The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dex23
Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2008, 19:40
prober napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli właściciel ma w odwodzie charyzmatycznego trenera/managera, kogoś kto mógłby wprowadzić nową jakość w drużynie - nie ma co załamywać rąk. Ale jeśli na ławce wyląduje jakiś wujek dobra rada z zastępu polskiej myśli szkoleniowej, to czarno widzę rok 2009 dla Wisły
Pytanie tylko, do której kategorii zaliczasz Frania Smudę ;-)
Nie buduj domu na piasku i szczęścia na sercu kobiety /Seneka
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 24.11.2008, 19:47
ps. jeszcze taka uwaga, dokupmy wiecej obroncow, wtedy bedzie mozna przesunac Marcelo i Clebera na stale do ataku. W koncu obaj BRzylijczycy, techne maja, dadza rade.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.11.2008, 19:56
prober napisał(a):Wyświetl post
Tzn. trener nie podlega ocenie jeżeli nie było wzmocnień w lecie albo 2/3 drużyny gra co drugi mecz poniżej swoich (dużych przecież) możliwości?
Podlega, ale według realnych możliwości drużyny, która jest regularnie osłabiana przy wzmocnieniach naszych rywali. Dzisiejsza Wisła ma gorszą kadrę od Lecha i porównywalną do Legii, a ma tyle samo punktów co obie te drużyny i punkt straty do lidera. Zwalnianie trenera na tej podstawie to szczyt głupoty.

Cytat:
Trener ma zasób w postaci kadry piłkarzy, ma dowolność wyboru składu, taktyki, ustawień, etc. Wpadka Pawełka/kiks Łobodzińskiego/czerwona kartka jednego czy drugiego nawet jeżeli jest w 100% winą danego zawodnika zawsze obciąży również konto trenera. Taka niewdzięczna praca, że bierzesz odpowiedzialność za poczynania innych. Za to ktoś słono płaci, ale też ma prawo i obowiązek wymagać. Więc trenera rozlicza się w każdym przypadku, a nie tylko przy "odpowiednich warunkach pracy".
Właśnie problem w tym, że Cupiał słono na to nie płaci bo zarabia na każdym okienku transferowym pozbywając się najlepszych piłkarzy i nie sprowadzając nikogo w zamian.

Cytat:
Bo mam ograniczony dostęp do pewnych informacji i tego nie udaję. Hipotez dotyczących przyczyn jest przynajmniej kilkanaście, ale nie ma sensu ich wałkowanie tutaj, przewijają się w kolejnych wątkach na forum. I tak jak napisałem: oceniam po wynikach. Na chłodno, bez zastanawiania się nad niuansami, które mogą okazać się istotne, ale równie dobrze mogą być skwitowane wzruszeniem ramion przez zarząd klubu.
No to warto by było te pewne informacje zdobyć zamiast opierać się tylko na wynikach wyczytanych w telegazecie. Oceń przygotowanie taktyczne i fizyczne zawodników i odpowiedz sobie na pytanie co trener robi źle. Czy drużyna w tych meczach, w których traciła punkty stwarzała mniej sytuacji bramkowych od rywala, czy więcej? Trener sam nie wyjdzie i nie zmusi Pawełka by nie puszczał szmat (w tym sezonie już 6!), a napastników nie nauczy wykorzystywać setek, które mamy w każdym meczu.

Niech Cupiał przestanie być hipokrytą i zacznie wykładać pieniądze na transfery albo powie, że zadowoli się miejscem na podium bo przy tej polityce transferowej na nic więcej liczyć nie ma prawa.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.11.2008, 19:57
Po tym jak podziękowano Kasperczakowi zbiorowa histeria na forum trwała trochę czasu.Wielu chciało popełnić samobójstwo. Inni chcieli wyemigrować za nim do Afryki. Jeszcze inni obrazili się na Wisłę i straszyli bojkotem. Wszyscy wierzyli w to, że nie ma życia pozakasperczakowego. Dzisiaj historia powtarza się. Skorża nie jest nadtrenerem, który nie podlega ocenie. Fakty mówią przeciwko niemu. Zespół gra kichę przynajmniej od wiosny tego roku. To już trochę za długo. Oprócz wyników zapewne analizowany będzie właśnie styl jaki prezentuje drużyna. Dla jednych jak czytam piękny (rzekomo ten bezpłciowy atak pozycyjny), dla innych beznadziejny, dużo wiatru w polu a im bliżej bramki to coraz ciszej. Dziwne, że nikt więcej spoza Krakowa nie docenia tego "pięknego stylu". Cały czas piszę, że tak naprawdę to trenera zwalniają piłkarze, właściciel wykonuje tylko ich wolę. W wielu meczach zawodnicy kładli równo lagę i wtedy co martwili się o los trenera ? Ile to meczy oglądaliśmy, że bieganie szybsze zaczynali wtedy kiedy groziła im kompletna kompromitacja. Sromotny łomot od Amiki w Krakowie, porażka z Legią w arcyważnym meczu, remisiki z czerwonymi wówczas latarniami Górnikiem, Cracovią czy beznadziejnym ŁKS-em u siebie. Właściciel i tak miał dużo cierpliwości patrzeć na to. Kiedyś Liczka, Leńczyk czy inni wylatywali w trakcie rundy.
Dlatego jak się okazało było życie pozakasperczakowe, tak też będzie pozaskorżowe. Wieczna jest tylko Wisła !
Estovic
Senior Member

Stary 24.11.2008, 20:02
Rzeczywiście wspaniale to życie pokasperczakowe w Wiśle wyglądało do czasu Skorży. Po prostu pasmo sukcesów.

Ciekawe, że ci którzy chcą zwolnić trenera nie są w stanie podać żadnego realnego i sensownego następcy. Takie typowe polskie podejście: wywalimy trenera, a co będzie potem to się zobaczy.
czesiu
Senior Member

Stary 24.11.2008, 20:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A co da jego zastanawianie się, jeżeli nasi nie są w stanie piłki skierować do siatki? To jest takie głupie podejście, że my Skorżę za złe wyniki ukarzemy. Tylko ciekawe, kto bardziej to odczuje...

Od dawna nie graliśmy tak dobrego futbolu jak teraz - problemem jest wykończenie akcji, dokładność zagrań. Tyle, że nie można wymagać od Skorży, żeby blisko trzydziestoletnich zawodników techniki uczył...
Jakie głupie podejście? Gdzie ja piszę o ukaraniu Skorży. On sam się ukarał ściągając Singlara zamiast Baszcza. To samo Sobol, co to k... jest piłka pod trzepakiem? Zeby pukać sie w czoło w kierunku sędziego. Cantoro równie dobrze mógł zmienić Sobola zamiast Jirska. To Skorża robi zmiany.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.11.2008, 20:17
czesiu napisał(a):Wyświetl post
To Skorża robi zmiany.
Ale Skorża nie gra, piłkarze sami mistrza w zeszłym sezonie nie zdobyli...
luke1906
Senior Member

Stary 24.11.2008, 20:20
czy nie dałoby radę postawić jakiegoś ultimatum tej całej śmiesznej radzie nadzorczej? typu - wypierdalać stąd, ale już!
żeby banda kretynów rządziła klubem, to już od dawna nie jest śmieszne

jeden napastnik, ćwierć bramkarza i pół pomocnika, wszystko w ponoć aspirującym do Ligi Mistrzów klubie (rotfl), a oni stawiają ultimatum trenerowi...

the future's uncertain
and the end is always near
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.11.2008, 20:22
Ehhh, paradoksalnie spodziewalem sie tego... Pytanie tlyko kto tutaj jest wiekszym debilem, zarzad czy Cupial?

Zrobic protest, na najblizszych meczach dac sygnal ze Skorza ma nasze poparcie.

czesiu: powiedz mi ty tez jestes jasnowidzem i wiesz jakie wyniki padna w najblizszych meczach i co sie nich wydazy? A moze masz dar psychokinezy lub wszechmogacym jestes? Jak tak to spraw zeby druzyny ktorych kursy w totomixie przekraczaja 10 zlotych wygrywaly mecze. Wszyscy sie wzbogacimy.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.11.2008, 20:35
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Po tym jak podziękowano Kasperczakowi zbiorowa histeria na forum trwała trochę czasu.Wielu chciało popełnić samobójstwo. Inni chcieli wyemigrować za nim do Afryki. Jeszcze inni obrazili się na Wisłę i straszyli bojkotem. Wszyscy wierzyli w to, że nie ma życia pozakasperczakowego. Dzisiaj historia powtarza się. Skorża nie jest nadtrenerem, który nie podlega ocenie.
a szkoda.
Wielu trenerom w dobrych klubah na Zachodzie pozostawia się wolną rekę i okazuje zaufanie i rozlicza po kilku latach pracy. Zwalnia się natomiast nielojalnych skórokopów, ktorym wydaje się, że to oni są najwazniejsi w klubie
Cytat:
Fakty mówią przeciwko niemu. Zespół gra kichę przynajmniej od wiosny tego roku. To już trochę za długo.
Pamiętam zachwyty za grę przeciwko Beitarowi, zachwyty za 1:0 z Barcą. Zespół nie gra kichy, zespół pod wodzą Skorzy gra coraz lepiej taktycznie i technicznie dominując nad kazdym przeciwnikiem w polskiej lidze.
To, ze nie rozwalamy przeciwników po 5 do 0 wynika z braku zawodników klasy Żurawia, Franka, Kalu czy Szymka
Cytat:
Oprócz wyników zapewne analizowany będzie właśnie styl jaki prezentuje drużyna. Dla jednych jak czytam piękny (rzekomo ten bezpłciowy atak pozycyjny), dla innych beznadziejny, dużo wiatru w polu a im bliżej bramki to coraz ciszej. Dziwne, że nikt więcej spoza Krakowa nie docenia tego "pięknego stylu".
Posłuchaj Antoniego Piechniczka, który twierdzi, ze Wisła jako jedyna drużyna w Polsce potrafi dobrze grać atak pozycyjny.
Jesli spodziewasz się, że Wisłe bedzie wychwalał Smuda czy Urban to nic dziwnego że głosów zachytu nie słyszysz.
Cytat:
Cały czas piszę, że tak naprawdę to trenera zwalniają piłkarze, właściciel wykonuje tylko ich wolę. W wielu meczach zawodnicy kładli równo lagę i wtedy co martwili się o los trenera ?
Dlatego zarząd i właściciel powininni raz położyć lagę na tych skórokopach, którzy będą grali tylko wtedy gdy im to pasuje a nie w każdym meczu
Cytat:
Ile to meczy oglądaliśmy, że bieganie szybsze zaczynali wtedy kiedy groziła im kompletna kompromitacja. Sromotny łomot od Amiki w Krakowie, porażka z Legią w arcyważnym meczu, remisiki z czerwonymi wówczas latarniami Górnikiem, Cracovią czy beznadziejnym ŁKS-em u siebie. Właściciel i tak miał dużo cierpliwości patrzeć na to. Kiedyś Liczka, Leńczyk czy inni wylatywali w trakcie rundy.
Ten właściciel powinien w końcu przejrzeć na oczy i RAZ JEDEN ZOBACZYĆ, ŻE TO, CO DOBRE W TYM KLUBIE TO ROBOTA TRENERA, a to co złe, to niekompetencja niektórych skórokopów
Cytat:
Dlatego jak się okazało było życie pozakasperczakowe, tak też będzie pozaskorżowe. Wieczna jest tylko Wisła !
Pewnie kiedyś będzie.
Będzie to nadal głupie, kretyńskie życie wg idiotycznych poglądów na piłkę zarządu czy właściciela
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

westersyl
Guest

Stary 24.11.2008, 20:36
Cytat:
Jakie głupie podejście? Gdzie ja piszę o ukaraniu Skorży. On sam się ukarał ściągając Singlara zamiast Baszcza. To samo Sobol, co to k... jest piłka pod trzepakiem? Zeby pukać sie w czoło w kierunku sędziego. Cantoro równie dobrze mógł zmienić Sobola zamiast Jirska. To Skorża robi zmiany.
Cholera jak on mógł tego nie przewidzieć, że Sobol zacznie pukać się w czoło a Baszczu powie do sędziego "ty cioto jeb***" Przecież to było oczywiste.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.11.2008, 20:45
FraMat napisał:
Cytat:
Pamiętam zachwyty za grę przeciwko Beitarowi, zachwyty za 1:0 z Barcą. Zespół nie gra kichy, zespół pod wodzą Skorzy gra coraz lepiej taktycznie i technicznie dominując nad kazdym przeciwnikiem w polskiej lidze.
Opiłeś się ?

Cytat:
Posłuchaj Antoniego Piechniczka, który twierdzi, ze Wisła jako jedyna drużyna w Polsce potrafi dobrze grać atak pozycyjny.
Widziałem ten piękny atak pozycyjny w meczu z Amiką w Krakowie, z Legią w Warszawie, Cracovią, Górnikiem i ŁKS-em . Wystarczy ! Widzę, ze jesteś jednym z nielicznych, którym ten styl co gra Wisła się podoba.
Obecna gra nie wróży niestety nic dobrego. Zmniejsza prawdopodobieństwo zdobycia MP z każdym meczem. Dlatego trzeba ratować zanim będzie za późno.

Zmieniaja się trenerzy, zawodnicy, a najważniejsza jest Wisła.
prober
Senior Member

Stary 24.11.2008, 20:47
dex23 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko, do której kategorii zaliczasz Frania Smudę ;-)
IMHO nie jest to trener, który wprowadziłby nową jakość w Wiśle.

Estovic napisał(a):Wyświetl post
Właśnie problem w tym, że Cupiał słono na to nie płaci bo zarabia na każdym okienku transferowym pozbywając się najlepszych piłkarzy i nie sprowadzając nikogo w zamian.
Nie o to chodzi. Skorża dostaje spore wynagrodzenie za każdy tydzień pracy w Wiśle, więc obowiązują go wszelkie stawiane mu wymagania. Niezależnie nawet od sympatii tych dziesiątek tysięcy kibiców i obserwatorów zasiadających na trybunach oraz wyrażających swoje opinie na forach internetowych.

Estovic napisał(a):Wyświetl post
No to warto by było te pewne informacje zdobyć zamiast opierać się tylko na wynikach wyczytanych w telegazecie.
Tu nie chodzi o informacje i mądrości, które wyczytasz na forum, albo uzyskasz na podstawie rozmów z kolegami w kolejce po bilet. Nie jestem pracownikiem klubu, nie mam kontaktu z osobami decyzyjnymi w zarządzie i dlatego nie łudzę się że wiem wszystko co jest potrzebne, aby forować za wszelką cenę moje zdanie na temat obsady stanowisk w klubie... Na przykład, proste pytanie: co możesz powiedzieć na temat wymagań postawionych trenerowi przed obecnym sezonem i jak ma się do tego treść jego umowy z klubem?

Cytat:
Oceń przygotowanie taktyczne i fizyczne zawodników i odpowiedz sobie na pytanie co trener robi źle. Czy drużyna w tych meczach, w których traciła punkty stwarzała mniej sytuacji bramkowych od rywala, czy więcej? Trener sam nie wyjdzie i nie zmusi Pawełka by nie puszczał szmat (w tym sezonie już 6!), a napastników nie nauczy wykorzystywać setek, które mamy w każdym meczu.
Nie mam zarzutu do przygotowania fizycznego i taktyki. Mam pewne zastrzeżenia m.in. do kwestii motywowania zawodników, sposobów reakcji na błędy i polityki kadrowej.

Ktoś wyżej porównał składy czołowych drużyn w Polsce. Wydaje mi się, że Wisła ma skład o większym potencjale od Legii. Lech letnimi transferami sporo nadrobił, ale z drużyną "Wisła jesień 2007" nie daby rady wygrać 4:1. Rzecz w wydobyciu potencjału z kadry, którą się ma.
Oczywiście, Skorża nie będzie łapał piłek za Pawełka, ale ma wszelkie narzędzia (konkurencja w składzie, odpowiednie treningi, motywacja, etc.) które spowodują, że gra w bramce może się poprawić.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.11.2008, 20:52
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Jakie głupie podejście? Gdzie ja piszę o ukaraniu Skorży. On sam się ukarał ściągając Singlara zamiast Baszcza.
Noo, tu mu jasnowidztwa zabrakło żeby zmienić partaczącego Singlara i nie przewidzieć że Baszczu zmiesza z błotem tzw "sędziego".
Cytat:
To samo Sobol, co to k... jest piłka pod trzepakiem? Zeby pukać sie w czoło w kierunku sędziego. Cantoro równie dobrze mógł zmienić Sobola zamiast Jirska. To Skorża robi zmiany.
Sądząc po wyczynach sędziego - właśnie trzepakowa. Nie "rozgrzesza" to Sobola i Baszcza (mogli się nie dać zniżyć do poziomu tego niby sędziego), ale prawdę mówiąc, pretensji do nich nie mam specjalnych. Sam bym pewnie nie zdzierżył.
Pukanie w czoło to ten sędzia powiniwn traktować jako niezwykle dżentelmeńskie podejście do sprawy.
Baszczu był nieco "wyraźniejszy" w przekazie - może nieco mniej kulturalny ale za to bardziej ... adekwatny.

Poważnie mówiąc powinni ich odwiesić, tak jak Mielcarski mówił.
A co do Skorży - jak nie będzie miał wzmocnień to nie ma co się czepiać, że zespół po osłabieniach gra mizerniej niż przed.
Pozbywanie się go teraz byłoby skrajną głupota i nie piszę tak ze względu na "wyznawanie" Skorży tylko i tak nikogo lepszego nie dostaniemy, a tylko powtórzy sie karuzela jak po Henrym. Skutki łatwe do przewidzenia.
czesiu
Senior Member

Stary 24.11.2008, 20:54
Jak z dziećmi. Rozumiem, że napinanie się Sobola czy Baszcza to coś nowego. Gdzie my się pchamy do Europy jak my tu w ligowym kopaniu mamy problem z utrzymaniem emocji. Nic nie uczą te mecze z Barceloną, Liverpool'em, PAO itp. Jak dla mnie to Skorża robi milowy krok, odstawiając kilku pilkarzy od gry. Problem jest wtedy jak oni wracają.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 24.11.2008 o godz. 21:04.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.11.2008, 21:27
Proszę państwa spokoju trochę - nie raz informację SKWK - okazawały się nie 100 % prawdziwe.
Dziwne wydaje mi się że na dywanik Skorżę miał wziąść Bednarz a nie Wilczek. Mam nadzieję że to plota
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.11.2008, 21:36
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dziwne wydaje mi się że na dywanik Skorżę miał wziąść Bednarz a nie Wilczek. Mam nadzieję że to plota
Otóż to, wspomniałem o tym parę postów wyżej.
element
Senior Member

Stary 24.11.2008, 21:37
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Pojebało ich i tyle. Znowu informacja z SKWK..
spokojnie, akurat SKWK jako jedyny portal i społeczność kibiców ma bliskie dojścia do tego co się dzieje w klubie, kto się w nim przewija itp.

informacja jest "nieoficjalna" więc bez paniki, a nawet jeśli byłoby coś rzeczywiście na rzeczy, to w przypadku wygranej z Cracovią w PE i Ruchem wraz z Odrą w lidze to i tak się o tym nie dowiemy bo tematu nie będzie, bo trener wykonał co miał wykonać.

Tak na prawdę, niektóre informacje niektórych śmieszą, a w rzeczywistości to "coś" wydarzyło się na prawdę.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
dynek.pl
Senior Member

Stary 24.11.2008, 21:38
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Proszę państwa spokoju trochę - nie raz informację SKWK - okazawały się nie 100 % prawdziwe.
No najlepsza byla ta historia jak to Bednarz przeszedl w koszulce Legii na rozmowe w sprawie pracy w Wisle

Tak czy siak na na najblizszych meczach trzeba zaakcentowac wyraznie nasze zdanie.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 24.11.2008 o godz. 21:42.
Puchar jest na5z!
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.11.2008, 21:48
Zastanawiając się nad przydatnością Skorży Cupiał/zarząd/ czy ktokolwiek tam rządzi w Wiśle powinien wziąć pod uwagę fakt, że praca Skorży przynosi nie tylko wyniki ale też wzrost wartości majątku klubu, którego składnikiem są piłkarze.

Ile wart był Paweł Brożek zanim Skorża zrobił z niego najlepszego napastnika w Polsce? Czy ktoś dałby wtedy 0,5 miliona € za najbardziej nieskutecznego "wiecznego talentu" w Polsce? Teraz wart jest co najmniej 3 mln.

Ile wart był Boguski? Nie więcej niż 0,3-04 mln (gł. dzięki dobrej grze w Bełchatowie). Teraz wart jest pewnie więcej niż 1 mln €.

Podobne "skoki" wartości zanotowali tacy piłkarze jak Junior Diaz, Piotr Brożek, Małecki i inni. Z pkt widzenia właściciela Skorża powinien być też traktowany jak niezwykle efektywny menedżer przynoszący swojej firmie duże (potencjalne) zyski.
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.11.2008, 21:51
widać że dzisiejszy wieczór nalezy do trenera Skorży, huczy bowiem aż od tych rewelacji ...
miałem sie nie wypowiadać w tej kwestii ,ale skoro to tak daleko zaszło ...
moim skromnym zdaniem zwolnienie trenera Skorzy byłoby jednym z NAJGŁUPSZYCH - jesli nie najgłubszym błędem wladz Naszego Klubu od lat,wielu lat ( a historię mamy bogatą)
rudna zakonczona, czas na podsumowanie, czy spotkanie trenera z Jackiem Bednarzem oraz zarządem klubu może az tak dziwić ? spójrzmy na to z tej strony ...

1906% poparcia dla Maćka .
Ostatnio edytowane przez Dubi : 24.11.2008 o godz. 21:57.
westersyl
Guest

Stary 24.11.2008, 21:55
Cytat:
Widziałem ten piękny atak pozycyjny w meczu z Amiką w Krakowie, z Legią w Warszawie, Cracovią, Górnikiem i ŁKS-em . Wystarczy ! Widzę, ze jesteś jednym z nielicznych, którym ten styl co gra Wisła się podoba.
Obecna gra nie wróży niestety nic dobrego. Zmniejsza prawdopodobieństwo zdobycia MP z każdym meczem. Dlatego trzeba ratować zanim będzie za późno.
Za pewne inaczej ćwierkałeś na temat tego stylu kiedy wygraliśmy z każdym. Wisła gra najlepszy futbol w lidze, brakuje trochę wykonawców i szczęścia. Mam wrażenie, że Twoje posty to jakaś prowokacja. Wiekszość jest tu zwolennikami trener Skorży i jego stylu także to ty jesteś jednym z nielicznych i nie odwracaj kota ogonem. Już od kilku miesięcy siejesz nastroje "Anty Skorża", nie wiem jaki masz w tym interes.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.11.2008 o godz. 22:06.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.11.2008, 21:59
Mielcarski na Reymonta

Dziś w klubie przy Reymonta pojawił się były dyrektor sportowy Wisły Grzegorz Mielcarski.

Mielcarski pojawił się dziś na meczu Młodej Ekstraklasy pomiędzy drużynami Wisły i Śląska. Czy wizyta pracującego od grudnia 2004 do końca stycznia 2005 w Wiśle dyr. sportowego miała charakter tylko osobistej wizyty czy może ma to jakiś związek z ewentualnymi zmianami w ekipie Mistrza Polski nie udało nam się dowiedzieć.
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.11.2008, 22:02
Dubi napisał(a):Wyświetl post
moim skromnym zdaniem zwolnienie trenera Skorzy byłoby jednym z NAJGŁUPSZYCH - jesli nie najgłubszym błędem wladz Naszego Klubu od lat,wielu lat.
I to właśnie jest niepokojące bo takie głupoty to swego rodzaju standard dla władz Wisły.
Drużyna jest systematycznie osłabiana, a oczekiwania wobec zespołu i wyników rosną- ot taka jedna głupota która aż wali po oczach.
FraMat
Senior Member

Stary 24.11.2008, 22:28
FraMat napisał:
Cytat:

Opiłeś się ?
jeśli to sa Twoje argumenty to nie mam przyjemności kontynuować.
Będę jak będziesz i Ty pisał rzeczowo

Widziałem ten piękny atak pozycyjny w meczu z Amiką w Krakowie, z Legią w Warszawie, Cracovią, Górnikiem i ŁKS-em . Wystarczy !
Widziałeś i nie pojąłeś.
Przyszedł Petrescu: uczył chlopaków grać agresywnie i dlugimi piłkami i większości się nie podobało.
Dziś drużyna Dana złożona z najtańszych w nabyciu i utrzymaniu piłkarzy ligi rumuńskiej przewodzi stawce, bo w Krakowie nikt nie miał cierpliwości a Baszczyński nauczył się od Dana trochę angielskiego.

Przyszedł Skorża i uczy chłopaków gry bardziej fnezyjnej, wymieniania podań w stylu Barcy, opanowania strefy obronnej rywala, gry po ziemi, krótką piłką na jeden kontakt i znowu w Krakowie nie mają cierpliwości a Baszczyński zachowuje się jak chłopak na weselu
Widzę, ze jesteś jednym z nielicznych, którym ten styl co gra Wisła się podoba.
Moze zrobimy ankietę: komu się ten styl podoba, a komu nie?
Czym?
Ratować można coś, co leży. A leżą TRANSFERY
Zmieniaja się trenerzy, zawodnicy, a najważniejsza jest Wisła.
Demagogia, stary.
Wszyscy wiedzą, że najważniejsza jest Wisłam więc nie pi...ol bez sensu.
Niektorzy jednak widzą, co dla tej Wisly jest najważniejsze a inni podniecają się pustymi hasłami
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.11.2008, 00:04
Framat - sa ludzie z ktorymi nie ma sensu dyskutowac i trafiles wlasnie na taka - wiec skorzystaj z rady i odpusc sobie
94 - Allah Akbar!!
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.11.2008, 00:26
Zwolnią Skorżę, trenerem zostanie Kulawik, Moskal albo Kmiecik, a my zajmiemy 5 miejsce w tabeli. Niemożliwe? W Wiśle, gdzie w klubie decydujący głos mają totalni dyletanci żeby nie nazwać ich zwyczajnymi idiotami, jak najbardziej możliwe. Tylko człowiek głupi nie widzi głównej i decydującej przyczyny naszej średniej gry. A jest nią porażający dysonans między polityką transferową, a oczekiwaniami wobec zespołu.

Gramy obecnie na normalnym poziomie na jaki stać ten skład i śmiem twierdzić, że żaden trener więcej z tego zespołu nie wyciśnie. Jedyną przyczyną zmiany trenera będzie chęć uciszenia krytyki części kibiców, która jakimś cudem jeszcze nabiera się na pozorowane ruchy własciciela klubu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.11.2008, 00:44
Cupiał tak zwolni Skorżę jak sprzedał Wisłę i jak nie redukuje o 800 osób zatrudnienia w Tele-Fonice.
...nieczytelny...
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.11.2008, 00:48
Arked - ale takie poparcie to moze tylko Kasper mial - malo jest takich rzeczy zwiazanych z klubem, co do ktorych bylaby tak jednoznaczna postawa.
Petrescu byl takim trenerem ktory wzbudzal mieszane uczucia, wiec z jego zwolnieniem problemu nie bylo.

Tu 90% stoi murem za Skorza - gdzie czesc ma zastrzezenia ale kiedy trzeba sie zdefiniowac, to opcja moze byc tylko jedna.

Ja na prawde nie wiem po kiego grzyba takie cyrki i to w momencie ktory do ****y nedzy musial kiedys przyjsc.
Dla mnie to i tak magia ze przyszedl dopiero po ponad roku.
To sa jacys slepi ludzie(badz sleby wlasciciel), ktorym sie wydaje ze wszystko sie kreci wokol Wisly i tak na prawde ot niezaleznie kim sie gra i co robi konkurencja to mistrz powinien byc dozywotnio i corocznie w Krakowie.

Gdyby tak mysleli w Poznaniu badz Wawie to juz juz by wywalali nastepcow Smudy i Urbana.

Jak zawsze mialem mieszane uczucia wobec roznych akcji 'transparentowych' , to wd mnie czas by po.......ic poprawnosc polityczna i pokazac co myslimy - w stylu 'rece precz od Skorzy'.
94 - Allah Akbar!!
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.11.2008, 04:46
Jak Cupiał ma wywalić Skorże to niech lepiej sam siebie wywali. Najlepszy trener jakiego miała Wisła nie może odejść. Z piłkarzy z którymi zdobyli jego poprzednicy 8 miejsce, wyciągnął mistrza i całkiem dobrą grę w tej rundzie. Z nieudaczniai Brożka, stworzył napastnika pokroju Żurawia. Wprowadził przyjemny dla oka styl gry a nie bicie piły na oślep (Dan). Jak jakiś trener jest w stanie coś z tego zespółu więcej wyciągnąć, to pewnie trzeba mu zapłaćić z milion euro albo więcej. A i tak pewnie nie przyjdzie do tej ogórkowej ligi. To nie wina Skorży, że Legia czy Lech mają po prostu mocniejsze zespoły. Tylko oczywiście Cupiała - 0 Euro na transfery.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów