The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2008, 11:09
Daszek jak ten kielecki wygląda.
Zresztą warszawski też bardzo ładny
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.12.2008, 11:52
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Stadion w Lubinie zaczyna przypominać obiekty francuskie. Wydaje mi się tylko, że ten dach trochę skromny. Przy gorszych warunkach atmosferycznych może tam sporo "zacinać" deszczem.
Akurat oni się mogli postarać i walnąć jakiś dwa razy większy z miedzi .
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.12.2008, 19:47
Jak tam nic nie dadzą pomiędzy dachem a trybuną, to na co im dach, skoro wiatr i deszcze i tak będą im spadać (częściowo) na głowy? Zajebiście, że mają składane krzesełka... W sumie to szkoda, że u nas takich nie ma.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.12.2008, 20:06
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Daszek jak ten kielecki wygląda.
Zresztą warszawski też bardzo ładny
Widocznie nastała teraz moda na klony stadionu w Kielcach . Mimo wszystko stadion w Lubinie robi całkiem dobre wrażenie. Ciekawe tylko czy w 80 tys. Lubinie i okolicach znajdzie się wystarczająco dużo kibiców żeby wypełnić ten ponad 16-tys. stadion.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.12.2008, 22:41
Slayer, na A/B i C, mają być (chyba) składane.

Raphael, W Lubinie 80 tys. a niedaleko Głogów, Legnica, założę się, że we Wrocławiu też jest sporo fanów Miedziowych, szczególnie wśród studenciaków.

problemu raczej nie będzie z zapełnieniem co najmniej 10 tysięcy
.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.12.2008, 00:51
Slayer666 napisał(a):Wyświetl post
Zajebiście, że mają składane krzesełka... W sumie to szkoda, że u nas takich nie ma.
Na A, B i C będą składane
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.12.2008, 01:19
Super, ale właściwie te składane by się najbardziej przydały na D i E, bo na A i B raczej nie stoją na krzesełkach, ani po nich nie skaczą, wychodząc ze stadionu...
A skoro o krzesełkach mowa, to takie będą na narodowym (chyba link do artykułu z tym zdjęciem już się gdzies tu przewijał):

I stosowny komentarz:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...390&a=88365404
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.12.2008, 09:53
Co do stadionu w Lubinie: wszystko super, faktycznie stadion podobny do kileckiego z jedna róznicą: zajebiste nachylenie trybun, a nie dwa sztuczne poziomy po 7 czy 8 rzedów

Na minus oczywiście dach , widac to najlepiej u nas, gdzie dzięki zadaszeniu od samej góry, na sektorach jest po prostu ciepło, a deszcz pada najwyżej na najniższe rzędzy

W Lubinie będzie zacinąc albo z tyłu albo z przodu trochę lipnie

NIemniej wyjazd do Lubina stanie się tym z gatunku 'fajnych' bo pewnie gościom będzie przeznaczona jedna z trybun za bramkami wiec będzie można coś rozkręcić

Co do Poznania, przypomina mi się zaplecze E: wychodzi na to, że razem z nimi zapłacimy frycowe za prekursorstwo w przebudowie i obydwa stadiony, będą swego rodzaju bublami
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Stary 11.12.2008, 10:50
A co do tych krzesełek na narodowym to mam nadzieję, że te szare nie będą tak paskudnie wyglądać jak w Kielcach (jak mawiał gospodarz domu Anioł: "jak gówno w lesie"). A swoją drogą czemu nie białe i czerwone
Wie ktoś kiedy Zagłębie wraca do Lubina
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 11.12.2008 o godz. 11:45.

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 11.12.2008, 15:02
patrząc na prace, to jeśli nie wrócą na jesień 09 to będzie mega wał gdzieś po drodze.

edit

"Lubin. Jeszcze niedawno nowy stadion Zagłębia Lubin był wielkim placem budowy. Teraz coraz bardziej przypomina obiekt sportowy na europejskim poziomie. Położona została już murawa, trwa natomiast instalowanie krzesełek. - Na pierwszy mecz w marcu stadion będzie gotowy – powiedział nam Piotr Dziurman, kierownik projektu.

Montowanie krzesełek trwa od ponad tygodnia. - W pierwszym etapie zostaną one zainstalowane na trzech trybunach. Krzesełka mają kolor miedziany, natomiast na najdłuższej trybunie z czarnych siedzisk zostanie wykonany napis Zagłębie. Montowanie krzeseł powinno zakończyć się jeszcze w tym roku – mówi P. Dziurman.

Oprócz tego na stadionie wykonywane są prace przy poszczególnych instalacjach. Trwają też prace związane z doprowadzeniem dróg i chodników.

Jeśli tylko zima nie pokrzyżuje planów budowlanych, to termin zakończenia prac zostanie dotrzymany. Pierwszy mecz na nowym obiekcie Zagłębie powinno rozegrać w połowie marca. (mat)"

do marca? szacun dla nich
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 11.12.2008 o godz. 15:13.
.
Odpowiedz cytując
Szymek_R22
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.12.2008, 15:23
Od marca będą grać u siebie, ale przy trzech trybunach- za bramkami i jednej wzdłuż, czwarta będzie w trakcie budowy.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.12.2008, 21:32
Slayer666 napisał(a):Wyświetl post
Super, ale właściwie te składane by się najbardziej przydały na D i E,
Co? Nie mieścisz się teraz obok krzesełka? Musisz stać na nim?
Myślisz że nie znaleźliby się ludzie którzy staliby na składanych krzesełkach to się mylisz. Poziom debilizmu czasem przekracza ludzką wyobraźnie. Składane krzesełka są droższe, a patrząc co chołota robi z naszym stadionem do tej pory pewnie nie byłoby już znaczącej ich liczby.
Najlepsze krzesełka na D byłyby takie bez oparć - mniejsze koszty (straty) i odstraszenie starych dziadków niewygodą.
Odpowiedz cytując
skrzynia1906
Member

Od: 01.2008

Stary 11.12.2008, 21:58
Q13SON : ja jakos nie widze zeby nasi kibice wyrywali krzeselka nie przesadzaj i nie rob z nas wandalow ktorzy niszcza wlasny obiekt opanuj sie albo nie byles na D i na E albo mas bardzo bujna wyobraznie...na calym stadionie powinny byc roskladane krzeselka dorgie moze ale powiem Ci cos mieskzam obecnie w IRL ostatno bylem na finale w siate z moja skzola i poejchalismy do Dublina i bylismy w Collegu sportowym i taka baze trenignowa jaka oni mieli to nie ma zaden klub w PL mieli takze stadion pilkarski na okolo 2 tys miejsc zadaszone skladane krzeselka jak taki zwykly college stac na takei krzeselka to czemu nie stac na nie KRAKOW?...wiec mysle ze takie krzeselka powinny byc norma w PL tak jak to jest w IRL...

Premium: W Lubinie sektor gosci bedzie w narozniku tym gdzie sie zaczyna napis ZAGLEBIE czyli jak jest kamerka to po lewej stronie.... slyszeliscie ze Lech bedzie mial wszystkie inne trybuny dwupoziomowe bo stwierdzili ze trzypoziomowa to za droga jest
Ostatnio edytowane przez skrzynia1906 : 11.12.2008 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Stary 11.12.2008, 22:06
To ja się pytam gdzie jest ten obiecany "IRLandzki cud"? Gdzie te krzesełka z oparciami?

Wie ktoś może na jakich arenach będą rozgrywane przyszłoroczne ME w kosza Albo czy budowali coś specjalnie na tą imprezę

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 11.12.2008, 22:40
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
A swoją drogą czemu nie białe i czerwone
"bo by się za bardzo brudziły"
Odpowiedz cytując
skrzynia1906
Member

Stary 11.12.2008, 22:51
Nowlasnie nie wiem Tusk obiecywal druga IRLANDIE ;p;p cos mi sie widzi ze w hali Gdansk/Sopot w Lodzi powstaje hala w Gdyni i tyle co mi wiadomo
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 11.12.2008, 22:58
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś może na jakich arenach będą rozgrywane przyszłoroczne ME w kosza Albo czy budowali coś specjalnie na tą imprezę
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzo...eny_mistrzostw

Ja bardziej czekam na hale, które powstaną na mundial siatkarski w 2014 roku w Polsce. W ogóle dostało nam się ostatnio dużo bardzo prestiżowych imprez sportowych. Niedługo będziemy mieć infrastrukturę sportową nie gorszą niż na zachodzie bo oprócz stadionów czy hal powstają też ośrodki treningowe a miasta, które nie mają okazji gościć uczestników tej czy innej imprezy też chcą się móc pochwalić przyzwoitymi obiektami -stąd m.in. plany budowy stadionów w Zabrzu czy Białymstoku.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Stary 12.12.2008, 13:39
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
"bo by się za bardzo brudziły"
Biała Gwiazda na D jakoś się nie brudzi, "Bo tak wielki jest klub, jak jego kibiców wiara!"

Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 12.12.2008, 15:31
Szymek_R22 napisał(a):Wyświetl post
Od marca będą grać u siebie, ale przy trzech trybunach- za bramkami i jednej wzdłuż, czwarta będzie w trakcie budowy.
Sądząc po postępach prac na budowie obiektu w Lubinie to na marzec spokojnie się wyrobią. Byłem w szoku jak oglądałem co jakiś czas fotki z postępami prac na stadionie Zagłębia. Prace posuwają się tam mega szybko... Wiadomo, że stadion nie jest tam tej miary co np. nasz, ten w Lubinie to konstrukcja prostsza i będzie on przede wszystkim dużo mniejszy. Ale i tak to jak szybko powstaje może robić wrażenie. Jak ogłoszono informację o tym, że w Lubinie przymierzają się do budowy nowego piłkarskiego stadionu to myślałem że jest to tylko takie info wyssane z palca jak w przypadku innych polskich miast. Tymczasem właściwie kilka tygodni później na stary obiekt w Lubinie wjechały buldożery i zaczęły się prace. No ale trudno się dziwić... W końcu KGHM to poważna firma i może sobie pozwolić na takie inwestycje. Miejmy nadzieję, że prace przy trybunie wschodniej na Reymonta będą się posuwać przynajmniej niewiele wolniej od prac przy przebudowie stadionu w Lubinie...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.12.2008, 17:20
a u nas w Trójmieście wolno na razie, bo wolno ale zgodnie z harmonogramem.
Oczywiście zawsze się znajdzie ktoś niedowartościowany, który czuje, że za krótki jest a chciałby więcej i na siłę robi dym w mediach pod dowolnym pretekstem.
U nas za takiego błazna robi Pan Poseł Jacek Kurski z PISu

to jego najnowsze pomysły o zmianie już dawno przyklepanej decyzji
http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1...tic_Areny.html

a sedno jego pomysłu to :

Cytat:
PiS apeluje, by stadion na Euro 2012 zbudować na obiekcie Lechii Gdańsk. - A jeśli już musi powstać Baltic Arena, to rząd powinien dać na nią więcej pieniędzy, żeby nie rujnować miasta - mówi Jacek Kurski, poseł PiS.

Miejsce już dawno przyklepane, prace już tam idą, projekt jest, polityka finansowania dawno dopięta, po ME Lechia tam ma grać.
A ten musi robić jakąś konferencję prasową z demagogicznymi pomysłami, bo dawno go w mediach nie było

Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 12.12.2008, 17:35
No politycy jak to politycy... Dla nich każda okazja jest dobra żeby pokazać się w mediach... Ale w sumie jeśli tam w Gdańsku jesteście w jakiś sposób związani ze stadionem na Traugutta to może przebudowa obiektu Lechii nie byłaby złym pomysłem. Przeprowadzka z obiektu, który stał się już częścią historii klubu nie jest czasem zbyt dobra. Ale jeśli opinie kibiców w Gdańsku są takie, że bez żalu przyjdzie opuszczać stary stadion i z łatwością będzie się przenosić na nowoczesny i ładny obiekt no to oczywiście nie ma problemu. W Krakowie np. nikt nie wyobraża sobie żeby Wisły mogła mieć swój stadion kiedykolwiek w innym miejscu niż na R 22. To miejsce bardzo ważne dla Wisły, to właśnie w pobliżu krakowskich Błoń rozpoczęła się historia Białej Gwiazdy.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.12.2008, 17:43
^^ nie znam wszystkich opinii kibiców Lechii, niech oni się wypowiedzą. Mój post to tylko informacja autorstwa wiślaka na emigracji

Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 12.12.2008, 18:52
Rozumiem. No ale raczej z tego co wiem, kibice Lechii na ogół zadowoleni są z budowy Baltic Areny. Stadion na Traugutta to dla naszych przyjaciół z Gdańska na pewno ważne miejsce, z którym wiążą wiele wspomnień ale przeprowadzka na nowy, piękny stadion to też dobra rzecz. W Krakowie ta sytuacja jest inna, bo wiadomo że najlepszym miejscem na budowę dużego i nowoczesnego stadionu są tereny na Reymonta. To miejsce ma szereg niepodważalnych atutów (dużo miejsca na stadion i infrastrukturę wokół niego, dobry i w miarę bliski dojazd z lotniska, stosunkowo niewielka odległość od centrum). Poza tym dla kibiców Białej Gwiazdy to najważniejsze miejsce, na zawsze już związane z klubem. Jak wiadomo w Krakowie dbałość o tradycję i historię jest szczególnie ważna i to też odgrywa w tej kwestii niebagatelną rolę.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Stary 12.12.2008, 22:13
skrzynia1906 napisał(a):Wyświetl post
Q13SON : [b]ja jakos nie widze zeby nasi kibice wyrywali krzeselka [b]
Może dlatego, że:

Cytat:
mieskzam obecnie w IRL

Cytat:
nie przesadzaj i nie rob z nas wandalow ktorzy niszcza wlasny obiekt opanuj sie albo nie byles na D i na E albo mas bardzo bujna wyobraznie...
Bujną wyobraźnie to masz ty kolego, skoro mieszkając w Irlandii potrafisz zabierać głos na temat tego co się dzieje na Reymonta. Może nie bywam na E, ale zapewniam Cię że na D jestem częstym gościem i zdarzyło mi się widzieć "przypadkowe" połamanie krzesełka. Nigdzie nie pisałem ,że wyrywamy krzesełka więc nie koloryzuj mojej wypowiedzi.
Co do składanych krzesełek na jakimś treningowym obiekcie, który może pomieścić 2000 osób, to po pierwsze 2000 krzesełek to trochę mniej niż 11 000 no i na takim boisku piłkarskim na którym ktoś zamontował krzesełka (to w Irlandii) oczywiście łatwiej jest utrzymać porządek i wyłapać kogoś kto coś zniszczył niż na trybunie, która jest prawie 3x większa od całego boiska podanego w twoim przykładzie. Z tego też zdają sobie sprawę osoby projektujące nasz stadion, tak jak z tego, że krzesełka będą stawały się jednak ofiarą kibiców. Co innego na sektorach "rodzinnych", droższych gdzie na mecz przyjdzie dziadek z wnuczkiem - żaden z nich nie będzie schodził z trybuny tak jak my po meczu (czyli byleby na dół - po krzesełkach i głowach innych) tylko będą grzecznie czekać na swoją kolejkę i przemaszerują schodami - tam nie ma mowy o niszczeniu przypadkowym krzesełek, a jeśli już to na bardzo małą skalę.

A zamiast proponować mi "opanowanie się" radze wziąć się ostrzej do nauki, bo z pisaniem coś słabo, oj słabo...
Odpowiedz cytując
hal
Junior Member

Od: 09.2004

Stary 15.12.2008, 12:27
Nawet nie wiem czy warto pisać coś na temat wypocin Kurskiego...
Wiadomo że na T29 nie da rady zbudować stadionu na miarę Euro2012.Tam po prostu brakuje miejsca na całą około stadionową infrastrukturę,ale Lechia nie zniknie z Traugutta.Będzie tam baza treningowa pierwszej drużyny,tam mecze będzie grała ME,rugbyści Lechii czy też mająca powstać żeńska drużyna piłkarska(już trwa szkolenie młodych zawodniczek)
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.12.2008, 19:12

Rugbyści Arki będą mieli stadion z prawdziwego zdarzenia. W Gdyni ruszyła budowa pierwszego w Polsce obiektu przeznaczonego głównie dla potrzeb rugby. Tempo prac ma być niemal tak szybkie jak ta gra. Pierwszy mecz na nowym obiekcie ma odbyć się już w październiku przyszłego roku.
Stadion z trybuną na 2 425 miejsc siedzących wraz z zapleczem powstanie obok nowej hali sportowej przy ul. Kazimierza Górskiego. Koszt obiektu, którego inwestorem jest Gmina Gdynia, wyniesie prawie 24 miliony złotych. Głównym wykonawcą jest firma Marbud z Gdyni, która wygrała przetarg.
- Nie widzę żadnych zagrożeń. Dotrzymamy terminu zakończenia prac, który ustaliliśmy na 1 października 2009 - powiedział nam szef Marbudu Ryszard Marcinkiewicz.
- Mam nadzieję, że oświetlony stadion z nawierzchnią ze sztucznej trawy III generacji będzie dobrze służył nie tylko rugbystom Arki, ale także reprezentacji Polski - stwierdził Marek Stępa. - Jeśli w przyszłości okaże się, że trybuna jest za mała, w planach technicznych przewidzieliśmy możliwość powiększenia widowni o kolejne 1000 miejsc - dodał odpowiedzialny za miejskie inwestycje wiceprezydent Gdyni.
Radości z rozpoczęcia prac nie krył też dyrektor Urzędu Miasta Jerzy Zając, który społecznie pełni funkcję prezesa gdyńskich rugbystów. - Spełniają się marzenia środowiska, z którego wiele osób nie wierzyło już w możliwość ich realizacji - dodał.
Przypomnijmy, że obietnicę budowy stadionu złożył rugbistom Arki pod koniec 2005 roku prezydent Wojciech Szczurek, po zdobyciu przez nich w Splicie klubowego Pucharu Europy.

piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 17.12.2008, 19:19
Życzyłbym takiego Juvenii...
To dobrze, że buduje się już nie tylko stadiony piłkarskie i lekkoatletyczne (czyt. piłkarskie, a przy okazji...)
Jak rozumiem, to będzie ta trybuna, a po drugiej stronie pustka? jeśli tak, to super, bo będzie można postawić więcej trybunek w bliżej nie określonej przyszłości. I to będzie stadion tylko do rugby, nie dla piłkarzy?

Jedna rzecz mi w tym "niusie" lekko śmierdzi a mianowicie
Cytat:

Radości z rozpoczęcia prac nie krył też dyrektor Urzędu Miasta Jerzy Zając, który społecznie pełni funkcję prezesa gdyńskich rugbystów
.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Stary 17.12.2008, 22:52
Czuje że to otworzy worek. O tym stadionie bedzie głośno jako o pierwszym do rugby i wraz z tym głośno o rugby - może stanie sie popularniejsze
Odpowiedz cytując
skrzynia1906
Member

Stary 17.12.2008, 22:55
Nom tez mam taka nadzieje ze rugby stanei sie popularniejsze tak jak w Anglii czy Irlandii mi blizej do drugiego miejsca a tak nawiasem to ladna ta trybuna i bedzie dobrze bo to Tylko bedzie dla rugby
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 19.12.2008, 16:08
Gdynia to bogate miasto i podejmuje się tam sporo inwestycji więc wydaje mi się, że nie skończy się tam tak jak zwykle w przypadku innych miast na makietach albo nawet tylko na wizualizacjach... Taki obiekt może więc rzeczywiście powstać. Trzeba przyznać, że ta trybunka która jest na wizualizacji prezentuje się całkiem fajnie. Tak swoją drogą to gdyby na Juvenii powstała podobna to byłoby nieźle;] Ale puki co w kwestii infrastruktury sportowej to priorytetem dla Krakowa jest dokończenie przebudowy stadionów Wisły i Cracovii, no i zbudowanie wreszcie w naszym mieście hali widowiskowo-sportowej z prawdziwego zdarzenia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów