The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2008, 15:04
Wraca Cwielong :/
Ruch najwyrazniej z niego zrezygnowal i wcale im sie nie dziwie.
Cwielong jako napastnik prezentuje sie iscie patologicznie. Zero goli w 14 meczach minionej rundy, chyba mowi samo za siebie. Ale sama skutecznosc to jeszcze nic, bo pod wzgledem gry, wypada rownie blado i potrafi zniknac doslownie na cale spotkanie jak chocby w ostatnim meczu ze Slaskiem.
Do prawdy krucho widze nasz atak, badz nasze lewe skrzydlo z Cwielongiem w skladzie.
W tej sytuacji juz teraz zaczynam mocno odczuwac tesknote na mysl o ewentualnym pozegnaniu Zienia :/
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 11.12.2008, 15:06
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zaraz..
Z tego co ja rozumiem to on teraz ma już do tego greckiego klubu przejść. Kontrakt kończy mu się w czerwcu więc rozmowy może prowadzić dopiero od stycznia. Skoro pojechał teraz to znaczy, że dostał pozwolenie od klubu ergo mamy następce na oku.
Maszyna losująca zadziałała... inicjały następcy : P. Ć.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 11.12.2008, 15:07
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Maszyna losująca zadziałała... inicjały następcy : P. Ć.
Osz k...wa
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 11.12.2008, 15:10
Osz k...wa
Akurat tej ksywki nie znałem. Ja kojarzę go z Pepe
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.12.2008, 15:17
W przyszlej rundzie bedziemy mieli skrzydla jak Mig-29
Lobodzinski i Cwielong A.D. 2009 - to brzmi prawie jak Giggs i Beckham A.D. 1999!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
czolg
Member

Od: 07.2006

Stary 11.12.2008, 15:24
na interia.pl napisali ze Tarasiewicz chce sciagnac do Śląska - Krzynówka i... Mariusza Pawełka !
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.12.2008, 15:30
Osz k...wa
no
to to jest ta niespodzianka pod choinkę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 11.12.2008, 15:47
Raphael napisał(a):
Chyba raczej skończył się czas obowiązywania umowy o wypożyczeniu.
Skonczyl sie na pewno. Tyle, ze z tego co jeszcze do niedawna bylo slychac, Wisla byla zywo zainteresowana, by Cwielonga ulokowac w Ruchu na dluzej, ale najwidoczniej w Chorzowie uznali, ze po co ma sie u nich marnowac zawodnik o takiej skali talentu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.12.2008, 15:53
P.C w miejsce M.Z? zastanawiające,doprawdy, nie ważne ile jest kombinacji gry, chciałbym aby choć jeden z nich potrafił dośrodkować piłkę w biegu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.12.2008, 16:02
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Skonczyl sie na pewno. Tyle, ze z tego co jeszcze do niedawna bylo slychac, Wisla byla zywo zainteresowana, by Cwielonga ulokowac w Ruchu na dluzej, ale najwidoczniej w Chorzowie uznali, ze po co ma sie u nich marnowac zawodnik o takiej skali talentu.
Nie znam dokładnych warunków wypożyczenia (pewnie darmowe plus pensja płacona przez Ruch) ale na pewno znalazłby się jakiś inny klub w Ekstraklasie, który chętnie zatrudniłby Ćwielonga.
Na pewno warto dać mu szansę. Paweł Brożek w jego wieku też nie prezentował się najlepiej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.12.2008, 16:15
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Akurat tej ksywki nie znałem. Ja kojarzę go z Pepe
Zawsze, jak się pojawiał przy piłce to kibice Ruchu tak właśnie mówili. Wiec to musi być jego pseudonim.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.12.2008, 16:34
czolg napisał(a):Wyświetl post
na interia.pl napisali ze Tarasiewicz chce sciagnac do Śląska - Krzynówka i... Mariusza Pawełka !
ta, chyba w podzięce za to, że mu 3 punkty podarował na meczu. Kto normalny brałby do swojego klubu Pawełka?

Co do powrotu Ćwielonga- pozbywamy sie starych nieudaczników i ściagamy nowych
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Od: 12.2008

Stary 11.12.2008, 17:01
Jeśli powrót Ćwielonga na stałe do Wisły,to prezent świąteczny od zarządu to nie udał się :(
A Zieniu wg Greków nie dogadał się z Levadiakosem co do długośći kontraktu- Marek nie odejdzie.
Odpowiedz cytując
Rybka fan :)
Member

Od: 04.2003

Stary 11.12.2008, 17:27
nie wiedziałem że kiedyś to powiem, ale jeśli Ćwielong ma byc alternatywą dla Zieńczuka to chce żeby Marek został...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.12.2008, 17:35
Rybka fan :) napisał(a):Wyświetl post
nie wiedziałem że kiedyś to powiem, ale jeśli Ćwielong ma byc alternatywą dla Zieńczuka to chce żeby Marek został...
[sarkazm mode on] No co ty, przecież Piotrek nawet z obiema zawiązanymi nogami zagra lepiej niż Zieńczuk.[/sarkazm mode off]
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.12.2008, 17:45
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=171fa

teraz takie tam smuty wkleje;p
pewienie tylko to sa takie domysły naszych kochanych redaktorkóF
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 11.12.2008, 18:01
http://sport.onet.pl/0,1248705,1879218,wiadomosc.html

Czy to z tego właśnie klubu próbujemy wyrwać tego Brazylijczyka, który miał przyjść razem z Marcelo?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.12.2008, 18:23
co ciekawe Marek Zieńczuk stwierdził w wywiadzie, że jego obecność w Grecji jest mocno naciągana gdyż...
Cytat:
"...Cały czas jestem w Gdańsku" - mówi Marek Zieńczuk
i komu tu wierzyć? ech, ach, och ach!
.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.12.2008, 18:24
eMTe napisał(a):Wyświetl post

Czy to z tego właśnie klubu próbujemy wyrwać tego Brazylijczyka, który miał przyjść razem z Marcelo?
Tak tylko, że o Thiago Silve bije się pół Europy, AC Milan, Chelsea, Inter, Villareal itp.
Swoją drogą to dla kibiców Fluminense ten gość jest jak Bóg w ostatnich meczach kiedy był przy piłce podnosiła się ogromną wrzawa na stadionie. Nie dziwię się bo jest to wielki piłkarz.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.12.2008 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.12.2008, 18:39
eMTe napisał(a):Wyświetl post

Damn, ubiegł nas Milan...

Uran - ja tylko powołałem się na forumowego klasyka, nic więcej Sam jestem zdania, że Zieńczuka możemy się pozbyć bez żalu dopiero wtedy, gdy na jego pozycję zakontraktujemy dwóch przynajmniej tak samo dobrych pomocników.
Ja Ćwielonga bym mimo wszystko jeszcze nie skreślał, ale gdyby miał się okazać naszym nominalny lewym pomocnikiem, to pozostałoby nam już tylko liczenie na cud.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.12.2008 o godz. 18:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.12.2008, 19:09
Cytat:
Ćwielong wraca. Odciąży Brożka?
Generalnie spokojny ze mnie człowiek, ale jak czytam takie pierdoły to mnie trafia.

Antywiślaccy dowcipnisie...

Co do transferu Zienia - nie ma co liczyć na cud. Życiową formę Marek ma już za sobą, teraz równia pochyła. Jeśli może odejść już teraz do Grecji, niech odchodzi, zawsze to 6 miesięcy mniej do płacenia (i premie) - a co za tym idzie, oszczędność przynajmniej 400 tys. złotych. Plus ew. 100 tys. € od Greków - też nieźle. Może wystarczy na jakiegoś kolejnego Brazyliczyka klasy Marcelo. Może.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 11.12.2008 o godz. 19:18.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.12.2008, 19:33
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co do transferu Zienia - nie ma co liczyć na cud. Życiową formę Marek ma już za sobą, teraz równia pochyła. Jeśli może odejść już teraz do Grecji, niech odchodzi, zawsze to 6 miesięcy mniej do płacenia (i premie) - a co za tym idzie, oszczędność przynajmniej 400 tys. złotych. Plus ew. 100 tys. € od Greków - też nieźle. Może wystarczy na jakiegoś kolejnego Brazyliczyka klasy Marcelo. Może.
Ale dla niektórych - lepiej jest trzymać Zieńczuka za statystyki z poprzedniego sezonu, no bo jeśli nikt za niego nie przyjdzie, to stracimy ogromną przewagę w meczach z Odrą W. Prawda jest taka, że lewego skrzydła od pół roku nie mamy żadnego i to czy Zieńczuk będzie, czy go nie będzie - właściwie nic nie zmienia poza tym, że odciążymy budżet, a może jeszcze coś zarobimy.
Ostatnio edytowane przez rav : 11.12.2008 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.12.2008, 20:18
Romeu: 'Nie chciałbym odchodzić z Fluminense'

- Otrzymałem sygnały, ale nie myślałem o odejściu. Identyfikuje się bardzo z klubem, i tymi którzy zadecydują o moim przeznaczeniu są dyrektorzy. Ja mam jedno marzenie, a w nim różne cele. Chcę kontynuować dobry okres w Fluminense - powiedział Romeu, który ma kontrakt do 31 grudnia.

Cały artykuł po portugalsku jest tutaj:
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...-do-fluminense
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.12.2008, 21:08
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Romeu: 'Nie chciałbym odchodzić z Fluminense'
(...)
Zaczyna robić się ciekawie, mam nadzieje, że pomożemy Romeu podjąć decyzję odpowiednim kontraktem bo jest to piłkarz warty grubej kasy. Jeśli jesteśmy już tak blisko to chciałbym aby nasz klub tego nie spaprał.
Wiedziałem, że bardzo dobra końcówka sezonu Romeu może tu zrobić problem ale skoro nie podpisał jeszcze tego kontraktu to takie gadanie "Chciałbym zostać" przed startem okienka jest często nie prawdą, jak się dowiedzieliśmy Marcelo też chciał zostać .

Mam nadzieję że jeśli będzie trzeba to nasz klub stoczy o niego batalię bo jest to piłkarz wielkiej klasy.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.12.2008, 21:23
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieję że jeśli będzie trzeba to nasz klub stoczy o niego batalię bo jest to piłkarz wielkiej klasy.
zgadzam sie jak najbardziej ze ten gracz by był jak na polskie warunki gwiazda ale..... z ta batalia o niego to chyba przesadziles. Nasz klub nie stac jeszcze na toczenie 'batalii' o takich piłkarzy... w tym wypadku to tylko szczescie moze nam pomoc... bo jesli sie zgłosi po niego jeden z klubow z zachodu europy to tylko bedzemy sie mogli obejsc smakliem...Romeu ma kontrakt od konca roku tak? no w tym wypadku nalezy liczyc ze Bednarz tak samo chytrze wyrwie Romeu jak Marcelo....
mam nadzieje ze jestesmy juz po słowie z Romeu.... przeciez bylismy juz blisko jego pozyskania w lecie...
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 11.12.2008, 21:24
Romeu interesuje się Sao Paulo z tego co mi wiadomo.
Niestety ale nie ma co się spinać bo z takim klubem raczej nie wygramy.
Chyba, że Romeu uprze się, że chce grać w Europie.
Albo mamy kontakt z naprawdę dobrym agentem w Ameryce Pd.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.12.2008, 22:05
Cytat:
mam nadzieje ze jestesmy juz po słowie z Romeu.... przeciez bylismy juz blisko jego pozyskania w lecie...
Po słowie byliśmy już w lecie o czym mówił Bednarz:
"(...)udało nam się to długo utrzymać w tajemnicy i jakieś porozumienie osiągnąć(...)"
Sądzę że w tedy nie byliśmy wcale blisko, tylko chodziło o przymiarki właśnie na zimowe okienko.
Cytat:
Romeu interesuje się Sao Paulo z tego co mi wiadomo.
Niestety ale nie ma co się spinać bo z takim klubem raczej nie wygramy.
Nie wierze w zainteresowanie Romeu Sao Paulo, po pierwsze mają lepszych zawodników na tą pozycję, po drugie nie sądzę, że finansowo złożyliby lepszą ofertę od nas, po trzecie raczej Romeu nie chciałby tam iść.

Cytat:
z ta batalia o niego to chyba przesadziles.
Z tego co wiem Lech przy ściąganiu Stilicia też miał konkurencje i droga do transferu nie była łatwa. Sam zawodnik powiedział gdzieś, że zarabia tyko co w klubach Bundesligi, także zaryzykowali i się opłaciło.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.12.2008 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 11.12.2008, 22:17
Nie wierze w zainteresowanie Romeu Sao Paulo
To mi powiedział znajomy, który jest na miejscu.
Sao Paulo rozważa ściągnięcie Arouci i Romeu. Obaj z Fluminense.
po drugie nie sądzę, że finansowo złożyliby lepszą ofertę od nas

po trzecie raczej Romeu nie chciałby tam iść.
Do ekipy, która właśnie trzeci raz z rzędu została mistrzem Brazylii?

Jeśli chodzi o względy "ideologiczne" to może masz racje.
Nie do końca wiem jak to tam wygląda.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.12.2008, 22:41
Zaczyna robić się ciekawie, mam nadzieje, że pomożemy Romeu podjąć decyzję odpowiednim kontraktem bo jest to piłkarz warty grubej kasy. Jeśli jesteśmy już tak blisko to chciałbym aby nasz klub tego nie spaprał.
Wiedziałem, że bardzo dobra końcówka sezonu Romeu może tu zrobić problem ale skoro nie podpisał jeszcze tego kontraktu to takie gadanie "Chciałbym zostać" przed startem okienka jest często nie prawdą, jak się dowiedzieliśmy Marcelo też chciał zostać .

Na pocieszenie mogę dodać, że tego typu deklaracje nie są wiele warte w przypadku piłkarzy, a w przypadku piłkarzy brazylijskich są warte mniej niż smark z mojego nosa.

"Przywiązanie do klubu" nie przeszkadzało Edmundo, Romario czy Bebeto zwiedzić niemal wszystkich klubów pierwszoligowych w Rio de Janeiro i nie tylko. Za każdym razem mówili, jak to bardzo przywiązani są do Flamengo, Vasco czy Fluminense. Co nie przeszkadzało im w następnym miesiącu przejść do lokalnego, odwiecznego rywala. Ostatnio podobnie zachował się Ronaldo, który od kilkunastu lat opowiada o miłości do Flamengo - a jednak wznowił karierę w Corinthians.

Tak więc to, że Romeu mówi: "chciałbym zostać w Fluminense, kocham kibiców" brzmi mniej więcej tak samo szczerze, jak znane nam swego czasu "kocham was wszystkich", wypowiedziane przez Kalu U.

Romeu kocha zdecydowanie pieniądze, i jeśli tylko u nas dostanie dobrą ofertę, to gotów przyjść. Pytanie tylko, czy taką ofertę dostanie, i czy nie dostanie lepszej skądinąd.

Aha, bardzo dobra końcówka sezonu Romeu i Fluminense u nas skończyła by się wizytą we Wrocławiu, z szansami na dłuższy pobyt. Tego typu "cuda" w tej lidze są na porządku dziennym, więc na grę Romeu pod koniec tego sezonu nie można patrzeć w 100% poważnie.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 11.12.2008 o godz. 22:53.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.12.2008, 22:54
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko, czy taką ofertę dostanie, i czy nie dostanie lepszej skądinąd.
Generalnie do tego się to wszystko sprowadza.

Ze swojej strony mogę dodać tylko tyle, że jedyne, co możemy mu zaoferować to szanse na pokazanie się w Europie i w miarę bezbolesny proces adaptacji do piłkarskich reguł panujących na naszym kontynencie. Innymi słowy - liga jest słaba, zarobki przyzwoite, istnieje spora szansa na grę w pucharach(czytaj - pokazanie się bogatemu pracodawcy) i dopisanie tytułu do CV, a co najważniejsze - bliskie są (transferowo) Bundesliga i Liga Francuska.

Jeżeli jednak dostanie dobrą finansowo ofertę, to nie ma się co łudzić - nie przebijemy jej. I wątpię, żebyśmy zaczęli robić kominy płacowe dla jakiegoś gracza ściąganego z Brazylii - za duże ryzyko.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.12.2008 o godz. 22:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów