The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2008, 21:15
Sedzia dal ciala, ale zwalac wszystko na arbitra to juz przesada. Przypominam ze bylo 2:0 gdy Wisla grala w 11. Ciekawe ze dopiero po 2 czerwonych zaczeli mocniej cisnac i remis bylby sprawiedliwym wynikiem.

Co do kartek - Nie wiem co Baszczynski powiedzial, ale pragne nadmienic ze dyskusja z arbitrem nawet gdy ten sie pomyli konczy sie kartka. Wielu z Was mowi " ja to bym mu jeszcze przyp***" - podejscie conajmniej chore. Na zachodzie za pyskowki sa kartki, za mocne teksty, kartki,kary finansowe, odsuniecie od kilku spotkan. Za rekoczyny sa jeszcze wieksze kary. Pilkarzami to wy byscie nie zostali.

Kazdy wie ze pilka nozna wzbudza emocje i ze czasamit rudno sie powstrzymac ale pan Sobolewski ma z tym wiekszy problem niz wiekszosc polskiej ligi. Gdyby kazdemu puszczaly nerwy jak Sobolowi to prawdopodobnie by trzeba bylo zwiekszych liosc zawodnikow dopuszczonych do gry w lidze.
Inni potrafia sie opanowac wiec mozna, pytanie tylko czy sie chce i czy potrafi sie czlowiek uczyc na wlasnych bledach.

Reasumujac : Sedzia dal ciala, ale to nie zmienia faktu ze pilkarze nie przylozyli sie do meczu a mecz sam sie nie wygra, to juz nie te czasy.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.11.2008, 21:18
Nikt juz sie nie kładzie i nie prosi o litośc bo Wisełka przyjechała, sedzia może i zawalił kartki (raczej na pewno), ale meczu nam nie przegrał i pierwszego ,łatwego gola nam nie strzelił a ktoś go puścił..
Transfery trzeba robić a nie płakać, chyba że za jakieś 2 latka chcemy być piłkarsko Odrą czy Ruchem (z całym szacunkiem oczywiście).
Kupować Wisełko, transferować i ..sprzedawac bo jest kogo...
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.11.2008, 21:21
Kreseq,
ocena meczu to jedno, a ocena (nie)dyspozycji sędziego i zachowania piłkarzy to drugie.
Swoja droga wytłumacz mi dlaczego uważasz, że "pan Sobolewski ma z tym wiekszy problem niz wiekszosc polskiej ligi", bo nie rozumiem czegoś. Piszemy o piłkarzu Wisły czy o piłkarzu Gornika- Hajcie?
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.11.2008, 21:25
Sędzia powinien być zawieszony na 3 mecze, jak piłkarze mogą być zawieszeni to czemu nie sędziowie.Każdy popełnia błędy i niech za nie płaci.Oczywiście razem z Baszczyńskim i z Sobolem.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.11.2008, 21:31
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Sędzia sędziom, ale 2: 0 było w momencie, gdy graliśmy w jedenastu. Coś jest nie tak, że zaczynamy grać dopiero, gdy dostaniemy strzała lub dwa i zwykle jest już za późno.

Brak koncentracji? Lekceważenie przeciwnika? Czy brak motywacji
– mistrz był rok temu i znowu sobie płuca wypluwać? Można w 9 zagrać naprawdę dobrze a nie można w 11?

Najważniejsze będą dwa następne mecze, jeśli tam coś stracimy na wiosnę będzie trudno. Na razie mimo wtopy sytuacja w tabeli nie wygląda tragicznie
Odpowiedź wydaje się jasna - brak bramkarza.
Gdybyśmy takowego posiadali to mielibyśmy dziś 1 punkt.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.11.2008, 21:32
Marcelo zrobił pierwszy poważniejszy błąd podczas całego swojego pobytu we Wiśle i od razu nam brame strzelili... A o Pawełku to już szkoda gadac, co najmniej połowa bramek w tym sezonie idą na jego konto. Niech w tym okienku Wisła odpuści sobie każdą formację i zacznie szukac innego bramkarza, a to będzie trudne, bo Wisła ma coś pecha do graczy na linii ( jedyny dobry z ostatnich lat - Dolha, który się sprzedał...).
Boli też to, że Wiśle brakuje wykończenia akcji, i nie mówię tu o tym jednym meczu ale o ostatnich. Co z tego że przeważamy jak nie umiemy oddac strzału na bramkę? Bardzo brakuje tych prostopadłych piłek, wrzutek (Marcelo coś próbował dziś) i bieganie piłkarzy bo momenty były takie że wszyscy stali i h*j wie na co czekali. A Śląsk jak miał akcje to fajnie rozgrywali piłkę - prostopadłe podania, sprinty.
Jeszcze powiem coś o pracy sędziego dziś: Można stwierdzic ze dobrze sędziował dopóki Sobol czerwonej nie dostał. Ale jak w 1 lidze (czy tam w ekstraklasie), można tak sędziowac? Jest czysta rywalizacja, Sobol wygrywa obiega piłkarza, a ten pajac odgwizda faul... Pewnie by kartki nie było gdyby Sobol się nie kłócił ale trudno mu się dziwic. To samo z drugim żółtkiem. Też pewnie by nie wyjmował plastiku ale ( zresztą nie ma się co dziwic) Sobol znów zaczął pukanko w czoło a pan Szulc znany jest z tego że jest wyczulony na takie sytuacje i mieliśmy to co widzieliśmy. A czerwona kartka dla Baszcza to można powiedziec było - domino. Sobol niesłusznie dostał, Baszczu nie wytrzymał, powiedział kilka słów na temat sędziego i wtedy już było przesądzone żę remisu nie będzie... Choc lepiej grali w 9 niż w 11...
I jeszcze jedno, już minął czas doliczonego czasu gry, wolny dla Wisły, a ten kvrwa Cantoro zamiast posyłac daleką piłkę w pole karne przeciwnika to ten rozgrywa w środku pola...

P.S. Może ktoś napsiac co powiedział Baszczu sędziemu Bo nie rozszyfrowałem a jestem ciekawy.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.11.2008, 21:36
Znów przez kilka stron sączą się wnioski, które niektórzy wyrażają pod wpływem meczu sprzed dwóch godzin. Znów ciężkie chwile dla Baszczyńskiego i Sobolewskiego.
Niemniej jednak jest kilku zawodników, którzy po prostu NIE MOGĄ grać w kadrze Wisły dłużej niż do lata 2009. Brakuje motywacji, świeżości, przychodzi syndrom wypalenia? Głowacki, Zieńczuk. Baszczyński, Cantoro i Sobolewski na ławkę, jako support albo rotacja w składzie I nie jest to ocena pod wpływem chwili.
No i Pawełek. Ten bramkarz nie ma nadzwyczaj długiego stażu w Krakowie, ale zwyczajnie nie jest bramkarzem drużyny mierzącej w Mistrzostwo Polski (w 07/08 udało się, ale wtedy koncertowo grało kilku graczy z pola).

A właśnie, trzeba przyznać, że Skorża ma świetny PR. Ile razy przegrywa - tyle razy na konferencję przychodzi z podniesioną głową. Gdyby jeszcze tylko wyniki szły w parze z umiejętnościami pracy z mediami...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.11.2008, 21:49
Łobo mimo wszystko dzisiaj nawet dobrze zagrał, widać że jak wchodzi z ławki jest lepiej, aniżeli jak gra od pierwszych minut.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.11.2008, 21:51
Jak na wszystko na dzisjsza sytuacje w Wisle, w tabeli itd mozna popatrzec na z dwoch stron;;;

1.

-W tabeli scisk,my jestemy w czubie,porazki z WKS,czy remisy np z LKS praktycznie na nas sie nie odbily ,bo inni tez w ktoryms momencie seoznu mieli dolek i stad na dzis dzien jest punktow po rowno.
Jak chcemy to nawet w 9 potrafimy robic fajne akcje.Skorza wreszcie stosuje jakies rotacje w skladzie,nasza gra wyglada w miare płynnie.

2
i wersja pesymistyczna

Jak my chcemy obronic majstra jak niepotrafimy rozklepac slabych LKS ,czy beniaminka Slaska,do tego porazki z Legia i Lechem swiadcza ze w druzynie motywacjii jest malo a pilkarze nie mają jaj .Tabela pokazuje ze gdybysmy grali bardziej skutecznie i meili kogos kto umie kopnac prosto na bramke + bramkarza na miare Wisly to dawno mielbysmy kilka punktow przewagi nad cala reszta tej marnej ligi.
Akcje sa jakies bez wyrazu ,nie ma kto tego ogarnąć,nie mowiac o wykonczeniu.
Skorza za pozno wzial sie rotacje w druzynie,kolejna jego wpadka ,przegral wlasciwe wszytko w tym sezonie,oprocz jednego meczu z Beitrem w Krakowie.

Jak widac sa 2 punkty widzenia i kazdy ma swoj ,ja jestem jednak za spokojnym podejsciem do calej sprawy ,i rzecza absolutnie podstawowa do tego zeby wogle myslec o obronie majstra TRANSFERAMI.(bramkarz,napastnik,sr pomocnik)
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.11.2008 o godz. 21:53.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.11.2008, 21:51
Dajcie mu przepracować ( Wtorkowi) Zimowy okres przygotowawczy. Zobaczycie, że jeszcze będzie strzelał dla nas bramki.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Krokodyl
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 23.11.2008, 21:54
ZŁOŚĆ Z WYNIKU !

Dla mnie mecz pokazał że w polskiej piłce nic sie nie zmieniło. Niektórzy dalej graja jak cycki ... A sedziowie jeszcze promuja taka gre. Potem sie dziwić że przyjeżdżaja anglicy i nas rombia na 2 strony w 4 sposoby i więcej. Sędzia na Mikołaja powinien dostać super GooGle z noktowizorem i nagrywaniem. Przecież ten chłop sie nawet do pchania karuzeli nie nadaje ... ;/

Tutaj nic sie nie zmieni puki dalej bedą trzymać całą chołote w PZPN'ie. Wypadało by tam wpaść podpalić wsyztsko i zacząć od nowa. AMEN.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.11.2008, 21:59
Cytat:
Sedzia dal ciala, ale zwalac wszystko na arbitra to juz przesada. Przypominam ze bylo 2:0 gdy Wisla grala w 11. Ciekawe ze dopiero po 2 czerwonych zaczeli mocniej cisnac i remis bylby sprawiedliwym wynikiem.
Tylko zauważ, że dwie czerwone kartki uniemożliwiły już walkę o remis, który był możliwy, po strzeleniu bramki. Więc wynik wypatrzony wg mnie...
Nie negując faktu, że fauli nie było co nawet Terlecki mówił i ten komentator (chyba są bardziej obiektywni?)
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.11.2008, 22:02
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Sędzia sędziom, ale 2: 0 było w momencie, gdy graliśmy w jedenastu. Coś jest nie tak, że zaczynamy grać dopiero, gdy dostaniemy strzała lub dwa i zwykle jest już za późno.

Brak koncentracji? Lekceważenie przeciwnika? Czy brak motywacji – mistrz był rok temu i znowu sobie płuca wypluwać? Można w 9 zagrać naprawdę dobrze a nie można w 11?

Najważniejsze będą dwa następne mecze, jeśli tam coś stracimy na wiosnę będzie trudno. Na razie mimo wtopy sytuacja w tabeli nie wygląda tragicznie

Myśle, że to jedyne trafne słowa w tym temacie i nie ma co więcej pisać że ten gra tak a tam ten siak i wyklinać sędziego. Tragicznie nie jest (np. w porówniu z sąsiadami zza błoń) rewleacji też nie ma, ale tak wygląda ten sezon w czołówce scisk jak nigdy 3 drużyny z miejsc 2-4 dzieli 1 pkt od lidera, nie w kązdym sezonie ma sie 14 pkt przeawagi nad resztą
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.11.2008, 22:03
Po pierwsze Podziękowania dla Wiślaków za wspaniały doping i dla F.C Sucha Beskidzka
Co do meczu to sędzia nie wiedział co robi 2 czerwone kartki dał ale to nie zmienia faktu że dzisiaj Wisła grała troche gorzej niż zawsze i Slask gdyby nie marnował tylu okazji a miał ich dużo to mógł wygrac znacznie wyżej...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.11.2008, 22:08
LuKiTS89, ze tak powiem trywialnie: "nie pierd*l"

Ogladales mecz? Pierwsza polowa to co najmniej 2 setki Wisły i jedna akcja WKS, przepraszam, nie WKS tylko Marcelo ;-)

Jedyne okazje jakie mial WKS to na samym koncu...ale to z wiadomego powodu
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.11.2008, 22:14
Niestety łudziłem się, że będzie lepiej. Ten mecz pokazał, że z większością tych grajków co mamy to nic już nie osiągniemy. Odnoszę wrażenie, że Skorża stracił swój autorytet u grajków. Jeżeli zmieni się trenera to na dłuższą metę to nic nie zmieni. Przyjdzie nowy trener zmobilizują się na 4-5 meczy i znów będzie po staremu, czyli następny trener. W moim przekonaniu w klubie piłkarzy traktuje się jak święte krowy, którym włos z głowy nie może spaśc. Za złe wyniki zwalniani są trenerzy wraz ze sztabem do spółki z prezesem i dyrektorem sportowym, a piłkarze jak byli słabi tak są. Po co mają się fatygowac skoro wiedzą, że im włos z głowy nie spadnie. Niestety nasz klub funkcjonuje jak te z okręgówki czy też A-klasy. Skoro mają premie za wyjscie na boisko to może pora w końcu jakieś kary wprowadzic za taką grę, a jeśli nic się zmieni to pożegnac ich, bo darmozjadów nam tu nie potrzeba, a niestety jest ich kilku i to nawet w 1 składzie, którym gra najwyraźniej już nie sprawia radości. Wniosek jest jeden trzeba poważnie przewietrzyc sklad drużyny zaczynając przede wszystkim od bramkarza.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.11.2008, 22:14
Poczekajmy co powie Jarosław Szostek On rozwieje wszelkie wątpliwości Szkoda , że taki partacz sędziował w meczu przyjaźni , ale cóż ... nie można wiecznie wygrywać.
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.11.2008, 22:17
powinnysmy przeprowadzić kwestę na zakup nowego bramkarza
Odpowiedz cytując
kerim
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.11.2008, 22:31
nie wiem gdzie trafiłem , na forum piłkarskie czy ? na kurs dobrego wychowania? usprawiedliwienie dupka warszawskiego "złym " zachowaniem Baszcza i Sobola jest tragikomiczne, wyslijcie mu jeszcze bukiet z przeprosinami , jak niektórzy tutaj napisali to FUTBOL i Emocje i pyskówki sie zdarzają , w kazdym meczu jest ich multum, nawet dzisjaj kilka razy wrocławianie siadali na dupka (jeden nawet skoczył mu na klate) , bluzgali aż miło , ico ? gówno , to nie wiślak i taka jest prawda , ja przynajmniej ze strony Wisły wystąpiłbym o nie wyznaczanie sędziów z warszawy na nasze mecze , i tyle , tak bez komentarza
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie

JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.11.2008, 22:44
Cytat:
ja przynajmniej ze strony Wisły wystąpiłbym o nie wyznaczanie sędziów z warszawy na nasze mecze , i tyle , tak bez komentarza
To moze być problem bo PZPN co roku zwieksza ich ilość w lidze. Niebawem panów z gwizdkiem z Okręgu Mazowieckiego będzie jakies 80 %, a za kilka lat moze i nawet 100 %. Wtedy przed ważnymi meczami odpowiednio przygotują (wykartkują) Wisłę nie tylko na mecz z Legią , ale odpowiednio pomoderują w innych meczach.
Odpowiedz cytując
Szlachta
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 23.11.2008, 22:46
Zdjęcia z meczu

Ostatnio edytowane przez Szlachta : 23.11.2008 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
kerim
Senior Member

Stary 23.11.2008, 22:52
[QUOTE=Gwiaździsty;633431]To moze być problem bo PZPN co roku zwieksza ich ilość w lidze. Niebawem panów z gwizdkiem z Okręgu Mazowieckiego będzie jakies 80 %, a za kilka lat moze i nawet 100 %. Wtedy przed ważnymi meczami odpowiednio przygotują (wykartkują) Wisłę nie tylko na mecz z Legią , ale odpowiednio pomoderują w innych meczach.[/QUOTE

ja wiem że warszawka wymiata w sędziowaniu , ale chodzi o ngłośnienie SPRAWY , pamietam jak niedawno sedzia z madrytu sedziował Barcelonie , zaraz było wielkie halo , po prostu nie życzymy sobie i koniec, zakładam sie że sędzia "niezainteresowany" nie wyrzucał by za pyskówki , w kazdym meczu pyskują i pukają się w czoło , ilu wylatuje? ja ostatniego to pamietam Ujka , kto go pogonił? ano panienka z dobrego domu i to warszawskiego niejaki szulc'.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.11.2008 o godz. 00:54.

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 23.11.2008, 22:54
madenn napisał(a):Wyświetl post
powinnysmy przeprowadzić kwestę na zakup nowego bramkarza
"Zamienię Niedzielana i Pawełka na klasowego bramkarza gwarantującego mniej niż 5 farfocli na rundę. Dawidowski gratis w pakiecie."

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.11.2008, 22:59
FraMat

Z szacunkiem do rzeczywistości , ale sprawy są bardziej złożone, niż tylko brak napastników. Niestety, ale atak pozycyjny, jest jedną z opcji taktycznych i przynosi skutek, gdy przenosi się w pole karne przeciwnika i zagraża bramce przeciwnika a my nie rozgrywamy ataku pozycyjnego, tylko ćwiczymy wymienianie podań miedzy sobą i utrzymywanie piłki w naszym polu karnym, mimo niekorzystnego dla nas wyniku. Zakończenie tego kiszenia piłki z tyłu, kończy się zazwyczaj wrzutką lobem na naszych niewysokich graczy ofensywnych. Ja mam wrażenie, że przy systemie 4/5/1, ilość napastników nic tu nie zmieni, gdyż Brożek akurat jest skuteczny i jedynie brak jego zastępcy, jest mankamentem w razie spadku jego formy lub kontuzji. Sęk w tym, że granie tym systemem i preferowanie ataku pozycyjnego z pominięciem opcji szybkich kontrataków, powinno owocować zagrożeniem dla bramki rywala a nie bezowocowym utrzymywaniem się przy piłce aby na koniec, wrzutkami za rosłych przeciwników ją tracić bez sensu. Nie tak powinien kończyć się atak pozycyjny i nie tylko jedyny napastnik, powinien być w tym systemie obsługiwany. Tutaj prostopadłe podania czy wypuszczenie piłkarza w otwarte pole karne, powinno mieć wiele wariantów i wykonawców. A u nas nie ma ruchu piłkarzy bez piłki a strach i niemoc strzelecka reszty piłkarzy ofensywnych jest porażająca, choć tak krótko mówiąc, ile tych czystych sytuacji wypracowujemy w meczach a ile z nich kończymy celnym strzałem na bramkę, to już szkoda gadać ? Chyba nieproporcjonalnie mało w stosunku do tych męczących i bezproduktywnych prób atakiem pozycyjnym, kończonych wrzutką z naszej połowy na pole karne przeciwnika. Nawet atak pozycyjny, powinien pod koniec przypominać szybki kontratak, gdy wszyscy nasi piłkarze, wychodzą na pozycję a nie stoją w miejscu, jak malowane lale i czekają, co zrobi jeden z nich, który akurat musi się bujać z piłką i przeciwnikiem. Taki Diaz czy Małecki, nie mają z kim grać, gdyż inni nie nadążąją za nimi a oni sami nic nie zrobią, jeśli reszta naszych stoi i czeka nie wiadomo na co. A Skorża na to, jak na lato, czyli bez reakcji w kolejnych meczach ? Nasz atak pozycyjny powinien przypominać porywisty i zmienny wiatr a nie statyczny spacer w upale, gdzie ruch bez piłki, jest zakazany. A swoją drogą, to w ogóle zaangażowanie części naszych piłkarzy, jest masakrycznie minimalistyczne. Takiego olewactwa już dawno nie było a po meczach słyszymy te same poklepywania się po dupach piłkarzy i trenera no i tradycyjne - przespaliśmy większość meczu i zabrakło większej koncentracji etc..

Ale nie o tym chciałem rozmawiać. Mnie razi katastrofalny wybór pilkarzy do koncepcji gry Skorży. O.K. Benitez itd, ale nie przy takich wykonawcach i ich umiejętnościach czy parametrach. Transfery w wydaniu Skorży i Bednarza, jeśli tak dalej będą wybierać, mogą zakończyć szansę Wisły na mistrza i nie tylko. Ja strasznie boję się dalszego uporu Skorży z piłkarzami, ktorzy nie pasują do jego taktyki i systemu. Jeśli teraz popełnimy błędy transferowe, to Wisła na długo się nie pozbiera po takim zdemolowaniu jakości pilkarskiej, gdyż 11 Łobodzińskich, Ijrsaków,Niedzielanów to już katastrofa absolutna. Do tego Pawełek w bramce oraz Piotrek Brożek w pomocy a Singlar na lewej obronie i tragedia gotowa. Ja rozumiem, ze Skorża nawet z Dawidowskiego chciałby uzyskać piłkarza na miarę klubu mistrzowskiego, ale bez przesady. Ja właśnie najbardziej boję się zabagnienia transferowego Wisły do końca. Nie rozumiem też spadku formy u Boguskiego, choć jego charakter chyba do klubu mistrzowskiego nie pasuje. Za dużo mamy piłkarzy bez sensu a stary Cleber przy nich wszystkich, to jedyny profesjonalista i mężczyzna a nie dorosłe dziecko, jak większość naszych starszych czy młodszych piłkarzy. Marcello dał dziś ciała ale ambicja kazała mu natychmiast zmazać tą plamę i miał chyba 100 kontaktów z piłką. Diaz to kolejny piłkarz z ambicją, choć szkoda, że nie najwyższej klasy. Dalej nie widzę nikogo. Skorża popełnia mlodzieńcze błędy, gdyż po prostu się uczy trenerki a w klubie mistrzowskim, miejsca na zbyt dużo błędów nie ma. Dziś na tym śniegu powinien grać Głowa a nie Marcello, który uczył się oglądać pierwszy raz w życiu śnieg. Natomiast z TT powinien grać Marcello a nie Głowa, mający tradycyjnie klopoty i pecha w europejskich konfrontacjach. Mam wrażenie, ze Skorża robi zawsze na odwrót i nie ma wyczucia sytuacji oraz doświadczenia, które nabywa właśnie teraz z Wisłą. No i ten brak zaangażowania piłkarzy oraz bezsilność Skorży na ten element gry, jest przerażąjąca. Dzisiejsze gwiazdowanie naszych czerwonych kartkowiczów, to kolejny akt braku szacunku, już nie tylko do Skorży czy Cupiała, ale i do Wisły. Dziś sędzia uniemożliwił naszym gwiazdeczkom, odrobienie strat i olewactwa w całym meczu, w ostatnich minutach meczu, jak to ostatnio zrobili, choć nawet w 9, o mało co nie potrafili wyrównać, gdy włączyli sobie motorki i nagle zapieprzali, jak nakręcone samochodziki, czyli jednak rezerwy siły, mieli znaczne, tylko dlaczego z nich nie skorzystali wcześniej, od początku meczu ? .

Nie chodzi mi o krytykę Skorży, czy jego osłabianie, ale to nie ja a on sam poprzez wyniki w tej rundzie, naraża się na konieczność analizy przyczyn słabszej gry, innych, niż tylko brak wzmocnień. No bo aby ogrywać Pasy,Górnika,ŁKS czy Śląsk, nie można powiedzieć, że brak wzmocnień na to nie pozwala. Owszem Wisła ma słabszych piłkarzy niż Lech czy Legia i raczej o mistrza będzie ciężko, za co ja do Skorży pretensji miał nie będę ale nie słabszych niż inne zespoły, z którymi także nie potrafimy wygrywać i to ostatnio , co mnie najbardziej boli, zbyt często przy R22.
Ostatnio edytowane przez kot : 24.11.2008 o godz. 00:55.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.11.2008, 23:03
A jeszcze taka ciekawostka:
Paweł Brożek – 15 (15); 1350 minut; 12 goli; 5 asyst;
Udział przy 17 bramkach z 25(w tym 2 samobóje) oto całe podsumowanie ofensywy Wisły.
Odpowiedz cytując
tsfan
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 23.11.2008, 23:06
Wilelki minus dla Cantoro. Po ostatnim gwizdku uciekł do szatni i tyle go widzieli. Jak jest zły z wyniku to chyba tylko na siebie bo reszta drużyna jakoś potrafiła podziękować Wiślakom i Śląskowi. Trzeba się zastanowić czy tacy piłkarze potrzebni są dalej w drużynie.
O TOBIE WISŁO TYLKO MARZĘ O TOBIE WISŁO TYLKO ŚNIĘ
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.11.2008, 23:09
Moim zdaniem pisanie "nigdy nie graliście w piłke skoro mówicie, że Baszczu i Sobol zachowali się nieodpowiedzialnie" jest idiotyzmem. Baszczyński i Sobolewski są zwierzętami, chamami czy ludźmi na poziomie? Bo moim zdaniem człowiek na poziomie nie powinien się tak zachowywać i nerwy winien trzymać na wodzy! Równie dobrze każdy z drużyny mógłby dać po ryju Pawełkowi za to co wyprawia w tej rundzie!

Zastanówcie się co piszecie. Ja też gralem w klubie kilka lat i potrafiło się conieco przemilczeć.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.11.2008, 23:10
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze taka ciekawostka:
Paweł Brożek – 15 (15); 1350 minut; 12 goli; 5 asyst;
Udział przy 17 bramkach z 25(w tym 2 samobóje) oto całe podsumowanie ofensywy Wisły.
No czyli to wychodzi średnio 90 minut na mecz. Nawet taki Rooney z Tevezem w Manchesterze mają czas,żeby posiedzieć...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
kerim
Senior Member

Stary 23.11.2008, 23:16
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem pisanie "nigdy nie graliście w piłke skoro mówicie, że Baszczu i Sobol zachowali się nieodpowiedzialnie" jest idiotyzmem. Baszczyński i Sobolewski są zwierzętami, chamami czy ludźmi na poziomie? Bo moim zdaniem człowiek na poziomie nie powinien się tak zachowywać i nerwy winien trzymać na wodzy! Równie dobrze każdy z drużyny mógłby dać po ryju Pawełkowi za to co wyprawia w tej rundzie!

Zastanówcie się co piszecie. Ja też gralem w klubie kilka lat i potrafiło się conieco przemilczeć.
szachy? brydż? zgadłem ? a koń nie kopał pod stołem ?a dama kier nie prowadziła na manowce?, no to faktycznie miałeś silne nerwy , i co przemilczałeś ? widzisz taki Boguski nie pyskuje nigdy , nawet jak go skopią w polu karnym , a itak znalezli na niego haka

Odpowiedz cytując
marine88
Junior Member

Stary 23.11.2008, 23:16
http://www.mmwroclaw.pl/2338/2008/11...category=sport

FOTKI Z MECZU wyżej

Wiślacy nie martwcie się we Wrocławiu punkty stracą zarówno Legia, Lech, jak i Polonia pozdrowienia z Wrocławia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów