|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ajjj...nie jest zły czy też jakiś fatalny jak nasz okrąglak,ale faktycznie zalatuje nieco stadionem korony.
Cóż cieszcie się że się coś dzieje fotorelacje będą itp sprawy a to buduje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Faktycznie nie najlepiej to wygląda . Zbyt kielecko, czyli tandetny dach, który psuje ogólny widok. Trybuny też nie powalają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
najbardziej niepraktyczne to brak zamknięcia przestrzeni między górną trybuną a dachem z tyłu. W razie wiatru to będzie gwizdać po widowni aż miło a jak dojdzie deszcz boczny to co ten dach przykryje?
Zacinać będzie z każdej strony. A na Mazowszu wieje mocniej niż u nas, no prawie tak jak w Gdyni gdy się jakiś Kaszub powiesi ![]() fajne zdjęcie z rozwalania starych obiektów na Legii wzięto z Forum Polskich Wieżowców SSC
Ostatnio edytowane przez harthausen : 22.11.2008 o godz. 18:20.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja mam pytanko odnośnie stadionu Lecha, a mianowicie czy, z racji 2 gotowych trybun za bramkami (czyli tak jak u nas), piłkarze będą rozgrywać mecze na innym obiekcie (Wronki
![]() Ps. Odnośnie stadionu Legii, to faktycznie ten dach to jakaś porażka, oj będzie piździć, jak w kieleckim
Ostatnio edytowane przez gackos : 22.11.2008 o godz. 21:18.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lech nigdzie sie nie przenosi będą grać u siebie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nawet postawili specjalne tymczasowe maszty oświetleniowe.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O masztach wiem, tylko myślałem, ze to tylko na okres do końca rundy + Puchar UEFA, żeby krócej trwał remont. Ale jak to jest, że oni będą grać u siebie, a mają 2 trybuny wzdłuż boiska rozwalone? Wiadomo, że kibice przyjednych są wykluczeni, kamery jakoś się zamontuje na wysięgnikach. Ale co z sektorem VIP, będzie wydzielony na którejś z trybun? Co z miejscami dla mediów, my przynajmniej mamy ten nieszczęsny okrąglak? Czym się różni stadion Lecha od naszego, że tam mogą grać,a my musimy się przenosić?
Powód: literówka:)
Ostatnio edytowane przez gackos : 22.11.2008 o godz. 21:49.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Różni się tym że tam po prostu ludzie myślą i wszystko będzie tymczasowo zapewnione,jest kasa, jest wykonawca - wszystko się da.A tak serio to google nie gryzą!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłem na forum Lecha w temacie o budowie stadionu, ale tam ciężko jest znaleźć odpowiedź na problem, który poruszyłem. Myślałem, że jest na naszym forum ktoś kumaty, kto mi to logicznie wytłumaczy. Tym bardziej mnie to zafrapowało, że w żadnej dyskusji o budowie naszego stadionu ten temat się nie pojawił (przynajmniej na niego nie trafiłem), a sytuacja na obu obiektach jest przeciez bardzo podobna.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na stadionie Lecha sektor dal vipów jest na trybunie za bramką a dokładniej miedzy pietrami. Szatnie równiez maja pod trybuna za bramka, wiec u nich wystarczyło tylko oswietlenie tymczasowe i moga grac u siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To znaczy, ze u nas problemem są szatnie, których jeszcze nie dokończyli? Bo przecież sektor dla vipów jakoś można wykombinować, maszty oświetleniowe jak widać także. Sorki za tą dociekliwość, ale strasznie mnie to ciekawiło od dłuższego czasu, a teraz zaczyna wkurzać
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
ale u nas jest JEDNA szatnia
![]() ![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy u Was czasem problemem uniemożliwiającym grę na stadionie w czasie remontu jest przesunięcie murawy?
Jeśli chodzi o VIPy, komentatorów etc, wszystko jest tymczasowo rozwiązane w postaci dobudówek. Dobrze, że one wystarczają ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dzięki za przypomnienie. Chociaż zastanawiam sie czy tej murawy nie dałoby się zrobić w czasie przerwy, tylko zimą raczej takich prac się nie wykonuje.![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Stadion Na Wizualizacji Wygląda Prawie Jak Ten W Kielcach.to Już Projekt Naszego Niezbyt Pięknego Stadionu Jest Lepszy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wie ktoś może jak wysoka jest trybuna za bramką Wisły i Lecha? Pewnie Lecha jest większa, ale interesuje mnie jak bardzo. I jeszcze jedno. Czy w projekcie budowy naszego stadionu zostało zaplanowane ewentualne powiększenie którejś z trybun ( tak na wszelki wypadek, gdyby, powiedzmy za 20 lat okazało się że nasz stadion jest jednak trochę za mały i potrzebuje dalszej rozbudowy)?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
W grudniu ruszą prace przy Baltic Arena
Jeszcze w grudniu rozpoczną się prace przygotowawcze przy budowie stadionu w Gdańsku. W środę wybrano wykonawcę, więc nie ma już żadnych przeszkód, aby Baltic Arena zaczęła piąć się w górę. - Komisja Przetargowa, po dokładnej analizie przedłożonej dokumentacji przetargowej, wybrała wykonawcę prac ziemnych i melioracyjnych. Z siedmiu nadesłanych na przetarg ofert, najkorzystniejsza była oferta firmy "Kozak" - poinformował rzecznik prasowy spółki nadzorującej w Gdańsku prace nad powstaniem stadionu Michał Kruszyński. Warto dodać, że spółka (zajmuje się też przygotowaniami do budowy obiektu we Wrocławiu) zobowiązała się, że w ciągu sześciu miesięcy wykona zlecenia za kwotę 102 milionów złotych netto. - Umowa z wybranym wykonawcą zostanie podpisana w ciągu siedmiu dni od ogłoszenia wyników przetargu - zdradził Kruszyński. (...) Gutek stadiony.net 20.11.2008 Żyleta przechodzi do historii Mateusz Kostrzewa legia.com 2008-11-27 "Kwiatki" (dosłownie i w przenośni) z Poznania, trybuny nabierają powolutku barw (Warty P.) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez simone : 27.11.2008 o godz. 23:22.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przebudowa BayAreny w Leverkusen
W ramach przebudowy zdemontowane zostanie obecne zadaszenie, aby możliwa było dobudowa dodatkowych rzędów, a tym samym zwiększenie pojemności stadionu do 30 tysięcy (wcześniejsza- 22,5 tys). Przed przebudową... ![]() ... i po ![]() ![]() ![]() Jak widać idzie robota ![]() ![]() ![]() Nou Mestalla w Walencji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
nooo w Leverkusen powstaje maszkara straszna
![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Życzyłbym sobie by każdy klub w Polsce grał na takiej "maszkarze".
![]() P.S. A na Lechu to faktycznie trochę kiepsko wygląda ten mech i zacieki... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ot poznańska solidność... Stąd mój apel- zanim zaczniemy się zachwycać skalą poznańskich iwestycji, spójrzmy na formę...
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A na której tybunie się tak porobiło z tymi porostami?
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Z tego co mi sie wydaje to na II bo na IV maja juz wyblakle krzeselka a na II jeszcze jako tako to wyglada
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Panowie, jak Lecha nie lubię tak wydaje mi się, że czekają oni na wybudowanie reszty trybun i na to będą nakładane metalowe płyty + izolacja.
Jakoś nie mogę uwierzyć w to, że stadion tak zostanie i będzie takim betonowym molochem... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
no przeciez to logczne jak skoncza budowac wszystkie trybuny na to pojdzie zolacja i ten Caly BALON hehehe albo grzybek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no bardzo inteligentnie jak na te zacieki przypieprza izolacje + wykonczenie to dopiero im wszystko sie s.......i i to w tempie 2-3x szybszym, pomyslcie troche.. to ze czegos nie bedzie widac nie znaczy ze tego nie bedzie, trzeba zlikwidowac przyczyne a nie skutek to w 2 kolejnosci
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale tak na chlopski rozum to wiadomo dlaczego takie zacieki sie zrobily...bo trybuna II nie jest zadaszona i to wszystko splywa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Stadion w Lubinie zaczyna przypominać obiekty francuskie. Wydaje mi się tylko, że ten dach trochę skromny. Przy gorszych warunkach atmosferycznych może tam sporo "zacinać" deszczem.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|