The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2008, 14:53
Po co człowiekowi który ma mnóstwo kasy jeszcze więcej hajsu. Starcza mu na wszystko czego dusza zapragnie, więc spełnia swoje marzenie jakim jest Wisła, która dostarcza mu wiele emocji. Niech ktoś poda mi argument za sprzedaniem Wisły.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.12.2008, 15:11
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Po co człowiekowi który ma mnóstwo kasy jeszcze więcej hajsu. Starcza mu na wszystko czego dusza zapragnie, więc spełnia swoje marzenie jakim jest Wisła, która dostarcza mu wiele emocji. Niech ktoś poda mi argument za sprzedaniem Wisły.
Poza tym, mając tak duże środki finansowe można je inwestowac w znacznie bardziej dochodowe obszary niż piłka nożna, np. nieruchomości, dzieła sztuki czy giełdę .... dlatego też zgadzam się, że dla Cupiała Wisla nie stanowi biznesu, ale rozrywkę.

Podobnie zresztą jak w przypadku Abramowicza - Chelsea. Gdy stać Cię na wszystko, gdy wszystko możesz kupić to własnie sport (czysty sport ) zostaje dziedziną nieprzewidywalną, gdzie choć pieniądze maja duze znaczenie to nie zagwarantują Ci na 100% zwycięstwa. I myślę, że to pociaga bogaczy do inwestowania ogromnych środków w sport - mogą sie wreszcie emocjonować, poczuć smak zwycięstwa, ale i gorycz porażki
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.12.2008, 15:11
Paradokslanie to ma sens... Sluchajcie jesli Cupial odsprzedalby czesc udzialow arabom i sam jednoczesnie wykupilby prawa do wlasnosci(czyli inaczej Wisla S.S.A. stalaby sie wlasnoscia prywatna) mogliby wspolnie razem zbudowac tutaj prawdziwie wielki kompleks hotelowo-handlowo-sportowy. Pomyslcie: tereny- stadion, hotele, centrum handlowe; inwestycje w sport pod szyldem Wisly - uznana marka w Europie, wiecej kasy, wiecej wplywow z biletow itp itd. To wcale nie jest glupie, BC ma w tym wszystkim takze swoj plan. Na ile mam racje to zobaczymy w przyszlosci i to kto wie czy nie bardzo, bardzo nieodleglej...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.12.2008, 16:06
matti123 napisał(a):Wyświetl post
To prawda oczywiscie tylko jest pytanie czy Cupial sie juz nie wypalil ? I moze jest z Wisla bardziej z sentymentu, szacunku niz z pasji, ktora mial na samym poczatku.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.12.2008, 18:18
Ostro się wszyscy napaliliście na te petrodolary. Nie wiem czy zauważyliście, ale kiedy Cupiał wchodził w Wisłę to robił to dla własnego widzimisię. Jeden człowiek, który postanowił kupić sobie klub. Kiedy kupi nas firma, a właściwie konsorcjum firm, to możemy być pewni, że nie zrobi tego z własnego widzimisę, tylko zrobi to dla zysku. Co z tego wynika, na dłuższą, lub krótszą metę będzie to zabieranie pieniędzy z Wisły, a nie pompowanie ich w nią. Możecie być pewni, że każda zainwestowana złotówka pociągnie dwie złotówki w drugą stronę. W najlepszym wypadku skończymy jak Widzew za czasów "wielkich biznesmenów", w najgorszym trafi nam się jakiś Ptak albo inny JW Konstrakszyn, czyli jaśnie pan właściciel.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.12.2008, 18:53
Wszyscy są za Cupiałem pewnie. Tylko że czasy się zmieniły. Jest Lech, Legia, Polonia, inne kluby też się wzmacniają, mają stadiony.
Wisła może stać się średniakiem, jeżeli nie zmieni się jej budżet. Za co Wisła kupi nowych zawodników, a jak nie kupi to sponsorzy odejdą, wpływy zmaleją. Proste nie?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 14.12.2008, 19:02
Raporter napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy są za Cupiałem pewnie. Tylko że czasy się zmieniły. Jest Lech, Legia, Polonia, inne kluby też się wzmacniają, mają stadiony.

nie bój, Wisła nie będzie średniakiem, a Polonii czy Legii dużo brakuje do niej.

i które te kluby się wzmacniają ?

czy AZ Alkmaar które zajmuje 1 miejsce w lidze Holenderskiej jest ogółem lepsze od Ajaxu czy Eindhovena ? bzudra.
Chwilowy wyskok jak Bełchatowa i Zagłębia Lubin sprzed sezonu, po wszystkim sprowadzeni do parteru. Tylko Wisła potrafiła i potrafi utrzymywać się ciągle na szczycie i to przez ile lat...

nie fantazjuj... dopiero półmetek.
Ostatnio edytowane przez element : 14.12.2008 o godz. 19:09.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.12.2008, 19:04
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Ostro się wszyscy napaliliście na te petrodolary. Nie wiem czy zauważyliście, ale kiedy Cupiał wchodził w Wisłę to robił to dla własnego widzimisię. Jeden człowiek, który postanowił kupić sobie klub. Kiedy kupi nas firma, a właściwie konsorcjum firm, to możemy być pewni, że nie zrobi tego z własnego widzimisę, tylko zrobi to dla zysku. Co z tego wynika, na dłuższą, lub krótszą metę będzie to zabieranie pieniędzy z Wisły, a nie pompowanie ich w nią. Możecie być pewni, że każda zainwestowana złotówka pociągnie dwie złotówki w drugą stronę. W najlepszym wypadku skończymy jak Widzew za czasów "wielkich biznesmenów", w najgorszym trafi nam się jakiś Ptak albo inny JW Konstrakszyn, czyli jaśnie pan właściciel.
Cupiał zrobił naprawdę wiele ale nie mów mi, że goście którzy chcieliby kupić sobie klub za 100 mln tylko po to żeby spuścić go na dno. Naprawdę nie jestem wstanie stwierdzić czy to prawdą ale te 250 mln zł na 5 sezonów to naprawdę dla nas ogromne pieniądze ale czy dużo dla 6 arabskich firm ? I nie porównuj biznesmenów "meble Jan Kowalski" do gości którzy mają ropę. Nie wierze też, że Cupiał nie wchodził dla nas dla zysku bo jest to śmieszne, nie wiadomo co dzieje się z kasą z każdego grubszego transferu do tego jak ktoś chce kupić klub to pierwsze co słyszy: Cupiał stracił ponad 100 mln zł.
Jeśli doszłoby do takiej transakcji powinniśmy się cieszyć bo to okazja do wybicia się ponad to co dotychczas bo jak na ten moment LM jest dla Cupiała nie osiągalna, może osiągalna jest ale on sam w nią nie wierzy.
Wariant Araby plus Cupiał byłby najlepszy jednak jakoś nie sądzę aby Arabowie byli zainteresowani inwestowaniem w Wisłę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.12.2008 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.12.2008, 19:17
Cytat:
Wariant Araby plus Cupiał byłby najlepszy jednak jakoś nie sądzę aby Arabowie byli zainteresowani inwestowaniem w Wisłę.
Jakbyś to sobie wyobrażał? Np. niech arabowie kupią za 40mln złotych połowę akcji i co? Cupiał dorzuci drugie 210 mln złotych przez te 5 lat? Wątpię

Wisła miałaby wtedy budżet roczny ok 40mln Euro ale to nie możliwe
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 14.12.2008, 20:31
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Ostro się wszyscy napaliliście na te petrodolary. Nie wiem czy zauważyliście, ale kiedy Cupiał wchodził w Wisłę to robił to dla własnego widzimisię. Jeden człowiek, który postanowił kupić sobie klub.
Otóż mylisz się bardzo. To nie jeden człowiek kupił Wisłę tylko trzech ludzi. Cupiał, Ziętek i Urban. A to, że potem ich biznesowe drogi się rozeszły i po kolei odsprzedali swoje akcje w TF i Wiśle Cupiałowi to zupełnie inna historia.

Cytat:
Kiedy kupi nas firma, a właściwie konsorcjum firm, to możemy być pewni, że nie zrobi tego z własnego widzimisię, tylko zrobi to dla zysku. Co z tego wynika, na dłuższą, lub krótszą metę będzie to zabieranie pieniędzy z Wisły, a nie pompowanie ich w nią. Możecie być pewni, że każda zainwestowana złotówka pociągnie dwie złotówki w drugą stronę.
Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że Telefonika wchodząc przed 10 laty do klubu nie liczyła na zysk. Każdy sponsor na takowy liczy jednakże może być on różnie definiowany od zwykłej reklamy po cele długofalowe w postaci czy to terenów czy zysków z transferów i wpływów TV.
I bardzo dobrze. Futbol to biznes. Dobry futbol to jeszcze lepszy biznes, więc módlmy się aby ktokolwiek by nie był naszym właścicielem mógł na klubie zarabiać (nie mylić z ograbiać) bo to będzie oznaczało, że osiągnęliśmy sukces i sportowy i komercyjny.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.12.2008, 01:00
I zeby byla sprawa jasna(w nawiazaniu do posu spartana) - to nie jest tak ze Cupial 'w.......il' w Wisle jakies duze pieniadze

Jak dla mnie to minimum wyszedl juz na 0 i jest to jakby nie patrzec dobra informacja - szkoda tylko ze mimo tego nasz klub ma tyle dlugu, ale do kiedy bedzie to tylko dlug na papierze - dotad bede w tej sprawie wypowiadal sie odpowiedzialnie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.12.2008, 04:00
Moim zdaniem Wisła została kupiona jako długoterminowa inwestycja. Gdyby Cupiał traktował klub wyłącznie jako swoją zabawkę to od samego początku klub byłby jego osobistą własnością. Poza tym wcześniejsze wypowiedzi o chęci wycofania się i prowadzone negocjacje z monsieurem Kitą sugerują, że sprzedaż klubu za odpowiednie pieniądze była i nadal pewnie jest aktualna. Zresztą, o ile się nie mylę, to w momencie kupna Wisły nowi właściciele mówili, że chcą zbudować silny klub, który będzie w stanie sam się utrzymać, a potem go ewentualnie odsprzedać gdyż w ciągu kilku czy kilkunastu lat piłka w Polsce się na tyle rozwinie, że wartość klubów znacznie wzrośnie. Pamiętam, że był o tym artykuł m.in. w "Piłce Nożnej" ponad 10 lat temu...

Jak się jednak okazało monstrualnych rozmiarów korupcja panująca w naszym futbolu i nieudolność władz w budowaniu infrastruktury stadionowej skutecznie uniemożliwiły rozwój polskiej piłki i Wisły w takim stopniu jakim oczekiwał właściciel. I m.in. stąd ( inne przyczyny to brak awansu do LM i katastrofalne wpadki w P.UEFA) zwrot w polityce klubu z inwestycyjnej na oszczędnościową i stagnacja w jaką wpadliśmy po erze Kasperczaka. Sądzę, że jedno z tych wydarzeń mogłoby coś zmienić w tej materii:
- awans do LM, co mogłoby obudzić nowy entuzjazm u Bossa
- nowy inwestor, który wyłoży duże pieniądze za klub (rzędu 120 mln zł)
- wybudowanie nowego stadionu, boom piłkarski w naszym kraju, większe zainteresowanie kibiców i przez to większe wpływy z tego tytułu i dużo wyższy budżet.

W najgorszym więc wypadku będziemy tkwili, w tym w czym obecnie jesteśmy do czasu futbolomanii związanej z Euro 2012.

Trzeba jednak zaznaczyć, że Cupiał, chociaż teraz nie chce inwestować to i tak zrobił bardzo dużo dla Wisły. Gdyby nie pojawił się w naszym klubie 10 lat temu, kiedy byliśmy ligowym słabeuszem, to być może Wisła nigdy nie stałaby się klubem pierwszej wielkości w polskiej piłce, jakim jest teraz. Wtedy, pod koniec lat 90-ych tylko dwa kluby się liczyły: Legia i Widzew ale ich dominacja właśnie przemijała. Gdyby w tym czasie Cupiał lub ktokolwiek inny zainwestował wielkie pieniądze w Cracovię to pewnie ten klub osiągnąłby taką pozycję jaką ma teraz Wisła a nasz klub byłby tylko biedniejszym krakowskim sąsiadem niekoniecznie grającym w Ekstraklasie. A tak obecny układ sił i popularność klubów, która go tworzy, może utrwalić się na długie lata bo wszystko w polskiej piłce zaczyna się stabilizować. To być może obecne krajowe potęgii naszej piłki klubowej staną się takimi klubami w Polsce jakimi np. w Hiszpanii są Real, Barcelona i Valencia czy we Włoszech Juve, Milan i Inter.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 15.12.2008 o godz. 04:19.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.12.2008, 06:31
Z tym jednym człowiekiem to się faktycznie zagalopowałem, ale i tak twierdzę, że przejęcie przez Telefonikę różni się od przejęcia przez jakieś konsorcjum firm. Wisła była fanaberią Cupiała, nie dlatego, że miał na niej niezarabiać, tylko dlatego, że podejmował ryzyko utopienia dużych pieniędzy bez perspektyw na rozsądne zyski. Jeżeli ktoś myśli, że przyjdą do nas szejki arabskie i będziemy znowu kupować wszystkich jak leci, to jesteście w grubym błędzie. Przyjdzie konsorcjum firm, ze ściśle ograniczonym budżetem, które z trudem uciułało te pieniądze. I tutaj jest haczyk, dla tych firm ten wydatek jest pewnym problemem, czy uważacie, że w związku z tym będą mieli więcej cierpliwości niż Cupiał, czy mniej? Na dodatek problemem jest też frekwencja na stadionie, bo Wisła miała w sezonie po mistrzostwie problemy z zapełnieniem 15-stu tysięcy miejsc. Marketing w Wiśle leży, czy myślicie, że nowa miotła za dotknięciem czarodziejskiej różdżki sprawi, że na stadion zacznie przychodzić 25-35 tyś. ludzi? Że ci ludzie zaczną szastać pieniędzmi na cukierki z Logotypem Wisły SA? A co jeśli nie? Co jeśli właściciele zaczną szukać winnych i dostaną poradę od imć Steca albo innego Sarzały? Co jeśli przeinwestują w zawodników w klubie wydając duże pieniądze na kontrakty piłkarzy, a tu po sezonie, czy dwóch okaże się, że klub wcale zysków nie przynosi, ba nie jest w stanie się sam utrzymać i w każdym sezonie pożera kolejne miliony? Czy firmom starczy cierpliwości i zimnej krwi, czy może spanikują, a wystarczy, że spanikuje część, a reszta będzie w poważnych kłopotach?

Mnie to konsorcjum firm śmierdzi jakimiś frajerami, którzy nie mają bladego pojęcia, co robią i dają się manipulować jakimś cwaniakom z Polski.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 15.12.2008, 11:24
Jakaś "autogratka" oświadczyła, że pośredniczy w zakupie jednego z największych klubów, bąknęła o Arabach, a wszyscy się jarają.

Tak, tak moi drodzy. KOMIS SAMOCHODOWY to jest najlepszy pośrednik ale w sprzedaży i kupnie samochodów a nie w kupowaniu klubów.
Jak wy sobie to wyobrażacie? "Halo tu Arab. Wisłe bym kupił. A, i nich pan dorzuci Merca SL500,rocznik 2006 z małym przebiegiem".

Wymyslili se chłopcy z komisu temat i rżną finansistów.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.12.2008, 11:36
Jasne, tylke, że Luzuxy Motors to nie jest jakiś jeden komis w Krakowie, tylko cała ogromna sięć w różnych krajach Europy jak i przedewszystkim stanach zjednaczonych.Zdaję się, że tak naprawdę nie wiesz o jakiej firmie Ty piszesz.Poza tym jest jeszcze jedna firma, którą bynajmniej nie jest hurtownia sprzętu ogrodniczego

Tak poza tym, wiadomo że to wszystko, to bójda na resorach..
Odpowiedz cytując
Goomis
Member

Od: 12.2005

Stary 15.12.2008, 11:51
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jasne, tylke, że Luzuxy Motors to nie jest jakiś jeden komis w Krakowie, tylko cała ogromna sięć w różnych krajach Europy jak i przedewszystkim stanach zjednaczonych.Zdaję się, że tak naprawdę nie wiesz o jakiej firmie Ty piszesz.Poza tym jest jeszcze jedna firma, którą bynajmniej nie jest hurtownia sprzętu ogrodniczego

Tak poza tym, wiadomo że to wszystko, to bójda na resorach..
Pewny jesteś?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 15.12.2008, 12:04
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jasne, tylke, że Luzuxy Motors to nie jest jakiś jeden komis w Krakowie, tylko cała ogromna sięć w różnych krajach Europy jak i przedewszystkim stanach zjednaczonych.Zdaję się, że tak naprawdę nie wiesz o jakiej firmie Ty piszesz.
Pablo84 - zatem jesteś w stanie wytlumaczyć mi,że skoro LM w Krakowie jest zwiazana z LM w USA to zapewne wiesz z kim jest zwiazany LM USA (taka firma w Polsce)?

Może i ogromna sieć w Europie, ale jakbym dajmy na to chciał kupić samochód w Londynie to mam się udać do ich siedziby przy ulicy jakiej?

I żeby nie było że OT.
Już to że reklama Salwatora trafiła na koszulki bylo dla mnie wielką zagadką. Ale przynajmniej to firma która w jakiś sposób jest obecna w kilku miastach w ten czy inny sposób.
A tuaj mowa o tym, że komis posredniczy w transakcji w ten czy inny sposób. Nie własciciel, nie udziałowcy a komis.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.12.2008, 12:18
Równie dobrze mogliby korzystać z pośrednictwa McDonalda albo Castoramy.

Przestańmy robić z siebie dzieciaka co dostał watę cukrową bo wszyscy co czytają ten temat mają z nas polewkę.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 15.12.2008, 12:48
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I zeby byla sprawa jasna(w nawiazaniu do posu spartana) - to nie jest tak ze Cupial 'w.......il' w Wisle jakies duze pieniadze

Jak dla mnie to minimum wyszedl juz na 0 i jest to jakby nie patrzec dobra informacja - szkoda tylko ze mimo tego nasz klub ma tyle dlugu, ale do kiedy bedzie to tylko dlug na papierze - dotad bede w tej sprawie wypowiadal sie odpowiedzialnie
to w jaki sposób Cupiał `minimum wyszedł już na 0` skoro jest tyle długu ?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 15.12.2008, 12:52
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
to w jaki sposób Cupiał `minimum wyszedł już na 0` skoro jest tyle długu ?
Kto jest,komu dłużny ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Stary 15.12.2008, 12:58
Trochę mnie irytują rozmowy w tym wątku, dlatego spróbowałem dokonać małego śledztwa. Luxury Motors to duża spółka, którą niewątpliwie stać na wykupienie Wisły, ale już na polskiej stronie pisze, ze jest ona tylko pośrednikiem, więc jedynie reprezentuje inną spółke w rozmowach. Powód ku temu moze być zupełnie trywialny... Luxury Motors mogło zostać oddelegowane do rozmów ze względu na siedzibę w Krakowie. Tylko przez kogo... Mam jeden trop, ale niestety ciężko osądzić czy dobry... W Internecie niestety nie ma zbyt dużo informacji o Luxury, a nie chce poświęcać całego dnia na szukanie. Ale... Pod adresem amerykańskiego odziału Luxury - 3333 CHARLES STREET FRANKLIN PARK, IL 60131 - kryje się siedziba znacznie wiekszej korporacji, a mianowicie Federal-Mogul Corporation, która również działa w branży motoryzacyjnej i robi interesy w Polsce. W 2001 roku przejęła zakład przemysłowy WSK Gorzyce, zajmujący się wyrobem tłoków, sworzni i felg. Jeśli więc Luxury jest częścią tej spółki, to przynajmniej wiemy, kogo moze reprezentować (jakiś dodatkowy trop). Jesli natomiast to tylko przypadkowa zbieżność, to cóż... wciąż pozostają nam spekulacje.
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 15.12.2008 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 15.12.2008, 13:03
kristos napisał(a):Wyświetl post
Kto jest,komu dłużny ?
To czemu w ogóle mówimy o Cupiale ? Co on ma do tego ?
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.12.2008, 13:17
Wszystkie posty odnośnie długów Wisły wobec Cupiała i Cupiała wobec Wisły będą usuniete - jeśli kogoś baaardzo interesuje ten temat niech zobaczy parę stron do tyłu w tym temacie i jeszcz pare stron i potem jeszcze parę stron tam ten temat został rozebrany na czynniki pierwsze potem znowu poskładany a potem znowu rozłożony tak że wystarczy
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.12.2008 o godz. 16:29.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 15.12.2008, 15:05
Cytat:
O możliwości wejścia do Wisły, czy wręcz wykupienia klubu, przez arabski kapitał ostatnio jest bardzo głośno. Sprawa jest jednak bardzo tajemnicza, ale próbują ją rozwikłać dziennikarze "Polska - The Times, Gazety Krakowskiej".
Scenariusz może wyglądać w ten sposób, że arabska grupa kapitałowa wykupi nie tylko samą Wisłę, ale również tereny obok stadionu, należące obecnie do Tele-Foniki.

Jeśli ostatecznie rada miasta Krakowa zaakceptuje plan zabudowy tego terenu, który zakłada m.in. postawienie hotelu, to może to być bardzo dobry interes. Jeśli klub zostałby rzeczywiście doinwestowany, to mógłby zwiększyć swój budżet nawet o 100 procent (obecnie wynosi około 40 mln złotych).
W całej sprawie pojawia się oczywiście pytanie, czy Bogusław Cupiał będzie skłonny sprzedać Wisłę? Z informacji dziennikarzy krakowskiego oddziału gazety wynika, że właściciel klubu jest gotowy na taki krok. Warunków jest jednak kilka.

Przede wszystkim oferta musi być poważna, czyli nowy właściciel za przejęcie wiślackiej spółki musiałby wyłożyć ok. 100 mln złotych. Po drugie musiałby zagwarantować, tak jak zrobiła to Tele-Fonika w 1997 roku, że nie zostanie zmieniona nazwa, barwy i siedziba klubu z Reymonta.
Polska The Times, GK
Odpowiedz cytując
White Star-Shaped-Heart
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 15.12.2008, 16:06
Bajki wymyślane dla zapełnienia stron w gazecie, które wypadły po zakończeniu ligi...

Ludzie, nie szkoda Wam czasu na takie rozważania?
Odpowiedz cytując
Przemo12
Banita

Od: 04.2008

Stary 15.12.2008, 16:20
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=17259

mam juz dosc tych bajecze - czekamy na konkrety
Panu Cupialowi sie juz znudzilo?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.12.2008, 16:32
Przemo12 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=17259

mam juz dosc tych bajecze - czekamy na konkrety
Panu Cupialowi sie juz znudzilo?
to się okaże ale jedno jest pewne mediom się nie nudzi. Wypisują już takie głupoty że to się w głowie nie mieści.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.12.2008, 16:51
Zobaczymy po Nowym Roku czy faktycznie to są bujdy jak niektórzy wypisują. Wtedy oczywiście nie będą pamiętali co pisali
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.12.2008, 16:58
A ty myslisz ze to prawda <>?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.12.2008, 17:20
Zobaczymy za 2-3 tygodnie. Po co się gorączkować i składać deklaracje i wyśmiewać innych. Co do mnie to uważam, że jest coś na rzeczy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów