, że to Premiership. A prawda jest taka, że jakbyśmy byli coś warci to byśmy z tym słabym T wygrali i byłoby po sprawie, a tak to ciągłe tłumaczenia.

Prawda jest taka, że Lecha ma teraz lepszy skład, lepszą drużynę i lepsze perspektywy na przyszłość. Dobrze nam gośc z Ruchu pisze. Wisła miała swój czas i go zmarnowała, klub nie prowadził długofalowej polityki i teraz zbiera tego negatywne owoce. Czas po prostu powiedzieć wprost - nasz okres minął i na dzień dzisiejszy jeżeli nie wzmocnimy gruntownie składu to nie będe zdziwiony jak w ogóle za rok nie zagramy w pucharach.

Panowie wiećej samokrytycyzmu. Ja tam nie lubie Lecha, ale niestety trzeba przyznać, że aktualnie są od nas lepsi i tyle.
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 18.12.2008 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.12.2008, 12:12
Amice życzę, żeby zagrała z Tottehamem, skoro to wg nich był rywal do przejścia. To pewnie ich nieźle rozjadą. Powodzenia
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Neon
Member

Stary 18.12.2008, 12:16
IMO Udinese wygra swoja grupe i nie trafia na Tottenham Patrząc na potencjalnych rywali Lecha porównajcie sobie z koszykiem z którego losowany był Lech:

Koszyk 5

AS Saint-Étienne FRA 17,380
VfL Wolfsburg GER 16,078
Royal Standard Club de Liège BEL 14,811
FC Twente NED 14,610
NEC (Nijmegen) NED 12,610
Metalist Charków UKR 10,933LECH POZNAŃ POL 6,973
MŠK Žilina SVK 4,069

mega lol by był jakby jeszcze Standard, Twente i Metalist wygrali swoje grupy
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 18.12.2008, 12:24
No to teraz jeszcze ja na koniec.
To że Lech gra obecnie taką piłkę ,to w 80% zasługa trenera,który odpowiednio ustawił drużynę.
Osobiście nie widzę wielkich różnic w składach Lecha i Wisły natomiast w stylu gry widzę ogromną różnicę na korzyść Lecha.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.12.2008, 12:25
Nie wiem skąd ta podnieta.

Czy pieje się z zachwytu, jak Lech, Legia czy Wisła ogrywają Odrę Wodzisław albo Piast Gliwice?

Bo wczoraj - i nie tylko wczoraj (widziałem 1 mecz Feynoordu w PUEFA i jeden w lidze - podobny poziom) na boisku przeciwko poznaniakom zagrał zespół klasy Odry czy Piasta właśnie. Owszem, sam klub ma markę i piękną historię, ale zawodnicy pokroju Erasmusa, Bahii czy Janoty mają się nijak do Johana Cruijffa, Ronalda Koemana czy Dirka Kuyta.

Wczoraj Lech był o klasę lepszy od Feynoordu, którego zawodnicy indywidualnie byli gorsi od poznaniaków. Umówmy się, Djurdjevic czy Wojtkowiak to nie są na tyle klasowi obrońcy by na poziomie grupowym PUEFA wygrać 90% pojedynków 1 na 1. A tak było wczoraj, co świadczy o tym, że skrzydłowi holenderscy byli rozpaczliwie słabi. W zespole z Rotterdamu nie miał kto ciągnąc gry, młodzi zawodnicy byli zagubieni i nie mieli czucia piłki. Rozumiem pressing, ale jeśli i bez niego zawodnik nie potrafi prosto podać piłki ani jej przyjąć? I to w Holandii, słynącej z dobrego szkolenia zawodników?

Na boisku przeciwko Lechitom wystąpili zawodnicy kompletnie anonimowi. 3 garnitur Feynoordu, który gnębiony jest przez kontuzje. Jeden podstarzały Roy Makaay to jednak za mało, nawet na polski klub.

Lech po prostu zrobił to, co do niego należało. Był faworytem, grając przeciwko najsłabszemu zespołowi w grupie, który przegrał wszystkie mecze. Inny wynik niż zwycięstwo poznaniaków byłby niespodzianką.

Z tych występów w fazie grupowej Lech można jedynie pochwalić za punkt zdobyty z Deportivo - to był faktyczny sukces, bo dla polskiego klubu nie przegrać z solidnym średniakiem hiszpańskiej pierwszej ligi to osiągnięcie.

Oczywiście Lech może jeszcze zrobić niespodziankę, ale zależy to od wielu czynników. Od losowania, od możliwości zatrzymania w drużynie najlepszych zawodników (Lewy, Peszko, Stilić, Murawski), formy rywala, formy Lecha... Na pewno zawodnicy z Poznania zyskali pewność siebie, co w konfrontacji z najlepszymi jest warunkiem koniecznym, ale nie wystarczającym do odniesienia sukcesu.

Trzeba jednak pamiętać, że limit szczęścia jak an razie chyba już wyczerpano. Nawet i wczoraj, mimo zdecydowanej przewagi Lecha arbiter mógł i powinien gwizdnąć karnego dla Feynoordu po ewidentnej ręce. Końcówka też była bardzo nerwowa, zupełnie niepotrzebnie. Kiedyś fortuna się odwrócić, to nieuchronne bo bilans na ogół wychodzi na zero.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów