The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2008, 09:26
Przyjmując, że ten art. ma coś wspólnego z prawdą to ceny za Baszcza i Sobola są zbyt niskie moim zdaniem, no chyba że to jakiś gest w stosunku do zawodników żeby mogli skasować więcej kontraktu jak dokądś odejdą taniej. Poza tym Sobola bym nie sprzedawał bo odbieram Go jako jedynego polskiego walczaka w drużynie.
Może jeszcze trochę Głowa, który jednak często się sypie i Paweł, ale On w dużo mniejszym stopniu.
Cleber jeszcze coś takiego ma, ale myli mu się to niestety często z brutalnością...
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 16.12.2008, 10:30
Bąk ma duży talent i ma swietne warunki fizyczne,ale ejst to raczej melodia przyszłości.Czy jest on na dzis bramkarzem na 1 wszy sklad,z ktorym sie bedziemy bic o mistrza? Ja bym szukal raczej bramkarza doswiadczonego
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.12.2008, 10:32
Czyli bierzemy Baka i tego Fina a sprzedajemy Juszczyka i Pawelka i wychodzimy na plus.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.12.2008, 10:39
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Czyli bierzemy Baka i tego Fina a sprzedajemy Juszczyka i Pawelka i wychodzimy na plus.
a kto weźmie Kazimierskiego
bo coś mi się tak zdaje, że za pół roku ktokolwiek stanie w bramce Wisły, bronić będzie równie skutecznie jak Pawełek z Juszczykiem
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 16.12.2008, 10:49
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Tyle ze Bak siedzacy na lawce to bezsens,on powinien grac ,zeby sie rozwijac i za 2 ,3 lata byc kompletnym bramakrzem ,a w Wiśle potrzeba wzmocnień na dziś a nie na przyszlosc.
Nie wiem ile warty jest ten Silanpaa,ale jak jest lepszy od Pawełka ,to para goalkeeperów:Silanpaa-Pawelek bylaby ciekawa.Pawelkowi lawka zrobi dobrze,bo w tej rundzie mial wiecej interwencji a'la Slask Wroclaw czy Gornik Zabrze .
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.12.2008, 11:38
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Zaczęło się przymierzanie nołnejmów.

http://sport.onet.pl/0,1248675,18816...wiadomosc.html
i świateczna wyprzedaż Cupiała - http://sport.onet.pl/0,1248675,1881618,wiadomosc.html

SUPER PROMOCJE !!! Chyba sam se kupie któregos z pilkarzy....
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2008, 12:40
po Sobola za 200 tyś Euro to na pewno sie ktoś zgłosi i to pewnie z naszej ligi.Szkoda uważm tak wartościowego piłkarza sprzedawac za takie śrubki.

Z kosmosu też jest wzięta cena za Marcelo - 3 miliony Euro, to chyba jest cena zaporowa żeby sie go nie pozbywac bo wart jest znacznie mniej uważam.
5 milionów za Brożka to chyba tylko kluby ze Wschodu moga tyle za niego wykartkowac.

Ostrowskim ze Śląska którym interesuje sie podobno Wisła jest już dogadany z Legią http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.12.2008 o godz. 12:51.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.12.2008, 13:23
Od kiedy przegląd został kupiony przez właściciela faktu (axel springer) jest typowym brukowcem. Mnie Wiślaka po prostu wkur**ają takim tekstami. Sobol jest 5x droższy. W tej chwili najlepszy polski i w Polsce defensywny pomocnik. Leo chętnie wziąłby go gdyby Sobol wyraził chęć.

Co do Bąka to już jakiś czas temu miałem sporą pewność, że przejdzie do Wisły. Trochę później zacząłem się zastanawiać czy to dobre posunięcie. Bączek potrafi wyjąć niesamowite piłki, ale też zdarzają mu się brzydkie błędy tak np z Legią. Robinsonady a za razem 2 wpadki.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.12.2008, 13:24
Co do Marcelo, założę się o kratę piwa, że ma w kontrakcie wpisaną sumę odstępnego.
PS był spoko, dopóki jeszcze PSem nie był, a nazywał się tempo.
.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.12.2008, 13:28
Ja wczoraj pierwszy raz od czasow chyba liceum nie kupilem przegladu sportowego - KONIEC.
sorry za offtop
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
noname99
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 16.12.2008, 13:45
czyli co znaczyć może świąteczna wyprzedaż? Może Cupiał poczuł, że jest to dogodna szansa, żeby odzyskać część kasy, odejść i zostawić Wisłę w spadku Arabom bądź też samej sobie...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.12.2008, 13:48
szczególnie Brożek Marcelo i Diaz sa w super promocji i już wszyscy lecą ich kupować i Bogus się obłowi kasą za nich że hej
Odpowiedz cytując
vertigo
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 16.12.2008, 13:52
Mogli wycenić Brożka na 2 mln na przykład i jak by był ktoś chętny, to wysłać im braciszka
...
Odpowiedz cytując
noname99
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 16.12.2008, 13:52
dopóki nie będzie oficjalnej, potwierdzonej informacji to w to nie uwierzę, bo już przywykłem że ten szmatławiec sportowy takie kaczki puszcza...
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.12.2008, 14:06
nie wierzę, że chcemy sprzedać Sobola, a za 200tysiaków to nawet nie sprzedaż, tylko puszczenie go za darmo. I w ogóle cały ten news śmierdzi ;]
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Stary 16.12.2008, 14:27
  • Bramkarz z Czarnogóry na celowniku Wisły?
  • Srdan Blazic, czarnogórski bramkarz greckiego Levadiakosu, znalazł się na celowniku Wisły Kraków - informuje "Sport". Z kolei zdaniem "Gazety Wyborczej" Wisła rozważa pozyskanie Mateusza Bąka, bramkarza gdańskiej Lechii.

26-latek z Czarnogóry mierzy 196 cm wzrostu i ma za sobą bardzo udaną rundę jesienną, w trakcie której otrzymał nawet powołanie do reprezentacji.

Wspomniany Mateusz Bąk wyróżniał się swoimi interwencjami w meczach Ekstraklasy i chętnie przeniósłby się pod Wawel. Tym bardziej, że w ramach ewentualnego transferu do Gdańska przenieść mogliby się piłkarze Wisły, którzy nie mieszczą się w składzie zespołu mistrza Polski (m.in. Mateusz Kowalski i Konrad Gołoś)

Źródło: Sport, Gazeta Wyborcza
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.12.2008, 14:55
Wszyscy Wiślacy na sprzedaż !?
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.12.2008, 15:17
Ciekawe na ile wycenili Pawełka
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 16.12.2008, 15:17
I bardzo dobrze, że chcą się pozbyć wszystkich
Może wreszcie ruszą dupy i zaczną grać lepiej
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.12.2008, 15:38
Cytat:

Paweł Brożek w Borussii Dortmund?

KOLEJNY KLUB WŁĄCZYŁ SIĘ DO WALKI O NAPASTNIKA WISŁY

Nie ustają spekulacje na temat odejścia Pawła Brożka z Wisły Kraków. Do walki o polskiego napastnika włączyła się Borussia Dortmund, czyli klub, w którym występuje inny Polak - Kuba Błaszczykowski.

W Niemczech trwa teraz przerwa między rozgrywkami stąd nasilające się plotki transferowe. Niemiecki klub potrzebuje wzmocnień w linii ataku, gdyż w lecie odejść z klubu chce Diego Klimowicz. Inny napastnik, z którym w Dortmundzie wiązano spore nadzieje, Alexander Frei, nie spisuje się w ostatnim czasie najlepiej.

Ile niemiecki klub musiałby przeznaczyć na Brożka? Około cztery miliony euro. Wcześnie zainteresowanie polskim napastnikiem wyrażało między innymi francuskie FC Nantes. Jednak Polak zaznaczył, że nie odejdzie z Wisły zimą.
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...b72761a9ca9587

BVB I HSV Polują na Brożka [po niemiecku]
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 16.12.2008, 16:23
Ceny są jak najbardziej realne. Wysokie w przypadku zawodników na których nam bardziej zależy i niskie gdy zawodnik jest już nieco starszy. Za te przykładowe 100 tys. można dostać ciekawych i perpektywicznych grajków.
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.12.2008, 16:23
Według mnie artykuł o wyprzedaży napisany z kosmosu. Jedyne co mnie zaciekawiło to cena Marcelo. Ciekawe jak z jego kontraktem jest ? Jest wpisana cena czy nie... ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.12.2008, 17:07
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Ceny są jak najbardziej realne. Wysokie w przypadku zawodników na których nam bardziej zależy i niskie gdy zawodnik jest już nieco starszy. Za te przykładowe 100 tys. można dostać ciekawych i perpektywicznych grajków.
Nie żebym się czepiał. Ale ciekawi mnie kogo perspektywicznego można ściągnąć za 100k euro ? Może jakieś konkrety.
Bo np. Sobola to i za pół bańki bym nie sprzedawał. Na rynku jest spory zastój jeśli chodzi o DP i nie rozumiem dlaczego lekką reką chcemy z niego zrezygnować. Szczególnie, że wcześniej odszedł z niezrozumialych powodów Barreto.

Zimowe okienko nie jest najlepszym momentem do kupowania zawodników imo.
..
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 16.12.2008, 17:18
buahahaha co za debile w tym PS pracują
artykuł napisany przez jakąś miernotę, którą ma czelność nazywać się dziennikarzem

już uwierzę, że klub walczący o mistrzostwo Polski wysyła do menedżerów cennik piłkarzy
ciekawe jak to zrobili? ściągnęli bazę menedżerów z internetu? powysyłali smsami czy też może emailem? a może gołębiem pocztowym?

odkąd upadło Tempo, jedyna porządna gazeta, nigdy nie kupiłem tego szmatławca o rynsztokowym poziomie, nie dam chujom zarobić, choćbym miał nie wiedzieć co się dzieje w sportowym świecie

99% wszystkich tych śmiesznych artykułów i przymiarek transferowych jest z dupy wzięte, ja spokojnie czekam na rozwój wydarzeń i nie podniecam się tym wcale, wam też radzę zrobić to samo, będziecie zdrowsi
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.12.2008, 17:34
tofik napisał(a):Wyświetl post

Zimowe okienko nie jest najlepszym momentem do kupowania zawodników imo.
A imo to najlepszy okres - swoja wypowiedz uzasadniam tym ze w perspektywie pucharow, jest sporo czasu , by taki zawodnik wkomponowal sie w zespol, czego zupelnie nie ma w lecie - tym bardziej patrzac na nasza strategie transferowa, a raczej jej brak - ktory polega na czekaniu na ostatnia minute okienka;>
Gdy dodamy do tego takie oto dziwadlo ze polskie zespoly najwazniejsze mecze graja w lecie - zupelnie odwrotnie niz reszta ,to ja bardzo jestem ciekaw jakich argumentow uzyjesz, by przekonac mnie ze zimowe okienko jest be a letnie cacy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 16.12.2008, 17:36
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym się czepiał. Ale ciekawi mnie kogo perspektywicznego można ściągnąć za 100k euro ? Może jakieś konkrety...
Diaz, Marcelo, Romeu, Bąk, Ostrowski...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.12.2008, 17:39
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Diaz, Marcelo, Romeu, Bąk, Ostrowski...
a nawet kilku Blaszczykowskich
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.12.2008, 20:10
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.12.2008, 20:39
Cytat:
Wie polnische Medien berichten
co oznacza: Jak donoszą polskie media
Cytat:
... informują media w Niemczech.
ja nie mam pytan co do slusznosci tych doniesien
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.12.2008, 21:47
w Wyborczej takie coś: Wisła mocno penetruje także rynek w poszukiwaniu bramkarza. Wśród kandydatów są m.in. Henri Sillanpa, Mateusz Bąk i Blażić. Mimo to krakowianie negocjują pozostanie w klubie Marcina Juszczyka (31 grudnia wygasa mu kontrakt), ale po zmiennika Mariusza Pawełka po raz kolejny zgłosiła się Skoda Xanthi. Na początku roku Juszczyk negocjował z Grekami, ale nie był zadowolony z proponowanych pieniędzy. Żądań finansowych nie chcieli też zmniejszyć mistrzowie Polski i transfer nie doszedł do skutku.

to jest żart jakiś Czy to działanie imć Kazimierskiego który to jakiś czas temu stwierdził że Juszczyk to dobry bramkarz i chce żeby został w Krakowie

teraz to pewne. Czyszczenie w składzie powinno zacząć się od oczyszczenia szatni z pana Kazimierskiego. I to w taki sposób by omijał Wisłę i jej bramkarzy szerokim łukiem.
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów