The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mechusar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2008, 19:31
Dokładnie, Dziecięcy świat. Dzięki za przypomnienie
Amicos vincere, inhonesta est victoria...
Odpowiedz cytując
Pennywise
Member

Od: 02.2003

Stary 14.12.2008, 20:52
emsi napisał(a):Wyświetl post

Pozwól mi wejść - nie widziałem ale to horror połączony z dramatem o małej dziewczynce wampirze i braku akceptacji jak i dziecięcym postrzeganiu świata, na podstawie bestsellerowej powieści, choć nie widziałem to osoby, które polecały dają mi pewność, że to będzie coś wielkiego.
To ja może dodam coś od siebie.
Pozwól mi wejść to raczej dramat z elementami horroru niż odwrotnie.Trzeba uważać z tym filmem bo nie jest to produkcja ,podczas której ciarki przechodzą po plecach.Film jest subtelnie wyważony i delikatny ,po prostu brakuje mi tam rozmachu.Ale za to totalnie wieje chłodem.Klimat zaśnieżonej Szwecji , ludzie lodu itp., to faktycznie stwarza ciekawą atmosferę.
Ogólnie nie sądzę żeby to było wielkie kino , przynajmniej nie dla wielbicieli typowych horrorów.To raczej film o samotności i przyjaźni dwójki małolatów ( dziewczynka wampir , nie ma matki ,nie ma przyjaciół , częste przeprowadzki itd. i chłopczyk mieszkający w miasteczku , rodzice rozdwiedzeni,szykanowany przez kolegów ze szkoły).

Oglądał ktoś może "Nocny pociąg z mięsem" ? Słyszałem ,że amerykanie wkońcu nakręcili coś konkretnego ? Prawda to ?
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 14.12.2008, 21:22
Pennywise napisał(a):Wyświetl post
To ja może dodam coś od siebie.
Pozwól mi wejść to raczej dramat z elementami horroru niż odwrotnie.Trzeba uważać z tym filmem bo nie jest to produkcja ,podczas której ciarki przechodzą po plecach.Film jest subtelnie wyważony i delikatny ,po prostu brakuje mi tam rozmachu.Ale za to totalnie wieje chłodem.Klimat zaśnieżonej Szwecji , ludzie lodu itp., to faktycznie stwarza ciekawą atmosferę.
Ogólnie nie sądzę żeby to było wielkie kino , przynajmniej nie dla wielbicieli typowych horrorów.To raczej film o samotności i przyjaźni dwójki małolatów ( dziewczynka wampir , nie ma matki ,nie ma przyjaciół , częste przeprowadzki itd. i chłopczyk mieszkający w miasteczku , rodzice rozdwiedzeni,szykanowany przez kolegów ze szkoły).

Oglądał ktoś może "Nocny pociąg z mięsem" ? Słyszałem ,że amerykanie wkońcu nakręcili coś konkretnego ? Prawda to ?
spotkałem się z ciekawym, krótkim opisem "Pozwól mi wejść" - horror romantyczny - i coś w tym jest. choć mało horroru w horrorze, ale niezwykle przyjemnie się ogląda. zimno bijące z ekranu nieco przenosi nas w klimat tej zimnej Szwecji, a sama dziewczynka w sobie coś ma.

"Nocny pociąg z mięsem" oglądałem i polecam, choć nie jest to może rewelacyjna produkcja. dobrze się ogląda, bo ma coś nowego w sobie, inną fabułe, niż wszystkie ostatnie horrory spod flagi Amerykańskiej. dodałbym jeszcze, że świetna gra dwóch głównych aktorów, bardzo dobre ujęcia i to napięcie, aż do końca powodują, że film robi dobre wrażenie.

ps. obejrzałem Inside, ale żeby coś napisać, to trzeba ochłonąć..
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.12.2008, 21:44
A oglądał juz ktoś z was Kwarantannę? Kolejny kiepski reamke amerykanów czy może w końcu coś się im udało?
Odpowiedz cytując
.:MEDALIK:.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.12.2008, 13:00
Jeżeli oglądałeś REC, możesz spokojnie odpuścić Kwarantannę, bo jest to ten sam film, jedynie aktorzy się zmienili plus dialogi prowadzone są w języku angielskim.
Dla fanów REC - nijaki. Dla antyfanów - też nijaki.
Film zrobiony pod amerykanów, którym europejskie produkcje śmierdzą.

Pozdro.
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.12.2008, 13:18
Ja polecam i to naprawdę bardzo rumuński film 4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni. Niesamowite kino, wciągające, działające na wyobraznie, rewelacyjnie zagrane przez nikomu nie znanych rumuńskich aktorów.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.12.2008, 19:54
dzis, Polsat, Sekcja 8, bardzo przyjemny trzymający w napieciu filmik.
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 16.12.2008, 20:39
ja przepdam za skosnym i nie tylko kinem grozy. z azjatyckich horrorwó polecam "r - point" ,"nieodebrane połączenie" , "opowieść o dwóch sisotrach", "shutter""wzrok" (japoński), oraz mało dość znane w Polsce wersje klątwy (ju - on) telewizyjne. dla miłośników kina grozy bardzo dobre produkcje.. w europie coraz bardziej docenia sięprukcje z tamtego regionu. szlak przetarł japoński "ringu" teraz coraz więcej ludzi sięga po produkcje Tajlandkie,koreańskie. problem jednak cześto polega na dublowaniu filmów np "siostry" czy "wiolonczella" gdzie cały czas widz stwiedza "to już było. Amerykanie upodobali sobie przerabianie filmów i o ile wersje Ringu i Klątwy były naprawde fajne(i dość straszne a przecież to dla wielu najważniejsze) to ostanio kwarantana,widmo,nieodebrane polaczenie, kontynacje ringu wykazują w jakim kierunku idzie ich kino grozy , tandeta,małopownie a najgorszym w tym wszystkim jest fak kompletnego braku znajomości kultury danego kraju.
mało kto (a szkoda) interesuje się horrorami Polskimi - niewiele ich było, ba można je praktycznie policzyć na palacach jednej ręki ale warto nadmienić całkiem niezła (folklor,klimat) "Wilczyce" oraz bardzo dajny lecz zapomniany film "Medium" ze Shturem i Szapołowską. może jeszcze "matke joanne od aniołow" ale dla mnie za mało "horrorowy"

z nie horrorowych moge polecic "rękopis znaleziony w saragossie" - jeden z nielicznych filmów Polskich znanych na zachodzie. reweacyjne role Cybulskiego czy Pieczki.

Pytanie - teraz w Mikro był niedanow przegląd "najgorsze filmy wszechczasów" pokazywali kulotwy "plan 9 z kosmosu" Eda Wodda jr (film biograficzny "Ed Wood" z J.Deepem też gorąco polecam) oraz "zły mózg z kosmosu" nie wie ktoś czy będzie powtórka takich akcji z Mikro?
Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Stary 17.12.2008, 07:16
Oglądałem ostatnio film "Mgła".. W zasadzie chyba horror ale najlepsza jest końcówka..
oraz na "Madagaskar 2" byłem w kinie - fajna zabawa zwlaszcza po kilku piwach..

Polecam
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 17.12.2008, 23:40
Krystian88 napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem ostatnio film "Mgła".. W zasadzie chyba horror ale najlepsza jest końcówka..
oraz na "Madagaskar 2" byłem w kinie - fajna zabawa zwlaszcza po kilku piwach..

Polecam
właśnie zacząłem się zastanawiać jak mogłeś być na Madagaskarze 2 jak go jeszcze w Polsce nie ma a Ty z Anglii jestes Mgła bardzo przyjemny film.Oglądałem przedwczoraj Sierociniec-odradzam,nie polecam film denny zero akcji,a ponoć to jest horror.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.12.2008, 00:05
puszek06 napisał(a):Wyświetl post
ja przepdam za skosnym i nie tylko kinem grozy. z azjatyckich horrorwó polecam "r - point" ,"nieodebrane połączenie" , "opowieść o dwóch sisotrach", "shutter""wzrok" (japoński), oraz mało dość znane w Polsce wersje klątwy (ju - on) telewizyjne. dla miłośników kina grozy bardzo dobre produkcje..
Co do "R-Point", to film jest ciekawy do momentu, w którym autorzy przypominają sobie, że przecież jednak kręcą horror. Wówczas klimat siada, przynajmniej ja tak to odebrałem. Trudno też o nim powiedzieć, że jest straszny, czy choćby - że wywołuje ciarki na plecach. Jeżeli ktoś oglądał jakikolwiek azjatycki horror, to przeżyje "deja vu" i jest to prawdziwa pięta achillesowa tego filmu. Trochę szkoda, szczególnie, że wojna wietnamska widziana oczami żołnierzy Koreańskich(jeżeli dobrze pamiętam)to ciekawy i raczej słabo wyeksploatowany motyw. Sam pomysł na fabułę też niezły, ale całość raczej nie wywołuje emocji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.12.2008 o godz. 00:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Stary 18.12.2008, 07:23
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
Mgła bardzo przyjemny film.Oglądałem przedwczoraj Sierociniec-odradzam,nie polecam film denny zero akcji,a ponoć to jest horror.
Mi mimo bardzo dobrych ocen również się Sierociniec nie podobał. W ogóle nie był straszny, może przez jakis czas trzymał w napięciu ale jak w połowie filmu udało mi się odgadnąc zakończenie, które miało być takie niesamowite to film stracił już wszystkie atuty.
A o której Mgle mówcie? Bo aktualnie są 3 filmy o tym tytule mi sie najbardziej podobała pierwsza wersja jeśli dobrze pamiętam z lat 80.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 18.12.2008, 12:05
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
Mi mimo bardzo dobrych ocen również się Sierociniec nie podobał. W ogóle nie był straszny, może przez jakis czas trzymał w napięciu ale jak w połowie filmu udało mi się odgadnąc zakończenie, które miało być takie niesamowite to film stracił już wszystkie atuty.
A o której Mgle mówcie? Bo aktualnie są 3 filmy o tym tytule mi sie najbardziej podobała pierwsza wersja jeśli dobrze pamiętam z lat 80.
o tej Mgle która ostatnio była w kinach :
http://2007.mgla.filmweb.pl/
polecam mnie osobiście film się podobał.
Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Stary 18.12.2008, 12:59
No widzisz MaTyS jednak jesteś spostrzegawczy. A kiedy M2 wchodzi w Polsce na ekrany kin?
Mogę Ci opowiedzieć jak chcesz to zaoszczędzisz na bilecie hehe

Ja również miałem tą "Mgłę" na myśli..
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 18.12.2008, 16:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co do "R-Point", to film jest ciekawy do momentu, w którym autorzy przypominają sobie, że przecież jednak kręcą horror. Wówczas klimat siada, przynajmniej ja tak to odebrałem. Trudno też o nim powiedzieć, że jest straszny, czy choćby - że wywołuje ciarki na plecach. Jeżeli ktoś oglądał jakikolwiek azjatycki horror, to przeżyje "deja vu" i jest to prawdziwa pięta achillesowa tego filmu. Trochę szkoda, szczególnie, że wojna wietnamska widziana oczami żołnierzy Koreańskich(jeżeli dobrze pamiętam)to ciekawy i raczej słabo wyeksploatowany motyw. Sam pomysł na fabułę też niezły, ale całość raczej nie wywołuje emocji.
ale klimacik jest. nie mówie że jest okrutnie straszny ale trzyma poziom. Co prawda jak sam powiedziałes "gzieś już było" ale ja byłem pozytwnie zaskoczony i dla mnie solidny film - np scenografia, czy sam problem wojny wietnamskiej z całkiem innej strony..

Polecam dla fanów skośnych produkcji "Re-cycle" - horror ale całkiem inny. rzecz zaczyna się znajmo - dziwne głosy,czarne włoski tu i tam po czym obrót 180stopni i trafiamy do dziwnego świata magazynowanych wspomnień - film ciekawy i moim zdaniem warty poświęcania czasu na seans
http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1218 - tutaj link do recenzji - warto nadmienić że ta strona "horror on line" posiada okolo 1700 recenzji filmów grozy(nie zawsze rzecz jasna zgodzimy się z autorem) ale jest bardzo przydatna przy poszukiwaniu horroru - zwłaszcza że można tam znaleźć recnejze takcih filmów jak "Dracula w Pakistanie" czy "jakck frost 2 zemsta zmutowanego zabójczego bałwana"

jeszcze dla maniaków horrorów kalsycznych(i ogólnie dobrych filmów) polecam "gabinet doktora Calligari" z 1920 roku - masjtersztyk niemieckiego kina gorozy. miałem okazję oglądac go przy tetrze słowackiego z muzyką na żywo i zrobił na mnie piorunujące wrażenie. w ogole ostatnio często sięgam po kino nieme
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 23.12.2008, 22:09
Są napisy do "Captain Tsubasa" (u nas znany jako kapitan Hawk)
kiedys to leciało na Polonii teraz sobie oglądam jeszcze raz i od 37 odcinka pierwszej serii (to jak grał w Nankatsu z Misugim) nie moge znaleźc napisów.
Istnieją w ogóle do tego?
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.12.2008, 22:11
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
kiedys to leciało na Polonii teraz sobie oglądam jeszcze raz i od 37 odcinka pierwszej serii (to jak grał w Nankatsu z Misugim) nie moge znaleźc napisów.

Skad masz odcinki z napisami

Odpowiedz cytując
polpol
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 23.12.2008, 22:29
Nitrox napisał(a):Wyświetl post
Skad masz odcinki z napisami
Na necie jest kilka stron z tego typu filmami: http://kreskowki.fani.pl/ - tutaj 88 fimów z pierwszej serii
http://kreskowka.pl/ - tu wszystkie 52 road to mundial 2002
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 23.12.2008, 23:21
Jak byłem mały to cały weekend czekałem czy będzie bramka czy nie dzięki wielkie za ten link.
Z mojej strony polecam film, który być może był w tym temacie ale szalenie mnie zaciekawił, mianowicie: Madhouse.
Do tego można jeszcze dodać American Psycho 2.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Stary 24.12.2008, 00:30
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Ja się z napisami nie spotkałem ale za to są odcinki z lektorem, przynajmniej do 84 odcinka. Jakby ktoś znalazł resztę odcinków po polsku to proszony jest o kontakt
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 24.12.2008, 11:13
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
Ja się z napisami nie spotkałem ale za to są odcinki z lektorem, przynajmniej do 84 odcinka. Jakby ktoś znalazł resztę odcinków po polsku to proszony jest o kontakt
sprawdź tutaj,może o to Ci chodzi
http://www.kreskoweczki.pl/captain-tsubasa/
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.12.2008, 17:02
ściągam z tamtąd:
http://www.download-anime.info/narut...=anime_ct.html

do 37 odcinka jest z lektorem(jakośc gówniana) i w tym dwa odcinki DVD w tymże RMVB, bez lektora ale sa napisy (bodajże odcinki 7 i 8) jakosc świetna.
odcinki 37 i 38 to sa takze DVD ale napisów nie moge znaleźc i chyba jest oczywiste ze juz wole sobie pooglądac to w jakości DVD niz ten syf.

ps. na tych stronach co zapodaliscie są te same odcinki bez lektora i nie tam napisów..
ehh, a tak sie na nowo wciągnąłem. pamietam jak to oglądalem, ulice były puste kiedy sie to zaczynało....
niech Polonia 1 wróci na otwartą antene i puszcza to co kiedys było

wesołych świąt!
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 24.12.2008 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 25.12.2008, 13:52
wiecie może skąd można ściągnąć(o ile można już) "to nie tak jak myślisz kotku" ?

szukam na torencie i nic.z góry dziękuję za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.12.2008, 16:40
maTyS - to jest temat - filmy ktore warto obejzec, a nie 'skad sciagnac to i to'
Od tego jest ten temat

http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=2551&page=34
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.12.2008, 23:41
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
wiecie może skąd można ściągnąć(o ile można już) "to nie tak jak myślisz kotku" ?

szukam na torencie i nic.z góry dziękuję za odpowiedź.
Film tragiczny... Jedynie Borusiński coś tam trzyma poziom, poza scenami z nim uśmiechnąłem się słownie raz...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.12.2008, 00:27
Jutro... znaczy dziś na TVN-ie będzie pokazywany EUROTRIP. Jeśli lubicie się pośmiać, to polecam ;]

TVN, godz. 23:15
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.12.2008, 08:39
Jesli nie chcecie mowic pozniej "90 minut straconego zyvia" to nie ogladajcie tego shitu pod tytulem Eurotrip.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.12.2008, 15:04
A ja zdecydowanie Eurotrip polecam
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.12.2008, 17:47
a ja polecam na dzisiejszy wieczor w kinie polska :Matka Joanna od Aniołów
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.12.2008, 00:02
Ja polecam do oglądnięcia :

,,Ptaki, ptakom ....''- walka polaków z okupantem niemieckim i ludnością niemiecką na Śląsku
,,Ucieczka z Sobiboru''- fajny film powstały na faktach (chodź niewiele ma z nimi wspólnego)

A to powinien każdy obejżeć : Egzorcyzmy Anneliese Michel (2008) (na youtube jest albo na warezach jako całosc)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów