|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nasuwa sie pytanie- czy jakikolwiek Austriak prezentujący solidny poziom chciałby grać w polskiej ekstraklasie ?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Rubin Rafael Okotie no z tego co widzialem to naprawede swietny przebojowy zawodnik przydalby sie nam
![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skoro za Gargułe chce PGE milion Euro wiec chyba już go w Wiśle nie zobaczymy.Wiec trzeba bedzie szukac tańszych rozwiązań.Kreatywnym rozgrywajacym i mam nadzieje niedrogim jest Zganiacz z Korony, Mierzejewski z Płocka.Na następce Sobola bym ściagnął Mladena Kascelana z ŁKS-u albo Grzyba z Polonii.
Szkoda że kilka wiosenek mniej nie ma Podstawek z Bytomia.W takim klubie jak Wisła miałby wiecej sytuacji bramkowych i pewnie na koncie miałby te 15 bramek po sezonie. ściagnąłbym też Chrapka z Podbeskidzia, jest szybki i idzie za piłką http://pl.youtube.com/watch?v=dKN52yzhQ5A
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.12.2008 o godz. 05:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
skoro to taki luźny temat transferowy to mi się podoba Nowacki z Ruchu...pomimo że stary to w słabym klubie bardzo dobrze kreuje gre...ciekaw jestem jak poradziłby sobie w mocnym zespole. Grał wprawdzie już w silnym Grodzisku ale jakoś dla mnie nie dostal tam szansy.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wiele osób wypowiada się jakby Sobol, Łobodzińskiego, Baszczu, ZIeńczuk, Niedziela i jeszcze paru innych zostało już sprzedanych, a Ci zawodnicy wciąż mogą stanowić o sile Wisły, zwłaszcza Sobol i Łobodziński, a pozostali jeśli nie będą grać to w podstawowej jedenastce to mogą być ważnymi zmiennikami (patrz. Zieniu w kilku meczach tego sezonu). A wszyscy wiemy jak ważne jest mieć wartościowych zmienników. Dlatego niekogo się teraz nie pozbywajmy tylko kupmy ludzi którzy mogą dla nich stanowić realną konkurencję..
Co Zganiacza to gość mnie jakoś nie przekonuje, po prostu gościa nie trawie i nie wyobrażam sobie tego człowieka w koszulce Wisły a poza tym jak już pisałem a zawodnikach Zagłębia Lubin, że będzie ich ciężko ściągnąć to podobnie jest z piłkarzami Korony, oni walczą a awans i są już w połowie drogi a po awansie znów chcą się liczyć a nie walczyć tylko o utrzymanie czy środek tabeli. Nad Chrapkiem można się zastanowić. Podstawek za słaby moim zdaniem...
Ostatnio edytowane przez a11 : 10.12.2008 o godz. 08:41.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no ale szanowny Kolego była niedawno mowa że Sobol ma z Wisły ma odejśc, a wielkich pieniedzy na transfery raczej nie ma.Akurat zawodnik z Czarnogóry prezentuje sie bardzo solidnie, twardo walczy.Tez bym chciał żeby Wisła ściagneła Gargułe,Gancarczyka,Micanskiego,Nowaka itd. no ale co zrobic jak za tych najlepszych zawodników chcą ich kluby ogromne pieniądze !!!!
Co do Kascelana to na poczatku mógłby byc zmiennikiem Sobola.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.12.2008 o godz. 08:47.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A kto mówił, że ma odejść? W Przeglądzie Sportowym tak pisali? Ja rozumiem o co Ci chodzi, aby sciągnąć jak najlepszych zawodników za jak najmniejsze pieniądze. Ale wątpię, żeby Kascelan mógł grać chociaż na takim poziomie jak Sobol, a po co kupować kogoś gorszego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
wiec poszlo Kuzbie, Zurawiowi, Kosie, Kalu, Szymkowi, Baszczowi i Głowie Nam wtedy brakowalo dobrego bramkarz, drugiego stopera i lewego obrońcy i jeszcze z 2-3 wiecej gosci do zmiany ktorzy mogli cos wniesc bo tylko Franek byl, chyba nawet Gory jeszcze nie bylo, a pozatym on sie rozkrecil jak Kalu odszedl...Wracając do teraźniejszości, obrony bym nie ruszał, a jeśli chodzi o bramkarza, oczywiście to że Pawelek popelnil kilka powaznych bledow to nie ma watpliwosci, tylko moze to kwestia trenera bramkarzy No ale tego raczej nie zmienia.. Wiec faktycznie Bąka z Lechii mozna wziasc. Do tego Gargula, Pawlowski, Garncarczyk i jakiś napadzior z zagranicy i wystarczy zdecydowanie teraz.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Z drugiej strony nie da się ukryć, że Sobolewski gra równo, ale z sezonu na sezon coraz gorzej. Patrząc na Murawskiego i Bandrowskiego.. To już nie jest poziom porównywalny. Na dziś oni go przerośli. A porównanie do Vuko nikomu chluby nie przyniesie. ![]()
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Jeśli chodzi o porównanie do Murawskiego i Bandrowskiego to powiem tak: Sobolewski to takie pomieszanie Murawskiego (typowy środkowy pomocnik) i Bandrowskiego (typowy defensor). Oni w parze są lepsi od Sobola, ale jeśli porównamy ich indywidualnie to Sobolewski jest ważniejszy dla drużyny niż gracze Lecha, a w przypadku Murawskiego to może jest on tak ważny do drużyny co nasz walczak. Weź jeszcze pod uwagę umiejętności przywódcze i motywacyjne. Sobol potrafi na boisku zmobilizować innych do walki i lepszej gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Tej zimy czekam tylko na konkrety, czyli video z podpisania kontraktu. Cale to bicie piany "kogo moznaby teoretycznie kupic" nie ma najmniejszego sensu.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Co innego Vuko jako człowiek. Inteligentny, pracowity, twardo stopający po ziemi, charakterny, lojalny. Tylko piłkarsko nijak ma się do Radka. ![]()
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jeśli Cię uraziłem to przepraszam, nie to było moim zamiarem.
Co nie zmienia faktu że się z Tobą nie zgadzam i wciąż uważam, że Vuko i Sobol to piłkarze podobnej klasy. O tym, jak ważni byli oni dla swoich drużyn w przekroju ostatnich kilku sezonów chyba nie ma się co spierać, zawodnicy stanowiący o sile swoich drużyn. Chodzi mi tu o zdolności przywódcze na boisku (obaj byli wielokrotnie kapitanami swoich zespołów). jeśli chodzi o umiejętności piłkarskie to biorąc pod uwagę tylko obecną rundę to masz trochę racji, ale tylko trochę moim zdaniem. Fakt, że grał Borysiuk w pierwszym skłądzie (przeważnie po 45 minut) wynikało z tego, że wiadome było, że Vuko odejdzie i Urban już szykował mu następcę na tą pozycję. Od czasu gdy Vuko grał w podstawowym skłądzie był, prawie w każdym meczu wyróżniającym się zawodnikiem Legii. Chodzi mi przede wszystki o to, że zawsze był pod grą, wychodził po piłkę do obrońców. Kilka razy oglądałem mecze Legii w C+ i z niedowieżaniem patrzyłem, gdy pokazywali statystykę kontaktów zawodnika z piłka i Vuko był najczęściej przy piłce mając ponad 100 kontaktów. Masz racje w przypadku odbioru, jak na defensywnego pomocnika ma ich trochę za mało, ale przy obronie Legii nie jest to konieczne. Uderzenie z dystansu...tutaj bym się spierał, potrafi on uderzyć (o ile się nie myle to nawet zdobył kiedyś gola z wolnego), ale nie robi tego zbyt często. Dalej będę się upierał, że Sobol i Vuko to zawodnicy podobnego typu i podobnej klasy piłkarskiej. To tyle z mojej strony jeśli chodzi o ten off-top, bo to dyskusja chyba nie na ten temat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://www.transfery.info/news-full-9218.html mysle ze przydalby sie Wiśle ...
![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Yunisoglu jest wolny. Może warto sie nim zainteresować? Ograny w reprze Azerbejdżanu. W razie jakiś plag kontuzji mógłby zagrać. Zawsze lepiej jest go mieć w kadrze niż takiego Szabata. I w młodej ekstraklasie by mógł kolegom pomóc. Marzenia na okienko: (Ceny według transfermarkt) (ceny są mooooocno zawyżone) ODEJŚCIA: Kmiecik ? €, Dawidowsk ? i€, Niedzielan 1.400.000 € , Zieńczuk 2.500.000 €, Cantoro 1.500.000 €, Varga 400.000 €, Gołoś 625.000 € ŁĄCZNIE: ok. 6.500.000 € PRZYJŚCIA: Garguła (Bełchatów) 2.100.000 €, Bieniuk (Vereinslos) 1.300.000 €, Damir Hadzić (FK Sarajewo) 200.000 € , Gancarczyk (Śląsk) 150.000 €,Henri Silanpaa (Vaasan Palloseura) ? €, Tyrała (Dortmund) 100.000 € , Radosław Majewski (Polonia) 1.500.000 €, Younisoglu 0 € ŁĄCZNIE: ok. 5.400.000 €, Bartczak (Zagłębie) Powód: ;p
Ostatnio edytowane przez kacu : 10.12.2008 o godz. 17:16.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mamy płacić mu żeby zasilał głębokie rezerwy i w ME zajmował miejsce utalentowanym juniorom ?! No bez przegięć, skoro w Polonii nie zagrał nawet meczu ligowego to po jaką cholerę do Wisły
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Gosciu w tvp Krakow zadawal pytanie Wilczkowi i mowil o jakis zawodnikach z Sao Paolo i Palmeiras ten pierwszy to pewnie Romeu a ten drugi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ten drugi Julia
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli już rzeczywiście chodzi o kogoś z Palmeiras to pewnie o kogoś z nich bo za pół roku jednemu kończy sie kontrakt a pozostałej dwójce już za 2 tygodnie !!! nic tylko ich ściagac na Reymonta
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ro/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ny/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ma/profil.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.12.2008 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do Wisły ich
od kopai jeszcze popatrzec na bałkany tam jest wiele perełek wiem ze ameryki nie odkryłem
Ostatnio edytowane przez ZwrABG : 11.12.2008 o godz. 15:34.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
ma kontrakt do 31.07.2009 ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mi się tam jego człon nazwiska źle kojarzy
![]() Skąd wiecie że to jacyś wirtuozi? A jak grają padakę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Lenny na pewno nie. On jest na wypożyczeniu z Bragi. Pamiętam go z ligi portugalskiej, gdzie jednak zbyt wielkiej roli nie odegrał. Bardzo dobre umiejętnosci indywidualne, gorzej z przygotowaniem taktycznym. U Jesusa chyba powinien więcej pograć, jego bym nie brał pod uwagę.
http://pl.youtube.com/watch?v=w-gTTS...eature=related jeszcze za czasów Flu ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.12.2008 o godz. 16:16.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Evandro ma kontrakt do 31/12/2011 z Atlético Paranaense, do Palmeiras jest tylko wypożyczony do końca tego roku.
http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=160810 A Lenny ma kontrakt do 31/12/2011 z agencją menadżerską, która wypożycza go później do innych klubów. http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=165819 ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ra/profil.html co panowie na to ?
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html dobry lewy skrzydłowy, reprezentant U-21 http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html 17-latek z Chorwacji 16 Spiele (0 Tore) für U17 Kroatien Im alter von 16 Jahren, 10 Monaten und 27 Tagen schoss er beim 4:0-Sieg Hajduk Splits gegen FC Birkirkara am 17. Juli 2008 als jüngster Spieler ein Tor in einem Club-Wettbewerb der UEFA. http://www.transfermarkt.de/de/spiel...rs/profil.html Łotewski bramkarz, był na wypożyczeniu w Blackpool, testowany na początku roku przez Augsburg |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Macie coś jeszcze? |
||
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jeśli moge wyrazić moje skromne zdanie to ja starałbym sie sciagnać: Białkowski,Garguła,Jodłowiec i Janczyk
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
1.Zahora 18 meczy 12 goli - mało ? 2.Gabric 10 meczy w U-21, w tym sezonie 15 meczy i 3 gole - w Hajduku Split czołowym klubie chorwackim 3.Ticinovic 17-latek, który rozegrał w tym sezonie 10 meczy, ponad to reprezentuje U-19 - mało jak na ten wiek ? krytykować najłatwiej Cytat:
Istnieje coś takiego jak testy-w ramach upewnienia się o klasie zawodnika; proste. |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|