The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Perek
Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2008, 22:32
może to nie ten dział...

Cytat:
Pewnie wielu z was zadaje sobie to pytanie. Bramkarz Wisły Kraków popełnia coraz więcej błędów w bramce, które zaczynają decydować o wynikach osiąganych przez "Białą Gwiazdę". Postanowiłem odpowiedzieć sobie na pytanie, czy Wisła musi szukać nowego, lepszego golkipera.

Kiedy 14 stycznia 2006 roku Wisła pozyskała Pawełka z Odry Wodzisław, to wszyscy byli zadowoleni. Każdy mówił, że krakowianie będą mieć na dobrych kilka lat spokój z bramkarzem. Jednak prawda jest inna. Poprzedni sezon w wykonaniu "Maria" był całkiem niezły, ale o tym nie można tego powiedzieć.

Przed rozpoczęciem rundy jesiennej Wisła Kraków grała mecz towarzyski z Liverpoolem, który zremisowała 1:1. Muszę przyznać, że Pawełek bronił w tym spotkaniu kapitalnie i uchronił krakowian przed porażką. Pomyślałem sobie - o bramkarza to my się nie musimy martwić. Później przyszło spotkanie w II rundzie. el. Ligi Mistrzów z Beitarem Jerozolima. Nasz bramkarz grał w tym pojedynku strasznie niepewnie. Miał problemy z prostymi dośrodkowaniami, z trudem bronił lekkie strzały. Zadałem sobie pytanie - co się stało?

Przyszły spotkanie ligowe. Do tej pory rozegrano 15 spotkań w Ekstraklasie, z których Mariusz Pawełek w około 1/3 miał niefortunne udziały w bramkach. Prześledźmy to. Baty na Reymonta z Lechem Poznań (1:4). Moim zdaniem "Mario" zawalił pierwszą i trzecią bramkę, z czego ta ostatnia to katastrofa. Nie będę tu opisywał szczegółowo każdego pojedynku, ale wystarczy sobie przypomnieć: Górnik Zabrze (1:1), Legia (1:2) i niedzielna porażka ze Śląskiem Wrocław. No takiej bramki jaką puścił Pawełek z wrocławianami nie wolno puszczać. Strzał w krótki róg a nasz bramkarz wystawią ręce i ... nagle je chowa. Warto dodać, że ta bramka ustawiła spotkanie. Jeszcze była wpadka w Pucharze Uefa z Tottenhamem Londyn (1:2). Chyba każdy ma wrażenie, że strzał Benta był do obrony. Gdyby nie wpadki ligowe naszego bramkarza to Wisła miałaby nawet 5-6 punktów więcej w lidze

Najgorsze jest to, że Mariusz Pawełek nie ma zmiennika. Może to jest jego największą traumą. Wie, że i tak będzie bronić, więc nie koncentruje się w 100%. Moim zdaniem w styczniowym okienku transferowym działacze "Białej Gwiazdy" muszą sprowadzić dobrego bramkarza. "Mario" musi mieć konkurencje, bo tylko wtedy podnosi się swoje umiejętności.

Nie chce w każdym meczu drżeć, gdy piłkarz gości oddaje strzał na bramkę Mariusza Pawełka. Działacze do roboty!!!

Felieton TSW.com.pl (felieton jest subiektywną opinią autora a nie redakcji TSW.com.pl)
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.11.2008, 22:35
Cytat:

Marek Zieńczuk wybierze się zimą do gorącej Grecji? Niewykluczone. Zainteresowanie lewym pomocnikiem mistrzów Polski wykazał 11. klub ligi greckiej Levadiakos FC.

Na transfer piłkarza Wisły Kraków bardzo nalega trener greckiego zespołu, Serb - Momcilo Vukotić. Działacze Levadiakosu liczą się z tym, że za Zieńczuka będzie trzeba zapłacić zespołowi mistrzów Polski i są gotowi do rozmów na temat transferu.
futbol.pl
Ja bym się nie zastanawiał jeśli znajdziemy kogoś bardziej perspektywicznego na jego miejsce, kwestia jeszcze jest tego czy Marek by chciał. Jak na schyłek kariery 2 lata pograć w Grecji, zarobić trochę więcej niż w Polsce, byłby to dla niego i dla Wisły korzystne. 200-350 tys euro myślę, że więcej byśmy nie dostali ale zawsze coś.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.11.2008, 22:40
No to Zieniowi dziękujemy i życzymy jak najlepiej w nowym klubie.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.11.2008, 22:49
ja osobiście uwazam ze za Zienia dostalibysmy 300 - 400 tys. euro, a gdyby miał ciut lepszą formę to moze i wiecej. Nie wiem ja ile jest to wiarygodna informacja, ale Zieniu bedzie miał do myslenia. Osobiscie bardzo Go szanuje i co by sie nie stało zycze mu najlepszego.
Z kolei powstaje pytanie kto za Zienia?
What's new?

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.11.2008, 07:49
W pełni popieram "subiektywna opinię autora" na temat bramkarza w Wisełce. Pawełek udowodnił już nazbyt wiele razy, że jest zbyt chimerycznym i niepewnym (a zatem zbyt słabym) bramkarzem.
Wiele razy miałem wrażenie, że piłkarze czasem strzelają w kierunku naszej bramki nawet w sytuacjach mało (wydawałoby się sensownych) licząc na kolejny błąd Pawełka. Najgorsze, że niektórym się udaje i to mam wrażenie, że ostatnio nieco częściej.
Musimy mieć bramkarza dobrego i pewnego - bez tego nie ma mowy o jakimkolwiek sukcesie.
Nawet, jak nasz kapryśny atak nie strzeli to będzie przynajmniej szansa nie przegrać (np. tak mogło być ze Śląskiem).
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.11.2008, 09:56
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
ja osobiście uwazam ze za Zienia dostalibysmy 300 - 400 tys. euro, a gdyby miał ciut lepszą formę to moze i wiecej. Nie wiem ja ile jest to wiarygodna informacja, ale Zieniu bedzie miał do myslenia. Osobiscie bardzo Go szanuje i co by sie nie stało zycze mu najlepszego.
Z kolei powstaje pytanie kto za Zienia?
Skorża ustawiał tam Diaza, Piotrka Brożka i czasem Boguskiego
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.11.2008, 10:17
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,59...awiczkach.html

Fragment dotyczący transferów:

Cytat:
Bogusław Cupiał, właściciel Wisły, nie daje się namówić na wydanie większych sum na transfery. Prezes Marek Wilczek mówił przed sezonem, że ceny za polskich zawodników są wygórowane. Skorża szuka więc młodych, tanich i głównie zagranicznych piłkarzy. Łatwo nie jest, w tym ostatnia nadzieja dla zgranych gwiazd z Krakowa.
Czarno widzę transfery w zimowym okienku...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.11.2008, 13:00
Tak bo panowie z Wyborczej wiedzą co Cupiał zamierza
Odpowiedz cytując
alborn1
Junior Member

Od: 01.2006

Stary 26.11.2008, 13:23
wczoraj na n Sport mowili ze Allianz jest w stanie zaproponowac Gargule kontrakt w wysokosci 300 tys euro rocznie !!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.11.2008, 13:24
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tak bo panowie z Wyborczej wiedzą co Cupiał zamierza
czyżyby nasz mod był lepiej poinformowany niż pismaki z GW
alborn1 napisał(a):Wyświetl post
wczoraj na n Sport mowili ze Allianz jest w stanie zaproponowac Gargule kontrakt w wysokosci 300 tys euro rocznie !!!
to dużo jak na 2go ligowy klub ;-)
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 26.11.2008, 13:29
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
czyżyby nasz mod był lepiej poinformowany niż pismaki z GW

to dużo jak na 2go ligowy klub ;-)
Jak dorzucą koguta ,to powinien się zastanowić ...
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Stary 26.11.2008, 15:29
Wisła zaproponowała Łobo z tego co pamiętam 400 tys zł więc Garguła nie dostałby mniej. Jeśli za Zieńczuka ktoś nam daje jakąkolwiek kasę to podziękować za poprzedni sezon i sprzedać.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.11.2008, 15:40
nie ma sensu sprzedawac Zienia bo nikogo lepszego na jego miejsce z taka lewą jak noga jak Marek sie nie znajdzie.Na Gargułe raczej nie ma kasy,to samo na Nowaka wiec Zieniu powinien zostac.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 26.11.2008, 15:46
wracając do naszych bramkarzy, czy nie było tak, że i Dolha i Pawełek byli w najlepszej formie jak trenerem był pan Dawidziuk? Może transfer dobrego trenera bramkarzy bylby jakimś rozwiązaniem długofalowym?
Odpowiedz cytując
alborn1
Junior Member

Stary 26.11.2008, 16:34
miedzy 400 tys zl a 300 tys euro chyba jest roznica
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 27.11.2008, 15:07
Cytat:
Dziś w Ostrowcu na konferencji prasowej prezes II-ligowego KSZO Ostrowiec Świętokrzyski Zdzisław Kapka podał się do dymisji.
KSZO od jakiegoś czasu boryka się z trudną sytuacją finansową. Prezes Zdzisław Kapka jeszcze w poniedziałek mówił, że jest optymistą i liczy na to, że uda się przezwyciężyć te problemy.

Kapka postanowił jednak zrezygnować z funkcji prezesa KSZO po spotkaniu z właścicielem klubu Tadeuszem Dąbrowskim, które nie przyniosło żadnych wiążących decyzji.

źródło: Echo Dnia
Proponuję wokół Krakowa rozrzucić miny głębinowe.
Może istnieć zagrożenie, że Niezatapialny Zdzisiek znów zacznie się kręcić wokół Wisły .
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.11.2008, 15:36
AYALA napisał(a):Wyświetl post
nie ma sensu sprzedawac Zienia bo nikogo lepszego na jego miejsce z taka lewą jak noga jak Marek sie nie znajdzie.Na Gargułe raczej nie ma kasy,to samo na Nowaka wiec Zieniu powinien zostac.
Ktokolwiek za Zieńczuka, nawet związane obie nogi może mieć, byleby mu się chciało...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.11.2008, 16:47
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Ktokolwiek za Zieńczuka, nawet związane obie nogi może mieć, byleby mu się chciało...

Czyli co, znowu zaczynamy nagonkę?
Zieńczuk ma słabszą formę w tej rundzie, ale w przekroju całego swojego pobytu w Wiśle zawsze był graczem solidnym, z przebłyskami. Zawsze miał te kilka goli i asyst na sezon. Jeżeli uda się znaleźć dwóch lepszych pod tym względem zawodników, to nie widzę problemu, ale jeżeli alternatywą dla Zieńczuka miałby być Piotrek Brożek...
Zresztą, mecz z Odrą pokazuje, że nawet bez formy Pan Marek przydaje się jako Joker.

Ja rozumiem, że dzieciarnia jest sfrustrowana i szuka kozłów ofiarnych, ale warto sobie przypomnieć kto szalał na naszej lewej flance po odejściu Kosowskiego, a przed przyjściem "Zienia"... To dopiero były diamenty!

Jestem realistą i w transfery solidnych graczy nie wierzę. Jeżeli będzie inaczej, to i tak kontrakt Zieńczuka kończy się wraz z tym sezonem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.11.2008 o godz. 17:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.11.2008, 02:55
"Cupiał stracił zapał, Wisła dawny blask " -

http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...a-dawny-blask/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.11.2008 o godz. 03:52.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.11.2008, 06:54
Lech skończy z max 4 pkt, choć raczej z dwoma i skończy się pianie jacy to są super.
A co do sedna-najblizsze dwa okienka mogą odwrócić niekorzystny trend lub spuścić nas (sprzedaż Pa. Brożka i brak reinwestycji) do środka tabeli.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.11.2008, 07:32
PS: Klub z Polski? Z Wisły czy Legii może łatwiej trafić do reprezentacji.
No nie wiem, wystarczy podać przykład Maćka Iwańskiego. To na nim jest przecież oparta gra Legii, od dłuższego czasu znajduje się w dobrej formie, a w kadrze go nie ma. Myślałem raczej o zagranicy.

Wywiad z Gargułą :

http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=38895

Czyli pewnie mozna o nim zapomniec jakoby mial zasilic nasza Wisełke.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2008, 08:29
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
PS: Klub z Polski? Z Wisły czy Legii może łatwiej trafić do reprezentacji.
No nie wiem, wystarczy podać przykład Maćka Iwańskiego. To na nim jest przecież oparta gra Legii, od dłuższego czasu znajduje się w dobrej formie, a w kadrze go nie ma. Myślałem raczej o zagranicy.

Wywiad z Gargułą :

http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=38895

Czyli pewnie mozna o nim zapomniec jakoby mial zasilic nasza Wisełke.

solidność dziennikarska, cytuje fragment powyższego artykułu:

"Wisła dziś praktycznie nie ma kim straszyć. W pierwszej jedenastce występują głównie zawodnicy wiekowi, reprezentujący czerwono-białe barwy co najmniej od kilku sezonów; "
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.11.2008, 10:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Czyli co, znowu zaczynamy nagonkę?
Zieńczuk ma słabszą formę w tej rundzie, ale w przekroju całego swojego pobytu w Wiśle zawsze był graczem solidnym, z przebłyskami. Zawsze miał te kilka goli i asyst na sezon. Jeżeli uda się znaleźć dwóch lepszych pod tym względem zawodników, to nie widzę problemu, ale jeżeli alternatywą dla Zieńczuka miałby być Piotrek Brożek...
Zresztą, mecz z Odrą pokazuje, że nawet bez formy Pan Marek przydaje się jako Joker.

Ja rozumiem, że dzieciarnia jest sfrustrowana i szuka kozłów ofiarnych, ale warto sobie przypomnieć kto szalał na naszej lewej flance po odejściu Kosowskiego, a przed przyjściem "Zienia"... To dopiero były diamenty!

Jestem realistą i w transfery solidnych graczy nie wierzę. Jeżeli będzie inaczej, to i tak kontrakt Zieńczuka kończy się wraz z tym sezonem.
Jaką nagonkę? I jaki solidny? Właśnie patrzę na cały jego dorobek w Wiśle... Szczerze to już wolę Brożka na tym skrzydle, chociaż wydaje mi się, że spokojnie można tam miejsce stałe Diazowi zrobić. Mecz z Odrą? Ta jedna asysta z miejsca? A widziałeś większość ostatnich meczy? Jak mu się nawet ruszać po boisku nie chce? Ja żałuję, że go nie sprzedaliśmy wtedy, kiedy był w dobrej formie - bo kilku ludzi tutaj przewidywało jednosezonowy wyskok.

Ja rozumiem, że dzieciarnia dorwała się do moderowania i jest sfrustrowana, że ich idol, który miał jeden (słownie) jeden udany sezon, a wcześniej kilka "porządnych" akcji np. w Atenach, nie mówiąc o tegorocznym PUEFA, może odejść z klubu. Co do szalenia na flance, to nikt nie szalał, ale o Zieńczuku też trudno powiedzieć, że jest piłkarzem na miarę Kosy. Jeśli ktoś chce dać za niego pieniądze, to powinniśmy je brać. Twoja sprawa, że nie wierzysz, że ktoś solidny zostanie sprowadzony w jego miejsce, moja sprawa, że nie wierzę, iż jeszcze jakieś wymierne korzyści ten piłkarz może nam przynieść.

PS. Daruj sobie te żałosne zagrywki retoryczne odnośnie dzieciarni, kozłów ofiarnych itd. abstrahując od tego, że kozła ofiarnego z niego nikt nie robi.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 28.11.2008 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.11.2008, 10:30
siara napisał(a):Wyświetl post
solidność dziennikarska, cytuje fragment powyższego artykułu:

"Wisła dziś praktycznie nie ma kim straszyć. W pierwszej jedenastce występują głównie zawodnicy wiekowi, reprezentujący czerwono-białe barwy co najmniej od kilku sezonów; "
Jemu pewnie chodziło o barwy koszulek i spodenek w jakich najczęściej gra Wisła, ale jak się nie ma dobrych argumentów by się nie zgodzić z twórcą tego artykułu to przytacza się takie mało znaczące kwiatki. Prawda jest taka, że wiele z tego co zostało napisane w tym artykule jest niepokojąco prawdziwe. Myślę, że czas na zmianę warty w Wiśle, potrzeba młodej krwi i zobaczymy czy w końcu pan Cupiał będzie chciał zainwestować czy będzie jak zawsze i skończy się tylko na zapowiedziach niebezpiecznie spychając klub w odchłań ligowej szarzyzny.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 28.11.2008, 15:07
"32-letni Żurawski, którego wiąże kontrakt z Larissą do czerwca 2009 już kilka razy rozmawiał ze swoim byłym trenerem (Kasperczakiem)" - czytamy. Jak podaje Przegląd, "zawodnik chce wrócić do kraju, a Grecy są w stanie oddać go już zimą za darmo lub za niewielkie pieniądze.

Uwazam, ze mozna dac mu kontrakt na 2 lata z opcja przedluzenia o rok w zaleznosci od prezentowanej formy. Zuraw w polskiej lidze to gwarancja min 10 bramek na sezon niezaleznie czy ostatnio gral czy nie.
Gornik bedzie konkurentem do jego osoby, ale znow jak bumerang wraca ten sam banal - Cupial musi wybrac, albo zainwestuje i powalczy o pilkarzy albo czeka nas los klubu na 5-6 miejsce w tabeli.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2008, 18:38
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Jaką nagonkę? I jaki solidny? Właśnie patrzę na cały jego dorobek w Wiśle... Szczerze to już wolę Brożka na tym skrzydle, chociaż wydaje mi się, że spokojnie można tam miejsce stałe Diazowi zrobić. Mecz z Odrą? Ta jedna asysta z miejsca? A widziałeś większość ostatnich meczy? Jak mu się nawet ruszać po boisku nie chce? Ja żałuję, że go nie sprzedaliśmy wtedy, kiedy był w dobrej formie - bo kilku ludzi tutaj przewidywało jednosezonowy wyskok.

Ja rozumiem, że dzieciarnia dorwała się do moderowania i jest sfrustrowana, że ich idol, który miał jeden (słownie) jeden udany sezon, a wcześniej kilka "porządnych" akcji np. w Atenach, nie mówiąc o tegorocznym PUEFA, może odejść z klubu. Co do szalenia na flance, to nikt nie szalał, ale o Zieńczuku też trudno powiedzieć, że jest piłkarzem na miarę Kosy. Jeśli ktoś chce dać za niego pieniądze, to powinniśmy je brać. Twoja sprawa, że nie wierzysz, że ktoś solidny zostanie sprowadzony w jego miejsce, moja sprawa, że nie wierzę, iż jeszcze jakieś wymierne korzyści ten piłkarz może nam przynieść.

PS. Daruj sobie te żałosne zagrywki retoryczne odnośnie dzieciarni, kozłów ofiarnych itd. abstrahując od tego, że kozła ofiarnego z niego nikt nie robi.
Ugryź to: Statystyki Zieńczuka.
Do tego brak asyst(nie chciało mi się szukać, ale tych zawsze miał więcej) oraz goli we wszelkiej maści Pucharach(a tych również było sporo).

No to teraz - dzieciaku - udowodnij, że "każdy zawodnik z zawiązanym nogami"(cytat niedokładny, bo z pamięci) osiągnie tyle samo, albo i więcej. Bo ja wiem z doświadczenia, że jest wprost przeciwnie. Zresztą, skoro to takie proste, to czemu Zieńczuk musi(w geście rozpaczy trenera)wbiegać na boisko żeby ratować wynik? Przecież wiadomo, że jest bez formy, a dośrodkować na centymetry umie każdy zawodnik, nawet z "zawiązanymi nogami".

Ateny są tu świetnym tropem, bo zawalili wszyscy(dosłownie), a kozłem ofiarnym został Zieńczuk. Zresztą - on przynajmniej do sytuacji doszedł, w odróżnieniu od olewających już wówczas wszystko Frankowskiego i Uche oraz wypalonego Kuźby.

Łatwo jest pisać bzdury pod wpływem emocji, tyle, że to do niczego nie prowadzi. Nikt nie twierdzi, że Zieńczuk jest wirtuozem, ale jest to zawodnik bardzo solidny. Wolę widzieć go na ławce do końca tego sezonu, niż zdawać się tylko i wyłącznie na duet Diaz - Brożek(bo - w mojej ocenie - ten ostatni zwyczajnie na skrzydło się nie nadaje), albo liczyć na eksplozję talentu Ćwielonga. W najgorszym, razie stracimy na jego półrocznym kontrakcie(jakieś 80 tys. euro), ale zachowamy pewne pole manewru.

Ja staram się myśleć racjonalnie, a nie w kategoriach sympatii i antypatii - wiara nie ma tu nic do rzeczy.

__________________________________________________ __________________________________________________ ________
__________________________________________________ __________________________________________________ ________

Co do Garguły, myślę, że postanowił pójść drogą przetartą przez gwiazdy rodzimej ligi: posiedzi na zachodzie, a jak mu zaczną dokuczać hemoroidy, to - na pół roku przed wygaśnięciem kontraktu - ogłosi swój triumfalny powrót. Później jeszcze kilka sezonów w drużynach balansujących między strefą spadkową i środkiem tabeli - najważniejsze, że kasa będzie się zgadzać.

Wbrew pozorom to nie jest krytyka, chłopak musi w końcu z czegoś żyć po zakończeniu kariery, a nie jego winą jest, że nikt nie zapewnił mu u nas warunków do rozwoju takich, jakie mają piłkarze w cywilizowanych futbolowo zakątkach świata.
Ma w końcu 28 lat, jeżeli nie odejdzie teraz, to nie odejdzie już nigdy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2008 o godz. 19:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 28.11.2008, 19:25
Zapominamy o Gule - szkoda. Teraz Bednarz powinien złożyć ofertę Ostrowskiemu. O czerwca za darmo jest więc podstawowe kryterium spełnione, w piłkę grać potrafi. Pozostaje jeszcze Romeu, który nawet jakieś bramki zacząl strzelać.

nesta@
Z tym Żurawiem to nic pewnego. Może być trochę tak jak z Niedzielanem.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.11.2008, 19:33
Ja pier****! Ludzie majac 300K Euro kontraktu rocznie mysli sie o tym zeby zyc z czegos po zakonczeniu kariery? Ano tak.. zapomnialem ze polowa majatku zostaje w kasynach...

Jezeli chodzi o Zurawia ja jestem za.

Chcialem pisac o czyms innym. Swego czasu jeden z moderatorow imc Kominek pisal ze niedlugo doczekamy sie wielkiego transferu(czy jakos tak, nie chce wyjsc na idiote). Zastanawia mnie tylko jedno, czy to aby na pewno nie bedzie jakis transfer ktory ma zamknac geby ludziom psioczacym na jego polityke transferowa a takze sporotowa. To mnie wlasnie zastanawia czy to nie jest jakis ochlap byleby odpalantowac w mediach wielki transfer a pozostale rzeczy palace nasz klub pozostana bez zmian. To i tak na razie wrozenie z fusow, nawet nie wiemy czy Kominek mial racje. Jak bedzie czas pokaze...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2008, 21:45
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Chcialem pisac o czyms innym. Swego czasu jeden z moderatorow imc Kominek pisal ze niedlugo doczekamy sie wielkiego transferu(czy jakos tak, nie chce wyjsc na idiote). Zastanawia mnie tylko jedno, czy to aby na pewno nie bedzie jakis transfer ktory ma zamknac geby ludziom psioczacym na jego polityke transferowa a takze sporotowa. To mnie wlasnie zastanawia czy to nie jest jakis ochlap byleby odpalantowac w mediach wielki transfer a pozostale rzeczy palace nasz klub pozostana bez zmian. To i tak na razie wrozenie z fusow, nawet nie wiemy czy Kominek mial racje. Jak bedzie czas pokaze...
Dlatego, w odróżnieniu od dzieci "PS-u" i "Faktu" najpierw chciałbym zobaczyć transfery, a później się zastanawiać - kogo się pozbyć. Zrezygnować z "Łobo"? No prob, man. Tylko przykro się zrobi, gdy zostaną nam zamiast niego Boguski z Gołosiem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.11.2008, 22:26
Cytat:
Zapominamy o Gule - szkoda.
Osobiście nie wierze w to, że dajmy na to średni klub z Bundesligi będzie chciał ściągać Gargułę. Na polskie warunki to może i solidny piłkarz jednak dobre wykonywanie rzutów wolnych i rożnych to trochę za mało. Potrafi także zagrywać te swojej "lobiki" jednak to jest nic w porównaniu do tego jakich rozgrywających mają w Niemczech czy w innych silnych ligach. Większość zawodników na tą pozycje to brazyliczycy, czy dobrzy technicznie zawodnicy z Bałkanów. Zbyt dużo zależy od tej pozycji aby ktoś chciał zatrudniać Gargułę, który wyrwaca się więcej razy w meczu niż Cantoro, wielokrotnie zauważyłem w meczach reprezentacji, że sędziowie puszczają grę po wywrotce Garguły. Uważam, że nasz Tomas ma większy potencjał niż on, Garguła po ziemi to praktycznie nie gra, a Tomas potrafi zagrać sklepy, posłać prostopadłą. Może gdzieś uda się Gargułe ulokować w Belgii czy Austrii ale to też nie w czołowym klubie, na nic więcej nie starcza mu umiejętności. Garguła by się nam przydał ale tyko na ligę ,jeśli chcemy grać w europie to na tak newralgicznej pozycji powinien grać ktoś zdecydowanie lepszy.

Chciałbym aby istniała lub była aktualna kwestia zatrudnienia Brazylijczyka Romeu w naszym klubie, nie zamieniłbym go za Gargułę i Iwańskiego razem wziętych.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.11.2008 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów