|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Polityka transferowa Wisły jest jedną niewiadomą i nie wiem czy wierzyć w te wszystkie doniesienia prasowe. Podobno Bednarz potwierdził że Garguła jest na liście życzeń Wisły ale ja osobiście wolałbym kogoś młodszego z zagranicy typu Stilić . Ostatnio pojawiały się też głosy że w Wiśle chcą odmłodzić kadrę i pozbyć się takich piłkarzy jak Baszczu, Zieniu czy Cantoro. Teraz jak słyszę news o Gule to już sam nie wiem. Po co ściągać już starszego piłkarza który za rok, dwa bedzie w wieku piłkarzy których teraz chcemy się pozbyć a w dodatku będzie miał wysoki kontrakt ( taki jak Łobo a nawet wyższy) przy czy trzeba uwzględnić że Garguła często jest kontuzjowany. Musimy powiedzieć sobie wprost , co dalej robimy z zespołem , tak będzie najlepiej. Czy odmładzamy kadrę czy jeszcze wzmacniamy piłkarzy zostawiając takich piłkarzy jak Zieniu, Baszczu w zespole.
Jeśli zdecydujemy się odmłodzić kadrę to w czasie 3 okienek transferowych podziękować takim pikarzom jak: Baszczu, Singlar,Cleber, Głowa, Sobol, Zieniu, Cantoro, Niedzielan i ściągnąć na nich miejsca młodszych równie dobrych albo nawet lepszych piłkarzy i zbudować kadrę zęby na każdą pozycję było 2 równcyh zawodników . W tym przypadku transfer Garguły jest niepotrzebny!! Mamy też drugie wyjście , zatrzymujemy naszych "dziadków" którzy prawde mówiąc mogą pograć jeszcze kilka lat( 2, 3) na dobrym poziomie i jeszcze dodatkowo wzmocnić zespół napastnikiem , skrzydłowymi, rozgrywającym i bramkarzem, w tym przypadku transfer Garguły jest wskozany. Przy tym drugim planie jest mały minus. Za pare lat wszyscy nasi piłkarze będą w wieku takim że wtedy za nich już dobrej kasy nie weżmniemy i nie będziemy wtedy zarabiać na każdym okienku transferowym po 2, 3 mln euro co dotychczas znacznie wzmacniało nasz budżet i wtedy wymiana piłkarzy z kadry na młodszych będzie kosztowała fortunę jeśli zechcemy ściągnąć młodszych już dobrych, ukształtowanych piłkarzy. Stanie się tak dlaltego że prawie cała nasza kadra będzie się składać z 30 latków i starszych jeszcze piłkarzy. Musimy postanowić teraz co robimy i zrobić to . Teraz na wiosnę nie będziemy grali co trzy dni więc takiej szerokiej kadry nie potrzebujemy ale już za pół roku czyli w nowym sezonie będziemy grali co trzy dni ( jak dojdą europejskie puchary) i wtedy potrzebujemy szerokiej kadry. I na to by zapewnić trenerowi taką kadrę mamy dwa okienka transferowe czyli wystarczająco dużo. Ale bez odpowiedniego nakładu pieniędzy jest to niemożliwe. Teraz przychodzi do Wisły opkoło 5 piłkarzy i w następnym okienku za pieniądze z transferu Brożka ściagamy kolejnych 4 może 5 i mamy szeroką kadrę. Następnie w zimowym okienku wymieniamy resztę starszych zawodników i mamy młody zespół mogący walczyć nie tylko na Polskim podwórku ale również w Europie. A wracając do tematu transferu Garguły to jestem na nie. Potrzebujemy kogoś lepszego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Może nastepny "Njus" jaki zapodacie z Gargułą bedzie inny niż poprzednie? bo jak narazie jeden portal napisał reszta przepisuje tyle ze po swojemu..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Przeciez to news jeden z wielu "hitów" ,jakimi bedziemy karmieni w tym okienku ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Info o wymianie skomentowałem w trybie przypuszczającym. Wiec o co chodzi?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczególnie to zdanie o zarzadzie i wszystko co po nim
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
@fanfan
Napisałeś, że jesteś na "nie" dla Garguły oraz że potrzebujemy lepszych, tylko podaj nazwisko tego kogoś lepszego z realną szansą znalezienia się unas? może Ballack ostatnio niezadużo gra w Chelesea? <oczywiście zart> |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O zarządzie się zgodzę ale reszta jest mieszana,ze tak powiem. Dobra, pójdźmy na najuczciwszy kompromis jaki teraz przychodzi mi do głowy. A brzmi on tak: chybiłeś nie masz racji,ale ja zapomnę o sprawie. A i nie będę czuć urazy
Bo najważniejsze to dyskutować.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Niestety teraz wszelkie media piszą takie wręcz bzdury o transferach tj. Baszczyński do Fiorentiny, Cantoro na Cypr za pół miliona euro. To tak jest, jak powiedziano, że będzie odmładzana kadra, to na "dzień dobry" gazety podłapały temat i zaczęły przedterminową wyprzedaż piłkarzy. Jutro Skorża powiedziałby-taki przykład, że nie ma prawego skrzydła to media sprzedałyby już Łobo do Sevilli za 3 miliony euro
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mam wielką nadzieję, że Garguła w końcu podpisze kontrakt z jakimś niemieckim drugoligowcem czy potęgą szorującą dno tabeli greckiej ekstraklasy i ten serial się pomyślnie dla nas skończy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale na temat ,kolega LOczek zapomnał dodac Zieńczuka,który po tak mocnym sezonie moze byc wzmocnieniem dla Greków.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Mam głęboką nadzieje, że wreszcie działacze spiszą się jak należy i spełnią prośby trenera Skorży dotyczące sprowadzenia Garguły. Najwyższy czas, żeby po długim okresie posuchy w końcu coś im się udało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mam jakieś takie głębokie wewnętrzne przekonanie że nikt z tych o których jest tak głośno ostatnio do nas nie przyjdzie. Jeśli przyjdzie ktokolwiek to na pewno będzie tak jak ostatnio w przypadku Marcelo... cisza na morzu bałwan śpi ... po czym nagle i niespodziewanie...
GKS B. byłby ostatnim frajerem gdyby poszedł na wymianę Cantoro - Garguła ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
dziś w tematach dnia zaraz po Kronice bedzie temat Wisła-Cupiał-Salwator,podobno Gargułe ma zasponsorowac Salwator,zostanie tez glownym sponsorem....Cupial sprzeda klub?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
tvp kraków
![]()
LECHIA GDAŃSK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nic nowego, są zainteresowani i tyle.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Kuwejt
Kluivert .. to nawet podobnie wygląda. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
odnośnie ,,Arabskiej" Wisły zapraszam do tematu Nibylandia
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
prawda to ze Zieniu w Grecji - i to nie w celach turystyczno - chuliganskich?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Krzynówek to nie jedyny zawodnik, którego zamierza sprowadzić do Wrocławia Ryszard Tarasiewicz.
Trener Śląska rozgląda się także za nowym bramkarzem. Wśród kandydatów do gry we Wrocławiu znajdują się m.in. Emilian Dolha, Radosław Janukiewicz i ... golkiper Wisły Kraków Mariusz Pawełek. źródło informacji: Przegląd Sportowy/INTERIA.PL ![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gargule marzy sie liga hiszpańska http://www.sport.pl/pilka/1,70988,60..._wie_nikt.html
Redaktor z TV Kraków podczas wywiadu z Wilczkiem mówi że Wisła interesuje sie zawodnikiem Palmeiras ? Czy ktoś z Was wie może o kogo chodzi ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.12.2008 o godz. 08:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
SKoro Garguła mówi, ze wszystko roztrzygnie się w styczniu, to pewnie jest zdecydowany na odejście, o ile dostanie ciekawą ofertę...
![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
k informuje "Przegląd Sportowy" pomocnik Wisły Kraków Marek Zieńczuk, przebywa w Grecji, gdzie trenuje z Levadiakosem - 12. ekipą tamtejszej ekstraklasy.
Grecy zaproponowali "Zieniowi" półroczny kontrakt z opcją przedłużenia o rok. Wisła żąda za swojego 29-letniego pomocnika 100 tysięcy euro. Więcej w "Przeglądzie Sportowym" ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nieważnie gdzie, byle dalej od nas. Jedyne co mnie zastanawia i śmieszy, to czy suma 100 tysięcy euro jest prawdziwa, i czy jest to kasa za wypożyczenie czy za transfer definitywny?
Niemniej ciekawe,że Zieńczuk tak szybko stara się coś dla siebie znaleźć. Czyżby coś wiedział, że na jego miejsce jest już ktoś przygotowany? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zieniu powinien zostać :((
Gdzie znajdziemy równie dobrego ligowca za friko ? Jeśli odejdzie to nie będzie potrzeba nam dobrego skrzydłowego na puchary ale i solidnego zmiennika na ligę! Czyli 2 wydatki. Jeśli to konieczne to jako tego zmiennika proponowałbym Roberta Szczota. A jak znam życie to nikogo nie mamy zaklepanego i zostaniemy całkowicie bez skrzydłowych. Nie liczę Małeckiego i Łobodzińskiego. Z pierwszym można jedynie wiązać nadzieje, a Łobo jest do odstrzalu i w niego nie wierzę.
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.12.2008 o godz. 14:52.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Po prostu nie czeka tylko zalatwia. A suma mala bo w czerwcu mu sie konczy kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
W "normalnym" klubie bylbym pewny, ze skoro puszcza sie, badz co badz, najlepszego lewego pomocnika w zespole za marne 100k euro, to jest na jego miejsce przygotowane zastepstwo. Ale, ze Wisla jest wyjatkowa to nie wiadomo jak bedzie
Wiemy napewno, ze wroci Cwielong i uwazam, ze to dobry ruch. Napewno zagra lepiej niz Kmiecik i Dawidowski, wiec bedzie jakies pole manewru w przodzie. |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Zaraz zaraz..
Z tego co ja rozumiem to on teraz ma już do tego greckiego klubu przejść. Kontrakt kończy mu się w czerwcu więc rozmowy może prowadzić dopiero od stycznia. Skoro pojechał teraz to znaczy, że dostał pozwolenie od klubu ergo mamy następce na oku. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|