The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2008, 13:28
Smuda rozchwytywany w Europie,przypomina mi to troche jak Henio miał po meczu z Schalke propozycje (?) z PSG .O Franzu mówi sie że ma objąc Feyenoord w przypadku wygrania w Rotterdamie.Ja obstawiam że zostanie jednak w Lechu,http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1067503...l?ticaid=17286

Feyenoord zagra najmocniejszą jedenastką na jaka go obecnie stac.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.12.2008, 13:39
Niestety Lech wyjdzie z grupy bo Feye gra o nic, wystawią rezerwy które też będą się oszczędzać i bez żadnej charyzmy będą ganiać za piłką. Szkoda.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.12.2008, 13:48
bedzie gładkie 2-0 dla Feyenordu, skończą sie ochy i achy
uff
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.12.2008, 13:49
Sytuacja przed dzisiejszym meczem przypomina mi nasz wyjazdowy pojedynek z Schalke. Byliśmy w niezłej formie przez całą rundę, pierwszy mecz graliśmy na zmęczeniu i dowieźlismy fartowne 1:1, ale przed najważniejszym meczem mieliśmy czas na odpoczynek i na świeżości rozjechaliśmy ich 4:1. Analogie nasuwają się same.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.12.2008, 13:51
A ja mysle ze Lech wygra 1:0 ale w drugim meczu zespoly sie dogadaja na remis
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 17.12.2008, 13:59
remis w drugim meczu nie jest zbyt opłacalny, nawet 2:2 bo Lech strzeli w 90+4 na 0:2 i cały ich plan weźmie w łeb
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.12.2008, 14:08
Może zagra Michał Janota ? Cóż wydaje mi się, że Lech jest w stanie to wygrać, ale nie wiem czy uda się awansowac.
..
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 17.12.2008, 14:38
A potem, ze przynajmniej do lata.

Takie deklaracje mają wartość do najbliższego meczu i do najbliższej propozycji pracy - z wyższą pensją.

To normalne. Praca i kariera ...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.12.2008, 15:04
Ciezko wyczuc, bo nie wiem na ile udała się przerwa i odpoczynek i jak wpłynie to na forme grajków z Poznania. Jezeli pozytywnie to pojadą Feyenoord ,gdyz jest on zupełnie bez formy. Walczą tak naprawde z soba a nie przeciwnikiem. Jeżeli pogłebiła sie zaś zapaść fizycnz graczy Kolejorza to nawet Feyenoord bez formy ich rozklepie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.12.2008, 15:17
Prawda jest taka, że z niewiadomych powodów niebiosa się sprzysięgły i robią wszystko, by pomóc Lechowi w PUEFA.

Najpierw kuchenkowcy trafili do pucharu, w którym nie powinni grać (Groclin), następnie dostali całą serię łatwych przeciwników: Azerowie, będący całkowicie bez formy Szwajcarzy, wreszcie słabiutka Austria Wiedeń. I z tą słabiutką Austrią psim swędem awansowali do grupy.

Mało tego. Trafili w losowaniu najlepiej, jak można. Wszystkie zespoły w grupie były w ich zasięgu, a jedyne silniejsze CSKA ich zlekceważyło, bo miało awans w kieszeni. Bramkarz rywali strzela samobóje, wybitnie gra sprowadzony za bezcen (po oglądnięciu go zaledwie na CD) Stilić.

Mimo to Lech marnuje swoje szanse i na chwilę obecną ma mniej punktów niż my za Okuki (z gorszym składem i o wiele silniejszymi rywalami). Ale wystarczy, że spokojnie ogra tragicznie grający Feynoord, który pewnie wystawi rezerwowy skład - by mógł awansować dalej.

Jeśli więc Lech nie awansuje, to drużyna kuchenek okaże się największymi frajerami sezonu. Nie ma żadnych usprawiedliwień. Wszystkei atuty są po ich stronie i powinni byli zapewnić sobie awans już wcześniej. Przeciwnik jest słaby, rozbity psychicznie - a drużyna Lecha jest w życiowej formie.

Moim zdaniem następnej szansy Lecha na sukces w europejskich pucharach może juz nie być. Wystarczy wspomnieć nasze doświadczenia z losowaniem, doliczyć nieuchronne straty transferowe (Stilić, Lewandowski, Murawski) i mieć na uwadze wyczerpany limit fuksa. Saragossy zdarzają się raz na lat kilka, podobnie takie spotkania jak z Austrią.

Niemniej ja Lechowi życzę tradycyjnie jak najgorzej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.12.2008, 15:22
Lech 1 : 0 Feyenoord
Nancy 2 : 2 Deportivo la Coruńa

i tyle będzie ze wspaniałości kuchenkorza
.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 17.12.2008, 15:33
Ja coś czuję, że z Feyenoordem nie wygrają.

Jasne, że Portowcy mają problemy, ale jednak jaka jest różnica między nimi a Lechem. Ktoś powie: "Lech ma Stilicia, Lewandowskiego, Arboledę i Murawskiego" a ja mówię "Feyenoord ma Makaaya i Van Bronckhorsta, De Clera, Hoflanda i Tomassona."
Nawet Feyenoord w kryzysie jest drużyną (przynajmniej na papierze) lepszą od Lecha.
Jeśli dziś przegrają to będzie totalna kompromitacja. Jestem pewien, że zrobią wszystko, żeby do tego nie dopuścić.

A jeśli wygrają z Pyrami, to bardzo ciekawi mnie czy ktoś zamaluje na Prokocimiu napis "I love Feyenoord", który codziennie mijam
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
kiju.ts
Banita

Od: 07.2008

Stary 17.12.2008, 15:57
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
A ja mysle ze Lech wygra 1:0 ale w drugim meczu zespoly sie dogadaja na remis
a niech tylko sprobuja !!!

Lech to musi przejsc - niepowtarzalna szansa.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 17.12.2008, 16:37
Ela napisał(a):Wyświetl post
A potem, ze przynajmniej do lata.

Takie deklaracje mają wartość do najbliższego meczu i do najbliższej propozycji pracy - z wyższą pensją.

To normalne. Praca i kariera ...
Trochę nie ma się co dziwić. Jaki polski trenejro ma/miał kiedykolwiek szansę poprowadzić jakiś klub za granicą w najwyższej klasie rozgrywkowej? Niepowtarzalna szansa na konkretną kasę i karierę. Tylko, że ktoś z honorem nie powinien wcześniej opowiadać takich rzeczy jak Franz i deklarować czegoś co za chwilę zmienia. Inna sprawa to czy w ogóle jest prawda z tymi propozycjami. Z dnia na dzień media zaprzeczają swoim słowom ...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.12.2008, 16:52
Kiedyś musi się im wyczerpać limit szczęścia mam nadzieje że to będzie dziś.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 17.12.2008, 17:43
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że z niewiadomych powodów niebiosa się sprzysięgły i robią wszystko, by pomóc Lechowi w PUEFA.

Najpierw kuchenkowcy trafili do pucharu, w którym nie powinni grać (Groclin), następnie dostali całą serię łatwych przeciwników: Azerowie, będący całkowicie bez formy Szwajcarzy, wreszcie słabiutka Austria Wiedeń. I z tą słabiutką Austrią psim swędem awansowali do grupy.

Mało tego. Trafili w losowaniu najlepiej, jak można. Wszystkie zespoły w grupie były w ich zasięgu, a jedyne silniejsze CSKA ich zlekceważyło, bo miało awans w kieszeni. Bramkarz rywali strzela samobóje, wybitnie gra sprowadzony za bezcen (po oglądnięciu go zaledwie na CD) Stilić.

Mimo to Lech marnuje swoje szanse i na chwilę obecną ma mniej punktów niż my za Okuki (z gorszym składem i o wiele silniejszymi rywalami). Ale wystarczy, że spokojnie ogra tragicznie grający Feynoord, który pewnie wystawi rezerwowy skład - by mógł awansować dalej.

Jeśli więc Lech nie awansuje, to drużyna kuchenek okaże się największymi frajerami sezonu. Nie ma żadnych usprawiedliwień. Wszystkei atuty są po ich stronie i powinni byli zapewnić sobie awans już wcześniej. Przeciwnik jest słaby, rozbity psychicznie - a drużyna Lecha jest w życiowej formie.

Moim zdaniem następnej szansy Lecha na sukces w europejskich pucharach może juz nie być. Wystarczy wspomnieć nasze doświadczenia z losowaniem, doliczyć nieuchronne straty transferowe (Stilić, Lewandowski, Murawski) i mieć na uwadze wyczerpany limit fuksa. Saragossy zdarzają się raz na lat kilka, podobnie takie spotkania jak z Austrią.

Niemniej ja Lechowi życzę tradycyjnie jak najgorzej.
Świetnie napisane.
Miałem ochotę napisać coś właśnie takiego, ale nie miałem czasu.
Zgadzam się w całej rozciągłości, a szczególnie gorąco popieram ostatnie zdanie, zmieniając jednak "Lechowi" na Amice.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.12.2008, 18:09
Fakt ze dobrze napisane - zobaczymy jak to bedzie, ja mam tylko nadzieje ze holendrzy nie maja jak to u nas w zwyczaju, zwalniac trenera przez podkladanie sie a wrecz odwrotnie - beda sie bardzo starac by jakos zaczac wychodzic z dolka - a do tego jak wiadomo najlepszym lekarstwem jest wygranie meczu.

Gdyby im przyzwoicie szlo w lidze to rzeczywiscie bylby to dla nich mecz z gatunku o nic - w takim polozeniu jak sa, syndrom zranionego zwierza moze sie uaktywnic
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.12.2008, 18:16
To prawda że Lech dostał się do pucharów kuchennymi drzwiami,ale że grają frajersko to już nie moge się zgodzić.W spotkaniu z Austrią mieli szczęscie strzelić decydującą bramke w ostatniej minucie ,ale trzeba sprawiedliwie przyznać że w tym dwumeczu to poznaniakom należał się awans do grupy UEFA,byli stroną dominującą.

Ponadto we wszyskich dotychczasowych meczach w fazie grupowej prezentuje się dobrze i w meczach z francuzami i hiszpanami przy odrobiną lepszej skutecznośc powinien Lech spokojnie wygrać,a w spotkaniu z CSKA mało brakło aby w końcówce strzelić bramke na remis
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.12.2008, 18:21
Troche obiektywizmu Flamengisto:
1) Stillic nie był kupiony tylko na podstawie samych kaset to kłamstwo i dobrze o tym wiesz.
2) Ta grupa w cale nie różni sie od tej jaka miała Wisla, a założe sie że wtedy nie pisaleś że gramy w słabiutkiej grupie. Dwaj tacy sami rywale jak u nas, Basel<Deportivo i Blackburn<CSKA

Ja licze że jednak Lech przejdzie dalej bo wzrosna nasze szance na mistrza. Beda musieli Lechici forme po zimie szykowac wcześniej niż cała liga bo PU po zimie rozpoczyna sie przed Ekstraklasa.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 17.12.2008, 18:25
Baala napisał(a):Wyświetl post
Beda musieli Lechici forme po zimie szykowac wcześniej niż cała liga bo PU po zimie rozpoczyna sie przed Ekstraklasa.
W tej rundzie jakoś zmęczenia ciężkimi meczami u nich nie widać.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.12.2008, 18:35
Ja licze że jednak Lech przejdzie dalej bo wzrosna nasze szance na mistrza. Beda musieli Lechici forme po zimie szykowac wcześniej niż cała liga bo PU po zimie rozpoczyna sie przed Ekstraklasa.
Biorac pod uwage ze zostaje tylko 13 kolejek na wiosne , to konkreniejsze przygotowania moga im tylko pomoc.Pozatym po awansie nie dosc ze dostana psychicznego kopa ,to pewnie i wiecej pieniedzy sie znajdzie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.12.2008, 18:41
podobnie pół forum myslalo po rewanzu z Austrią, że Lech nie wydoli z ligą i z pucharem, tymczasem zimują na liderze
Odpowiedz cytując
kerim
Senior Member

Stary 17.12.2008, 18:58
jak ktoś pamieta jak Franz zajeżdża drużyny to nie bedzie zdziwiony jak na wiosnę kuchenki będą człapać, poza tym nie za bardzo rozumiem te ochy i achy ? przecież oni tylko zremisowali u siebie ze średnimi druzynami a z cska przegrali , styl? ja wiem , może i to wyglądało , ale za styl to ocenia sie łyżwiarzy figurowych , Franz dostał amoku i opowiada o Hiszpanii i tym podobne, jedyny pozytyw to że nie chce do nas , Franz dzięki , pamietamy mistrza , ale pamietamy też dużo potem
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie

JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY?
Odpowiedz cytując
Przemo12
Banita

Od: 04.2008

Stary 17.12.2008, 19:19
prosze panstwa
za poltorej godziny otwieramy piwka
za trzy godzinki otwieramy szampany !!

Zycze powodzenia Lechitom, Ich awans wszystkim wyjdzie na dobre
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 17.12.2008, 19:24
Przemo12 napisał(a):Wyświetl post
prosze panstwa

poj.... Ci sie fora , chyba

a tak w ogóle to mnie wynik Amici ani ziębi ani grzeje bo nigdzie nie jest powiedziane że ewentualny awans im nie zaszkodzi a nie niesie znowu jakiś wielkich korzyści , wiec spokojnie

PS charcerzyk
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 17.12.2008 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
kerim
Senior Member

Stary 17.12.2008, 19:24
Przemo12 napisał(a):Wyświetl post
prosze panstwa

poważnie ? zartowałeś / ok
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie

JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY?
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.12.2008, 20:16
Nigdy poziom polskiej ligi nie wzrośnie jeśli nasze drużyny będą wcześnie odpadały z europejskich pucharów.Tylko później się nie zdziwcie jak Wisła po zdobyciu Mistrzostwa Polski na 5 kolejek przed końcem ligi dostaje łomot od jakiegoś Tbilisi w kw.LM.Zrozumcie nie da się niczego zwojować w Europie,jeśli cały rok gra się na krajowym podwórku z frajerami.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 17.12.2008, 20:24
Pokonanie przez Lecha Feyenoordu sprawi, że Wisła nie przegra z Tibilisi?

Odpowiedz cytując
luki
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.12.2008, 20:28
Jak dla mnie to mogą sobie awansować. Zawsze jakieś punkty dla Polskich drużyn wpłyną na konto. Ale ja osobiście polecam Radio Kraków i mecz naszych koszykarek
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.12.2008, 20:32
Pomimo że żaden polski team nie wygrał jeszcze w Rotterdamie to stawiam na 3:0 dla Lecha .
1.Kuchenkorz jest na gazie
2. Holendrzy mogą nie podejść na maxa poważnie do meczu co odzwierciedla się między innymi tym że stadion nie będzie pełny
Życzę Lechowi wygrania i awansu żeby nabito troche tych punktów do ranku .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów