|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Oj o Bąku zapomnij
! Wołąkiewicza też mozecie sobie odpuscic, jak to mowia paszol won. Ale polecam Frane Cacica i Borysa Radovanowicza ! Swietny material do Zusu
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 20.11.2008 o godz. 18:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Padłem... Ludzie, pewnie, kupujmy Nowaków, Gargułów, Ukahów, Lisowskich i wszelkich innych ligowych gwiazdorów podejrzanych o umiejętność prostego kopnięcia piłki. Ja jestem w pełni za. Okaże się ilu z tych, co deklarują wierność do grobowej deski faktycznie pozostanie przy Wiśle, bo z takimi pomysłami jak wasze wylecimy z ekstraklasy na zbity pysk w trybie ekspresowym. Czy Wy do jasnej cholery macie po 12 lat? Powiedzcie mi, co jest celem sportowym tego klubu? Mnie się wydawało, że LM, a wymieniacie piłkarzy, którzy tak naprawdę niewiele znaczą w naszej ekstraklasie i są w takim wieku, że może im się trafić jeden lepszy sezon, poważny trwały postęp raczej nie wchodzi w rachubę. Wiem, że nie ma co mi żyła skakać, bo szczęśliwie jednak żaden z Was nie jest Bednarzem, ale czy Wy nie widzicie, że się ośmieszacie? Oczywiście ściągnąć jednego Gargułę, albo innego Nowaka, jeżeli cena będzie przystępna, nie zawadzi, ale nie można budować składu wokół takich piłkarzy. Od kilku lat czkawką odbija nam się łapanka graczy przeciętnych, którzy w najlepszym wypadku wyróżniali się w naszej marniutkiej lidze i to jest ich absolutny szczyt umiejętności. Ten temat w formie łapacze brazylijczyków z transfermarktu & wymieniacze wszystkich piłkarzy ekstraklasy nie ma chyba większego sensu. I tak te wynalazki zaśmiecają transferowy, a zaglądając tutaj przeważnie nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać. |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Uran235 Garguła jest graczem przynajmniej dobrym. A jeżeliby się dało śćiągnąć na rozsądnych warunkach Bartczaka, Gancarczyka, Stasiaka, Wołąkiewicza czy Mincanskiego to ja jestem jak najbardziej za. Ale jak czytam o Bąku, Bienku, Ukahu, Muszaliku czy Nowaku to zgadzam się z drugim akapitem Twojej wypowiedzi
|
|
|
|
Guest
|
|
Od kilku lat jeden z najefektywniejszych rozgrywających OE (gole+asysty) - Iwan - kosztował 650t E Bez wątpienia jeden z najlepszych stoperów w Pl w dodatku groźny w ofensywie Arboleda - 400 (450?)t E Król strzelców 2 ligi Lewy - kosztował 350t E a Panowie: ŁB - 475 TL -500 GB - 850 - niestety ciężko kontuzjowany tak na marginesieTo Robak pewnie ze 2,5mln E... ![]() Może w Polonii Bytom, Piaście itp jest ktoś niezły.Te kluby potrzebują pieniędzy więc sprzedadzą za rozsądną cenę. A gracz, który u nas dostanie dużo więcej niż u nich płuca wypluje na boisku byleby jak najdłużej zarabiać i grać w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez arti : 20.11.2008 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Gdybym był Bednarzem - Część dalsza ...
Pomocnicy: Szymon Pawłowski ( 600tyś E *) - Prawy pomocnik Zagłębia Lubin - Dynamiczny, posiada dobrą technike w najlepszej swojej formie przypomina styl gry podobny do Jakuba Błaszczykowskiego. Godny konkurent dla Wojtka " kiwam tylko w prawo" Łobodzińskiego (22lata)Kamil Grosicki - Prawy pomocnik. Ostatnio próbował wojować w szwajcari, ale wiemy co z tego wyszło. Jest młody ma 20 lat i jescze trochę nie dorósł na piano piłkarza. Dużo problemów wychowawczych, ale podobno chce się zmienic? Bardzo szybki skrzydłowy z dobrym dośrodkowaniem i techniką. Legia go spowrotem niechce? Można byłoby się o niego postarać. Michał Goliński ( 650 tyś E) - Środkowy pomocnik Zagłębia Lubin. Potrafi zagrać dobrą prostopadła piłkę. Nie wymieniam tutaj Garguły i innych gwiazd bo wiemy ze i tak oni nie przyjda. Golińskie ma 27 lat i jakieś doswiadczenie posiada. Godny do gry w Wiśle. Mariusz Zganiacz ( 825 tyś E) - Droższy zawodnik. Gra w Koronie Kiele na środku pomocy. Miewa przebłyski dobrej gry, ale przeplate je gorszymi występami, ale można by było się nim zainteresować. Napewno byłby to dobry transfer. Narazie tyle Kolejna częsc jutro ![]() PS. Nie musicie tego czytać ;] |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja czytam z ogromnym zainteresowaniem gdyz nie posiadam w domu gry FM2009.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Uran235 na lepszych nie ma kto wyłożyć kasy. Jestem z Bąkiem jeśli to co pokazuje przez cały sezon jest dziełem rozwoju a nie przypadku. Problem jest w tym że nie chcemy zbudować legii cudzoziemskiej, co mnie ogromnie cieszy. Garguła to najlepszy polski rozgrywający- raczej nas na niego nie stać, a słabszych nie potrzebujemy. Więc co zrobić? Na pewno nie wymieniać połowy składu tylko co rundę sprowadzić 1 max2 konkretnych zawodników co robi p. Bednarz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Czemu nie stać nas na Gargułę...Pamiętacie transfer Szymka? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
żeby sprowadzić nowych zawodników trzeba zrobić dla nich miejsce. A narazie płacimy pensje zawodnikom ltórzy nic nie grają czyli takimPanom jak: Varga, Gołoś, Dawidowski, Niedzielan, Kmiecik i kilku innych. Dopiero jak się ich pozbędziemy można będzie pomyśleć o rozsądnych zakupach
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Niech niebiosa mają w opiece Wisłę, by już nigdy nie była instytucją charytatywną i nie pomagała, drugi MONAR byś ku**a z klubu zrobił. Niech mu Legia da drugą szansę, trzecią, czwartą....entą.
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 21.11.2008 o godz. 20:54.
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
zgadzam się z Wojtkiem.Grosicki to mina.niech wybuchnie gdzie indziej...
Jedna umowa dla piłkarza, a druga dla nianki-ochroniarza do pilnowania. Chyba nie warto |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
skoro taki Mila nie radził sobie w Norwegii czy Austrii a w naszej lidze jest wyróżniajacym sie zawodnikiem to chyba można znaleźc innych ciekawych zawodników np. w rezerwie Rosenborga czy Valerengi lub Austri Wiedeń co daliby sobie rade w Wiśle no i oczywiście byliby za free zapomniałem dodac.Warunki finansowe jakie oferuje Wisła a kluby z Austri i Norwegi sa zblizone
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.11.2008 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mila jest słaby psychicznie i dlatego mu się nie powiodło. Nie ma obok mamy, wokół dużo obcych mówiących w dziwnym języku, trener nie pogłaszcze po główce, itd. itp.
Oglądaliśmy niedawno Austrię z Lechem i nawet pierwsza 11 to nie kozaki, więc rezerwami może tym bardziej się nie zajmujmy. Rezerwowi z Hiszpanii, Włoch, Niemiec itp. owszem, ale to co wymieniłeś to za cienkie chyba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...inenblick.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...inenblick.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...inenblick.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...os/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...rn/profil.html Jak inni robia z tego tematu S-F to ja tez sie pobawię xD |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
to pierwszy post w tym temacie, weź sobie to chłopcze do serca i przestań wypisywać głupoty ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Chodzi mi o to że kończą im sie kontrakty za niedługo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a nasz niedoszły napastnik Diego Tristan został zakwalifikowany przez trenera Młotów Zole do kadry meczowej na niedzielne spotkanie z Sunderlandem.Jeszcze tylko brakuje że Tristan zacznie strzelac bramki w premier league to już wogóle bedzie kolejna porażka Bednarza
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.11.2008 o godz. 18:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podstawowym powodem braku transferów jet brak pieniędzy, a raczej ich nieprawidłowe wydawanie. Wisła utrzymuje graczy z, którzy nie przynoszą jej pożytku. Np.: Cebanu, Varga, Baretto, Dawidowski, Gołoś, Niedzielan, Kmiecik, Szabat, Rosłoń, Rado. Spróbować ich sprzedać. Rozliczyć wypożyczonych zawodników (ściągnąć ich zimą i dać im szanse w okresie przygotowywawczym jak się nie sprawdzą to sprzedać): Jarosińskiego, Rygielskiego, Łapuszka, Jacka, Kubowicza, Smółke i Ćwielonga. Rozwiązując sprawy w/w zawodników powinno się wygospodarować jakieś środki na pozyskanie nowych klasowych graczy
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co wy macie do tego Cebanu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ro/profil.html
można byłoby zwrócić uwagę. a poza tym Dawidowski, Kmiecik out. postarać się o Gargułę, Nowaka i dobrego obrońcę. bramkarz? też by się przydał. może by to Pawełka zmotywowało. ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cebanu to jest nasz plan na przyszłość. Tristan nie chciał przyjść do Wisły więc o co halo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Z polskiej ligi próbowałbym ściągnąć:
-do podstawowego składu: Nowak,Garguła,J. Gancarczyk -do rywalizacji o miejsca: Kasprzik/Stachowiak, Remusz,Mąka,Buzała,Szczot |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdybym był Bednrzem i miał do dyspozycji środki na transfery, to spóbował bym sprowadzić:
Bramkarza: Stachowiak (Odra) Lewego obrońce: Płotka (Arka) lub Król (Jagielonia) Prawego obrońce: Socha (Śląsk) lub Starosta (Lechia) Lewego pomocnika: Madejski (Górnik) lub Gancarczyk (Śląsk) Środkowego pomocnika Murawski (Lech) lub Kaźmierczak (Porto/Derby) i Romeu Rozgrywającego: Garguła (Bełchatów) Napastnika: Micanski (Zagłebie) lub Ivanovski (Polonia W.) to jest 7-8 transferów (Murawskiemu, Gargule i chyba Kazmierczkowi kończą sie kontrakty 06.2009r.) |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jaki Stachowiak
![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepszy byłby Załuska> Ale to raczej nierealne :( chociaż!? Jemu też sie chyba kontrakt kończy w czerwcu. Stachowiak jest dobry...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Gdybym był Bednarzem, to bym się zainteresował szkoleniem! Wisła powinna spróbować wylansować jakiegoś piłkarza i sprzedać go za kilka milionów euro i mając przy tym nadzieje, że w tym czasie nie trzeba będzie tej kasy przeznaczać na łatanie budżetu - zainwestować w ośrodek poza Krakowem, ściągnięcie kilku trenerów z Holandii.
W Polsce jest tylko jeden klub, który ma przynajmniej 10 wychowanków w gronie 350 najlepszych polskich piłkarzy. Myślicie, że to Wisła? http://przemyslaw-zych.blogspot.com/...orw-rzdzi.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
O transfery dobre może być ciężko chyba że nam wpadnie grosz z Kuby Błaszczykowskiego
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale za coś ten ośrodek trzeba wybudować i czymś tym trenerom zapłacić. Na razie trzeba zrobić wynik... a w między czasie tworzyć system szkolenia młodzieży
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|