The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2008, 13:19
Sikorze jakos idzie w tej Hiszpani?moze warto go sciagnac,to dobry zawodnik.

http://www.futbol.pl/index_2501.php?...4b27ffd3b06c38
Ostatnio edytowane przez Styk83 : 07.12.2008 o godz. 15:26.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Od: 12.2008

Stary 07.12.2008, 13:23
http://www.youtube.com/watch?v=x8BmHd0I66w ostatnio o ile się nie mylę bramka Adriana w Murcii przeciwko Racingowi Santander.
Zespół Sikory na dwudziestym, spadkowym miejscu w 2 lidze z zaledwie 12 punktami. Czyli należy spodziewać się szybkiego powrotu Sikory do Polski
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.12.2008, 14:04
Wiadomo, że szukamy bramkarza. Idealnym byłby jakiś perspektywiczny, młody i z pewnym doświadczeniem. Padło już tutaj nazwisko Białkowskiego, który w tym sezonie jest tylko rezerwowym w Southampton. Jednak jego transfer do Wisły jest raczej mało prawdopodobny z jednego prostego powodu - jego cena.
Tańszym rozwiązaniem byłby Paweł Kieszek, co prawda tylko rezerwowy, ale warto pamiętać, że w poprzednim sezonie z różnych powodów grał w pierwszym składzie Bragi i to z powodzeniem. Wydaje mi się, że także zanotował występ w PUEFA.
Ale jak widać Bednarz nawet nie spróbował się nim zainteresować.

Cytat:
- Wisła Kraków szuka bramkarza, który na wiosnę pomoże klubowi. Czy jest Pan zdania, że sprostałby Pan temu zadaniu?
- Nie wiem. Nie ma oferty, nie ma tematu.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 07.12.2008, 15:54
Panowie - a co powiecie na temat Kojasevica z Jagielloni? Moim zdaniem całkiem solidny zawodnik.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.12.2008, 16:21
ciekawe czy drodzy byliby zawodnicy z takiego Realu Madryt B.Skoro Jadze udało sie stamtąd Króla ściagnąc to może i Bednarz jakiegoś ciekawego pomocnika sprowadziłby , oczywiście niedrogiego a najlepiej za darmo.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.12.2008 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Stary 07.12.2008, 17:08
Z rezerw Realu to co najwyżej możemy Polaka sprowadzić a i nie wiem czy jeszcze jakiś został bo Król i Glik już wrócili. Nie ma co się oszukiwać, Wisła ma walczyć o najwyższe cele a oni mogą być co najwyżej uzupełnieniem składu. Raz na jakiś czas wypadałoby wyłożyć konkretne pieniądze, a i one by się zwróciły. Albo drogą Kolejorza wreszcie uruchomić konkretniej scouting i znaleźć jakieś perełki jak Lech znalazł Stilicia. A co myślicie o Dario Zahora z NK Interblock Ljubljana ?
26 letni Chorwat, 180 cm wzrostu, w czerwcu 2009 kończy mu się kontrakt, zimą można by było go zaklepać sobie. Jest to znany piłkarz w swoim kraju, jego aktualna wartość to 750tyś Euro. W tym sezonie w 18 meczach ustrzelił 12 goli.

Dawid Nowak ponownie kontuzjowany i w jego miejsce został dowołany na zgrupowanie Zieliński.
Dajmy sobie z Nowakiem spokój bo drugi Dawidowski polskiej piłki
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2008 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.12.2008, 22:52
Na miejscu Bednarza zainteresowałbym się:
- wygasającym kontraktem Łukasza Garguły (GKS)
- Adamem Stachowiakiem z Odry Wodzisław, póki jest stosunkowo tani i jeszcze nie myśli o przenosinach na Zachód

Oraz przyjrzał się bliżej:
- możliwości pozyskania Dawida Nowaka (GKS)
- umiejętnoscią Michała Zielińskiego (to materiał na śwetnego skrzydłowego) z Polonii Bytom
- opcji wypożyczenia Tomasza Zahorskiego (z możliwością pierwokupu) z Górnika Zabrze
- umiejętnością Sebastiana Tyrały z Borussi Dortmund (może jakieś testy?)
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.12.2008, 23:08
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
Na miejscu Bednarza zainteresowałbym się:
- wygasającym kontraktem Łukasza Garguły (GKS)
- Adamem Stachowiakiem z Odry Wodzisław, póki jest stosunkowo tani i jeszcze nie myśli o przenosinach na Zachód

Oraz przyjrzał się bliżej:
- możliwości pozyskania Dawida Nowaka (GKS)
- umiejętnoscią Michała Zielińskiego (to materiał na śwetnego skrzydłowego) z Polonii Bytom
- opcji wypożyczenia Tomasza Zahorskiego (z możliwością pierwokupu) z Górnika Zabrze
- umiejętnością Sebastiana Tyrały z Borussi Dortmund (może jakieś testy?)
po ostatnim meczu napewno marzy mu sie gra we Wisle
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 08.12.2008, 11:09
Cytat:
Grzegorz Szamotulski wraca do Szkocji. Jak napisał na swoim blogu, dostał ofertę z Hibernians i z tego względu postanowił rozwiązać kontrakt w Izraelu.

Ciekawe, czy tak samo zrobiłby gdyby dostał ofertę od nas. Okazuje się, że można za darmo mieć naprawdę dobrego bramkarza. Teraz jest już po ptakach. A Stachowiak, to przecież słabizna. Po co, mając Pawełka, kupować drugiego bramkarza o identycznych, nierewelacyjnych delikatnie mówiąc, umiejętnościach?
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 08.12.2008, 11:23
Gdybym był Bednarzem to chciałbym ściągnąć 5-ciu piłkarzy:
Bramkarz - brak konkurenta dla Pawełka jest "oczywista oczywistoscia".Juszczyka trzeba sprzedać ,a sprowadzic bramkarza doswiadczonego.Tutaj chyba najlepszy bylby ten Silanpaa,chociaz niewykluczone ,że bedzie to jakiś Polak ,ktory gra na zachodzie (wlasnie taki Malkowski czy Malarz).Z polskiej ligi perspektywiczny jest Bąk z Lechii,ale nie sadze ,ze gdanszczanie beda sie oslabiac w trakcie sezonu.
Prawa obrona z Baszczynskim i Singlarem jest jak na wymagania ligowe OK.Przyszlosc Baszczynskiego w Wisle to kwestia obrania kierunku:albo wierzymy w to ze Baszczu moze cos do naszej gry,albo mimo ze ejst to dobry prawy obronca ,rezynujemy z niego zeby wywietrzyc sklad
Srodek obrony:Cleber ,Marcelo ,Glwoacki - tutaj zima tez sie najprawdopodniej nic nie zmieni.
Lewy obronca - mamy Piotrka Brożka i Diaza ,ale obaj z calym szacunekime nei sa klasycznymi obroncami.Sa to pilkarze wszechstronni ,ale zbyt malo pewni jak na obroncow.Jako ze mamy ich dwoch,to nie wydawal bym duzo kasy na lewego obronce,wiec moglby to byc ktos z polskiego podworka,np. Lisowski z Widzewa,ktory jeszcze niedawno temu gral u Benhakkera.W rozliczeniu Widzewowi mozna by bylo dac pilakrzy ktorych nei chcemy np.Juszczyk lub Kmiecik.
Prawa pomoc ,mimo ze Lobodzinski zawodzi powinien dostac jeszcze pol roku szansy.Z Maleckim ciekawie konkuruja.Z defensywnych pomocników,pozbyl bym sie Cantoro,ale nie bedzie to takie latwe,bo Mauro widac nie chce odchodzic
Ofensywny pomocnik - to dla mnie transfer kluczowy.Od czasow Szymkowiaka nie mmy takiego pilkarza,i dlatego mamy problemy w ofensywie.Z polskiej ligi jedynym realnym kandydatem jest Garguła,jesli nie on to ktos z zagranicy(moze ten Romeu?)
Lewy pomocnik - tutaj tez mamy braki ,majac praktycznie jedynego Zienczuka,ktory rajdów nie przeprowadza tak jak chocby Radovic,ale ratuje sie dobrymi centrami.Tutaj z Polski duzo sie mowi o Gancarczyku ze Śląska ,ale czy jest to piłkarz na miare tego roku i przyszlosci?
Napastnik - Skorża chciał wysokiego napastnika.Z polskiej ligi widzialem tylko Costlego z Belchatowa ,ale on juz nie chce grac w Polsce ,wiec nie spodziewalbym sie nikogo z Extraklasy.Jesli przyjdzie napastnik to z zagranicy
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2008, 11:29
Rzuce tutaj luźno, że Vasco da Gama właśnie spadło z ligi, a takie River Plate jest na ostatnim miejscu w swojej lidze (szok). Założe sie, że kazdy podstawowy zawodnik tych klubów byłby wielkim wzmocnieniem dla Wisły.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.12.2008, 16:58
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, czy tak samo zrobiłby gdyby dostał ofertę od nas. Okazuje się, że można za darmo mieć naprawdę dobrego bramkarza. Teraz jest już po ptakach. A Stachowiak, to przecież słabizna. Po co, mając Pawełka, kupować drugiego bramkarza o identycznych, nierewelacyjnych delikatnie mówiąc, umiejętnościach?
Nie przyszedłby do Wisły. Dla kasy to mógł zostać w Izraelu, a rozwiązał kontrakt tylko dlatego, żeby jeszcze raz sprawdzić się w poważniejszej lidze.

Ale są nie grający Kieszek, Białkowski, Janukiewicz za granicą. A może wzmocnieniem bramki będzie Fin Silanpa ? Możliwości są, pytanie na ile poważnie zarząd podchodzi do tematu bramkarza.
..
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Stary 08.12.2008, 17:15
Janukiewicz z tego co mi wiadomo zaczął treningi ze Śląskiem i wszystko zależy od tego jak się będzie prezentował. A wie ktoś jak wygląda sprawa z Finem ? przyznam szczerze, że nie mam pojęcia jak się prezentuje.
Odpowiedz cytując
brs88
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 08.12.2008, 19:34
Ktoś wspominał o Arkadiuszu Piechu,rzeczywiście gość ciekawy,rok temu oblał testy w WKS-ie

Ciekawostka:
Chłopak ma za sobą przerwę w życiorysie.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2008, 21:20
BRAMKA: Białkowski (świetnie broni, przy tym młody) 1M
Janukiewicz. 0
PRAWA OBRONA :
Grzegorz Bartczak, 800k
Łukasz Broź 500k
ŚRODEK OBRONY :
Hernani, z tego co wiem to darmowy
Glik (obaj solidni, pierwszy do jedenastki) 150k
PRAWE SKRZYDŁO :
M. Zieliński, (jako napastnik beznadziejny ale jako szybki skrzydłowy - Małecki miałby problem) 300k
S. Pawłowski 600k
DEFENSYWNA POMOC :
Matuszek (runda mu wyszła, uczył się w Realu), 150k
Kołodziej (kopyto ma piorunujące) 200k
Danch (ustawiany na prawej obronie ale jak dla mnie to "czyściciel") 400k
ROZEGRANIE : Garguła, (za niewielkie pieniądze, doświadczony i dobry); 500k
Zganiacz (młody i niesamowicie kreatywny) 800k
LEWE SKRZYDŁO :
Kojasevic (wiatrak, dużo mu wychodzi ma 21 lat jest szybki i tani) 150k
J.Gancarczyk 400k
ATAK : Buzała (świetny technicznie), 300k
Micanski(super skuteczny, sprawdzony), 700k
Napoleoni (zawsze chciałem żeby przeszedł do Wisły) 600k

edit : w tysiącach euro
Powód: niedopis.
Ostatnio edytowane przez TSW06 : 08.12.2008 o godz. 21:20.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Stary 09.12.2008, 00:24
Zapomnijcie o Bartku Białkowskim. Byłem w te wakacje na meczu Cheltenham - Saints (sparing) i zapytałem Bartka po meczu, a w zasadzie powiedziałem żeby wrócił do Polski, bo Wisła szuka bramkarza. A on odpowiedział, że jak widzi co się tutaj dzieje to mu się odechciewa wracać do tego bagna. Nie dziwię mu się, tam ma świetne warunki do życia i treningów... Fakt, faktem, że nie gra w pierwszej "11", ale jednak...
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.12.2008, 15:03
wiele zależy od samego zawodnika... czy chce być dobrym bramkarzem czy tylko wyszkolonym w dobrym klubie... to w wielu przypadkach jest różnica. wyjątkiem d tego jest Łukasz Fabiański. reszta młodych zdolnych którzy chcieli potrenować w dobrym klubie prędzej czy później do Polski wracają, ale jeśli Bartek woli siedzieć na ławce w niskiej lidze niż bronić 90 minut w naszym bagnie to trudno...
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
radzyniak
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 09.12.2008, 15:16
a ja gdybym byŁa bednarzem to napewno bym ściagał za wszelka cene
Ivanovskiego
Nowaka
Napoleoniego
Gargułe
Dancha i koGośhmmm na lewą obrone moŻe i ten broź ...i bartczak możliwy )
w sUmie to chyba dużą zgodnosc widze z TSW06
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.12.2008, 15:41
radzyniak napisał(a):Wyświetl post
a ja gdybym byŁa bednarzem to napewno bym ściagał za wszelka cene
Ivanovskiego
Nowaka
Napoleoniego
Gargułe
Dancha i koGośhmmm na lewą obrone moŻe i ten broź ...i bartczak możliwy )
w sUmie to chyba dużą zgodnosc widze z TSW06
A po co nam ktos na lewa jak jest Piotrek i Diaz ,to juz prędzej na prawą...
Porzebny Rozgrywajacy(jak Graguła),skrzydłowy(jak Gancarczyk lub Pawłowski)i napastnika(jak zaden z naszej ligi) i bramkarz(z doświadczeniem,jak kiedyś Dolha,byc moze Kowalewski)
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 09.12.2008 o godz. 15:48.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.12.2008, 16:24
niech Dolha wraca i będzie po kłopocie z obsadą bramki
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.12.2008, 16:32
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
niech Dolha wraca i będzie po kłopocie z obsadą bramki
A pan to kpi czy o drogę pyta

Choć mam nadzieję że to prowokacja
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.12.2008, 16:36
Wczoraj w wywiadzie dla TVP Janczyk, przebąkiwał o chęci powrotu do polskiej ligi. Ciekwe tylko ile by za niego chcieli...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 09.12.2008, 16:51
thomasson napisał(a):Wyświetl post
A pan to kpi czy o drogę pyta

Choć mam nadzieję że to prowokacja

Też liczę, że to prowokacja. W temacie o byłych zawodnikach też, bo po reanimacji sprawy Franka nie chce mi się już denerwować na prawdziwych kibiców Wisły tym razem w sprawie Dolhy.

A ja gdybym był Bednarzem jak najszybciej pożegnałbym Cantoro i brał Vukovica. Ależ by byli źli w Warszawie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.12.2008, 17:03
ja tez chce Dolhe, do tego Franka ,Kokosa,Kose i jedziemy ze wszystkimi
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.12.2008, 17:15
i kalu uche
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.12.2008, 17:15
1q2 napisał(a):Wyświetl post
ja tez chce Dolhe, do tego Franka ,Kokosa,Kose i jedziemy ze wszystkimi
Darka D i Tate jeszcze
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
zlotowa92gdansk
Member

Od: 05.2008

Stary 09.12.2008, 17:26
i Hugheasa..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.12.2008, 17:42
zlotowa92gdansk napisał(a):Wyświetl post
i Hugheasa..
Jak dla mnie Angelo byl na prawde jednym z lepszych bramkarzy jakich mielismy - wiec wara od niego
A ze w pucharach mu nie poszlo? - komu poszlo?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Stary 09.12.2008, 17:46
Może mi ktoś przybliżyć sylwetkę Henriego Sillanpy, tego bramkarza z Finlandii ?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Stary 09.12.2008, 17:55
tutaj sie fantazjuje, tak? no to skoro mozna, to jeden z nich:
Emin Sulimani
Veli Kavlak
Florian Klein
Harun Erbek (ten to chyba nawet wolny jest)
i absolutnie nieosiagalny Rubin Rafael Okotie

Wszyscy to austriacka młodzieżowka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów