The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2008, 22:37
Cytat:
Chciałbym aby istniała lub była aktualna kwestia zatrudnienia Brazylijczyka Romeu w naszym klubie, nie zamieniłbym go za Gargułę i Iwańskiego razem wziętych.
Ale Romeu to chyba DPŚ, mógłby być dobrym następcą Cantoro, ale wydaje mi się, ze ważniejsze jest pozyskanie rozgrywającego
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2008, 23:10
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nie wierze w to, że dajmy na to średni klub z Bundesligi będzie chciał ściągać Gargułę...
Ja też nie, ale jak Guła chce na zachód to niech jedzie do Nantes czy Murcii. Sikora też był pewny wyjazdu, a teraz gra ogony. Gazety bredziły, że o Murawskiego się biją, a wylądował jak wylądował. Może być różnie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.11.2008, 00:17
nesta napisał(a):Wyświetl post
Uwazam, ze mozna dac mu kontrakt na 2 lata z opcja przedluzenia o rok w zaleznosci od prezentowanej formy. Zuraw w polskiej lidze to gwarancja min 10 bramek na sezon niezaleznie czy ostatnio gral czy nie.
A Frankowski to gwarancja ilu bramek? Albo Kuźba, Svitlica, Kryszałowicz, Niedzielan...
Jest szansa, że wypali, ale gwarancji żadnej nie ma.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
|Q|
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 29.11.2008, 00:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A Frankowski to gwarancja ilu bramek? Albo Kuźba, Svitlica, Kryszałowicz, Niedzielan...
Jest szansa, że wypali, ale gwarancji żadnej nie ma.
Zadziwia mnie - po pierwsze, porównanie Żurawskiego, który jest zdrowy i gra w Larisie, do Kuźby przychodzącego po bodajże zerwanych więzadłach; a po drugie do Niedzielana. I nie z tego powodu, że Andrzej to zły zawodnik, ale z tego, że w swoich trzech pierwszych meczach (Zagłębie, Korona, Górnik), grał w moim mniemaniu rewelacyjnie i gdyby nie ta straszliwa i cholerna kontuzja, Wisła zdemolowałaby nie tylko ligę, jak to było w tamtym roku, ale z pewnością wygrałaby z nieszczęsnym Tottenhamem.
I dodatkowo nie jestem zwolennikiem przydatności Zieńczuka. Jestem przekonany, że ma on bardzo duże umiejętności piłkarskie, ale tutaj liczy się jeszcze ambicja, której Markowi od początku tego sezonu brakuje. Wystarczy w trakcie meczu poświęcić kilka minut na obserwację, aby wywnioskować, że w porównaniu z Diazem, Małeckim, czy nawet Marcelo grającym w defensywie - Zieńczuk zupełnie jakby nie biegał i nie miał zadań defensywnych. Można zajebiście umieć grać w piłkę i z miejsca dośrodkowywać w punkt, ale bez woli walki nie zwojuje się Europy. I żadne statystyki, bramki z youtube i wspomnienia tamtego sezonu mnie nie przekonają.
Ostatnio edytowane przez |Q| : 29.11.2008 o godz. 00:39.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.11.2008, 00:42
Nie wiem czy jest sens rozwodzic sie na temat Zienia i Zurawia jak raczej pewne jest odejscie tego pierwszego, najpozinej wiosna( w koncu) , jak i ciezko przypuszczac by zasilil nas Zuraw.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.11.2008, 01:13
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy jest sens rozwodzic sie na temat Zienia i Zurawia jak raczej pewne jest odejscie tego pierwszego, najpozinej wiosna( w koncu) , jak i ciezko przypuszczac by zasilil nas Zuraw.
Pewna jest tylko śmierć i kosz na śmieci pod zlewem.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.11.2008, 01:20
hehe a ja nie mam kosza pod zlewem.

Dlatego pisalem ze raczej pewne.Co do pierwszego to na prawde ciezko wyobrazic sobie przedluzenie kontraktu , co do drugiego - wiemy ze klub niechetnie zatrudnia leciwych graczy ,do tego mozna zalozyc ze negocjacje to bylaby niekonczaca sie opowiesc , no i pewnie Henio zrobi wszystko by go miec u siebie.

gdzie, zeby nie bylo - ja bym bardzo chcial zobaczyc Zurawia na Reymonta - racje ma wolfy ze gwarancja to jest na TV a nie na to ile ktos goli strzeli badz jak bedzie gral ale szanse ze Zuraw powroci w wielkim stylu , sa spore.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 29.11.2008, 02:25
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym aby istniała lub była aktualna kwestia zatrudnienia Brazylijczyka Romeu w naszym klubie, nie zamieniłbym go za Gargułę i Iwańskiego razem wziętych.
Ja mam tylko takie pytanie czy to że t,ak doceniasz Romeu i odbierasz wartości Gargule i Iwańskiemu ma racjonalne przesłanki (czyli, że widziałeś Romeu w akcji) czy może opierasz się na suchych statystykach, gazetowych doniesieniach i własnym chciejstwie Garguła jest dla mnie bardzo solidnym ligowym playmakerem, który wg. mnie może spełnić swoją rolę w europejskich pucharch tylko musi mieć solidne wsparcie w innych zawodnikach drugiej linii. W przeciwieństwie do Jirsaka ma lepsze warunki fizyczne i nie da się tak łatwo przepchać. Oczywiście że potrafi grać po ziemi i słać prostopadłe podcinki na napastników i skrzydłowych. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 29.11.2008, 06:41
Kurde minely jakies dwa tygodnie i nadal przewija sie tu nazwisko Zurawskiego.
Legenda legendą.. po sieci krazylo takie zestawienie dwoch zdjec: Arnold Shwartzenegger za mlodu, z muskulami i obecnie ze zwalami tluszczu. I to tyle na temat legend.

Glosne nazwiska, a zwlaszcza polskie i takie co juz sie dorobily sa nam najmniej potrzebne. Wielka Wisle z przelomu stuleci budowali ludzie na dorobku. Z wyzszej polki niz byle sredniacy ale jednak majacy cos do udowodnienia, kase do zarobienia i stosunkowo malo na koncie (pieniedzy, wystepow, bramek, gwiazdek, kontraktow reklamowych, zelu na wlosach, piorek w d***- dopiero sie do ra bia li!).

Jest w czym przebierac.Obecnie aktywne roczniki to powiedzmy 82-85 (23-26 lat) a to jest mniej wiecej wyz demograficzny. Statystycznie rzecz biorac powinno byc wiecej talentow. A jesli nie ma.. to male szanse ze pojawia sie w najblizszych kilku latach. To moga byc ostatnie chwile (tj do dwoch lat) by wygrzebac kolejnych Kosowskich, Zurawskich, Glowackich... Jesli nie to polowa skladu Wisly bedzie w przyszlosci pochodzic z Balkanow i rymowac sie z "ić".
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.11.2008, 09:37
Colin napisał(a):Wyświetl post
Ja mam tylko takie pytanie czy to że t,ak doceniasz Romeu i odbierasz wartości Gargule i Iwańskiemu ma racjonalne przesłanki (czyli, że widziałeś Romeu w akcji) czy może opierasz się na suchych statystykach, gazetowych doniesieniach i własnym chciejstwie Garguła jest dla mnie bardzo solidnym ligowym playmakerem, który wg. mnie może spełnić swoją rolę w europejskich pucharch tylko musi mieć solidne wsparcie w innych zawodnikach drugiej linii. W przeciwieństwie do Jirsaka ma lepsze warunki fizyczne i nie da się tak łatwo przepchać. Oczywiście że potrafi grać po ziemi i słać prostopadłe podcinki na napastników i skrzydłowych. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Widziałem tego zawodnika w kilku meczach, widziałem materiały z całego sezonu, moja opinia jest jednoznaczna jeśli przyjdzie do nas piłkarz takiej klasy to w niedługim odstępie czasu będzie jednym z najlepszych pomocników naszej ligi.

Swoje zdanie już wyraziłem Garguła to solidny ligowiec, który pomógłby nam wywalczyć mistrzostwo ale jeśli chcemy osiągnąć coś w europie to na tak newralgicznej pozycji powinien grać ktoś lepszy. Owszem Garguła potrafi grać prostopadłe piłki ale wszystko górą, grać po ziemi i z pierwszej piłki za bardzo nie potrafi, za to Jirsak robi to doskonale.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.11.2008 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.11.2008, 10:38
Cięzko bedzie wyciągnac Gargułe z Bełchatowa ja jednak myśle ze On zostanie w PGe a to dlatego bo gdzie jest człowiekowi lepiej niż w państwowej firmie ? pewne pieniądze, nie ma presji wyniku, żadnego kontraktu motywacyjnego, Żyć nie umierać.Tak samo nie chca odchodzic najlepsi zawodnicy z Lubina (Pawłowski,Bartczak,Goliński) ich też w pewnym okresie wymieniano w kontekście Wisełki http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35...w_Lubinie.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.11.2008 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.11.2008, 10:46
Baryl napisał(a):Wyświetl post
Jest w czym przebierac.Obecnie aktywne roczniki to powiedzmy 82-85 (23-26 lat) a to jest mniej wiecej wyz demograficzny. Statystycznie rzecz biorac powinno byc wiecej talentow. A jesli nie ma.. to male szanse ze pojawia sie w najblizszych kilku latach. To moga byc ostatnie chwile (tj do dwoch lat) by wygrzebac kolejnych Kosowskich, Zurawskich, Glowackich... Jesli nie to polowa skladu Wisly bedzie w przyszlosci pochodzic z Balkanow i rymowac sie z "ić".
tu nir byłbym taki pewny, oglnie patrzą ne raprezentację wydaje mi sie, ze między rocnzikami +/- 81-86 a pozostasłymi jest mała przepasc jak chodzio grę, dlaczeo?
ano dlatego ze początek lat '90 to był burzliwy okres, który dla wielu klubów skończył się tragicznie, przestały płynąc pieniądzy z centrali, zaczeto zamykać boiska ip

jak komuś sie chce to niech zrobi zestawienie, wg mnie z okolic środka lat '80 pochodzi naprawdę mało talentów i to nie moze być przypadek

taki off
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.11.2008, 10:53
Bąk z Lechii to rzeczywiście nieźle zapowiadający się bramkarz.
Marcelo udowadnia że Brazylia to dobry trop jezeli za darmo by się jeszcze tego Romeu udało ściągnąć.
Co do pomocników i napastników to nie sądzę żeby w Polsce były odpowiednie talenty przynajmniej w ekstraklasie. Warto może rozważyć tego Gancarczyka(w dodatku że po meczach z Wisłą i Legią jego cena w górę nie poszłą, więc jest dobry moment ew. żeby go ściągnąć za przystępną kasę). Może np. w wymianie za Ćwielonga jak Tarasiewicz by go chciał. Ale to już Skorża musi widzieć w nim potencjał. Ostrowski trochę przypomina mi Łobodzińskiego i dlatego nie wiem czy jest sens ew. składać mu ofertę. Ten sam wiek, podobny styl grania.
Warto by było żeby w drużynie pozostał Sebastian Leszczak(pokazał moim zdaniem bardzo duże umiejętności techniczne i inteligencję jak na swój wiek dużą) i może w związku z tym trzeba byłoby porządnie przypilnować tego młodego gracza z Bełchatowa który miał u nas grać, a do tej pory go nie widać. Leszczak to moim zdaniem talent większy od Małeckiego, a jego świetne zejścia do środka wskazywałyby na jego talent do pozycji ofensywnego pomocnika. Dla mnie stylem gry przypomina zawodników rumuńskich. Stawiałbym na niego ostro. Zdecydowanie zrobił na mnie większe wrażenie niż Mączyński Szabat czy inni juniorzy po debiucie w 1 drużynie. Jeżeli ktoś mówi że Leszczak nie jest największym talentem w swoim roczniku w Wiśle to naprawdę nie jest tak źle z tą szkółką Chemicza.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 29.11.2008 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.11.2008, 14:39
Cel priorytetowy poza bramkarzem to musi być zakup Garguły . To co pokazał w Bełchatowie i z Irlandią przekonuje mnie że wniósł by nową jakość w gre Wisły. Trzeba zrobić wszystko by go pozyskać !!!!! . Jest świetny wczoraj efektowna asysta w meczu gdzie Bełchatowowi nie szło i długo meczył się z Górnikiem.
Pozatym skrzydłowy umiejący grać po obu stronach skrzydeł, jeden porządny napastnik i można poważnie myśleć o walcę na wiosnę . Wiem że Garguła może dużo kosztować ale moim zdaniem jeśli Cupiałowi zależy na drużynie powinien wyłożyć kasę na tego gracza !!!!
Borinho
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.11.2008, 14:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
gdzie, zeby nie bylo - ja bym bardzo chcial zobaczyc Zurawia na Reymonta - racje ma wolfy ze gwarancja to jest na TV a nie na to ile ktos goli strzeli badz jak bedzie gral ale szanse ze Zuraw powroci w wielkim stylu , sa spore.
Jaasne.

Moim zdaniem jeżeli Żurawski miałby przyjść, to tylko na niski kontrakt motywacyjny - ryzyko jest zbyt duże. Innymi słowy - Żurawskiego w obecnej Wiśle nie widzę - niech dorabia do emerytury gdzie indziej. Ja po prostu w ambicję polskich piłkarzy nie wierzę, a przynajmniej nie na tyle, żeby inwestować w nią pieniądze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.11.2008, 15:08
Popatrz jak grał Kosowski po ostatnim powrocie do polskiej ligi a za granicą miał zdecydowanie większe problemy niż Żuraw,inna sprawa że odszedł po sezonie...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.11.2008, 15:11
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Popatrz jak grał Kosowski po ostatnim powrocie do polskiej ligi a za granicą miał zdecydowanie większe problemy niż Żuraw,inna sprawa że odszedł po sezonie...
Wrócił, bo musiał - miał jeszcze ważny kontrakt, a od tego sezonu zależało, na jakich warunkach podpisze nowy. Innymi słowy - Kosowski miał o co walczyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.11.2008, 20:24
dzisiejszy mecz pokazał jak bardzo potrzebne są wielkie zmiany w kadrze, wg mnie do realnej odsyłki

Dawidowski, Kmiecik, Niedzielan, Zieńczuk, Cantoro, Pawełek Łobo na ławke niech sobie wchodzi na 5 ost minut
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
s2pac
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 29.11.2008, 20:28
dziś dosyć dobrze zaprezentowali się Jirsak, Paweł Brozek, Cantoro - jestem zdziwiony,ale naprawdę grął dobrze Marcelo ii Małecki.. reszta bez taktu.. Więc przydałaby się świeża krew w Wiśle.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 29.11.2008, 20:36
wg mnie Małecki wcale dobrze nie grał za duzo szarpaniny biegnie narobi szumu a potem beznadziejne podanie glupie straty
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.11.2008, 02:59
mysle ze zamiast pisac kogo potrzebujemy, nalezy powoli pisac go mamy, a mamy:

1) jako taki srodek obrony
2) defensywnego pomocnika - sztuk 1
3) napastnika - sztuk 1

i to tyle w tym temacie
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 30.11.2008, 03:15
sami hipokryci.. skład nie jest taki zły, potrzeba tylko jednego/dwóch uzupełnień składu i będzie ok!

- Pawełek (były reprezentant Polski)-
- Diaz (reprezentant Kostaryki) - Marcelo (reprezentant młodzieżowej Brazylii) - Cleber - Singlar (były reprezentant Słowacji)
- Brożek - Jirsak (reprezentant młodzieżowej Czech) - Sobolewski (były reprezentant) - Łobodziński (reprezentant)i
- Brożek (reprezentant) - Boguski (reprezentant)

zmiennicy:
- Juszczyk
- Głowacki (były reprezentant)
- Baszczyński (były reprezentant)
- Cantoro
- Zieńczuk (były reprezentant)
- Małecki (reprezentant)
- Niedzielan (były reprezentant)

= mamy 13 obecnych lub byłych reprezentantów swoich krajów.. żaden inny klub ich tylu nie ma

nie jest źle!
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.11.2008, 03:42
pysio napisał(a):Wyświetl post
sami hipokryci.. skład nie jest taki zły, potrzeba tylko jednego/dwóch uzupełnień składu i będzie ok!

- Pawełek (były reprezentant Polski)-
- Diaz (reprezentant Kostaryki) - Marcelo (reprezentant młodzieżowej Brazylii) - Cleber - Singlar (były reprezentant Słowacji)
- Brożek - Jirsak (reprezentant młodzieżowej Czech) - Sobolewski (były reprezentant) - Łobodziński (reprezentant)i
- Brożek (reprezentant) - Boguski (reprezentant)

zmiennicy:
- Juszczyk
- Głowacki (były reprezentant)
- Baszczyński (były reprezentant)
- Cantoro
- Zieńczuk (były reprezentant)
- Małecki (reprezentant)
- Niedzielan (były reprezentant)

= mamy 13 obecnych lub byłych reprezentantów swoich krajów.. żaden inny klub ich tylu nie ma

nie jest źle!
Idąc tym optymistycznym tropem to Cantoro też grał niegdyś w młodzieżówce Argentyny. Co nie zmienia tego, że jestem zdania, iż potrzeba nam sporych wzmocnień.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.11.2008, 04:39
pysio napisał(a):Wyświetl post
mamy 13 obecnych lub byłych reprezentantów swoich krajów.. żaden inny klub ich tylu nie ma

nie jest źle!
No to teraz przemyśl sobie dlaczego w przypadku większości z nich o reprezentacji mówi się w czasie przeszłym.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.11.2008, 07:10
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Podążając tym tropem trzeba by Franka ściągnąć bo (jak ktoś wcześniej pisał) w naszej kiepskiej lidze też miałby gwarancję. Jak Żurawski i lodówka .
Kosowski to inny zawodnik niż Żuraw - bardziej zadziorny na boisku. Żuraw jest delikatniejszy i nieco kapryśny. Dlatego Kosę wziąłbym teraz w ciemno, a Żurawia tylko na okres próbny ,jeśli w ogóle, choć prawdę mówiąc ja bym go nie brał. Chętnie za to popatrzę, jak zagra z dawnymi Wiślakami u Henryego (to tak z sentymentu ).
Tak czy śmak - bez bramkarza w bramce (bo Pawełek coraz bardziej na dywersanta tu wygląda ) daleko nie zajedziemy, a bez skrzydeł na miarę Kosy i Błaszcza oraz wzmocnienia ataku pasmo sukcesów nas raczej nie czeka.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 30.11.2008, 07:53
Kosowski prawdopodobnie nie grałby lepiej niż inni "weterani" z naszego składu. Kamil miał powody, żeby się starać bo kontrakt był wtedy ważny tylko przez rok i walczył o nowe jego warunki i/lub korzystną propozycję z klubu zagranicznego. Taka propozycja się ostateczne pojawiła.

W poprzednim sezonie cała ta nasza stara gwardia miała dużo do udowodnienia po kompromitującym sezonie 06/07. Motywacji wystarczyło na rundę jesienną potem było już gorzej ale przewaga 10 punktów i komfort psychiczny z niej wynikający wystarczyły też na rundę wiosenną. Jednak w nowym sezonie to za mało.

Jeśli chcemy coś zmienić w grze Wisły to musimy sprowadzić graczy głodnych sukcesu, chcących się wybić, raczej młodych. Nie ma sensu przedłużać umów z takimi graczami jak Zieńczuk, Baszczyński czy Cantoro i to nie z powodu ich umiejętności, które wciąż są wysokie jak na polską ligę, ale z powodu ich wypalenia i trudności wykrzesania w sobie maksymalnego zaangażowania w każdym meczu.

Personalnie Wisła jest wciąż bardzo mocna, być może nawet najmocniejsza w lidze. Jednak mentalnie już nie. Zdecydowanie trzeba przewietrzyć trochę ten skład.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 30.11.2008, 08:28
Kosowskiemu poszło o 30 tys. euro więcej do kontraktu , miał mieć ok. 280-300, a Łobo dostał prawie 400, co kto wnosi lub wnosił do gry drużyny nie musze nikomu tłumaczyć
.
Emocjonalne podejście B.Cupiała do paru spraw personalnych powodowało więcej strat niż zysków(Moskalewicz, Kosa, Sosin czy H.Kasperczak).
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.11.2008, 09:07
Cytat:
Dawidowski, Kmiecik, Niedzielan, Zieńczuk, Cantoro, Pawełek Łobo na ławke niech sobie wchodzi na 5 ost minut
Założę się, że w sumie zarabiają ponad milion.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 30.11.2008, 09:23
Nawet Ronaldinho miał dość Barcelony.Miał 2 ,3 kapitalne sezony,ale potem cos sie zacielo,zaczal grac slabiej,wypalil sie .Przeszedl do Milanu i gra jak nowonarodzony..
Patrzac na ten dobitny przyklad ,mozna stwierdzic ze nasi pilkarze ,ktorzy graja tu kilka lat ,poprostu sie wypalili .Baszczynski dla przykladu ,moze jeszcze cos wniesc do druzyny,ale ilez razy mozna walczyc o MP i odpadac z pucharów. Po pamietnej porazce z Panathinaikosem,nawet Frankowski miał po uszy wszystkiego ,i byc moze nie chodzilo tylko o kase w slonecznej Hiszpanii,ale bardziej chec sprobowania czegos nowego.Ludzie dzien w dzien spotykajacy sie ze soba na treningu ,moga miec juz siebie dosc,sa jakies takie male "ukladziki" ktore spowodowaly np. ze zwolnili Petrescu itd.
Lech ,ktory w tym sezonie ma nowych pilkarzy ,gra bardzo dobrze,bo pilkarze sa głodni sukcesów.

Wniosek jest taki,trzeba przewietrzyc szatnie.Pytanie czy w ramach budzetowych,wysokich pensjach niektorych pilkarzy da sie zrobic rewolucje kadrowo rownoczesnie wzmacniajac druzyne?
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.11.2008, 09:32
wystarczy posprzedawać ich za bez cen
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna