The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2008, 11:09
Jak podają na pasku w TVP Info, sędzia Jarosław Ż. zatrzymany w związku z aferą korupcyjną.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 08.12.2008, 11:17
No prosze, i "Krętacz-Ż" juz zatrzymany
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.12.2008, 11:51
Nareszcie wzięli się za obywatela Ż.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 08.12.2008, 11:58
TUTAJ WIĘCEJ
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 08.12.2008, 12:01
No i co z tego ? Puszcza go za kaucje i za pol roku Żyro bedzie sedziowal mecz .
Odpowiedz cytując
Football Sorceress
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.12.2008, 17:05
Pamiętam, jak oszukał Wisłę w meczu z Odrą Wodzisław... Ma ktoś linka do wypowiedzi Żurawskiego na jego temat :?:
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.12.2008, 17:43
Ta wypowiedź Żurawskiego była chyba po meczu z Amiką .
Kiedy to sędzia krętacz wyrzucił Mijailovica jeszcze w pierwszej połowie i podytkował w 86 min karnego dla kuchenek , co w rezultacie dało im remis w tamtym meczu .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.12.2008 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2008, 17:59
Część wypowiedzi Żurawskiego po wspomnianym przez Mareq'a meczu...
Cytat:
Potem... nie wiem czy był karny czy nie było. Generalnie problematyczna sytuacja. Ogólnie postawa sędziego dla mnie budzi szereg wątpliwości. Nie pierwszy raz arbitrzy słabo sędziują. Mieliśmy niedawno przykład sędziowania meczu w Płocku, gdzie sędzia Cwalina nie pokazał się z dobrej strony. Teraz pan.. Żyrko bodajże...?

Żyro...

- Żyro? Myślałem, że "Krętacz", ale niech będzie Żyro. Od początku meczu był zagubiony i nie wiedział co się dzieje na boisku. To tak dodaję do pełni obrazu tego spotkania. Przy odrobinie szczęścia można było wygrać, karny, zabrakło kilku minut i po meczu.

Akcja po której Amica zyskała rzut karny rozpoczęła się od pańskiej straty...

- Tak, mogłem wybić tą piłkę, chciałem ją wyprowadzić. Nie jestem zawodnikiem, który wybija na oślep, wydawało mi się, że coś jeszcze z tą piłką można zrobić. Tak się stało, a później ten faul - nie faul... Nasz zawodnik nie widział rywala, który się przewrócił, stał do niego tyłem i generalnie nie było chyba podstaw, żeby dyktować rzut karny. Z resztą wszyscy byli zdziwieni tą decyzją.
Z wislakrakow.com
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2008, 20:52
Ciekawe, ilu ze "starej gwardii" zostało jeszcze bez zarzutów?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.12.2008, 20:54
Jaja beda jak jeszcze Granata zawiną do Wrocławia
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 08.12.2008, 21:00
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Ta wypowiedź Żurawskiego była chyba po meczu z Amiką .
Kiedy to sędzia krętacz wyrzucił Mijailovica jeszcze w pierwszej połowie i podytkował w 86 min karnego dla kuchenek , co w rezultacie dało im remis w tamtym meczu .
w związku z tym, możliwa działalność korupcyjna Amiki?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2008, 21:27
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
w związku z tym, możliwa działalność korupcyjna Amiki?

A myślisz, że skąd się "Fryzjer" wziął? Był chyba prezesem, albo innym członkiem zarządu (obecnie)Lecha, przez lata był też dla nich ekspertem od załatwiania spraw tzw. "drzwiami kuchennymi"
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.12.2008 o godz. 14:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.12.2008, 23:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post

A myślisz, że skąd się "Fryzjer" wziął? Był chyba prezesem, albo innym członkiem zarządu (obecnie)Lecha, przez lata był też dla nich ekspertem od załatwiania spraw "drzwiami kuchennymi"
Moim zdaniem jest trochę tak, że mówiąc dziś że obecny Lech to jest Amica która kupiła sobie herb, nazwę, stadion i ?historię? Lecha, działacze tego klubu pchają się z jednego gówna w inne tylko 5 razy większe...

Bo meczów przekręconych z udziałem Amici jest moim zdaniem całe mnóstwo i stawiając się w tym momencie jako Amica pod zmienioną nazwą odczują to już boleśnie niebawem, bo przyjdzie im odpowiedzieć za grzechy sprzed lat.

Na pewno nie może być tak, że kiedy jest informacja, że były jakieś machlojki w starym Lechu to obecny zarząd tego klubu mówi, że "to nie my... Teraz tu jest inny klub", a kiedy pojawi się informacja o sprzedawaniu i kupowaniu w Amice będą mówić, że oni są Lechem i z Amicą nie mają nic wspólnego...

Z niecierpliwością czekam na tę chwilę i to co wówczas powiedzą działacze poznańskiego klubu.
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.12.2008, 10:19
Najlepszy polski sędzia piłkarski zatrzymany przez CBA!
TVN 24/ŁW /10:06

Grzegorz G., międzynarodowy sędzia z Radomia został zatrzymany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne - poinformowała TVN24.
Uznawany za najlepszego polskiego sędziego G. był kandydatem do prowadzenia spotkań w finałach piłkarskich mistrzostw świata w Republice Południowej Afryki. Od kilku lat sędziował mecze międzypaństwowe oraz w europejskich pucharach.

Gilewski zatrzymany... HAHAHAHAHAHAHAHA
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.12.2008, 10:21
Ale jaja, tego że jego zatrzymają to się nie spodziewałem.

Cytat:
Bo meczów przekręconych z udziałem Amici jest moim zdaniem całe mnóstwo i stawiając się w tym momencie jako Amica pod zmienioną nazwą odczują to już boleśnie niebawem, bo przyjdzie im odpowiedzieć za grzechy sprzed lat.

Na pewno nie może być tak, że kiedy jest informacja, że były jakieś machlojki w starym Lechu to obecny zarząd tego klubu mówi, że "to nie my... Teraz tu jest inny klub", a kiedy pojawi się informacja o sprzedawaniu i kupowaniu w Amice będą mówić, że oni są Lechem i z Amicą nie mają nic wspólnego...

Z niecierpliwością czekam na tę chwilę i to co wówczas powiedzą działacze poznańskiego klubu.
Zgadzam się, pamiętny finał PP'98 Amica-Aluminium Konin 5:3, tam to dopiero tych z Konina przekręcili.
Ostatnio edytowane przez MJ : 09.12.2008 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.12.2008, 10:29
Ze Gilewskiego zatrzymali, niemożliwe, dobrze mu z oczy patrzyło. To ma napewno podtekst polityczny, bo przecież sam mówił ,że w takim procederze jak łapówki udziału nie brał.

Rzeczywiście musi to być mocno opłacalny interes, do dziś dnia rzecz jasna, skoro wiedzą, że mają coś na sumieniu i nadal sędziują. Bo to że mecze są nadal ustawiane wie i widzi, o ile ogląda, średnio rozgarnięty fan Wojewódzkiego. Może należy przyjąć taka strategię, że sędziować mogą tylko ci, którzy odebrali nominacje na sędziów pierwszoligowych rok,dwa lata temu. Choć pewnie i oni nie jesden raz wzięli, a jak nie wzięli. Bo ci co nie wzięli bo im sumienie i zasady nie pozwalały, to pewnie teraz biegają po jakiś pipidówach z gwizdkiem, wiedząc,ze wyżej nie podskoczą.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.12.2008 o godz. 10:32.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Stary 09.12.2008, 10:32
Eee....nie tam mi się G. zawsze w porządku wydawał a tu taki klops. Mecze sędziował nieźle.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.12.2008, 10:34
MJ napisał(a):Wyświetl post
Eee....nie tam mi się G. zawsze w porządku wydawał a tu taki klops. Mecze sędziował nieźle.
Może zaczął uprawiać dumping, to mu konkurencja koło nosa kuku zrobiła
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 09.12.2008, 10:34
To się nam chyba rozpadnie pierwsza profesjonalna trójka sędziowska . Ja Gilewskiego od dawna nie trawiłem, koleś potrafił bardzo dziwnie gwizdać, wyraźnie faworyzując jedną z drużyn.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 09.12.2008, 10:35
Nie wiem czy ktoś to już tu wstawiał, ale ciekawy obrazek

Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Stary 09.12.2008, 10:36
Lol, tak przy okazji to współczuje tym sędziom co będą prowadzili rozprawy, a zwłaszcza temu co będzie prowadził całość. Się naczyta chłopina, chyba rok będzie studiował

Na onecie ciekawe pytanie - jak obstawiacie do jakiej liczby zatrzymanych dojdzie ogólnie?

500? 1000?
Odpowiedz cytując
a11
Member

Od: 12.2008

Stary 09.12.2008, 10:38
Widzę że czekali z tymi zatrzymaniami do końca rundy, bo jeszcze kilka zatrzymań i będzie trzeba na poważnie pomyśleć nad "wynajmowaniem" sędziów z innych krajów.

Szczerze powiedziawszy to Grzegorza G. akurat nie podejrzewałem, ale teraz widać, że naprawdę wszyscy brali, nie będę zaskoczony jak za kilka tygodni okaże się, że sędziowie mieli takie zalecenia od PZPN......"aby brać łapówki za sprawiedliwe sędziowanie" jak to stwierdził Dariusz W. swego czasu.

PS
Czyli teraz kolej na Siejewicza. Jak jego jeszcze zatrzymają to się załamie. Moim zdaniem jeden z lepszych sędziów w naszym kraju obecnie i chyba za młody, aby uczestniczyć w tym procederze.
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Stary 09.12.2008, 10:43
Siejewicz zdaje się sędziuje od 2002r. ogólnie i od 2004 w Ekstraklasie. Chociaż nakląłem się na niego za
Legia - Zagłębie 1:2 w 2007, ale tak na serio to ten mecz dobrze i sprawiedliwie sędziował. Na pewno jeden z lepszych.

http://www.90minut.pl/sedzia.php?id=96 - wszystkie mecze Siejewicza.
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.12.2008, 10:49
Wczoraj Żyro, dziś Gilewski, jutro .... Granat ?
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Stary 09.12.2008, 11:09
Granata już wymieniał na swojej liście Fryzjer. Piłkarze go lubią, na pewno złym sędzią nie jest. Nie jestem w stanie sobie przypomnieć jakiegoś meczu, który ewidentnie zawalił.
Ostatnio edytowane przez MJ : 09.12.2008 o godz. 11:16.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.12.2008, 11:35
Ale pamiętajcie o tym że zatrzymany to nie znaczy "uznany za winnego" zatrzymać można każdego....
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.12.2008, 11:46
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
Ale pamiętajcie o tym że zatrzymany to nie znaczy "uznany za winnego" zatrzymać można każdego....
No wlasnie tak tego Wrobla zatrzymali. Pomylil sie ewidentnie na korzysc Korony w meczu z Polonia B., a ze wtedy akurat Korona byla na tapecie to go zawineli.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.12.2008, 12:43
żeby dostac sie do pierwszej ligi to każdy z nich musiał kręcic lody.Wydaje mi sie że prędzej czy później zawiną wszytskich sędziów do dostali sie do ekstraklasy w ostatnich 5-10 latach.
Wszyscy z nich pekają po kilku nocach w czteroosobowej celi i zaczynaja śpiewac, tak jak Misiu kasa.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.12.2008 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.12.2008, 13:08
Cytat:
Z nieoficjalnych źródeł wynika, że zatrzymanie miało związek z wydarzeniami z sezonu 2003/2004. W maju 2004 roku Grzegorz G. prowadził spotkanie Świt - Polonia Warszawa, wygrane przez broniący się wtedy przed spadkiem zespół z Nowego Dworu Mazowieckiego 2:1.Podejrzany miał wówczas przyjąć propozycję łapówki. Trenerem Świtu był wtedy, zamieszany w aferę korupcyjną Janusz W., któremu prokuratura postawiła jedenaście zarzutów korupcyjnych dotyczących ośmiu spotkań drużyny w 2004 roku.
Ja jednak mam nadzieję, że te zarzuty się nie potwierdzą. Dla mnie bardziej prawdopodobne jest to, że mecz sprzedali zawodnicy Polonii, niż Gilewski.

Ja wiem, że polska liga to bagno, ale wydawało mi się że Gilewski i Siejewicz byli czyści. Na ogół sędziowali przyzwoicie.

Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Na razie zatrzymują sędziów w takim tempie, że PZPN nie będzie miał wyjścia: wszyscy sędziowie, którzy zostali jedynie we Wrocławiu przesłuchani i nie siedzą w areszcie - będą pracowali, nawet mając przedstawione zarzuty. Bo sędziowskich "nieskalanych dziewic" zabraknie.

A prawda jest taka, że na razie nikt nie został prawomocnie skazany (tych 17, którzy zostali jak na razie skazani, chyba się odwołują...). I boję się, żeby nie było tak jak w sprawie Doktora G. Najpierw miał być mordercą, co właśnie wykluczono. Teraz są problemy z udowodnieniem, czy w ogóle brał łapówki. A określone szkody polska służba zdrowia poniosła.

Nie chcę, by uczciwych sędziów (moim zdaniem jednak tacy są - choć może nie jest ich zbyt wiele) - zamykano tylko dlatego, że wrzucono ich do tego samego worka co Janusz W.

Co więcej, zastanawiam się na ile zeznania Janusza W. czy Wita Ż. są wiarygodne. Ci goście są miętcy, i do tego są cwaniaczkami. Mogą więc sypać jak najęci, licząc na niższy wymiar kary. Pytanie tylko, ile z tych zeznań to szczera prawa, a ile konfabulacja. Obawiam się, że procesy ciągnąć się będą latami - i wiele "medialnie skazanych" okaże się na końcu niewinnymi (przed sądem). To z kolei spowoduje, że będzie kolejna fala procesów - o zniesławienie.

Przez następne 10 lat będziemy się babrać w tym bajorku.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.12.2008 o godz. 13:10.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.12.2008, 13:17
Dość! Dość! Dość! Po stokroć dość! Najuczciwszy, najlepszy, międzynarodowy, prawie pewny do wyjazdu na MŚ 2010... A zarazem niegrzeczny (żeby nie użyć wulgaryzmów), biorący sobie łapóweczki i wreszcie zatrzymany przez CBA... Co za dwulicowość! Zatrzymanie Gilewskiego po prostu przeszło wszystko i wszystkich...

Przerwać ligę, zaorać, zaorać po raz drugi, później zaorać jeszcze ze dwa razy wszerz i raz wzdłuż i dopiero zacząć od nowa!

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bo to że mecze są nadal ustawiane wie i widzi, o ile ogląda, średnio rozgarnięty fan Wojewódzkiego.
Przepraszam najmocniej, masz coś do fanów programu Wojewódzkiego?
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 09.12.2008 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów