|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ale tam Perejro za to ładnie pierdyknął.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Benhaułer to Perejro chyba zgwalci na boisku, skoro bo slabym meczu go caluje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mimo, że miał sytuację prostą do wykorzystania wobec tego jakie stworzyliśmy wcześniej bo ani nie musiał biec przez pół boiska czy wyjść na czystą pozycje spod krycia. Trochę to czepialskie, ale jak dla mnie jest to pewien dowód, że Lewandowski od naszego Brożka lepszy nie jest, a wg. mnie wręcz mu do niego brakuje troche, bo Brożek już udowodnił nie raz, że takie sytuacje wykorzystuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Dla mnie Brożek i Lewandowski to zupełnie inny typ napastnika. Brożek szybki, mocno trzymający się na nogach, potrafiący sam stworzyć sobie sytuacje podbramkową. Lewy to zaś taki lis pola karnego, piłka go szuka. Wystarczy, że zrobi kilka kroków i już ma okazję do strzelenia gola. Obaj mają potencjał. Wg mnie świetnie uzupełniali by się w jednym zespole w systemie z dwoma napastnikami. Szkoda, że Leo nie chce takiego wariantu sprawdzić ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
3-2
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
smieszne te ostatnie 3 bramki hehe
![]() Fuss napisał(a):
Fuss napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda, pokazał nawet, że można nie strzelić na pustą bramkę z paru metrów, nawet w piłkę nie trafić. Ale mimo wszystko, uważam Brożka za lepszego, przynajmniej na chwile obecną.
PS. Przy tej bramce na 3-1 Lewandowski się ładnie zabrał z piłką, a wykończenie... no cóż, po prostu nie dał szans bramkarzowi. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No po takiej bramce Lewandowskiego na Onecie nas supersnajper będzie miał ofery z Barcy i Ajaksu na pewno
już widzę te nagłówki " Nieprawdopodobny gol nowego polskiego supersnajpera! Europa stoi przed nim otworem?" |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
zamotali się panowie w końcówce, mogli tego uniknąć
![]()
... a w Naszych sercach Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dosc pseudo-komentatora Szpakowskiego w TV ,bo tego sie sluchac nie da..93 minuta "faul na Boguskim"ktory zszedl z boiska 20 minut wczesniej..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
||
![]() ![]() dajcie spokój chłopakowi, to media z niego robią super mega ekstra łowcę pola karnego ![]() ![]() Fuss napisał(a):
Fuss napisał(a):
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Oskarżasz innych o subiektywność, a sam na siłę próbujesz pokazać, jaki to Lewandowski słaby. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Napastnikow rozlicza sie z bramek a nie z tego jak rozgrywaja.Mozna rozgrywac super pilke a nie strzelac bramek, mozna tez nie grac nic ale znajdowac sie w odpowiednim miejscu i strzelac.
Mozna strzelac bramki LKSowi,po cztery Polonii Bytom czy Legii ale w reprezentacji nie miec az tak duzej formy. Mozna tez malo strzelac w lidze ale byc skutecznym w meczach reprezentacyjnych z nieporownywalnie lepszym przeciwnikiem niz sredniak czy nawet solidny zespol ligowy, ale w reprezentacji zdobywac bramki. Nie wiem czemu kila osob uwzielo sie na tego Lewandowskiego. Koles przychodzi z 2 ligi ( teraz pierwszej ) i radzi sobie dosc dobrze, dodatkowo w reprezentacji strzela bramki czyli robi to od czego jest na boisku. Nigdy nie byl w wielkim klubie jak na poziom polskiej pilki, nigdy nie byl dobrze zapowiadajacym sie zawodnikiem przez dobrych kilka lat, nie dochodzil do wielkiej formy przez lata....to jego wady? Brozek to inny styl i inny rodzaj napastnika. Bramki sie licza mysie pysie a nie skad kto jest i jak ladnie potrafi rozgrywac. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Brozek - Lewandowski to moglby byc atak marzen, jak Frankowski - Zurawski kiedys. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ps. A tematu Szpakowskiego nie warto poruszać, taki już jego urok ![]()
Ostatnio edytowane przez gackos : 19.11.2008 o godz. 23:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Aż tak zazdrościcie Lechowi tego Lewandowskiego że musiecie się cieszyć z każdego nieudanego zagrania? A jak mu coś wyjdzie to wtedy ironizowanie że jest super mega snajperem? Troche obiektywności. Gość jest dobry, co najmniej dobry. Ma świetny strzał, ale tak jak powiedział TTJ, jest innym typem napastnika niż Brożek. Nasz Brożek ma dużo większy udział w rozegraniu piłki.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 19.11.2008 o godz. 23:10.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
To chyba jedna z Twoich największych kos ; ) W sytuacji sam na sam podjął dobrą decyzję i strzelał technicznie. Zabrakło niewiele, ale fakt, powinien to trafić. Inna sprawa, że gdyby w tej sytuacji przestrzelił Brożek czytalibyśmy, jak to "wspaniale znalazł się w polu karnym i świetnie strzelił, zabrakło tylko szczęścia". Naprawdę nie wiem po co te licytacje który jest lepszy, skoro (jak wspomniał legionista) to dwa różne typy napastników. Ciężko ich porównać. Co do meczu. Piłkarsko bardzo fajne spotkanie. Na trybunach też nieźle, mam tylko nadzieję, że trąbki to nie sprawka naszych rodaków. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obaj są dobrymi napastnikami, ale też sądzę, że jednak Brożek jest lepszy na tą chwilę. Paweł jest kilka 'kroków' przed Lewym. Na korzyść Roberta przemawia fakt, że jest młodszy i, że jego talent wybuchł szybciej.
i taka mała ciekawostka. Niedawno dowiedziałem się od kolegi (dawno niewidzianego), że Lewandowski, gdy grał jeszcze w rezerwach Legii, to często grywał sobie z kolegami z podwórka. I Ci koledzy mieli z niego niezłą polewę (tzn nie z jego osoby, tylko jego gry). Podobno każdy się dziwił, jak taki drewniak może grać w takim zespole, jak rezerwy Legii. Piłka mu odskakiwała, strzelać nie umiał itp. I teraz wszyscy zachodzą w głowę, co się stało z Lewandowskim w Pruszkowie, że 'wyrósł' na takiego napastnika
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 19.11.2008 o godz. 23:12.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powiem wam, że jak nie znoszę meczów towarzyskich naszej kadry - na większości przysypiam - to dzisiejszy był całkiem przyjemny.
Dużo fajnej gry kombinacyjnej, nie było bezsensownych dzid do przodu. Dużo biegania, nasi nie zdechli po 60 minutach. Denerwujące głupie straty w środku boiska, zwłaszcza tuż po wcześniejszym przechwycie. Sporo też błędów w defensywie i niepewny nieco Fabiański. Mimo wszystko bardzo pożyteczny sprawdzian w kontekście meczu w Belfaście. Nawiasem mówiąc Ajrisze z Północy polegli dziś z Madziarami 0-2. Akcja, w której minimalnie spudłował Lewandowski - palce lizać. Świetna klepa Boguskiego z bodajże Krzynówkiem i jeszcze lepsze podanie. Szkoda, że nie było bramki. Fajny meczyk ![]() ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale czasami bywało tak, że Ci co nagle błysnęli talentem jeszcze szybciej gaśli.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jedno wiem na pewno - jeżeli po tej rundzie/sezonie odejdzie do innej ligi, to będzie to koniec jego kariery(kolegów - kibiców Lecha proszę o nie wklejanie mi tu wywiadów z Rutkowskim o nieosłabianiu składu, uwierzę jak zobaczę odrzucenie jakiejś konkretnej oferty przez wasz klub).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.11.2008 o godz. 23:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja go nie kanonizuję. Lewandowski swoją grą póki co sam się broni. I można pisać, że niech pokaże taki poziom przez 2 czy 3 lata. To samo słyszałem(i nawet sam tak twierdziłem), że zagubi się w Lechu (bo jednak 2 liga to 2 liga, tam się gra łatwiej). A tu proszę, bramka za bramką (liga, puchary, repra). Potem czytałem, że kadra to dla niego za wysokie progi. I co? Jak widać, znów sobie radzi. Można powiedzieć, że on już gra 2 sezon na wysokim poziomie. Bo w Zniczu grał naprawdę dobrze. A to jest sztuka, by w słabym klubie aż tak bardzo się wybijać. Ja już sobie dałem spokój z ciągłym przyczepianiem się do Lewego. Dlatego nie będę już teraz oceniał, czy jak odejdzie to sobie nie poradzi. Czas pokaże. Ale jeśli będzie grał tak jak gra, to po tym sezonie stracimy nie tylko Brożka z naszej ligi, ale również i Roberta.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To akurat zły przykład. Bo jego z prawdziwego grania wyeliminowała poważna kontuzja
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Szpaku znowu pare razy sie popisal ale i tak najbardziej podobal mi sie "Don"
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
wez sie czlowieku lepiej juz nie odzywaj Lewandowski - dobry chlop na Onet nie wchodz jak Ci wadzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
A nawiązując do tematu wątku to podzieliłbym wszelkie dalej idące wnioski przez 4. Obrońcy pozwalali sobie na dużo więcej niż zwykle (dopiero powalenie przeciwnika na ziemię skutkowało faulem), napastnicy grali nonszalancko ("zrobię parę tricków, bo w TV fajnie będzie wyglądać" Chcę doczekać na wiosnę choćby 1:0 w oficjalnym meczu z północnymi sąsiadami tych dzisiejszych zielonych gwiazd I skuteczności na jesień 2009 - wtedy bardzo się przyda, bo Czechom dorasta nowe pokolenie futbolistów z górnej półki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Prober - za bardzo sie nie orientujesz w temacie, bo transfer Citki za kwote 3-4 mln funtow(juz dokladnie nie pamietam) zablokowal wlasciciel Widzewa(chcial 5 mln funtow).
Jak to powiedzial Leo, mecz bardzo dobry w naszym wykonaniu do 85 minuty...Irlandczycy sobie widocznie nie radzili, ich gra to czysty chaos. Moga byc zadowoleni z wyniku, bo powinno sie skonczyc na 5:2 dla nas(liczac te klarowne sytuacje)...nam zabraklo zimnej krwi w kilku sytuacjach. Szkoda, ze Peszko troche sie spalil, bo spodziewalem sie znacznie wiecej po jego wystepie. Potrzeba nam na gwalt stoperow, albo poprostu nalezy powolywac tych, ktorzy graja, tj. Radomskiego, Glowackiego, Baszczynskiego i przyznac to obywatelstwo Arboledzie . Z Zewlakowem bylaby to bardzo ciekawa para. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jedno trzeba przyznac, Lech ma swietny skauting i glowe na karku jesli chodzi o sprawy transferowe, Lewandowskiego i Stilicia sprzedadza kiedys za grube miliony ktore w czesci przeznacza na rozrost siatki skautow. Oj rozowo widze ich przyszlosc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dużó o tym meczu było powiedziane, ale ja chciałbym zwrócić uwagę na dwóch piłkarzy, którzy zagrali b. dobrze:
Boguski - ależ on biega dużo, ciągle w ruchu, przy takich autach każdy stoi w miejscu podczas gdy on biega jak szalony by mu podać, to najlepiej poruszający sie piłkarz bez piłki w kadrze, i te jego podanie do Lewandowskiego stadiony świata. Garguła - bardzo umiejętnie rozgrywał, kiedy trzeba schodził do boku innym razem umiejętnie wymusił faul, kilka ładnych podań na dobieg które sprawiały że inni od razu musieli włączać sie do ofensywy. Mam nadaieje że w końcu uda sie go sprowadzic do nas. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|