The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2008, 17:16
50mln złotych na rok by z tego wyszło. Do tego jakby dodać wpływy z Canal+, biletów itd. to by wyszło na to że Wisła jest naprawdę bogata
Pomyślcie np. że:
40 mln idzie na pensje i 40 mln idzie na transfery rocznie
Ostatnio edytowane przez Raporter : 12.12.2008 o godz. 17:23.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.12.2008, 17:22
Co do linku powyżej.

Z tego co pamiętam w przerwie letniej w prasie krążyły plotki jakoby Wisła negocjowała ze sponsorem z USA, z branży samochodowej z tego co pamiętam.

Tu też jest wątek motoryzacyjny poruszony.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.12.2008, 17:24
Jestem ciekaw akurat czemu Luxury Motors. Co ta firma ma wspolnego z tym newsem

News beka, własciciele co prawda dość bogaci, ale nikt im takiej kasy nie da :]
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 12.12.2008, 17:25
No i te 120 mln- ale wątpię żeby Cupiał tyle chciał za Wisłę. To raczej za dużo. Myślę, że zadowoliłoby go ok 60mln czyli tyle ile się mówiło w przypadku tego od soczewek.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.12.2008, 17:30
Jak to dlaczego ta firma....

Temat podchwyci jeszcze parę portali i już każda osoba będzie wiedziała co to Luxury Motors ahaha
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.12.2008, 17:32
No wiem. Ale to nie jest żabka czy kefirek

Jest to specyficzna firma maja na stanie kilakanascie aut używanych za ponad 100.000 Czyli około 2 mln zł maja na stanie. Do tego też dużo ich z łaczy z komisem na Pradnickej.

Ale gdzie tam do 250 baniek arabów Jestem ciekaw ile taka reklama kosztuje
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 12.12.2008, 17:36
a może to jest ta niespodzianka dla kibiców na gwiazdkę

tylko nie bardzo wiem po co 7 arabskim spółką Wisła za taką kasę? Rozumię 1 spółce, jednemu właścicielowi. Ale 7?

Ten z Man.City wygra CL to wszyscy będą o nim gadać. A ta 7? hahaha niestety ale raczej to bujda na resorach.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 12.12.2008 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.12.2008, 17:42
Ladna jaja gdyby byla to prawda... Przynajmniej nie jest to kolejna spekulacja mediow, ale konkretna i oficjalna wypowiedz faceta pod nazwiskiem, ktory podaje konkretne liczby itp. Trzeba czekac choc rozsadek nakazuje sceptycyzm.
Ostatnio edytowane przez nesta : 12.12.2008 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.12.2008, 17:44
dla czego miliarderzy w klubach :
a) Fascynacja futbolem
b) chęć przyszłego zysku
c) pranie pieniędzy.
d)...

Wole starego (nie)dobrego Cupiała
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 12.12.2008, 17:48
Czyli spokojnie mozemy juz myslec o transferach. Gargula, Krzynowek, Nowak, Jodlowiec, ale bedzie super!
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.12.2008, 17:53
i jeszcze Kluivert i Kallon do tego

poczekajcie, nie podpalajcie się. już NEI takie rzeczy widzieliśmy w Wiśle...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 12.12.2008, 17:55
Nie wiem jak w przypadku tej informacji, ale generalnie zmienilbym nastawienie do tego typu wizji. Zblizajace sie Euro, budujace sie stadiony, bogacace sie spoleczenstwo, liga idaca do przodu, wysoki naplyw turystow chcacych wydawac pieniadze - te i wiele innych czynnikow sprawiaja, ze inwestorzy beda patrzec na kluby w Polsce przychylnym okiem. Tak wiec moze warto skonczyc z mysleniem w kategorii bajek. Bo jakkolwiek pare lat temu trudno byloby uwierzyc w ta czy jej podobna informacje to teraz wydaje sie to calkowicie normalne i oczywiste. Atrakcyjne grunty, hotele - tu mozna zarabiac i Wisla jest smakowitym kaskiem. Sam klub to pretekst. Niech nam kapie te 20 mln Euro rocznego budzetu i jestesmy happy A oni niech robia kase na terenach w okol klubu.
Czesi chca wykupic Odre, ITI chce inwestowac duze mln w Legie po wybudowaniu stadionu, w Lechu to samo. Dla polskiej pilki ida dobre czasy moim zdaniem.
Ostatnio edytowane przez nesta : 12.12.2008 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.12.2008, 18:00
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dla polskiej pilki ida dobre czasy moim zdaniem.
I akurat to jest nieuniknione a co do tej informacji to tu trzeba by Nostradamusa by ja zweryfikowac

Ja osobiscie co do sposoringu przez Arabow nic bym nie mial, natomiast jesli chodzi o wykupienie nas przez nich , to jestem bardzo sceptyczny.

Inna sprawa ze Cupial nie bedzie zyc wiecznie a odpukac gdyby mu sie cos stalo to przyszlosc bylaby bardzo niepewna(biorac pod uwage ze jestesmy w stosunku do niego grubo zadluzeni) - no ale to nie oznacza ze od razu terrorysci maja nas przejac
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.12.2008, 18:05
Kiedyś muszą takie czasy przyjść. Przecież nie będziemy wiecznie 100 lat za murzynami. Miło by było dogonić sportowo chociażby ligę czeską o portugalskiej czy francuskiej nie wspominając.
..
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.12.2008, 18:12
miejmy nadzieję ze juz w przyszłym roku uda się wyjsca na 21 w rankingu bo czarno widzę druzyne która rozgrywki p UEFA zaczyna w czerwcu (za 3 miejsce, vice ma nie lepiej bo przełolom czerwiec-lipiec)

ale co ja sie tam bede na zapas martwił przeca Wisła na mistrza idzie
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.12.2008, 18:18
tofik napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś muszą takie czasy przyjść. Przecież nie będziemy wiecznie 100 lat za murzynami. Miło by było dogonić sportowo chociażby ligę czeską o portugalskiej czy francuskiej nie wspominając.
Litości. Liga czeska praktycznie niczym nie różni sę od naszej. Jest chyba nawet minimalnie słabsza.

Zaś co do inwestowania w Wisłe przez Arabów to wydaje się to zbyt piękne żeby było prawdziwe. Ale kto wie. Może wreszcie staniemy się konkurencją dla klubów ukraińksich, rosyjskich, rumuńskich, portugalskich czy holenderskich zamiast biedować i zgarniać ochłapy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.12.2008, 18:21
Nie wiem o co tu chodzi ale jestem pewien, że ktoś kto planuje takie rzeczy na pewno nie dzieliłby się takimi konkretami z portalem weszlo.

Chciałbym aby to było prawdą jednak są sporę wątpliwości.
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Stary 12.12.2008, 18:26
To, że(jeśli) zainwestują w klub to dobrze. Ale wg mnie najważniejsze to jest to co będzie kiedy te 7(!) spółek wpadnie w jakieś tarapaty lub straci płynność finansową. Co będzie jak przestaną się "w to bawić". Należałoby się jakoś zabezpieczyć przed tym żeby Ci ludzie nie zrobili nam takiego bagna jak w Szczecinie bo różnie z tym bywa i nigdy nie wiadomo. Zresztą to dosyć dziwne żeby na klub w zimnej i mroźnej Polsce musiało zrzucać się aż 7 różnych firm. Coś nie za bogaci Ci Arabowie chyba są.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.12.2008, 18:55
Arked napisał(a):Wyświetl post
Litości. Liga czeska praktycznie niczym nie różni sę od naszej. Jest chyba nawet minimalnie słabsza.
To teraz się zastanów co napisałeś... Sparta Praga i Slavia Praga regularnie grają w Lidze Mistrzów co świadczy o poziomie ligi, nie słyszałem żeby jakaś polska drużyna tam ostatnio się dostała.

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.12.2008, 19:03
Ledwo zaczęła się przerwa zimowa a już takie sensacje

Jak tak dalej pójdzie to tej zimy liczba postów w tematach "polityka transferowa", "gdybym był Bednarzem" oraz w Nibylandii pobije wszelkie rekordy.

O poziomie tego newsa z Weszlo świadczy zestawienie początku i końca wypowiedzi tego gościa z Luxury:
"Na początku roku przejmujemy Wisłę Kraków" po czym chwilę dalej "nie rozmawiamy jeszcze z Bogusławem Cupiałem, gromadzimy dopiero kapitał".
Ok, tak to może każdy.
Najwyżej im nie wyjdzie ale przynajmniej będą mieli darmową reklamę we wszystkich mediach. W okresie krachu na rynku sprzedaży samochodów to niezły bonus.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Quicker
Member

Od: 11.2008

Stary 12.12.2008, 19:39
To jakieś dziwne. Śmierdzi mi tu ludzką fantazją. Dzisiaj weszło.pl napisało, że to przejęcie wejdzie. A przedwczoraj ekstraklasa.wp.pl podała, że chyba to się nie stanie, a wczoraj napisali, że już oficjalnie jest przesądzone - nie będzie przejęcie przez Arabów. To bardzo dziwne, co nie?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 12.12.2008, 19:44
W sumie to weszlo, ekstraklasa, interia, i inne portale mają gówno do powiedzenia.

Dopóki nie będzie oficjalnej informacji ze strony Wisły to nie ma niczego jak mawia Kononowicz.

Przerwa zimowa, więc wiadomo.. wielkie show, nie ma sensu się nakręcać, bo tak jest co przerwę.. transfery (typu Garguła), teraz Arabowie..
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Iskander
Member

Stary 12.12.2008, 19:49
Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie wierzy w tych arabów. Firma chciała zrobić sobie darmową reklamę- puściła plotkę o tajemniczych szejkach i zrobił się szum medialny. Był już taki jeden turek który z Pogoni miał zrobić Barce a jak się skończyło- wiadomo. W ełksie też prezes mówił, że lada dzień lądują arabscy inwestorzy ala chyba lecieli na dywanach bo jakoś do tej pory nie dolecieli. Nikt nie zainwestuje pieniędzy w polski klub w czasach kryzysu.
Poza tym arabski nadprezes pewnie będzie chciał, żeby grali tu jego rodacy- wtedy pewnie zadebiutują w lidze Ali Hasan al Madżid, Buthros Ghali i inne tego typu wynalazki.
Odpowiedz cytując
Quicker
Member

Od: 11.2008

Stary 12.12.2008, 20:20
Oh noo... widzieliście to? WP.PL napisało newsa: "Arabowie jednak wykupią Wisłę Kraków!?"
Piszą o tym 3 raz.
Odpowiedz cytując
krzyss
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 12.12.2008, 20:28
napisze wam tak - weszlo jak juz podaje newsy, to sie one sprawdzaja. nie wiem, skad je biora, ale zrodla informacji maja dobre. dlatego o ile do tematu arabow bylem sceptyczny, to po tekscie na weszlo (zreszta, wypowiada sie facet z imienia i nazwiska) troche bardziej sie do tego przekonuje.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.12.2008, 20:29
Ale mnie brzuch boli haha, co za świetny dowcip. Proszę was, nie mówcie mi, że w to wierzycie.
Za tydzień usłyszymy, że interesujemy się jakimś napastnikiem z Premiere League. Media jak zwykle koloryzują
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.12.2008, 20:39
Iskander napisał(a):Wyświetl post
Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie wierzy w tych arabów. Firma chciała zrobić sobie darmową reklamę- puściła plotkę o tajemniczych szejkach i zrobił się szum medialny. Był już taki jeden turek który z Pogoni miał zrobić Barce a jak się skończyło- wiadomo. W ełksie też prezes mówił, że lada dzień lądują arabscy inwestorzy ala chyba lecieli na dywanach bo jakoś do tej pory nie dolecieli. Nikt nie zainwestuje pieniędzy w polski klub w czasach kryzysu.
Poza tym arabski nadprezes pewnie będzie chciał, żeby grali tu jego rodacy- wtedy pewnie zadebiutują w lidze Ali Hasan al Madżid, Buthros Ghali i inne tego typu wynalazki.
Może i nikt nie wierzy ale wyborcza już tak pisze" Królewskie hotele rodziny z Kuwejtu" więc bajka wielu sie podoba http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...z_Kuwejtu.html

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Tendel
Junior Member

Stary 12.12.2008, 20:40
Proponuje trochę ochłonąć. Wpiszcie sobie w google nazwy Luxury Motors i JK Group. I wszystko jasne ... :(.

PS Jeśli uważacie, że te firmy ściągną do Wisły poważnych inwestorów to jesteście strasznie naiwni.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.12.2008, 20:44
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
To teraz się zastanów co napisałeś... Sparta Praga i Slavia Praga regularnie grają w Lidze Mistrzów co świadczy o poziomie ligi, nie słyszałem żeby jakaś polska drużyna tam ostatnio się dostała.
Regularnie grała w Lidze Mistrzów tylko Sparta i to dzięki współczynnikowi ugranemu kiedy do LM było dostać się dużo łatwiej. Jest to jednak przeszłość. Od dobrych kilku lat czeskie kluby nic ciekawego nie pokazują. Finansowo to ta sama półka co polska czołówka. Czechom można zazdrościć reprezentacji ale ich liga to nic specjalnego.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.12.2008, 20:46
O ile jestem w stanie uwierzyć w to, że nasz klub kupią Arabowie czy ktokolwiek inny jeśli taka informacja jest podawana w wywiadzie telewizyjnym i prezes klubu jej wyraźnie nie zaprzecza to nie wierzę w taką informację jeśli jest podana przez jakiś plotkarsko-szukający-sensacji portal. Zresztą dziwnie by to było gdyby to jacyś anonimowi "dziennikarze" takiego portalu wyśledzili taką nowinę a nie dziennikarze mniej czy bardziej profesjonalni, zatrudnieni w tylu redakcjach sportowych rozmaitych mediów.

Wygląda mi to na sprytne i kreatywne powiązanie pewnych faktów. Najpierw pojawia się niesprawdzoan informacja o zainteresowaniu Arabów inwestycją w tereny należące do Wisły czy też Telefoniki. Potem w wywiadzie telewizyjnym prezes Wilczek nie zaprzecza jednoznacznie sugestii dziennikarza, który stwierdza, że możliwe jest wykupienie części udziałów lub całego klubu przez bliskowschodnich szejków przy udziale Salwatora. Następnego dnia Salwator dementuje tą hipotezę. Na tym cała afera powinna się skończyć.

Jednak do akcji wkraczają przebiegli lecz nawet nie podpisani z imienia i nazwiska "dziennikarze" z Weszlo, wymyślają epilog do całej historii dodając jednocześnie taką notkę: "Nie jesteśmy w stanie w tym momencie zweryfikować tej wiadomości, ale zostaliśmy zasypani tyloma konkretami, że... kto wie. Może to rzeczywiście prawda."
Wszyscy się cieszą, ilość wejść na stronę wzrasta, inne serwisy powielają tego "newsa". Na końcu pewnie okaże się, że wszystko to był pic na wodę.

Abstrahując od tych sensacyjnych wieści osobiście wierzę, że w niedługim czasie coś takiego będzie możliwe ale raczej nie teraz głównie przez brak stadionu. Jednak czym bliżej Euro 2012 tym większe szanse na wielkie pieniądze w naszej piłce. Kiedyś włodarze Legii zapowiedzieli, że w sezonie 2011/2012 budżet tego klubu sięgnie 100 mln zł i to jest realne mimo obecnego spowolnienia gospodarczego. Podobnie będzie z budżetami Wisły i Lecha. Pozostałe kluby też powinny znacznie pójść do przodu.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 12.12.2008 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów