The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2008, 15:27
d napisał(a):Wyświetl post
No właśnie. Kolejność nieprzypadkowa.
Też tak myślę ale nasza polityka transferowa polega m.in. na tym, żeby nie kupować nikogo nawet na najbardziej potrzebne pozycje chyba, że trafi się okazja (dobry & darmowy piłkarz). Wg mnie Garguła jest taką okazją więc załatajmy chociaż tę lukę.

Cytat:
Garguła ruszy się z ciepłego Bełchatowa gdzie od niego zaczyna się ustalanie składu do Wisły, gdzie - nie daj Boże - trzeba by walczyć o miejsce w 11 za 50 000 euro rocznie?
Ja nie wiem czy się ruszy z Bełchatowa czy nie. Szanse na ten transfer oceniam na nie więcej niż 50-60% ale samo to, że negocjuje on z GKSem te szanse zmniejsza. Sam GKS może mu dać taką samą podwyżkę jak my i pewnie negocjacje dotyczą ewentualnej sumy odstępnego wpisanej w kontrakt żeby mógł łatwo odejść zagranice jeśli pojawi się oferta.

U nas oprócz niezłej kasy dostałby więcej okazji na pokazanie się w Europie, realną szansę na mistrzostwo i podniesienie swoich umiejętności (większa konkurencja) i co za tym idzie wygryzienia Rogera, czy innych Majewskich z repry. Jeśli jednak, mając konkurencyjną propozycję z Wisły, przedłuży on kontrakt z Bełchatowem to będzie to wg mnie oznaczało, że brak mu jednak ambicji i odwagi podjęcia rywalizacji w silniejszym klubie. Wtedy nie będzie za bardzo czego żałować...

Raporter napisał(a):Wyświetl post
Oby Błaszczykowski! Jakby poszedł np za 15 mln Euro to mielibyśmy 3 mln na transfery Zaszalelibyśmy
Na moje oko jeśli już to to na transfery pojdzie moze z 25% tej kwoty czyli +- 750 tys..
Ostatnio edytowane przez Raphael : 12.12.2008 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.12.2008, 15:44
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

ciekawe ciekawe...
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.12.2008, 16:50
Jak dla mnie ten link powyzej to typowa zapchajdziura ,z ktorej nic nie wynika.
W zasadzie cala konstrukcja opiera sie na tym ze go testowalismy , ze sie podobal i , tu cytuje - Trener bramkarzy Wisły nie wykluczał jednak, że krakowianie wrócą do tematu w tym okienku transferowym.

Wiem ze to ciezkie, ale jednak proponowalbym bysmy sie zajmowali tylko potwierdzonymi w jakis tam sposob doniesieniami , bo inaczej to nas chyba psychiatryk czeka - patrzac na to ile roznych informacji splywa codziennie , to az boje sie myslec co bedzie sie dzialo, w miare jak przygotowania do rundy beda sie zblizaly.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.12.2008, 17:10
Jeżeli chodzi o Cantoro to mamy chyba wcale nie taką złą pozycję negocjacyjną obecnie. Bo np. jeżeli teraz zgodzi się odejść to może ktoś z nim podpisze kontrakt na 2 lata za 200tys Euro. Jak nie to zgnije u nas na ławce przez ten rok(dostaje bodajże 200tys jeżeli nie gra) i potem nikt z nim kontraktu już dłuższego nie podpisze.

Więc finansowo na tym może stracić.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.12.2008, 18:22
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Ten news to jakis farmazon. Okienko trasferowe otwiera sie 1 stycznia.
Chyba ze chodzi o jakies poza europejskie kraje(USA, Japonia?)
Oczywiście, że można zrobić transfer przyklad Huntellara, dokumenty podpisali prezentacje, ale zawodnik oficjalnie nie jest pilkarzem Realu, uzyskal zgody na treningi itp, ale oficjalnie będzie nim 1 stycznia=będzie mógł oczestniczyc w oficjlanych rozgrywach
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.12.2008, 19:07
Bełchatów znany jest raczej z tego, że przepłaca kontrakty swoim grajkom.
Także ikonie ich klubu z pewnością zaproponowali jak na polskie warunki niezłą kaskę.
Ale Gargule jest mało, w końcu wyraźnie powiedział że teraz nadszedł czas żniw.
W dodatku ma niezłą kartę przetargową - oficjalnie potwierdzone zainteresowanie ze strony Wisły.
Także podbija stawkę.

Wisła z pewnością nie zapłaci mu tyle co Bełchatów. Także albo BOT albo coś w rodzaju 2 Bundesligi. Byle w euro.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.12.2008, 19:52
Niby racja, ale powinieneś użyć czasu przeszłego. BOT nie ma już tyle kasy ile miał jeszcze 2 lata temu.

Inna sprawa, że cała ta sprawa Garguły zaczyna mnie, delikatnie mówiąc, irytować. Jego przejście do nas przypomina poród jeża. ****a, zaraz tu będzie, a nie, jednak nie.. o, już jest jedną nogą, już wybiera numer na koszulce, ale nie, jednak nie, teraz znowu niby jest, a on sobie zaczyna mówić rzeczy, w które chyba sam nie wierzy. Sugeruje, że w Bełchatowie trzymają go uczucia. Chciałby pełnych trybun i Mistrza Polski, kiedy wiadomo, że chodzi o wyższy kontrakt, czy to u nas, w Bełchatowie, u ruskich, czy Bóg wie gdzie jeszcze. Zmęczył mnie ten gość. Przeraża mnie przy tym jego pazerność i robienie szopki w mediach (wiadomo, że to nie do końca jego wina, ale też nie jest bez winy, bo ciągle coś do jakiejś gazety opowiada). Obawiam się, że skończy jak jego best frend z BOTu Radosław M. Nie chcę go w Wiśle. Nie za finansowy max, który Wisła może zaoferować, a do tego cała ta sprawa dąży. Po prostu- nie jest tego wart.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.12.2008, 20:05
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Niby racja, ale powinieneś użyć czasu przeszłego. BOT nie ma już tyle kasy ile miał jeszcze 2 lata temu.

Inna sprawa, że cała ta sprawa Garguły zaczyna mnie, delikatnie mówiąc, irytować. Jego przejście do nas przypomina poród jeża. ****a, zaraz tu będzie, a nie, jednak nie.. o, już jest jedną nogą, już wybiera numer na koszulce, ale nie, jednak nie, teraz znowu niby jest, a on sobie zaczyna mówić rzeczy, w które chyba sam nie wierzy. Sugeruje, że w Bełchatowie trzymają go uczucia. Chciałby pełnych trybun i Mistrza Polski, kiedy wiadomo, że chodzi o wyższy kontrakt, czy to u nas, w Bełchatowie, u ruskich, czy Bóg wie gdzie jeszcze. Zmęczył mnie ten gość. Przeraża mnie przy tym jego pazerność i robienie szopki w mediach (wiadomo, że to nie do końca jego wina, ale też nie jest bez winy, bo ciągle coś do jakiejś gazety opowiada). Obawiam się, że skończy jak jego best frend z BOTu Radosław M. Nie chcę go w Wiśle. Nie za finansowy max, który Wisła może zaoferować, a do tego cała ta sprawa dąży. Po prostu- nie jest tego wart.
Dokladnie.
Jesli juz sie nie udalo pol roku temu to teraz powinien jasno postawic sprawe.
-kontraktu nie podpisze , chce do Wisly wiec dogajcie sie bo jak nie to 1 stycznia podpisuje z umowe i grosza za mnie nie wezmiecie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.12.2008, 20:12
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie.
Jesli juz sie nie udalo pol roku temu to teraz powinien jasno postawic sprawe.
-kontraktu nie podpisze , chce do Wisly wiec dogajcie sie bo jak nie to 1 stycznia podpisuje z umowe i grosza za mnie nie wezmiecie.
No tak, to radzę sprawy nie stawiać. Robi bardzo mądrze, jeśli udaje negocjacje, po to, aby krzywda mu się nie stała. Zawsze może stwierdzić, że coś mu się nie podobało itd. Bo jeśli powie, podpisuję umowę 1 stycznia i grosza za mnie nie weźmiecie, to znając "mądrość i styl" prezesów z Bełchatowa pół roku będzie szorował w ME lub zagrzewał ławę. A różnie po takich przerwach bywa, Arboledzie to nie przeszkodziło, ale już takiemu Radosławowi M., czy Grzegorzowi R. bardzo.
Co do porodów jeży, nie wiem jak się odbywają, ale niestety nasza polityka transferowa, bazująca na podpisywaniu wolnych graczy i oferowaniu im kontraktów motywacyjnych, dokładnie tym się charakteryzuje. Ja już zniosę te opery mydlane, byleby rzeczywiście podpisali wartościowych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.12.2008, 20:58
Co do Garguły całkowicie zgadzam się z kolegami Raphaelem i eye63. Kontrakty "motywacyjne" czyli w praktyce demotywacyjne + pozyskiwanie piłkarzy za "darmo" przez Wisłę powodują, że jeśli nie Garguła to kto za darmo o podobnej klasie na pozycję ofensywnego pomocnika? Nie ma co wybrzydzać tylko brać
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.12.2008 o godz. 21:01.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.12.2008, 21:04
eye63 napisał(a):Wyświetl post
No tak, to radzę sprawy nie stawiać. Robi bardzo mądrze, jeśli udaje negocjacje, po to, aby krzywda mu się nie stała. Zawsze może stwierdzić, że coś mu się nie podobało itd. Bo jeśli powie, podpisuję umowę 1 stycznia i grosza za mnie nie weźmiecie, to znając "mądrość i styl" prezesów z Bełchatowa pół roku będzie szorował w ME lub zagrzewał ławę. A różnie po takich przerwach bywa, Arboledzie to nie przeszkodziło, ale już takiemu Radosławowi M., czy Grzegorzowi R. bardzo.
Co do porodów jeży, nie wiem jak się odbywają, ale niestety nasza polityka transferowa, bazująca na podpisywaniu wolnych graczy i oferowaniu im kontraktów motywacyjnych, dokładnie tym się charakteryzuje. Ja już zniosę te opery mydlane, byleby rzeczywiście podpisali wartościowych piłkarzy.
przypomnę że opery mydlane zaczęły się za Kasperczaka, i naszej współpracy z Mendziarą
pamiętacie sagę o Jacku Kowalczyku na przykład

ps. tu coś o Gule z perspektywy GKS http://lodzkie.naszemiasto.pl/sport/934800.html
Cantoro duży fiat
świetne
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.12.2008, 21:20
Najlepszy jest ten ostatni akapit - ...bedzie mial dopiero 29 lat...
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Od: 09.2008

Stary 12.12.2008, 21:23
Najlepszy jest ten ostatni akapit - ...bedzie mial dopiero 29 lat...
mnie też to bardzo rozbawiło
"Będzie miał wtedy dopiero 29 lat, więc nie straci szansy na wielką karierę." - no tak zagra jeszcze w Barcelonie. Właśnie te jego 28-29 lat to ostatni dzwonek by wyrwać się z Bełchatowa i trafić do drużyny, która walczy o mistrza Polski i gra w europejskich pucharach. Jeśli nie to zawsze będzie kojarzony z "chłopakiem z Bełchatowa, który gra przy 2-3 tys kibiców)
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 12.12.2008, 21:36
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Hehe, no, ja ze swojej strony pisałem trochę z przymróżeniem oka, bo wiadomo, że to nie tak się odbywa jakbym sobie tego życzył i sam to zrobił. Czyli podejść do chłopa i powiedzieć, że jak ładnie poprosi to MOŻE mu się pozwoli reprezentować WisłęPewnie, że robi mądrze dbając o własny interes, z tym, że mi się poprostu już znudził ten serial i chciałbym, żeby gość się określił, bo teraz Garguła jest wszędzie. Lodówkę boję się otworzyć. Ale wiadomo, że wtedy mógłby zostać na lodzie tak jak piszesz.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.12.2008, 22:32
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że można zrobić transfer przyklad Huntellara, dokumenty podpisali prezentacje, ale zawodnik oficjalnie nie jest pilkarzem Realu, uzyskal zgody na treningi itp, ale oficjalnie będzie nim 1 stycznia=będzie mógł oczestniczyc w oficjlanych rozgrywach
Prawde mowiac nei moge sobie przypomniec takie sytuacji. Poza tym, jaki by byl sens czegos takiego. Zawodnik nie moze grac w zadnym klubie, musi miec zgode na trenowanie w drugim.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.12.2008, 23:23
Nie rozumiem dlaczego bierzecie pod uwage jedynie kwestie zarobkow w temacie transferu Garguly do Wisly. To rozsadny facet i jestem przekonany, ze przy podejmowaniu decyzji wezmie pod uwage wszystkie czynniki. A te zdecydowanie przemawiaja na korzysc transferu do Wisly. Ze wymienie tylko: medialnosc klubu, gre w pucharach, stadion, frekwencje, miasto... Powiem wiecej, obiektywnie dziwilbym sie gdyby zostal w GKS nawet pomimo lepszych pieniedzy.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 12.12.2008, 23:54
Za miedialność klubu, stadion, frekwencję domu nie wybudujesz (nie dosłownie, ale na pewno wiesz o co mi chodzi). Po prostu, jego zachowanie wydaje się sugerować, że to właśnie pieniądze będę głównym argumentem za pozostaniem, bądź odejściem z Bełchatowa.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 13.12.2008, 01:24
Oj bez przesady... Czy ma 300 tys czy 400 tys to na dom "raczej" starczy. Z Wisly tez blizej do kadry i zagranicznego klubu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.12.2008, 01:44
Ale wielki imc pan Gargula musi chciec - narazie oprocz tego ze pol roku temu chcial wychujac swoj klub - niczym tego nie potwierdza i boje sie ze jemu(a takze jego menago) chodzi tylko i wylacznie o kase a dobrze wiemy ze Wisly nie stac nawet na przebicie niektorych naszych pierwszoligowcow, nie mowiac juz o zachodnich sredniakach.

A powiedzmy sobie szczerze - znajac juz troche naszego trenera to Gargula mialby olbrzymi kredyt zaufania(czyt. pierwszy sklad od kopa) - nie musialby przychodzic na niepewne i to jego ostatnia szansa by najpierw dobrze zaprezentowac sie w jednym z lepszych polskich teamow , a potem moze zarobic cos wiecej na zachodzie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.12.2008, 09:34
Ale wielki imc pan Gargula musi chciec - narazie oprocz tego ze pol roku temu chcial wychujac swoj klub - niczym tego nie potwierdza i boje sie ze jemu(a takze jego menago) chodzi tylko i wylacznie o kase a dobrze wiemy ze Wisly nie stac nawet na przebicie niektorych naszych pierwszoligowcow, nie mowiac juz o zachodnich sredniakach.

A powiedzmy sobie szczerze - znajac juz troche naszego trenera to Gargula mialby olbrzymi kredyt zaufania(czyt. pierwszy sklad od kopa) - nie musialby przychodzic na niepewne i to jego ostatnia szansa by najpierw dobrze zaprezentowac sie w jednym z lepszych polskich teamow , a potem moze zarobic cos wiecej na zachodzie.
Biorąc pod uwage gdzie my byliśmy w tabeli rok temu a gdzie Bełchatów oraz to jaki Garguła ma kontrakt w Bełchatowie a jaki mógł dostać u nas wydaje mi się że nie kasa a czynniki czysto sportowe odegrały wtedy większą role
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 13.12.2008, 12:28
http://sport.onet.pl/0,1248675,1880353,wiadomosc.html

Albo mamy przygotowany transfer napastnika za niego albo po prostu robimy podmiane Niedzielan-Cwielong.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.12.2008, 12:37
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248675,1880353,wiadomosc.html

Albo mamy przygotowany transfer napastnika za niego albo po prostu robimy podmiane Niedzielan-Cwielong.
Utwierdzam się w przekonaniu, że menedżerowie to największe zło współczesnej piłki nożnej:

Cytat:
Możliwe, że Niedzialan wyjedzie za granicę.
<!-- onet('adsGet1','main2-box') //--><!-- onet('adsGet2') //--> - W Anglii czy Niemczech jest kliku trenerów, którzy pamiętają Andrzeja z dobrej strony - dodał Glomb.
Nie dość, że Niedzielan w obecnej formie nie nadaje się nawet do gry w średnim polskim zespole to ten pseudo menedżer jeszcze chce na Nim zarobić i opchnąć go gdzieś do lichego klubu w Anglii czy Niemiec.

Mi to osobiście strasznie szkoda Niedzielana, bo ja to przez wiele lat chciałem by dołączył do Wisły i być
może gdyby nie ta kontuzja to była by z Niego pociecha, a tak do złudzenia przypomina mi kolejnego
darzonego przeze mnie szacunkiem byłego napastnika Wisły - Marcina Kuźbę. Po takich kontuzjach jak
widać Polscy piłkarze nie wracają do wielkiej piłki. Szkoda.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.12.2008, 12:38
Mam nadzieję że Andrzej dostanie jeszcze szansę. Przynajmniej do końca sezonu. Jak dobrze się przygotuje do sezonu to myślę że będzie z niego pożytek. Widać że bardzo się stara ale jego problem chyba leży w psychice.
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Od: 09.2008

Stary 13.12.2008, 13:07
Cytat:
- W Anglii czy Niemczech jest kliku trenerów, którzy pamiętają Andrzeja z dobrej strony
ta z taką formą to on nie miałby pewnego miejsca w ŁKS czy Piaście Gliwice...
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
vulkan
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 13.12.2008, 13:40
Andrzej Niedzielan najprawdopodobniej zimą opuści Wisłę Kraków - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
- Zmiana otoczenia mogłaby mu pomóc - powiedział menedżer piłkarza Karol Glomb.

- W Anglii czy Niemczech jest kliku trenerów, którzy pamiętają Andrzeja z dobrej strony - dodał Glomb.

źródło: onet.pl
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Stary 13.12.2008, 14:11
Ciekawe jak zachowa się Gks czy nie będą fikcyjnie oferować wysokiego kontraktu żeby podbić cenę z Gargułę i czy Guła nie będzie tym samym próbował załatwić sobie dobrego kontraktu w Wiśle. Wiadomo że z Bednarzem nie można brzydko grać, jest oferta czyste negocjacje jeśli strony nie dochodzą do porozumienia to nie ma tematu. Liczę na czyste intencje Bełchatowa i Garguły.
Temat odejścia Niedzielana wydaje mi się wytworem Przeglądu (coraz mniej mam dla nich szacunku z powodu zmierzania w kierunku Faktu) ja wierze we Wtork, jeśli uda mu się przepracować okres przygotowawczy to będziemy mieli z niego pociechę, pozatym szkoda oddawać go po zainwestowaniu nie małej kasy. To samo z Łobodzińskim.
Ciekawe co szykuje dyrektor sportowy pozwalając odejść Zieńczukowi.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.12.2008, 17:23
Z kolei w GK jest zacytowana wypowiedź Garnczarczyka, który miał jakoby rzec, że wie o ofertach z Legii i Wisły, ale się nie napala bo gra w najmocniejszym zespole w Polsce czyli Śląsku.
Chce zagrać dobrą rundę wiosenną i po niej wyjechać z Polski.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.12.2008, 18:24
W sprawie Garguły wiadomo, o co chodzi. Garguła robi po prostu licytację i czeka, kto da więcej.

Sytuacje ma komfortową, bo jest przerwa w sezonie i kontuzja mu nie grozi. Wyborcza podała, że jednak w Bełchatowie zarabiał 200 tys. € brutto. Wielkich ofert z Zachodu nie ma, bo mieć nie może. Jest to zawodnik 28-letni, ze znikomym doświadczeniem w europejskich rozgrywkach pucharowych. Ofertę to może dostać z przeciętnego zespołu greckiego - a tam nie dostanie więcej niż w PGE i u nas. Kryzys wszystkich dotyka i ciężko będzie o pijanych ruskich milionerów, którzy zaoferują mu 500 tys. € na rękę.

Moim zdaniem Gargule zupełnie obojętne, czy zagra w Bełchatowie czy w Krakowie. Liczy się długość kontraktu i jego wysokość. Fakty są takie, że to ostatni duży kontrakt w jego karierze, więc chce zarobić jak najwięcej i tylko to się liczy.

Na naszą korzyść działa sytuacja w grupie PGE - ciągle nie ma podwyżki taryf, a grupa energetyczna musi w przyszłym roku sporo wydać na inwestycje. Nie należy się więc u nich spodziewać spektakularnych transferów, nie jest też powiedziane że dadzą mu zadowalającą ofertę. Dodatkowo spodziewam się, że Jarzębowski zechce powrócić na stare śmieci - do Legii (dlatego lekką ręką pozbyli się Vuko). Taki sygnał będzie odebrany przez Gargułę negatywnie - jako osłabianie kadry.

Z kolei u nas problemem może być kontrakt motywacyjny - choć Garguła widząc, że u Skorży będzie pewniakiem może się tego aż tak nie obawiać. Schodzimy z kosztów (Zieniu, Dawidowski, Baszczu, może i Cantoro) - więc możemy zaoferować mu kontrakt podobny jak u Łobodzińskiego - ok. 300 tys. €, ale w formie motywacyjnej.

Dla mnie pozyskanie Garguły byłoby o tyle korzystne, że nie trzeba by się martwić o to, że będą go chcieli Wiśle podkupić. Jest za stary na dobry transfer zagraniczny, a ciągle na tyle młody by grać z 3-4 lata na solidnym poziomie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 13.12.2008, 18:41
http://lodzkie.naszemiasto.pl/sport/935306.html

i na koniec: Nieoficjalnie wiadomo, że GKS proponuje Gargule bardzo lukratywny kontrakt, lepszy od tego, który może mu zaproponować Wisła.

temu panu bym podziękował
bezapelacyjnie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 13.12.2008, 18:42
arti napisał(a):Wyświetl post
Z kolei w GK jest zacytowana wypowiedź Garnczarczyka, który miał jakoby rzec, że wie o ofertach z Legii i Wisły, ale się nie napala bo gra w najmocniejszym zespole w Polsce czyli Śląsku.
Chce zagrać dobrą rundę wiosenną i po niej wyjechać z Polski.

Naprawdę tak napisali?! :O Gość zagrał jedną przyzwoitą rundę w "Ekstraklasie" (planuje zagrać drugą) i już go ciągnie do łatwej kasy na zachodzie zarabianej na siedząco?Przykra sprawa. No, ale z Bogiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów