The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TYLKO___WISŁA
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2008, 20:27
0-1 for Amica.. szkoda, było blisko.
Fuss napisał(a):
Nie chce być w SKWK gdyż lubie czasem pomelanżować , lubie sie napić a takich ludzi w SKWK raczej nie chcą.
Fuss napisał(a):
Taki jestes kozak to pojdejdz do jakiegoś Sharka i zapytaj go co mial z polskiego intelektualisto internetowy.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.11.2008, 20:30
****a już mógł zostać ten remis.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2008, 20:33
z przebiegu gry to Cracovia zasługiwała na remis, tak samo Górnik z Polonią
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.11.2008, 20:53
ostatni raz trzymam kciuki za Craxe , wszystkich chciałbym za to przeprosić i jednocześnie liczę na przebaczenie

:(
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 22.11.2008, 20:57
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
z przebiegu gry to Cracovia zasługiwała na remis, tak samo Górnik z Polonią
zapomniałeś jeszcze o Ruchu
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2008, 21:04
pytong napisał(a):Wyświetl post
zapomniałeś jeszcze o Ruchu
no tak, zapomniałem o Ruchu. Tyle, że tamten mecz był wczoraj i już został skomentowany. Dobrze zrobił to kreseq To w każdym poście mam wspominać o tym? To chyba jednak bezsensu. Taki wyrzut zrobiłeś, jakbyś twierdził, że mecz był pod dyktando Lecha
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.11.2008, 21:24
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
ostatni raz trzymam kciuki za Craxe , wszystkich chciałbym za to przeprosić i jednocześnie liczę na przebaczenie

:(

nie Ty jeden to raz.
A dwa, to jeszcze nie raz będziesz za nich trzymał, wystarczy choćby, że na Mazowsze pojadą

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 22.11.2008, 21:29
A ja liczyłem na remis.
1:1.

Po pięknej cabajadzie i samobóju Lewandowskiego
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 22.11.2008, 21:33
harthausen napisał(a):Wyświetl post
nie Ty jeden to raz.
A dwa, to jeszcze nie raz będziesz za nich trzymał, wystarczy choćby, że na Mazowsze pojadą
będą jeszcze okazje
kwiecień-maj 2009: Lech - Cracovia, Cracovia - Polonia, Legia - Cracovia

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2008, 21:34
nie Ty jeden to raz.
jeżeli będę w takim samym stanie % jak dziś to całkiem możliwe
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 22.11.2008, 21:37
żarty żartami, ale jutro trzeba wygrać, bo kolejka chociaż remisowa była.
No nieładnie ci nasi rywale, nikt się nie chciał w tym tygodniu podłożyć

Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.11.2008, 21:38
Najlepszy byłby wiadomo remis, ale zawsze trzeba szukać dobrych stron. Dzięki tej porażce nasza sąsiadka jest o 1 punkt bliżej do spadku
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2008, 21:43
żarty żartami, ale jutro trzeba wygrać, bo kolejka chociaż remisowa była.
No nieładnie ci nasi rywale, nikt się nie chciał w tym tygodniu podłożyć
dokładnie biorąc pod uwage że czekają nas ciężkie wyjazdy jest się czym martwic a wiadomo jaki komfort dawała nam zeszłoroczna przewaga przed rundą wiosenną dziś dużo mniejszą przyjął by z wielką przyjemnością
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 22.11.2008, 22:09
gackos napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy byłby wiadomo remis, ale zawsze trzeba szukać dobrych stron. Dzięki tej porażce nasza sąsiadka jest o 1 punkt bliżej do spadku
Mimo wszystko caly czas tweirdze ze Cracovia i górnik sie utrzymaja,bo maja jako takich sponsorów,i na pewno zima sponosrzy im pomoga,bo juz Comarch i Allianz wlozyli troche kasy,a 2 liga to bylaby klapa.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 22.11.2008, 22:31
cytat z onetu podsumowujący dzisiejszy "mecz przyjaźni" :

",,PSEUDOZGODA" Powiem szczerze, od dziecka chodzę na KOLEJORZA, nie mam nic do kibiców Pasów, ale ta zgoda z nimi to taka pospolita ,,męczypała". Dajmy sobie spokój ! I Wy i My mamy już tego dosyć. Sandecja i Tarnovia to są partnwrzy dla Was. My już od lat osiągnęliśmy inny pułap, wam tylko scyzoryki w głowie.
Mam was serdecznie dosyć !!! Spadówa do II ligii !! Mam już dosyć meczów ,,przyjaźni" dla 2 tys.osób."
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.11.2008, 22:58
dobra tylko kto czyta komentarze na onecie i...
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.11.2008, 01:08
A ile ludzi zawitalo dzis na jedyna i najlepsza strone blon?

ps.
W ten week 0 prezentow - wszyscy wymeczyli te punkty...wymeczmy i my!
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 23.11.2008, 01:41
podobno 2500
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 23.11.2008, 09:37
taką rzecz znalazłem na innym forum:
Z grzaną murawą jest atk, że jak się włączy, to trzeba grzać do wiosny, bo inaczej trawa się ukisi. To nie jest farelka, którą się włącza na noc i daje nawiew na zmarzniętą dupkę. (Lech, autor Vivace).

Jeśli to prawda, to nie opłaca się robić przerwy zimowej na rozgrywki, który klub w Polsce stać na próbę zmiany mikroklimatu w mieście w bliskich okolicach stadionu?
Wtedy nie ma się co dziwić, że ogrzewania owszem jest, nawet sprawne , ale po co włączać skoro nie ma obowiązku ?

Wie ktoś coś bliżej na ten temat? Rzeczywiście trawa tak ma?

Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 23.11.2008, 09:59
taką rzecz znalazłem na innym forum:
Z grzaną murawą jest atk, że jak się włączy, to trzeba grzać do wiosny, bo inaczej trawa się ukisi. To nie jest farelka, którą się włącza na noc i daje nawiew na zmarzniętą dupkę. (Lech, autor Vivace).

Jeśli to prawda, to nie opłaca się robić przerwy zimowej na rozgrywki, który klub w Polsce stać na próbę zmiany mikroklimatu w mieście w bliskich okolicach stadionu?
Wtedy nie ma się co dziwić, że ogrzewania owszem jest, nawet sprawne , ale po co włączać skoro nie ma obowiązku ?

Wie ktoś coś bliżej na ten temat? Rzeczywiście trawa tak ma?
Liga powinna byc rozgrywana jak w Rosji,systemem wiosna-jesień. U nas w trakcie jednych rozgrywek,czyli 30 meczó rozgrywa sie praktycznie dwa sezony.Jesień,3 miesiące przerwy,wiosna.Sezon powinien zaczynac sie na poczatku marca i konczyc okolo 30 listopada.dodatkowo w pucharach druzyny bylyby w optymalnej formie.
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Stary 23.11.2008, 10:28
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
cytat z onetu podsumowujący dzisiejszy "mecz przyjaźni" :

",,PSEUDOZGODA" Powiem szczerze, od dziecka chodzę na KOLEJORZA, nie mam nic do kibiców Pasów, ale ta zgoda z nimi to taka pospolita ,,męczypała". Dajmy sobie spokój ! I Wy i My mamy już tego dosyć. Sandecja i Tarnovia to są partnwrzy dla Was. My już od lat osiągnęliśmy inny pułap, wam tylko scyzoryki w głowie.
Mam was serdecznie dosyć !!! Spadówa do II ligii !! Mam już dosyć meczów ,,przyjaźni" dla 2 tys.osób."

Ja znalazłem na onecie coś takiego:

"A ja mam w dupie ze wisła to nasza zgoda. Powiem więcej nienawidzę ich jak psów. Dla mnie liczy się Tylko Śląsk i Lechia. Tych frajerów krakowskich chowających się za swoimi nożami .......ę. Mam nadzieje, ze Śląski ich powiexie i tych punktów zabraknie im w walce o mistrza."

koniec cytatu
Matys rozumiesz przekaz?
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 23.11.2008, 11:02
Z tego co widzę, to nie tylko Rosja, z okolicznej nam strefy klimatycznej ten system mają jeszcze Białoruś, Litwa,Łotwa, Estonia, Finlandia, Szwecja i Norwegia.
Czyli można, trudno powiedzieć by te kraje kaszanę nogę grały, choćby taka Łotwa też nas kiedyś z eliminacji pogoniła.

Z drugiej strony jak przyjdą mecze w pucharach, to znowu wyskoczą terminy zimowe, jak w tym sezonie Lecha w listopadzie i grudniu. I wtedy chciał nie chciał ogrzewanie musi działać, inaczej powtórzyłoby by się raz dwa to, co z Lazio mieliśmy.

Jeśli dają sobie radę z tym inni , to nie mogę zrozumieć, czemu naszym to tak koślawo wychodzi.
Rzeczywiście ta trawa to problem nie do przeskoczenia? Bez jaj.

Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.11.2008, 13:04
Jeśli dają sobie radę z tym inni , to nie mogę zrozumieć, czemu naszym to tak koślawo wychodzi.
Rzeczywiście ta trawa to problem nie do przeskoczenia? Bez jaj.
Dokladnie, dla mnie to jest przejaw wszechogarniajacej amatorszczyzny w polskiej pilce. No bo niby dlaczego specjalisci od utrzymania boisk w polskich klubach mieliby byc na wyzszym poziomie niz dzialacze? Przeciez oni pewnie tez wszyscy pamietaja siermiezny peerel, kiedy do odgarniania sniegu przed meczami przyjezdzalo wojsko

EDIT:
Ciekawy wywiad z Tarasiewiczem na Weszlo. Wyglada na to, ze Slask ma naprawde ciekawego trenera. Mam nadzieje, ze jesli z tym Polsatem inwestujacym w Slask to prawda to go nie zwolnia, bo facet brzmi bardzo rozsadnie.

http://www.weszlo.com/news/1774
Ostatnio edytowane przez Clapham : 23.11.2008 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.11.2008, 13:44
pytong napisał(a):Wyświetl post
Ja znalazłem na onecie coś takiego:

"A ja mam w dupie ze wisła to nasza zgoda. Powiem więcej nienawidzę ich jak psów. Dla mnie liczy się Tylko Śląsk i Lechia. Tych frajerów krakowskich chowających się za swoimi nożami .......ę. Mam nadzieje, ze Śląski ich powiexie i tych punktów zabraknie im w walce o mistrza."

koniec cytatu
Matys rozumiesz przekaz?
Troche prawdy w tym jest... bo niektórzy mogą sobie pomyśleć o huligance że to zwykłe cieniasy, nie potrafią uczciwie to się sprzętem bronią, a ostatnie wydarzenia na Hutniku to już mega żenada...

(tak to jest żalenie się na forum O.o)
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 23.11.2008, 13:45
Cytat:
Dziwny ma pan wizerunek, niespójny.
Honor, godność i lojalność zawsze były dla mnie najważniejsze, ale wiem, że ludzie to różnie odbierają. Kiedy jeszcze grałem w Śląsku i przyjeżdżałem z osiedla, to też mówili: „o dziedzic przyjechał, o książę przyjechał”. Przyzwyczaiłem się i wiem, że to, co robię, nie wpływa dobrze na moją przyszłość, a ja przecież będę selekcjonerem reprezentacji.

Reprezentacji Polski?

Tak. Jeśli to się nie stanie w najbliższym czasie, to wejdę do pokoju, wezmę teczkę i wyjdę. Tak samo jeśli praca przestanie sprawiać mi przyjemność. Nie będę na siłę pracował, przychodził jak do fabryki. Mam szczęście, że robię to, co lubię, że mogę sprawić, żeby piłkarze osiągnęli to, czego ja nie mogłem – głównie z powodów zdrowotnych. Nie mówię, że kładłem się spać o 22, ale byłem w stanie dużo poświęcić, stać mnie było na wyrzeczenia. Od 3 stycznia do 7 marca nie paliłem, bo mieliśmy okres przygotowawczy. Pamiętam te daty dokładnie, był to zawsze bardzo ciężki okres. Tak samo uważałem na alkohol. Wiedziałem, że mam technikę, ale nie zdrowie. A przestojów w grze nie lubiłem.
Odważna wypowiedź. zobaczymy czy rzeczywiście coś z tego będzie. Jeśli WKS dalej będzie takie postępy robił to za kilka lat, z mocnym sponsorem za plecami, będzie ciekawie...
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.11.2008, 14:21
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
Troche prawdy w tym jest... bo niektórzy mogą sobie pomyśleć o huligance że to zwykłe cieniasy, nie potrafią uczciwie to się sprzętem bronią, a ostatnie wydarzenia na Hutniku to już mega żenada...

(tak to jest żalenie się na forum O.o)

Chyba jednak nie zrozumiałeś o co chodzi.

To tak, jak Ty byś tam napisał: "J***ć zgdę z Cracovią. Kibic Lecha", a za chwilę "J***ć zgodę z Legią. Kibic Pogonii Szczecin" i tak dalej. Ot specyfika onetowskich komentarzy ...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.11.2008, 15:02
Sytuację w Gdańsku określić można krótko - KOMPROMITACJA...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.11.2008, 15:22
co to za kpiny?!
jak sędzia nie pozwoli grać w ciągu 15min po czasie to walkower i kara 50 albo 100tys.
Wczoraj relacja z meczu Pasów w c+ - na początku Smuda i Płatek zgarniają śnieg, który leży na boisku i zupełnie się nie topi. Albo robimy profi ligę albo się bawimy w policjantów i złodziei. W tej zabawie istnieje możliwość, żę złodziej dostanie po d...
A druga sprawa- dzis gramy 15 kolejkę. Ale jak pogoda zrobiła się zimowa to po co mamy grać jeszcze 16 i 17? ME nie ma, MŚ nie ma, Amica do finału puefa nie wejdzie więc?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 23.11.2008, 15:24
No wlasnie też chciałem się Was zapytać -może wiecie- dlaczego gramy dodatkowe 2 kolejki?
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 23.11.2008, 15:30
Coś nie przemyśleli projektanci i inwestorzy techniki na stadionie Lechii. Jeśli ogrzewana murawa to nie może się światło świecić i na odwrót. Brak odpowiedniego zapasu mocy czy to na kablu czy na transformatorze. Ciekawe, ktoś to liczył, sprawdzał i zatwierdzał

W sumie nie traktujmy tego jako kompromitację, jeśli z tych wpadek w Bytomiu, na Craxie i w Gdańsku czegoś się nauczą , cóż, koszty wprowadzania cywilizacji.

W Gdańsku już wiedzą, że zimą trzeba w południe zaczynać grać, bo od trzeciej szarzeje ....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów