The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
K_2
Banita

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2008, 16:03

Bednarz gdzie te transfery ?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.11.2008, 16:23
K_2 napisał(a):Wyświetl post

kozackie zdjęcie Bednarz się rysunkami u nas w klubie zajmuje
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.12.2008, 13:25
Grzegorz Kmiecik:
Cytat:
Mam pewne propozycje z Polski, ale marzy mi się wyjazd za granicę, jednak jeszcze nic nie wiadomo.
Taa jasne, ciekawe do jakiego kraju, o ligę już nie pytam

Chłop porostu zna się na sztuce
Ostatnio edytowane przez gackos : 02.12.2008 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.12.2008, 13:49

Łowca talentów w czasie pracy
Odpowiedz cytując
Blat Wywiad
Banita

Od: 08.2008

Stary 02.12.2008, 22:15
Witam. Mam nietypowe pytanie. Nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o pamiętny mecz w Atenach w którym Wisełka przegrała 1:4 :(.
Chodzi mi o wydarzenia które miały miejsce w przerwie meczu oraz związane z tym limo pod okiem Tomka Frankowskiego. Słyszałem różne rzeczy. Czy ktoś mi może powiedzieć co tam się faktycznie stało?
Czy może to tylko teoria spiskowa i Franek nabawił się tego lima w walce powietrznej z przeciwnikiem?
Wie ktoś

TYLKO WISLA
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.12.2008, 22:25
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
Witam. Mam nietypowe pytanie. Nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o pamiętny mecz w Atenach w którym Wisełka przegrała 1:4 :(.
Chodzi mi o wydarzenia które miały miejsce w przerwie meczu oraz związane z tym limo pod okiem Tomka Frankowskiego. Słyszałem różne rzeczy. Czy ktoś mi może powiedzieć co tam się faktycznie stało?
Czy może to tylko teoria spiskowa i Franek nabawił się tego lima w walce powietrznej z przeciwnikiem?
Wie ktoś

TYLKO WISLA
a za to kibice wiedza, to wszystko sa teorie spiskowe

Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.12.2008, 11:13
Cytat:
Konrad Gołoś wytrwale walczy z podstępną chorobą. Borelioza potrafi być śmiertelnie groźna - czytamy w "Przeglądzie Sportowym". Pomóc mogliby mu Bastian Schweinsteiger, czy Karel Poborsky, którzy cierpieli na boreliozę. Jednak Gołosiowi nie udało się, mimo prób, skontaktować z gwiazdą reprezentacji Niemiec.

Ubiegłoroczną rundę jesienną Konrad Gołoś miał jedną z lepszych w swojej karierze. Z Wisły Kraków został wypożyczony do Górnika Zabrze. Na Śląsku od początku sezonu stał się pierwszoplanową postacią. Był na fali wznoszącej. Dostrzegł to Leo Beenhakker, dzięki któremu piłkarz po raz drugi zagrał w reprezentacji Polski. Wiosna miała należeć do niego.

Od początku przygotowań do nowej rundy jednak czuł, że dzieje się coś złego. Był osłabiony, po treningach marzył tylko o odpoczynku. Jego dni wyglądały tak samo. Wracał do domu, kładł się do łóżka i patrzył w sufit. - Byłem wyczerpany. Miałem stany podgorączkowe, bolała mnie głowa, a oczy jakby zapadały się do środka - opisuje.

O tym, że może mieć boreliozę, dowiedział się przez przypadek. Na kolacji ze znajomymi opowiedział o swoich objawach. Ich rodzice chorowali na boreliozę, więc skojarzyli fakty. Potwierdziły się najgorsze przypuszczenia.

- Przeczytałem dużo książek o chorobie, znalazłem informację o tym, że Karel Poborsky czy Bastian Schweinsteiger cierpieli na boreliozę, ale wyzdrowieli. Próbowałem nawet znaleźć kontakt do piłkarza Bayernu Monachium na jego stronie internetowej, ale się nie udało – mówi Gołoś.

Piłkarz faszeruje się lekami, musi przestrzegać rygorystycznej diety. Od dwóch miesięcy nie ma objawów. Przyjęło się, że jeśli nie ma ich przez 3 miesiące, to wirus został zniszczony. Stara się więc trenować.

Klub nie zostawił zawodnika bez opieki. Wisła opłaciła jego wyjazd do Niemiec, zwraca pieniądze za wykupione leki, nawet te najdroższe, sprowadzane z USA.

Borelioza, nazywana cichym zabójcą, to choroba wywoływana przez bakterie przenoszone przez kleszcze specyficznego gatunku. Wywołuje wiele powikłań, m.in. takich jak zapalenie mózgu, czy porażenie nerwów.

Więcej w Przeglądzie Sportowym

Kolejny artykuł o Gołosiu ...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.12.2008, 13:57
W sprawie Gołosia pięknie widać, jak kolejne portale internetowe twórczo przetwarzają info o Gołosiu.

Jeden już przegiął, pisząc "Piłkarz Wisły walczy ze śmiertelną chorobą".

Nie lubię nadużywania tego terminu. Borelioza może być śmiertelna, gdy jest nieleczona. U Gołosia została zdiagnozowana odpowiednio wcześnie, jest leczony u najlepszych specjalistów (warto podkreślić, że Wisła jako klub zawodnika spisała się bez zarzutu) najlepszymi dostępnymi lekami. No i Konrad to młody, świetnie wysportowany mężczyzna.

Wszystko wskazuje na to, że wkrótce powróci do zawodowej gry w piłkę, pytanie tylko czy kiedykolwiek powróci do reprezentacyjnej (czy on taką miał?) formy.

W każdym razie życzę Konradowi wszystkiego dobrego. Zawsze go lubiłem - może umiejętności miał za małe na Wisłę (choć nie powiedział jeszcze ostatniego słowa), ale ambicji i pracowitości nigdy u niego nie brakowało.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.12.2008, 14:05
Jak ploty to ploty

Podobno nasz poprzedni prezes-niedoj...k Mariusz Heller zostanie zięciem Cablemana.
Odpowiedz cytując
kiju.ts
Banita

Od: 07.2008

Stary 04.12.2008, 07:02
http://90minut.pl/news.php?id=812564

Konrad Golos chory na borelioze, a relacja z Radomiakiem
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.12.2008, 20:25
http://www.weszlo.com/news/1855

Artykul o naszym trenerze bramkarzy,mozna wziasc to za glupi kawal,ale tez moze byc cos w tym.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.12.2008, 21:47
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/1855

Artykul o naszym trenerze bramkarzy,mozna wziasc to za glupi kawal,ale tez moze byc cos w tym.
Jeśli ktoś jest zadowolony z postawy Juszczyka i chce aby pozostał to jestem wstanie uwierzyć we wszystko co tam jest napisane.
Nie wiem jak można być zadowolonym z bramkarza, który odbije piłkę jak siatkarze do tego nie wie co się dzieję gdy jest wrzutka itp.

Coś mi się zdaję, że Ilie nie wiadomo jakby się starał to i tak Juszczyka numeru dwa nie pozbawi.
Mam ogromną nadzieję, że kontrakt z Juszczykiem nie zostanie przedłużony.

Praca pana Kazimierskiego doprowadziła, że wszyscy 3 bramkarze popełniają proste błędy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.12.2008 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 04.12.2008, 23:36
czytając ten artykuł zastanawiam się co ten Kazimierski jeszcze w Wiśle robi..?zero efektów jego pracy,coraz gorsza forma bramkarzy nie napawa optymizmem,można powiedzieć,że ma ciepłą posadkę.

mam również nadzieję jak kolega powyżej,że pozbędziemy się tego bramkarzyka Juszczyka bo patrzeć na niego nie mogę.obdarzmy trochę większym zaufaniem Illie i dajmy mu szansę na trochę dużej niż jeden mecz w pucharze ekstraklasy a jestem przekonany,że słabszy od Pawełka nie jest.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
bleki
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.12.2008, 09:11
"Piotr i Paweł Brożkowie - Miłość czekała pod choinką"
Gdy ważny mecz czeka Wisłę Kraków lub reprezentację Polski, przed telewizorem siadają wszyscy ich najbliżsi. Od kilku lat dwóch ulubionych piłkarzy częściej widują na szklanym ekranie niż w rodzinnym domu. Piotr i Paweł nie mieszkają z rodzicami odkąd skończyli 15 lat. Na każde święta czekają z niecierpliwością. To jeden z niewielu okresów w roku, kiedy wszyscy mogą spotkać się przy jednym stole. Jak Paweł nie został strażakiem? Komu Piotrek nie zrobił nigdy krzywdy? I dlaczego święta Bożego Narodzenia to okres, który na zawsze zmienił ich życie? O tym wszystkim opowiadają specjalnie dla Was.

Całość w "Magazynie Futbol", który w grudniu kosztuje jedynie 1,99!
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.12.2008, 16:42
dziś w porze popołudniowej spotkana cała drużyna Wisły w hotelu. Spytany Marek Zieńczuk czy Wisła wygra odpowiada: Wygramy, tak wygramy. Trochę bez wiary i nadziej w głosie ale skupiony był na nie wylaniu herbaty ;P

PS: patrząc na Dawidowskiego i jego sposób bycia krew zalewa...
PS 2: hotel Novotel, podobno podpisywali pamiątki na aukcje WOśP
Ostatnio edytowane przez concedi : 05.12.2008 o godz. 23:06.
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 05.12.2008, 17:32
jaki ma sposob bycia bo ja nie wiem ?

Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.12.2008, 17:43
HEDu napisał(a):Wyświetl post
jaki ma sposob bycia bo ja nie wiem ?

wychodzi z hotelu, wsiada do swojego chryslera wyjeżdża z parkingu i staje sobie na środku ul. Kościuszki jak święta krowa i czeka aż dołączy do niego swoim audi Gołoś, ludzie na niego trąbią a on ma to najzwyczajniej w d***. Może i ma pecha i nie jego wina, że przy każdym kopnięciu piłki łapie kontuzje no ale najzwyczajniej w świecie mu się w d*** poprzewracało.
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.12.2008, 18:01
concedi napisał(a):Wyświetl post
dziś w porze popołudniowej spotkana cała drużyna Wisły w hotelu. Spytany Marek Zieńczuk czy Wisła wygra odpowiada: Wygramy, tak wygramy. Trochę bez wiary i nadziej w głosie ale skupiony był na nie wylaniu herbaty ;P

PS: patrząc na Dawidowskiego i jego sposób bycia krew zalewa...
W jakim hotelu?
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 07.12.2008, 12:47
Gramy dla Arka z Wadowic!

Cytat:
(...)
Prawdopodobnie zaś już w poniedziałek na naszej stronie pojawią się linki do charytatywnych aukcji. A na nich kilka wyjątkowych rzeczy, nie wątpliwie nadających się chociażby na Świąteczne prezenty. Będzie to np. piłka z autografami całej drużyny, meczowa koszulka, czy ... choinkowe bombki podpisane i ozdobione własnoręcznie m.in. przez trenera Macieja Skorżę, Arka Głowackiego, Rafała Boguskiego czy Clebera. To niewątpliwa gratka dla fanów Wisły Kraków!
(...)
SKWK

Dodam, że niektóre ozdoby są wyjątkowe Warto licytować i zobaczyć "zdolności plastyczne" Wiślaków, a przede wszystkim pomóc Arkowi! Bombek jest w sumie 8.
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.12.2008, 15:39
http://sport.interia.pl/raport/pawel...a,1221868,5651

O Pawle Brożku.

Na dole młodzi Wiślacy się śmiesznie wypowiadają
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2008, 18:10
Brożek wśród najlepszych strzelców świata

http://sport.onet.pl/0,1248675,1876872,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.12.2008, 19:02
W grudniowej Piłce Nożnej PLUS ankietę Adama Godlewskiego wypełnił Patryk Małecki.

http://iv.pl/images/3guu2r6m7jgsb7eg0jj2.jpg
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 08.12.2008, 22:02
Pierwsze aukcje na rzecz Arka

Gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w akcjach charytatywnych na rzecz Arka Warchała!

W dniu dzisiejszym rozpoczeły się dwie pierwsze aukcje:

Bombka z autografem M.Skorży >>

Bombka z autografem Clebera >>

Gorąco zachęcamy do licytacji! Wkrótce kolejne aukcje!
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 09.12.2008, 09:50
czy ma ktoś może link lub skan z wczorajszej pierwszej części rozmów z Mirkiem Szymkowiakiem z GK Dzisiaj czytałem cz. 2 i bardzo fajnie się to czyta
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.12.2008, 09:58
http://polskatimes.pl/gazetakrakowsk...owym,id,t.html
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 10.12.2008, 22:11
6 nowych aukcji na rzecz Arka!

Wystartowało 6 nowych aukcji, z których dochód przeznaczymy na leczenie i rehabilitację Arka.

Do sprzedazy trafiło sześć kolejnych bombek choinkowych. Tym razem podpisali się na nich:

- M. Baszczyński >>

- R. Boguski >>

- A. Głowacki >>

- P. Małecki >>

- M. Pawełek >>

- M. Zieńczuk >>

Zapraszamy gorąco do licytowania!

Bądźcie czujni, bo to nadal nie koniec naszych aukcji! Nowych właścicieli "poszukają" jeszcze m.in. bombka z autografem B.Zająca, koszulka meczowa Wisły z autografami, koszulka Reprezentacji Polski z autografami, płyta M. Steczkowskiej ...

SKWK
Odpowiedz cytując
mbw
Member

Od: 08.2007

Stary 10.12.2008, 22:13
A nie Justyny Steczkowskiej?
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 10.12.2008, 22:43
Nie, Magdy. Justyna nie ma za wiele wspólnego z Wisłą.
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.12.2008, 00:12
Żmijka,
zmień opis aukcji bo na każdej "Cleber złożył na bombce choinkowej swój autograf..."
no chyba ze za Głowę czy Zienia też Cleber podpisywał ;-)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 11.12.2008, 00:16
Ooo dziękuję! Brawo za spostrzegawczośc (tzn czytanie całości), bo 3 osoby "sprawdzały" opisy i nikt nie zauwazył ;]

A co do podpisywania się za kolegę, to przez lata zbierania podpisów od naszych kopaczy widziałam już i takie "akcje", więc może by to nawet nic dziwnego nie było Szczególnie jeden był dobry w podpisywaniu się "za kogo tylko chcesz"
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 11.12.2008 o godz. 00:24.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów