The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
impreza
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2008, 18:57
nie wiecie moze czy moge przez internet zobaczyc dzisiaj "szybka piłke"?szukalem wszedzie ale nie widze a niestety nie mam dzis dostepu do tv
Odpowiedz cytując
Kwaki
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.11.2008, 21:03
Moze poszukaj na www.itvp.pl
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.11.2008, 21:50
Jak ktoś wrzuci gdzieś dzisiejsze kontrowersje z Ligi Plus Extra to jest Bogiem Trybun!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.11.2008, 22:06
I te wczesniejsze powtórzenie wszystkich bramek jakie padły w tej kolejce.Szczególnie chodzi mi o mecz cracovia- Lech
Odpowiedz cytując
ByQ
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.11.2008, 22:21
W kontrowersjach nie było nic ciekawego , faulów Sobola nie było - kartki wychodzi na to ze za gestykulacje ( de facto spowodowane błędnymi decyzjami kur**)
Podobać sie może jedynie to ze redaktorzyny z C+ nawoływały do jak najszybszego odwołania tych kartek przez komisje ligi żeby Sobol i Baszczu mogli grac w następnych meczach ( o dziwo za Baszczem tez sie wstawili jako ze tłumaczyli to ze pocisnął sędziemu było spowodowane jego durnymi decyzjami)
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.11.2008, 22:29
Jeżeli to prawda o tym, że nawoływali do odwołania kartek to jestem pełny podziwu dla Canalu+...tylko czy to da jakiś efekt..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.11.2008, 23:15
Jak ktoś się spóżnił to melduję że w Szybkiej Piłce też "wyśmiali" sędziego
nie było dwóch fauli Sobolewskiego (przy drugiej kontrowersji według Szczęsnego był, ale nie na kartę)
Karny dla Wisły na Brożku
nie pokazywanie kartek dla graczy Śląska..

odwoływać się od kartek i tyle..
Ostatnio edytowane przez element : 23.11.2008 o godz. 23:19.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.11.2008, 07:22
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to prawda o tym, że nawoływali do odwołania kartek to jestem pełny podziwu dla Canalu+...tylko czy to da jakiś efekt..
Mielcarski powiedział, że skoro da się na podstawie zapisu wideo ukarać po meczu zawodnika to musi się dać karę anulować - to w komentarzu do kartek dla Sobola i Baszcza.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2008, 09:26
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Mielcarski powiedział, że skoro da się na podstawie zapisu wideo ukarać po meczu zawodnika to musi się dać karę anulować - to w komentarzu do kartek dla Sobola i Baszcza.
I nic to nie da. Przypomne za co zostal zawiesony na dwa mecze Bogusk...
Wybronia sedziego bo powiedza ze pomimo jego bledu zawodnicy nie powinni sie tak zachowywac, a na tasmach widac jak Sobol macha rekami a Baszczu klnie...
Nikt nam nie pomoze , w tym sezonie Warszaffffka ostro nas jedzie i tylko zastanawiam sie nad tym dlaczego nasz klub nie protestuje gdy dostaje sedziego z Warszawy. Po tym co sie w tym sezonie wyprawia po tym jak komisja ligi ktora naklada kare na Boguskiego sklada sie z 5 Warszawiakow i 2 dni przed meczem zawiesza nam czolowego zawodnika, Wisal powinna skladac protest i prosic o zmiane sedziego jezeli jest on z Warszawy. Zawsze pozostaja w zasiegu nieudolni sedziowie z Lublina...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 24.11.2008, 09:31
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
...Wybronia sedziego bo powiedza ze pomimo jego bledu zawodnicy nie powinni sie tak zachowywac...
i beda mieli racje.
sedzia sedzia ale Baszczu i Sobol nie powinni sie tak zachowywac. zreszta Baszczynski juz nie pierwszy raz ma z tym problemy.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 24.11.2008, 11:20
Moim zdaniem nie ma szans na "odjęcie" tych kartek. Będą się wszyscy w Wawie odwoływać do przepisu, który mówi, że można po meczu ukarać zawodnika jeśli sędzia tego nie zauważył a w materiale telewizyjnym ewidentnie widać przewinienie, ale nie można "kasować" (nawet błędnych) decyzji podjętych przez sędziego w czasie meczu. Smutne ale prawdziwe.

Mam nadzieję, że już naszych meczy nie będą sędziować sprzedawczyki ze stolycy... bo widzimy, że śmierdzi to strasznie..

Można mieć jeszcze tylko trochę pretensji do naszych zawodników, którzy nie są beniaminkami, w piłkę grają nie od wczoraj, niejednego słabego sędziego w życiu widzieli, a jednak ciągle dają się im prowokować.. Ale koniec końców to też tylko ludzie..
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 24.11.2008, 11:34
Jeśli Sobolewski dostał żółtko za pukanie się w czoło, to jaka kartkę powinien dostać Ulatowski za doskoczenie jak kogut do sędziego? Chyba że chcieli ślinę pociągnąć to rozumiem.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.11.2008, 11:38
kto grał w piłkę przez chociaz jaki czas, rozumie co to jest nerw po złej decyzji arbitra.
Nie dziwię się ani Sobolowo ani Baszczowi.

Bardzo fajnie podsumował to Mielcar, mówiąc o dawaniu kartek na podst. kasek(vide Boguski)
i odjęciu ich. Ale z racji ze jesteśmy z KRAKOWA, i że z WISŁY na dodatek, to ch*** będzie a nie anulowanie.

Sędzie mówił ze pierwsza kartka, za faul. Juz zgodnie eksperci orzekli że go nie było, a więc reszty kartek by nie było.
Tak więc, SZULC frajerze oddaj mi nadzieje !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.11.2008, 13:44
Wszystkie magazyny zgodnie stwierdziły że kartki się nie należały, co mnie zdziwiło. Kartki były pokłosiem złych decyzji arbitra, który sam nie wie za co dawał kartki. Raz mówi że za faul drugi że za pyskówkę. Ciekawe bo wywiad z canal+ był 10 min po zdaniu protokołu meczowego, a ciężko po takim meczu i czasie zapomnieć co się robiło, pisało itp.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.11.2008, 13:52
Mam nadzieje, ze jednak zarzad Wisly w odroznieniu od magazynow telewizyjnych ukarze obu Panow finasowo no i Baszczynski chyba kapitanem byc nie powinien bo jak tak ma dyskutowac z sedziami to nic dobrego to nie wrozy na przyszlosc. Jak ktos cienko gra to sie szybciej frustruje. Gornik Zabrze czeka. Mysle, ze fajny duet by stworzyli z Hajtą - na pewnoj byloby smiesznie
Jakos taki Brozek potrafil sie powstrzymac.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 24.11.2008, 13:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
kto grał w piłkę przez chociaz jaki czas, rozumie co to jest nerw po złej decyzji arbitra.
Nie dziwię się ani Sobolowo ani Baszczowi.

Bardzo fajnie podsumował to Mielcar, mówiąc o dawaniu kartek na podst. kasek(vide Boguski)
i odjęciu ich. Ale z racji ze jesteśmy z KRAKOWA, i że z WISŁY na dodatek, to ch*** będzie a nie anulowanie.

Sędzie mówił ze pierwsza kartka, za faul. Juz zgodnie eksperci orzekli że go nie było, a więc reszty kartek by nie było.
Tak więc, SZULC frajerze oddaj mi nadzieje !
bardzo się dziwię
Sobolewskiemu i Baszczyńskiemu
a dlaczego
ano dlatego że to jedni z najbardziej doświadczonych i rutynowanych piłkarze Wisły
a zachowują się jak dzieci z piaskownicy

sędzia to żałosny palant
ale jak nazwać zachowanie ww ?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.11.2008, 15:57
emjot napisał(a):Wyświetl post
bardzo się dziwię
Sobolewskiemu i Baszczyńskiemu
a dlaczego
ano dlatego że to jedni z najbardziej doświadczonych i rutynowanych piłkarze Wisły
a zachowują się jak dzieci z piaskownicy

sędzia to żałosny palant
ale jak nazwać zachowanie ww ?
Ja się nie dziwię tak bardzo.
Ktoś wyżej słusznie napisał, że trudno zrozumieć takie emocje, gdy się samemu w piłkę nie grało.
Zawodnik czasem po prostu nie wytrzymuje. Sobol nie wytrzymał, gdy mu po raz kolejny niesłuszny faul ten baran odgwizdał.
Zgadzam się natomiast z tym, że od tak doświadczonych zawodników można wymagać więcej.
Z tej dwójki zresztą zdecydowanie bardziej usprawiedliwiam Sobola (który w tej rundzie za pyskówki kartki chyba nie złapał) niż Baszcza. Ten ostatni wprawdzie powiedział sędziemu prawdę , ale jednak nie był bezpośrednio sprowokowany jak Sobol.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.12.2008, 19:20
Wywiad z Maćkiem Skorżą w dzisiejszej Lidze + Extra.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.12.2008, 19:48
w telegraficznym skrócie wypowiedzi Skorży, jeśli ktoś nie mógł oglądać:
-podziękowanie kibicom za wsparcie, nigdy w życiu czegoś takiego nie miał
-Cupiał tego nie mógł słyszeć bo daleko od Kraka akurat jest
-na razie merytoryczne rozmowy z zarządzie o przyszłości, nikt mu wylotem nie grozi
-Wieszczu chwalił naszych za wygraną z Barcą
-wg Wieszcza runda dla naszych dobra, Mielcarski jakby mniej nami zachwycony , choć mimo braku wzmocnień tragedii nie ma
-Skorża gdyby mógł cofnąć czas, to pewne rzeczy zrobiłby inaczej, szczególnie inaczej treningi w październiku
-Pawełka Skorża chwalił, ma potencjał ale nie zrobił w tym roku spodziewanych postępów, szukają konkurencji dla Pawełka ale bez cudów bo nie chcą przepłacać, wolą ten geld na inne pozycje.
-Zieńczuk i Łobo.
Marek w tym sezonie nie bije bramek, to problem bo nikt się nie spodziewał, że się chłopina zatnie.
Zienia do czerwca potrzymają, a jakby przyszła konkurencja dla Łobo, to kto wie, tylko czy przyjdzie?

Druga część:
-na pytanko, czy rzuci robotę jak wzmocnień nie będzie - Skorża uważa, że zdobycie MP w obecnym składzie to żadna mission imposible, gorzej byłoby, gdyby dalej odchodzili
-najlepszym napastnikiem uznano w programie naszego Brozia, przed objawieniem Lewandowskim
-Skorża nigdy nie wystawił Brożka do składu bez rozmowy z nim, czy jeszcze nie czuje się on do końca zaorany
-sprawa rozgrywającego , Jirsak nie przekonuje, dalej szukają, o Żurawskiego zaczęli go podpytywać
-o Ivanowskim już się nie gada, bo za drogi, coś jeszcze o Sotirowicza podpytywali ale nic więcej Skorża farby nie puścił

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2008, 20:10
harthausen napisał(a):Wyświetl post
-o Ivanowskim już się nie gada, bo za drogi, coś jeszcze o Sotirowicza podpytywali ale nic więcej Skorża farby nie puścił
ja zrozumiałem, że nie trafili z Ivanowskim tylko chodziło o innego napastnika, który i tak jest nieaktualny bo za drogi (Nowak-800t.euro?-to już ode mnie).
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 07.12.2008, 20:12
arti napisał(a):Wyświetl post
ja zrozumiałem, że nie trafili z Ivanowskim tylko chodziło o innego napastnika, który i tak jest nieaktualny bo za drogi (Nowak-800t.euro?-to już ode mnie).
Podobnie to odebrałem.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 07.12.2008, 20:26
^^ bardzo możliwe, że coś źle zrozumiałem, skoro cała rozmowa w tym fragmencie to było z jednej strony podpytywanie na wszelkie możliwe sposoby (my powiemy jedno nazwisko a Pan się ustosunkuje itp) a z drugiej strony Skorża wił się jak piskorz by nic nie chlapnąć, no bo co chlapniesz jak konkretów brak ? Tylko coś zmyślić można na odczepne, a wiadomo, że później to będzie przez zainteresowanych na wszystkie strony rozkmninianych.
Odczucie takie po rozmowie, że coś powinno z tymi transferami się udać ale cudów bym nie oczekiwał.

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.12.2008, 20:41
kurde...oglądam właśnie Lige + . Wywiad z Iwańskim. I pomimo że byłem do Niego nastawiony neutralnie(a nawet bardzo go cenie jako piłkarza) dziś mnie rozbroił...wszyscy w studiu w garniakach a On w sweterku...tylko po to aby pokazać jaki z Niego Legionista( L-ka na piersi) normalnie aż mi się chce śmiać...teraz 3 miesiące wystarczą naszym kopaczom aby identyfikować się z klubem...te jego wcześniejsze wywiady coś tam o Nim mówiły,ale nie wiedziałem że z Iwańskiego aż taki lizodu*

co do wywiadu ze Skorżą to wiedziałem że tak to będzie wyglądać...przecież nikt się nie zdradzi przed okienkiem transferowym.
Odpowiedz cytując
zlotowa92gdansk
Member

Od: 05.2008

Stary 07.12.2008, 21:21
macie moze jakis link na jutuba ;p z Ligą plus?
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 14.12.2008, 11:13
właśnie idzie Cafe Futbol, dyskutują o wynikach konkursu Piłki Nożnej o najlepszych piłkarzach tego roku.
Fajnie się słucha płaczu Kołtonia, że Arturka skrzywdzono wybierając najlepszym Błaszcza oraz marudzenia Dziekanowskiego, że o Astizie nie wspomnieli

Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.12.2008, 12:05
Kołtoń to głupek i jeszcze za inteligenta jest brany.

Wolę i tak to niż Szybką piłkę, od której już TVNowi program był lepszy
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 14.12.2008, 12:09
Slyszycie co Kolton pie****?
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 14.12.2008, 12:28
najlepsze słuchać, jak Kołtoń wychwala Engela , bo tenże Engel miał niezaprzeczalny wkład rozwój polskiej piłki bo powołał do repry obecnego w studio Dziekanowskiego

Bo Behałerze jadą jak po burej suce, może jakiś przeciek mają, że Leo już myślami i czynami gdzie indziej?

Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.12.2008, 15:10
Orientuje się ktoś czy w canal+,tvp, polsacie będzie albo było jakieś podsumowanie jesieni (całej rundy)?
Odpowiedz cytując
Kasiunia
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.12.2008, 15:46
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś czy w canal+,tvp, polsacie będzie albo było jakieś podsumowanie jesieni (całej rundy)?
było na c+ w lidze+extra po ostatniej kolejce w tym roku. goscim byli m.in. Skorża, Zielinski z Polonii W-wa, Iwański.. wybierali 11 rundy i robili zestawienie najlepszych zawodnikow na poszczegolnych pozycjach
po prostu Kasia

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów